Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e fai pe a manaʻomia vave e le laau le fesoasoani, faʻafefea ona toe faʻaola mai rosa i le fale?

Pin
Send
Share
Send

O rosa o fugalaʻau sili ona masani ai. Latou teuteuina lelei a latou lava taupulepulega. Ae o nisi taimi latou te ono manaʻomia se fesoasoani faanatinati.

O mafuaʻaga ma le a le mea e fai, pe faʻafefea ona sefe se fugalaʻau i totonu i le togalaau poʻo le ulo, pe a fai e mate, o le a faʻamatalaina i lalo. Faʻapea foi mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona iloa i se taimi faʻatulagaina o le rosa o loʻo lamatia, pe faʻafefea ona puipuia le foliga mai o ni faʻafitauli ogaoga, ma ia tulaga o le toe faʻaleleia o le laʻau o le a le toe fesoasoani.

O le a le faʻaola?

E faʻapefea ona ese mai i togafitiga masani? E masani lava, o rosa o loʻo tutupu i totonu o se togalaʻau poʻo le fale i totonu o se ulo, e mafai ona faʻafuaseʻi ona amata mago, masaʻa o laulaʻau, ma taofi le fuga. O lona uiga o le fugalaau ei ai ni faʻafitauli e, a aunoa ma se fesoasoani faʻanatinati, e mafai ona taitai atu ai i le oti o le laʻau.

O se seti o fuataga e fesoasoani i le vave toe faʻaleleia o le tulaga masani o le fugalaʻau ua faʻaigoaina o le faʻaola. Lenei o le taualumaga ese mai togafitiga ona o le iʻuga o le mulimuli le tupu mai vave, ma ina ua tuanaʻi se taimi maʻoti. O gaioiga faʻaola e taʻu mai ai o se aafiaga puʻupuʻu, a aunoa ma lea e mafai ona mate le laʻau.

Faʻafefea ona malamalama o se tausi fale o loʻo misi?

O faʻailoga nei ile foliga mai ole laʻau e mafai ona fai ma faʻailoga o le rosa ua lata ile oti:

  1. O laulaʻau o le fugalaau ua mago pe paʻuʻu.
  2. E le fana le laau.
  3. E le matala pupula.
  4. E mago le au.
  5. E magumagu le fugalaʻau.
  6. Faʻaola na aliaʻe luga o le laʻau.
  7. Ua liu uli le rosa.

Aisea e oti ai le fugalaʻau?

O se rosa togavao e totoina e tusa ai ma tulafono uma e mafai ona tupu ma ola lelei i le tele o tausaga. Tele taimi o mafuaʻaga e ono oti ai le rosa e pei ona taua i lalo:

  1. Totoina laʻauʻa laʻau i laʻau le faʻaputuputuina.
  2. Maualuga palapala susu faʻatumuina aʻa ona o le lelei alavai, lea e tau atu i pala.
  3. Maua tele le lāmala, ae maise lava ile totōina i luga ole eleele leaga.
  4. Maʻa aisa i taimi o malulu.
  5. Totoina o se laau ua uma ona mamago aʻa.
  6. O se pasene tele o le lime i le palapala.
  7. Faamai: ele ma le kanesa.
  8. Faʻamaʻi e afaina ai le vaega o le laʻau o loʻo i lalo o le eleele: lago pi ma loi.
  9. O le totoina i lalo o laau ua lamatia ai foi le ola o se laau ona o le eleele matutu tele latalata i aʻa, soona lafoia ma le ono maua o vailaʻau oona ulufale atu i le rosa togavao mai le laau.

Le mea e fai, pe faʻafefea ona toe ola i le fale, laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga

Atonu e manaʻomia ni fua faʻafuaseʻi e toe faʻaleleia le tulaga masani o laʻau, lea o le a talanoaina i lalo.

Faʻaliliuga

O isi taimi o le mafuaʻaga mo le leaga tulaga o le rosa ono taoto i le sese filifiliga o le nofoaga o le totoina... O le tiliina o se laʻau o le a fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga.

O le tuiina e fai lava si faʻalavelave mo le laʻau, o lea la e tatau ai ona faia taumafaiga uma e puipuia ai le faʻaleagaina o le aʻa.

O le faʻatonuga lenei o lenei faʻagaioiga e fautuaina:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suo, latou te otootoina se lio mo le eliina o le togavao ina ia leai se afaina o autafa o aʻa o le fugalaau.
  2. Latou te eliina le togavao mai itu uma mo le aveeseina gofie o le aʻa polo mai le pu.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suo, latou puʻeina se pu ma aʻa ma, liliu i luga i se pu, tuu le togavao i lona itu.
  4. O le togavao aveese mai le lua, tuu i luga o se ata tifaga poʻo se fasi ie ma afifi i totonu ia mafai ai ona tuʻua le faʻamaligiina o le lalolagi i taimi o femalagaaiga. Mo lenei faʻamoemoe, i le afiafi ae le i toe tuiina, e faʻasūsū faʻasolosolo pupula i vai.
  5. Ona faʻaliliu atu lea o le rose rose i se nofoaga fou ma tuʻuina i totonu o le lua ina ia aua neʻi loloto atu nai lo le taimi na muamua ai ona toe tui.
  6. A maeʻa le taotoga, e manaʻomia le tipiina o le vao i le vao ona faʻasu tele ai lea.

Faatonutonu vitio Rose fesuiaʻi:

Suiga i tausiga tulaga

E masani atonu e lagona le le fiafia i le rosa ona o le le talafeagai lelei... I lenei tulaga, e tatau ona faia ni gaioiga e faʻatagaina ai o ia e toe malosi.

  1. Moli e manaʻomia e sui. Talu ai o le rosa o se moli-alofa alofa, oe manaʻomia le toe faʻaleleia (pe a tupu i totonu o se ulo i le fale) latalata i le itu i saute faʻamalama pe toliina i se la susulu i le togalaau.
  2. O se fale rosa e tatau ona faʻainuina i le vai, lea na maeʻa muamua, ma i le vevela vevela. Afai e mago le rosa, o lona uiga e aoga le faʻateleina o le malosi o le faʻasusu (faitau pe aisea e mago ai le rosa ma o le a le mea e fai ai, faitau ii).

    I se isi itu, afai e maitauina faʻailoga o le pala o le aʻa, e sili atu la le faʻaititia o le faʻasusu poʻo le taofia atoa foʻi mo se taimi faʻapitoa.

Faʻaaogaina meafaigaluega faleoloa faʻapitoa

Mo le toe faʻatupuina o rosa, latou te faʻaaogaina foʻi ni oloa faʻapitoa e mafai ona faʻatau i le faleoloa.

A leai ni faʻailoga o le olaga e maua mai i rosa, e ono fesoasoani le faʻafoʻiina o faʻafitauli.

  1. Mo 10 lita o vai, 1 ml o Zircon + 3 ml o Citovit.
  2. Fafafa rosa i lalo o le aʻa i luga o le eleele pala, susū.

O le fagu 50 ml o le Zircon e tau ai le 350 rubles i Moscow ma le 370 rubles i St. E mafai ona faʻatau i fale teu fugalaʻau 100 ml E faʻatau e le Citovita le 165 rubles i Moscow ma St. Petersburg.

O afea o le a le toe fesoasoani ai?

Afai ua mago atoa le fugalaʻau, pe ua pala foʻi aʻa uma, e leai la se mea e toe faʻaleleia e fesoʻotaʻi ma ia.

E faʻapena foi le mea e tupu pe a faʻatumuina atoa i meaola poʻo vailaʻau. I lenei tulaga, e sili atu le eliina i luga ma na ona tiaʻi ina ia mafai ai ona tuʻu ese le faʻaleagaina o isi fugalaʻau.

Puipuia le toe aliaʻe mai o ni faʻafitauli matuia

Ina ia le tuʻueseina le maliu poʻo le faʻamaʻi o le togavao rosa, e tatau ona puipuia... O le autu aiaiga mo le totoina maloloina maloloina o sili lelei tekonolosi faʻatoʻaga. I lenei tulaga, afai o le laʻau e afaina i se ituaiga o maʻi, o le tausiga lelei o le a faʻaititia ai le afaina i se mea maualalo. i lalo o tekonolosi tulaga uma, e mafai ona puipuia rosa mai faamai fungal.

Ina ia puipuia mai siama, e manaʻomia le togafitia o togavao faʻapitoa. I lenei tulaga, e sili atu le le faʻaaogaina o vailaʻau mataʻutia. E mafai ona faia lenei mea i naʻo taimi ogaoga, pe a faʻasolosolo ona alualu i luma le faʻamaʻi.

O oloa e maua fua e le mafai ona afaina ai rosa pe a e mulimuli i faʻatonuga mo latou faʻaaogaina. Faʻapea foi Ua fautuaina e le au atamamai e aua neʻi toe faaaogaina vailaʻau eseʻese ile taimi e tasi... O se vailaʻau i le va o latou e mafai, lea o le a mafua ai le le mafaamatalaina iʻuga ma mafai ona faia sili afaina nai lo le lelei.

E ui e le faigata tele le ola o rosa, ae pei o isi laʻau, e aʻafia i faʻamaʻi eseese. O le mea lea, e tatau ona vaʻavaʻaia ma le totoʻa le tulaga o le fugalaʻau ma i le uluaʻi faʻailoga o soʻo se malaise, vave ona faia uma fua talafeagai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Satauro O Le Faaolataga Children (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com