Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka supo povi. Calorie mataupu, penefiti ma afaina o le supa

Pin
Send
Share
Send

O le supa povi o le sua o le aano mama e faʻaaoga mo meaʻai paleni, faʻafitauli o le digestive system, mo le faia o supo, fualaʻau fualaʻau, sosi, sosi O loʻo iai ni nai polotini ma niuterene, o le mea lea e masani ona faʻatumuina ma faʻatumu (isi meaʻai) e faʻatele ai le aʻano o le kalori.

Faʻafefea ona kuka saʻo le palu povi i le fale? O le tali e faigofie, o le pupuna o supa povi o se mea faigofie. E lava le mulimuli i tulafono faigofie ma iloa togafiti kuka, lea o le a ou talanoaina i le tusitusiga.

O le supa fale, kuka i aano o manufasi fou, e maloloina ma suamalie. E le mafai ona faʻatusatusa i oloa taumafa - vave sauniuniga i le tulaga o bouillon cubes. E le fautuaina e faʻaaoga le mea mulimuli.

Faʻafefea ma pe fia fai kuka povi lapoʻa ma ponaivi ponaivi

E i ai le tele o tekonolosi mo le sauniaina o supo, taʻitasi faletua i ai a latou lava fua mo le kukaina o se tamaoaiga ma lelei momose, atoatoa i le atoatoa mo specialities. Ae e iai le tulafono lautele. O se oloa lelei e manaʻomia ni mea se lua - lelei aano o manu ma mama (faʻamamaina) vai.

Filifili tipi o aano o manu (pei o se tamaʻi povi) o se sili lelei filifiliga mo se maaleale palu lelei meaʻai ma le lava porotini. O le sili atu manogi ma gaʻo gaʻo e maua pe a faʻaaogaina povi i luga o le ponaivi, lea e talafeagai foi mo kuka shurpa.

  1. O le averesi o taimi e kuka ai mo le supa o le 3-4 itula. Faʻamoemoe i le tele o fasi povi, o le mafiafia o le apa, o le vevela seti luga o le ogaumu.
  2. O vaega sili ona lelei ole vai e 1: 3 ma le 1: 4. I le tulaga lona lua, o le supa o le a liu moli e mama, ma sina laʻititi le lagonaina.
  3. O le sua i luga o ponaivi ponaivi ponaivi e faigata ona manino. O le tele o taimi e faʻafuaseʻi ona ao, o lea e sili ai le faʻaoga e le mo le supo, ae i le faiga o sosi.
  4. Fou aneto ma pasili o se lelei faʻaopopo i se muamua broth-faʻavae vasega muamua.
  5. Mo le 1 lita o vai, e manaʻomia le 'afa sipuni o masima.
  6. Tele finauga fafine finau e uiga i le taimi e faʻaopopo ai masima. Tuʻu i le amataga - maua le tulaga lamatia o le pupuna o le supo ma le leai o se vai tele, togi i le iuga - aua le "toso" le manogi mai aano o manu ma faʻaopopo mea (fualaʻau), faia le ipu tofo sili atu le mafaufau.

Faʻagasologa e pei ona taʻua i lalo: togi se pinch i le amataga o le kuka, mulimuli ane masima i le iʻuga.

Le fua masani mo le manogi o povi lapo

  • vai 4 l
  • povi i luga o le ponaivi 600 g
  • aniani 1 pc
  • turnip 1 fasi
  • kāloti 150 g
  • masima masoa 2 kulimi l.
  • kaliki 1 nifo.
  • peppercorn uliuli 6 fatu
  • eleele allspice 10 g
  • lau bay 3 lau
  • cloves, seleri, pasili e tofo

Kaloriia: 4 kcal

Polotini: 0.6 g

Gaʻo: 0.2 g

Karbohidate: 0 g

  • Sa ou tuuina le povi i totonu o le ulo. Ou te liligiina le 1 lita o vai. Ou te kiina le ogaumu ma faʻapuna. Ou te setiina le paoa i se averesi tulaga.

  • O le muamua supa foliga mai e puaoa, ma le tele o foam. Ou te faʻasuina pe a uma le 5 minute o le pupuna o le supo.

  • Ou te fufuluina aano o manu i luga o le ponaivi i le vai i le tele o taimi. Ou te aveʻesea le pulupulu ma le vevesi i totonu o le apa. Ou te sasaaina i le 3 lita o vai malulu mama. Ou te tiaʻia fualaʻau 'aina uma (uma), pasili, afu, seleri ma mea manogi. Ou te tuua le masima mo se taimi mulimuli ane. Ou te aumaia i se papala. Ou te faʻaititia le vevela kuka ma tuʻu mo le 60-90 minute.

  • Ou te fufuluina le supo manogi i le cheesecloth mama. Ou te faʻaopopoina masima i le tofo.

  • O le supa e faʻapitoa. Mo supo, e mafai ona faʻavaivaia i le vai. Ou te faʻaaogaina aisa faʻapuna e fai ma faʻavae mo se salati poʻo se meaʻai mama.


Faʻafefea ona fai povi i totonu o se kuka lemu

A multicooker o se aoga umukuka mea faigaluega o le a fesoasoani i taimi uma i le talimalo, o le a fesoasoani i le kuka kalasi e aunoa ma le aveʻesea o le foam (le uma faʻataʻitaʻiga!) ma faʻaopopo vai i taimi e pupuna ai.

Vaega:

  • Povi i luga o le ponaivi - 600 g
  • Vai - 1.8 l.,
  • Aniani - 1 fasi,
  • Karoti - 1 fasi,
  • Lau Bay - 2 fasi,
  • Pepa, masima e tofo i ai.

Sauniuniga:

  1. Ou te ave povi i luga o le ponaivi. O lenei mea o le a atili ai ona mauoa le supo. Ou te fufuluina faʻalelei i le vai, lafo i le multicooker.
  2. Ou te fufulu fualaʻau, tipi aniani i vaega lapopoʻa, kāloti - i liʻo. Ou te sasaaina i le multicooker.
  3. Ou te liligi i le vai, vaitau ma mea manogi, masima laʻititi. Ou te filifilia le auala "Faʻamamaina". Na ou setiina le taimi i le 2.5 itula.
  4. A faʻamaligiina le supo, oute faʻaaogaina se faamama. Masima le supo ua uma ona tofo.

Faʻafefea ona kilia manino povi? 6 tulafono autu

  1. Ou te saunia lelei mea e fai ai. Ou te fufulu aano o manu ma fualaʻau. E sili le kuka atoa o le povi pe tipi i ni fasi lapoʻa, ina ia tuʻu faʻasolosolo.
  2. Ou te faʻaaogaina le vai malulu. Ou te le fautuaina le tuʻu saʻo o aano o manufasi i totonu o le vai pupuna (e sefe ai le taimi) pe a fai e te fiafia i se suaoa tele, manino ma manogi.
  3. Ou te aveʻese le foam e pei ona aliali mai. E mafai ona e faʻaogaina se sipuni, ae e sili le galue ma le sipuni sipuni. Ou te le faʻatagaina le fulufulu i lalo o le apa. Lenei o le a faʻaleagaina le tofo o le maeʻa o le supo.
  4. O se aofaʻi laititi o aniani paʻu poʻo se atoa aniani (unpeeled) o le a fesoasoani ia ausia se lanu auro.
  5. O le pupuna ma le pupuna o fili ia o le sua lelei ma le mauoa. Ou te kuka i luga maualalo, maualuga - feololo vevela.
  6. O se sieve ma multi-layer gauze e lelei mo le faʻamamaina. I tulaga ogaoga, ou te faʻaaogaina se ie solo susu.

Fautuaga Aoga

Faʻamaninoga o le supo. Laititi togafiti

Ina ia faʻamaninoina le supo, o le a matou faʻaaogaina se fuamoa fuamoa ma fuamoa fualaʻau tusi. O mea uma e lua o mea aoga e mitiia, mitiia ni vaega laiti o le vevesi ma le faʻamamaina o le supa.

Vaega:

  • Faʻafafo - 3 l,
  • Fuamoa - 2 fasi,
  • Fuamoa papaʻe - 2 fasi,
  • Lemon sua - afa sipuni sipuni.

Sauniuniga:

  1. E fufulu mama fuamoa i lalo ole vai tafe. Ou te gagau, vavae ese le paʻepaʻe mai i yolks.
  2. Ou te tuʻimomomoina le atigi i le nutimomoia, sasa paʻepaʻe. E aoga le foam, o lea ou te faʻaaoga ai le sasa. Ou te faʻaopopoina sina tamaʻi acid citric (mo le mafiafia ma mafiafia mafiafia).
  3. Ou te fufuluina le supa i totonu o le sieve ma se mesh lelei, a leai, faʻaaoga le tele-layer gauze.
  4. Ou te faʻainuina le gaʻo tuai i le 60 tikeri i luga o le ogaumu. Ou te faʻaopopo le fuamoa fuamoa fualaʻau ma fuamoa papaʻe fuamoa.
  5. Faʻafefiloi maeʻaeʻa. O le faʻavaeina o ao polotini malulu o se faʻailoga mautinoa lea o le faifai malie ona toso esea mai le soona fai ma le manaʻomia mai le supo. Aumai i luga o se vevela vevela. Ou te kiina le vevela i lalo. Ou te tapeina pe a maeʻa le 5 minute ma tuʻu mo le 20 minute.
  6. Aveese lemu le kulimi porotini mai luga. I le pito i lalo o loʻo i ai se faʻalava eleele o fasi aano o manufasi ma le matou aano lona lua o atigi - atigi, o lea ou te toe faʻamamaina ai le supo povi.

Ou te le maua se puaoa enaena enaena i le faitotoʻa, ae o se manino auro suavai aunoa ma le leiloa o le tofo ma manogi uiga lelei.

Aano ole kalori

O le aoga paleni o le supa e faʻamoemoe i le tamaoaiga, o le fua faʻatatau o aano o manufasi ma le aofaʻi o le vai, ma le lelei o povi.

O le averesi kaleni mataupu i le 100 kalama o povi pupa o le 4 kcal.

O le aofaʻi laititi o kilocalories o loʻo faʻamatalaina ile faʻaaogaina o aano o manufasi ma mea maualalo gaʻo (7-12%). O le faʻailoga e faʻamoemoe i le vaega faapitoa o povi. O le supa e naʻo le 0.2 go le gaʻo ile 100 g o oloa. I se tulaga lautele, o le sua o povi o se mea taumafa.

Le penefiti ma le afaina o le povi pupa

Foliga aoga

O le supa o loʻo iai le aofaʻi laʻititi o gaʻo, o le mea lea e aoga ai i meaʻai meaʻai, e aofia ai meaʻai a pepe. O le vevela ma le mauoa o le povi e fesoasoani i le faʻasoasoaina o meaai ma fesoasoani e faʻafoʻi le malosi. Navar o se punavai o elemeni elemeni - phosphorus, selenium, silicon, fesoasoani i malulu malulu, faʻamalosia le puipuiga puipuiga.

E mafai ona faʻamalieina atili le palu povi i le faʻaopopoina o isi mea e pei o fualaʻau fou.

Faʻaleaga ma faʻafitauli

O le leaga o le supo e faʻamoemoe i le lelei o aano o manu. E mafai ona iai ni vailaʻau faʻafomaʻi, homone e tupu aʻe, ma isi vailaʻau. Navar i luga o ponaivi ponaivi mafai ona avea ma punavai o mamafa uamea masima mo le tagata tino. Leaga afaina le galuega o le manava ma le faʻaaoga pea.

E tatau ona faia se faʻatatau tali i le filifiliga o aano o manufasi, e faʻatuatuaina oloa faʻamaonia. Fufulu maeʻaeʻa aʻo leʻi paʻu, faʻasusu le gaʻo muamua (pe a fai e te le o mautinoa le lelei o le povi), kuka mo se taimi umi.

Mulimuli i fautuaga o loʻo maua i le tusitusiga, ia e faʻaeteete ma faʻaeteete pe a kuka. E mafai lava ona e kukaina se supo povi manogi ma maloloina.

Manuia Kuka!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Great Gildersleeve: Minding the Baby. Birdie Quits. Serviceman for Thanksgiving (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com