Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea ua le fuga mai ai le Saina ma faʻafefea ona foia le faʻafitauli?

Pin
Send
Share
Send

O le Saina rose poʻo hibiscus e ona le Malvov aiga. E tusa ma le 300 ituaiga.

E ola i le vao ma mafai ona tupu olaola i le fale. O loʻo maua i totonu o atunuʻu e iai le tau vevela ma faʻasolosolo e pei o Saina i Saute ma Indonesia, faʻapea foʻi motu o Java, Fiti, Sumatra, ma Sri Lanka.

Matou te taʻuina atu ia te oe pe aisea o nisi taimi e le fuga ai le rose Saina i le fale ma o le a le mea e fai pe a tupu lenei mea.

Faʻafefea e le laʻau?

Hibiscus o se evergreen pe deciduous laʻau e mafai ona avea ma laʻau poʻo se laʻau. Lea la felelei felavasaʻi luga petioles. Fugalaʻau - lapoʻa, susulu lanu, o loʻo tu i le pito i luga o le fana, e sili atu ma le tolu lau i lalo o le ipu. E mafai e le laau ona fuga i le toeititi lava o soʻo se lanu e ese mai i le uliuli poʻo le lanumoana.

Faʻamoemoeina i ituaiga, o le fugalaʻau mafai ona oʻo atu i le 30 cm. O ona fualaʻau e foliga i se atigipusa, o loʻo iai fatu. O le rosa togavao e mafai ona ola e oʻo atu i le 20 tausaga. I tulaga lelei, e mafai ona tupu aʻe i le tolu mita maualuga.

O le Saina rosa (Hibiscus rosa-sinensis) e taʻua o le ituaiga sili ona lauiloa mo le totoina i totonu o fale. E tupu i le tulaga o le laʻau ma e lanumumu, lapoʻa, faʻalua fugalaʻau.

O afea e tupu ai le fugalaʻau i totonu o se fale mautotogi?

Taua! Afai e tausia faalelei, e mafai ona fuga mai le rosa i le tausaga atoa.

E manaʻomia e lenei:

  • vevela;
  • lava le avanoa ma le malamalama;
  • faʻasusu lelei ma teuteuina.

Peitai, e le mafai i taimi uma ona tausisi i uma lisi lisi. I le avea ai o se tulafono, o le fuga o le laʻau i le potu tumau 2-3 masina i le tausaga, mai ia Iulai ia Setema.

Toetoe lava ituaiga uma o Saina rosa maua fugalaau leai se manogi., ae o isi taimi e i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se manogi manogi manaia lona manogi.

Faʻafefea ona e iloa ua amata ona fuga mai le hibiscus?

O le aliali mai o fuga i luga o le laʻau faʻailoa mai o le Saina rose o le a fuga i le lata mai le lumanaʻi. E masani lava ona fuga mai fugalaʻau i le taeao ma mamae i le afiafi.

Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le rosa mafai gaosia e oʻo atu i le 20 inflorescences i le aso e tasi.

Aisea e le fuga mai ai?

E tele mafuaʻaga e le tupu ai le fugalaʻau:

  1. Tausiga le lelei. O le laʻau lava ia e le faʻaletonu, ae o faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai i le le tausia lelei. Le mea e le faia:
    • teu le fugalaʻau i totonu o se potu vevela ma mago;
    • aua le faʻasaua masani, aemaise i le taumafanafana;
    • tuʻu le ulo i totonu o se ata poʻo i le susulu o le la;
    • faʻasusu soo, o lenei mea e mafua ai le fugalaʻau fugalaʻau;
    • vai ma le vai le faʻamalieina, e mafai ona aofia ai faʻaletonu leaga;
    • aua le toe tuiina ma faʻapala i le taimi saʻo;
    • liliu faʻasolosolo le fugalaʻau i le la.
  2. Faamai. O faʻamaʻi uma e fesoʻotaʻi ma le le faʻalelei tausiga. O le maitauina o uiga eseese o le tausiga, o le a vave ona toe maua le hibiscus. Mea e manaʻomia e toe faʻaleleia ai le laʻau i le tulaga masani:
    • faʻasūsū masani e aunoa ma le faʻamago poʻo le soʻosoʻo lava o le 'eleʻele;
    • mauaina o se rosa i sina paolo;
    • faʻamamaina i mea faʻapala i taimi o fuga - tasi i le vaiaso, ona - faʻatasi i le masina;
    • i le vaitau o le tautoulu ma le taumalulu, o le ea vevela e tatau ona + 15C, faʻasusu tatau ona laʻititi;
    • sulu le fugalaʻau i aso uma;
    • lelei alavai i le eleele.
  3. Faʻatagaina. Parasites mafai ona aliali mai i le taimi o tanuina pe a fai o le eleele na faʻaleagaina. Faʻapea foi ma fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi maʻi:
    • aphids faʻaleagaina laulaʻau laʻau ma pupuni tatala, pupuni i latou i se laʻau faʻapipiʻi;
    • e ola le apogaleveleve mite i lalo o lau ma ufiufi ia i latou i se ata manifinifi;
    • e ufiufi e le whitefly ia lau i se vai mau, e faʻaliu ai i latou i le samasama;
    • anufe tuua se waxy lafoa i luga o laulaau;
    • ma le aliali mai o fua iniseti, tubercles aliali mai luga o au o lanu enaena;
    • ua 'ai e le ogatotonu le pupu mai totonu.

Faʻafefea ona feagai ma parasite:

  1. fasimoli o le a fesoasoani faʻateʻaina aphids;
  2. iniseti e lelei mo iniseti fua;
  3. o le suauʻu minerale aveʻese le anufe;
  4. o le fasimoli e faʻatamaia ai le whitefly;
  5. togafiti ma vai soapy faasaoina mai apogaleveleve mites.

Faʻafefea ona maua se laʻau e fuga?

Mo se rosa e fuga, e manaʻomia se faʻaosofia o le a "faia" ia faʻamalolo ai ona fuga. E manaʻomia ai le teuteuina masani o lala.

Manatua! O fualaʻau o le Saina rosa na o tamaʻi laʻau na aliali mai i lenei tausaga ina ua uma ona teuteuina. Afai e te le faʻatinoina lenei auala, e toetoe lava a le mafai e le laau ona fuga.

E le fautuaina e teuteu le fugalaʻau i le taumafanafana. O le togavao o le a taofia le toe faʻatupuina o fugalaʻau.

O le a le mea e fai mo le faʻamalosia?

E taua i taimi uma le manatuaina o lena tausiga lelei o le laʻau o le ki i lona fuga i taimi... Mafaufau pe faʻafefea ona tausi se Saina na oso i luga le fuga. E manaʻomia e lenei:

  1. Tuʻu le rosa i luga o se faʻamalama i saute poʻo le itu i sasaʻe ina ia faʻapea e paolo le malamalama i le ao. Afai e te tuu le ulo i le paolo, o le a leai se fugalaʻau.
  2. E tatau ona saʻo le taumalulu, ma le vevela e le itiiti ifo i le + 10C, a leai o le a tiaʻi ese uma le lau o le rosa.
  3. O le ulo tatau ona laʻititi ina ia faigata ona ofi i totonu le aʻa, ona masani ai lea o le fuga.
  4. E tatau ona i ai le pusi eleele i le palapala.
  5. O le teuteuga e tatau ona masani ai, a le tupu tele le togavao, o le a faigata mo ia ona fuga.
  6. Vai ma vai vaivai, leai se chlorine.
  7. Fertilisa le eleele.
  8. Aloʻese mai faataʻitaʻiga ma suiga o le vevela.

Luga ofu e manaʻomia i le taumafanafana ma le tautoulu. Fertilizers tatau ona faʻaaogaina ma le maualuga phosphorus mea, latou te faʻatagaina le fugalaʻau ia lafulemu. O le mea autu e le o le soona faia. O le soona fafagaina e mafai ona afaina ai le fugalaʻau.

Fertilizer tatau ona faʻafefeteina i vai mafanafana, lea na muamua totoina. E mafai foi ona e faʻasuina le laʻau i ni vailaʻau faʻapitoa e iai le nitrogen. Naʻo fugalaʻau latou te manaʻomia le puipuia mai le fofo; a latou oʻo i totonu, papaʻe e aliali mai luga o petals.

Puipuiga

O le puipuiga e sili ona lelei mo se fugalaʻau o le tausia lelei lea. O gaioiga uma o loʻo i luga o le a maua ai le laʻau ma atoatoa-taua taua gaioiga.

Tausiga tulitatao ile fale

Taua! A maeʻa fuga, e totoe le laʻau. A o le i faʻamaluluina, e tatau ona vavae ese. O au uma ua vavae ese ma pupuʻu pogati e uiga ile 10 cm o loʻo totoe.

O le rose i totonu e "malolo" mai ia Oketopa ia Fepuari. O le maualuga o le ea vevela e oʻo atu i le + 16C. Faʻasusu e tatau ona feololo; e te le tau faʻafilemuina le palapala. O itula o le ao e mafai ona oʻo atu i le 10-11 itula. Afai e pogisa le potu, e mafai ona e faʻaaogaina se fualaʻau.

Fuga fugalaʻau e aliali i luga o le "malolo" laau. E le umi ae amata loa ona liu i fuga. A maeʻa le malologa, o le fugalaʻau e tatau ona toe faʻafoʻi i le mafanafana, ma tele faʻasusu ma fafagaina e tatau ona amataina.

Hibiscus i nisi taimi e iai foʻi isi faʻafitauli. Matou te fautua atu e faitau tala e uiga i mafuaʻaga ma togafitiga o le Saina na tulaʻi pe a fai e paʻu laulaʻau ma fuga paʻu ma liu samasama.

O le rose Saina o se matagofie fugalaʻau o le a teuteuina soʻo se potu. O lona fuga o le a avea ma taui mo i latou e tausiaina ma saunia le talafeagai manaʻoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: What is the FOIA? (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com