Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga mo le faʻavasegaina o meaafale i le umukuka, faʻafefea ona fai ia saʻo

Pin
Send
Share
Send

I le faʻatulagaina talafeagai o le umukuka, e le sili atu sikuea mita e taua tele, ae o le saʻo faʻatulagaina o meaafale e tusa ai ma se lelei-mafaufauina-fuafuaga, ma se filifiliga agavaʻa o fausia-i masini. O le umukuka masani i totonu o se fale mautotogi masani e le lapoʻa tele, o lea la o le ogaumu, masini fufuluina, ogaumu microwave e tatau ona tutusa ma fua o le potu. I le umukuka, o le talimalo talimalo galue tele o taimi i le fale, o lea la o le autu mataupu faavae o le faʻafaigofieina. Mea uma e tatau ona i ai i le lima, le mamanu o meaafale, mea faʻaaoga tatau ona maua ai se lelei lagona. E oʻo i le tamaʻi umukuka e tatau lava ona iai se avanoa e alu fua ai. O se umukuka telē e tuʻufaʻatasia ma se potu malolo i nisi taimi. Ae e teuteuina le avanoa, oe tatau ona aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻatulaga meaafale i le umukuka ma fai saʻo.

Mataupu faavae autu

Faʻatulagaina meaafale i le umukuka manaʻomia se fuafuaga magafagafa. O le laasaga muamua o le fuafuaina i luga o pepa. Talanoaina pe faʻafefea ona e faʻatulagaina meaafale ma masini ae e leʻi aumaia i totonu o se umukuka kiki. Fua le umi o puipui, mafaufau i mea e tuʻufaʻatasia ai, puleʻaga, le mea e tuʻu ai i fafo, faʻamafanafana o matala. I totonu o se umukuka avanoa masani, e mafai ona maua i soʻo se mea.

Fua fua ma le faʻaeteete meaafale umukuka, tapulaʻa o le tapu, masini tamea, masini fufulu ipu. Matou te tuʻuina i latou i tafatafa o le paipa faʻaalu ma vai. E tatau ona tatou taumafai e taofi nei fesoʻotaʻiga mai le vaʻaia. A maeʻa ona fua le vaega o le potu i pule ma fua o meaafale, tusi se ata o le tulaga i luga o pepa. E i ai nisi tatau-i ai tulafono iinei:

  • e sese le tuʻu o se kesi poʻo se ogaumu eletise latalata i le afa mita i le faʻamalama. E mafai ona alu i fafo le afi mai le agi o le matagi i se faamalama matala, pe lavea le pupuni;
  • e sili le tuʻu o le mea e magoto ai le mea mamao mai le tulimanu, e faigata ona fufulumama palapala ma splashes;
  • i totonu o se umukuka vaiti, o le sao nofoaga o le fausia-i le desktop e taua. E mafai ona faia i le faʻateleina o le faʻamalama sill;
  • Ufiufi le foloa i le linoleum talatala poʻo tile. E taua lea mea aua e iai lava se mea e faʻasusu pe masaʻa i le umukuka.

O le hob tatau ona tuʻu latalata i le puipui pupuni. Ole mea lea e sefe ai oe mai le faʻatauina o mea taugata.

Filifiliga masani mo le faʻatulagaina o meaafale i umukuka masani

Fale mautotogi i fale maualuluga fausiaina e tusa ma tulaga masani poloketi, o le mea lea, o le umukuka poloketi ma le faʻatulagaina o meaafale e faia e tagata faʻapitoa ma faʻamaonia avanoa. O le faiga ma lanu lanu mo tagata taʻitoʻatasi atonu e eseʻese, ae o le saʻo faʻatulagaina o meaafale e le o se faigofie galuega.

E tele filifiliga mo le nofoaga o meaafale umukuka:

  • i le laina e tasi;
  • i laina e lua;
  • L faʻatusa;
  • P faʻatusa;
  • G faʻatusa;
  • penisula;
  • Motu

Tasi le laina

Faʻafefea ona faʻatulaga meaafale i le umukuka i se tamaʻi fale mo le 2-3 tagata. E faigofie ona tuʻu le pusaaisa, magoto i le agavale o le desktop, ma le hob i le taumatau. A o tuʻu le laulau, manatua e tatau ona i ai le umi a itiiti mai 1-1.2 m.E tatau ona ofi i umukuka mea faigaluega e manaʻomia i taimi uma mo kuka. E tatau foʻi ona e tuʻuina ii se microwave ii.

O isi mea uma o le a tuʻuina i totonu o pusa puipui. E tatau ona faʻapipiʻi se pulou i luga aʻe o le ogaumu, ma e tatau ona aumai lona logo i totonu o le pu ea, o se paipa tele e alu i totonu o le puipui atoa o le a foliga mataga. O sea faʻatulagaina i totonu o se umukuka vaapiapi o le a faʻatagaina ai oe e faʻaaoga tatau le avanoa ae le liliu ma ipu mai le laulau i le ogaumu. O luga uma e i luga o le laina tutusa, tafatafa o le tasi itu.

Faʻatusatusa i le vaega galue faʻasaga i le isi puipui, oe mafai ona tuʻuina se laulau 'ai ma nofoa. Afai e faʻaumiumi le umukuka, e mafai ona e faʻatalata atu i le faʻamalama.

I laina e lua

Faʻafefea ona faʻatulaga meaafale i se tamai umukuka? O laulau, kapoti ma mea faigaluega a le fale e tu faʻasaga i puipui faʻafeagai, ma se laulau mo 'ai e tu i le va o latou, i le ogatotonu. O sea faʻatulagaga e mafai i totonu o se umukuka lautele.

O le tapu ma mea kuka e tu i le tasi itu, ma nofoaga e teu ai meaai ma ipu o loʻo i le isi itu. O se filifiliga talafeagai o se tamai laulau galue ma uili. Ae i le taimi e tasi, e tatau ona e faia se tamai avanoa latalata i le tapu mo le teuina ipu, fualaʻau ma fualaʻau. O le 'aiga' ai e faʻatulagaina e le gata i le ogatotonu o le umukuka, ae faʻapea foi i tafatafa o le faʻamalama, pe a fai o le umi o le eria faʻatagaina.

L foliga

Afai e i ai sau tamaʻi sikuea umukuka avanoa, o lenei umukuka meaafale faʻataʻitaʻiga e sili lelei. Pusa aisa - magoto - ipu faia aʻe ona itu. Lava avanoa ua faʻasaʻolotoina mo le 'aiga' ai, ma le talimalo, faʻataʻitaʻi i le hob ma le kesi, e le faʻatiga i se tasi. I lenei tulaga, o masini faʻaopopo e pei o le multicooker, o le ogaumu o le microwave e mafai ona tuʻu luga o se tamaʻi kapeneta i tua atu o le ogaumu. E mafai ona faʻaaogaina e teu ai ulo lapoa ma apa, o se mea e le manaʻomia i aso uma.

U mamanuina avanoa

Afai o le vaega o le potu e sili atu i le 12 sikuea mita, ona faʻatulagaina lelei lea o le faʻatulagaina o meaafale umukuka i lenei vaega. O meaafale uma ma masini e tatau ona tuʻu i luga o puipui e tolu faʻafesagaʻi ma le faitotoʻa. O sea fuafuaga vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. O le umukuka e tatau ona lava le lautele, sili atu sikuea i foliga. O le lautele o le laualuga o le laulau, magoto, kuka masini e tusa ma le 70-80 cm, o lona uiga o le a alu i le 1.5 m. Mo saoloto gaioiga faataamilo i le umukuka, isi 1.5-2 m e manaomia. I tua atu uma, kapeneta faitotoʻa i le pito i lalo vaega, o le ogaumu tatau tatala saoloto.

E masani ona tu le faʻamalama i le pito o le puipui o se tamaʻi umukuka. O le vaega ogatotonu o le "triptych" e paʻu tonu i lalo o le faʻamalama. Lenei, hostesses fiafia e faʻatulaga se laulau galue pe magoto. Ioe, o le nofoaga sili lea ona malamalama, o lea e talafeagai ma manaia ai le galue iinei. I le taimi o le gaseseina o mea, e mafai ona e vaʻai atu i le ata i fafo atu o le faʻamalama pe mulimuli i tamaiti savavali.

I totonu ole faʻatulagaga ole U, aua le faʻataʻotoina pusa o le pito i luga o isi puipui. O lenei e oomiina le avanoa, ma e le lelei tele le i ai i totonu. Tautau i latou i luga o le tasi puipui ma le isi 2 vaega o le a nofofua-vaega. Faʻafeagai ma kapeneta, e lelei le faʻapipiʻiina o se masini tamea, se masini tamea, e fai si maualuga atu i luga aʻe o latou - se ogaumu e tuʻu eseʻese. O nei dimensional masini o le a le faʻalavelave i gaioiga a le fafine talimalo i luga o le kesi.

G foliga

O le laualuga o le galuega, ogaumu, pusaaisa, tapu, masini fufulu ma masini fufulu ipu e tuʻu i le tasi laina faʻasaga i se puipui umi. I luga aʻe o latou e tatau ona faʻatautauina kapoti mo le teuina o ipu ma meaai. O le laulau galue e angular. E faigofie lava - e lava le avanoa i le tulimanu e matou te tuʻu ai se tamai TV, microwave poʻo le multicooker. O nei masini e masani ona ave le tele o avanoa, ma i le tulimanu latou te le faʻalavelave. O le pa e sosoʻo ma lenei pito o le laulau mo le toeititi atoa le umi o le isi itu puipui.

I leisi itu, ua faʻatumuina i le lapotopoto luga ma se faʻasolosolo paipa e mafai ai ona e tautau ni 'au mo se ato fualaʻau, mug, uaina tioata ma isi. Tuʻu se avanoa i le va o le fata ma le puipui fua e ulufale ai i le umukuka.

E mafai ona e tuʻufaʻatasia galuega a le potu malolo - potu 'ai - umukuka i se potu tele. Afai e faʻatagaina le avanoa, e mafai ona tuʻu le sofa i tua o le pa, ma le plasma TV ma fata mo tusi ma mea fai musika e mafai ona tautau i luga o le puipui. Le isi, o le a tuʻuina atu ni filifiliga mo le faʻatulagaina o meaafale i le umukuka mo potu tetele, sili atu ile 10 sikuea mita.

Penisula

O le umukuka o se nofoaga e faʻaalu ai e le aiga le tele o taimi, ma o le lagona ma le manaʻo o le aiga e faʻamoemoe i le manaia ma le manaia o iai. Afai e mafai, o le tulaga masani potu tapulaʻa mafai ona faʻalauteleina e toefausiaina. E tatau ona tatou taumafai e faʻamafanafana le fafine talimalo ma fiafia e galue ii, tapenaina meaʻai lelei, ma tagata o le aiga e potopoto mo meaʻai a fale.

O se fuafuaga e tatau ona tusia i luga, ma o se potu tele e tatau ona vaevaeina i totonu o se 'aiga ma galuega eria. O le tuaoi i le va o latou o le a avea ma "peninsula", lea o le a fausia ai se galuega laulau, ogaumu ma magoto. O se faʻafitauli i lenei filifiliga e mafai ona mafua mai i le faʻapipiʻiina o le pulou i luga aʻe o le tapu i le ogatotonu o le faʻalo.

E tatau ona tuu le pusaaisa i tafatafa o le laulau a le fafine talimalo ina ia aua neʻi topetope faataamilo i le umukuka mo oloa taʻitasi. Faʻapipiʻi se masini fufulu ipu i ona tafatafa, pe a talafeagai - se masini fufulu. O kapoti e tuu i le puipui itu. E le tatau ona latou faʻasolosolo i luma ina neʻi faʻalavelave i gaioiga. O le lauiti laufanua i lalo latou e avea o se fata mo ipu umukuka.

Motu

Afai ua e laki lava e faʻatau se fale mautotogi ma le umukuka o le sefululua po o le sili atu sikuea mita, ona o le a vateatea, tusa lava pe e te aumaia i fafo vaega autu o meaafale i le ogatotonu o le potu. O le a faigofie mo le talimalo pe a fai e te tuʻuina se laulau faigaluega tele i le ogatotonu, faʻatulaga se magoto iina. Ae o le a kuka i luga o le ogaumu faasaga i le puipui i le auala mai le pito o le "motu". E saogalemu, e leai se tasi o le a susunuina oe lava i luga o ulo vevela poʻo le ogaumu aofia ai. Ma o le vavao pu i le puipui o le a latalata atu, leai se mea e tatau ai ona poto i le pulou.

I lenei tulaga, filifiliga filifiliga meaafale mafai ona eseese ma le masani ai. Tautau fata, loka e mafai ona faʻatulagaina i autafa o le faʻamalama. O le lautele o le ogatotonu vaega o le headset tatau ona le itiiti ifo i le 1 mita. Umi - pe a mafai, nofoaga ma fale. I le isi itu o le "motu", o se tamai laupapa semicircular pa counter ma nofoa maualuga o le a foliga sili ona manaia. Ona mafai lea ona e aloese mai le faʻatauina o se isi laulau 'ai. E mafai ona 'ai, inu lauti e aunoa ma le tuua o lau galuega. Lenei le tasi o avanoa 'aiga' ai.

Tafatolu tulafono

Auala mo le faʻavasegaina o meaafale i le umukuka faʻalagolago i le siʻosiʻomaga ma le tele o le potu, ae o le tafatolu tulafono faʻatagaina oe e faʻaaoga le umukuka avanoa i faigofie ma gaioiga mafai. E aoga mo uma tetele ma laiti eria. O tumutumu o le tafatolu - pusaaisa ma le laulau galue - ogaumu - magoto. O le auala savali a le tamaitai talimalo e tatau ona taoto i le va o nei manatu ma sina paʻu. Ona atili ai lea ona lelava le fafine ma vave ona faʻataʻitaʻia le galue.

O tulafono e faigofie - o le mamao i le va o faʻailoga togi e le tatau ona sili atu i le 1.5 - 2 m. Latou te galulue mo soʻo se avanoa faigaluega i totonu o se tamai umukuka poʻo le potu malolo umukuka. Tuʻu kapeneta, fata ma mea umukuka, meaʻai tuʻu saʻo i le mea e oʻo iai ina ia faigofie ona e aʻapa atu i ou lima.

O nuances o le mamanuina o potu o eseʻese foliga

Laʻititi umukuka - e i ai ni filifiliga mo le tuʻuina o mea faigaluega ma meaafale. Tuʻu saʻo i tafatafa o puipui faʻafeagai. O le laulau 'ai e tu e tele avanoa. E mafai ona suia i se laulau gaugau faʻapipiʻi i le puipui. Afai e mafai, e tatau ona ave i fafo se pusaaisa tele mai lona umukuka poʻo lona avanoa i totonu o le auala faʻatonu tatau ona tuu.

O se potu tele e mafai ona saunia e pei ona e manaʻo ai. Ae o loʻo manaʻomia lava le usitaia o le tafatolu tulafono. I totonu o le umukuka tele, e mafai ona e faʻatulagaina se eseese galuega ma 'ai' aʻai. Lenei mafai ona faia i le faʻaaogaina o se lua-tulaga faʻalo, moli i le lotoifale, o se tamai podium luga o le foloa. Afai e faʻatagaina le avanoa, oe mafai ona faia se faʻailoga o le potu malolo ma le nofoaga o le kuka.

Vaapiapi avanoa - o le umukuka penitala atigipusa ei ai ana lava aupega foliga. E le manaʻomia ona faʻataʻoto faʻatasi nofoaga. O se laulau 'ai e tu latalata i le faʻamalama, ma latalata i le faitotoʻa - se pusaaisa, se mea e tipiina ai luga, se tapu, se ogaumu. O kapoti tautau e tatau ona tuu i le tasi itu o le umukuka poʻo itu o se faʻamalama ina ia latou le faʻatautau i luga o lou ulu.

Potu potu umukuka

O le tuʻufaʻatasia o se mea kuka ma se potu malolo o se filifiliga lauiloa i se fale faʻaonapo nei. O se potu vateatea lenei e faʻatagaina oe e faʻatulaga se umukuka ma se potu malolo i le tasi potu. E mafai ona e vavaeʻeseina le kuka eria mai le mālō valaʻaulia ma le pa fata poʻo se lauitiiti fata. Faʻatulagaina i lenei auala o le a mafai ai ona sone le avanoa.

Mai le vaega o loʻo fuafuaina e tagata e ana malo, e tatau ona faʻapipiʻi se sofa tele mafanafana, e tatau ona tu iai se laulau kofe latalata ane, e mafai ona 'ai ai. Tautau se plasma tele i luga o le puipui. I lenei vaega, fugalaʻau fola faʻanatura, fata ma teuteuga, puipui teuteuina, ipu e talafeagai. O le tuʻufaʻatasia o faʻamalama ma sofa ie e foliga manaia lava. O nei elemeni tuʻufaʻatasia le nofoaga nonofo.

O se tamai galuega vaega ua faʻaavanoaina i se minimalist faiga ma se malamalama umukuka seti, o le talafeagai seti o masini. Lenei vaega o loʻo faʻamalamalamaina ma faʻaopoopo moli, pe a mafai ona e tautau se moli moli i le potu malolo, faia moli malamalama faʻataʻamilomilo le itu o le faʻalo tautau, ma isi. I tafatafa o le sofa - tuʻu se lamepa o le foloa pe tautau se faʻaputuga fale. Faʻataʻitaʻiga o le auala e mafai ai ona teuteuina se umukuka mafai ona vaaia i le ata.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Eva Maia (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com