Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Filifiliga manaia mo teuteuga puipui i luga aʻe o le sofa i le potu malolo

Pin
Send
Share
Send

O totonu o le potu malolo e le maeʻa e aunoa ma le faʻaaogaina o meafale e tele mea e faʻaaoga, o le elemeni autu o le sofa. Tele o taimi e faʻapipiʻi faʻapipiʻi ai le puipui, ae faʻatasi ai ma lenei faʻatonuga, o le talaʻaga e foliga gaogao ma e le matagofie tele. O le mafuaʻaga lena, e oʻo lava i le taimi o le fuafuaina o le faʻavasegaina o se fale mautotogi, e aoga tele le paso i auala o teuteuina o lenei sone. Lenei aso, tagata ofo mai ofoina atu le tele o aitia ma fesoasoani pe faʻafefea ona teuteuina le puipui i le potu malolo luga o le sofa e faʻamaeʻaina lelei le ata o le potu. O se agavaʻa tuʻufaʻatasi o teuteuga ma totonu o le potu o le autu tulafono o lona suiga ma fausiaina se mafanafana siosiomaga.

Lesitalaina auala

O le filifiliga mo le teuteuina o le puipui i tua atu o le sofa e faʻalagolago i le sitaili faʻatonuga o le potu malolo ata, o le aoga o le eria o loʻo tu ai meaafale, ma le tagata lava ia e fiafia i ai fale mautotogi tagata. O le tuʻufaʻatasia o lenei ituaiga o meaafale ufiufi ma mea teuteuina o le tutusa lanu o se auala masani e faʻatumu ai le gaogao. Le fausiaina o se le masani ai pa puipui tisaini ma se sofa, e fautuaina e filifili eseʻese paʻu, eseʻese faʻasinoga o sitaili tisaini. O avanoa avanoa e mafai ona teuteuina, faʻamalamalamaina pe faʻaogaina faʻaaoga.

Faʻalogo leo

O le puipui i luga aʻe o le sofa e mafai ona faʻamalamalamaina i ni eseesega paʻu, ufiufi elemene, ma le faʻaumaina o mea. O lona lanu e tatau ona ogatasi ma le ata o le siʻosiʻomaga. O le faʻaaogaina o leo faʻatusatusa, o mea teuteu e foliga faateʻia, faʻaletonu. Tulafono masani pe a filifilia se paolo mo teuteuina o se avanoa saoloto:

  1. O le faʻaaogaina o lanu mafanafana o le a faʻaititia ai le avanoa, ae o lanu malulu o le a faʻalauteleina.
  2. O ata lafoia e fetaui ma le leo autu o le a fausia ai se toʻafilemu, filemu toafimalie.
  3. O lanu faʻafeagai o le a faʻaopopoina foliga ma ola i le ata o le potu.

O le teuteuina o le leo e faʻatagaina ai oe e vaevaeina le potu malolo i ni sone eseese, vaʻaia faʻalautele pe faʻaititia le avanoa o le potu, ma aumai se faʻamatalaga susulu. O filifiliga taua mo le teuteuina o le puipui i luga aʻe o le sofa:

  • pepa puipui;
  • Teuteuga Mea;
  • fafie;
  • faamamago;
  • atisi ata, fresco;
  • vali;
  • suia

O le avanoa i luga aʻe o meaafale faʻafouina e mafai ona faʻatumuina i ata pueina ata, lea, i le tulaga o le faʻatauaina o le leo, e tatau ona ese mai le faiga faʻatonu o totonu o le potu. O le teuteuga e tatau ona ola, ae le susulu. Mo se faʻamaeʻaina o faʻamatalaga, e fautuaina e filifili se ata pepa faʻapipiʻi ma se 3D aafiaga, o loʻo faʻaalia ai ata puʻeata o mea, futuristic pepa faʻapipiʻi.

O le soona felanulanuaʻi o ata e faʻafoliga ai le ata o le potu malolo.

O le pepa puipui o se matagofie, faʻaonapo nei teuteuina puipui i le potu malolo. O le faʻauma auala e talafeagai mo potu faia i sitaili eseese. Teuteuga pepa puipui ma geometric, abstract, teuteuina fugalaʻau, mosaic mamanu o se lava-teuteuina o le avanoa. Suavai suavai, o se tuʻufaʻatasia o cellulose ma le polymer masani, fausia ai se ie puipui peʻa faʻatauaina. O le faʻaaogaina o stencil, faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faia ni ata faapitoa, panels.

O elemene faʻalaugatasia e vaʻai ma le totoʻa i potu malolo e faia i ni sitaili eseese. Filifiliga lauiloa mo le teuteuina o le puipui i tua atu o le sofa:

  • taimane pepelo;
  • keramika;
  • piliki;
  • tile;
  • fafie;
  • faamamago;
  • panels faia i palasitika, MDF, faasao-paʻu.

Manatu tisaini mo le teuteuina o le puipui i luga aʻe o le sofa i le potu malolo o le a fesoasoani e fausia ai se atoa, ma, pe a manaʻomia, o totonu e sili ona lanu.

Faʻanatura poʻo faʻasolosolo mea faʻauma faʻaopoopo faʻaopoopo mafanafana ma le mafanafana i le potu malolo mamanu. Maa, laupapa keramika, faʻataʻitaʻiga o brickwork e talafeagai mo le masani, onapo nei ituaiga o teuteuga i totonu. Fai-oe-oe puipui teuteu luga luga o le sofa mafai ona faia i le tulaga o volumetric ata mai drywall o lanu eseese. Faʻafesoʻotaʻi panels faia i laupapa, masani laupapa faia le potu mafanafana ma malamalama.

O le uluaʻi ata o le puipui i luga aʻe o le sofa o le faʻaaogaina o atavali atisi. Mo teuteuga, acrylic, suauʻu, fluorescent vali, faʻailoga, aerosol apa e faʻaaogaina. E tele filifiliga mo le metotia mo le suia o avanoa, o latou foliga o loʻo faʻaalia i le laulau.

Ituaiga o masiniFaʻaaliga
FaʻafiafiagaFaʻaaogaina vali vali e faʻafefeteina ai luga.
AlseccoFaʻaogaina o se vai-faʻavae vali vali i mautu mago sima.
SgraffitoFaʻasologa masani o le puipui ma se laupepa muamua o lanu eseese mo le valuina mulimuli ane o le faʻataʻitaʻiga seʻia aliali mai le pito i lalo vaega.
GrisailleO le ata o le fausaga, elemene vaneina i pupuni pupuni, tele efuefu.
Atavali volumetricFauteuina o le pito i luga i le sima e fausia ai patupatu talafeagai.
GraffitiFaʻaogaina o apa eletise, faʻailoga e fausia ai se ata ua faʻamau.

O atavali o loʻo i luga teuteuina laupapa faia i palasitika, foam, fafie, maʻa masani, polyurethane, gypsum. O le elemene elemene e ofoina atu i totonu o felafolafoaʻiga, concave, flat. O fesoasoani e fesoasoani e faʻalauteleina ai le avanoa, fausia ni vavae eseʻesega i totonu o le potu. O ia teuteuga teuteu agavaʻa ofi i totonu o totonu potu masani o le potu malolo, faʻaopopo faʻafaigofieina ma alofa tunoa ia.

O le papa

Faʻauma fafie

Faaleleia

Atisi ata

3D pepa puipui

Ata pepa puipui

Grisaille

Graffiti

Teuteuina

I le faʻaopopoga i le faʻaumaina o mea, elemeni faʻaigoaina, teuteuina mea e mafai ona faʻaaogaina e faʻatumu ai le gaogao - o leisi filifiliga sili lea mo le teuteuina o se puipui i luga aʻe o le sofa i le potu malolo. O mea faʻatagaina e faʻatagaina ai oe ona faʻasaoina le saʻo o totonu pe faʻaopoopo i ai ni faʻamatalaga susulu i totonu. Filifiliga o teuteuga puipui o onapo nei:

  • pepa faʻasalalau
  • atavali;
  • ata;
  • Faʻafanua faʻafanua;
  • faʻata;
  • ipu;
  • uati

Pepa faʻasalalau o se teuteuga elemeni faʻaaoga e faʻatumu ai le avanoa o le potu malolo i le loft faiga, pop art. Pepa lautele o le a vaʻaia mai nofoaga i totonu o se potu ma se masani totonu. O le lanu lanu e ono ese mai le autu autu pe ova ma le paolo o se isi meaafale. O mea i totonu o le pepa lautele tatau ona i ai le taua faatufugaga, atagia le autu o le potu malolo ata.

E sili atu le tuʻuina o le pepa lautele i luga o se mea laugatasi luga ina ia aloese mai le tuʻufaʻatasia o le teuteu elemeni ma le maeʻa mea.

O atavali ma ata ose auala taʻatele lea e suia ai se puipui i luga aʻe o le sofa. O teuteuga elemeni e tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasi ma tala masani poʻo faʻaonapo nei. O le lanu lanu e mafai ona fetaui ma le autu autu o totonu, o le paolo o meaafale taʻitasi, pe avea o se susulu faʻaaliga. Mo se tuʻufaʻatasia lelei ma le ata o le potu, e tatau ona e iloa faʻatulagaina ata i luga atu o le sofa:

  1. O le mamao i le va o le faʻavaʻa ma meaafale e tatau ona i le va o le 5 ma le 15-20 cm.
  2. Mo le faʻamaoni o le tuʻufaʻatasiga, o le atavali e le mafai ona nofo i lalo ifo o le tasi vaetolu o le tele o le sofa.
  3. Ole lautele lautele o le tasi ata e tatau ona tutusa ma le lautele o meaafale meafale. A o faʻaaogaina tele ata, e le manaʻomia le tausisi i le saʻo o le symmetry.
  4. A o tuʻuina ata i le tuʻufaʻatasiga, o pito pito i lalo o faʻavaʻa e tatau ona i luga o le laina e tasi.
  5. O atavali na faia i ni metotia eseʻese e tatau ona tuʻuina i taga e tasi.

Faʻaaoga ata lelei e faʻalelei ai le avanoa. Monochrome ata ma se lanu lanu o se filifiliga lelei mo teuteu puipui i tua atu o le sofa. O se auala faʻafaigofie e teuteuina ai o le faʻaaogaina o le triptych. Fasipepa o se lanu fusi, fai ma sui o se ata faʻataʻoto, vaevaeina i ni vaega, e tautau eseese ma i sina laʻititi mai le tasi ma le isi.

Se filifiliga teuteu manaia i totonu o le lanu lanu - o se faʻafanua. O se ata tuai o le a foliga fealofani i le potu malolo o se masani, Scandinavian sitaili. O le ata mafai ona faʻataunuʻuina o se ata, tuʻuina i totonu o se faʻavaʻa, se pepa lautele, se atavali ata, o se ata pepa puipui. E teuteuina le puipui i tua atu o le sofa, o se faʻafanua, faʻafolokiki faʻafanua o le lalolagi po o se vavaeʻese vaega ma le foliga o le konetineta, hemisphere o loʻo faʻaaogaina.

O luga o foliga vaaia e faʻalauteleina ai le avanoa, ia faʻamalamalamaina le potu. O le faʻanumera foliga faʻafefiloi lelei i totonu o le potu malolo ma se tutusa foliga. Faʻata e mafai ona faia i se tulaga faʻatulagaina poʻo se faʻailoga faʻapipiʻi i se foliga faʻa-mosaic. Luga o laufanua o fetuunaiga faʻatasi ma moli uila - teuteuga pa puipui i le potu malolo i luga ae o le sofa.

E mafai ona suia se atunuʻu poʻo ni tamaʻi potu e fai i laulau. Mo ituaiga totonu, o ipu ma aganuu vali e talafeagai. O le faʻatulagaina o mea a le fale e mafai ona vevesi pe fai ma sui o le maeʻa fausiaina o ipu o le tutusa tele ma lanu.

O se auala le taua e teuteuina ai o le faʻaaogaina o le uati. O faʻataʻitaʻiga ole puipui e le masani ai foliga foliga talafeagai ile faʻaonapo nei, loft ma pop art style. Mo totonu masani, o aganuu pendulum masani e talafeagai.

Ata

Pepa pipii

Pepa Lautele

Uati

Faʻata

Faafanua faafaafanua

Ata

Ata masani

Ipu

Fata

Afai e leai sau aitia poʻo le a le mea e tautau i luga o le puipui i tua o le sofa, e mafai ona e faʻaaogaina le filifiliga sili ona faigofie - fausia se siosiomaga mafanafana i le potu malolo ma fata e mafai ona e tuʻuina i ai tusi, mekasini, mea teuteu teuteu. O mea o gaosiga, foliga, lapoʻa, lanu e faʻamoemoeina i foliga vaaia o totonu totonu o le potu. Tasi pe sili atu fata ma ipu, moligao manogi, ata faʻafanua o le a foliga feololo i luga o le sofa.

Ina ia fausia se vavalalata mamanu, e fautuaina le faʻaaogaina o fata e faia mai i mea e faʻafetauia ma isi meaafale.

Nai lo o mea faatauvaa fata, oe mafai ona tautau afifi puipui. O tautau meaafale o se filifiliga lelei mo le faʻavasegaina teuina i totonu o se tamai potu. Ina ia aloese mai le soʻona faʻatumuina o totonu, e fautuaina e filifili se kapeneta ma tapulaʻa faʻatusatusa i le tele o le sofa. E teu ai mea teuteu teuteu, tusi, e mafai ona e faʻaogaina meaafale e le masani ai foliga ma tioata, matte faitotoʻa.

Niche

Afai e leai ni filifiliga mo tautau luga o le sofa, aisea e te le faia ai se niche. Ae sili atu le mafaufau i na teuteuga o avanoa avanoa i le taimi muamua e faia se tipi o le loloto manaʻomia tusa lava i le tulaga o galuega fausiaina. Mo le faʻamaeʻaina o le faʻailoga, oe mafai ona faʻaaoga eseesega mea, elemene elemeni. Faamoemoega aoga o le malologa malologa:

  • teuina o mea teuteu;
  • tuʻuina atu o atavali, ata puʻe, faʻasalalau;
  • nofoaga o moli uila.

O le ituaiga o se 'oe lava auala o faʻatumuina ma teuteuina se gaogao luga; oe le tatau ona soona mamafa i mea teuteu elemeni.

Fuafuaga autu

Matagofie teuteuina o le puipui i luga aʻe o le sofa - o le faʻaaogaina o uiga na faia i le faiga lava e tasi e pei o totonu o le potu. O se faʻaonapo nei lomiga o le potu malolo ata o le faʻaaogaina o meaafale, teuteuina o le tasi autu. O se tasi totonu e aofia ai foʻi meaafale o le tutusa lanu lanu. Lauiloa faiga sitaili mo teuteuina o le potu malolo o le sami, kaleta, Aikupito.

FaigaNautasiKaletaAikupito
LanuPaʻepaʻe, paolo o lanumoana, lanumoana malamalama, turquoisePaʻepaʻe, efuefu, enaenaLanu samasama, moli, oneone, auro
Ornament, mamanuFaalava, faalava laina, taula, vaʻa, samiMonochrome mamanuTeuteuga fugalaʻau, hieroglyphs, ata o pharaohs, pyramids
Faʻaumaina meaWood, koroka, maʻa masaniWood, maʻa faʻanatura faʻaleleiaNatura maa, keramika, maa maamora
Metotia teuteuina puipuiAta pepa puipui, atavali laʻasaga-faia i le sami, uati puipui, barometri, fata tatala ma ato faʻaaluO laupapa laupapa, atavali, o titila tia, faʻapipiʻi o manuMosaea, frescoes, panels, fata ma niches ma foloa foloa, ituaiga laulau, figurines

Kaleta

Aikupito

Nautasi

Metotia tuʻufaʻatasia

Afai e le mafai e tagata o le aiga ona o mai i se masani aulotu pe faʻafefea ona teuteuina le puipui i tua o le sofa i le fale tele, e mafai ona tuʻufaʻatasia ni metotia faʻapitoa. O lenei filifiliga e talafeagai ma le tele avanoa avanoa. O le tuʻufaʻatasia o se faʻailoga ma atavali, ata puʻe, faʻata, uati e foliga mai e mai le amataga. I le malologa o le puipui, e mafai ona e teuina faʻalelei ata faʻasologa, ata o aiga, o mea e faʻaata mai ai, ma mea a le aiga. O le tuʻufaʻatasia o le teuteuina o faʻamau i laupapa teuteuina, teuteuina faʻatasi ma le triptych, ata, ata e foliga fealofani pe a matauina le ata mo le tuʻuina atu o atavali i luga atu o le sofa.

O filifiliga filifiliga mo le tulaga i luga e tatau ona faaatoaina e le tasi le isi. O le faʻaaogaina o ni metotia feteʻenaʻi o teuteuga e le taliaina.

A le talafeagai le mamanu

O nisi taimi o soʻo se ata na faʻamatalaina i luga e ono le talafeagai i totonu o le potu. Filifiliga pe a le fautuaina e faʻatumu le avanoa i luga aʻe o le sofa:

  1. E leai se pa avanoa i luga aʻe o meaafale meaafale.
  2. O le sofa o se mea mo le faʻaititia o le avanoa i totonu o le potu.
  3. E i ai se faʻamalama matala ma se poletito i tua o meaafale.

O le tagata lava ia elemeni o loʻo tu i tua o le sofa e le manaʻomia ni teuteuga faʻaopoopo. O le faaputuga "teuteuga" i lenei tulaga o le a avea ma mafuaʻaga mo le faʻaititia o le avanoa o le potu. I isi uma tulaga, o le suiga e talafeagai, aemaise pe a le gaogao pa le fetaui ma le autu mamanu o le potu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HOW DOES ISLAM SEE BLACK MAGIC, EVIL EYE, FORTUNE-TELLING, JINN? Mufti Menk (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com