Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bursa taulaga i Turkey - le muamua laumua o le Ottoman Malo

Pin
Send
Share
Send

Bursa (Turkey) o se taulaga tele i le itu i matu sisifo o le atunuʻu, 154 km i saute o Istanbul. O le taulaga o loʻo aofia ai se vaega o le sili atu i le 10 afe sikuea mita. km, ma lona faitau aofai o 2017 o 2.9 miliona tagata. O le lona fa o le taulaga tele i Turkey. Bursa o loʻo tu i lalo o le Mauga Uludag, ma 28 km mai le talafatai i saute o le Sami o Marmara.

O le taulaga o Bursa na faavaeina i le seneturi lona lua TLM. i le talaʻaga eria o Bithynia ma vave atinaʻe i se olaola taulaga. I le tele o itu, o lenei lauolaola na faʻafaigofieina e le mea moni e faapea o le lauiloa auala silika na ui atu ai. Seʻia oʻo i le seneturi lona 14, na pule ai iinei le au Byzantines, o e na mulimuli ane suia e le Seljuks, ma avea Bursa ma laumua o le Malo o Ottoman. Seʻia oʻo i le amataga o le senituri lona 20, na faʻaigoa ai e le taulaga le igoa Eleni o le Prusa.

E ui lava i le mea moni e leʻi umi ae siitia le laumua o le Malo o Ottoman i Edirne, e leʻi leiloa le taua o le taulaga o se sili tau fefaatauaiga ma faaleaganuu nofoaga. Ma o aso nei Bursa e taua tele i le fefaʻatauaiga ma le tamaoaiga o le lalolagi o Turkey. Ma faafetai i lona tamaoaiga talaʻaga, o le taulaga mafai ona faateʻia i soo se ituaiga o maʻa faʻamanatu ma anamua nofoaga, mo le manuia o le masani ai ma sophisticated tagata malaga mai iinei. O le a le aoga o le vaʻai i le taulaga o Bursa ma le mea o loʻo avea ai ma mea taua, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga.

Vaaiga

Talu ai o le taulaga o loʻo tu mamao mai le sami, e le o se fale faʻapitoa i Turkey, ae e omai tagata iinei e leʻo niu ma le la, ae mo ni malamalama fou ma lagona. Ma o le tele o tosina a le aʻai o Bursa ua sauni e tuʻuina atu nei mea uma, e mafai ai ona e feiloaʻi i faletapuai matagofie, o nuʻu matagofie ma maketi i sasaʻe. Muamua lava, matou fautua matou te liliu lou mafaufau i mea faʻailoga pei o:

Faletusi o Ulu Camii

Fausia i le faaiuga o le seneturi lona 14, o lenei fausaga anamua o se manino atagia mai Seljuk fausaga. O lona uiga iloga ua avea ma 20 domes, ia e matua le masani ai lava mo masani mosque. E le masani ai foʻi le vaipuna mo le faʻapuʻupuʻu aʻo leʻi faia le tatalo i totonu o le lotoā i fafo, pei ona masani ona faia i soʻo se mea, ae o loʻo i totonu tonu ole fale. O puipui i totonu o Ulu Jami ua teuteuina i tusitusiga e 192 o loʻo faʻataʻitaʻia ai le Islamic calligraphy. Lenei oe mafai ona vaʻai i le relics o le 16th seneturi, na aumai mai Meka. I se aotelega, o lenei o se mamalu, matagofie fausaga, a tatau-vaʻai i Bursa.

  • O le mataaga e matala i turisi i le taeao ma le aoauli.
  • E sili le asiasi i le mosque pe a maeʻa tatalo.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • A asiasi i se nofoaga faʻalelotu, e taua le mataituina o tu ma aga talafeagai: o lima, ulu ma vae o fafine e tatau ona ufiufi. A leai ni mea e manaʻomia e oe, e mafai ona maua ni ofu mafanafana ma ofu uumi i le faitotoʻa o le fale.
  • Le tuatusi: Nalbantoğlu Mahallesi, Atatürk Cd., 16010 Osmangazi, Bursa, Turkey.

Tuugamau o tagata na faavaeina le Malo o Ottoman (Tuugamau o Osman ma Orhan)

O totonu o le taulaga o Bursa i Turkey o loʻo iai le faleoloa o tagata na faʻavaeina le malo o Ottoman ma o latou aiga. O nisi faamatalaga fai mai o Osman-gazi lava ia na filifilia le nofoaga mo le lumanai falelauasiga. O lenei o se tuugamau matagofie tele, ae lagolagoina i se sitaili sitaili, na aumaia taua tele talafaasolopito. I fafo, o puipui o le mausoleum e laina i maamora paʻepaʻe, ma totonu e teuteuina i tile o lanumeamata lanumeamata. O se lagona faʻapitoa na faia e le gata i le tuʻugamau o Mehmet I, teuteuina i maa matagofie, ae faʻapea foi i upu faʻatau a lana fanau, o loʻo laina laina i luga o le puipui.

  • E mafai ona e asia le faʻatosina mai i aso uma mai le 8:00 i le 17:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • Le tuatusi: Osmangazi Mahallesi, Yiğitler Cd. Leai: 4, 16040 Osmangazi, Bursa, Turkey.

Faletusi o le Sultan Emir (Emir Sultan Camii)

Fausia i le 14th seneturi, lenei anamua mosque o le faʻatinoina o le masani Ottoman Rococo sitaili. O le fale, teuteuina i le fa minaret, o loʻo i le taimi lava e tasi le mausoleum o le Sultan Emir, lea e faitau afe o turukisi turukisi turisi latou te faimalaga i tausaga uma. I fafo atu, o le fale e siʻomia e vaipuna matagofie, na fuafuaina mo le faʻaputuina o aulotu aʻo leʻi faia le tatalo. E maitauina o le fale o loʻo tu i se vaega maugā, mai le mea e matala mai ai se vaaiga ofoofogia o Bursa.

  • O le mataaga e matala i turisi i le taeao ma le aoauli.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • Tagata tafafao maimoa na iinei na fautuaina e faʻaaoga le tautua a se taʻiala e maua ai se ata atoa o le nofoaga paia mo Mosalemi.
  • Le tuatusi: Emirsultan Mahallesi, Emir Sultan Cami, 16360 Yıldırım, Bursa, Turkey.

Mosalemi lanu meamata

O le Green Mosque e mafai ona avea ma se tasi o faʻafiafiaga sili ona manaia o Bursa i Turkey. O le fale na fausia i le 1419 e le faʻatonuga a Sultan Mehmet I. I fafo atu, o le fale ua teuteuina i maamora paʻepaʻe, ma i totonu e teuteuina i potu faʻatasi ai ma tile o lanumeamata ma lanumoana paolo.

O le Green Mosque o se isi faʻamanatuga mataʻina o le amataga o le fausaga o Ottoman ma o se vaega o le lotu Yail. I ona tafatafa o le Green Mausoleum, o le oketatala fausaga e iai lona maota puʻe foliga. O le tuugamau na fausia faʻapitoa mo Mehmet I 6 vaiaso ae leʻi maliu o ia.

  • E mafai ona e faamasani i le mataʻina i aso uma mai le 8:00 i le 17:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • I le avea ai o se vaega o le savaliga i le Green Mosque, matou te fautuaina le asiasi i le Green Madrasah, i totonu o puipui o mea faʻaaliga Isalama o loʻo faʻaalia i aso nei.
  • Le tuatusi: Yeşil Mh., 16360 Yıldırım, Bursa, Turkey.

Taʻavale uaea (Bursa Teleferik)

Afai e te vaʻai i ata o Bursa i Turkey, ona e mautinoa lea o le eria e tamaoaiga i faʻanatura masani. Faatasi ai ma i latou o Mauga Uludag, tu 30 km mai le taulaga, lea o le lauiloa faasee nofoaga i Turkey o lo oi ai. I le gasologa o le tausaga, o tagata fiafia i le kiona faaseʻe ma le faaseʻe i alpine e o mai iinei, ae o i latou e mamao mai le oʻoga taʻaloga asiasi atu i le faʻatosina mai e tiʻetiʻe luga o le siʻi.

O le funicular aveina oe i le maualuga o le sili atu nai lo le 1800 mita, mai le mea e te mafai ona fiafia ai ofoofogia manatu o atumauga laufanua ma le taulaga. A o e alu i le pito i luga, o le siisii ​​luga e faia ni taofi, i le tasi o na taimi e te maua ai le avanoa e asiasi ai i le natura faʻasao. O ii e mafai foʻi ona e alu i le kiona pe nofo i le tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai se nofoaga tafaoga.

  • E mafai ona e tiʻetiʻe i mea malie i aso uma mai le 10:00 i le 18:00.
  • O le pasese toe foi mai e 38 TL ($ 8).
  • Ia manatua o mauga e sili atu le malulu nai lo le taulaga i lalo, ia e mautinoa la e o mai ma oe ofu mafanafana.
  • Le tuatusi: Piremir Mah. Teferruc Istasyonu Nu: 88 Yildirim, Bursa, Turkey.

Maketi Silk Koza Hani

Tele o tagata faimalaga e mananaʻo e faʻavasega a latou tafaoga i Bursa ma faʻatauga ma o atu i le lauiloa silika maketi. Lenei o se moni sasaʻe sasaʻe, lea o le manogi o kofe, mea manogi ma suamalie lele i luga o le ea. I aso ua leva, o iinei na pasi ai le Silk Road, ma o aso nei, i totonu o se fale tuai o Ottoman tusiata fale, tele faʻapaologa o loʻo i ai, ofoina silika sikafu mo tofo uma. E i ai le tele o faleʻaiga i le fanua mafanafana o Koza Hani, lea a maeʻa faʻatau e manaia le malolo ma se ipu ti Turki. O le nofoaga e sili ona matagofie ma faʻaosofia le fiafia tele, o lea e mafai ai ona e asia e le gata mo faʻatauga, ae o se vaega foi o le taulaga tafaoga.

  • Mai le Aso Gafua i le Aso Faraile, e tatala le faʻasalalauga mai le 8:00 i le 19:30, i le Aso Toʻonaʻi - mai le 8:00 i le 20:00, i le Aso Sa - mai le 10:30 i le 18:30.
  • I luga o le fogafale lona lua o le faʻafitauli, o loʻo i ai le tele filifiliga o sili silika ma pulupulu sikafu. Ole latou tau e amata ile 5 TL ($ 1) ae faʻaiʻu ile 200 TL ($ 45).
  • Le tuatusi: Nalbantoğlu Mahallesi, Uzunçarsı Cad., 16010 Osmangazi, Bursa, Turkey.

Nuu Cumalikizik

Afai e te miti e asiasi i se eseʻese, mafanafana nofoaga o le a aveina oe i le tele o seneturi talu ai, ona mautinoa e asiasi i le nuʻu o Cumalikizik i Bursa. E maitauina o lenei mea o loʻo i lalo o le puipuiga a le UNESCO. O iinei e mafai ona e vaʻai ai i fale tuai o loʻo faʻataʻamilomiloina e laufanua maugā, savalivali solo i magaala maamaa, ma tofoina ipu a le nuʻu i se faleʻaiga lata ane.

Faʻatasi i le tausaga ia Iuni, e faʻatautaia e le nuʻu le raspberry festival, e mafai ai ona e tofoina le sua suamalie sili ona suamalie. I Cumalikizik, o loʻo iai faleoloa o faʻamanatuga i soʻo se sitepu, e faʻaleagaina ai le lagona lautele o le nuʻu. Ae i le aotelega, e aoga le sau iinei pe afai oe i Bursa poʻo ona siʻosiʻomaga.

  • E mafai ona e oʻo atu i Cumalikizik mai le ogatotonu o Bursa ile pasi mo le 2.5 TL (0.5 $).
  • E le fautuaina e asiasi i le mea e tosina i ai i faaiuga o vaiaso pe a tumutumu le nuu i turisi.
  • Le tuatusi: Yildirim, Bursa 16370, Turkey.

O fea e nofo ai i Bursa

A o maimoaina se ata o le taulaga o Bursa i Turkey, o le a manino ai o lenei o se matua sili ona lata mai metropolis ma se atinae turisi atinae tetele. E lava faletalimalo o vaega eseese e filifili mai iinei. O le sili ona taugofie o latou tolu-fetu faletalimalo, lea, e ui lava i o latou tulaga, e iloga i le maualuga lelei auaunaga. I le averesi, nofo i le lua potu i le 3 * faletalimalo o le tau e $ 50-60. Tele ofo e aofia ai leai se totogi taeao i le tau. I le maeʻa ai ona suʻesuʻe faletalimalo ma le tulaga sili ona lelei i luga o le resitalaina, ua matou tuʻufaʻatasia se lisi o faletalimalo sili ona aoga 3 * faletalimalo i Bursa. Faatasi ai ma i latou:

Hampton Saunia e Hilton Bursa

O le faletalimalo o loʻo tu i le taulaga tutotonu latalata i le autu mataʻina o Bursa. O le tau o fale talimalo i le vaitaimi o le taumafanafana e $ 60 i le po mo le lua e leai se totogi i le taeao.

Green Prusa Faletalimalo

O se faletalimalo lelei ma mama ma se nofoaga sili ona lelei i le ogatotonu o Bursa. O le tau mo le siakiina i totonu o se potu faʻalua ia Iuni e $ 63.

Kardes Faletalimalo

O le isi faletalimalo o loʻo tu i le ogatotonu o le aʻai ma le aufaigaluega faʻauo. O le tau o le okaina o se potu mo le lua i le po iinei e $ 58 (aofia ai le taeao)

Bursa City Hotel

Lenei o se tasi o sili ona taugofie filifiliga ma se talafeagai nofoaga ma faauo aufaigaluega. O le tau mo le potu faʻalua i le po e $ 46. Ma e ui lava e le o i ai i lenei faletalimalo le togi maualuga i luga o le tusiina (7.5), e manaʻomia tele ona o lona latalata i le metro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

I Bursa, o le a e mauaina ai le tele o ituaiga o faleʻaiga fale e ofoina atu uma Turki atunuʻu ipu ma Europa kuka. O nisi faleʻaiga ua ova tau, o isi e faʻafiafiaina oe i tau taugofie. Ma, o le 'ai i se taugofie cafe o le tau i le averesi 15 TL ($ 4). E tutusa lou aofaʻi pe a e alu e 'ai i se meaʻai a le taulaga. Ae i totonu o se faleʻaiga ogatotonu mo se taumafataga tolu-tolu mo le lua, o le ae totogiina a itiiti mai 60 TL ($ 14). Mea inu lauiloa i faleʻaiga tau i le averesi:

  • Pia i le lotoifale 0.5 - 14 TL (3.5 $)
  • Pepa auina mai i fafo 0.33 - 15 TL (3.5 $)
  • Ipu o cappuccino - 8 TL (2 $)
  • Pepsi 0.33 - 2.7 TL (0.6 $)
  • Vai 0.33 - 1 TL (0.25 $)

Faʻatasi ai ma nofoaga lauiloa i Bursa, ua matou mauaina filifiliga silisili e tatau ona e asia pe a e asiasi i le taulaga.

  • Saunia e Ahtapotus (sami iʻa, Metitirani, Mekisiko)
  • Uzan Et Mangal (steakhouse)
  • Uludag Kebapcisi (ituaiga eseese o kebabs)
  • Dababa Pizzeria & Ristorante (Italia, Europa Europa)
  • Faletalimalo Faletalimalo a Kitap Evi (Take & Faʻavaomalo)

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

Faʻafefea ona e alu iina

Talu ai Bursa e tu latalata i Istanbul, o le auala sili ona faigofie e alu i ai e mai lenei taulaga. E tele auala e alu ai i Bursa: i vaʻa, pasi poʻo vaalele.

I luga o se vaʻa fagota

Ua iloa o Istanbul e sili lona atiaʻe faʻafesoʻotaʻiga vai, o lea o le malaga i Bursa e ala i vaʻa e mafai ona avea ma sili filifiliga. O pasi e taʻu o sami sami e tuua aso uma mo le taulaga mai le uafu o Yenikapi. E tele vaalele i le aso, i le taeao ma le aoauli, ma le afiafi. Ua taunuʻu le vaʻa i le taulaga o Bursa Guzelyali, mai le mea e te oʻo ai i le ogatotonu i le pasi e faʻatali ai ona pasese i le uafu.

E sili le faʻatau muamua o pepa pasi i luga ole Initaneti i le upega tafailagi a le IDO. Ioe, e mafai ona e totogia le pasese i ofisa o tiketi i le uafu, ae i lenei tulaga, o le a e totogi faʻalua le tau mo le pasese. O lea la, o le tau o se pepa ulufale i le ofisa pusa e 30 TL ($ 7), a o luga o le initaneti - 16 ($ 3.5) TL. O le malaga e tusa ma le 1 itula ma le 30 minute.

I le vaalele

E tatau ona maitauina i le taimi nei e leai ni malaga tuʻusaʻo mai Istanbul i Bursa, ma o le averesi o le vaʻalele e le itiiti ifo ma le 3 itula, e le faigofie tele. Pe o se mea talafeagai le lele i le vaalele ma le lafoina atu ia oe.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

O aso uma, e toʻatele o pasi faʻavaomalo e o ese mai le nofoaga pasi tele a Istanbul, Esenler Otogari i Bursa. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 3 itula ae ole pasese e 35-40 TL ($ 8-9). E taunuʻu le pasi i le Bursa Otogari Central Station, mai le mea e te taunuʻu ai i lau faletalimalo i se taxi poʻo se pasi muamua.

O se faʻaopopo auala e alu ai i le taulaga o se taʻavale totogi. O le tau o le totogiina o se paketi taʻavale faʻataʻitaʻiga i Istanbul amata mai 120 TL ($ 27) i le aso. Atonu o auala faigofie uma na e o ai i le taulaga o Bursa, Turkey.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Turkey Erdogan u0026 The Return Of The Ottoman Empire (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com