Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uma e uiga i le teuteuina o lau faʻamalama sill - blunt peperomia

Pin
Send
Share
Send

O laʻau o le aiga Peperomia e lelei tele mo tagata amata totoina fugalaʻau. O tagata uma o le aiga e le faʻaaloalo i le tausiga, e le taualoa. Ae i leisi itu, e foliga matagofie lava. O la matou Peperomia e faʻaseʻeina le lauola e foliga manaia mai: laulaʻau laulaʻau o se lanumeamata lanumeamata lanumeamata, mafiafia lala, mafiafia vao. O nei mea uma e tuʻufaʻatasia ma le maualuga gafatia e ola ai. I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le uiga o le peperomia dull-leaved ma faʻafefea ona tausia i le fale.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O le ituaiga Peperomius e aofia ai le toeititi atoa le afe ituaiga. Peperomia obtusifolia ei ai lona igoa Latina - Peperomia obtusifolia. O lenei laʻau na sau i le matou itumalo mai vaomatua vevela o Amerika Tutotonu ma Saute, o isi taimi e maua ai i Pasila, Initia, Asia ma Ecuador. O le laau na avea ma fale fale pe tusa o le faaiuga o le 18th seneturi.

Faʻailoga i fafo: faʻamatalaga ma le ata o obtusifolia

Tusitusiga! I se faʻaopopoga i faʻailoga i fafo, o le Peperomia ei ai leisi uiga taua - e faʻamatalaina se manogi e tutusa ma le pepa. Afai e te oloina malosi lau, e mafai ona latou faʻateleina se manogi sili ona iloga.

  • O laulaʻau peleti e lapoʻa, mafiafia, ola i petioles. Faʻaiʻu i se iʻuga tuusaʻo.
  • O le lanu o laulaʻau e mafai ona 'eseʻese: mai le loloto lanumeamata i le kulimi sesega. E faʻamoemoe lava i le eseesega o le Peperomia blunt-leaved. O isi taimi e maua ai se tuaoi samasama i tafatafa o.
  • I se faʻaopopoga, o le laupepa faʻapupula foʻi ona o le mea moni o loʻo ufiufiina ma se solo ufiufi.
  • I luga o laulaʻau, faʻalauiloa venation, ei ai le foliga o se faʻamau.
  • O le fugalaʻau fanaʻau e faʻailoaina mai e le spike-foliga inflorescence.
  • O le amataga o le fana olaola e faʻasaʻo i taimi uma. E le gata i lea, o nei au amata amata lala ma tolotolo i luga o le eleele o le eleele.

E masani ona faʻaogaina e le au teu fale lenei faʻatoʻaga i se fugalaʻau e tele pe faʻapipiʻi. E masani ona tautau i luga o poletito i le taumafanafana. O ituaiga Peperomias e fiafia tele i le mafanafana o le ea mafanafana.

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o le pupula-faʻafefe peperomia:





Le vailaʻau vailaʻau ole laʻau: penefiti ma faʻafitauli

O se meatotino lelei a Peperomia o le faʻamamaina o le ea.... E tele le tele o vailaʻau toto i lenei laau, latou te faʻamaeʻaina atoatoa le ea, faʻatamaʻia ai siama pathogenic. O le mea lea, ua fautuaina le faʻatau fugalaʻau e tuʻu i totonu o na potu o loʻo nonofo ai tagata, e masani ona maalili. Lenei laʻau ei ai sona aoga aoga i luga o le tulaga o le gastrointestinal tract, mammary glands ma gallbladder.

O isi taimi o le laʻau mafai ona afaina ai tagata afaina uma.

Tausiga

  • Moli... O le Peperomia o le a tatalia le tele o moli, ae e fiafia tele i le paolo. O le susulu o le la e iai sona leaga i le tulaga o laupepa.
  • Vevela... O lenei fugalaʻau e fiafia i le ea vevela o le 22-25 tikeri Celsius, ae le sili atu. E fautuaina le aloese mai faʻafuaseʻi ma maitauina suiga o le vevela.
  • Faasusu... O le a tupu olaola le faapogisaina ma tupu na o le eleele susū. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le masani ona faʻasusu ma faʻasusu le laʻau. Ae aua le aumaia le mataupu i le le mautonu o le susu. I le tau mafanafana, e masani ona faʻasūsūina ma faʻamaluluina i latou i le taumalulu - e laʻititi ma i sina laʻitiiti. O le faʻailoga iloga o le leai o se susū o le pogisa ma paʻu laʻau.
  • Substrate ma fugalaʻau... E manaʻomia e le Peperomia le palapala e lelei mo le ea ma le vai. O le acidity tatau ona i ai i se tulaga le faaituʻau. Mo le sauniaina o le eleele faʻafefiloi oe lava, oe manaʻomia le ave i tutusa tutusa faʻaputuga laumei ma humus palapala, peat ma le magoto vaitafe vaitafe.

    Aua neʻi galo e uiga i le alavai vaega, e pei o le susu stagnation afaina ai le gata i le aʻa sisiva, ae faʻapea foi le atoa foliga vaaia. E tatau ona i ai ni pu i totonu o le ulo vai. Filifili se ulo e le lapoʻa ma laʻititi, talu ai o le aʻa i le peperomia e le atinaʻe tele.

  • Fertilizers... E manaʻomia le faʻatau o vailaʻau o minerale ua uma ona saunia. E sili atu le filifilia o le faʻasalaga afa le faʻatulagaina fua. Fertilizers tatau ona faʻaoga faʻalua i le masina. E fautuaina e na o le vaitaimi o le taumafanafana e faia ai lenei mea.
  • Faʻaliliuga... Suia o latou nofoaga e nonofo ai mo peperomia i le tautotogo. Ina ia faʻafouina le laʻau, o tipi e filifilia, lea o le a le itiiti ifo i le tolu lau ma le tasi pe lua i totonu.
  • Teuteuina... E tatau ona aveʻese e laʻau fualaʻau fugalaʻau ma lala mamago ile taimi. Ina ia puipuia lala mamafa uʻamea mai le gagauina i lalo o la latou lava mamafa, e tatau ona aveʻese i latou i le taimi. Uma tipiina, o le umi o lea sili atu i le lua sefulu senimita, e noatia i le aveʻesea.

Matou te fautua atu e te maimoa i se vitio e uiga i le tausiga o peperomia:

Metotia toe gaosia

O le auala sili ona taatele ma faigofie e maua ai ni fanau fou:

  1. O laʻau talavou e filifilia ina ia i ai laʻititi tolu pe fa lau. I lenei tulaga, o papatusi pepa e le tatau ona faʻaleagaina pe leaga.
  2. O laʻau e tuʻu i totonu o le oneone faʻasusu poʻo le palu o le oneone ma peat.
  3. A maeʻa le 30 aso, o le a vaʻaia e le tagata toto le laʻau laiti, ae e faʻatoa tupu lenei mea peʻa vaʻaia le vevela ma le susū. A maeʻa lenei taimi, o le laʻau laʻau e totoina i totonu o se eseʻese fugalaʻau.

Tusitusiga! O le mauaina o aʻa fou e le naʻo le tuʻuina i le oneone. E lava naʻo le tuʻuina o laʻau i le faʻamamaina vai i le vevela o le potu.

Matou te valaʻaulia oe e maimoa i se vitio e faʻatatau i le toe gaosia o le pipisi-faʻafitauli peperomia:

Vaitau fugalaʻau

Peperomias masani fuga i le taumafanafana.... O fugalaʻau uumi e tai tutusa ma spikelets, o isi taimi e faʻatusatusa i fugalaʻau plantain.

Faʻamaonia gafatia ma faʻamaʻi

Tele o taimi, Peperomias e osofaʻia e weevil, aphids, apogaleveleve mite, slugs ma mealybugs. I le tele o tulaga, o le laʻau e feagai ma osofaʻiga faʻatamaʻi na o ia lava ma le fesoasoani a se manogi faʻapitoa e gaosia. Afai o le fugalaʻau lava ia e le gafatia parasites, e aoga le togafitia ia ma iniseti iniseti.

Ina ia aua nei aumaia le aʻa faiga e pala (o le atoa laau toto mai lenei), e taua le mautinoa o le vai e le tu i totonu o le fugalaʻau... A maeʻa ona faʻasusu, e aoga le soloi o laupepa i se ie susu. O le mea taua e aua le tuʻu mataua o le vai i luga o laulaʻau, aua o lenei mafai ona mafua ai le susunuina o luga.

Laʻau faapena

  • Ficus O se lauiloa tausi fale. O le aoga sili o ficus o ona teuteu lau. Uma ituaiga o ituaiga e mafai ona vaevaeina i laʻau, togavao ma tele ituaiga. Faatasi ai ma i latou o evergreen ma deciduous ituaiga. E mafai ona e fauina le pale i le teuteuina.
  • Peperomia multi-arm... O laulaʻau e felelei, lanumeamata lanumeamata, e pei lava o lili vai. Fugalaʻau e tai tutusa ma laʻau, e naʻo le paʻepaʻe pe o le beige.
  • Magnolia-leaved teuteu - o se ituaiga o vao peperomia ma mafiafia tino gaʻo pagons e oʻo i le 30-40 cm le maualuga. O laulaʻau lau susulu e susulu mai i se waxy fuga, 5-9 cm le tele.

O le mea lilo o le taʻutaʻua o Peperomia i totonu o togalaʻau, o tagata amateur ma polofesa uma, o loʻo taoto i lona amataga foliga matagofie, faʻafetai e tu matilatila mai isi laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: аэродром, полеты курсантов, мнение о самолетах в училище. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com