Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona maua se nonogatupe puipuia e se taʻavale - 5 laʻasaga o le mauaina o se nonogatupe puipuia e se taʻavale + TOP-3 faletupe ma lelei aitalafu

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au faitau pele o Manatu mo le Ola! I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe pe faʻafefea ona ave i fafo se nonogatupe puipuia e se taʻavale (taʻavale) ma le mea e mafai ai ona maua se nonogatupe faʻamaonia e se taʻavale i tinoitupe e aunoa ma se faʻamaoniga o tupemaua.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

Mai lenei tusi o le ae aʻoaʻo ai:

  • O a tuutuuga mo le faʻatagaina o se nonogatupe puipuia e se taʻavale, faʻapea foi ma manaʻoga mo ono ono nonoina;
  • O a laʻasaga e tatau ona faia e fai ai se nonogatupe puipuia e se taʻavale;
  • Fea e mafai ona ou maua ai se nonogatupe faʻamaonia e se taʻavale.

I le vaega mulimuli o la matou tusitusiga, o le a e maua ai tali i fesili e masani ona fesiligia.

E taua le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o lenei aso mo latou o loʻo iai le taʻavale ma manaʻomia ni tupe, ae le mananaʻo e vaelua ma le taʻavale o loʻo iai. Afai e te fiafia i se nonogatupe puipuia e se taʻavale, aua le faʻamaʻimau taimi, amata faitau lenei tusitusiga lenei taimi nei!


I le auala, o kamupani nei e ofoina atu tuutuuga sili ona lelei mo nonogatupe:

TulagaFaʻatusatusaFilifili le taimiAofai maualugaAofai aupito maualaloTausaga
tapulaʻa
Aso ono
1

Oloa

3 minu.RUB 30,000
Siaki atu!
RUB 10018-657-21 aso
2

Oloa

3 minu.RUB 70,000
Siaki atu!
RUB 2,00021-7010-168 aso
3

1 minu.RUB 80,000
Siaki atu!
RUB 1,50018-755-126 aso.
4

Oloa

4 minuteRUB 30,000
Siaki atu!
RUB 2,00018-757-30 aso
5

Oloa

-RUB 70,000
Siaki atu!
RUB 4,00018-6524-140 aso.
6

5 minute.RUB 15,000
Siaki atu!
RUB 2,00020-655-30 aso

Ia tatou toe foi i le autu o la tatou tusitusiga ma faaauau.



I le auala, o kamupani nei e ofoina atu tuutuuga sili ona lelei mo nonogatupe:

TulagaFaʻatusatusaFilifili le taimiAofai maualugaAofai aupito maualaloTausaga
tapulaʻa
Aso ono
1

3 minu.RUB 30,000
Siaki atu!
RUB 10018-657-21 aso
2

3 minu.RUB 70,000
Siaki atu!
RUB 2,00021-7010-168 aso
3

1 minu.RUB 80,000
Siaki atu!
RUB 1,50018-755-126 aso.
4

4 minuteRUB 30,000
Siaki atu!
RUB 2,00018-757-30 aso
5

5 minute.RUB 15,000
Siaki atu!
RUB 2,00020-655-30 aso

Ia tatou toe foi i le autu o la tatou tusitusiga ma faaauau.


Faʻafefea ma le mea e aoga ai le faia o se nonogatupe (loan) puipuia e se taʻavale - faitau i lenei tusitusiga!

1. O a tulaga e mafai ai ona aoga se nonogatupe puipuia e se taʻavale? 📑

Tulaga pe a manaʻomia vave tupe e masani i tagata uma. O mafuaʻaga e mafua ai le manaʻoga mo tupe faʻaopopo e mafai ona 'eseʻese. Ae o le tele o taimi e tasi lava le auala i fafo atu - maua tupe i le nonogatupe mai se aitalafu faʻalapotopotoga... O isi taimi, e fai ma faʻamaoniga o le mafai ona totogi aitalafu, e manaʻomia e faletupe le tautinoga o meatotino, pei o se taʻavale.

E tatau ona malamalama le tagata nono tupe ole faʻamautinoaina o nonogatupe e sili atu le lamatiaga nai lo aitalafu masani a tagata faʻatau

O lamatiaga o lenei ituaiga nonogatupe e fesoʻotaʻi ma le ono ono leiloa o se taʻavale pe a fai o le aitalafu e iai faʻafitauli i le totogiina. Peitai, e tele tulaga e na o se nonogatupe puipuia e se taavale o le a fesoasoani.

Tulaga 1. Le lava o galuega aloaia

I le tatou atunuʻu, e toʻatele tagatanuʻu o loʻo faigaluega le faʻamaoni pe maua se vaega o latou totogi "i se teutusi".

E masani lava, o le tagata nono tupe o le a le mafai ona tuʻuina atu le nonoina atu tusi faamaonia 2-NDFL ma se tupe maua tele, ma kopi o le tusi galuega, lea e manaʻomia e faʻamaonia ai galuega aloaia. I tulaga faʻapena, o le collateral mafai ona avea ma faʻamaoniga faʻaopopo o le solvency.

Tulaga 2. Le iai o aitalafu i aitalafu i isi fale aʻoga aitalafu

Iloiloina o le mafai ona totogi aitalafu, faletupe fuafua le ono mafai ona tuuina atu se nonogatupe i se tagatanuu i auala eseese.

Taua! Tele taimi e tusa ai ma tulafono a le tagata nonoina atu totogiina i aitalafu le tatau ona sili atu 1/3 o le tupemaua mauaina.

I lenei tulaga, o le i ai o nonogatupe le mautinoa e mafai ona avea ma faʻalavelave i se fou loan. I le sauniaina o se taʻavale e fai ma faʻatulafonoina, e mafai e le tagata nonoina tupe ona faʻateleina le ono taliaina o le talosaga na tuʻuina atu.

Tulaga 3. Le lelei talafaʻasolopito aitalafu

Afai o taimi ua tuanaʻi na faia e le tagata nonoina ni faʻatuai, lea e atagia mai i lana tala faʻasolopito aitalafu, maua nonogatupe le mautinoa i le faletupe toeititi faigata. Ae ui i lea, oe mafai ona faʻataʻitaʻia lou laki i nonogatupe puipuia e se masini.

Afai, e ui i taumafaiga,i le faletupe oe le a le mafai ona nono tupe, oe mafai ona taumafai e faia i MFIs pe taʻavale teu loka... O nisi taimi e mafai foi ona latou fesoasoani tagata fai aitalafu.

Peitaʻi, e tatau ona e faʻaeteete i faʻalapotopotoga e leʻo teutupe. E tele tagata taufaasese i le tulaga o nonogatupe.

Ua uma ona matou tusi e uiga ma faʻafefea ma o fea e mafai ona e maua ai se nonogatupe ma le leaga aitalafu talaʻaga ma tatala delinquencies i se tasi oa matou lomiga.

Tulaga 4. E manaʻomia vave tupe

O se nonogatupe malupuipuia e se taʻavale e mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe manaʻomia tele tupe vave. I tulaga faʻapenei leai se taimi sauniaina o se lapoʻa pepa o pepa, e aofia ai tusi faʻapitoa eseese, faʻapea foʻi ma le sailiga mo tagata e faʻamaonia.

Faatasi ai ma le collateral, o le nonogatupe gaosi taualumaga avea faigofie. Faletupe foaʻi tupe mo ia nonogatupe i le taimi 1-2 aso... I MFOs ma pawnshops, ose taualumaga e manaʻomia nai itula, ma isi taimi tusa o le 'afa itula... O le lisi o MFO o loʻo faʻapipiʻiina nonogatupe i luga o le upega tafailagi i le pepa faanatinati ma faataamilo i le uati i totonu o Lusia, na matou tuuina atu i se isi tusitusiga.


O le faʻamatalaina tulaga taitai atu ai i le manaomia o le tuuina atu o se nonogatupe puipuia e se taavale (taavale). I isi tulaga, e aoga le mafaufau i le avanoa e maua ai se nonogatupe e aunoa ma se faamalumaluga - tagata faʻatau nonogatupe ma pepa.

2. Tuʻutuʻuga o le tuʻuina atu o se nonogatupe puipuia e se taʻavale + manaʻoga mo tagata nonoina

E tusa ai ma fuainumera, toeititi afa o talosaga nonogatupe e teena. O isi taimi e talosagaina ai tagata faʻatau e tuʻuina mai ni faʻamatalaga faʻaopoopo. O le faletupe e tatau ona mautinoa o le tupe o le a toe faʻafoʻi atu ia te ia faʻatasi ai ma le tului faʻaopoopo.

O se tasi o auala e faʻamaonia ai le mafai ona totogi aitalafu o le tauto meatotino, e pei o se taʻavale. Peitai, e tatau ona mafaufau le tagata nono tupe e le galue e maua le tau atoa mo ia.

O le nonogatupe, ina ia mafai ona puipuia o ia lava i le tele e mafai ai, tuuina atu nonogatupe i le aofaiga 50-75% o le tau o le taʻavale faʻatulagaina e le appraiser. O le mea lea, e sili ai mo le tagata maʻi ona totogi aitalafu ile taimi saʻo nai lo le leiloa o le taʻavale mo sea laʻititi tupe.

Faʻatasi ma le lelei o se nonogatupe puipuia e se taʻavale o mea nei:

  1. faigofie o le faamauina auala - e leai se manaʻomia e aoina faʻaopoopo tusi faʻamaonia, vaʻai mo tagata e faʻamaonia;
  2. tipi fua pe a faʻatusatusa i nonogatupe masani i nai pasene;
  3. faʻateleina le taimi mo le toe totogiina o aitalafu aofia ai le faʻaititia o le aofaʻi o saofaga masina, lea e faʻaititia ai le avega i le paketi a le aiga;
  4. o le taavale e ana le tagata nono, o loʻo ia te ia pea le aia tatau e faʻaaoga ai.

A o faia se nonogatupe malupuipuia e se taʻavale, o le na nonoina tupe tausia le PTS mo ia lava. O isi taimi e manaʻomia foi e faʻapipiʻi ki faʻalua i le pepa. I se faʻaopopoga i le feagaiga o nonogatupe, o lea nonogatupe e manaʻomia ai se faʻaopoopoga faʻaopoopo maliega tautoga.

O tagata nono tupe e faia se faaiuga i se nonogatupe faamaonia e se taavale, e popole pe o le a le maualuga o le ono leiloa o se taavale.

Aua le fefe: Afai o le konekalate sa faʻataunuʻuina e aunoa ma ni soliga, sa vaʻaia ma le totoʻa aʻo leʻi sainia, ma totogi e faia i le taimi saʻo ma atoa, e leai se lamatiaga o le leiloa o le taʻavale.

Ma le isi, pe a talosaga mo se nonogatupe faletupe, oe mafai ona leiloa lau taʻavale naʻo E le faaiuga a le faamasinoga. Ae leai se faletupe failaina se tagi i le taimi lava na maeʻa ai le muamua tolopo. A iai ni faʻafitauli tau tupe, e mafai ma e tatau ona feutanaʻi ma le faletupe.

E masani ona foaʻi e faletupe le aia tatau e faʻaaoga ai tagata nono tupe;

  1. aitalafu aso malolo, fai ma sui o se tolopo le totogiina mo ni nai masina;
  2. toe fetuunaiga, lea, e ala i le faʻateleina o le nonogatupe taimi, le aofaʻiga o masina totogiina ua faʻaititia.

Oe mafai ona ave tupe i luga o le puipuiga o se taʻavale e le gata i le faletupe. E faʻapea foʻi 'auʻaunaga o loʻo tuʻuina atu e MFI ma taʻavale fale. O nei kamupani e sili atu faʻamaoni i le tagata nonoina tupe ma le faamalumaluga. Peitai, o le mauaina o se nonogatupe iinei, oe tatau ona malamalama o le fua faatatau o le a sili atu maualuga nai lo i se faletupe.

Pawnshops O tagata nono tupe e masani ona le faʻatagaina ona faʻaaoga se taʻavale. O le taʻavale e tuʻu i totonu o se paka faʻapitoa seʻia maeʻa ona totogi atoa le nonogatupe. O lona iʻuga, ↑ ono leiloa taavale e ana le tagata nono.

E i ai le numera tele o scammers, aemaise i le tulaga o nonogatupe. Latou te mailei tagata i le ofoina atu o tuʻutuʻuga sili ona lelei o faʻaunegatupe. Ae ui i lea, o polokalame nonogatupe, faʻapea foi ma le konakarate lava ia, e matua faigata lava ma e iai le aʻafiaga o le leiloa e le gata i tupe, ae o se taʻavale foʻi.

E i ai le tasi faʻamaonia metotia e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le fetaiaʻi ma tagata pepelo. Ae e te leʻi amataina le galulue faʻatasi ma se faʻalapotopotoga e le o se faletupe, e aoga le siakiina o lona tulaga faʻaletulafono i luga o le upega tafailagi o le lafoga tautua pe faʻatasi ai ma le fesoasoani a lōia lōia.

E mafai ona fai lava si faigata ona maua se loan faletupe puipuia e se taʻavale. E mafua lea, inter alia, i le faʻateleina o manaʻoga mo le mataupu o le tautoga.

Ina ia faʻamaonia mo se nonogatupe, o se taʻavale e tatau ona ausia tulaga nei:

  • tautua faʻapitoa;
  • umiaina o le tagata nono;
  • mauaina o le tulafono ole CASCO;
  • mo taʻavale na faia e fafo, e tatau ona faʻataunuʻuina le kiliaina o tiute e tusa ai ma le tulafono;
  • leai se faʻalavelave poʻo se puʻeina.

I se faʻaopopoga, faletupe uma atiaʻe a latou lava manaʻoga mo tausaga, faʻailoga ma mileage taʻavale E le pei o faletupe, pawnshops ma MFI taliaina toetoe o soʻo se taʻavale o se faʻalavelave. Ae i le taimi e tasi, e mafai ona latou iloiloina i auala eseʻese.

I le faʻaopopoga i mea manaʻomia mo le taʻavale, o loʻo iai foi faletupe e atiaʻe uiga o tagata e nonoina tupe, e siaki ai tagata talosaga taʻitasi.

E masani lava o manaʻoga mo se tagata nonoina tupe e tusa ma mea nei:

  • Sitiseni Lusia;
  • tausaga aupito maualalo - 21 tausaga, maualuga - 65 tausaga (o nisi taimi sili atu);
  • galuega aloaia;
  • lesitala tumau.

Faʻapea foi, nisi faletupe manaʻomia faʻamaoniga o tupemaua i le tuʻuina atu o le talafeagai tusi pasi. Pawnshops ma microfinance faʻalapotopotoga e le manaʻomia na pepa. Credit history e faʻapopoleina foʻi naʻo faletupe.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le mea ma faʻafefea ona mafai ai ona e faia nonogatupe i luga o se pepa faʻanatinati e aunoa ma le siakiina o lau aitalafu talaʻaga i se tasi o muamua matou tusitusiga.

Faʻafefea ona maua se nonogatupe puipuia e se taʻavale (taʻavale) - auiliili faʻatonuga mo tagata nonoina tupe

3. Faʻafefea ona maua se nonogatupe puipuia e se taʻavale - 5 autu autu 📝

Ae e te leʻi alu i luma ma se nonogatupe puipuia e se taʻavale, oe tatau ona faʻaalu sauniuniga muamua... Ina ia faʻateleina le tau aoga o le taʻavale, e aoga le lipeaina o ni mea laiti, faʻamamagoina le faʻamamaina o totonu, ma le fufuluina o le tino. E aoga foi le siakiina o le sao o le tusifolau taavale (PTS).

Afai e leai se faʻatuatuaina i le appraiser o le aitalafu faʻalapotopotoga, o loʻo i ai le aia tatau e faʻatautaia ai se suʻesuʻega tutoʻatasi o le taʻavale muamua. E taua le faia ia le sili atu i le ono masina ae e te leʻi apalai mo se nonogatupe.

Ina ia le faʻataʻitaʻiga mo le mauaina o tupe i luga o le puipuiga o se taʻavale foliga mai e faigata tele, oe mafai ona faʻaaogaina faʻatonugaatagia ai le taua o laʻasaga o le faʻagaioiga o nonogatupe.

Vaega 1. Filifilia o se tagata nonoina atu ma faila se talosaga

E le o faletupe uma e malilie e faʻatulaga ni nonogatupe malupuipuia e meatotino, ae maise taʻavale. Tele o nei kamupani faʻasalalau tupe faʻatatau i le puipuiga o fanua faʻatau fale. Ui i lea, i eria tetele taulaga, o le avanoa o le sailia o se talafeagai faletupe e fai si maualuga.

I le faʻagasologa o le filifilia o se aitalafu faʻalapotopotoga, e taua le mafaufau i uiga nei:

  1. Iloiloina o ofisa faʻavasega;
  2. Faʻamatalaga saunia e le Initaneti suʻesuʻe tautua mo aitalafu faʻalapotopotoga. O ia 'upega tafaʻilagi faʻatagaina oe e faʻatusatusa tuʻutuʻuga o nonogatupe o aitalafu faʻalapotopotoga uma;
  3. Tulaga aloaia i le maketi tau tupe.Meatotino e le tatau ona faʻatautoina i kamupani na faʻatoa faʻavaeina;
  4. Le tikeri o le faʻatuatuaina. O faletupe matuia e le nanaina faʻamatalaga tautupe. O faʻailoga uma e avanoa fua, e mafai e le tagata nonoina tupe ona maua i latou i luga o le Initaneti i soo se taimi.
  5. Manatu faaalia mai ia latou tagata maʻi. E taua le manatuaina o nisi o iloiloga (uma le lelei ma le lelei) faʻaalia i luga o le Initaneti ua okaina. O le mea lea, muamua o mea uma, tasi tatau ona faʻalagolago i le manatu o aiga ma uo. E naʻo le maeʻa ona faitauina o latou iloiloga, oe tatau ona aoina faʻamatalaga luga Initaneti nofoaga.

Ina ia apalai, e te le tau alu i le ofisa o le faletupe nei, naʻo le faʻatumu o le pepa i luga o le 'upega tafaʻilagi. Faamauina o le tusi talosaga i luga ole laiga faiga talafeagai e le gata ona e tele se taimi e alu ai.

Lenei metotia faʻatagaina oe e taimi e tasi lafoina se talosaga i le tele numera o aitalafu faʻalapotopotoga. Afai e te teʻena se tasi o ia mea, e te le faʻamaimauina le taimi e asiasi ai i se isi faletupe. Ma afai o le faʻaiuga e tuʻuina atu se nonogatupe e maua i le tele, e tumau pea e filifili le sili ofo.

Vaega 2. Sauniuniga o se afifi o pepa

E mafai ona fautuaina tagata nono tupe e sauni se tele o pepa e mafai ai mo se loan muamua. Faʻaputuga muamua i se isi faila ma fai ni a latou kopi. Afai e te faia na sauniuniga, o lenei laʻasaga o le a faʻaaluina le aofaʻi laʻititi o taimi.

Masani ai, o le afifi aofia ai pepa nei:

  1. Tusifolau Rusia;
  2. laisene ave taʻavale;
  3. se kopi o le tusi galuega faʻamaonia e le kamupanī;
  4. pepa faʻamaonia le tupemaua maua.

I se faʻaopopoga i pepa faʻamaonia le faʻailoaina ma le solvency o le tagata nonoina, o le a manaʻomia pepa mo le taʻutinoga taʻavale:

  • PTS (tusifolau taavale);
  • STS (tusi pasi lesitalaina).

E le gata i lea, Aiaiga inisiua a le CASCO o le a faʻateleina ai le ono mafai ose filifiliga lelei ile loan loan.

Vaega 3. Suʻega o taʻavale

Afai e leʻi faʻatonuina e le tagata nonoina se faʻavasegaina o taʻavale muamua, e tatau ona faia i le taimi nei. O tau uma mo lenei faiga e totogiina e le e ana le taʻavale.

E taua le mafaufau! O le tagata nonoina tupe o ia e fiafia i le sili faʻatulagaina iloiloga, aua e mafai ona e maua se nonogatupe e sili atu i 60-70% o le tau aoga o le taʻavale e foliga mai e le galue.

I le taimi o le iloiloga, le faʻapitoa faʻatinoina ia auala nei:

  • iloiloga o le tulaga i fafo o le taavale;
  • fuafua pe faʻafefea ona ofuina le chassis;
  • Faʻatusatusa le taʻavale ma tutusa i luga o le maketi.

I le gasologa o gaioiga na faʻamatalaina i luga, ua fuafuaina faʻatauaina taʻavale taua... Aua le fefe o le a tele se taimi e te faʻaalu ai i taualumaga. Afai e le masalosalo le taʻavale, e tele ni itula e faia ai le suʻega.

Vaega 4. Faʻaiuga o se maliega nonogatupe ma le mauaina o tupe

E iloa uma e tagata e taua le faitau totoa o le feagaiga o le nonogatupe ae e leʻi sainia. Ole maliega lea ole a faʻamautuina le tuʻufaʻatasia o mea tautupe tautupe mo tausaga a sau.

Afai o tulafono e tumau i le maliliega e le o manino i le tagata nonoina, e sili ona faʻaali lenei pepa i se tagata poto faapitoa loia... O se faʻapitoa e fesoasoani ia te oe ia malamalama i nuances, taʻu atu ia te oe poʻo a togi e tatau ona e vaʻai totoa i ai.

Taua, o lona uiga o se nonogatupe faʻamaonia e se taʻavale mo le tagata nonoina tupe e sili atu ona lelei nai lo le masani aitalafu. Afai e le mulimulitaʻia lenei tulafono, e leai se mea e ono lamatia ai meatotino taugata.

I le faʻagasologa o le suʻesuʻega o le konekalate, e taua ai le uaʻi atu faʻapitoa i vaega nei:

  1. o aia tatau a le tagata nonoina tupe o ia e ana le taʻavale - pe mafai ona ia faʻatagaina pe faʻaaoga e avea o se taxi;
  2. noataga a le tagata o loʻo nofo aitalafu ai ma le aitalafu;
  3. le telē o le tului tului;
  4. faʻafefea ona vave totogiina;
  5. e i ai ni komisi mo ituaiga eseese o faʻamatalaga tau tupe.

E leʻo iloa e tagata uma e iai le aia a le tagata nono tupe e talosagaina ai ni suiga i fuaiʻupu o le maliliega e le talafeagai ma ia. Maliliega kamupani malilie i lenei (pe a fai, ioe, o na suiga e le solia ai tuutuuga o aitalafu).

Vaega 5. Totogiina o aitalafu

Ma le mea lelei, o le faletupe e tatau ona ofoina atu i le nonoina tupe i le tele o auala e mafai ai e totogi ai masina taʻitasi.

E mafai e le au faʻasao ona faʻaaoga filifiliga masani e pei o le totogiina o se nonogatupe ala atu i le kesia i le ofisa o le faletupe. O i latou e taumafai mo le sili maualuga faʻamafanafanaga ma ua masani lelei ma fou tekonolosi mafai ona fautuaina e faʻapitoa otometi tusi-ese mai se kata faletupe.

O le mea taua e manatua o oe e tatau ona totogi masina taʻitasi i le taimi ma i le atoa.


O faʻatonuga o loʻo i luga o le a fesoasoani e oʻo lava i tagata amata e maua se nonogatupe puipuia e se taʻavale vave ma aunoa ma le le tatau ai faʻafitauli. Faitau e uiga i foliga vaaia o le vave faʻaalia o aitalafu i se tasi o a matou tusitusiga.

4. O fea e maua ai se nonogatupe (aitalafu) faʻamaonia e se taʻavale (taʻavale) - TOP-3 faletupe ma tulaga lelei 📄

I aso nei, o le tele numera o aitalafu faʻalapotopotoga faʻagaioia i le maketi tau tupe. Tele o tagata e faigofie ona fai ni nonogatupe puipuia e taavale eseese.

Faʻaaliga! Afai e te manaʻomia se laʻititi, oe tatau muamua mafaufau uma i le ono maua aitalafu a tagata faʻatau pe numera tala tupe.

O faʻalapotopotoga tau tupe uma latou te faʻatupeina se nonogatupe i lalo o tuutuuga (e tatau ona e amanaʻia le tului, totogi faʻalemasina, le aofaʻi o le amataga totogi). I le fuafuaina o se nonogatupe, oe tatau ona faʻaaoga se loan calculator, lea e mafai ai ona vave fuafua le pasene ma totogi masina i luga ole laiga, faʻapea foi ma le aofaʻi o le ova totogi i tinoitupe ma pasene.


Lalo o faletupe o loʻo ofaina le sili atu ona lelei tuʻutuʻuga mo eseʻese nonogatupe.

1) Faletupe Alfa

Alfa Faletupe ofoina atu se numera tele o nonoina polokalama e filifili mai. Ma, tusa o le sefulu ituaiga na atiaʻe iinei credit cards... O le tapulaʻa mo latou mafai e oʻo atu i le 1,000,000 rubles... I lenei tulaga, o loʻo i ai se vaitaimi leai se aia. Faʻamoemoe i le polokalama, e mai le 60 i le 100 aso.

Faʻapea foi i le Alfa Bank e mafai ona maua tagata faʻatau aitalafu, o le aofaʻi e oʻo i ai 5,000,000 rubles... Oe e manaʻomia le totogiina o le aitalafu i totonu o le 60 masina... Afai o se nonogatupe e faʻatupeina e se tagata o loʻo ia te ia le totogi i luga o lana pepa, o le a maua le totogi 12% faaletausaga Afai e te talosaga mo se nonogatupe lugalaina, o le a faia se faʻaiuga i totonu o ni nai minute.

2) Sovcombank

I Sovcombank mafai ona e apalai faʻaalia loan, uma puipuia ma aunoa ma le faamalumaluga. Afai e manaʻomia ni tupe e faʻatau ai sau taʻavale, e mafai ona e faʻaaogaina se polokalame tulaga ese.

Ua ofo mai e le Sovcombank e maua se tupe i luga o le puipuiga o se taʻavale ua i ai e faʻatau se fou. Mo lenei polokalama e mafai ona e maua e oʻo atu i le 1,000,000 rubles... I lenei tulaga, o le fua faatatau e mai17% faaletausaga E tatau ona faʻamoemoe o le a tatau ona totogi le nonogatupe i le taimi 5 tausaga.

O se tasi o manaʻoga manaʻomia o Sovcombank i tagata nono tupe o le mauaina o se fanua telefoni fale poʻo le galue telefoni. I se faʻaopopoga, lesitala tumau e tatau ona le itiiti ifo 4 masina talu ai. I le taimi e tasi, e le manaʻomia le tuʻuina atu o se tusi faamaonia o tupe maua.

Ina ia mafai ona tauto, o le taʻavale tatau ona faʻafetaui ia uiga nei:

  • tautua faʻapitoa;
  • leai se faʻatumauina;
  • tausaga le matua 19 tausaga.

3) VTB Faletupe o Moscow

I le faʻailoa aitalafu faʻalapotopotoga, oe mafai ona apalai mo se nonogatupe i le aofaʻi e oʻo atu i le 3,000,000 rubles, ma pe leai se faʻatulafonoina. Nonogatupe amata mai 14% faaletausaga O le tapulaa maualuga o le totogiina o aitalafu o 36 masina.

VTB Bank of Moscow ua atiaʻe tulaga e fiafia iai mo tagata faigaluega lautele, penisione o loʻo faʻaauau pea ona faigaluega, faʻapea foi ma i latou e mauaina totogi i luga o faletupe. I le tulaga o faigata tautupe, i latou nonoina tupe ei ai le aia tatau e fesili ai i le aitalafu faʻavae e tuʻuina atu aitalafu aso malolo i luga 2 masina.

Oe mafai ona talosaga mo se nonogatupe luga o le faletupe 'upega tafaʻilagi. I lenei tulaga, o le tali o le a faʻatali e le sili atu ma le kuata o le itula. A faʻamaonia le tusi talosaga, oe tatau ona ave le afifi o pepa i le pito lata mai faletupe ina ia mafai ona sainia le feagaiga o nonogatupe.


Mo se faʻatusatusaga talafeagai o faletupe na tuʻuina mai, matou te masani ona tuʻuina atu tulaga faʻatupeina ia latou i le tulaga o se laulau.

Faʻatusatusaga laulau o faletupe ma a latou nonogatupe tulaga:

Faʻalapotopotoga aitalafuAofai maualuga o aitalafuFua faatatauNonogatupe nuances
Faletupe Alfa1 miliona rubles i luga o le credit card 3 miliona i luga o le loan a tagata faʻatauI le pepa - 24.9% i le tausaga I luga o se nonogatupe - 15.9%Faigofie totogiina auala - e ala i le Initaneti, feaveaʻi telefoni, ATM
Sovcombank1 miliona rubles17.0% i le tausagaO se nonogatupe mo se taavale fou faʻamaonia e se tasi o loʻo i ai
VTB Faletupe o Moscow3 miliona rubles13.9% i le tausagaUa ofoina atu i tagata litaea ma tagata faigaluega a le malo ni tuutuuga e fiafia iai

Faitau e uiga i le faletupe e sili atu e faia se nonogatupe i se maualalo tului pasene i se faʻapitoa tusitusiga i la tatou mekasini.

5. Faʻafefea ona toe totogi se nonogatupe puipuia e se taʻavale - TOP-3 aoga fesoasoani 💎

Ole tele o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le tusitusi tautupe a tagata Lusia e maualalo lona tulaga.

Mo lenei mafuaʻaga, tele tagatanuu aveina nonogatupe, lea mulimuli ane le mafai ona totogiina ma le maualuga maualuga. O ia mea sese e mafua ai le faʻaititia o le tulaga o le soifuaga, o le faʻateleina o ↑ noataga. E le gata i lea, e le o se mea e masani ai mo ia tagata faʻatau le ave o ni mea fou e totogi ai aitalafu o loʻo i ai.

Ina ia le totogiina aitalafu e le o se avega, e taua le tufatufa faʻalelei tupe maua i le paketi a le aiga. Faʻafaigofieina o lenei galuega faigata mafai ona faia e i latou o faʻalogologo fautuaga atamamai.

Faʻafefea ona manuia le totogiina o se nonogatupe puipuia e se taʻavale - taua fautuaga ma fautuaga mai tagata atamamai

Motugaafa 1. Taumafai e sefe

Tele o tagata nono tupe faʻaalu sili atu tupe nai lo latou mafai. Manatua o fili autu o le paketi a le aiga e foliga mai o ni tupe laiti e leʻi fuafuaina.

Afai e i ai ni ou faʻafitauli i le toe totogiina o le nonogatupe, oe tatau ona amata sefe. E oʻo ia i latou e le mafaia ona latou faia lenei mea, e tatau ona onosaʻi.

Taua e manatua, e sili atu le sefe a laitiiti nai lo mulimuli ane faʻaalu tele aofaʻi i le totogiina sala tupe... E le gata i lea, o le tuai ona mafai ona taitai atu ai i le mea moni o le taʻavale avea ma meatotino a le tagata nonoina atu.

Motugaafa 2. Fai se fuafuaga faʻaalu

Tele psychologists talitonu o le tele o tupe alu e le mafaufauina, le maua fua. E le gata i lea, o nisi tupe faʻaalu e mafai ona valaauina e le gata i le faitalia ae le manaʻomia. Ina ia aloese mai ia tupe faʻaalu, e tatau ona e fuafuaina ma le faʻaeteete lau paketi a le aiga.

Fuafua tatau ona aofia ai laʻasaga nei:

  1. Fuafuaina o le aofaʻi o tupemaua i le paketi a le aiga;
  2. Fuafuaina o tupe faʻaalu manaʻomia - mo fale, tautua faamalosia, meaʻai, ma isi.
  3. Mauaina o le eseʻesega i le va o tupe maua ma tupe faʻaalu totogi;
  4. Faia o se totogi faʻaletupe totogiina;
  5. O le tupe totoe e le aoga le faʻaaluina, ua teuina i totonu o soʻo se teugatupe faletupe.

Fautuaina e le au atamamai seʻi vagana ua totogi le nonogatupe i le atoa, lafoaia tupe totogi e tuu i le faitalia. Mo le faigofie o le faʻatupeina o paketi, oe tatau ona faia sau oe lava laupepa tusi pe faʻaaoga faʻapitoa tusiapalai.

Motugaafa 3. E taua le totogiina i le taimi saʻo ma le atoa

E le tatau ona faʻatagaina le soli tulafono, ona e oʻo atu i le tele o faʻafitauli:

  • Mea muamua lava, e tatau ona totogi se sala.
  • Lona lua, o ia gaioiga taitai atu ai i le leaga aitalafu talafaasolopito.

Mo tagata nono tupe e leʻo fuafuaina le latou malosiʻaga, ua fautuaina e tagata atamamai le sailia tupe maua faʻaopopo... E masani lava o lenei auala e taitai atu ai i le faaleleia o le tulaga tupe i le lautele.

Ae ui i lea, e taua le aua le soona faia iinei, galue i le uati. Soʻo se tasi e tatau ona malolo, tusa lava pe o le a le faigata o le tulaga.


I le mulimuli ai i fautuaga o loʻo taua i luga, e mafai ai ona e faʻafaigofieina tulaga o le toe totogiina o aitalafu.

6. FAQ - Fesili e Masani ona Fesili 🔔

I le faʻagasologa o le suʻesuʻeina o le mataupu o nonogatupe faʻamaonia e se taʻavale, o se ono mafai ona nonoina tupe e tele numera o fesili. Le isi, matou taumafai e tali le sili ona lauiloa o latou.

Fesili 1. E aoga le aveina o tinoitupe i se taavale?

Tupe faʻaalu tinoitupe puipuia e taʻavale i faletupe o se tasi o sili ona lauiloa oloa. O ia polokalame faʻatagaina oe e vave maua se sili tele aofaʻi o tupe e aunoa ma le faʻamatalaina o le mafuaʻaga o le nonoina atu i le tagata nonoina atu.

O se nonogatupe puipuia e se taʻavale i se faletupe faʻatagaina le tagata nonoina tupe ona maua se tinoitupe i se tau maualalo maualalo tului

E le aoga le faʻaaogaina o tautua a pawnshops ma MFO mo nei faʻamoemoe. O pasene ia e maualuga tele, o lona uiga e le faigofie le toe faʻafoi o le taʻavale. A e alu i se faletupe faigata, e ono faʻaitiitia le aʻafiaga. Mo ia faʻalapotopotoga, o le taʻavale o naʻo tupe toe faʻamaoniga.

Ae e te leʻi faia se nonogatupe puipuia e se taʻavale ma le aia tatau e faʻaaoga ai, e taua le iloilo totoʻa o mea uma plus (+) ma leaga (-) sea ​​talosaga.

Afai e te aveina se nonogatupe puipuia e se taʻavale i se faletupe, oe mafai ona faʻamoemoe i mea nei lelei:

  • vave filifiliga i luga o talosaga tuʻuina atu;
  • o komisi faʻaopopo uma ma totogi ua faʻamaoti mai i le konekalate;
  • e mafai ona toe totogi le aitalafu muamua ae leʻi faʻatulagaina, ma faʻaititia ai le ova o totogi.

E le gata i lea, o le tele o faletupe e naʻo PTS e avea ma faʻatau. I lenei latou latou faʻatapulaʻaina le mafai o faʻatautaia feutanaiga ma le taʻavale. I lenei tulaga, o loʻo faʻaauau pea le minoi o le tagata nonoina i le taʻavale.

E taua le mafaufau! Nisi faletupe e le o faletupe (mo se faʻataʻitaʻiga, pawnshops taʻavale) manaʻomia oe e paka le taʻavale seʻia atoa le totogiina o le aitalafu. I le auala, o le tuʻuina o se taʻavale i ia saite e masani ona totogi faʻapea.

E mafai ona tatou fai atu o le autule lelei o se nonogatupe puipuia e se taʻavale o le mafai ona tiaʻi le mea na folafola atu i lau oe lava faitalia.

Pe a talosaga mo se nonogatupe e ala i le faletupe, a toe tasi toʻese - maualuga tele ↑ tului... Ae ui i lea, toetoe lava a leai ni pepa e manaʻomia ii. Tupe maua ma galuega e le tatau ona faʻamaonia, ua lava na o le tuʻuina atu o le ulutala ma le taʻavale mo le asiasia.

O le iloiloga o le a faia i le taimi tonu, ma a maeʻa ona fuafuaina le ono aitalafu aofaʻi, o le tagata faigaluega pawnshop o le a tuuina atu le tupe. Afai o le aofaʻi manaʻomia e le tagata nonoina e tele tele, o le taʻavale o le a manaʻomia e faʻamavae. Ina ia aloese mai ia lipine mumu, oe mafai ona tuuina atu se malosiaga lautele o le loia mo se pawnshop i se notary.

Fesili 2. Faʻamata e mafai ona ave i fafo se nonogatupe puipuia e se taʻavale i se faletupe e aunoa ma se tusi faʻamaonia o tupe maua?

E fai lava si faigata ona faʻatulaga se faʻaunegatupe i le faletupe mo se aofaʻiga tele e aunoa ma se faʻamaoniga o se tupemaua. Ae ui i lea, i le i ai o taugata meatotino, o le fesili tulaʻi mai o le ono maua o se sili atu faʻamaoni uiga o le nonoina atu i le nonoina atu. Tatou taumafai e iloa.

Pe a talosaga mo se nonogatupe mo le faʻamoemoe o le faʻatauina o se fou taavale, e taua le mafaufau i le avanoa o le mauaina aitalafu taʻavale... Tele o fale taʻavale e ofoina atu le tele o numera o polokalame nonogatupe. A faʻaogaina se tasi o ia mea, o le taʻavale faʻatau e taliaina e avea ma tautoga. Ona o le taugata tele o sea faamaoniga, o faletupe e sili atu le faamaoni i tagata nonoina tupe - e faamaonia ai le mafai ona totogi aitalafu le talafeagai lafo se tusi faamaonia o tupemaua.

Taua! E foliga mai o le tele o faletupe ua malilie e tuʻuina atu tupe e faʻatatau i le puipuiga o meatotino eseese. Peitaʻi, e le o tagata uma e talia taʻavale e avea ma faʻatulafonoina.

Ma, VTB ma Sberbank naʻo le nonoina atu o nonogatupe faʻatatau i le puipuiga o mea totino poʻo luga o faʻamaoniga o le mautinoa.

A filifilia se tagata nono, e taua le le gata i le faʻataʻitaʻia e le avanoa o polokalame mo le puipuiga o le taʻavale. Muamua lava, e aoga le uaʻi atu i na faletupe sa galue muamua ai le tagata nono tupe. Nei mafai ona avea ma aitalafu faʻalapotopotoga lea na maua ai e le tagatanuʻu totogi, lea na ia tatalaina ai tupe teu ma faia aitalafu. Tele faletupe ofoina sili faʻamaoni tuʻutuʻuga i masani tagata faʻatau.

E tatau ona e sauni muamua pepa e manaʻomia e apalai mo se nonogatupe puipuia e se taʻavale.

O le afifi o pepa masani e aofia ai:

  • tusifolau sitiseni;
  • se kopi o le tusi galuega;
  • PTS;
  • STS

Tele faletupe faʻaopopo lenei lisi ma isi pepa, o nisi e le manaʻomia le faʻamaoniaina o aloaia galuega.

O le laulau o loʻo faʻaalia mai ai ni faletupe, o le lisi o tautua e aofia ai nonogatupe e aunoa ma ni tusi pasi maua.

Faletupe ma latou tuutuuga mo le faʻatagaina o se nonogatupe puipuia e se taʻavale e aunoa ma se tusi faamaonia o tupe maua:

Faʻalapotopotoga aitalafuAofai maualuga o aitalafuFilemu maualaloTaimi maualuga
Faletupe a Ural mo le toefausiaina ma le atinaeina250 afe rubles20% i le tausaga5 tausaga
Ugra3 miliona rubles23.5% i le tausaga5 tausaga
Faletupe SKB5 miliona rubles17.9% i le tausaga3 tausaga

O le filifili e maua tupe luga o le saogalemu o se taʻavale, e taua le iloa o ona lelei o:

  1. maualalo le tau faʻatusatusa i isi polokalame;
  2. le avanoa e faʻaoga ai le taʻavale saunia pei o se tautoga.

Ae aua neʻi galo e uiga i le taua toʻese... O le tagata nonoina tupe o le ai ai le ulutala ma le faʻalua kopi taʻavale. Seʻi vagana ua maeʻa ona totogi le nonogatupe, o le a le mafai e le ana ona lafoa le taʻavale i lana ia lava pule - e faʻatau atu, foaʻi pe faʻafesuiaʻi e aunoa ma le faʻatanaga a le faletupe.

E faia taumafaiga uma a le Faletupe e faʻaititia ana ia faʻafitauli. O le mafuaaga lena, ma le manaʻo tele, latou te tuʻuina atu ai aitalafu faʻasaga i le collateral. Ae aua le faʻamoemoe o le i ai o se taʻavale o se faʻamaoniga o se lelei filifiliga i luga o le talosaga. O le mea moni, ina ia mafai ona maua tupe i luga o nonogatupe, e taua le usitaʻia o le tele o tuutuuga.

Le lisi o tuutuuga manaʻomia mo le mauaina o se nonogatupe:

  • le i ai o le sitiseni Rusia ma faamauina tumau i le itulagi o le faletupe galuega ma le tagata nonoina tupe;
  • le agavaʻa e faʻamaonia ai le solia e ala i le tuʻuina atu o se tusi faʻamaonia o tupemaua poʻo pepa mo meatotino;
  • talafaʻasolopito aitalafu le faʻaleagaina;
  • o le taʻavale e le tatau ona faʻalavelaveina e isi aitalafu;
  • O le taʻavale e tatau ona umiaina e le tagata nono;
  • i le tele o tulaga, faletupe manaʻomia se CASCO faʻavae;
  • O le taʻavale e tatau ona faʻamalieina manaʻoga o le nonoina atu;
  • o le taavale e tatau ona lelei tekinolosi.

O le tele o le nonogatupe e faʻalagolago lava i le tau o le solofanua uʻamea na folafola. Ae e mafai ona e paʻi atu ou lima i le 70% o lona averesi o le tau o maketi.

E i ai le 2 autu polokalame mo le mauaina o se nonogatupe puipuia e se taʻavale:

  1. o le taavale o loʻo teu pea ma le tagata nono tupe;
  2. e naʻo le TCP lava e tauto iai le tagata nono.

Filifiliga muamua fautuaina le sili atu faʻamaoni tuʻutuʻuga o aiaiga - fua faatatau mafai ona faʻaititia ↓, e leai se manaʻoga e faʻamaonia ai tupemaua. Peitai, i lenei tulaga e le mafai e le tagata nono ona faʻaaoga le taʻavale na ia ia seʻia maeʻa ona totogi atoa le nonogatupe.

Filifiliga lona lua e sili atu ona talafeagai mo le tagata nono tupe. I le vaitaimi atoa o le maliega aitalafu, na ia mafai ona faʻaoga le taʻavale... I le taimi e tasi, o le maliega e faʻamaonia ai aia uma a le tagata maʻi e uiga i le taʻavale - faʻafefea ona faʻaaogaina, o a gaioiga e le mafai ona faia. I le filifilia o lenei metotia o le mauaina o se nonogatupe, e le mafai e le tagata nonoina tupe ona faʻamoemoe e maua se tele, faʻapea foi ma le maualalo o le tului.

Ua uma ona matou tusi auiliiliina e uiga i tuutuuga mo le faʻatagaina o se nonogatupe puipuia e se taʻavale PTS i se tasi oa matou lomiga.

Fesili 3. Faʻafefea ona maua se nonogatupe i totonu o se taʻavale fale e puipuia e se taʻavale / taʻavale?

I le maketi tautupe faʻaonapo nei, o loʻo latou atinaʻe malosi pawnshops taʻavale... O aso nei ua latou avea ma tauva moni i faletupe o loʻo faʻatupeina ni nonogatupe puipuia e taʻavale.

O taʻavale pawnshops o loʻo faʻatupeina ni nonogatupe na faʻamaonia e taʻavale ma loli

O taʻavale taʻavale e masani ona lauiloa i nofoaga tetele o taulaga, e faʻateleina ai le aofaʻi o tagata e nonofo ai.

I le tuʻuina o lana solofanua uʻamea i le mea e paka ai taavale o le pawnshop, maua ai e le tagata maʻi le avanoa e nono ai se aofaʻi tele o tupe, e aunoa ma le faʻamaoniaina o tupe maua ma le faʻatali mo se tali i le talosaga na tuʻuina atu.

O taualumaga mo le mauaina o sea nonogatupe e le tele se taimi. Ua lava lava le alu i le tele o laʻasaga.

Tulaga o le mauaina o se nonogatupe i se taʻavale pawnshop:

  1. ua momoli atu le taavale i se faletupe;
  2. o se i luga o le 'upega tafaʻilagi faʻapitoa iloiloina le taʻavale;
  3. ua uma ona tusia se maliega nonogatupe ma sainia;
  4. maua e le tagata o tausia le tupe.

I le averesi, o le faʻataʻitaʻiga mo le mauaina o se nonogatupe i se taʻavale pawnshop e le sili atu ma le itula. E tuua e le tagata nono tupe le faʻalapotopotoga ma tupe i le lima, ae leai se taʻavale... Seʻi vagana ua totogi le nonogatupe, o loʻo tumau pea le taʻavale i le mea e paka ai taavale o le faletupe.

I lenei tulaga, aua le popole i le saogalemu o le taʻavale. Masalo e tele inisiua, ma o tiute uma mo le saogalemu o le taʻavale o le a paʻuʻu i luga o tauʻau o le pawnshop.

O taualumaga mo le mauaina o se nonogatupe e fai si faigofie ma e masani ona le eseese i faʻapotopotoga eseese. Ae ui i lea, o le filifiliga o se pawnshop mafai ona aʻafia i le tului. I ia kamupani, e masani lava i se tulaga maualuga maualuga.

Tusa mo se nonogatupe i totonu o pawnshops taʻavale fua faatatau o le 1-6% mo aso taʻitasi o le faʻaogaina o tupe... O ia fua faatatau e faʻatusatusa i microloans, ae o aofaʻi e sili atu maualuga. o lea soona totogi mafai ona tele.

Ae le i faʻapipiʻiina mo se tupe i se taʻavale pawnshop, e tatau i le tagata nonoina tupe ona iloilo a latou agavaʻa. I se faʻaopopoga i le tele o tau o le totogiina o tului, o le tagata faʻatau masani masani totogi mo paka.

Mo le mea moni o le taʻavale o loʻo i luga o le teritori o le pawnshop, e tatau ona e totogi faʻasili tusa ma le 150 rubles i le aso... E le gata i lea, o komisi faʻaopoopo eseese e mafai ona setiina, e aofia ai ma inisiua totogi. O lona iʻuga, o le soona totogi e mafai ona avea ma avega mamafa.

Taua! Ae e te leʻi alu i se faletupe e tau mafaufau e aumai tupe mai le faletupe... Lenei o le fua faatatau e matua maualalo ↓ - masani e le sili atu 30% i le tausaga I le taimi e tasi, o le nonogatupe taimi e sili atu umi ↑ - mafai ona aapa 36 masina.

ae a faletupe o le a mafai ona maua se nonogatupe mo se laʻititi aofaʻi nai lo le taʻavale faletupe. E masani lava o le lomiga mulimuli oo atu i le 85% le tau fuafuaina o le taʻavale. I le taimi e tasi, o le faletupe e ono le faʻamaonia se nonogatupe mo se aofaʻi sili atu 65% mai le tau o le taʻavale.

O manaʻoga mo le mea na folafola atu e eseʻese i faʻalapotopotoga o loʻo iloiloina:

  • Faletupe faʻatulafonoina aiaiga aiaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te faʻatupeina naʻo faʻatupeina faʻasaga i le puipuiga o taʻavale e le matua atu i lo 7 tausaga. Latou te faʻalogo foʻi i le tautua faʻapitoa o le masini.
  • Pawnshops e sili atu le faʻamaoni i lenei tulaga. Lenei oe mafai ona maua tupe mo toeititi lava soʻo se taʻavale, aofia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi taʻavale.

Ae mo eseesega i le lisi o pepa manaʻomia, ia:

  • i faleoloa e matua puʻupuʻu. Lenei e naʻo PTS, STS ma le tusifolau e nonoina e te manaʻomia ai.
  • faletupe latou faʻaopopoina manaʻomia se tusi faamaonia o tupemaua, o se kopi o le tusi galuega. A le tuʻuina atu, o le a faʻaopoopo le pasene.

A o apalai mo se nonogatupe i se taʻavale pawnshop, o le tagata nono faʻataʻitaʻi na o le taʻutinoga taʻavale. Ae e taua le faʻaeteete tele, talu ai o le tele o tagata taufaasese o loʻo faʻagaioia i lenei itu. Ina ia le pa'ū mo a latou maunu, e aoga le galulue faʻatasi ma kamupani ua leva ona iai ma se igoa taʻuleleia.

Fesili 4. O a foliga vaaia o se nonogatupe puipuia e se loli?

O ofo mo nonogatupe malupuipuia e ala i uta uta o loʻo avanoa i le tele o numera mai faletupe ma microfinance faʻalapotopotoga.

I le taimi lava e tasi, e 2 polokalame autu mo le mauaina o se nonogatupe:

  1. O le tupe na tuuina atu i luga o le saogalemu o se taʻavale a le tagata nono;
  2. Ua faʻatupeina se nonogatupe, ua faʻatau se loli ma tupe ua maua, e otometi lava ona avea ma collateral mo le nonogatupe.

Ae ui i lea, e le o taʻavale laʻititi e mafai ona taliaina e avea ma faʻatulafonoina e le faletupe. Taʻitasi tagata aitalafu tutoʻatasi atiina ae manaʻoga mo le aitema tauto. Ae ui i lea, o le tele o faletupe mafaufau i le tutusa uiga.

Mea manaʻomia mo le mataupu o le tautoga:

  • Le tausaga o le loli. Masani lava mo taʻavale gaosia i Lusia, o le tapulaʻa ua setiina totonu 8 tausaga... A fai o le loli e fai mai fafo, e faʻateleina le tausaga muamua 10 tausaga;
  • Le iai o se faʻalavelave i luga o le taʻavale. Leai se aoga aitalafu na te taliaina taʻavale ua maeʻa ona faʻamaonia mo seisi aitalafu e fai ma faʻatulafonoina;
  • Tulaga faʻapitoa o le taʻavale.A o le i tuuina atu tupe puipuia e se loli, e tatau i le tagata o lo o nofo aitalafu ai ona siaki le mataupu o le tautoga. O le taʻavale e tatau ona i ai i tulaga lelei faʻapitoa.

I le taimi o le asiasiga, le faʻapitoa fuafuaina foi le tau fuafuaina o le loli. Naʻo le taimi lava lena e faʻatulagaina ai aofaʻi maualuga o aitalafu... E masani ona le sili atu 80% le tau fuafuaina o le taʻavale.

O isi tuutuuga mo nonogatupe a le faletupe o loʻo puipuia e se loli e aofia ai mea nei:

  • vaitaimi maualuga - 60 masina;
  • fua faatatau 22% i le tausaga

E taua le mafaufau! O nonogatupe e sili ona aoga e maua i le felauaiga o uta e ofaina e faletupe. Ae ui i lea, o isi aitalafu faʻalapotopotoga e sili atu le faʻamaoni, e le gata i le tagata nonoina ia lava ma i le meatotino ofoina atu o se faamalumaluga. Ae o pasene iinei e mafai ona faʻasa.

O le mea lea, muamua lava, e tatau ona e mafaufau i le ono maua o tupe mai le faletupe. E le gata i lea, o aso nei e mafai ona e apalai e aunoa ma le tuua o lou fale. Ua lava e faʻatumu ai se pepa i luga o le 'upega tafaʻilagi a le tagata nonoina atu.

I aso nei, i tulaga e manaʻomia vave ai tupe, e le tau lafoa ai lau taʻavale e te fiafia iai ile faʻatau atu. I le tele o tulaga, o se sili atu taliaina tali o le a nonogatupe pe nonogatupe puipuia e se taʻavale.

Oe tatau ona faia se nonogatupe malupuipuia e se taʻutaʻua le mafaufau pe a mafai. Na o le pau lava lenei o le auala e saili ai le sili polokalama, ma mulimuli ane manuia le totogiina o le aitalafu ma toe avea ma tagata e ona le taʻavale.

I le faaiuga, matou te fautuaina oe e maimoa i se vitio i le auala e tatau ai ona faia lelei nonogatupe (credit) faʻamaonia e se taʻavale - fautuaga mai se loia:

Pau na o mea mo tatou. Matou te moomoo i le aufaitau o le mekasini mekasini Manatu mo le Olaga ia le feagai ma faigata tautupe. Afai o loʻo e i ai pea i se tulaga faigata, matou te faʻamoemoe o a matou tusitusiga ma fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e alu ese mai ai ma le faʻaaloalo.

Afai e i ai lava au fesili i le mataupu o le lolomiga, ona fesili lea ia i latou i lalo o faʻamatalaga. Matou te faʻafetai foi pe a e faʻatauaina le ata tusia ma tufaina atu i au uo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: sili atu musika musika sili ona lelei pop pop pese siva (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com