Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese moths i totonu o se fale mautotogi - tagata ma faʻatau fofo

Pin
Send
Share
Send

Toetoe lava o tagata uma na feagai ma le fesili pe faʻafefea ona aveese mogamoga i totonu o se fale mautotogi faavavau, ae o le tali e le faigofie. Moths o tamaʻi iniseti mai le vaega o butterflies. O le mogamoga masani e masani ona lauiloa e faʻaleagaina fulufulu ma mea fulufulu mea.

I le fale, mogamoga larvae fafagaina i luga o se horny vailaʻau - keratin, o se vaega o fulufulu mamoe, kapeta faaputuga, fulufulu ofu peleue. O le 'aina keratin, o le anufe tuʻua otaota oloa. I le gasologa o le aso, e mafai e le larva ona faia se pu i totonu o le fulufulu poʻo le fulufulu manu oloa. I le sailiga o meaʻai, e mogamoga le mogamoga i mea eseese: pepa, vavae, silika, mea gaosia.

O le atiaʻe o se mogamoga aofia ai ni vaega: o se fuamoa, o se anufe, o se pupa, o se pepe. Moths masani o lona uiga o butterflies, ae e sili atu le mataʻutia i mea. E 'aina e le anufe le fulufulu ma le fulufulu e le anufe, o lea e manaʻomia ai ona e tau ma latou ma larva e taʻoto ai iniseti.

Folk ma faʻaleleia vailaʻau faʻasaga i mogamoga

I le taua faʻasaga i mogamoga, e faʻaaoga ai e faletua eseese auala eseese, i tu ma aga masani, faʻamaonia i le tele o tausaga, ma onapo nei, faʻatau. Seʻi tatou mafaufau poʻo le a le mea e fesoasoani e faʻateʻa ese iniseti leaga faʻavave ma o le a le afaina ai le soifua maloloina o tagata nonofo i le fale mautotogi.

Folk Folk mo mogamoga

O matou tina matutua na faʻaaoga le naphthalene taʻutaʻua e puipui ai mea mai mogamoga i totonu o le fale mautotogi, e faʻafefe lelei ai butterflies, ae le mafai ona faʻaleagaina anufe ma fuamoa.

Faʻavasegaina e saienitisi le naphthalene o se carcinogen e mafai ona faʻaosoina le atinaʻeina o faʻamaʻi leaga.

  • O suauʻu manogi ma lavender taua e avea ma fofo masani ma saogalemu mo mogamoga. Fulufulu ma fulufulu mamoe ie mai iniseti o le a puipuia e pulupulu lapisi luluina i totonu o nei suauʻu, mago lavender fugalaʻau, salalau i totonu o mea i taga kasa.
  • O le manogi o arasi laupapa ma camphor o le a taufaʻafefe ese iniseti mai le kapeneta.
  • O se fofo saogalemu mo le puleaina o iniseti o le vineka. Faʻamafanafana ni tamaʻi sipuni vineta i totonu o le apa falai vevela ma tapuni mo le 10-15 minute i totonu o le kapoti.
  • Caucasian chamomile efuefu - pyrethrum o le a fesoasoani moth lele. Faʻatulaga le pauta i le fua faatatau o le 3-4 kalama i le sikuea mita o le eria.
  • E tau ai moth butterflies, tapaa, black pepper, strawberry soap, orange peels, houseplants ma se manogi lelei - geranium ma coleus - o le a sau. E le mafai e iniseti ona faʻatagaina nei manogi.

Vitio fesoasoani

Folau metotia o le taua e saogalemu mo le soifua maloloina, ae o laʻau ua na o repellents e tuliesea butterflies. Afai o se mole ua faʻamautuina i mea, oe mafai ona faʻateʻaina na o le fesoasoani a le kemisi.

Faʻatauina fualaʻau moth fale

O le fofo masani ma lauiloa mo mogamoga o briquettes ma papa, e aofia ai camphor ma naphthalene. Ua faʻataʻatia i luga o fata i luga o kapoti.

O le gaioiga masani a le naphthalene ma le camphor e faʻavae i luga o ausa mamafa o nei vailaʻau, ia, o loʻo faʻamamafaina i lalo, e le faʻatagaina butterflies e tuʻu fuamoa i luga o lavalava. O le sili ona tele faʻaopoopoina o briquettes ma papa o le tau maualalo. Ae o le maualuga o faʻatasiga o camphor ma naphthalene e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina o tagata. O lenei e tatau ona amanaʻia e tagata e ono aʻafia i uiga faʻatiga.

E tele mea e faʻatonutonu ai faʻamaʻi i luga o fale teu oloa.

  1. "Antimol" poʻo le "Desmol" o loʻo tuʻuina i totonu o le kapoti se 3-4 laulau. O le umi o fualaʻau e tusa ma le lua vaiaso.
  2. "Molemor" puipuia mea mai iniseti mo le ono masina, ae le sili atu i le lua ipu e mafai ona faʻaaogaina i le potu e tasi.
  3. Aerosols ma sprays - "Suprosol", "Trap", ipu - "Moskitol", suavai - "Supromit". O puipui o kapoti ma lavalava e togafitia i vailaʻau oona, o le aʻafiaga o togafitiga e tumau mo le tele o masina.
  4. "Reid Antimol" mafai ona faʻatau vave i le tulaga o le gel, spray ma ipu.

E gaosi e le au fai iniseti fualaʻau iniseti e aunoa ma se manogi leaga, faʻaleaga pepe ma pepe mogamoga, puipuia mea mai paʻu o manu, kapeti lapisi, loi. O papatusi e aoga e oʻo atu i le ono masina.

O sauniuniga mo mogamoga i le tulaga o vaega e lauiloa. Ua lava e aveʻese ai le mea faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le vaega i le pito i luga o le kapeneta. O vaega o le a faʻatumuina lavalava ma se manogi lelei o le lavender, chamomile poʻo le tangerine. O mea a tamaiti o le a puipuia e vaega faʻapitoa o le maaleale gaioiga. Faʻafouina le vailaʻau i le kapeneta uma 4-6 masina. E ui lava i mea lelei uma, o le oloa e fai lava maʻona: e le mafai ona teuina latalata i oloa taumafa ma nofoaga e faigofie ona maua e tamaiti; e le taliaina le tuʻuina atu o ni vaega se lua i potu e le atoa le 15 sikuea mita. m

Ave ma le faʻaeteete le filifiliga o vailaʻau faʻafomaʻi o le kanesa: aua le faʻataua ni oloa mai i fale gaosi masalosalo, ma afifi na faʻaleagaina. O le le lava vailaʻau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Faʻafefea ona aveʻese tumau le mogamoga meaai

I le umukuka

E mafai ona e faʻateʻa tumau mogamoga meaʻai ile umukuka naʻo le fesoasoani mai o vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i luga. Folk fofo e faʻaaogaina pe a maeʻa maeʻa aveʻesea vailaʻau, mo le puipuia.

A maeʻa ona aveese faʻagaioiga, ia mautinoa ia togafitia nofoaga na ia nofo ai. Fufulu kapeneta ma oloa iniseti iniseti-iniseti faʻamafanafana vai mafanafana vai, ona vai mama. Uma taʻe ma mataafi o loʻo saluina i le laulau vineka faʻaaoga se pulumu manifinifi. Ona tuʻua lea o le kapeneta seʻi faʻamago atoa.

Ina ia puipuia iniseti leaga mai le sosolo i totonu o le umukuka, teu ni meaʻai i talone poʻo koneteina ma tapuni tapunia mau. A faʻapea e tatau ona teu ni meaʻai i taga palasitika, e tatau ona nonoa lelei.

I cereals

A faʻapea o le mole ua aʻafia tele i sirio, e le mafai ona e 'aʻai. Afai o se laʻititi o meaʻai ua faʻaleagaina, e mafai ona e taumafai e faʻavasega ia, ona faʻamago lea mo le 15 minute i le ogaumu i le 60 ° C poʻo le microwave.

I kapisi

O se faʻamaʻi masani i le lalolagi atoa o le mogamoga kapisi. Ina ua maeʻa ni iniseti sosolo, e le mafai ona teuina le ulu o kapisi, ae amata ona vave leaga. O le faʻamaʻi pipisi le laʻau e oʻo lava i moega.

O le faʻatonutonuina o iniseti e faia i totonu o se faʻalavelave faigata.

  1. E totoina ma le totoʻa toega o faʻatoaga. Talu ai ona o latou ma luga o vao, o pupae e tumau pea mo le taumalulu, lea, a maeʻa le suotosina, e le mafai ona alu i fafo.
  2. Ia mautinoa ia aua neʻi sosolo vao. Afai e sili atu ma le 10% o le faʻatoaga ua aʻafia pe o loʻo sili atu i le 4 anufe i luga o le tasi togavao, o loʻo togafitia i latou iniseti.
  3. O auala sili ona aoga o le faʻafetauina o faʻatoʻaga faʻamaʻi o le Entobacterin, Lepidocid, Bitoxibacillin.

Faʻafefea pe a fai e te leʻi mauaina le laʻau?

O se manatu sese tele le manatu o le pepe pepe e afaina ai mea, ma o le fasioti, e mafai ona e aveʻesea le faʻafitauli. E toetoe lava o taimi uma matou te vaʻai ai tama moths lele i totonu o potu. O fafine i le taimi nei e taoto fuamoa i pusatu ma isi nofoaga tuufua.

Caterpillars, e le o toe mamao ae tulaʻi mai laʻau, ma mafua ai le faʻaleagaina o oloa na faia mai fulufulu, fulufulu mamoe ma isi mea masani. E fetaui lelei le aua neʻi tauivi ma butterflies, ae ia faʻatamaʻia le laʻau. Afai e le mafai ona maua, e tatau ona faʻatino ni puipuiga masani ma puipuia le foliga mai o le faʻamaʻi.

  1. O le mea muamua lava e 'aʻai anufe o le palapala mea i luga o lavalava, o lea ao le i lafoina ni mea mo le teuina, faʻamama lelei o latou pisia.
  2. O anufe ma fuamoa e aʻafia tele i le susulu o le la ma le ea fou. Faʻamago ma le ea mea i lea taimi ma lea taimi i luga o le poletito. O le afa itula ile vevela o le tau ua lava lea e feoti ai fua o le mogamoga. I le la le la tau, faʻalua le faʻamago taimi e ausia ai le aʻafiaga.
  3. Afai e mafai, ia faʻataʻitaʻi le tuʻuina i totonu o kapoti ma le potu e teu ai mea.
  4. Mo le matua faʻatamaia o mogamoga anufe, pei o saga, o oloa faʻa-dichlorvos o loʻo faʻaaogaina.
  5. E mamate le laʻau pe a oʻo i tau maualalo - maluluina ma faʻapusaina. O nei metotia fautuaina e faʻaaoga pe a fai e leai se lamatiaga o le faʻaleagaina o le oloa.

Ituaiga o mogamoga i totonu o aiga

E sili atu i le fasefulu ituaiga o mogamoga i le natura. Naʻo nai latou e mafai ona maua i fale ma fale mautotogi. Ina ia filifilia le auala sili ona lelei e tau ai, e manaʻomia le fuafuaina o latou eseesega. O le vaevaeina i ituaiga e faʻavae i luga o le nofoaga o le iniseti: o nisi meaola faʻalafua mafai ona taʻua o le lotoifale, o faʻatoʻaga isi. Faʻatasi ai ma ituaiga o mogamoga faʻatoʻaga, o le mogamoga karite, apu ma kapisi moths e sili ona iloga. O iniseti a le aiga e aofia ai mogamoga, meaafale, fatu ma mogamoga. Mafaufau i le sili ona taatele ituaiga o mogamoga fale e le fiafia i faletua uma.

Moth peleue ofu mafanafana

O le fulufulu mogamoga o se pupula enaena-samasama samasama poʻo se efuefu pepe. O le apaau oʻo i le 15-16 mm. I luga o muamua, e lua tamaʻi pogisa ma tasi lapopoʻa. O anufe e pei o anufe, papaʻe ma le enaena ulu ma malamalama le paʻu. E 'ai i fulufulu masani, aati i lauulu uma e oʻo mai i lona ala.

Moth ofu

O le lapoʻa o se mogamoga ofu e lapoʻa nai lo se ofu mafanafana. O le apaau e lata ile 20-22 mm. O muaʻau e lanu samasama vaivai i le lanu, ma le fasi lanu viole-enaena i le tumutumu. Ua ufiufi le ulu o le iniseti i fulu papaʻe. O le anufe e foliga tutusa ma le anufe o le ofu mafanafana. O le nofo i le gaugau o ie poʻo le pupuni, o le mogamoga 'aina ese mea mai totonu, ma tuua ai se manifinifi fafo vaega o mea. O le mea lea, o le le atoatoa o le mea e masani ona le vave vaʻaia.

Mogamoga meafale

O le mogamoga meaafale e iloga e se malamalama pupula lanu samasama. O le ulu o le iniseti e elea-samasama, o apaʻau e enaena i le pito i lalo. O anufe e 'aʻai le ie ulu o meaafale, ma ao le i faia le pupa, latou te fafaga i fafie, e olo ala, e mulimuli i le faʻatusa o le laʻau. O le mogamoga e tuu fuamoa i le vaega pito i lalo ma tulimanu o meaafale, i taʻetaʻei o fafie, iinei e faaputuputu ai faamoega papaʻe papaʻe. O le anufe e tupu atoa i le lua masina i le taumafanafana ma le tusa o le lima i le taumalulu. O le mogamoga meaafale amata amata pupate ia Fepuari, o tausaga muamua i le tautotogo masina, le lona lua tausaga o butterflies ia Iulai ma Aukuso.

Goth (umukuka) mogamoga

I totonu o le umukuka, o fafine tausi fale e feita i le mogamoga saito. O le mogamoga saito (umukuka) o se iniseti paʻepaʻe-paʻepaʻe, o apaʻau i luma e ufiufi i se lanu enaena, o le apaapa o apaʻau mulimuli e aapa atu i le 15 mm. Ua sinasina le manava. O tamaʻi iniseti uma e mafai ona faʻatutuina pe tusa ma le 100 fuamoa i luga o fatu o le rai, saito, karite. Faʻalua lele i fafo faalua i le tausaga: i le tautotogo ma ia Aukuso. Faʻafesoʻotaʻi ma maʻa, o le anufe e tuʻufaʻatasia ai fatu e fai ma faʻaputuga. O le alu atu, na te amoina ai lenei fusi i ona tua, ma faifai malie ai le taumafaina o fatu. O le gaioiga faʻagasologa e faia i totonu o vaeluaga o puipui, taʻei i le foloa. E mafai e se mogamoga saito ona osofaia fualaʻau mamago ma fatu eseese.

Papu pafalo

O se tasi o ituaiga iniseti sili ona teteʻe atu o le mogamoga kapeti. E 'ai e le gata kapeta, pei e te mateina mai le igoa, ae faʻapea foi le paʻu, fulufulu, faʻaleagaina seevae, ato ma isi oloa na faia mai mea masani. O le ulugala e taʻoto i nofoaga le mafai ona ofi i totonu loloto o le faʻaputuga o mea. O kapeti moths e le fefefe i le manogi o camphor ma naphthalene, o lea o oloa na latou faʻavae e le talafeagai mo lona aveʻesea.

O le fetauaʻi mogamoga tumau pea o se faʻafitauli faanatinati mo faletua. E ui lava i le eseesega o tagata ma faleoloa vailaʻau, e sili ona aoga e faʻaaoga i le puipuiga. Faʻamamaina mea aʻo leʻi teuina, faʻamagoina masani ma faʻasalalauina oloa, teuina lelei meaʻai - o nei auala faigofie o le a fesoasoani e faʻaititia ai le ono maua o tagata faʻasolosolo nonofo i totonu o se fale mautotogi ma faʻateʻaina i latou e faʻavavau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Moth by Isabel Thomas, illustrated by Daniel Egnéus (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com