Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O Orchid o se malo malolo mai Vietnam: faʻafefea ona totoina ma faʻatupuina mai se matauila?

Pin
Send
Share
Send

E masani ona toe foʻi mai se malaga i Vietnam, e momoli e tamaʻitaʻi le matauila, faʻafiafiaina i le matagofie o laʻau matua.

Latou te le masalosalo e faigata tele ona tupu se orchid matagofie mai ia te ia. O le laasaga muamua o le totoina o ia, ona fausia ai lea o tulaga vevela mo ia i luga o faʻamalama.

Faʻafefea ma o le a le mea e fai? O a mea faigaluega e te manaʻomia i le taimi e toto ai?

Vaega o le totoina o laʻau i le nofoaga

O le orchid mai Vietnam o se fugalaʻau matagofie o le aiga bulbous... Na talia ma le lotomalilie e tagata tafafao maimoa i le tau faigata o Lusia ina ia mafai ai ona faatumuina le fale i le manogi oona o le itu i Sasaʻe, ina ia manatua ai le umi na mafai ai ona maua se lagona i le latou malaga talu ai nei i se atunuu i sasaʻe ma lona tofo e le masani ai. O lenei laʻau e ola i le vao i luga o ogalaau o laau tetele. O le laufanua sili ona lelei mo lona tuputupu aʻe ma fugalaʻau o itulagi ma le susulu o le tau o le lalolagi ma moli lelei.

  1. Terasitila... O latou aʻa e tutupu i totonu o le eleele ma faʻatumuina le lotovaivai i maʻa, pe a fai e faʻasaoina meaola o loʻo teu i totonu. Fugalaʻau i luga o latou e lapoʻa ma susulu, o laulaʻau e mafiafia.
  2. Ea... O latou aa e tutupu ma avea ma ogalaau. O fualaʻau maʻaleʻale e tautau i lalo ma manifinifi le manogi vaivai.

Tusitusiga. Tagata tafafao maimoa e faatauina se oketi poti o le a le ui atu i le aganuu i Vietnam. Oe le mafai ona aveʻesea mai le atunuʻu i lenei pepa. Tagata tafafao maimoa na latou faatauina se matauila orchid pasi pasi masani e aunoa ma le faalavelaveina.

Igoa o ituaiga o papiopedilum ma ata

Mafaufau i ituaiga o lenei fugalaʻau ma a latou ata.

Vietnamese

E manatua ona fugalaʻau laʻau e le masani ai. E eseese o latou lanu. A tilotilo atu i fugalaʻau, e foliga mai o le petal o loʻo i lalo o le taga... E pei o se seevae.

Appleton

E tu mai fafo ma lapoʻa (tusa ma le 10 cm le lautele) fuifui o lanu enaena-lanu viole, e manifinifi le manogi manaia.

Siamese

I luga o le tasi peduncle, na o le tasi fugalaau fuga ma lilac-lanumeamata petals. I le pito i lalo o loʻo iai se pupuni faʻapogisa.

Manaia

I le taimi o fugalaau, fuga 6-8 cm le lautele fuga i luga moli-lanumeamata paolo ma lanumeamata uaua ma uliuli tamaʻi.

Nofofua-fugalaau

I luga o se tamaʻi taʻi taimi puʻupuʻu i le vaitaimi o fugalaʻau, 1-2 fugalaʻau e fausiaina ma le lautele e le sili atu i le 7 cm E ese mai i isi ituaiga o fualaʻau Vietnamese ua vave fuga.

Elena

Fuga mo le tolu masina. E tasi lona fugalaʻau samasama.

Bearded

E iai ona pupula, lea e tuaoi i tafatafa ma le tuaoi sesega.

Totoina o tau o mea

O le faleoloa i luga ole laiga orchidee.su faʻatau atu ituaiga eseese o Pafiopedilum i le tau o le 900 rubles (o le tau o le kilivaina faʻalagolago i le itulagi o le a tuʻuina atu ai). Afai ua e laki e asiasi i Vietnam, i Vung Tao, ona tele lea o faleoloa ma faleoloa fugalaʻau e maua i tulimanu uma, latou te faʻatau atu le matauʻa o le oketi Vietnamese e sili atu le taugofie. Tele o ituaiga o loʻo maua i paka faʻanatura, mo se faʻataʻitaʻiga, i Dalat, lea e mafai ai foi ona e faʻatauina. O laʻau taugofie e mafai ona maua i le Cho Dam Market i Nha Trang.

Faʻafefea ona toto lelei se fugalaʻau i le fale?

Soʻo se matauila oketi na aumai mai Vietnam e totoina i le eleele i le taimi lava e taunuu ai i le fale.

Manaʻoga loloto

I le aluga o taimi, o le laueleele o loʻo ola ai le laʻau toto na leiloa lona acidity. Afai e le faia le tui i le taimi, o le a faʻaputuputu le palapala. Ona amata loa lea ona pala. Lenei o le a faʻatelegese ai le tupu aʻe. O le faʻatagaina o le suavai o le eleele, o le fugalaʻau o le a afaina ai le laʻau. O ona aʻa ua pala, o lona iʻuga e toeitiiti oti.

O le tele o taimi e tui ai e faʻamoemoe i le eleele o loʻo ola ai le orchid.... E manaʻomia se taotoga i tausaga uma e tolu mo se fugalaʻau o loʻo ola i totonu o se faʻavae mai le paʻu, ma taʻitasi i le lua tausaga, pe a tupu i le sphagnum. E faia i le tautotogo pe a ulufale le orchid i le gaioiga ola vaega. O nisi taimi latou te le faʻatali mo le tautotogo, aua:

  • ua faʻavaivaia le substrate;
  • faʻamaʻi (ticks, nematodes) na maitauina i totonu o le ulo;
  • aʻa e pala ona o le faʻasusu soo.

O orchids na aumai mai Vietnam e totoina i le eleele i le taimi lava e taunuu ai i Lusia. A leai, o le a mou.

Orchids mai Vietnam o loʻo manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le faʻavae... E masani ona faʻatau e le au toto le mea ua uma ona sauni e fai ma faʻalavelave i le lumanaʻi. Ae e te leʻi faʻatau, ia mautinoa ia faitau tusitusiga i luga ole igoa. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona aofia ai vaega nei e aunoa ma le toilalo:

  • limulimu sphagnum;
  • paʻu o laulaau;
  • niu chips

I se faʻaopopoga i lea ituaiga paluga ua uma ona saunia, ua faʻatauina foi le fibre rockwool faafoliga.

Taua Aʻo leʻi totoina, e faʻasusu atoa le faʻavae.

O le bulba o le Vietnamese orchid ua totoina, ma usitaia nisi tulafono:

  1. O lona vaega pito i lalo e tatau ona faʻapipiʻi i le eleele. Afai o lenei mea moni e le amanaʻia, aʻa e le aliali aʻe i luga.
  2. Aua le sausauina i se substrate lava ia. E tatau ona tumau i luga, ma ina ia le pa'ū, props ia i luga i se laʻau.

E mafai ona e faitau pe o le a le ituaiga eleele mo le orchid e manaʻomia ma o a mea masani manaʻomia mo ii.

Faamaumauga

  1. Orchid Bulba mai Vietnam.
  2. Manino palasitika ulo ulo. Faitau e uiga i le filifilia o se ulo mo lenei matagofie iinei.
  3. Substrate.

Totoina o se tuber

Ae e te leʻi totoina se aniani, e manaʻomia ona e iloa nisi o foliga o Vietnamese orchids. O le matauila e le o se vaega o le fugalaau. Na o le masina talu ona totoina, o le a alu 'ese ai, lea o le a avea ma au o le lumanaʻi orchid. Na te le tau manaʻomia se faʻasusu seʻia aliaʻe ona oso mai. Latou te le popole i le faʻasusu, aua o le matauila o se fale teuoloa o vai ma mea aoga... O isi taimi e aliaʻe mai pe a maeʻa le masina.

  1. Tatou manaʻomia le sailia o ipu saʻo mo le totoina. E masani ona sili atu le lelei le faʻaogaina o se fagu palasitika mo lenei. O puipui manino e mafai ai ona e maitauina le faʻavae o aʻa. O isi taimi e toto ai le matauila i se pakete palasitika mai lalo o le mayonnaise. E sili atu le mautu o le pakete nai lo le fagu.
  2. A uma ona suʻe se ipu talafeagai, fai ni pu i totonu.
  3. Muamua, lapoʻa, ona tuʻu ai lea o tamaʻi maamaʻa i lalo. E manaʻomia mo alavai.
  4. A maeʻa ona faʻataʻoto le alavai, e tatau ona faʻataʻatia le substrate.
  5. E manaʻomia le faʻasusu lelei o le substrate ia faʻalelei.
  6. E tatau ona faapipii le matauila. E faʻalolotoina e le 1 cm ma faʻapipiʻiina i luga i se laʻau e puipuia ai le paʻu.
  7. A maeʻa lena, o ipu ma le aniani o loʻo tu i luga o se malamalama pupula malamalama.
  8. E le mafai ona e faʻasuina le laʻau aʻo leʻi aliaʻe aʻa, a leai o le a pala.

O fualaʻau na tutupu i le pito i luga o le matauila o le faʻavae mo le fausiaina o orchid stems.

O le ae aʻoaʻoina uma mea faʻafilemu ma nuances o le totoina o se oketi i se isi tusitusiga.

Faʻafitauli ma faigata

Fono. A faʻapea e mamae le orchid, ma e le o vaʻaia iniseti, latou te tuʻu ifo i lalo le ulo i le soda.

O isi taimi o le fugalaʻau, pe a uma ona totō se matauila o le Vietnamese orchid, na te maitauina faʻamaʻi i le palapala. O i latou o manufasi manogi mo thrips, ticks ma roundworms. E tupu soo lenei mea pe a fai o aʻa ma mafua mai foliga mai le adventitious bud.

  • I le tulaga o le faʻaleagaina e thrips, o le laʻau e tuʻu ese e ala i le fufuluina o ia i lalo o le taʻele ma togafitiina i iniseti.
  • Afai e aʻafia i nematodes, e tatau ona e faʻamavae atu i ai, talu ai e leai se tasi o vailaʻau o loʻo iloa nei e fesoasoani e faʻateʻa ia faʻavavau.

Tausiga

Mo se matauila Vietnamese e ola, e taua le faia o ni tulaga talafeagai mo ia. E tupu olaola pe a vevela le potu. E tatau ona maualuga le sūsū... Malamalama taape. E sili atu le tuʻu o le fagu faʻatasi ma le faʻamalama e feagai saute.

  • O le maualuga silisili i le ao ma le po vevela e +18 ma luga atu +20 tikeri Celsius.
  • Fuafua o le ea - 60%.
  • Faʻasusu i le masina muamua ina ua maeʻa totoina e le manaʻomia, ma mulimuli ane faʻasūsau le laʻau i le taeao i le faʻatofuina i totonu o se koneteina o le vai (40 ° C).

Lalo oe mafai ona matamata i se vitio i le auala e tausia ai sea ituaiga orchid:

Faaiuga

O Vietnamese orchids o ni laʻau mananaia, ae o le totoina mai i se matauila e faigata e oʻo i se teu fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Orchid Cooking Class Hanoi Vietnam (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com