Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le Maota o le Christianborg i Copenhagen

Pin
Send
Share
Send

O le Maota o le Christianborg o se fausaga faʻavae e oʻo i talaʻaga, tu ma aga ma aganuu a Tenimaka. Ia mautinoa e te asiasi i le mea e te tosina i ai pe a fai e te manaʻo e lagona le agaga o le laumua. O le maota o loʻo tu i le motu o Slotsholmen. O aso nei Christianborg i Copenhagen o se faʻailoga o le laumua ma e le masalomia o se faʻailoga iloga o le atunuʻu atoa.

Faamatalaga lautele

E i ai le uafu latalata i Copenhagen, le mea o loʻo tu ai le tamaʻi motu o Slotsholmen, o le nofoaga lea na filifilia mo le fausiaina o le maota tupu o Christiansborg. O loʻo faia sauniga aloaʻia iinei i le aso. O le tulaga ese o le maota faigata o loʻo taʻoto i le mea moni e tolu malosiʻaga o le atunuʻu o loʻo tuʻufaʻatasia i le fale e tasi - faʻalapotopotoga, pulega ma faʻamasinoga. O le tele o fale faafoe o lo o faafoeina e le palemene a Tenimaka - Folketing, i se faaopopoga, o le maota o loo i ai le ofisa o le Palemia, ma o le Faamasinoga Maualuga o loo faia.

Mea moni manaia! I se taimi muamua atu i luga o le tulaga o le maota sa i ai se 'olo anamua, fausia i le 12th seneturi.

O aso nei o le maota o Copenhagen e masani lava o se fale fou, talu ai o le toe fausiaina na amata mai le 20 senituri. O le maota o le maota, 106 mita maualuga, teuteuina i pale e lua, o se vaʻa matamata mai le mea e te vaʻai ai i le laumua atoa.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le motu, lea na latou amata fausia ai le maota, na aliaʻe mai ma le le faʻagaeʻetia ina ua eliina se alavai i le va o ia ma le vaega o totoe o le laueleele. O le maota muamua na aliali mai i le 1167, i le faʻatonuga a le Epikopo, Apisaloma, o ia lea ua manatu o ia na faavaeina le laumua. Peitaʻi, ua oʻo nei i le ogatotonu o le senituri lona 13 e leai se mea na totoe o le maota - na faʻatamaia e le autau a fili. O le maota na toe faʻaleleia, ae i le ogatotonu o le 14th senituri na toe susunuina foi i le eleele e le vaegaʻau a le fili.

I le amataga o le seneturi lona 18, na tuuina mai ai e le tupu pule o Christian VI se faaiuga i le fausiaina o se nofoaga fou. O le poloketi muamua a le tusiata o Eliana David Hauser. Na faaauau pea galuega fausiaina seʻia oʻo ile ogatotonu ole senituri lona 18. O le maota ma potu taugata faʻaleaganu na avea ma maota tupu i le tusa o le afa seneturi ma faʻatamaʻiaina e se afi malosi. Ona siitia lea o le aiga tupu i le isi maota - Amalienborg.

Ina ua mavae sina taimi, sa tuuina mai e le tupu se tusi i le toefuataiga o le maota faigata i Copenhagen, lea na ia valaauliaina ai se tagata poto faapitoa o Hansen. O galuega fausia na amata mai le amataga e oʻo i le ogatotonu o le 19 seneturi. Peitai, o le pule tupu Frederick VI mo nisi mafuaaga musu e siitia i le fale fou, na o taliaina aloaia na faia iinei, o nisi fale faafiafia na nofoia e le palemene.

Mea moni manaia! Pau lava le tupu o Tenimaka na nofo tumau i Christiansborg o Frederick VII, o le na nofo i potu mo 11 tausaga. I le afa lona lua o le seneturi lona 19, na toe susunuina foi le maota.

O le maota o le maota, teuteuina i le neo-Baroque style, na faia e le faʻapitoa Thorvald Jogenson. O le tusiata na manumalo i se tauofoga mo galuega fauina. O le maota na fausia mo le toeititi atoa le luasefulu tausaga. O le taualuga na fuafuaina e ufiufi i tile, ae ui i lea, o 'apamemea ie na faʻaaoga mo le mulimuli mamanu. O le tumutumu sa teuteuina i le vaʻa vaʻa i foliga faʻavae e lua.

O le maota faʻamuta faʻaiʻuina i se maʻa faʻamanatu ia Christian IX. O se vaneata mai Tenimaka na fausiaina le faatagata mo le 20 tausaga, ona faapipii lea i luma o le Christianborg Palace i Copenhagen.

Faʻamatalaga aoga! I le taimi o galuega fau fale, na maua ai toega o le maota o le fale o Epikopo Apisaloma. Talu mai le 1924, o se faʻaaliga faʻaalia mo se suʻesuʻega faasolopito na faʻatulagaina i Christiansborg; tele faʻafiafiaina faʻasolopito mea moni na aoina iinei.

O le fausaga o le maota tupu

O le maota faʻafanua o le Christianborg Palace i Copenhagen o loʻo i ai nei le aiga tupu, o nisi o nofoaga ma fale o loʻo nofoia e:

  • le Palemene a Tenimaka;
  • Le Palemia;
  • Faamasinoga Sili.

Sili atu ma le 80 afe tusi o loʻo teuina ile faletusi ole maota. O fale o loʻo faʻatautaia e tupu ai fale mataaga, fale mataaga - fale faʻafiafiaga ma "Arsenal", o loʻo faʻaalia ai le faʻaalia o taʻavale a le tupu, o aupega o aso anamua ma ofu o tupu, ua faʻapipiʻi i tafatafa o le palemene. O loʻo faʻagaioia pea le falelotu - o loʻo faʻapaleina pea ma papatisoina i latou. A maeʻa ona asiasi i le maota, e manaia le savali i totonu o le togalaʻau, ma o loʻo iai maʻafaʻamanatu i tagata tupu ma vaipuna.

Mea moni manaia! O le umi atoa o alavai faʻataʻamilo i le maota faigata e sili atu i le 2 km. O le maota e fesoʻotaʻi i le laumua e valu alalaupapa.

Vaega o potu aʻoʻo Christianborg, e matala i turisi, e maofa i mea taugata ma teuteuga matagofie. O fale e teuteuina i atavali, teuteuga, faʻatagata o talaʻaga ma atisi taua.

O le pito sili ona ofoofogia o le maota o le maota i Copenhagen o le poletito, mai le mea o loʻo faʻailoa mai ai igoa o tupu fou o Tenimaka i se siosiomaga mamalu. I aso pe a leai ni fonotaga a le Palemene, e faʻatagaina tagata tafafao maimoa e asiasi i potu aʻoga galulue.

Fale maota tatala mo turisi

  • Vvett Hall - o iinei e talia ai e le aiga tupu ni malo, teuteuina le potu - o se nofoa tele e ofuina i le ie mumu, o loʻo lalagaina i Initia.
  • O le potu nofoalii o le nofoaga aloaia lea e talia ai e le masiofo ni malo mai fafo, lea e faia ai mea o le Tausaga Fou.
  • O le Knights 'Hall o le fatu lea o le maota, o le potu pito tele e mafai ona ofi ai tagata e toʻa 400, e matua teuteuina lava i ie teuteu, siliva, o poselaini ma moli uila. 17 tusitusiga na tusia ai le talafaʻasolopito o Tenimaka i le silia ma le 1,000 tausaga.
  • Faletusi - o se faʻatasiga tumaʻoti o tusi na aoina mai i le tele o seneturi. O le faʻavaeina le faletusi o Frederic V. Faʻapea foi i lenei potu potu ti ma fonotaga e faia i se tulaga le masani ai.
  • O le umukuka a Christianborg - o le taimi lava e te iinei, o le a aveina atu ai oe ia Me 15, 1937, pe a saunia se taumafataga tele mo le 275 tagata i le maota. I totonu o le umukuka, na latou faʻamalosia e le gata o le ea ma totonu, ae e oʻo lava i le manogi o kuka kuka.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

1. Galue taimi:

  • mai ia Me ia Setema, i aso uma - mai le 09-00 i le 17-00;
  • mai ia Oketopa e oʻo ia Aperila, aso uma seʻi vagana le Aso Gafua - mai le 10-00 i le 17-00.

E taua! E mafai ona e faʻamasani i itula amata o le maota o le maota i Copenhagen i se faʻamatalaga auiliili i luga o le upega tafailagi aloaia.

2. O le tau o se pasese faigata:

  • matua - 150 CZK;
  • tamaiti aʻoga - 125 CZK;
  • tamaiti i lalo ole 18 tausaga le taliaina e leai se totogi.

E taua! E mafai foʻi ona faʻatau ia tiketi e asiasi ai i potu ma fale filifilia. Oe mafai faʻamasani ma a latou tau luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia.

3. I le teritori o le maota o loʻo iai le faleʻaiga faʻa-kerisiano, ma o se tiketi mo se maimoaga i le maota e te maua ai le 10% faʻaititia i nisi o faleʻaiga lata ane ma faleʻaiga.

4. E i ai le faleoloa meaalofa i le maota, lea e mafai ai ona faʻatau mea teuteu, faʻasologa o tusitusiga, ipu, ie, pepa faʻasalalau, paso, pepa faʻasolo, magnets.

5. E mafai ona e alu i le maota i Copenhagen:

  • i le pasi: 1A, 2A, 26, 40, 66, 350S, taofi le "Royal Library";
  • metro nofoaga "Kongens Nytorv st.";
  • i le nofoaafi i le Central Station poʻo le Norreport Street.

E taua! O avanoa taʻavale e latalata i le maota e matua faʻatapulaʻaina.

O loʻo faʻamatalaina atili faʻamatalaga aoga i luga o le upega tafailagi: kongeligeslotte.dk.

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

O le Maota o le Christianborg, na fausia i maamora ma apamemea, na avea ma totonugalemu o lala e tolu o le malo i Tenimaka mo le valu selau tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Prince Harry meets the Queen of Denmark on first official visit (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com