Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ellora o se tasi o sili ona manaia ana ana i Initia

Pin
Send
Share
Send

Ellora, Initia - o se tamai nuu fefaatauaiga, atonu, semanu e tumau pea le le iloa e se tasi pe a le o le tulaga ese ana ana malumalu vaneina tonu i totonu o le papa. I le avea ai ma tagavai moni o anamua tapuaiga tapuaiga i Sasaʻe, latou te maofa i lo latou silisili ma le le mafaʻatusalia atemosifia

Faʻamatalaga lautele

O le Ana Uliuli o Ellora, na fausia i le vaitaimi mai le 6 i le 9 seneturi. n u., o loʻo tu i le nuʻu o le igoa e tasi i le setete o Maharashtra (ogatotonu vaega o le atunuʻu). O le nofoaga mo le latou fausiaina e leʻi filifilia e se mea faʻafuaseʻi, aua i aso anamua, na o le taimi lea, tu latalata le mamao mai Ajanta, tele fefaʻatauaiga auala liliu, faʻatosina tagata faʻatau ma tagata femalagaaʻi mai uma i le lalolagi atoa. O luga o a latou lafoga na fausia ai lenei fale, a leai, na vaneina i totonu o le maʻa sili ona malosi.

O le fale, molimauina le onosai uiga o Hindus agai i sui o isi faatuatuaga, aofia ai le tele o malumalu, vaevaeina i 3 vaega - Buddhist, Jain ma Hindu. Mo le faʻafaigofieina o turisi, saienitisi ma taʻitaʻi, ua faanumeraina uma i latou i le faʻasologa o galuega - mai le 1 i le 34.

Mai sisifo i le itu i sasaʻe, o le mauga, lea na vaneina ma ni ana eseʻese o Ellore, na sopoʻia e vaitafe e fa. O le sili ona tele o latou, Elaganga, fausia ai se afu mamana e aliali mai iinei na o le taimi o timuga vaitau.

E leʻi maua e saienitisi suʻesuʻeina o ana o Ellora, ni faamaoniga faasaienisi i le auala tonu na fausia ai se tasi o lotu e le masani ai. Ole tele o aʻoaʻoga o loʻo iai ile taimi nei e faʻavae i luga o faʻamatalaga na aumai mai tusitusiga anamua ma papa apamemea. Na i ai ma le latou fesoasoani na mafai ai ona faʻamaonia o le Ellora ana na amata ona liua ma malumalu pe tusa o le 500 TA, ina ua masiʻi monike na sosola mai Ajanta i lenei eria.

O nei aso, o malumalu, e ui lava i seneturi-tuai tausaga na latou i ai, o loʻo i ai i se tulaga sili ona lelei, o loʻo aofia i totonu ole UNESCO World Heritage List ma o loʻo puipuia e le setete. I aso nei, o faʻatagata, faʻavae-maʻa ma ata o loʻo vaneina i luga o latou puipui e mafai ona faʻaaogaina e suʻesuʻe ai tu ma aga a Initia, tala faʻafagogo ma talafaʻasolopito.

Fausaga faigata

E sili atu ma le tasi le aso e te masani ai i le tele o malumalu o Ellora i Initia. Afai e naʻo ni nai itula e te mauaina, faamasani i le fausaga o lenei mea faigata i le toesea - o lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e tusia se auala sili ona lelei.

Malumalu Buddhist

O potu faʻa Buddhist, na amata mai ai le fausiaina o lenei vaaiga maoaʻe, o loʻo tu i le itu i saute o le nofoaga faigata. E 12 i latou i le aofaʻi - ma uma vagana ai tasi, vihara, tamaʻi monasteries faʻaaogaina mo mafaufauga loloto, aʻoaʻoga, faʻalelotu sauniga, nofo ai i le po ma meaʻai i le afiafi. O le autu o nei ana o loʻo avea ma ata vaneina o Buddha, nofo i tulaga eseese, ae vaʻai pea i sasaʻe, agaʻi i le oso aʻe o le la. O faʻamatalaga mai monaseri a le Buddhist e tumau pea le le malamalama - afai o nisi o latou e manino le le maeʻa, ona faʻapea foi lea i isi e oʻo atu i le 3 fola ma le anoanoaʻi o ituaiga uma o faʻatagata.

Ina ia e oʻo i le vaega lea o le faʻafitauli, e tatau ona e aʻe i luga o le ala savali e tusa ma le 20 mita. I le iʻuga o le gafa, e mafai e tagata asiasi ona vaʻai ia Tin-Thal, o le nofoaga tutotonu o le Buddhist o Ellora. O le faatagata tolu fogafale, mafaufauina o se tasi o ana sili ona tele i le lalolagi, foliga sili ona faigofie: tolu laina o sikuea koluma, vaapiapi faitotoʻa ulufale ma lapisi nofoaga maualuluga teuteuina ma seasea vaneina mamanu. Tin-Thal lava ia aofia ai le tele o potu lautele, i le tauafiafi o lea matagofie matagofie basalt sculptures susulu.

E tutusa foi le fiafia o le Buddhist monastery o Rameshwara, o loʻo iai i le tele o ata femalagaaʻi a Ellora i Initia. Tuuina atu i le ogatotonu fale i le eria ma le tele, e sili mamao atu ia te ia i le tamaoaiga ma le matagofie o lona totonu mamanu. Soʻo se senetimita o lenei fale e teuteuina i ata vaneina matagofie, e manatua ai aao o tagata ua liu aisa i le feteʻenaʻi. O vaʻa a Rameshwar e lagolagoina e 4 koluma, o ona vaega i luga e faia i foliga o fafine lapoʻa, ma mea pito i lalo e teuteuina ma faʻamafanafanaga maualuga i le autu o tala faʻafagogo a Initia. I totonu o le malumalu e tele mea mananaia o loʻo siʻomia le tagata ulufale mai itu uma ma lafo se lagona moni o le fefe ia te ia. Na mafai e aliʻi anamua ona faʻailoa mai le maalili o gaioiga ia faʻapea o ata o atua, tagata ma manu teuteuina puipui o le ana e foliga mai o loʻo ola.

Malumalu o Hinitu

17 Ana ana Hindu, o loʻo tu i le tumutumu o le Mauga o Kailash, o se maafaamanatu tele na vaneina mai se maʻa monolithic. O nei maota tapuaʻi e lelei i lana ia lava auala, ae naʻo le tasi e faʻatupuina le fiafia sili - o le malumalu lea o Kailasanatha. Mafaufau i le penina autu o le atoa faigata, e faʻafiafiaina e le gata i lona tele, ae faʻapea foi ma lana tulaga ese tekonolosi fausiaina. O se nofoaga tele, o lona maualuga, lautele ma lona umi e 30, 33 ma le 61 m, i le faʻatulagaina, na vaneina mai luga i lalo.

O le fausiaina o lenei malumalu, lea na i ai le umi o le 150 tausaga, na faia i laʻasaga. Muamua lava, na eli e le au faigaluega se vaieli loloto, ma aveʻese mai le 400 afe tone o maa. Ona faʻatele ai lea o tuʻa papaʻa na fausia ai ni auala se 17 e tau atu i fale tetele. I le taimi lava e tasi, na amata ai e le au tufuga ona fausia ni potu teu oloa ma vaneina potu faʻaopoopo, o potu taʻitasi na faʻamoemoeina mo se isi Atua.

O puipui o le malumalu o Kailasanatha i Ellora, lea e taʻua foi o le "tumutumu o le lalolagi", e toetoe lava a ufitia atoa i mea taua o loʻo faʻaalia mai vaaiga mai tusitusiga paia. Ole toʻatele o latou e fesoʻotaʻi ma Shiva - e talitonu o le atua silisili o le lotu Hinitū na nofo i luga o lenei mauga. Mamanu ma tisaini i le vaʻavaʻaia o asiasiga e foliga mai e tolu-itu. E maitauina lenei mea i le goto o le la, pe a oʻo mai ni ata se tele mai ata na vaneina i le maʻa - e foliga mai ua amata ona ola le ata ma amata ona minoi lemu i ave o le la ua goto.

Saienitisi talitonu o lenei vaʻaiga aafiaga na faia i luga o le mafuaʻaga. Ae paga lea, o le igoa o lona tusitala na tumau pea le iloa, ae o le mea moni o le tutusa tusiata galue i le poloketi o ana Hindu e le masalomia - o lenei o loʻo faʻailoa mai e se ipu apamemea maua i se tasi o cache.

Ona o le tuʻufaʻatasiga o maʻa, o le Kailasanath Temple i Ellora (Initia) na tumau pea ona le suia talu mai lona faʻavaeina. E le gata i lea, i nisi nofoaga e mafai ona e vaʻai atu i foliga paʻepaʻe papaʻe, lea na avea ai nei ana e pei o tumutumu mauga o le kiona.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Malumalu o Jain

O le mulimuli, le uii Ellora ana o loʻo tu i le itu i matu o le faʻafitauli. Latou vavaeʻese mai le malologa o fale e tusa ma le 2 km, o lea e tele turisi e le oʻo mai iinei. E lima malumalu Jain i le aofaʻi, ae naʻo le tasi faʻamaeʻaina. Mo mafuaʻaga le iloa, o le galueina o le fausiaina o le tele o nofoaga faʻalelotu Initia na faʻafuaseʻi ona taofi, e ui o le Jain kulupu i lena taimi na feagai ma le sili ona tumutumu o lona atinaʻe.

O le Jain ana malumalu, teuteuina i vaneina ma matagofie matagofie fesoasoani, ua faapaiaina mo tolu atua - Gomateshwar, Mahavir ma Parshvanath. I le muamua o latou, oe mafai ona vaʻaia se le lavalava faʻatagata o se atua faʻafofuina i totonu o se loloto loloto mafaufau loloto - o ona vae o loʻo faʻatumuina i vine, ma i le pito i lalo o le faʻatagata lava ia e mafai ona e vaʻai i ata o apogaleveleve, manu ma mea fetolofi.

Le ana lona lua, faʻapitoa mo le faʻavaeina le filosofia Jain, teuteuina ma faʻatagata ata o leona mataʻutia, tele lotus ma Mahavir lava ia. Ae o le lona tolu, o se tamaʻi kopi o le malumalu Shaiva, naʻo toega o le faʻalo e valivali o loʻo totoe ai i totonu, o se mea e sili ona fiafia iai tagata atisi ata faitio faitioga ma tagata asiasi masani.

Fautuaga Aoga

Afai o loʻo e fuafuaina e asiasi i le Ellora Caves i Initia, siaki le fautuaga a latou ua uma na i ai:

  1. I le faitotoʻa o le potu faigata, tele manuki fetagisi, lea e leai se tau o le puʻeina o se meapuʻeata poʻo se ata puʻeata ata mai lima o se turisi vaʻaia, o lea sili atu pe laʻititi mea taua tatau ona taofi mau.
  2. I le tele o ana o loo i ai le afiafi - ia mautinoa e ave se moliuila ma oe, aua a aunoa ma lea e te le iloa se mea.
  3. Savalivali i totonu o faapaologa, aua neʻi galo e uiga i tulafono autu o amioga. Afai mo papalagi ua naʻo se mataʻina tagata tafafao maimoa, o lona uiga mo tagata Initia o se nofoaga paia. Mo soʻo se soliga o le a ave oe i fafo, e aunoa ma le tuʻuina atu o se mea e faʻamatala ai.
  4. A fuafuaina se malaga i maʻa maʻa, aua neʻi galo e siaki a latou itula amata (Wed-Mon. 07:00 i le 18:00).
  5. E sili atu le amataina o lau masani ma se tasi o mea taua a Initia mai Kailasanatha. E manaʻomia ona e sau saʻo i le avanoa, aua e oʻo atu i le 12 ua le toe tumutumu ii.
  6. A e fuafua e faʻaalu ni nai itula i ana, aumai sau lua fagu vai minerale. E ui lava i le tele o maʻa, ae e vevela lava ii, ma e naʻo faitotoʻa e faʻatau atu ai le vai.
  7. Aua neʻi e taumafai e ave ni nai maamaʻa e fai ma faʻamanatu - o lenei mea e faʻasa iinei. E tele leoleo i luga o le teritori o le faigata, ma e toetoe lava a le mafai ona vaʻaia i latou mai taiala poʻo tagata nonofo i le lotoifale.
  8. Aua le faʻamautu mo selfies ma tagata o le lotoifale - ave se ata ma le itiiti ifo i le tasi o latou, oe o le a teteʻe ese le malologa mo se taimi umi.
  9. Ellora (Initia) lauiloa e le gata mo ona tulaga ese ona malumalusa, ae faʻapena foi mo lana tamaoaiga aganuʻu ma faʻafiafiaga polokalama. Ma, i le amataga o Tesema, o se musika ma siva tausamiga faia iinei, lea e tosina mai ai le toatele o tagata. O le mea masani lava, i le va o faʻafiafiaga, latou te o uma atu i ana anamua, ia ua uma ona le pagatia mai le le lava o turisi.
  10. E 2 potu 'ai ma tele faleuila, ae o le mea sili o loʻo i le faitotoʻa.

Iloiloga atoa o Ellora Caves (4K Ultra HD):

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Manava i le Okesene - Cilla Gatoloai (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com