Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Thassos, Greece - matafaga ma mataaga o le motu

Pin
Send
Share
Send

O le motu laʻititi ma matagofie o Thassos (Eleni) o loʻo tu i le itu i matu sisifo o le atunuʻu, ile sami o Aegean. O le motu pito i matu ma lanumeamata Eleni, e ufiufi i vaomatua, oak groves, chestnut ma vaalele laau togavao. O le eria o Thassos e 450 km2, ma o le aofaʻi tumau e sili atu ma le 16 afe. E mafai ona e feoaʻi i le motu atoa i le naʻo le tasi le aso.

Lenei nofoaga fealofani, matagofie ma matagofie laufanua ma faʻailo anamua, e maua ai se mafanafana atemosifia. O le motu o le a apili ia i latou e fiafia i le le leoa, matagofie natura ma talaʻaga. Afai e te manaʻo i se tafaoga malolo ma faʻamatalaina, ona e alofa lea i lenei nofoaga.

Faʻafefea ona e alu iina

E i ai ni tagata tafafao Rusia i Thassos: atonu ona o le motu mamao mai le malaevaalele latalata i Tesalonia, lea e masani ona i ai vaalele mai Moscow. Ina ia e oʻo i le motu, e manaʻomia muamua le pasi pasi 78 (o le tau o le ticket 1 euro) i le nofoaga pasi, ona sui ai lea i se pasi masani i taulaga o Keramoti poʻo Kavala (o le tau o le ticket e 15 Euro). O le mamao o le 130 kilomita e mafai foi ona ufiufi i se taʻavale totogi.

Ona tatau lea ona e alu i le vaʻa. Mai Kavala, alu vaʻa folau i le uafu o Prinos, mai Keramoti i le laumua o le motu, Limenas. O le taimi o faʻafeiloaʻiga e tutusa lava. Mo tiketi, e te manaʻomia le totogiina 3 euro (matutua) ma 1.5 euro (tamaiti). O le taavale mautotogi mafai foi ona ave i le motu mo se totogi faʻaopoopo (lata i le 25 Euro).

O le tuʻuʻesea o le motu e afua ai ni faigata mo tagata femalagaaʻi, aua e le mafai ona oʻo saʻo atu i ai. Ae faʻafetai i lenei, Thassos tumau pea o se toʻafilemu nofoaga ma le paʻi natura, lea e le mafai ona le faʻaaloalo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nuu ma mataaga o le motu

O le matagofie o le motu o Eleni e faigata ona faamatalaina i upu. Malumalu anamua, paʻepaʻe papaʻe o le kiona, matagofie o mauga, togavao, nofoaga o le ea - o nei mea uma e fealofani faʻatasi ma le tasi ma le isi o tagata faimalaga taʻua lenei nofoaga o se parataiso. E ui lava o le motu e laʻititi, o le a ia oe le tele o filifiliga o mea e vaʻai i Thassos ma le mea e puʻeina ai ata ofoofogia.

Tupe Maua Limenas

Limenas o le anamua laumua o le motu, lea o le tele o vaʻaiga ata o Thassos e taulaʻi i ai. O le taulaga e siomia e pa anamua e sili atu ma le lua kilomita le umi. Fasimea o puipui o loʻo i se tulaga sili ona lelei. I le ogatotonu o Limenas, asiasi i le Antique Market Square, o se tasi o sili ona lelei faʻasao nofoaga anamua i Eleni. O le a e vaʻaia le tele o faʻasao anamua, fatafaitaulaga ma faʻapaologa.

Ata puʻe

Sa avea muamua ma fagotaga e leai se faitau aofai tumau. Na o ni nai tausaga talu ai, na avea ai le nuʻu ma nofoaga olaola ma faʻalelei meafaigaluega, ae le tumutumu matafaga ma le azure vai, mama e oʻo lava i masina taʻutaʻua taʻutaʻua.

O taʻavale i totonu o Potos e naʻo auala e lua e feoaʻi ai: o le tele o Potos e mo tagata savali. O auala mafanafana e tumu i faleʻaiga, faleʻaiga, faʻamau ma kalapu mo soʻo se mea e tofo i ai. I le afiafi, e mafai ona e nofo i totonu o se faleaiga i luga o le matafaga ma matamata i le matagofie o le goto o le la. I le tau lelei, oe mafai ona iloa atu le lauiloa Mount Athos mai le talafatai o Potos.

Mauga o Ipsario

O le pito maualuga o le motu o le Mauga o Ipsario. O lona tumutumu e oʻo atu i le 1200 m luga o le sami. O le mauga e lilofia i laʻau lanumeamata, ma o se matagofie matagofie o le motu ma le talafatai e matala mai ona malifa. Ina ia faamemelo i nei manatu, alu i le nuu o Potamia i tafatafa o le mauga. Lenei e le gata e mafai ona e fiafia i laufanua matagofie, ae asiasi foi i le falemataʻaga o le Greek sculptor Vagis.

Failotu

10 kilomita mai Potos o le maugā faʻatutuina o Theologos, lea sa avea ma laumua o le motu. Lenei o se tasi o sili ona felanulanuaʻi vaʻaiga a Thassos i Eleni. E tele faleʻaiga ma taumafa a le atunuʻu i le taulaga, e iai le fale mataʻaga o aganuʻu. Ae o le mitamita autu i le lotoifale o le faaleagaina o le taulaga anamua o Jogio.

O le taulaga tuai o le a le tuʻua ai se tasi e le fiafia i tagata e fiafia e puʻeina ata: o vaapiapi auala ma fale mananaia ma pupuni maualuga o se faʻataʻitaʻiga o le masani Eleni faiga. E mafai ona faʻalauteleina lau tafaoga i luga o Theologos i luga o se matafaga matagofie: e sili ona talisapaia e tagata faʻafiafia, talu ai o le matagi e toetoe lava a agi mai iinei.

Aliki

Lenei nuu faʻasolopito i luga o le matafaga o le Thracian Sami o se tatau-vaʻaia mo tagata fiafia i le mafaufau, faʻafiafiaga atamai. Lenei o le a e fiafia ai e le gata i le matafaga matagofie ma le natura, ae faʻapea foʻi ma vaaiga e sili ona anamua. O le maʻa taua o Aliki o toega o le malumalu anamua ma faʻasao anamua tusitusiga.

Monaseri o Panteleimon

I tafatafa o le nuʻu o Kazaviti, i totonu o le motu, o loʻo iai se tasi o mataʻaga autu a Thassos - o le monotaga o Panteleimon, na fausia i le afa muamua o le seneturi lona 19. O lenei fale na fausia i maʻa mauga, ma o le taualuga na faia i laupapa ma ufiufi i le laupapa. I tafatafa o le monaseri o loo i ai se ana, e tusa ai ma tala, Saint Panteleimon lava ia na nofo ai. E talitonuina o tagata e asiasi i lenei monastery e mafai ona faamaloloina mai soo se faamai. O le mea lea, o nisi tagata faimalaga femalagaaʻi i mea mamao e maua ai le faʻamoemoe o le toe faʻaleleia.

Monastery o le agelu sili Mikaele

O le isi lauiloa faʻalelotu lauiloa o Thassos (Eleni) o se malumalu tele o le Agelu Sili Mikaele i le pito o le mato. E tu 25 km mai le nofoaga o Limenaria. O lenei nofoaga masani na fausia i le seneturi lona 18. E manaia uma mo lona faʻataʻitaʻiga ma ona matagofie vaʻaiga sami. I se faʻaopopoga, o i lea e teu ai se vaega o le Faʻapaʻau Paia na aveʻese mai le faʻasatauroga o Iesu. Sauni mo tulafono maumaututu mo le asiasi atu i le monaseri: fafine e mafai ona ulufale i ai i na o ofu uumi ma lima tapuni, aliʻi i ofuvae uumi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga o Thassos

115 km i luga o le motu o Thassos o le talafatai ma matafaga ofoofogia - ma papaʻe oneone ma le vai manino. Ole toʻatele o latou na mauaina le faʻailoga faavaomalo o le Fuʻa. E faʻatauaina i nofoaga tu matafaga ma tulaga lelei mo faʻafiafiaga (vai mama ma le siosiomaga, fausiaina maualuga). Na o le tasi le tepa tasi i le ata mai le motu o Thassos i Eleni, e te manaʻo e vave ona momoli atu i ona matafaga.

San Antonio Beach

O lenei matafaga o loʻo nanaina i se nofoaga tuufua i le talafatai i sisifo o Thassos. Faʻailogaina i le Fuʻa Lanumoana, mitamita San Antonio vaega matafaga sili atu ona faʻaaupegaina ma faʻalapotopotoga ma uo agalelei faʻatau ma tagata faʻatalitali, o latou kuka tatau tatau uma viiga.

Matafaga matafaga

I le itu i sautesasaʻe o Thassos, i totonu o se tamaʻi faga tapunia, Paradise Beach e natia, lea na filifilia e tagata faʻaseʻe. O le oneone oneone e ufitia i maupuʻepuʻe faʻataʻamilomiloina e laau vevela ma laʻau. O le lelei ma le mama o le vai ua faʻamaonia e le "Lanumoana Fuʻa" faʻailoga.

O le parataiso ua vaevaeina i 3 sone - faʻamoemoe i mea e fiafia i ai turisi. O le teritori o Bikini e filifilia e turisi e tausisi i amioga lelei. O le vaega topless e mo tamaloloa ma fafine e aunoa ma se ofutaʻele ofu. O se 'eseʻese vaega e faʻasaoina mo nudists. Tagata fai tafaoga e talosagaina e faʻaaloalo i tulafono o taʻitasi o sone, faʻatonutonu galuega i le taimi tonu.

O le faitotoʻa i le Parataiso matafaga e leai se totogi, o le la malologa ma se faʻamalu e avatua fua, ae muamua e te manaʻo lava e oka i le pa. Ua lava e faʻatau ai se masani susu.

Matafaga o Psili Ammos

O lenei matafaga tu i 5 kilomita mai le nuu o Potos. E tele faleʻaiga ma fale inu i le vaitau maualuga, ma e faigata tele ona maua se nofoaga i lalo o le faamalu. Ma mafuaʻaga uma ona o Psili Ammos ua taʻua o le sili oneone oneone i Thassos. Dunes suamalie ma tamarisk mafiafia avatu ia te ia se faʻapitoa lalelei.

Matafaga matafaga

I Makrimos (talafatai i sautesasaʻe, e le mamao mai le taulaga o Limenas) aiga ma tamaiti faʻaalu o latou aso malolo. O lenei matafaga e iloga mai le malologa masani lava i lona lautele atinae tetele ma le tele o ituaiga o faʻafiafiaga, e aofia ai taʻaloga taʻaloga.

Makrimos, pei o isi matafaga o Thassos, na faʻamanuiaina e le European Tourism Committee (Blue Flag award), lea e molimauina lona maualuga maualuga. O loʻo iai faʻamau ma faleʻaiga i luga ole laiga. E toatele tagata tafafao e mananao e nonofo i se faletalimalo lelei e latalata ane.

Matafaga mapu

O le matafaga mapu i Thassos o le faatumutumuga o le motu atoa. Nai lo le masani ai oneone po o tamaʻi maa, o lenei matafaga e ufiufiina maamora chips (maamora maina maina lata ane). Faʻafetai i lenei ufiufi, o le matafaga maua le sili ona lelei paʻepaʻe-paʻepaʻe paolo i le la. Tagata tafafao maofa i le matagofie tele e le uma le faamemelo ia te ia ma puʻeina le tele o ata.

Marble Beach e taʻutaʻua i lona atemosifia filemu. Talu ai o le latalata faletalimalo o 40 minute savavali, e masani lava ona toʻaitiiti turisi iinei. I le taimi e tasi, e leai se totogi i le matafaga, e mafai e tagata tafafao maimoa ona faʻaaoga saoloto uma mea lelei. Pau lava le tuutuuga o le faia o se oka i le pa.

Matafaga matafaga

Lenei oe mafai ona tanu i luga o le mafanafana paʻepaʻe oneone, aau i le azure vai, malolo ma malolo i le tuʻua. Uma tuutuuga faia e le green bay o loʻo i ai iina mo lenei. Sun loungers e maua fua.

O faleʻaiga i le lotoifale e saunia ipu masani a Eleni, o lea e mafai ai ona e faʻaaluina le aso atoa i le matafaga e aunoa ma le popole i le 'aiga o le aoauli. A latou fiu e pepelo, e o tagata tafafao maimoa e savali i tafatafa o auala paolo o le toga olive, ma faamemelo i le matagofie o le natura.

Tau ma le tau i Thassos

Tau i masina i Thassos i Eleni eseʻese mai isi, sili atu lauiloa motu. O Thassos e tu i le itu i matu, o lea e fai si malu a ii. O le maualuga o le vevela o le ea i masina o taumafanafana e seasea oso i luga aʻe 29 tikeri Celsius. O le vaitau aau e amata mai i le faaiuga o Me e oʻo i le faaiuga o Setema, e ui o le toʻatele o loʻo aau pea ia Oketopa.

Talu ai o le motu o Thassos (Eleni) e 90% ufiufi i laufanua lafulafu ma vaomatua, o le ea iinei e fou, ma o le tau e toʻafimalie i soo se masina. O le mea lea, o le malologa lelei mo aiga ma tamaiti laiti ma soʻo se tasi e le taliaina le vevela.

Ina ia malamalama atili i foliga o Thassos, matamata i le vitio, faʻamatalaina ma ma se maualuga-lelei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Thassos: the Emerald Island of the Aegean Sea Aerial (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com