Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le lanu e mafai ona i ai se cactus? Faʻafefiloi o Ripsalidopsis ituaiga ma pupula pupula i le ata

Pin
Send
Share
Send

Rhipsalidopsis o se laʻau o le cactaceae aiga, o loʻo fai ma sui o se laʻititi ma olaola epiphytic shrub. E le mafai ona e faia e aunoa ma le vaotuitui ii. O loʻo tu i latou i tumutumu o laʻau.

O le nofoaga na afua mai ai le laʻau o le vevela vevela vaomatua o Amerika i Saute. Laʻau lala aofia ai 4-6 vaega (mafolafola pe ribbed) taʻitasi, o le lautele aapa atu i le 3 cm.O le lanu o le laʻau e sesega lanumeamata. A faʻapea e aliali mai le la i le la, ona oʻo atu lea o le lanu o ona lala i se lanu mumu.

Tele o ituaiga e iloa, faʻatasi ai ma se mea aoga le faʻamamafaina o le tele o ituaiga e sili ona alofagia e fugalaʻau ona o latou maualuga teuteuga uiga.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou mafaufau manino ai i nisi o ituaiga lauiloa o lenei laʻau, ma maua ai foʻi uiga o ituaiga taʻitasi.

Cacti lauiloa o lenei ituaiga i le ata

Domesticated Rhipsalidopsis naʻo le tasi ma le afa tasene, E masani ona fiafia le au faʻatoʻaga i pupula pupula ma fugalaʻau tetele (e mafai ona e iloaina le faʻafuga mai o le Rhipsalidopsis ma mo mafuaʻaga e le fuga ai, oe mafai iinei).

O ituaiga vao taatele o Rhipsalidopsis Gaertneri ma Rosea.

Castor poʻo Lanumumu Fua

O se vaega iloga o lenei togavao toga i luga o isi ituaiga o lona lapoʻa, sili ona matagofie ma pupula mumu fugalaʻau. O le vaitaimi o fuga o le tautotogo. O lau o le laʻau e puʻupuʻu, ma faʻamalamalamaga faʻataʻamilosaga i autafa, aoina i faʻaputuga o tolu.

Rhipsalidopsis moli

O lenei ituaiga e masani ona fenumiai ma le Schlumberger ona o le tutusa o vaega. O lenei ituaiga o Ripsalidopsis e uumi ona uumi ma ni vaega pupuu. Fugalaʻau mulimuli ane nai lo isi ituaiga, fugalaʻau e mau moli, o nisi taimi e liua mumu i le pito o petals.

Rhipsalidopsis Paʻepaʻe

O le laʻau na mafua mai i le Gartner's Ripsalidopsis. O le togavao e maualalo e oʻo i le tolusefulu senitimita, o vaega ole feololo le umi, matua mafiafia ma lapopoa, e lapotopoto protrusions. O le ituaiga tu ese mai isi uma ma fugalaʻepaʻe-sinasina fugalaʻau. Fuga tele, ae puupuu. O le vaitaimi o fugalaau e mafai ona faʻalauteleina e ala i le aveʻeseina o fugalaʻau malolo i le taimi talafeagai.

Gartner Rhipsalidopsis gaertneri

O le laʻau o loʻo fai ma tamaʻi laʻau, 20-25 cm le maualuga, ma faʻasolosolo atu au o se lanumeamata lanumeamata lanu. Pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o ripsalidopsis, o vaega e uumi ma lauitiiti, fitu i le valu senitimita lona umi, 2-2.5 cm lautele.E tolu pe fa faʻataʻamilomilo faʻataʻitaʻiga e mafai ona maitauina i autafa o laupepa vaevaeina i ni vaega. O pito i luga vaega o loʻo i luga o faʻataliga, pubescent ma lanu enaena fibre.

E amata lemu le fugalaʻau, mai le ogatotonu o le tautotogo.

O le tatupu matala tatala lemu i le iuga vaega. Fugalaʻau, amata mai le tele mai le fa i le valu senitimita, i ai se faʻavae foliga e pei o le logo ma petals faʻasino i pito. O le lanu o fugalaʻau e amata mai i le mūmū i le mūmū sesega.

Rhipsalidopsis rosea piniki

O le cactus e i ai sona foliga pupula o se matua puʻupuʻu tele. O lala e lanumeamata lanumeamata, aua le suia o latou lanu faʻamoemoe i le moli. O tamaʻi vaega e mafai ona mafolafola pe faʻapipiʻi. O fugalaʻau e piniki, e oʻo atu i le ono senitimita i le lautele ma le faʻavae foliga e pei o le logo ma faʻapipiʻi petals, laititi ifo i lalo.

Yellow Rhipsalidopsis salicornioides

O vaega o laʻau e laʻititi, e oʻo atu ile tolu senitimita, clavate. O 'au e tele, lala, lea e vaʻaia ai le togavao se ea. O fugalaʻau e laʻititi, samasama pe lanu samona. A oʻo ina pala, e sili ona teuteuina fua e aliali mai i pito o lala.

Palu

O le tuʻufaʻatasia o le tele o ituaiga o Ripsalidopsis i le tasi fagu o le a foliga mai e le masani ai ma muamua. poʻo se moega fugalaʻau. E mafai ona e filifilia fualaʻau mo le pitonuu e tusa ai ma le faʻavae o le fuga taimi - ona faʻafiafiaina lea o le totoina o lau toto mo terry inflorescences mo se taimi umi, ma e mafai ona e tusia se fatuga faʻavae i luga o le tulaga ogatasi o pupuni o fugalaʻau o ituaiga eseese.

Masani uma sui o Ripsalidopsis o le bushy foliga o le laau, laʻititi maualuga ma lapoʻo, tino vaega. Lenei cactus i ona ituaiga uma eseese eseese togavao lelei ma le lanu o faʻavae i le lelei moli ei ai le emerald lanumeamata. E mafai foi ona aʻafia i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, i totonu o ia mealybugs e masani ona maua ai. Afai e malamalama tele le moli, ona aliali mai lea o se manifinifi mataʻetaʻe i pito o lau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How To Propagate Christmas Cactus-100% Success (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com