Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Verbena ituaiga: Buenos Aires, Bonar, Spear, Kanata ma isi. La latou faʻamatalaga ma le ata

Pin
Send
Share
Send

Verbena (lat. Verbena) - i totonu o tagata e tele isi igoa, igoa. Laʻau paia, togafiti faʻataulaitu, uʻamea uʻamea, taulaitu faʻamalie, ato ma le tele o isi. O se laau e fai ma sui o le alofa, agalelei ma le tamaoaiga. O nei igoa uma e faʻasino i le vao ona sa faʻaaoga e tagata i le taimi o le tautoga.

Tele tala faʻasolopito ma talitonuga e fesoʻotaʻi ma lenei fugalaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fia sefulu tausaga talu ai, na talitonu tagata o le verain e iai lona malosiʻaga tele ma mafai ona puipuia i latou mai se mea leaga. O tagata na talitonu o ia e saofaga i le faʻataunuʻuina o manaʻoga uma ma faʻataʻotoina fuafuaga, o le a avatua ia i latou le meaalofa o clairvoyance. Faʻataulaitu ma faʻataulaitu faʻaaogaina lenei laʻau i faʻataʻitaʻi alofa. O le a le mea faʻataulaitu e uiga i le vervain?

O le a lenei laau?

Verbéna - auai i le aiga vervain, i le natura e tusa ma le 124 ituaiga o lenei laʻau... Na muaʻi vaaia ma mulimuli ane avea ma nofoaga fanau o vervain - Saute ma Amerika i Matu. O le maualuga e eseese e fuafua i le ituaiga upu: mai le 20cm i le 1.6 mita. O se laʻau e iai le pou tetrahedral, faʻatu i luga, o isi taimi e te maua ai se ituaiga o tolotolo i luga o le eleele. O laulaʻau i ai se elongated oval dissected foliga, mauoa lanumeamata lanu.

O fugalaʻau o lenei laʻau e laʻititi, mai le 1 i le 2.5 cm le lautele, e aoina i totonu o fugalaʻau (e oʻo atu i le 50-55 fugalaʻau ile fugalaʻau). Latou lanu e matua 'eseʻese: piniki, paʻepaʻe, lanumoana, mumu, ma isi faʻalagolago i le ituaiga.

O le fuga taimi e ono eseʻese mo eseʻese ituaiga verena, tele lava mai ia Iuni e oʻo i le iʻuga o Oketopa, o nisi taimi fuga e tupu ia Novema.

Faʻamatalaga o ituaiga ma a latou ata

Buenos Aires

O lenei ituaiga veape e tumau pea. Tele mataʻina tele. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 1.3 mita i le 1.6 - 1.8 mita. O ona au e saʻo, ma fugalaʻau fugalaʻau e ola i totonu sili atu tetele inflorescences. Lona manogi tosina pi mai mamao apiaries.

E le manaʻomia e Buenos Aires ni tuutuuga faʻapitoa mo le tupuola o Verbena, ona e manatu e le faʻatusatusa. Pau lava le mea na te manaʻomia o faʻaopopoga faʻapipiʻiina, e ui i malosi uma i fafo o au - e maaleale. O lenei ituaiga meaola e sili atu lona fiafia i le malamalama nai lo isi, e tatau ona totoina i le la susulu o le fale.

Bonar

O se eseʻese ola laʻau o lenei ituaiga maua ai le lagona o se tauagafau ma aemaise lava inconspicuous fugalaau. Ae afai e te totoina ni fugalaʻau i autafa o le tasi, ona o faʻatasi lea latou te gaosia se maoaʻe, mesmerizing aafiaga. E oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita, ma lona lautele e tusa ma le 50 cm. O Verbena o lenei ituaiga ua manatu o se malulu-teteʻe laʻau, aʻo tuputupu aʻe sili atu ona lelei i nofoaga mafanafana ma susulu, faʻapitoa vaega paolo taliaina.

Ona o lona teteʻe atu i le malulu, o le tele o le faʻasusu i foliga o timuga tetele, e mafai ai ona avea ma masiofo moni o le fale vevela. E i ai lava si ona faʻanaunauga. Bonar verbena manaʻomia se calcareous, avanoa ma manava palapala mo lelei tuputupu aʻe... Ina ia mafai ona faʻamalieina le mata i le umi e mafai ai ma lona pupula lanu viole fugalaʻau, na inflorescences ua mou atu e tatau ona aveʻese vave.

Taua! I totonu o atunuʻu e maualuluga tau o latou tau, o Bonar verena ose tausaga taʻitasi.

Fale

Totonu, faʻaletausaga ituaiga o upu, o lona tele e oʻo atu i le afa mita i le maualuga. I totonu o se ulo e foliga ai se liʻo. E iloga i le: tetrahedral tipi, vaʻaia talatala tafatolu laʻau. O le 'eseʻese o lanu e le mafai ae faʻamalie le tagata tupu. E mafai ona e totoina lau homena homena verna blue, piniki, saturated - mumu, faʻasolosolo i se mata-pei poʻo le tutusa ituaiga.

Tusitusiga! E ola lelei Verbena i tafatafa o fugalaʻau e pei o le chamomile, rosa, aster ma marigolds, afai e te fiafia i ituaiga teuteuina o sirio, o le a aveina i latou i ona siʻosiʻomaga, ma o lau fugalaʻau o le a mauaina se fiafia tele.

Tulei-foliga

O lenei ituaiga veape e sili atu ona teteʻe i le tau malulu.... O se laau tumau. O se uiga iloga o lenei ituaiga o ituaiga o lanu. Fugalaʻau mafai ona paʻepaʻe, lilac, lanu viole ma lanumoana. Afai e te totoina lenei ituaiga o uma fugalaʻau faʻamatalaina, lea i le tuʻufaʻatasia latou fausiaina se le ma faʻamatalaina faamemelo.

E tupu tele lava latalata i vaitafe ma tamai vaituloto, ie o le eleele e matua susū ma mauʻoa i mea lelei. O le maualuga o le veape o le tao e mafai ona oʻo atu i le 1 i le 1.3 mita. Oe mafai i taimi uma mafaufau loloto lele felelei ma pepe i luga aʻe.

Kanata

Sili ona tupu masani o se faʻaletausaga laau. Laʻau manifinifi tupu i le maualuga o 27 cm. O le vera Kanata e sinasina, lanumumu, ma pupula lanu viole, ma o laulaʻa e eseese ona foliga. Faʻafiafia ma ona faʻaputuga fugalaʻau mai le amataga o Iuni e oʻo i le faʻaiʻuga o le tautoulu. I le vaitaimi o le fugalaau, e masani ona maua i le lanu viole poʻo le lilac. O fatu e mafai ona teuina mo ni nai tausaga.

Lanu samasama tumau

O le lapoʻa o le samasama verena e averesi, pe a totoina, e aoga le mafaufauina o le mea moni o lenei ituaiga o loʻo tolotolo i luga o laʻau lea o le ofoofogia matagofie o inflorescences fuga (oe mafai ona maua uma nuances o totoina ma mulimuli ane tausiga o le laʻau iinei). O le igoa lava ia faʻailoa mai o se tumau perennial. O le talatala ma le lau o lau e maua ai e i latou se ituaiga o maaʻa. O le filifiliga o paolo mo samasama verena e sili ona manaia, e mafai ona e filifilia a le o se paʻu lanumoana paʻu po o le pupula lanu viole.

A e tupu le vera samasama, e tatau ona e iloa nisi o foliga o lona galueaina, e taʻua:

  • A maeʻa ona faʻailoa i eleele matala, e le tatau ona faʻasusu i le tele o vai.
  • E sili le faʻamaeʻaina o le faʻasusu pe a e vaʻaia o lona fua ua amata ona i fafo.
  • E fiafia Verbena i le eleʻele palapala, pe a uma ona faʻasusu, ia mautinoa ia tuʻu le 'ea i totonu o le palapala.

Faalogo! A filifilia ni nofoaga mo le totoina o laʻau, mafaufau i le mea moni e sili atu le aua le toe totoina o perennial fugalaʻau i tausaga uma. E i ai se tuusaunoaina faia pe a fai o le laʻau na le faʻaalia sili lelei fugalaʻau i le nofoaga e tasi ma mafua ai oe i le tele o faʻafitauli.

Faamai

Vervain e iloga i ia faʻamaʻi pei o:

  • mageso siama;
  • blackleg;
  • e iai le avanoa e pala ai le au poʻo le paʻu;
  • fungi ma nematodes mafai mafua mafua lau laulaʻau.

Tulafono masani o le tausiga

  1. E mafai ona e totō vervain i le eleele matala pe a le toe faʻasaina e le vevela o le ea.
  2. E le tatau ona totō latalata ia laau. Tuʻua se mamao e tusa ma le 25-30 cm i le va o latou, ina ia latou le tuputupu aʻe atoa.
  3. Afai o le eleele ua matutu, ona vave faʻapipiʻi loa lea.
  4. E fiafia Verbena i le palapala susu, ae e taua le aua neʻi soʻona faʻatupuina.
  5. I le tulaga o le teu fugalaʻau o ni fualaʻau, e tatau ona veleina le veape aʻo leʻi tupu. A faʻapea e tupu ese le vevena, e manaʻomia foʻi le faʻaeteete i lona olaga atoa.
  6. Faʻatele fafagaina tasi pe faʻalua i 30 aso uma o le a maua ai se mafaatusalia foliga vaaia ma le tuputupu aʻe o le fugalaʻau. Ae e tatau ona manatuaina o faʻalaʻau toto o loʻo faʻaogaina tasi i le palapala, ina ia aua neʻi ova ona faʻatupuina le nitrogen.
  7. Aua neʻi galo e uiga i moli matala. Ina ia faʻamalie le verena ma fugalaʻau mo se taimi umi, e tatau ona vavae ese fugalaʻau mago.
  8. Verbena fatu manaʻomia e selesele i le taimi pe a latou suia o latou lanu. O se fulufulu laʻititi fatu kapoti faʻaalia ai le sauni mo le seleselega Oe o le a aʻoaʻoina e uiga i le saʻo faʻaputuputuina o fatu, faʻapea foi ma le totoina mulimuli ane o le verena mai ia latou poʻo tipiina, i lenei tusitusiga.

O le ituaiga o ituaiga, lanu ma lapoʻa e faʻatagaina ai le verena e ola i luga o le tulaga o soʻo se fai togalaʻau pe naʻo totonu o le fale o le tagata e fiafia i fugalaʻau. O lona le faʻaleleia i le galueaina e tosina mai i ai le tele o loʻo ou manaʻo e totoina i totonu o fugalaʻau uma. Verbena ei ai le tele o aoga aoga meatotino. E faʻaaogaina e le gata o se fugalaʻau mo teuteuga.

O se ata puʻupuʻu e uiga i le tausiga o se laʻau, ma ona faʻamaʻi ono tupu ai:

Uma esoteric tagata faʻataʻitaʻi vaʻai totoa i verena, perfumery, cosmetology, aromatherapy, vailaʻau, ma e oʻo lava i le kuka nofoaga i se laau matagofie. Afai na e totoina vervain i lau fugalaʻau, o se faʻailoga lea o le a avea o ia ma tagata masani masani i luga o lau 'upega tafaʻilagi, aua e faigata ona le alofa faʻatasi ma ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Harvested Lemon Verbena u0026 Started Rooting Cuttings! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com