Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga, ata ma le tausiga o le hybrid variety Petunia F1 Gioconda

Pin
Send
Share
Send

Petunia F1 Gioconda o se ituaiga hybrid fou, lea na maua mai o se faʻaiuga o le galueaina o galuega. O le uiga ese o lea ituaiga o le muamua petunia i le lalolagi ua i ai le tele o fugalaʻau.
E mafua ona o le tama tane O le mea moni o lenei ituaiga petunia e le mafai ona maua ni fatu.

O le Gioconda e fuga mai i le amataga o le atinaʻeina o tu ma aga, ma le tausiga lelei, e mafai ona fuga mai petunia e aunoa ma le motusia i le tausaga atoa.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

Gioconda o se aganuu-tele cascading aganuu, o lona atunuʻu o Amerika i Saute. O le laʻau totino e afifi i laʻau oona, i le aiga Solanaceae. O lenei igoa na tuuina atu ia petunia mai le Potukale petun, o lona uiga o le tapaa.

O Mona Lisa o se laau mamana e malosi ma lala lala. O lo latou umi e oʻo atu i le 1 m. Ona o le maualalo o latou tino (20 cm), ua mafai ai e petunia ona ufiufi le eleele i se kapeta fugalaʻe mautu. O inflorescences e laiti foi i le tele, o le lautele o le 6 cm.

Afai e te totoina le laʻau i totonu o fugalaʻau poʻo ulo, ona faʻapaʻu ai lea o lalo i luga o pito o le koneteina.

Tusitusiga! O le uiga eseʻese o le 'eseʻese o le mafai gafatia se laʻititi eseesega i le vevela faʻailo mai -8 i le +40 tikeri.

I se faʻaopopoga, Gioconda petunia e mafai ona vave fetuʻunaʻi i le paʻu o le vevela. I lenei tulaga, e le oti le laʻau, ae naʻo le telegese o lona tuputupu aʻe.

La Gioconda o se malamalama-fiafia agaifanua. Mo le tuputupu ae lelei, o le umi o ao ao itula tatau ona le itiiti ifo ma le 11 itula. Taofi le fugalaʻau i le sili ona lelei tulaga, ona faʻasolosolo ai lea ona tumau mo le tausaga.

Ae o le lanu o fugalaʻau, o lea e matua maoaʻe lava. I le taimi o le fuga o le teuteuga aganuʻu, e matua ofoofogia. Faʻatasi ai ma lanu eseese uma, o lanu nei e tumau lauiloa:

  • lanu viole;
  • piniki;
  • Vaioleti;
  • mumu;
  • mūmū sesega;
  • Lanu moli;
  • neon;
  • samani;
  • lanu paʻepaʻe.

O ituaiga autu ma a latou ata

Faʻasolosolo fugalaʻau fetolofi cascading

Lenei ituaiga o petunia mafai faʻatusatusa i se tele tele laʻau i teuteuga. E naʻo ampel petunia e mafai ona toto i totonu o ulo ma ato faʻatautau, ae o le cascading petunia e mafai ona totoina i le fanua matala. O lenei mafuaʻaga ona o le i ai o mamana ma matua lapopoʻa au, faʻapea foi ma le laʻau teteʻe atu i le vevela ma sūsū suiga.

Aua le ituaiga teteʻe aʻa pala, ona mafai ai lea ona tupu e pei o se kapeta sosolo i itu uma.

Lanu moli

O le ituaiga e i ai se matagofie ma tulaga ese seasea lanu. O le lautele o fugalaʻau e 6 cm, ma o le umi o le laʻau e 100 cm.O Petunia o le tele-fugalaʻau lata cascade aganuu. O loʻo salalau solo i moli pupula lanu moli mai luga e oʻo i lalo. Lenei o le a fausia ai se lelei cascade o mamana mita umi paranesi.

E foliga mai e talotalo tagata uma i ona uiga ese. E toto ai lenei ituaiga petunia, e mafai ona e faʻaogaina ato tautau, ulo poʻo se eleele matala.

O foliga o le olaola petunias i le togalaʻau ma filifiliga mo a latou mamanu i matagofie teu fugalaʻau, na matou iloiloina iinei.

Mūmūmū


O lenei aganuu fugalaʻau fugalaʻau ma matagofie e faʻailoa mai e ituaiga eseese o lanu mūmū sesega e pupuni ai le moega fugalaʻau ma se pulou laulelei. Tupu petunias mumu i tautau ato... O se avanoa sili lea e fausia ai se afu matagofie o lanu susulu. Ae ina ia tausisi pea i lenei matagofie, e manaʻomia e le laʻau le tausiga lelei. Faitau e uiga i tulafono mo le totoina o fugalaʻau fugalaʻau ma isi ona ituaiga ii.

Iti


O le laʻau o loʻo faʻatusalia e tamaʻi fugalaʻau e pa'ū malie mai le ogatotonu e oʻo ile itu. Eseesega i le tele ma umi fuga i le taimi atoa o le tuputupu ae vaitau, tetee atu i timuga ma le matagi. I se faʻaopopoga, o le ituaiga leai ni yellowness i luga o laulaʻau ma lala. Ma o le ogatotonu o le petunia e salalau i fugalaʻau e le malepe mai totonu. Oe mafai ona faʻamasani ia oe lava ma isi ituaiga o tamaʻi fugalaʻau petunias ii.

Folau foliga

Tusitusiga! O le peat poʻo le niu laulaau e sili ona lelei mo le totoina o le La Gioconda petunia fatu. Afai e le o iai, ona faʻaaoga lea o koneteina e palu faʻafefiloi palapala lelei.

O le faʻasologa mo le tuiina o se laʻau:

  1. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le hybrid o Ianuari-Mati.
  2. E le aoga le faalolotoina o fatu, na o le salalau i luga o le lalolagi.
  3. Ina ia faatumauina le susū, ufiufi le koneteina i fatu ma se ata, seti latalata i le malamalama puna.
  4. O le taimi lava e 1-2 paga o laulaau moni e fausiaina, oe mafai ona faʻaauau i le pikiina. I lenei itu, Petunia Gioconda e le gaoia.
  5. I le faiga o le pikiina, e aoga le tuiina o aʻa o laʻau. O lenei o le a avea o se sili faʻaosofia loto mo le tuputupu ae o le togavao.
  6. Taofi laʻau tipi i totonu o le paolo nofoaga mo se aso ina ia latou mafai ona mauaola malosi ma mauaa.

Eleele manaʻoga

A tupu le Gioconda, e mafai ona e faʻaaogaina le anoanoaʻi o eleele fatu. Ae e sili le filifili mo sili atu acidic ma alkaline palu faʻafefiloi palapala. E tatau ona faʻamamago, faʻamalieina, tumau susu mo se taimi umi, ae i le taimi lava e tasi faʻatagaina le tele o vai e pasia ae aua le poloka.

E mafai ona e alu i se faleoloa faʻapitoa ma faʻatau se substrate ua uma ona saunia, ae e sili ona lelei le saunia o oe e oe ma le paluga toto... Lenei o le a manaʻomia maeʻa pala humus, lau poʻo laumei eleele, peat. Ave vaega i le 2: 2: 2: 1 faʻatusatusa.

Moli ma le nofoaga

E vave ola le Petunia Gioconda ma fua tele mai pe a totō i se nofoaga malamalama lelei. Afai e te filifilia se vaega pogisa, o le a le toe ola le laʻau, o le a seasea fuga, ma e tumu foʻi i faʻaleagaina o faʻamaʻi. A e filifilia se 'upega tafaʻilagi mo Mona Lisa, e te manaʻomia ia faʻamalamalamaina, ae ua salalau le susulu o le la. O le susulu o le la e mafua ai le mu.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

O Petunia Gioconda e faʻatatau i fualaʻau e fiafia i le susu. I le tau vevela, faʻasusu faʻalua i le aso - taeao ma le afiafi. E fautuaina e aua le faʻaaogaina le vai malulu. E ui lava i le mea moni o le laʻau tali lelei i le tele faʻasusu, e le taliaina e faʻatagaina le sili atu susu ma stagnation o vai, aua o lenei o le a taitai atu ai i le atinaeina o faamai ma le oti o le fugalaau.

Fertilizers

E aoga le faʻaaogaina o laʻei pito i luga faʻatasi i le 7 aso i le vaitaimi atoa o fugalaʻau. Mo nei mafuaʻaga, o mea faigata mo fugalaʻau ma le faʻateleina o le potassium o loʻo talafeagai. E manaʻo e tuʻufaʻatasia ofu pito i luga ma faʻasusu.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O Petunia Gioconda o se laʻau malosi tele. Ae i le i ai o le le lelei tulaga mo lona galueaina, o lenei e tumu i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le osofaʻia o faʻamaʻi.

Fungi

O mafuaʻaga autu mo a latou atinaʻe o le luluina tele, tele o le susu, palapala le lelei filifilia. E ono mate le laʻau mai le pala. Ina ia sefe ia te oe o le ae manaomia:

  1. Aveese uma mea tot affected afaina ma se vaega o le eleele e latalata i ai.
  2. Togafiti uma totoe fugalaʻau ma fungicides.
  3. A faʻasūsū, 'aua le soʻona inu ma puipuia le paʻu o le vai.

Powdery agamalu e tatau ona mafua mai faʻamaʻi namu. E mafai ona iloa e lona uiga fuga sisina i luga o laulaʻau ma fugalaʻau. O mafuaʻaga mo le atinaʻe o osooso maai i le vevela ma le taua. Ina ia faʻafetauia, e tatau ona e aveʻese uma vaega ua afaina, togafiti ma le teio.

Mo le puipuia o faʻamaʻi namu, o fautuaga nei e ao ona mataituina:

  1. Faʻaaoga le malamalama eleele mo le lulu.
  2. Faʻafe le palapala ae e leʻi lulu.
  3. Lūlū ma toto ia laʻau e le sosolo tele.
  4. Matau le pulega o le vevela.
  5. Aloese mai le tele o nitrogen ma vai stagnation i le palapala.

Parasites

O faʻasologa nei e mafai ona aʻafia ai le Mona Lisa:

  • whitefly;
  • aphid;
  • apogaleveleve mite.

Ina ia faʻafetauia i latou, o auala nei e faʻaaogaina:

  1. O le sausauina ma le fufuluina o laulaʻau ma tui tapaʻa, vai, togafitiga o iniseti.
  2. Faʻagasologa o se fofo o le nikotini sulfate i le fasimoli vai - 1: 1.
  3. Togafitiga ma Permethrin 2%. Faia i vaitaimi o 3 aso.

Toe gaosia

Taua! Toe gaosia o Gioconda petunia tupu i ala e lua: fatu ma tipiina.

O le muamua metotia, e ui lava e manatu e sili ona faigofie, e le masani ona avatua le manaʻoga iʻuga. E mafua ona o le mea moni o aso nei e matua faigata lava ona maua mai le sili atu le lelei totoina mea.

O lena la o le sili ona lelei auala faʻalauteleina o tipi. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia tipi ese se maloloina fana, faʻasolosolo ai i se tuputupu stimulator ma totoina i se eleele lelei. A maeʻa le 10 aso, o le tipi o le a amata ona mauaʻa.

Faʻafitauli e ono tutupu

A tupu le Gioconda petunia, o faʻafitauli nei e mafai:

  1. Pala o aʻa. O lenei faʻafitauli e sili ona taatele, talu ai o le tele o tagata totō e faʻatumu le laʻau i se tagata le lava le poto masani. O le vai le tumau e faʻateleina ai le pepesi o le pala. E mafai ona faigata ona sefe se fugalaʻau i lenei tulaga.
  2. Lanu samasama O sea faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai mo le tele o mafuaʻaga: solia o le vevela pulega, faʻaleagaina e faʻatamaia, o le atinaʻeina o le chlorosis moni.
  3. Le lava o fugalaʻau ma le faʻateleina o fatu. O ia suiga e fesoʻotaʻi ma le le lava moli i se nofoaga paolo, o le petunia o le a le fuga ma tupu.

O le teuina o fugalaʻau e mafai ona maua i le totoina o petunia faʻatasi ma pelargonium, marigolds poʻo lobelia. Ae naʻo latou, petunias ma a latou hybrids foliga matagofie tele. Matou te fautua atu ia e uaʻi atu i ituaiga eseese pei o Surfinia, Grandiflora, Opera, Wave, Tidal, Starry Sky, Ramblin ma le Afa o Afio.

Petunia Gioconda o se teuteuga tu ma aga ua teuteuina i le alofa i le tele o fai togalaau. E i ai le tele o mafuaʻaga mo lenei: faigofie o le tausiga, foliga vaaia teuteuina, eseese o lanu. Lenei o le filifiliga lea o tagata moni faʻafiafiaina o le aulelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Everything you Need to Know About Petunias (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com