Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie ma le le faʻamaoni: faʻapitoa foliga o le fale i totonu Gymnocalycium le lavalava ma fesoasoani mo le tausiga ia

Pin
Send
Share
Send

Ole ituaiga taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua mo le tausiga o le fale o sukuleni. Latou te matua le mafaufau ma faʻalelei.

Ae o le filifiliga a le tagata faʻatau e faʻataʻitaʻia foi e le vaʻai faʻaaliga o le laʻau. O le mea lea, o le tagata amate filifilia le sili ona matagofie fugalaʻau, i lona manatu.

O se tasi o sui sili ona lalelei o le suculents o le a talanoaina i lenei tusitusiga - e uiga i le le lavalava hymnocalycium. Matou te faʻailoa atu foʻi mea e manaʻomia ona faia mo le tuputupu aʻe atoa ma le fugalaʻau matagofie ile fale.

Faʻamatalaga botani

Totonu laʻau Gymnocalycium nude poʻo Gymnocalycium denudatum i le Latina o se sui o le ituaiga Gymnocalycium. Friedrich Zellov mauaina le ituaiga i le 1825 ina ua ia mauaina i Uruguay.

O fualaʻau o le laʻau e lapoʻa, 9-11 cm le lautele. I le pito i lalo latalata-aʻa vaega, ua faʻatupuina laulaʻau. O le laualuga o Denudatum e lamolemole, susulu, lanumeamata i le lanu. O le cactus atoa ua vaevaeina i totonu o 5-6 lobes poʻo ivi asoaso, faʻatapulaʻaina e ala i luga papaʻu alavai.

O le cactus e naʻo radial spines, o loʻo i vaega o 4-5 fasi, ma i le aʻa o 7-8 fasi. I le uumi, o nei spines tutupu ae i le 1 cm, e sesega samasama i le lanu, piʻo i foliga, faʻapipiʻi le au.

Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e oso aʻe ai se paipa fugalaʻau umi mai le ogatotonu o le cactus, ma o le fugalaʻau lava e oʻo atu ile 4-6 senitimita le maualuga. O le fugalaʻau e samasama-samasama, lautele, ma faʻapipiʻi petals.

O le a le isi mea e taʻu ai?

O le laʻau na igoa muamua Echinocactus denudatusPeitai, i le 1845, na suia le igoa i le Gymnocalycium denudatum. E le gata i lea, o lenei suamalie e taʻua o le Cereus denudatus.

I se faʻaopopoga, lenei ituaiga ituaiga 3 subspecies, e aofia ai: Gymnocalycium denudatum var. roseiflorum, Gymnocalycium denudatum var. bruennowii ma Gymnocalycium denudatum var. paraguayense. O nei ituaiga e taua igoa tutusa mo le lala autu (faitau atili e uiga i isi ituaiga o hymnocalycium iinei). I le lautele lautele, o lenei cactus e taʻua o le "Spider".

Eseesega i le va o Denudatum ma isi ituaiga

E le pei o Gymnocalycium denudatum var. paraguayense original view e leai se tele o patupatu luga, e lamolemole i Denudatum. E le gata i lea, o le fugalaʻau o le laʻau mulimuli e lanu samasama sesega pe kulimi, ae o le paraguayense e matua papaʻe.

Gymnocalycium denudatum var. bruennowii o loʻo i ai se sili atu loimata-faʻatatau fana nai lo le masani Gymnocalycium.

Gymnocalycium denudatum var. Roseiflorum mafai ona iloga mai Gymnocalycium denudatum e lona fugalaʻau, talu ai o le muamua cactus e i ai se lautele fugalaʻau ma umi petals ma lanu piniki lanu.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

Pei o le tele o isi suhogents, o le Gymnocalycium nude e le faʻamatalaina. I lalo o le tulafono faʻavae o le tausiga, o le cactus o le a fuga mai i taimi uma ma faʻafiafiaina le fai togalaau.

Vevela

Gymnocalycium o se vevela-alofa alofa totō. I le tau mafanafana, o le vevela sili ona lelei o loʻo i le va o le 20-30 tikeri Celsius. Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le ea vevela i le natura, o le vevela o mea i totonu e tatau foi ona faʻaititia. Ma, i le taumalulu e mafai ona faʻaititia i le 16 tikeri i luga zero.

I le taumalulu, o le laʻau e nofo i se taimi le moe pe a o le vevela ma faʻasusu ua matua faʻaititia. O le maualalo faʻatagaina vevela o le anotusi o 8 tikeri i luga zero.

Faasusu

O le mea sili ona taua ile faʻasusu o lona paleni. I se vaitau mafanafana, e tatau ona faʻasusu pe a mago le eleele. I taimi malulu o le taumalulu, faʻasusu e faʻaititia i se mea maualalo, o le eleele e tatau ona faʻasū taimi.

Susulu

O le laau e mama-alofa. E sili le fiafia i moli e tele, ae manaia ma faʻasolo. O le susulu o le la o le a afaina ai le laʻau, faʻaleaga ai lona epidermis.

Faʻaola

Gymnocalycium manaʻomia palapala ma se acidity luga averesi e tausisi tuputupu aʻe. ma e tatau ona i ai peat, vao ma lau lauusiusi, ma oneone talatala.

Teuteuina

Talu ai o le cactus e leai ni laʻau taʻitasi, o le teuteuina e aofia ai le aveʻese o tamaiti. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le teteʻa ina neʻi afaina ai le sola a tina.

Laʻei pito i luga

E taua le maitauina o E talia e Denudatum naʻo minerale o minerale! E aoga le fafagaina o se cactus i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana vaitaimi e le sili atu i le tolu taimi i le vaiaso. O taimi o totoe, e le manaʻomia le fafagaina.

Ulo

Ole lapoʻa ole ulo e tatau ona fesuisuiaʻi e tusa ma le tele o le sua. Atonu e le lautele le ulo, ae tatau ona loloto lona loloto ma ia iai ni alavai.

Faʻaliliuga

  1. E manaʻomia le kilia o aʻa o le lalolagi.
  2. Fufulu le aʻa vaega i le vai vevela ma mago. E lua aso e faʻamamago ai.
  3. A maeʻa gaioiga, e mafai ona e tuʻuina le laʻau i totonu o se tanoa fou ma le eleele ua faʻamatalaina i luga.

Taumalulu

O le malologa vaitaimi i le Gymnocalycium amata i le taumalulu. Ile vaitaimi lea ole taimi, e leai se maunu e fai, e seasea faia le faʻasusu ina ia le mago le laʻau, paʻu le tau ile 14-16 tikeri Celsius. O le nofoaga o le fugalaau mafai ona tuua e le suia.

Toe gaosia

Toe gaosia o lenei cactus mafai ona faia i ni auala se lua: faatasi ai ma le fesoasoani a fatu poʻo lateral gaioiga.

Fatu

O le sili ona aoga, ae i le taimi e tasi, o le sili ona faigata auala o le toe gaosia. E maua mai ai ni fanau lelei, ae o le tausiga e umi se taimi. Mo lenei toe gaosia oe o le a manaʻomia:

  1. Faʻatau se substrate mo lenei suamalie.
  2. Faʻaafofoa le substrate i le maualuga vevela i le ogaumu e disinfect le palapala.
  3. Faasusu le palapala ma tuu fatu i totonu.
  4. E tatau ona faʻatumū le eleele ile taimi uma.
  5. Muamua, e mafai ona e totoina fatu i se tamai ulo ma papaʻu.
  6. Ina ia puipuia le susū mai le faʻafefeteina, e mafai ona e ufiufi le ulo i se pepa alumini pe ufiufi foʻi i se tapuni pupuni.
  7. Gymnocalycium o le a tupu vave i le 20 tikeri o le vevela ma tele, ae faʻasalalauina moli.
  8. O le totoina o le a mafai i le tausaga.

Fana

O le toe gaosia e laʻau e tupu vave ma faigofie. E vave ona atiaʻe le laʻau, ae e manaʻomia le faʻaeteete i le faʻatautaia peʻa tuʻuʻese ma totō le laʻau.

  1. Vavaeʻese 'aila mai le poʻaleʻaleʻa.
  2. Faʻamamago tamaiti mo ni nai aso.
  3. Tuu i latou i le eleele susu.
  4. O le soifuaga ma le tausiga e tutusa ma mo se matua matua.

Faamai

O le aliali mai o lanu samasama i luga o le laʻau o faʻailoga o le mite mafolafola mite. O se iniseti laitiiti lenei, ae fai lava si leaga, e fefefe ai tagata talavou. Pau a le mea e te manaʻomia e faʻateʻa ai o le vai vevela ma se etyl alkohol.

Leai le taufaafefe aʻa pala o se taufaamataʻu i Gymnocalycium. O lona foliga mai e mafai ona mafua mai i le suavai o le eleele, o lona sese faʻatulagaina poʻo le solia o le vevela pulega. E mafai ona aveʻese le pala e ala i le fufuluina o aʻa o le cactus i le vai, aveʻese vaega faʻamaʻi, togafitia o aʻa i le malala ola ma faʻamago ia latou.

Laʻau tali tutusa

O sui o le Gymnocalycium clan e tutusa uma lava.

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, Bald's Gymnocalycium e tai tutusa lava ma le le lavalava. Naʻo le muamua e sili atu ona manino gaioiga, spines ma le lanumumu fugalaʻau.
  • Erinaceum eseʻese mai Denudatum na o le i ai o le vao tuitui ma le papaʻu luga.
  • Anisitsi ei luga o vaega se mea e tutusa ma atumauga, lea e i ai gaioiga ma vao tuitui, ma o le fugalaau ei ai se manaia piniki lanu.
  • O le ituaiga "pupula mumu hymnocalycium" e tutusa ma le tasi Nude, ae ui i lea, o gaioiga o le muamua entwine luga o le cactus ma le fugalaau o le malamalama po o le lanu mumu lanu mumu.
  • Ole vaʻai a Andre e maualalo lona tele ile Denudatum, ae e iai lona faʻavae ma se fugalaʻau.

Gymnocalycium Denudatum o se matagofie, puʻupuʻu ma eseʻese laʻau. O le a mautinoa lava apili i tagata aoina ma amateurs. Mauaina o le a avea ma a matagofie vaʻaiga o totonu o oe, faʻamamafaina le alofa mo le natura ma maualuga matagofie matagofie tofo. I le usitaʻia o tulafono o loʻo otooto mai i lenei tusitusiga, e mafai ai ona e tupuina se faʻataʻitaʻiga tauaogaina o se laʻau matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lavalava Samoa (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com