Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Santorini - O le motu o Eleni e sili ona puʻeina ata

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Santorini o se atumotu matagofie na fausia e lima motu i le Aegean Sea. I le tasi taimi i luga o le motu autu o Santorini - Thira - oe maua oe lava i se matua eseʻese Eleni - lalelei, aristocratic, ae i le taimi lava e tasi fale. Afai e te faʻamatalaina le motu, ona tatau lea ona e faʻaaogaina naʻo faʻaaliga i se tulaga sili ona lelei.

Faamatalaga lautele

O le motu ua silia ma le 3.5 afe tausaga le matua, iinei mo le faitau afe o faʻamaumauga o le nofo ai o anamua aganuʻu ua faʻaputuputuina, lea na ola e oʻo mai i lenei aso. Peitai, i se ituaiga siosiomaga - siʻomia e le sili ona mama, sami sami, laufanua mauga mu, taimi leiloa lona talafeagai, oe na galo e uiga i ai. O le taimi lava e te taunuʻu ai i se matafaga teuteu lelei, vaʻaia fale kiona-paʻepaʻe, e pei o, mai se kata meli, ogatasi, toʻafilemu ma le matua fiafia o le a toe foi i lou loto. E tusa ai ma saienitisi, o Santorini o le leiloa vaega o leiloa Atlantis.

Faʻamatalaga faʻafanua

O lenei motu Eleni e naʻo le 76 sq. m., o le umi o le talafatai e tusa ma le 70 km. O le motu e nonofo ai lata i le 9 afe tagata. I taimi ua tuanaʻi, o Santorini e lapotopoto ona foliga ma sa taʻua o Callista.

Ina ua maeʻa le pa mai o le maugamu, na suia foliga o le motu. Lenei ua malo le laufanua laufanua ii. Ma o fale papaʻe fou na fauina na foliga mai na tautau i luga o le sami, luga o tifato tifato o se le masani ai, lanu uliuli. Naʻo se mapusaga uiga ese, o le lava faʻaisa ma le tele o lanu oneone e faʻamanatu ai le pa. O le Santorini Island i Eleni e sili ona lalelei i le po. O le faasitepu i moligaʻo, faʻamalamalama e le susulu o le masina, e pei o se sitepu i se tala faʻafagogo.

Tele tala faʻasolopito e fesoʻotaʻi ma lenei motu o Eleni. Fai mai se tasi oi latou, o Santorini o se vaega o le sunken Atlantis, e tusa ai ma le lona lua, ua taʻua o le Pompeii o le Aegean Sea.

Faletalimalo

O le laumua o Santorini, Fira resort, e sili ona fiafia iai turisi. O lenei taulaga laʻititi e lauiloa i lona talaʻaga mataʻutia. I le 1956, o le nofoaga (pei o isi i luga o le motu) na faatamaia atoa e se mafuie. O le isi lauiloa Eleni nofoaga i Santorini o Oia (Oia), iinei, e tusa ai ma tagata faimalaga, o le sili atu faʻataulaitu goto i le lalolagi. Afai e te fiafia i se tafaoga i le matafaga, faʻalogo ia Kamari ma Perissa. Lenei e mafai ona e fiafia faʻamalieina matafaga ma uliuli oneone ma maualuga tulaga tautua.

Fira

Fira (poʻo Tira) na faʻavaeina i le lona lua afa o le 18th seneturi. O le nofoaga sa masani ona feagai ma mafuʻe mataʻutia, lea na toeititi soloiesea uma ai luga o le lalolagi.

Fira o loʻo tu i luga o terraces i luga o papa, teuteuina i domes, fale paʻepaʻe o le kiona ma scaffolds (ascetic ana fale). Lenei aso, tele faletalimalo, faʻamau, faleʻaiga ua fausia iinei. O le taulaga e iai lona uafu - Skala Fira, e tu i le 270 mita i lalo ifo o le taulaga. E mafai ona e sau mai le taulaga i le taulaga i faasitepu, ae e 580 sitepu e te alu ai. Fira o se tagata savali, nofoaga faʻataʻamilo, maʻaa auala e maua ai se lagona o taimi ua tuanaʻi.

Fira o se nofoaga e sili ona fiafia iai mo tagata fiafia i le po. E tele faleaiga, discos, pa e faʻafeiloaʻi malo i le uati.

Ma o aʻu

Ioe o le taulaga sili ona lauiloa i Santorini. O le tele o taimi o ia lea o loʻo faʻaalia i le ata o le motu - fale papaʻe ma pupuni pupuni o lana kata pisinisi. E leai ni matafaga i le nofoaga, e omai tagata iinei i le goto ifo o le la ma le 'aiga i le afiafi i se siosiomaga matagofie ma ni vaaiga matagofie.

Ina ua maeʻa le mafuʻe mataʻutia i le 1956, na toe faaleleia le nuu ma ua lauiloa tele.

Firostefani ma Imerovigli

Laʻititi, mafanafana nuu e tu latalata i Fira, i le itu i matu sisifo. O le auala mai Fira e naʻo le kuata itula le umi e savali ai. O malologa malolo, filemu, mamao ese mai le taulaga pisapisao.

Kamari ma Perissa

Kamari o le autu matafaga eria i Santorini i Eleni. O le matafaga iinei e fefiloi - iliili ma oneone pogisa manumalo. Pa ma faletalimalo o loʻo tu i tua atu o le matafaga.

Perissa o se toʻafilemu malologa, talafeagai mo tagata oe mananao e fiafia i le filemu. O le matafaga e 8 km le umi, e ufiufi i le mauga mu oneone, o loʻo tu i lalo o le Mauga o Mesa Vouna. O mea uma e mafai ona faia i le vai e saunia mo tagata tafafao.

Kammeni

E le naʻo se nofoaga faʻaalu, ae o se mea manaia i le motu o Santorini. O Novaya ma Staraya Kammeni o tamaʻi tamaʻi motu ia e fai ai aso malolo o lotu, ma i le tumutumu o loʻo iai le malumalu o le aliʻi perofeta o Elia

Mataaga ma faʻafiafiaga

Akrotiri eli

Afai o le malolo i luga o le matafaga e matua fiu lava ia te oe, tuʻu ese sina taimi mo tafaoga. Mo aufaʻatonu o le talafaʻasolopito o Eleni Anamua, o le a manaia le vaʻai atu i eli o le 'aʻai anamua o Akrotiri. O faʻatafunaga o loʻo tu i le itu i saute o Santorini.

O le igoa o le nofoaga i aso anamua e leʻo iloa. I le taimi o le eliina na faaigoa ia Akrotiri - o le latalata i le nuu. Ua maua e saienitisi o le nofoaga na faʻatamaia e se maugamu na pa i le 3.5 afe tausaga talu ai. O le faʻaaliga faʻaalia e tele lava o galuega o faatufugaga anamua, o mea teuteu - naʻo le tasi le mea e pei o le lefulefu. O loʻo faʻaauau pea le eliina o aso e oʻo mai i le aso, atonu o mea sili ona manaia o loʻo faia pea i lalo ole eleele.

Ulufale i le teritori o le tosina atu e totogi O i latou e manaʻomia e maua le avanoa e savali ai i luga o le auala faʻasolosolo taua ma vaai i falesa.

Fira Anamua

O le taulaga o Fira (Thira) o loʻo tu i le itu sisifo o Santorini, ma lona faitau aofaʻi e ova ma le 1.5 afe tagata. Lenei o fale puipuia o le vaitaimi Doric, tuugamau fausiaina i le 9 seneturi ma fale o le ofoofogia matagofie o le Byzantine vaitaimi.

Ia mautinoa e te alu e asia le malumalu ua fausia e faʻamanatu ai i le atua o Apolo i le senituri lona 8 TLM. E naʻo vae lava e mafai ona e oʻo ai i lenei nofoaga, e tatau ona e mulimuli mai Perissa i le itu o Kamari pe totogi se taxi i le Mauga o Mesa Vouna.

Ilyinsky monastery

O le malumalu na fausia e faamamaluina ai le perofeta anamua o Elia ma o loʻo tu i le tumutumu o le motu, i le maualuga o 560 mita. Mai ii, tatalaina se vaaiga ofoofogia o le atumotu atoa. I totonu o puipui o le monastery, sa faalilolilo ai se aoga, lea na aʻoaʻo ai tamaiti e faitau ma tusitusi, faasaina i le vaitaimi o pulega a Take. O le aso, ua maeʻa faʻatautaia se fale mataaga i le teritori o le fale mataaga, lea na toe faʻaleleia ai le potu aʻoga o le aʻoga, le sela, le fale faigaluega o kamuta ma le tui. E sili atu i le 300 malumalu i le motu.

Taulaga taulaga

Vaʻai i ata o Santorini i Eleni, ua e talitonuina o le maataua moni lea o le motu. Ae o ata e le faʻamatalaina le atoa siosiomaga e nofotupu iinei. Ua fautuaina malosi e tagata faimalaga masani le malaga i se vaʻa poʻo le totogiina o se vaʻa. Ua ofo mai e le vaʻaia se vaaiga ofoofogia i papa mumu toto e alu saʻo mai luga o le vai, ma o fale paʻepaʻe papaʻe e fesoʻotaʻi i luga o le ala faasitepu ma ni auala sopo manaia.

O fale uma e fausia i maʻa papaʻe, e leai ni taʻavale, pisinisi fai pisinisi, e tele tagata fai mai o le ea sili ona mama. O le ea e faʻatumuina e fale mai le vaitaimi Venetian.

O Oia foi e taʻua o le Aai o Kapeteni, aua e pei o se falemataaga tuuto i le faatufugaga o le folau. O faʻaaliga o le Maritime Museum o loʻo faʻaalia i totonu o le maota mai le seneturi na muamua atu; o loʻo iai poloketi ma faʻataʻitaʻiga o vaʻa mai tausaga eseese o fausiaina, o ata tuai ma le filifiliga o tusi taua ile lafoina o uta.

Ae maise lava le fiafiaga o matagiolo i Oia (Oia) - e le naʻo fale faʻapitoa, ae o papaʻe papaʻe matagofie ma lau laupapa.

O magaala o Oia e vaapiapi ma mafanafana, ae e lava faletalimalo ma vai taele, faleʻaiga ma faleʻaiga. O iinei e puʻeina ai e turisi ata tetele i le taimi o le goto o le la.

Volcano Novaya Kameni

O lenei maugamu e le mafai ona taʻua e ola moni, ae e oʻo lava i le mu o le sauʻai, e iloga lava. Lenei latou te ofaina se uluaʻi vaʻaiga polokalama, lea e mafai ai ona e aʻeaʻe i le tumutumu lava ma savali foi i luga o le alavai.

Faʻatau

O le tele o faleoloa o faʻamanatuga e faʻamautuina i Kamari. E mafai ona e faʻatauina lauiloa ituaiga i tau taugofie. O mea teuteu siliva e sili ona manaʻomia; e seasea maua ni mea i faleoloa. Faʻatasi ai ma tagata tafafao, o oloa e faia i paʻu ma fafie e manaʻomia tele. Totogi faapitoa i le uaina i le lotoifale - e talafeagai le le gata i le faʻataʻitaʻia i Santorini, ae ia aumai ni nai fagu i le fale.

Tausamiga vaitaimi

O le tele o tausamiga i luga o le motu taimi e fetaui lelei ma aso faapitoa i le kalena lotu. I le ogatotonu o le taumafanafana, Agios Ionnis e faʻamanatuina, i le faaiuga o Iulai, mea na faia e faʻamanatuina ai le lagolago o Profitis Ilias, ma i le ogatotonu o Aukuso, le aso o le Faʻaaliga o le Faʻamanatuina Mapu Maria ua faʻamanatuina. O le Jazz Festival e taʻutaʻua tele.

Tau ma le tau

Ona o le tau ma tulaga tau, o loʻo i ai le tele o vaitau turisi i luga o le motu. Ole tala ole tau ile Santorini ile masina o loʻo faʻamatala atu i lalo. I se faʻaopopoga, vaʻai i le siata.

Tau maualuga o turisi vaitau

E amata ia Me ma tumau ia Oketopa. I lenei taimi, iinei oe mafai ona atoatoa fiafia i le vao le mafai ona ofi atu i luga o maʻa, mama, papaʻe fale teuteuina i susulu fugalaʻau ma le masani ai mauga mu.

Ole tumutumuga ole taimi mo le asia o Santorini ose vaitaimi vevela, masina mafanafana. E ui i le mea moni o le ea ea oso i luga i +35 tikeri, o le vevela e faigofie ona talia, talu ai o se matagi faafouina agi mai le sami. I lenei taimi, o le numera o tagata asiasi i le motu e matua tele naua o se faletalimalo potu e tatau ona tusi muamua masina muamua.

Vaitau maualalo

Mai ia Novema ia Mati i Santorini, Eleni, o le turisi vaitau e le o malosi. Ua tau le malie le tau - ua agi le matagi ile motu, ua toulu timuga, ua paʻu foʻi numera o vaʻa i le motu.

Vaitau o le matafaga

O se aso malolo i le matafaga e tosina mai ai le toatele o turisi i le motu, o le avanoa e malolo ai i luga o le oneone o paolo e le masani ai. E mafai ona e aau i inei mai le afa lona lua o Me, pe a faʻamafanafana le vai e oʻo atu i le 21 tikeri. I le taimi nei, o loʻo toʻatele pea tagata tafafao, ma e mafuli lava tagata e filifili e aau i le sami. E uma le vaitau ia Setema.

Le vaitau Vvett

E oʻo mai ile afa lona lua o Setema, ina ua paʻu le aofaʻi o tagata asiasi ile motu, ae ole vevela ole ea ma le vai e tumau pea le mafanafana.

I se tulaga lautele, o le tau i Santorini o le Metitirani ma e tele auala e tali tutusa ai ma le tau o le isi lauiloa motu Eleni - Kereta. O le tau sili ona mafanafana o loʻo i le itu i saute ma ogatotonu o Santorini, i le itu i matu o le averesi o le vevela e paʻu i le tausaga atoa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Umukuka ma le uaina

Le mea e taumafai

Afai e te manatua le mea e tu ai Santorini, oe o le a malamalama i le kukaina fiafia ma foliga o le lotoifale lisi. E puleaina e mea tau faʻatoʻaga e tamaoaiga i le tofo.

Tagata tafafao maimoa e sili ona fiafia i Santorini tamato, o se faapitoa cherry ituaiga. Bean variety - Santorini fava, Chloro goat sisi ma se uiga e le masani ai kulimi kulimi ma le oona tofo. I Santorini, kappari capers e faia mai vao vao. O fualaʻau aina e tatau ona vaʻai totoʻa i ai - eggplants papaʻe, kukama katsuni ma lapisi lapisi. Mo meaai suamalie, faʻataʻitaʻi laʻau, o niueni semeni.

Taina o le uaina

O le mea lilo i le manuia o uaina o i totonu o le siosiomaga faʻapitoa o le motu, faʻafetai i lea ua maua e le vine le aofaʻi talafeagai o le susu. O fualaʻau uaina e tutupu faʻasolosolo ma foliga mai e pei o ato lapoʻa - o se mea tatau lea e puipuia ai laʻau mai matagi.

E sili atu i le 10 ituaiga o fualaʻau ua totoina i le motu o Satorini i Eleni, lea latou te gaosia tele ai papaʻe ituaiga o uaina ma le fai si mafiafia fausaga.

O le sili lauiloa ituaiga o Asyrtiko. 80% o uaina uma i le lotoifale e gaosia mai ai. O le vaiinu o loʻo iai se faʻaputuga manogi faʻapitoa ma se manogi moli moli.

O le isi uaina lauiloa o Vinsanto. O se uaina suamalie na faia mai i fualaʻau a Asyrtiko, ae faʻamago i le la. O le meainu maua se sili atu faʻapitoa tofoina, veloveta. E ave i le katinale o le Vatican ma le Pope lava ia.

Afiri ma Aidani o ni ituaiga vine se lua mai le uaina paʻepaʻe e gaosia, lea na mulimuli ane fefiloi ma Asyrtiko. O le vaiinu o loʻo iai se palasi faʻamalieina o le tofo, lea e felavasaʻi ai meli, fugalaʻau ma citrus.

O le motu e ofaina ni malaga fiafia i falegaosimea mo le gaosia o uaina.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O le motu o Santorini o se nofoaga ofoofogia e te maua ai mea uma e fia maua e tagata tafafao maimoa i lea nofoaga malolo - o se ituaiga uiga ese, tulaga maualuga o le tautua, faʻafiafiaina o matafaga ma le tele o mea taua.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Discover Santorini with a Local. Travel Tips for Santorini, Greece. Top Things to Do in Santorini (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com