Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga aoga ile tausiga ma le galueaina ole pelargonium Prince Gustav. Fafo foliga ma le ata o se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Rosebud pelargoniums o sui sili ona teuteuina o lenei aiga toatele. Lenei ituaiga rosebud o loʻo mauaina le sili atu ma sili atu lauiloa, manumalo i taimi uma ituaiga o faʻailoga i faʻavaomalo faʻaaliga, ma ua mafai ona teuteuina soʻo se totonu.

I le tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i se ituaiga fou o rosebud pelargoniums pei o Prince Gustav, o le a tatou iloa ai foliga o lona galueaina, o le a tatou aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona totō se laʻau, pe faʻafefea ona tausia.

Faʻamatalaga

Pelargonium Prince Gustav - o se tasi o fou fou i le lalolagi o rosebud ituaiga... E ui lava i lona talaʻaga puʻupuʻu o le olaga, na mafai e lenei pelargonium ona manumalo i le tele o faʻailoga i faʻaaliga, faʻapea foi ma loto o le tele o tagata fai teu fugalaʻau. O le laʻau e seasea ona aliali mai - o laʻau lauolaola e pei o tamaʻi kapisi ulu o se lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

FAʻAMATALAGA! Rosebud pelargonium aitalafu foliga mai i se suiga suiga, lea mulimuli ane, o se iʻuga o le filifilia filifiliga galuega, na faʻaleleia e avea o se ituaiga meatotino. O le fesuiaiga e le faʻasalalauina e ala i fatu, na o ala tipi.

Manatua o terry hybrid ituaiga e leai se manogi, ae latou te maeʻa totogiina mo lenei laʻititi drawback ma a latou matagofie fugalaau.

O le au o lenei pelargonium e taugata - tusa ma le 2500 rubles, ae e oʻo lava i le tau maualuga e le taofia ai le toʻatele o tagata totō mai le faʻatau. Ma i latou e le i mafai ona gafatia e maua Prince Gustav aua le fiu i miti e uiga i lenei laʻau. Le isi, mafaufau i fafo foliga o le fugalaʻau, lea na fiafia tele iai tagata uma.

Foliga i fafo

O le vaega autu o lenei teuteuga laʻau o ona fuga fualaʻau - lapoʻa, lauolaola, pei o tamaʻi ulu o kapisi, rosa ma peonies i le taimi e tasi. Manatua o nisi tagata fenumiai lenei ituaiga ma tulip, talu ai o le pute o Prince Gustav e fai lava mafiafia, ae ui i lea, o le ituaiga e faatatau i le ituaiga o le rosebud.

Tasi fualaʻau aofia ai se aulelei tele numera o maaleale petals laʻitiiti tu i totonu o le tasi le isi, ma le tasi tulaga masani o le tapunia i le ogatotonu. O petals e i ai ni pito mafolafola, e atili ai ona teuteuina fuga. Fugalaʻau e faʻatulagaina eseese, ae i ni kulupu, faʻapitoa teufugalaaue foliga manaia tele.

O fugalaʻau e sili ona lalelei i le pito i tua o lau susulu pupula o se lanumeamata lanumeamata. O lenei tuʻufaʻatasiga e foliga mai e matua le masani ai ma sili ona teuteu.

Se ata

Vaʻai i le ata o le fugalaʻau, o lona matagofie o le a le tuʻua ai oe le amanaʻiaina:





Afai e te fiafia i pelargoniums e mafai ona faʻafiafiaina i fugalaʻau susulu ma fugalaʻau, matou fautuaina le faʻalogo i na ituaiga ma ituaiga pei o Ausetalia Pink Rosebud, Milfield Rose, Aperila Snow, Saute, Bold, Silk, Viva, Zonartic ma Edwards.

Tulaueleele

Seʻi tatou vaʻai i tulaga masani manaʻomia o lenei laʻau mo lona nofoaga: moli, ea vevela, eleele faʻavaeina.

Moli ma le nofoaga

Taua! Rosebud pelargoniums e fai lava si ata, ma o Prince Gustav e leai se tuusaunoa. Peitaʻi, i lenei tulaga, e le tatau ona paʻu le la tonu i luga o laulaʻau ma laʻau, ona o lenei mea e mafai ona oʻo ai i le mu.

O le mea lea, faʻamalulu le ulo vai i le aoauli.ina ia le toʻesea laʻau a latou lalelei. O le susulu o le la e afaina ai foi lau laʻau, e oʻo atu i lona mago ma le samasama.

Le palapala

O le tusi muamua mo Prince Gustav e talafeagai foi mo le tulaga masani, faʻatau atu i faleoloa ua faʻailogaina "mo pelargonium". I ia ituaiga faʻatulagaina, o vaega uma e sili ona lelei ona amanaʻia, faʻaopopoina mea aoga, ma le faʻamamaina mai faʻamaʻi ma meaola ninii o loʻo faia. Faʻamolemole ia matau o le eleele e tatau ona i ai le le mautonu acid tali (5.6-6.5 Rn).

Afai e te manaʻo e faʻafefiloi oe lava le palapala, e te manaʻomia mea ia:

  • 4 fasi laumei;
  • 2 vaega o peat ma humus;
  • 1 vaega o le oneone talatala ma le feololo perlite.

Ole mea sili lea ona lelei mo le rosebud pelargonium: ile ituaiga palu faʻapipiʻi, e mafai e le laʻau ona tupu atoa ma vave. Aua neʻi galo, ae ui i lea, ia faʻamamaina le paluga lava saunia aʻo leʻi totoina le laʻau, aemaise pe a e faʻaaogaina mea na aveese mai le auala.

O le a tupu olaola sili ona matagofie ma mo se taimi umi pe afai e totoina i totonu o se tamai ulo. I totonu o se koneteina volumetric, Prince Gustav o le a avatua matagofie greens, peitaʻi, atonu na te musu e fuga.

Tausiga

Mafaufau i vaega taua o le tausiga a Prince Gustav mo pelargonium.

Malu o le ea

Pelargonium o lenei ituaiga e le o tele picky i lenei tulaga. O le susū o le ea e le afaina lea mo Prince Gustav, o le mea lea, ua lava na o taimi mai le taimi e faʻamamafa ai le potu o loʻo tu ai le fugalaʻau.

Faasusu

O le laʻau manaʻomia masani, ae le tele faʻasusu. O le tele o taimi ma tele faʻasusu o lenei pelargonium e le aoga, talu ai e mafua ai le pala o ona aʻa ma au. O le mea lea, e fautuaina e faʻasūsū vai pe a uma ona faʻamamago le pito i luga o le faʻamaʻoti ipu. E fautuaina le siaki muamua o le palapala ile eleele faʻapea ma lou tamailima e puipuia ai le tafe vai.

Ae o le vevela o le vai, e tatau ona mafanafana pe malu, ae le malulu. E taua foʻi le faʻasusu o le laʻau i le vai vaivai e aunoa ma le faʻafefiloi o le lime, o le mea lea e fautuaina ai le puipuia o le suavai paipa mo le aso.

Laʻei pito i luga

MANATUNATUGA! E manaʻomia e le laʻau le tele o mea aoga mo le fuga ma ola lauolaola. E fautuaina e faʻaaoga minerale complexes faʻatulagaina mo geraniums ma pelargoniums - paleni paleni o le a ofi i le laʻau i le sili auala.

I le tautotogo, e taua le faʻaopopoina o nitrogenous fetilaisa i le eleeleia atili lauolaola ma lanumeamata le laʻau. Ae e te leʻi fugaina, e manaʻomia le lafoa o vaega o le nitrogenous ae fesuiaʻi i le potassium-phosphorus: o lenei fua e fesoasoani ai i le pelargonium e fuga sili atu le matagofie.

Teuteuina

O le teuteuina ma le tipiina o le fugalaʻau e fautuaina e fausia ai se vao mafiafia ma puʻupuʻu. E sili atu le faʻatinoina o le teuteuina o mea i le tautoulu, ma e manaʻomia le tuiina mo laʻau talavou peʻa latou toe ola mai.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

  1. E tele taimi e pagatia ai lenei pelargonium i le samasama ma le mago o laʻau.... O le mafuaʻaga masani o lenei faʻafitauli o le le lava faʻasusu. Taumafai e faʻateleina le vai ma le tele o taimi e faʻasūsū ai - i le tele o tulaga o le a tali lelei le mea totō i lea mea, ma o le a taofi lau mago.
  2. O isi laʻititi e liu samasama mai na o lalo, o lenei masani ona faʻailoa mai le leai o se malamalama. I lenei tulaga, tuʻu le ulo i lalo o le faʻamalama, ma afai o le taimi o le taumafanafana, oe mafai ona ave i fafo.
  3. O le fulafula i luga o lau o pelargonium e masani foi.... O le vaʻaia o susu vai vaivai e fesoʻotaʻi ma le tele o le susu i totonu o le laʻau. Faʻaititia le faʻasusu ma o le fulafula o le a mou atu.
  4. Faʻamagoina o fugalaʻau mafua mai i se faʻamaʻi pipisi ma se faʻamaʻi toto... I lenei tulaga, pelargonium e togafitia ma le paluga Bordeaux (5%) faʻapea foi ma Fitosporin.
  5. Faʻaleagaina i fugalaʻau suia... O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave o le tele o le susu o le eleele i le le lava o le vevela o le ea. Ina ia aveʻese le suia, e manaʻomia le faʻasusuina o laʻau i laʻau masani ma faʻamalosi tino i taimi uma. Togafitiga ma sauniuniga fungicidal foi e le afaina, ma uma aafia laulaau tatau ona aveʻese.

I se faʻaopopoga i luga, i nisi taimi Prince Gustav mafatia i faʻamaʻi pei o le ele, spotting. O nei pathologies foliga manino mai lava manino: o eseesega togi ma togitogi i luga o laulaʻau. O vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻafetauia ai faʻamaʻi.

Ae mo meaola faalafua, ona Pelargonium Prince Gustav mafai faʻafefe:

  • aphid;
  • whitefly;
  • apogaleveleve mite.

Taua! A faʻapea o le pelargonium e aveina i fafo i le taumafanafana, e mafai foi ona osofaʻia e le anufe ma slugs. Vaʻavaʻaia e le aunoa laulaʻau o laʻau mo le iai o nei faʻamaʻi, ma aveʻese ia mea mulimuli i le taimi. O sauniuniga faʻapitoa mo iniseti faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻatonutonu ai faʻamaʻi.

Toe gaosia

Talu ai o Prince Gustav e aofia ai i ituaiga o rosebud, o lenei laʻau e faʻatupulaia faʻapitoa i tipi. O le mea moni o le totoina o fatu, pelargoniums hybrid e le mautofi i mea teuteu a matua, o le mea lea, o le a le mafai e le laʻau ona gaosia foliga rosa i lenei auala o le toe gaosia - o se masani fugalaʻau o le a tupu. O le mea lea, o le a tatou mafaufau naʻo le metotia o tipiina.

  1. O le taimi sili ona lelei mo le faapipiina e amata ia Mati ia Iulai.... Ina ia maua se tipi, e tatau ona tipi ese le apical shoot ma le tolu i le lima internodes mai le tina laau. Manatua e te le manaʻomia e tipi ese fualaʻau lanumeamata, talu ai latou te le mauaʻa.
  2. I totonu o le itula, e tatau ona faʻamamago le tipiinaafifi i le pepa, ona toto ai lea i totonu o se sauniuniga meaʻai paleni (palapala + peat, popo palu). E taua le aveese ma le faʻaeteete laʻau lanumeamata ma laulaʻau mai le vaega o tipi o le a i lalo o le eleele. O le fana e faʻalolotoina e le tasi totonu.
  3. I aso muamua talu ona toto, e faʻasusu laititi le tipiteu i se nofoaga malamalama-(ae leʻo tuusao moli). I le lua i le tolu vaiaso, o se tulafono, o Prince Gustav e mauaa. Afai e te totoina le faʻavae i totonu o se manino palasitika ipu, oe mafai ona vaʻaia muamua aʻa ma ia mautinoa o rooting na tupu nofoaga mautinoa.

Faaiuga

Na matou masani ma se tasi o ituaiga sili ona matagofie o pelargoniums nei - Prince Gustav. I lenei tulaga, o le tupu igoa e matua ogatusa ma foliga vaaia: Prince Gustav e iloga i se ese mai fafo faʻaaliga ma le masani ai. Talu ai o le laʻau e le taugofie ma o loʻo avea pea ma mea fou, e sili atu mo tagata poto masani i le totoina latou totoina: ma le faʻaeteete lelei ma tausisi i tulafono o le tausiga, Prince Gustav o le a faʻafiafiaina oe i le matagofie tele o fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to propagate and care for Pelargoniums (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com