Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseesega o meaafale meaafale, o latou foliga vaaia

Pin
Send
Share
Send

O se mea talafeagai mo meaafale e filifilia faʻavae i luga o lona aoga ma tulaga o loʻo faʻaaogaina ai. E ui lava i le faʻasao o lenei maketi vaega, sili atu ona po nei ma aoga ituaiga faʻaali mai tausaga uma. O le mea lea, tufuga oe tutoʻatasi faia meaafale tatau ona vaʻavaʻaia taimi uma suiga fou ma le tulaʻi mai o ofu-teteʻe mea.

Eseese

Tekinolosi mo le gaosiga o mea mo meaafale o loʻo faʻaleleia pea ma atiaʻe. O loʻo aliali mai luga o le maketi le tele o tala fou. E aofia ai laupapa MDF, laupapa e leai se vai, mea tuʻufaʻatasia. Sei o tatou iloiloina auiliili poʻo a mea e fai ai meaafale.

Laupapa laupapa

O le ituaiga e sili ona taʻutaʻua o le chipboard, poʻo le chipboard. Mo lona gaosiga, lapisi ma 'olo e faʻatupuina i resin formaldehyde o loʻo faʻaaogaina, lea e avea o se faila. O le sili ona aoga mea mo le faia o meaafale kapeneta. Chipboard mea faʻaaoga i le umukuka ma faletaele ua faʻateleina teteʻe susu.

Faatasi ai ma le lelei uma, lenei ituaiga o ipu i ai se taua tele drawback - o le i ai o le afaina formaldehydes. O a latou togafiti, aemaise lava i maualuga maualuga, e lamatia ai le soifua maloloina.

O faʻaletonu foi aofia ai lona vaivai teteʻe susu. Afai o le vai e alu i lalo o le vaega o le laminated luga, o le atoa laupapa o le a fulafula ma malepe. E tatau ona manatuaina e oʻo lava i meaafale na faia mai mea masani e mafai ona afaina ai i tulaga o le soʻona susu ma leiloa ai ona foliga.

Fiberboard

I le gaosiaina o fiberboard, alava fafie e faʻaaogaina i le gaosiga. O loʻo faʻatonutonuina i latou ile vevela oomi le faʻaputuga. I le faʻaopopoina i sela cellulose, o le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le vai ma polymers gaosia. Faʻafetai i lenei tekonolosi, tasi le itu o le laupapa o loʻo i ai se mesh uiga. O leisi itu o le pito i luma, ufiufi i se ata melamine e fausia ai se lamolemole luga. Fibreboard e sili atu manifinifi nai lo chipboard ma sili fetuʻutuʻunaʻi.

Mo le fausiaina o meaafale, o loʻo faʻaaogaina foi se talatala fibre laupapa. O lona eseʻesega o loʻo i le itu pito i luma, o lona lauʻeleʻele e le ufiufiina i se ata, ae na o le oneone. O le filifiliga o mea e afaina i lona tau. I lenei tulaga, tupe sefe, aua o lenei faʻamatalaga o le ipu mafolafola e taugofie nai lo le laminated analogue. O le mafiafia o le laupapa o le 3 i le 5 mm. E ui lava e talitonuina o le mafiafia o ia, o le sili atu, i lenei tulaga mea uma e eseese. Fiberboard e faʻaaogaina mo le gaosiaina o le faʻavae o toso-fafo kapoti ma kapeneta puipui, mo lea o le mafiafia lelei o le 3 mm. O le mea lea, o le lautele taatele lea o le fiberboard.

O mafuaʻaga e tatau ai ona e filifilia fiberboard mo le fausiaina o meaafale o le tau maualalo o mea, lelei mea faʻa faʻavevela vevela ma se umi tautua olaga. O mea le lelei aofia ai le fefe i le susu ma se vaapiapi avanoa.

MDF

Meaafale meaafale faia o MDF e saogalemu ma siʻosiʻomaga agalelei, talu ai o loʻo aofia ai naʻo vaega masani, pei o le otaota. Nai lo resins binder, MDF laupapa aofia ai natural paraffin ma lignin. Ona o lo latou agalelei i le siʻosiʻomaga, MDF laupapa mea e faʻaaogaina i le gaosia o tamaiti ma umukuka meaafale. O lona uiga, e talafeagai mo le faʻaaogaina i potu e faʻatele ai manaʻoga mo le siosiomaga saogalemu e manaʻomia.

O le isi aoga o lenei mea o lona tele ma tutusa, lea e faʻatagaina ai ona faʻaaogaina o se mea faʻasaga i meaafale. E faʻaaogaina e fausia ai foliga ma mea teuteu teuteuga. O se taua le lelei o papatusi o lo latou mamafa. E fai lava sina mamafa, o lea latou te le faia ni meafale mautu mai le MDF. O le tau o meafaitino, e ui ina maualalo ifo nai lo laupapa masani, e fai si maualuga atu nai lo le laupapa laupapa.

Plywood

E sili atu le taugata o le laupapa laupapa i lo le laupapa laupapa laupapa ma le laupapa laupapa ma e paʻu maualalo ifo ia latou i tulaga o ituaiga eseese o laualuga o ie. Mo nei mafuaʻaga, o mea e seasea faʻaaogaina i meaafale faia.

Vaega o plywood:

  • Mafiafia o laupepa mai le 4 i le 21 mm;
  • Na gaosia mai i ituaiga eseese o fafie, i le taimi nei e le taua tele. E mafai ona tutusa faʻaaogaina le birch poʻo le paina paina;
  • O mea e faigata ona faʻatautaia. E tipi le laupapa laugatasi palasitika ma le jigsaw, ma mea e faʻa-palasitika e manaʻomia ni masini faapitoa.

O lenei mea e maaleale i le susu. O le mea lea, e tatau ona e faʻaopopoina gaioiga tatala laupapa meaafale vaega.

Palasitika

Talu ai o mea masani laupapa meaafale e fai si taugata ona o le tau o mea masani, ituaiga fai o mea e faʻafoliga ai mea masani e faʻatele ona faʻaaogaina i lona gaosia. O se tasi o ia mea o meaafale palasitika. O lenei laminate teuteuina e gaosia i le oomiina o ni nai ituaiga o pepa faʻapitoa.

Meaafale meaafale pei o palasitika, aemaise postformable, o loʻo faʻaaogaina e fausia ai meaafale facades, faʻamalama sills ma countertops. O le palasitika e sili ona lelei mo le faia o faletaele meafale o loʻo maualuga ai le susū ma le vevela fesuiaiga. O se faʻatonuga fou i luga o le maketi o tuʻufaʻatasiga meafale. O lona gaosiga e faʻavae i luga o lua elemene - polymer ma fafie.

Tioata

Glass mafai ona faʻaaogaina e fausia ai ituaiga eseese o meaafale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laulau ma se tioata pito i luga o le a foliga matagofie i soʻo se totonu.

Ona o le agavaʻa o tioata e toe faʻasolosolo ai ma atagia mai le malamalama, o lenei mea e avea o se lelei teuteu elemeni i le fale mamanu. Faʻatasi ai ma le filifiliga saʻo o le malamalama, o tioata meaafale faʻamalama aumaia se potu i le ola. O ia mea faʻamutaina mo meaafale e pei o tioata e faʻatuatuaina, aoga ma foliga lelei i totonu o potu o le fale. E oʻo lava i nofoa, nofoa ma nofoa faʻataʻitaʻi o ituaiga eseese uiga ese e faia i tioata.

O le papa

O mea e fai ai meaafale mai maʻa e foliga aulelei tele. O lona sili aoga o lona manaia malosi, uiga ma tulaga ese mamanu.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina:

  • Natura lanu ma ie e le manaʻomia ni teuteuga faʻaopoopo;
  • Le maalofia le saogalemu o le siosiomaga, aua o le maʻa e selau pasene pasene mea masani;
  • E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ua lava naʻo le solo solo masani o le pefu;
  • Tetee i le maualuga sūsū ma vevela vevela soʻo.

E faʻaaogaina mo le gaosiaina o potu i luga o le umukuka ma faʻamalama, faʻapea foi ma nofoa togalaau ma nofoa faʻataʻavalevale. Maofa sui o lenei ituaiga o mea o maamora ma maamora. Ina ia nofo i luga o le maʻa ma le mafanafana, o loʻo faʻaauupegaina i aluga e faia i ie vaivai pei o veli, velveteen, microfur ma isi.

Laʻau masani

Ona o ona uiga masani, o le sili sili ona lelei mea mo le gaosiaina o meaafale. Muamua lava, e faʻalelei i le siʻosiʻomaga, e le faʻailoaina ni vailaʻau oona. O le natura laʻau o se mea anagata. O oloa e gaosi mai ai e umi lava le latou ola tautua. Wood e faigofie ona faʻagasolo ma mafai ona faʻaaogaina e fai ai meaafale o soʻo se ituaiga. Lenei meatotino faʻatagaina oe e fausiaina uluai tisaini ituaiga. O ituaiga autu o laʻau na faʻaaogaina: paina, birch, oak. I se faʻaopopoga i nei ituaiga ituaiga meaʻai, latou te faʻaaogaina ni mea e seasea tupu: sandalwood ma mahogany.

Uamea

O le uʻamea e masani ona faʻaaogaina e fai ai togalaʻau meaafale seti. Lona uiga masani, e tolu ituaiga uʻamea e faʻaaogaina. Nei o lafo uʻamea, uʻamea ma alumini. Cast uamea ei ai se matagofie foliga vaaia, malosi ma anagata. Aua e mamafa tele, o meaafale na fausia mai ia mea e faigata ona minoi. O lenei uʻamea faʻaleagaina ma o lea e manaʻomia ai le faʻateleina o gaioiga ma se faʻapitoa faʻapitoa.

Laulau togalaau, gazebos ma sun loungers e faia i le sila. O oloa e mafai ona faia i lapoʻa tetele ona e faigofie ona minoi. Ina ia puipuia mai le pala, faʻaaoga le tusi muamua ma vali.

Alumini o se sili malamalama mea. O le mea lea, e talafeagai mo le gaosiaina o nofoa ma nofoa faʻataʻavalevale. Tetee i le pala ma e le manaʻomia ni faʻaopopoga faʻaopopo.

Laupapa ufiufi teuteuina

O le teuteuina teuteuina o laupapa-faʻavae panels aofia ai veneering, lamination ma laminating o chipboard, faʻapea foi ma le gaosiaina o postforming ma softforming facades.

Lamination

Laminated chipboard e faia e ala i le ufiufi o le laualuga i luga o le upega tafailagi o mea e faʻaoga e faʻaoga le kelu. O le tapoleni o loʻo faʻataʻavaleina ma se faʻaseʻe i le vevela o le 20 i le 150 ° C ma le mamafa e oʻo atu i le 7 MPa.

O le lelei o laminated chipsboard aofia ai lona tau maualalo, faigofie o gaosiga, ma aulelei foliga. O le le faʻamanuiaina o le faʻaaogaina o lenei mea o se puʻupuʻu olaga tautua, maualalo laei teteʻe, o le uluaʻi foliga ua leiloa ina ua mavae 1-2 tausaga.

-O Melamine

Melamine edging o loʻo faʻaaogaina mo meaafale meafale. Na faia mai pepa teuteu teuteuina ma resins. Faʻaaogaina mo le faʻaumaina o totonu o oloa poʻo vaega i totonu. O mea e faigofie ona faʻaaoga. Leai se faʻapitoa masini e manaʻomia e pipiʻi ai. O le mafiafia o le mimita o 0.3 mm, ma e avanoa i le tasi ma le lua faaputuga. O le itu i tua e togafitia ma se faʻapitoa faʻapipiʻi fofo.

Laminate

O le pito i luga o le laupapa laminated chipboard e ufiufiina i se faʻapitoa faʻauma ata. Pepa e toe faʻafouina ai le resin e pei ona i ai. E faʻapipiʻi luga e ala i se vailaʻau tali atu e aofia ai resins o loʻo iai i le ata. E lua ituaiga o lamination:

  • Malulu
  • Vevela

O le gaioiga lava ia e faia i vaega e fa. Igoa:

  • Sauniuniga o le faʻavae;
  • Saunia pepa mo ufiufi;
  • Faʻaogaina o lenei maeʻa i le laupapa;
  • Fausiaina o panels i pallets.

Faʻaleleia

O le igoa lea ole laupapa faigofie e faʻataʻaliʻoliʻoina tulimanu. Faʻaaogaina mo le gaosia o meaafale luma ma umukuka fata. O foliga faʻafouina e faia e aunoa ma le oloina i totonu, o le mafuaʻaga lea e taugofie ai nai lo faʻatusatusaga.

Mo le gaosiaina o foliga faʻafouina i luma, o loʻo faʻaaogaina ai se laupapa laupapa masani ma le 2.44 mita. E tuiina i fasi lautele lautele. Ma, faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa - o se pito masini puʻeina, o pito o le faʻafoliga e faʻapipiʻiina i luga o le faʻaaogaina o se palasitika pito. E naʻo le kelu pito o le melamine e mafai na ona faʻapipiʻiina, ae e tau le tumau ma e le aoga.

I luga o le oloa maeʻa, o le soʻoga o le pito ma le tapoleni e tatau ona tutusa ma aunoa ma ni kelu residues. E sili le afifi eseese o vaega taʻitasi e 'alo ese ai maosiosi ma maʻa.

Faigofie

O le faʻavae o le softforming o le chipsboard. O ona pito e olo ma ufiufi i se palasitika puipuiga ata o lanu eseese. Lautele o talosaga - facades facades. O le eseʻesega mai le faʻasologa o le oloina i totonu o pito o le upega tafailagi.

O le gaioiga o le gaosiaina o se softforming facade e leai se eseʻesega mai le gaosiga o postforming facades. E le gata i lea, o le pito i luma o tulaga masani o loʻo vaeluaina i ni oloa eseese ma o pito o vaega e faʻapipiʻiina i luga o ni meafaigaluega faʻapitoa. Pau lava le eseesega ona e mafai ona e faʻaopoopoina le faia o se mataafi i totonu o vaega mo le faʻapipiʻiina o tioata. O lona lautele e 4 mm.

Pvc

O lenei mea, ona o lona faʻatinoina, o ituaiga eseese o paolo, e lautele faʻaaogaina i le feagai ai ma meaafale facades. E faʻaaogaina e fausia ai se lalelei foliga mo countertops, faitotoʻega laupapa, teuteu panels, talaʻaga. E puipuia le pito ole PVC ile faʻamamaina ole resin formaldehyde ma tuʻuina atu i fale meaafale malosiaga faʻaopopo.

Veneer

Veneered chipboard e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o meaafale. Lenei o se chipboard ufiufi i laupepa o manifinifi fafie. Veneer e faia mai i laau faigata poʻo coniferous laupapa e ala i le oloina, faʻapipiʻiina ma ili.

O mea mo le gaosiaina o laupapa laupapa e faʻaalu i luga o le laupapa, laupapa laupapa ma kelu. I le taimi o le faʻagaioiga, o le chipboard e ufiufi i le 3 mm mafiafia veneer faʻaaogaina ai le tasi-aga ma le tele-lautele fetaomi. A maeʻa ona faʻamaʻa le kelu, ona faʻaseʻeina lea o le laualuga. O meaafale e faia i ia mea, e ese mai i laupapa lamala ma laminasi, e lelei tele ma e pei o mea na faia mai le laʻau masani i ona uiga.

O le fea e sili ona lelei e filifili?

Amata ona faʻaauupegaina se fale, o le toʻatele o tatou o loʻo tau mafaufau poʻo a mea e filifili ai meaafale mai? O le foliga mai o mea, ana tagata faʻatau uiga ma tau tatau ona amanaʻia. I fale gaosi oloa, latou masani faʻaaogaina:

  • Laupapa laupapa (chipboard);
  • MDF laupapa;
  • Fiberboard (Fiberboard);
  • Laʻau masani.

O nei mea taua uma e i ai lelei ma le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o laʻau masani e fai lava si maualuga pe a faʻatusatusa i isi mea masani, ae o meaafale lava ia e sili ona matagofie i foliga vaaia ma e umi lona olaga tautua. Peitaʻi, e le tatau ona faʻapipiʻi i potu e iai le maualuga o le susu ma faʻafuaseʻi le suiga o le vevela.

O nisi taimi e faigata ai ona fuafua tonu poʻo a mea o loʻo faia ai se faʻavae faapitoa. Ina ia mautinoa ua e faia le filifiliga saʻo, e tatau ona e fesili i le faʻatau atu mo pepa faʻamaonia mo meaafale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: NAMADINGO - REGGAE MASH-UP 6 - BLACK MISSIONARIES - PART 1 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com