Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaliga o Emepaea-faiga meaafale, nuances o filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O le Emepaea i le faaliliuga o lona uiga o le "emepaea" poʻo le "emepaea o le sitaili", lea e tatau ona faʻataʻitaʻia. I tua atu i na mea uma, o le mafuaʻaga o lona foafoaga o le faʻaalia lea o le silisili ese o le tupu, tamaoaiga, lona malosiaga, malosiʻaga faʻamiliteli, malosiaga. O lenei e mafai ona fesoʻotaʻi uma ma Napoleon lava ia, ma ma le faʻamalosia o le faʻatonuga - Anamua Roma. O le vaega autu o teuteuga o le Emepaea sitaili meaafale, lea e foliga matagofie ma matagofie.

O le a le sitaili

O le sitaili o le Emepaea na tulaʻi mai i Farani i le seneturi lona 18, ae le o se mea na te leʻi fuafuaina, ae sa fai lava ma le iloa. O le mafuaʻaga lena o le mea muamua e faʻamatalaina ai: fetuʻunaʻiga i totonu, talafeagai, faʻamafanafanaina o meaafale, ma faʻaopoopo i mea uma - o se matagofie faʻaeteete maeʻa maeʻa, lea e faʻatusalia le olaola o le setete i lalo o le taʻitaʻiga a Napoleon. I le taimi e tasi, o loʻo faʻaalia le tamaoaiga ma le tamaoaiga.

I Farani, o lenei sitaili na lauiloa mo le tusa o le 30 tausaga, ma i Lusia na "mauaa" mo se vaitaimi umi atu - o ona foliga na talafeagai e oʻo lava i le Stalin vaitaimi.

O uiga masani lava e i totonu o ia meaafale o:

  • masani taugata mea, ma mo le faʻatulagaina o le tasi potu latou taumafai e faʻaaoga meaafale mai le tutusa ituaiga. Nei o maamora, mahogany, keneni, silika, veloveta, apamemea;
  • symmetry, okaina o elemene ma metotia o meaafale faʻatulagaina o loʻo faʻaalia i se centric poʻo le radial tuufaatasiga. O le potu e masani ona faʻatumuina i aitema mai le tasi seti meafale - nofoa faʻapipiʻi faʻasoasoa, o le aofaʻi o nofoa;
  • mamalu aloaia - lapopoʻa foliga, le leai o le taua le teuteuina, mafaufau lalaga vaneina luga mafai ai ona maua totonu totonu lea e mafai ona feiloaʻi ai ma le matua sinia ma pele malo, mafua ai lo latou faamemelo;
  • teuteuga i luga o mea o loʻo fai ma sui o fugalaʻau, fugalaʻau fugalaʻau, foliga faʻatusa, ata o le ulu o le leona, o le aeto, ma tala faʻafagogo anamua. Tele taimi, vaneina, teuteuina elemeni faʻatusa manumalo militeri, paoa;
  • o se numera tele o faʻata, tele lava tele, ua fuafuaina e faʻaauau ona atagia mai le taugata o totonu, ia faʻalauteleina le avanoa;
  • tele o teuteuga meaafale e faia i 'apamemea ma teuteuina elemeni;
  • o le aganuu aganuʻu a Roma Anamua, Eleni, Aikupito na atagia mai i elemeni pei o le nofoa o Roma, koluma, cornices.

I le taimi e tasi, sa tatau ona tele meaafale, teuteuina o mea ma mea teuteuina: na latou teuteuina mea tetele, faʻapea foi ma puipui, faʻalo, ma faʻalanisa.

Ituaiga

Talu ai o le atunuʻu o le Emepaea sitaili o Farani, o lona isi atinaʻe na amata mai iina. I Lusia sa faʻaaoga lelei le faia o mea uma i le faʻaFalani, o lea na vave ai ona faʻatautaia le malo ma potu o tupu. Ae ui i lea, iinei le Emepaea sitaili i meaafale e le o maua "i lona mama foliga", ae o loʻo i ai ni suiga, ia na taʻuamiotonuina e le tofo o le tamalii Rusia. Lenei o se agaifanua le faʻamamafaina o autu autu e 2: Farani ma Lusia. O le eseesega autu i le va oi latou: pathos ma taugata - i le uluai lomiga, sili atu faigofie ma agamalu - i le lona lua. I se faʻaopopoga, e mafai ona tatou faʻamamafaina lona atinaʻe i le vaitaimi o Stalin.

Falani

Talu ai o le Emepaea sitaili e iloga i se manino fesootaiga ma Napoleon, lona malosiaga na atagia mai i foliga vaaia o meaafale. E manaia, manaia, ma le tele o teuteuga, faʻateleina le matagofie, e oʻo lava i tala faʻafiafiaga. O le manaʻoga mo le paoa o loʻo atagia mai i le tele o mafuaʻaga e teuteuina ai meaafale, lea o loʻo manino ai le autu o le militeri: pikes, pelu, pale laurel. Ole tele o ata o loʻo tusia i mataʻitusi N. O fasi meaafale uma sa faʻatulagaina ma le faʻaeteete faʻatasi, i paga.

Malo o Lusia

O se eseʻese aga o le faiga a le Emepaea o Lusia, lea, e le pei o le Farani, ua leiloa nisi o ona "matagofie" foliga, ua atili ai ona taofia. O mea na suia: e faʻaopoopo i le mahogany, sa faʻaaoga iinei le birch enaena, atoa ai ma le teuteuina o ie, na faʻaopoopo ai le mafanafana i le fale i le ea. I le taimi lava e tasi, anamua ituaiga, anamua elemeni Roma na faʻasaoina.

O lenei eseʻesega na faʻamatalaina e le faʻatapulaʻaina o le faasaina o oloa Farani i totonu o le teritori, e aofia ai meaafale. O le mea lea, e leai ni uluaʻi kopi, naʻo ata tusi ma ata, o le faavae na fausia ai mataʻitusi fou.

I le masani ai, e tasi lava le itu e faʻaalia, e taʻua o le "folk" Empire style, lea na faʻaalia ai ni vaega o le sitaili lauiloa i laumua ma fale mauoa. E faʻailoa mai e mea taugofie, ma o ie lalaga teuteuga sa masani ona faia i le paʻu papier-mâché.

O meaafale o le sitaili a le malo o Lusia e matua lautele lava, o ona foliga vaaia na matua faalagolago lava i le tamaoaiga o ana e ona. Mo se faʻataʻitaʻiga, o totonu o potu o le maota na faʻatumuina i aitema mai mea e sili ona taugata ma ituaiga laʻau e matagofie ma matagofie le teuteuga. O meaafale a le aiga na faia e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga a le maota, ae mai mea e faigofie ona maua. I se faʻaopopoga, o le tagata lava ia manaʻoga o le aiga na amanaʻia, lea na tuʻu ai lona faʻailoga i le vaega mulimuli.

Stalin's

O le Stalinist Empire style o se faʻapitoa, ese mai le masani tala, faʻasinoga. Na i ai ni nai aitia i le taimi e tasi, aemaise lava, anamua faatufugaga a Roma ma le aganuʻu atinaʻe o le USSR. O lona iʻuga, o le Stalinist i totonu e iloga i lona ogaoga, tele ma le lapopoʻa o mea e faigofie ona tuʻufaʻatasia ma le stucco molding, tioata moli, velvet trim, ma vaneina faʻamatalaga. I le taimi lava e tasi, sa faʻaaogaina se paleta: lanumeamata, enaena, beige, uliuli. Meafale i le "Stalinist Empire" sitaili mauaina sili lauiloa i le 30-50s o le seneturi XX.

E faigofie lava ona toe gaosia le sitaili a le Emepaea i totonu i ona po nei, ma o lenei tulaga e aliali mai i le lauiloa. Ae o lea ua latou taumafai e faʻapelepele foliga matagofie ma faʻalelei atili. Ina ia faia lenei mea, filifili ni potu vateatea ma faʻalo maualuga, e le faʻaputuputu ai ni meaafale e lava. Faʻata ma tele tele aluga e tatau. O mea taugata e faʻaaoga mo le gaosiaina: o le kenani, mahogany, brocade, veloveta, silika mo teuteuga. O le laau e masani lava ona mausali, teuteuina i au aulelei ma aulelei mea.

Mea e faʻaalia

Eseese mea e faʻaaoga mo mea eseʻesega o mea fai mea a le Emepaea, ae e iai a latou mea e masani ai - e masani ai ma taugata tele. Latou fuafuaina faapitoa e faʻamamafaina le tulaga ma le silisili ese o le anaina o nofoaga, e faʻafiafia ai le auvalaʻaulia. I le taimi lava e tasi, sa faʻaaogaina le mahogany i Farani, ma le maamora, apamemea, auro, siliva ma le tioata na faʻaaogaina malosi e teuteuina ai meaafale.

I totonu o Lusia, e leʻi amata ona faʻaaogaina le Emepaea i lana uluaʻi tusitusiga, ae na maua se faitauga "leai se totogi". O le mahogany na vave suia e le lefulefu, poplar, ma taua Karelian birch. O laulau na teuteuina i totonu o maʻa teuteuina na aumaia mai le Urala: malachite, lapis lazuli. Nai lo elemene apamemea, laupapa vaneina teuteuina ma teuteuga sa faʻaaogaina. Crystal o loʻo atagia mai foi i le itu a Rusia.

Tusa lava le tutusa tulaga ma le faʻaumaina o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le manatu e faʻaaoga laupapa vali papaʻe ma mea teuteuina a le au tufuga a Lusia. O le tapega o meaafale ufiufi e eseese: o le Farani e tele lava o le monochromatic pe faʻatasi ai ma le pale laurel, aʻo i Lusia o mea e tele lanu e masani ona faʻaaoga, o isi taimi e suʻi ai. Peitaʻi, o le faʻatau, silika, paʻu, velor ma le silika masani o mea masani ia e faʻauma ai.

Tuutuuga o le faʻaaogaina i totonu

Afai e te mauaina le auala saʻo i le teuteuga o le potu, ona faʻaaoga lelei lea o meaafale tuai a le Emepaea ma mea faʻaonapo nei ma teuteuga. O lenei mafuaʻaga ona o lona tele, o le tele numera o aitema ma mauoa teuteuga, faʻapea foi ma le talafeagai symmetry. O se tasi manaʻoga taua o ia mea mo le potu o avanoa ma faʻalo maualuga. Mo potu laʻititi ma le faʻanoanoa, e aoga le sailia o se isi tali.

Pe a faʻatulagaina meaafale, e taua le mataituina o mataupu faʻavae o le radial poʻo le centric tuufaatasiga, o lona uiga faʻamalamalamaina le ogatotonu o se potu poʻo totonu i nisi auala. Mo lenei, o se ata i luga o le foloa i le ogatotonu mafai ona faʻaaogaina, mai lea e te manaʻomia e fausia i luga pe a fausiaina se aitia, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tele laulau 'ai.

Faʻamaeʻaina ma teuteuga tatau ona i ai i le tutusa pe tutusa lanu lanu. E fautuaina foi le filifilia o se mea taua: faʻataʻitaʻiga, veloveta mo ie ufiufi o nofoa ma sofa, nofoa ma suʻi pupuni o loʻo i totonu o le potu e tasi. E taua mea e faʻaaoga - e manaia pe a faʻapea ona faʻapipiʻi lima o faitotoʻa, ofu e fai ai uati, uati, moli ma isi mea i le auala lava e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga i apamemea.

O le lanu lanu e tatau ona mauoa, ae le susulu ma pupula tele. Paʻepaʻe, magenta, pogisa lanumeamata, loloto lanumoana lanu e talia, lea e alu lelei ma le auro maeʻa o elemene. Lenei o se moni tupu matagofie.

E taua le maitauina o se siʻosiʻomaga mamalu e te le o taimi uma e te lagona ai le toʻafilemu, ae o le Emepaea sitaili mafai ona faigofie ona "faʻamaluluina". O loʻo i ai le numera tele o meaafale faʻapitoa i luga o le maketi, e aofia ai meaafale teuteuina, lea e fuafua faapitoa mo le olaga, ae le mo sauniga mamalu ma matagofie. Lenei lomiga i ai foi taugofie taugofie, anamua mafuaʻaga, ae le i se matagofie foliga.

Lea e sili e filifili

O le seti o mea i totonu e tumau pea i le tulaga masani, ae o loʻo fou, e leʻi faʻaaogaina muamua, e faʻaaogaina: trellis, faʻaaliga vaapiapi, autafa. O mea sili ona iloga meaafale mo le Emepaea sitaili mafai ona valaauina:

  • sofas ma nofoa faʻapipiʻi ma lautele nofoa, maualalo tua, faʻapipiʻiina i taugata ie: paʻu, faʻamamalu poʻo silika. O le faʻavaʻa e mafai ona faia i uʻamea, e pei o le apamemea, poʻo le laʻau masani. O vaega laupapa e masani ona teuteuina i ata vaneina. O vae e faia i foliga o se manu poʻo ona vae e mafai ona avea ma se auiliiliga manaia. Tele tamaʻi aluga e tatau ona;
  • o nofoa tetele ma maualalalo tua e mafai ona teuteuina i autafa o loʻo faʻaalia ai anamua antipepa ma swans. O nofoa e toeititi lava malu ma faʻapipiʻiina i taugata ie;
  • nofoa i foliga vaaia tino foliga tutusa nofoa - lautele ma maualalo. Ona o a latou teuteuga matagofie ma teuteuga teuteu matagofie, e masani ona pei o se tamaʻi nofo tupu. O se tamaititi ottoman mo vae mafai faʻamalosia le ulu ulu;
  • o kapoti e sili ona mataʻina i le lapoʻa - o le lautele laʻititi e 130 cm, ma e faia mai i se mautu faʻatulagaina o taugata fafie. O se faʻata, mea teuteuina aulelei, 'aulelei curly i' apamemea na avea ma masani teuteuina elemeni. O se mea fou e mafai ona taua o le faʻaaliga kapoti i tua o tioata, lea taua mea poʻo matagofie ipu na faʻaalia. I lenei tulaga, o fata na faia i tioata;
  • laulau - faʻataʻamilomilo poʻo faʻatafafa, lapoʻa pe laʻititi, faʻamoemoeina i le aoga faʻamoemoe o meaafale. O vae e masani lava ona curly, ma matagofie piʻo. Afai e laʻititi le laulau, e naʻo le tasi vae e faia mo ia. O mea e gaosia e mafai ona le gata i laʻau, ae faʻapea foi ma le maamora, ma o le pito i luga o le laulau e masani ona faʻataʻotoina e faʻaaogaina ai le metotia o le faʻaaogaina, mosaic poʻo maʻa taina, o nisi taimi e taua tele. O le faʻavae tulaga o se seti aofia ai o se tele 'aiga' ai ma nofoa maualuga;
  • moega, pei o isi fasi meaafale, e lapoʻa ma lapopoʻa. O le ulu ulu tosina atu manatu ia te ia lava ma matagofie vaneina poʻo mafai ona agamalu, faʻapipiʻiina ma taugata mea. O se pupuni mafai ona faia o le tutusa mea poʻo sofas ma ottomans mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le potu;
  • e le mafai ona taʻua se moli uila ma faʻata tioata o se fasi meaafale, ae latou te nofoia se mea taua tele mo le fausiaina o totonu o le Emepaea. Mai iinei na amataina ai le faiga o laei laei ma se faʻata, ma o moli tioata e tumau i totonu o matou fale mo se taimi umi.

E masani lava, e taofi totonu totonu, Empire-style meafale e faia e oka pe faʻatauina o se atoa seti. Ole auala faigofie lea e oʻo mai ai ile fealofani, talu ai o mea uma ua uma ona faʻatusatusa i le tasi ma le isi ma e faʻatatau i le lautele lanu lanu.

O le sitaili a le Emepaea e mafai ona taʻua o le taualuga i le atinaeina o le taʻiala masani. O loʻo ia tausisi pea i tulaga masani ma laina saʻo, ae ua uma ona faʻatagaina ni faiga fou, faʻaalia e lauusiusi ma faʻamaeʻaina meaafale. I o tatou taimi, e leai ni faʻatapulaʻaina, ma e mafai ona e faʻatinoina ma le saogalemu ni aitia e sili ona lototetele i le auai o meafale taugata.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 10 + Surprising Facts About The DASSAULT RAFALE Fighter Jet (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com