Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaaiga aoao o ofu faʻaonapo nei, o faʻataʻitaʻiga sili ona mataʻina

Pin
Send
Share
Send

A teuteuina totonu, e totogia faapitoa le faʻatonuga saʻo o le avanoa. I lenei itu, o le matafaioi faia e ona po nei lavalava e taua. Latou te vateatea, mafanafana, faʻatuatuaina, talafeagai mo soʻo se mea i totonu ma, sili ona taua, latou te faʻaaogaina le aofaʻiga laʻititi o avanoa, e aoga tele mo tamaʻi fale mautotogi. E le gata ina latou fesoasoani e aloese mai faʻalavelave, faʻaputuga o mea, ae avea foʻi ma se tasi o mea taua teuteuga.

Eseese

A aunoa ma le faʻateleina, o le filifiliga o kapeneta meaafale ofoina mai e le po nei meafale maketi mafai ona valaauina sili atu nai lo agavaa. O le faʻavasegaga e faʻavae i luga o nisi uiga ma ituaiga o meafale fou e pei o kapoti. O ituaiga autu aofia ai fausia-i totonu, sliding wardrobes, kapeneta, tulimanu, diagonal.

E ala i fomu

O filifiliga na tuʻuina mai e eseʻese mai le tasi i le isi ituaiga o tuʻuina atu, lapoʻa, faʻagaioiga foliga, faʻafoliga foliga fofo. Afai matou te talanoa e uiga i le fomu, ona mafai lea ona faʻailoaina ia ituaiga ia:

  • tafatolu - i ai se manaia foliga, e faigofie i le faʻataunuʻuina, gafatia i le tau;
  • trapezoidal - o la latou autu iloga taua o se tele tele totonu, maua mai ona o le tulaga o fata i le itu, le mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se meaafale totonu;
  • pentagonal - faʻamatalaina e le maualuga gafatia;
  • radius (radial) - o le amataga o le faʻataunuʻuina o se kapeneta faʻaonapo nei e tele ona ausia ona o le sologa lelei, faʻapipiʻiina o laina o faʻafoliga, e faʻatagaina ai oe ona maua le manaia, faʻataʻitaʻiina o ata i totonu e pei o le ata;
  • l-foliga - o le tele o taimi o le ata e aofia ai loka e lua, oomi mau i le tasi.

O le filifiliga sili ona lelei mo se tamaʻi fale mautotogi, o loʻo i ai le faʻafitauli o le leai o se avanoa avanoa, ua manatu o se fausia-i totonu o se kapeneta faʻaonapo nei ma faʻata, ona e mafai ai ona faʻalauteleina le potu.

L foliga

Radial

Trapezoidal

Tafatolu

I ituaiga o faitotoʻa

O nei ituaiga o faitotoʻa o loʻo faʻaaogaina i ofu faʻaonapo nei:

  • taupega;
  • afifi;
  • lotogatasi

O le tuʻufaʻatasiga o soʻo se fale gaosi aofia ai faʻataʻitaʻiga ma se faitotoʻe taupega. Lenei o se tasi o sili ona masani ai, masani filifiliga. O le lelei meatotino taoto i le faigofie ma le anagata o le masini, talu ai le tautua olaga o taiala o nei faitotoʻa mafai ona 7 tausaga, ma faʻamau - toeititi atoa le afa seneturi.

O leisi vaʻaiga o le faitotoʻa vaʻavaʻa o ofu faʻaonapo nei, e le gata ina foliga faʻafiafiaina, ae faʻatagaina ai foi oe e faia le tele o le potu teuteuina. O lenei o se sili atu filifiliga, o le mamanu lea e le masani ai, o le mea lea e masani ona faʻaaoga mo ona po nei lavalava ma fausia-i totonu o potu.

Gaugauina faitotoa tusi liliu mea masani kapeneta i se tamai potu teuteuina. A faʻatusatusa i sliding poʻo swing faitotoʻa, o laupepa o nei faitotoʻa e sili atu vaiti, lea e mafai ai ona manuia faʻagaioia ia mo tulimanu faʻataʻitaʻiga ma ofu, e pei ona molimauina i le tele o ata. Latou te puupuu ma faigofie ona matala, ma talu ai na o le pito i luga auala e aofia ai i le faʻapipiʻiina o ona po nei tisaini pusa, o le foloa faʻapipiʻi e le faʻaalia i masini faʻaleagaina.

Swing

Haremoni

Ulugaliʻi

Faʻaaoga mea

Ina ia teuteuina le lau o le faitotoʻa, latou te faʻaaoga mea nei:

  • ipu malamalama;
  • MDF;
  • laau mautu;
  • faʻata;
  • palasitika;
  • uamea;
  • pepa-faʻapipiʻi

I le maeʻa ai, vali, foliga lacquered, ie ofu, luga lamination, teuteuina patin mafai ona faʻaaogaina.

O le felanulanuaʻi o mamanu o kapeneta meaafale iloa leai ni tuaoi. E tele ituaiga mea ma mea e faʻaaoga e maualuga le lelei e faʻaaoga e teuteu ai le faʻataʻitaʻiga o ofu faʻaonapo nei. Nei mafai ona teuteuina ma fugalaʻau poʻo ni faʻatusa, ata i luga o faitotoʻa. O le tamaoaiga o le faʻamaeʻainaina e faia ai meaafale tulaga ese, ma le "mimilo", o lea e mafai ai ona e filifilia le filifiliga saʻo mo soʻo se mea i totonu, pei o le ata, a o faʻaopopo i ai le tago a le tagata.

O le sili ona faʻatuatuaina faitotoʻa tatalaina faiga i ona po nei multifunctional kapeneta o ma rollers feauauaʻii luga o monotaga auala. Faatasi ai ma lenei mamanu, o se masini faapitoa e le faʻatagaina le faasee e oso ese, ma puipuia ai foi le ulufale mai o le tele o le pefu ma mea le talafeagai.

Wood

Faʻata

MDF

Palasitika

Lolomiina o ata

Tioata

E ala i auala faʻatulagaina

E tusa ai ma le metotia o le faʻatulagaina, laina, semi-fausia-i totonu, angular faʻataʻitaʻiga e iloga. O le eseʻesega i le va o kapeneta laina faʻaonapo nei o loʻo fausia i totonu o se faʻapitoa faʻapitoa pe tuʻu faʻatasi i le puipui (mai le tulimanu i le tulimanu).

O le masini o se vaega poʻo atoa fausia-i kapeneta po nei e le maeʻa aunoa ma le faʻaaogaina o pule, alcoves, vaeluaina, faʻaauupegaina ma ituaiga eseese o shelving. O nei mea uma e avea ai faʻataʻitaʻiga o lenei ituaiga ituaiga o tamaʻi ofu laʻititi, o isi taimi e nofo ai le puipui atoa. Ae e ui lava i lenei, o le potu foliga laconic ma mama. O le sili aoga o le zoning manuia o le avanoa. O se faʻataʻitaʻiga suʻesuʻeina o se ofu lautele faʻaonapo nei e maua mai i le faʻatulagaina o le tasi itu o meaafale i le puipui ma le isi i autafa puipui.

A leai se avanoa e faʻapipiʻi ai se kapoti atoa i totonu o le potu, o le tulimanu faʻataʻitaʻi e sau e laveaʻi, lea e tele ona lelei. Ona o le mea moni o le faapipiiina e le manaʻomia se tele eria, oe mafai ona faʻasaʻolotoina lua avanoa. Ma le isi, e avea o se ituaiga o togitasi faʻafitafita e faʻalelei ai le le faʻafefeteʻe luga ona o le lapotopoto itu fata.

Valivali tali

Ae o lanu, iinei, pei ona latou fai mai, o mafaufauga e leai se tuaoi. Faʻavae i luga o oe lava manaʻoga o le tagata o tausia, le filifiliga mafai pa'ū luga o soʻo se o loʻo i ai lanu o po nei kapeneta. O le lauiloa o le faʻaaogaina o atavali ma ata lolomiina e le faʻavaivai, ona o lea gaosia kapoti meaafale e sili ona muamua ma o lo o i ai se susulu mamanu leo.

A filifilia se lanu lanu, e tatau ona manatuaina o pogisa paolo foliga mitiia mitiia le la lanu, ao papaʻe faʻalauteleina ia. I se faʻaopopoga, mai ata na tuʻuina mai, e mafai ona tatou faʻaiʻuina o le leo o le pepa puipui e tatau foi ona amanaʻia.

Afai o loʻo e faʻalagolago atu i se malamalama i ona po nei kapeneta, paolo o lefulefu, maple, susu oak, cherry, alder, beech, coco bola o le filifiliga saʻo. O nei leo o le a fausia ai se siosiomaga o le filemu ma le toafilemu. Tagata fiafia i lanu uliuli e tatau ona vaʻai totoʻa i le wenge, cedar, zebrano, Italia walnut, mahogany, ecco walnut.

Tusitusiga o mea fou

I taimi uma, faʻafetai i taumafaiga a tagata mamanu ma tagata atiaeina, o aitema fou foliga mai e iloga e le lototetele filifiliga ma fou manatu. O aitia uiga ese e le muta le maofa ma lo latou amataga o loʻo faʻatinoina mai lea tausaga i lea tausaga. O i latou e le o le amanaʻiaina le faiga masani, pikiina e le onapo nei lalolagi o ofu, o le a mautinoa e pei o faʻataʻitaʻiga lea mea e pei o mea na faʻaaogaina e suia ai le foliga:

  • ofe;
  • rattan;
  • teuteuga;
  • paʻu gaosia;
  • varnish;
  • oneone.

Teuteuga

Paʻu gaosia

Sandb faavavau

Ofe

Rattan

Mo tagata faʻafiafia i le matagofie ma le tulaga ese, e mafai ona ofaina se ata ma faʻamalama tioata, e liua ai meaafale le mafaamatalaina i se galuega o faatufugaga.

O isi fofo fesoasoani e aofia ai faʻata lanu, moli. Mai supernovae - radius faʻataʻitaʻiga ma se faʻataʻamilo faitotoʻa, lea o le a faʻaopopo ai se paʻi o le soona fai. O le filifiliga faia e tusa ai ma se taʻitasi tusi e talafeagai lava. E mafai na ona faʻaali atu le ata i tagata gaosi, ma o le ae maua le avanoa e maua ai se tali sili ona tulaga ese mo se kapeneta faʻaonapo nei ma le manaʻoga o lanu lanu, lapoʻa, foliga, o lea ua e mautinoa na o oe.

Aoga, aoga, faʻatuatuaina - o le ala lea e mafai ai ona faʻamatalaina meaafale meaafale nei. E le gata i le mea moni o le aoga o ofu faʻaonapo nei o ofu taugata o le faʻafaigofieina lea o le teuina o mea, o lenei ua mafai ona avea o se elemeni matagofie o soʻo se totonu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tama Uli Salelologa - Ua soona olioli lou loto ile Alii (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com