Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Metro i Atenai: polokalame, pasese ma faʻafefea ona faʻaaoga

Pin
Send
Share
Send

O le Athens metro o se vave, taugofie ma matua faigofie talafeagai ituaiga o felauaiga e le faʻamoemoeina i tulaga o le tau, auala feoaʻi poʻo seisi lava mea masani. O le i ai o se faigofie ma intuitive faʻatulagaina, e matua manaʻomia tele uma i le lotoifale ma tagata tafafao maimoa na o mai e faamemelo i le autu mataʻina o le laumua Greek

Athens Metro - faʻamatalaga lautele

O le lala muamua o le Athenian metro na tatalaina i tua i le 1869. Ona o lona polokalame aofia ai na o ni nai nofoaga o loʻo tu luga o le laina tasi-ala ma fesoʻotaʻi le taulaga o Piraeus ma le eria o Thisssio. E ui lava i lona laʻititi ma le iai o afi ausa, ae sa lelei lava le faʻatautaia o le nofoaafi mo le 20 tausaga ma na o le 1889 na suia ai, ina ua faʻaopopo le auala fou o le Tissio-Omonia i le laina tuai, ma le tu i Monastiraki. O aso nei e masani ona faʻaigoaina o le aso faʻasolopito o le tulaʻi mai o le metro i Atenai.

O leisi atinaʻeina o le Greek metro na sili atu nai lo le vave. I le 1904 na faʻaeletiseina, i le 1957 na faʻalauteleina ia Kifissia, ma i le 2004, i le faʻagasologa o sauniuniga mo Taʻaloga Olimipeka, na toe faʻaleleia le Green Line ma 2 isi laina (Blue ma Red) na faʻamaeʻaina i se saoasaoa vave.

O le aso o le Athens metro o se sologa lelei ma saogalemu auala o felauaiga. E i ai e le gata i ona po nei, ae faʻapea foi i se foliga teuteu lelei. E matua mama lava le tulaga, e moni lava i sitepu uma, o loʻo iai ata ma faʻailoga faʻailoga e iloa ai le alu i fafo, le mea e tu ai le lifi, ma isi mea. O le mea e sili ona taua, o lala o le auala o Eleni e mafai ona e alu ai i soʻo se itu ole laumua o Eleni, e aofia ai ma nofoaga tetele o femalagaiga. - malae vaʻalele, taulaga ma nofoaga tutotonu o nofoaafi.

Ae masalo o le pito sili ona taua o le Athens metro o lana mamanu. O le tele o nofoaga tutotonu e pei o fale mataaga, o loʻo faʻaalia mai ipu omea, ponaivi, faʻatagata o aso anamua, teuteuga ma isi mea na maua i le aufaigaluega i le taimi na fausia ai lalo o le eleele. O nei mea taua taʻitasi (ma e sili atu ma le 50 afe i latou) ua maua o latou tulaga i tioata faʻaaliga tulaga fausia tonu i totonu o puipui. O loʻo iai foʻi latou ile ata.

I luga o se tusi! I le Athens metro, tutusa tonu tiketi tutusa e aoga e pei o isi ituaiga o felauaiga lautele.

Metro faʻafanua

O le Athens Metro, lea e faʻataʻatitia mo le 85 km ma faʻafesoʻotaʻi le tele o taulaga 'aʻai, aofia ai 65 nofoaga. 4 o latou o loʻo tu i luga atu o le eleele, o lona uiga o nofoaafi taofi. I le taimi lava e tasi, o auala uma faʻavaʻa saʻo i totonu tonu o le taulaga i nofoaga o Monastiraki, Syntagma, Attika ma Omonia.

Ae mo le Atenai metro matagaluega lava ia, e aofia ai tolu laina.

Laina 1 - Lanumeamata

  • Amataga Amata: Piraeus Marino Taulaga ma Uafu.
  • Faʻaiuga: st. Kifissia.
  • Umi: 25.6 km.
  • Umi o le auala: tusa o le itula.

Le laina i lalo o le laina, faʻailogaina i le lanumeamata i luga o le ata, mafai aunoa ma le soʻona faʻaigoaina o le laina matua o le Athenian metro. E toʻaitiiti tagata e iloa, ae e oʻo i le 'afa muamua o le senituri lona 21, naʻo le pau lava lea i le taulaga atoa. Peitai, o le autu aoga o lenei laina taʻoto leai e oo lava i lona taua tau talafaasolopito, ae i le laʻititi numera o pasese, lea e faʻafaigofie ai feoaʻiga i le taulaga i taimi o itula pisi.

Laina 2 - Mumu

  • Amataga amata: Antupoli
  • Faʻaiuga: Elliniko.
  • Umi: 18 km.
  • Auala umi: 30 minute.

Afai e te vaʻai totoa i le ata, oe o le a maitauina o lenei auala e tutusa tutusa ma le Eleni auala i Larissa nofoaga (Athens Tutotonu Railway Station). Lenei laina e talafeagai mo na turisi o latou faletalimalo o loʻo tu i le itu i saute o Atenai.

Laina 3 - Lanumoana

  • Amataga amata: Agia Marina.
  • Faʻaiuga: Malae vaʻalele.
  • Umi: 41 km.
  • Auala umi: 50 minute.
  • Vave lafoina atu: afa itula.

O le lona tolu laina metro ua vaevaeina i 2 vaega - lalo eleele ma luga. I lenei tulaga, o nisi nofoaafi tamoe na o Dukissis Plakentias (e tusa ai ma le polokalame, o iina e gata ai le auala). I se faʻaopopoga, ni nofoaafi o ese mo le malae vaʻalele uma 30 minute, lea i le faaiuga o le alalaupapa alu i luga o auala nofoaafi ma o atu i lo latou taunuʻuga mulimuli. O le pasese mai ma i le malae vaʻalele o le a fai si taugata tele, ae o lenei o le a sefeina oe mai le faʻaliliuina atu ma le poloka auala.

O le laina metro, faʻailogaina i le lanumoana i luga o le ata, o le sili filifiliga mo i latou oe manaʻo e o atu i le ogatotonu vaega o le taulaga i le vave e mafai ai. Tuʻua i le afa itula i le Syntagma nofoaga, oe o le a e mauaina oe lava i luga o le lauiloa Faavae Lotoa, o le autu "vaʻaiga" o le tele o concentrations o lupe ma le leoleo Eleni "tsolyates". I se faʻaopopoga, o iinei e faʻatulaga ai e tagata Eleni osofaʻiga ma piki, afai e te manaʻo ai, e mafai ona avea oe ma se vaega o lenei mea na tupu.

I luga o se tusi! Mo se malamalamaaga atili i le faʻafanua i lalo o le eleele, faʻatau se faʻafanua metro i Atenai. E faʻatau atu uma i le malae vaʻalele lava ia ma luga o nofoaafi poʻo i auala auala. Afai e manaʻomia, e mafai ona lolomiina i luga o se lolomitusi pe sefe i luga o se telefoni poto tusa lava pe leʻi taunuʻu mai i le atunuʻu. Mo le faʻafaigofieina o turisi, o loʻo tuʻuina atu pepa i le Igilisi, Farani, Lusia ma isi gagana a Europa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Taimi galue ma vaitaimi o gaioiga

O itula amata o le metro i Atenai e faʻamoemoe i le aso o le vaiaso:

  • Aso Gafua-Aso Faraile: mai le afa o le lima i le taeao i le 'afa o le vaeluaga o le po;
  • Aso Toonaʻi, Aso Sa ma aso malolo: mai le afa o le ono i le taeao e oʻo i le lua i le taeao.

Toleni tuʻua uma 10 minute (i le taimi o le pisi itula - 3-5 minute). O le countdown seia oʻo mai le isi nofoaafi, ae ui i lea, pei o le polokalame lava ia, o loʻo faʻaalia luga o le sikoa sikoa.

Fare

E i ai 3 ituaiga o kata mo femalagaaʻiga i le Athens metro - tulaga masani, oe lava ia ma masina taʻitasi. Sei o tatou mafaufau i foliga vaaia o ia mea taʻitasi.

Tulaga faatonuina

IgoaTauVaega:
Fasi pasese pasese 90 minFaʻatele - 1.40 €.

Faʻapitoa (penisiona, tamaiti aʻoga, tamaiti mai le 6 i le 18 tausaga le matua) - 0.6 €.

Fuafuaina mo le tasi-taimi malaga e soʻo se ituaiga o femalagaaʻi i le lotoifale ma i itu uma. Faʻamaonia mo 1.5 itula mai le aso o le faʻapalaga. E le faʻaogaina i femalagaiga i malae vaʻalele.
Talosaga i aso uma 24-itula4,50€E talafeagai mo soʻo se ituaiga o felauaiga lautele. Tuʻuina atu le faʻatapulaʻaina o fesiitaiga ma malaga i totonu ole 24 itula o faʻapalaga. E le faʻaaogaina i femalagaiga i malae vaʻalele.
5-aso tiketi9€E talafeagai mo soʻo se ituaiga o felauaiga lautele. E tuʻuina mai le aia i malaga e tele ile 5 aso. E le faʻaogaina i femalagaiga i malae vaʻalele.
3-aso Turisi tiketi22€E mafai ona toe faʻaaoga le turisi ticket mo le 3 aso. Faʻatagaina oe e faia 2 malaga i le "ea faitotoʻa" (i le tasi itu ma le isi) i luga o le auala 3 laina.

I luga o se tusi! Mo tamaiti i lalo ole 6 tausaga, o le malaga i luga o le Athens metro e leai se totogi.

Patino

O le kata umi a le tagata lava ia ATH.ENA atamai ua tuuina mai mo le 60, 30, 360 ma le 180 aso. Ole filifiliga pito sili lea ona lelei mo i latou e:

  • Fuafua e faʻaaoga municipal felauaiga i luga o se tulaga masani;
  • E agavaa mo le faʻaititia o pasese;
  • Latou te le o feoaʻi faataamilo i le taulaga i le tele o taimi, ae manaʻo e taofi le avanoa e sui ai le ticket i le tulaga o leiloa.

Ina ia mauaina se oe lava pepa, e tatau i le pasese ona tuʻuina mai se tusi folau ma se tusi faʻamaonia aloaʻia e faʻailoa ai le numera AMKA. I le faʻagaioiga o le tuʻuina atu o se pepa, e le tatau ona faʻaulu e le tagata ma ana faʻamaumauga (FI ma le aso fanau) i totonu o le polokalama ma faʻamaonia le lesitalaina ma le 8-digit code, ae ia puʻeina foʻi se ata e ala i le mea puʻeata na saunia e le EDC, o lea aua neʻi galo ona faʻatulaga lelei oe.

I luga o se tusi! O togi o le tuuina atu o oe lava pepa e tatala seia oo i le 22.00. O le taimi e faʻagasolo ai le taimi e amata mai le 1 i le 3 itula.

Ina ia sefe le taimi, o gaioiga uma e mafai ona faia e ala i le Initaneti. A maeʻa lena, e tatau ona e lolomiina le pepa e faʻaaoga ai le QR code, tuʻu i totonu o le teutusi ma au faʻamaumauga (igoa, meli meli, tuatusi ma 2 tusifolau ata), alu i se tasi o le tuuina atu manatu ma fesuiaʻi ia mo se pepa malaga.

Kata masina

IgoaTauVaega:
Masina taʻitasiFaʻatele - 30 €.

Manaʻomia - 15 €.

E talafeagai mo ituaiga uma o felauaiga i nofoaga faitele (seʻi vagana ai i latou eo atu i le malae vaalele).
3 masinaFaʻatele - 85 €.

Manaʻomia - 43 €.

Faʻapena foi
Masina +Faʻatele - 49 €.

Totogi - 25 €.

Faʻatatau i ituaiga uma o felauaiga, aoga i itu uma + malae vaʻalele.
3 masina +Faʻatele - 142 €.

Totogi - 71 €.

Faʻapena foi

Faʻatau se pasese masina e tele ona penefiti. Muamua, e mafai ona fesoasoani ia te oe sefe e uiga i le € 30 i le masina. Lona lua, o se leiloa pe gaoia pepa mafai ona suia i se fou. I le taimi e tasi, o tupe maua uma o le a sefeina ai.

I luga o se tusi! E mafai ona e maimoaina se faʻamatalaga faʻafanua ma faʻamanino le tau o femalagaiga i le metro i Atenai i luga o le upega tafailagi aloaia - www.ametro.gr.

Oe mafai ona faʻatau se tiketi mo le Atenai metro i ni togi.

IgoaO fea o latou i ai?Vaega:
Siaki atuMetro, nofoaafi tulaga, nofoaafi taofi.Mai le 8 am i le 10 pm.
Masini faʻapitoaMetro, nofoaafi nofoaafi nofoaga, tram taofi.E iai faʻamau ma tago. I le tulaga muamua, o le filifiliga o gaioiga e faia e faʻaaoga ai ki masani, i le lona lua - e ala i le oomiina o lou tamailima i luga o le lau. Masini otometi e le gata na te taliaina ni tupe siliva, ae faʻapea foi ona avatu le suiga. I se faʻaopopoga, latou i ai se lisi Lusia-gagana.
Ua tu le NusipepaMetro, nofoaafi nofoaafi nofoaga, lautele felauaʻiga taofi, auala o le taulaga.
Potu pepa samasama ma lanumoanaNofoaga tutotonu lautele felauaiga

Faʻafefea ona faʻaaoga le metro?

Afai e te le iloa faʻafefea ona faʻaaoga le metro i Atenai ma faʻatau se pepa pasi mai le masini, faʻamolemole faitau le faʻamatalaga auiliili lenei:

  1. Filifili le ituaiga pasi.
  2. Manatua le aofaʻi e aliali mai luga o le lau.
  3. Tuʻu i totonu o le masini (e galue le masini e pei o pili, tupe siliva ma pepa faletupe).
  4. Maua sau tiketi.

I luga o se tusi! Afai na e filifilia se gaioiga sese pe ua e faia se mea sese, oomi le faʻamau faʻamau (mumu).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tulafono o amio ma faʻasalaga

E ui lava i le mea moni o le Athens metro faʻagaioia luga o se faʻalagolago faiga, ma o le turnstiles ua faʻapipiʻi ii na o mo faʻaali, e le tatau ona solia tulafono. O le mea moni o tagata suʻesuʻe e masani ona maua i nofoaafi, ma e tele le sala e faʻatulafonoina mo femalagaaiga e aunoa ma se tiketi - 45-50 €. E faʻapea foi ona faia faʻasalaga o soligatulafono ia e pei o le le faʻamaonia o se tiketi, faʻapea foi ma le le usitaia o taimi ma tausaga faʻatapulaʻa faʻatulagaina mo se pepa faapitoa.

Faʻamolemole foʻi matau o tulafono nei o amioga e faʻatatau i le Athens Metro:

  • O se agaifanua le tu i le itu taumatau o le escalator;
  • Naʻo fafine maʻitaga, penisiona ma tagata le atoatoa e mafai ona faʻaaogaina lifi;
  • O le tapu ulaula faʻatatau e le gata i taʻavale, ae faʻapea foi i tulaga.

E pei ona e vaaia, o le Atenai metro e faigofie ma faigofie. Aua neʻi galo e faʻafetaia ona aoga pe a asiasi i le laumua Eleni.

Faʻafefea ona faʻatau se metro ticket i Athens

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BEACH AND RIVIERA TOUR Athens Day 2 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com