Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Susulu ma ofoofogia rosa Faamanatuina o le Prince o Monaco: faamatalaga ma ata, fugalaau ma tausiga, toe gaosia ma faamai

Pin
Send
Share
Send

Anniversary Prince de Monaco - o se pupula pupula ma le ofoofogia. E taʻutaʻua ona o lona le faʻamatalaina ma le tele o lona fugalaʻau.

O le Iupeli Rose o le Prince of Monaco e taʻua foi Meilland Jubile du Prince de Monaco (Meilland Jubilee du Prince de Monaco) poʻo le Jubile du Prince de Monaco.

I lenei tusitusiga, o le ae faitau ai i se faʻamatalaga o lenei ituaiga rosa, vaʻai pe faʻapefea ona foliga i le ata. Aʻoaʻo e uiga i uiga eseʻese o le tausiga ma le faʻatuputeleina.

Faʻamatalaga o le 'eseʻese

I fafo, o le laʻau e pei o se togavao, o lona maualuga e laʻititi atu i le mita ma mafiafia ma mafiafia lau o lanu malamalama lanumeamata. O laʻau e saʻo ma paee, faʻamamaina i le faʻavae. E mafai ona tupu aʻe le rosa i totonu o fugalaʻau ma totonu o koneteina. E fuga i le tele o taimi i vaitau ma puʻupuʻu faʻalavelave, o lea e manatu ai o le toe fuga.

Jubile du price Monaco mafai ona avea ma masiofo o le togalaau faʻatoʻaga mo ana matagofie fugalaʻau. Faʻatasi ma le tausiga lelei, latou aliali mai i le amataga o Iuni ma e le mou ese seʻia oʻo i le amataga o le aisa. O a la na? O fualaʻau e feololo le lapoʻa, malamalama i le faʻavae ma naʻo mūmū pito. Susulu ma faʻamalieina faʻateleina a o tatalaina le fuga.

E tasi le meatotino matagofie a Rose, e mafai ona suia le lanu o petals i le matua. O le fugalaʻau e leai sona pupula o loʻo i ai ni petals-lanu enaena ma lanu mumu. A tatalaina petals, o le creamy hue liliu i le paʻepaʻe, ma le enaena lanu i le pito liliu i cherry ma se gradient. Ma, mulimuli ane, a maeʻa ona fuga mai le fugalaʻau, e toeititi lava uma lanu keli, ma aʻo leʻi magumagu, e paʻu laititi le paolo o petala.

Lenei ituaiga ua i ai ona lelei ma leaga. lelei:

  • E le masani ai ona matagofie fugalaʻau lanu, suia 3 taimi i le vaitaimi o fugalaʻau.
  • Umi ma tele fugalaʻau i le tele o laʻasaga.
  • O foliga teuteu o le togavao e faʻasao i le vaitaimi atoa o le fugalaʻau.
  • Tetee i le aisa ma le lāmala.
  • Lelei faapalepale timu.
  • Le avanoa e faʻaaoga ai lenei rosa eseese mo le faʻaaogaina i laufanua o tala.

Minus:

  • Manogi vaivai.
  • Tetee i faamaʻi feololo.
  • E tatau ona ufiufi i le taimi o le taumalulu pe a fai o le taumalulu i le itulagi e faigata.

Se ata

E le gata i luga o le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o le Rose Jubilee Prince de Monaco.




Talaʻaga o le amataga

O lenei rosa na fafagaina i le lauiloa Farani falemaʻi Meilland i Europa. O se ituaiga fou o rosa na lesitalaina i le 2000. Ua lauiloa ina ua fausiaina le Iupeli o le Prince of Monaco, o fatu o le Jacqueline Nebut variety na faʻaogaina, paluina i le pollen o Tamango floribunda. E tele igoa eseʻese o le rosa ma e 'eseʻese le tasi mai le tasi faʻamoemoe i le nofoaga o le faʻatoʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Amerika e taʻua o le Cherry Parfait rose, ae i Ausetalia e taʻua o le Fire & Ice (Fire & Ice).

Mo le toeititi luasefulu tausaga o lenei ituaiga na faatauina atu i luga o le maketi ma i lenei taimi na mafai ai ona aoina se tele numera o faʻavaomalo faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 2000 na ia mauaina se pine siliva i se faʻaaliga i Madrid, ma i le 2007 na maua ai ia te ia se pine auro i le faʻavaomalo rosa faʻataʻitaʻiga i le Iunaite Setete.

Fuga

Vaʻai i lenei fuga fuga o se fiafia! Muamua, o pupula o le rosa e mama ma feololo i le lapopoʻa., ae o pito o petala taʻitasi e lanu mumu latou. A o matala le fualaʻau, o le susulu ma le faʻamalieina o le tuaoi faʻateleina.

O le lautele o le fugalaʻa matala e oʻo atu i le 10 cm ma le aofaʻi o petals e oʻo atu i le 30-40 fasi, ma o le maualuga o le togavao e 70-80 cm. I le faʻagasologa o le tuputupu aʻe, o le paolo paolo liua e avea ma se malamalama sieri. I le ogatotonu o fugalaʻau, o rosa e pei o se paʻepaʻe-mumu ulaula.

O le fuga o lenei laau e malosi, aua e tele fugalaʻau e aliali i luga o laʻau i le tasi taimi!

Faʻaaoga i laufanua mamanu

O le rosa faʻaopoopo faʻamalieina i soʻo se tulimanu o le togalaau. E i ai se fetuutuunai amio e ofi eseese laufanua laufanua. O nei fugalaʻau e lelei uma i le totoina toʻatasi pe faʻatasi totoina, ma faʻatasi ai ma laʻau talafeagai mo latou. O puipui o Rose e foliga matagofie.

Tausiga

Tulaueleele

Mo le tulaueleele, e tatau ona e filifilia se nofoaga susuluo le a puipuia lena mai le matagi. Afai i le taumafanafana o le la ua sili atu ona vevela, ona tatau lea ona totoina i se nofoaga pogisa laititi.

  1. Saunia le palapala ae le i totoina. E manaʻomia e eli i luga ma peat ma faapalaga. Ae o le lelei o le eleele, e mafai ona e faʻaogaina ni nitrogen fertilizers. Afai o le eleele e mamafa ma omea, ona tatau lea ona faʻaopopo i ai le oneone e faʻateleina ai le feoaʻi o le ea.
  2. O se pu e manaʻomia e eliina ma le lautele tusa ma le 40 cm ma le tutusa loloto. E sili pe a tuʻu le alavai ile pito i lalo e aveʻese ai le susū tele, ina ia lagona lelei aʻa ole laʻau.
  3. A faʻatumuina, e faʻapipiʻi le eleele, ona manaʻomia lea e faʻasūsū tele le moega fugalaʻau i le vai.

Faasusu

Suavai le Prince of Monaco tulaʻi a itiiti mai tasi taimi i vaiaso 2 uma ile masani tau ma taʻitasi taimi 3 aso i le taimi o le vevela vevela vaitau. E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu, tasi le pakete e lava mo le tasi pupuvao. Liligi ma le faʻaeteete le vai, i se alia manifinifi i lalo o le aʻa, ae le faʻasusu laulaʻau ma fugalaʻau.

O faʻasusu tele e le tatau ona faʻatagaina.

Laʻei pito i luga

I le tausaga muamua o le ola o le fatu, e tatau ona faʻalelei faʻalaʻila ma faʻalaʻila toto (suavai mullein, fofo o paʻu a manu, faʻasusu i luga o fafie laʻau ma laʻau afu). Faʻaopopo foi faʻaopopo microbiological additives, mo se faʻataʻitaʻiga, Planta, Baikal-EM ma isi. E naʻo le faʻasusu e tatau ona e fafaga ai, talu ai ole faʻalaʻau ile eleele matutu e mafai ona faʻaleagaina ai aʻa.

Mai le lona lua tausaga o le ola o le togavao i le vaitau, e tatau ona e faia 6-7 teuina, fesuiaʻi le faʻaaogaina o minerale ma fualaʻau faʻalafua. I le faʻalaʻeiina o minerale, nitrophoska, superphosphate poʻo le nitroammophoska e sili ona fetaui lelei.

Teuteuina

O le teuteuina o lenei ituaiga rosa e manaʻomia 2 taimi ile tausaga - ile tautoulu ma le tautotogo.

  • I le tautoulu, na teuteuina le laau i le ogatotonu o Oketopa. E tatau ona e tipi ese uma laʻau le faʻamamaina ma laʻau lanumeamata uma o lala faʻamamaina. Ma o lea, naʻo lala malolosi lava o le a tumau i luga o le togavao, o laʻau uma e tatau ona aveʻese mai ia latou.
  • I le tautotogo, pe a maeʻa le faʻamamaina o le malulu malulu, e tatau ona vaʻaia totoʻa togavao ma aveʻese lala malepe ma aisa, ae tuʻu na o lala sili ona malosi.

Faʻamamaina ma palu

O le palapala o le liʻo aʻa e manaʻomia le tatalaina masani ma palu.... O le faʻamamaina e faia pe a uma ona faʻasusu, ma le faʻaeteete, i le loloto papaʻu ina ia le afaina ai aʻa. E manaʻomia le mea lea e faʻatumau ai le olaola o le eleele.

O le aʻa lapoʻa e palu pe a uma ona toto ma ina ua uma ona faʻasūsū ina ia le mago le eleele ma puipuia ai faʻamaʻi ma vao. O vao i tafatafa o le vao e manaʻomia le veleina i taimi uma ina ia latou le avea niuterene ma susu mai le palapala mai le laʻau.

Malu mo le taumalulu

E ui lava i le teteʻe aisa o lenei ituaiga ma lona mafai gafatia le vevela e oʻo atu i le -25 tikeri, i itulagi e faigata tele le taumalulu, e tatau ona ufiufi le Prince de Monaco bushes mo le taumalulu. Ina ua maeʻa le teuteuina o le tautoulu, o le eleele faataamilo i le togavao ua palu ma faʻapipiʻi i laulaʻau mago poʻo vaovao. Ufiufi laupepa lala mai luga ma ufiufi i se mea taua. I le tautotogo, ma le amataga o le vevela tumau, o le malutaga aveʻesea.

Toe gaosia

O le Prince de Monaco rose na faʻasalalauina naʻo vegetativeia tausia ona varietal uiga. Afai o le toe gafa e tupu i le fale, ona tipiina o le sili auala. Tipi e tatau ona ave mai fugalaʻau na ola ma matua pe a maeʻa le muamua galu o le fugalaʻau.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le "Prince de Monaco" e matua tetee lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae i tulaga leaga o le tau poʻo le le talafeagai o le tausiga, e mafai lava ona tupu le faʻamaʻi pipisi. Tele taimi e iai faʻamaʻi pei ole:

  • efuefu efuefu;
  • ele;
  • lanu uliuli.

Fua faʻatonutonu: e tatau ona aveʻese uma mea ua faʻaleagaina o le laʻau, ona faʻalua togafitia ai lea i le vailaʻau.

Afai o loʻo i ai ni vailaʻau vailaʻau i totonu o le eleele, ona mafai lea ona tupu ae le rososa i le chlorosis. O le iron chlorosis e taatele i rosa.... Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o laulaʻau o le laʻau amata ona liu samasama ma mimilo, ona paʻu vave ai lea. I le taimi o togafitiga, pito i luga ofu e faʻaaogaina o loʻo misia elemeni.

O mea faʻalafua e masani ona maua:

  • ros le sisila;
  • siliva lanu samasama-lanu samasama;
  • rosa aphid;
  • 'apamemea

Ina ia aveʻesea latou, e tatau ona e togafitia le laʻau ma iniseti iniseti, lea e mafai ona faʻatau i se faleoloa faʻapitoa.

"Iupeli o le Perenise o Monaco" matagofie i le matagofie o se fugalaʻau... O le a avea o se sili faʻaopoopoina i lau togalaʻau. O le rosa o le a faʻafiafiaina oe ma au pele i le vaitau atoa o le taumafanafana.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Esther Petaia x Ua ou maua o le Puna 2020 Cover - SAMOAN GOSPEL SONG (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com