Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Jaffa Old City - Malaga i Isaraelu Anamua

Pin
Send
Share
Send

Jaffa poʻo Jaffa (Isalaelu) o se tasi o 'aʻai sili ona anamua i le lalolagi, na faʻavaeina i le vaitaimi o le Lolo e le ataliʻi o Noa o Yafet. I lona igoa, o lenei 'aʻai na taofia e le gata o se faʻafiafiaga i le talaʻaga, ae faʻapea foi ma se faʻaaliga manino o lona matagofie (i le gagana Eperu "Jaffa" o lona uiga "matagofie").

I le 1909, na amataina le fausiaina i luga o le kuata faʻa-Iutaia fou (pitonuʻu) o Jaffa, ua taʻua o le Tel Aviv. Talu mai lena taimi Tel Aviv ua tupu aʻe i se tele taulaga, ma o lenei Jaffa ua avea o se vaega o lona, ​​lona Old Aai. I le 1950, na tuʻufaʻatasia Jaffa ma Tel Aviv, ma ina ua maeʻa le tuʻufaʻatasia, o nei 'aʻai na mauaina le igoa masani "Tel Aviv - Jaffa".

Le sili ona lelei ile pito i luga ole Jaffa

E mafai ona e faitau i le talaʻaga o Jaffa auiliili faʻamatalaga i soʻo se taʻitaʻi malaga a Isaraelu, aua o lenei taulaga tuai o se lauiloa turisi nofoaga. Ae leai se tusi faʻasino mafai ona faʻailoa mai lena siosiomaga filemu filemu na lele i luga o le ea iinei, ma na tala faʻafilemu ma mea lilo o taimi ua tuanaʻi o puipui o fale tuai tausia ma le faʻaaloalo. Ua faʻatumuina moni Jaffa i mataaga, ma o le a sili atu saʻo le fai atu: Jaffa o se turisi tosina. Ma e le gata i le tu ma aga masani o le upu, ae faʻapea foi i se uiga e le masani ai. Tusa lava pe e te le alu i se mea, ae naʻo le savalivali i auala vaiti o le taulaga, i luga o papa maʻa tuai i se pupula, e te maua le manatu o lenei o se malaga i le taimi, i taimi ua tuanaʻi!

Ma o lenei e ui lava i le mea moni e faapea i le tele o tausaga ua tuanaʻi, ua avea Jaffa ma nofoaga tutoʻatasi turisi ma le tele o faleaiga, faleʻaiga, faatufugaga faleoloa, faatufugaga atisi ma faleoloa, fale mataaga, fale mataaga. Ma o le faitau aofai o tagata iinei na fetaui ma le talafeagai: musika, tagata vaneina, teuteuina, tagata atisi - o latou numera i le 1m ² e le moni tele. Mo nisi turisi, o se maoaʻe-tele o faatufugaga ma foafoa-atamamai mafua ai moni le fefe.

Taua! E le faigofie tele ona maua le nofoaga talafeagai i lenei 'aʻai anamua. O auala tuai e tai tutusa, ma e faigofie ona e seʻetia faʻatasi ma latou. O le mea lea, mo se savaliga, alu ma oe i taimi uma se faʻafanua o Jaffa ma mataʻina i Lusia, aemaise pe a fai e te le iloa faʻafefea ona faʻaaoga fesoʻotaʻiga faʻafanua luga o lau telefoni.

O Jaffa e i ai lona kuata tutasi o faʻailoga o le zodiac - o lona foliga mai ua faʻamatalaina e le manaʻo e faʻalelei le tele o diasporas, o latou sui e nonofo iinei. O auala e i ai ni igoa le mautonu e foliga mai e faʻaalia: e leai seisi e sili pe leaga, e tutusa tagata uma. O se tu ma aga ua uma ona atiaʻe i tagata tafafao maimoa: e te manaʻomia le sailia o se auala ma lau zodiac sign ma paʻi atu i le faʻailoga e maunu ai le laki.

Taua! Fai seevae lelei e fiafia ai ile savali. Sneakers e lelei. Toetoe o auala uma e le laugatasia, ma le tele o mataʻutia malifa.

Ma o lenei i nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i nisi o vaaiga a le matua Jaffa - o le sili ona le masani ai, sili ona faʻasolopito, sili ona atisi. I se tulaga lautele, e uiga i le sili ona lelei. Ma aʻo e suʻea nei nofoaga, ia e mautinoa e alu ese mai le auala ma vaʻai i mea uma e te mafaia! Ma o le a e vaʻaia le tele o mea e le masani ai, ae afai e te maua oe i luga o se tumaʻoti teritori, ona na o le faʻatoese ma alu ese - leai se tasi o le a paʻi turisi.

Laʻau moli moli

Natia i totonu o le tele o auala tuai o se matua ese lava tosina, lea ua avea ma tatau-vaʻai mo uma malo o Jaffa ma Isaraelu. E le faigofie ona maua, o le faʻailoga faʻapenei: savali mai le Mazal Dagim Street i le Mazal Arie Street.

O le moli moli o loʻo opeopea i luga o le ea na fausiaina ma fausiaina e le vanevane o Ran Maureen i le 1993. O le laʻau e tupu i totonu o se lapoa oval ulo, ma e foliga mai o loʻo fofoa mai se fuamoa. O le ulo e tautau i maea malolosi na taula i puipui o fale lata ane.

E i ai le tele sili atu uiga i lenei tulaga le faʻatulagaina nai lo le ono foliga mai i le taimi muamua tepa. E tele faʻauiga, ma e mafai ona malamalama tagata uma i lona faʻafaigofieina mo ia. Nei na o le lua faʻamatalaga:

  1. O le laau i totonu o le "fuamoa" o se autu mo le mafaufauina e uiga i le mea moni o loʻo tatou ola e pei o i totonu o se atigi, o loʻo tatou agaʻi pea i luma ma mamao atu mai le lalolagi ma le natura, mulimuli ane motusia sootaga mulimuli ma o tatou tuaʻa.
  2. O lenei maafaamanatu o se faatusa o tagata Iutaia, ua saeia mai o latou laueleele ma faataapeapeina i le lalolagi atoa, ae faaauau pea ona ola ma fua.

Faletusi o atavali na saunia e Frank Meisler

E le mamao mai le faʻapipiʻiina ma se moli moli, i luga o Simtat Mazal Arie 25, o loʻo iai foʻi seisi mea faʻatosina: o le Faletusi a Frank Meisler. O ona e ona le tagata vane ata o Frank Meisler, taʻutaʻua e le gata i le taulaga o Jaffa ma Isalaelu, ae i le lalolagi atoa. O foafoaga a Meisler o loʻo iai i faʻaaliga i Lonetona, Brussels, Niu Ioka, ma le tele o tagata taʻutaʻua latou te aoina.

E mafai ona e vaʻai atu i le tele o mea mananaia i totonu o le faleoloa. Na mafai e Frank Meisler ona faʻafetaia le taleni a Vladimir Vysotsky ma ia faʻaalia lelei le faʻaalia o le olaga o le tagata pese i se ata e fausia ai ata. Ma e maeu le amataina o le tagata vaneina ata o Sigmund Freud! E le itiiti ifo le le masani ai o le ata o le lauiloa Pablo Picasso ma lona sili ona mauoa ma eseese lalolagi i totonu.

E mafai ona e matamata i galuega taulima a le taʻutaʻua Frank Meisler matua saoloto. Fale tatala itula:

  • Aso Toonaʻi - aso malolo;
  • Aso Sa - Aso Tofi - mai le 10:30 i le 18:30;
  • Aso Faraile mai le 10:00 i le 13:00.

Ekalesia a le Aposetolo o Peter ma le lotoa o St. Tabitha

O le taulaga o Jaffa o le nofoaga na maua ai e le Aposetolo paia o Petelu se faaaliga, ma na ia toefaatuina ai le tagata amiotonu o Tabitha mai le oti. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le tele o lotu lotu iinei, e aofia ai ma na faʻapaʻiaina i le Aposetolo o Peteru.

I le 1868, na maua ai e Archimandrite Antonin (Kapustin) se taupulepulega i Jaffa, lea sa i ai le fale talimalo mo tagata femalagaaʻi i Orthodox. I le 1888, na amata ai ona fausia se lotu Orthodox luga o lenei 'upega tafaʻilagi, ma i le 1894 ua maeʻa faʻapaʻiaina. O lenei falesa tele e toe manatua ai lava lotu Orthodox ua masani ai tatou.

O le isi faʻailoga iloga Orthodox o loʻo tu i le teritori o le monaseri - o le ana tanu o le aiga Tabitha. O se falelotu matagofie na tu i luga aʻe o le tuugamau.

Nei nofoaga faʻalelotu i Jaffa tuai tu i luga o le auala Herzl, 157. E tatala le malumalu i aso uma mai le 8:00 i le 19:00.

Ekalesia Katoliko a le Aposetolo o Peter

I luga o le Kikar Kdumim sikuea (e masani ona taʻua o le sikuea o anamua) o loʻo i ai le isi malumalu o le Aposetolo o Peter, ae o le taimi nei Franciscan. O le maualuga logo logo o lenei faʻailoga faʻalelotu mafai ona vaʻaia mai uma le talafatai.

O le uluaʻi ekalesia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi na fausia i le 1654, faʻaaogaina toega o se' aʻai tuai o le 13th seneturi. O le fale, lea ua i ai nei, na fausia i le 1888 - 1894.

O totonu o le falesa e matua lalelei lava: o se faʻalo maualuga o le faʻalo, puipui e faʻapipiʻi ma mapu ma puipui matagofie, o faʻamalama tioata e atagia mai ai taimi sili ona taua i le olaga o le Aposetolo o Peter, o se pulelaa tulaga ese na vaneina i foliga o se laʻau.

E mafai ona e ulufale i le lotu i soʻo se taimi, ma e i ai le faʻasologa o tagata i le faitotoʻa. Misasa e faia iinei i le tele o gagana: Igilisi, Italia, Sipaniolo, Polani ma Siamani.

O loʻo i ai le tulaga i luma o le malumalu, lea e ofaina mai ai se vaaiga sili ona matagofie o le isi tosinaga o Jaffa ma Isaraelu - le uafu tuai.

Taulaga Jaffa

Muamua, o Jaffa o se tasi o uafu taua a Isaraelu Anamua, ma o iinei na folau ai tagata malaga iinei i lo latou ala i Ierusalema.

O le aso ua le toe faʻagaioia le uafu i lona paʻu sa i ai muamua, ua atili ai ona avea ma tagata tafafao maimoa. Lenei o se tasi o sili ona lauiloa faʻafiafiaga eria i le taulaga ma faleaiga, faleʻaiga, faleoloa, fale faʻaaloalogia (tuai uafu ua toefausia mo nei faʻavae). E ui lava, iinei ma le taimi nei fagota vaʻa ma fiafiaga vaʻa o loʻo teuina - e mafai ona e faʻaaogaina se vaʻa poʻo se vaʻa ma vaʻai i Tel Aviv mai le sami.

Faʻaaliga! I le Aso Toʻonaʻi (aso malolo) e toʻatele tagata i le uafu, laina uumi e potopoto i faleʻaiga sili ona lelei. Ina ia mafai ona vaʻaia se tasi o vaʻaiga sili ona manaia a Jaffa i se siʻosiʻomaga sili atu le toʻafilemu, e sili atu le o mai iinei i se aso o le vaiaso, pe a toalaiti tagata.

I le faitotoʻa o le taulaga, e le mamao mai le talafatai, o le Andromeda papa na tulaʻi i luga. E pei ona fai mai le tala, o ia na lokaina Andromeda i le filifili, o ia na laveaʻiina e Perseus.

O le faitotoʻa o Vera ma le potu e vaʻai ai

O le isi tosinaga i Jaffa o le Faitotoʻa o le Faʻatuatua, lea e tu i luga o le Mauga o Glee i le Abrash City Park. O le Faitotoʻa o le Faʻatuatua o se lauiloa lauiloa fausaga fausiaina e le vaneina ata mai Isaraelu Daniel Kafri i le faaiuga o le mulimuli seneturi. O le maʻa na fai ai le maʻa faʻamanatu o le maʻa Kalilaia na aumaia mai le Pa i Sisifo i Ierusalema.

O le faʻatagata e aofia ai tolu pou o le 4 mita maualuga, fausia ai se maualuga faitotoʻa. O maa taʻitasi e ufiufiina i faʻatusa faʻatusa e faʻamatalaina ai taupulepulega o tala faʻale-Tusi Paia.

  • taulaga a Aperaamo,
  • Le miti a Iakopo ma le folafolaga o le laueleele o Isaraelu;
  • o le puʻeina o Ieriko e tagata lutaia.

Fai mai foi o lenei faailo faailoga o le faʻatuatua o tagata Isaraelu i la latou filifiliga.

I le auala, o le Hill o Glee o se vaʻaia vaʻaia foi e mafai ona e vaʻai ai i Tel Aviv ma le taulaga tuai o Jaffa, i le sami le gata.

Faletusi o Mahmud

O le faʻataʻitaʻiga sili o fale tapuaʻi ole lotu Mosalemi i Jaffa ole Mahmud Mosque. I le auala, lenei mosque sili ona tele i Jaffa ma le lona tolu i uma o Isaraelu.

O le Mahmud Mosque e le tasi le fausaga, ae o se vaega tele na ofuina se poloka atoa i Jaffa. Jaffa I le itu i sasaʻe, o lenei nofoaga e tuaoi ma le Hours Square ma le Yafet Street, i saute - e le Mifratz Shlomo Street, i le itu i sisifo - e le Ruslan Street, ma le itu i matu - e le Rezif Ha-Aliya HaShniya Embankment.

E mafai ona e ulufale i totonu o le mosque i totonu o le faitotoʻa tutotonu mai Ruslan Street pe auala atu i le faitotoʻa mai le Clock Square. E i ai foi le faitotoʻa i le itu i saute, ma e i ai isi e latalata ia latou - toeititi lava leai se tasi e iloa e uiga ia latou, aua o loʻo lalafi i tua o pa, i se vaapiapi va i le va o faleoloa.

E leai ni turisi i totonu o le Mahmud Mosque, e ui lava o lenei nofoaga faʻalelotu e mo na nofoaga i Jaffa e aoga tele le vaʻai i ai. O le siosiomaga o Sasaʻe e sili ona lagonaina iina! I totonu o le faʻafitauli o loʻo iai ni lotoa tele e tolu, o se vaega fafine (e le faʻatagaina tane e ulufale iina), o se faʻatanoa vai masani. I se tasi o lotoā, o loʻo i ai le amataga sinasina sinasina sundial sundial foliga o se tele pulou.

Flea maketi "Shuk ha-Peshpeshim"

A maeʻa faamemelo i vaaiga a le taulaga tuai, e mafai ona e fealualuaʻi solo i totonu o le maketi a le Jaffa. O loʻo tu i le fetaulaʻiga o auala o le Yerushalayim Avenue ma le auala o Yehuda HaYamit. O le auala tele o loʻo faia ai faʻatauga o Olei Siona, ma o magaala lata mai o loʻo faia ai se faleoloa tele.

O le maketi utufiti e mafai ona faʻatusatusa i le falemataʻaga o le 'aʻai o Jaffa ma Isalaelu, o loʻo iai le tele o mea faʻatosina mai, ma le mea e te le tau totogia ai e vaʻai ai. Lenei latou faʻatau atu atoatoa mea uma, mai le lona lua-tau tagata faʻatau oloa i taua taua: lamepa 'apamemea aso anamua, faʻatusa eseese, mea tuai, meataʻalo a tamaiti mai taimi eseese, kapeta e' aina e mogamoga.

I luga o se tusi! Tau e maualuga mo mea uma, taugofie taugofie - tagata faʻatau faʻamoemoeina! O le tau e mafai ona faʻaititia e 2-5 taimi!

Ae tusa lava pe e te le faʻataua se mea, ae naʻo le savalivali faataamilo i faleoloa ma vaʻai i le "fale mataaga faʻaaliga" - o le tele o le fiafia e mautinoa! O tagata faʻatau atu e matua galue lava i le ofoina atu o mea uma latou te fefaʻatauaʻi. Ma e mafai ona latou faʻamatalaina se tala faʻapitoa e uiga i le toeititi lava o le mataupu.

Lelei e iloa! O tagata tafafao maimoa ua fautuaina e faʻatau se faatauga pe afai e te fiafia moni i lea mea, pe afai o oe o se moni connoisseur o anamua. I lenei maketi, i lalo o foliga o mea seasea, latou te masani ona ofaina ni aitema e leai se tau.

O loʻo iai pa ma faleʻaiga ile nofoaga faʻatau. A maeʻa faʻatau pe a uma se savaliga, e mafai ona fai sau taumafataga suamalie i totonu o se fale mafanafana ma felanulanuaʻi.

O le flea maketi i le taulaga tuai o Jaffa e matala Aso Sa-Aso Tofi mai le 10:00 i le 21:00, Aso Faraile mai le 10:00 i le aoauli, ma le Aso Toonai o se aso malolo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O fea e nofo ai i Jaffa

O le sailia o mea e nonofo ai i le taulaga tuai o le a le avea ma se faʻafitauli, talu ai o le filifiliga o faletalimalo i eseese tau o vasega e fai lava si lelei. Ae o tau masani mo mea e nonofo ai i le taulaga o Jaffa e maualuga atu nai lo le tele o taulaga i Isaraelu.

I tafatafa o le flea maketi, i totonu o se faʻasolopito fale mai le 1890s, o le matagofie Cityinn Jaffa Fale o loʻo tu ai. Nofoaga i le aso o le a tau ai le aofaʻi o loʻo mulimuli mai (i le taumalulu ma le taumafanafana, faʻatulagaina):

  • i totonu o le potu faʻalua faʻatulagaina 79 € ma le 131 €;
  • i le potu mautotogi sili 1 potu moe 115 € ma le 236 €.

Faletalimalo faletalimalo 4 * Maketi Fale -O le Atlas Boutique Hotel e tu na o 300 mita mai le oneone oneone ma le sami luma, e latalata i mea mataʻina uma o Jaffa. Tau o mea e nonofo ai i le taumalulu ma le taumafanafana i le aso.

  • i le potu faʻalua faʻatulagaina 313 € ma le 252 €;
  • i totonu o se potu o le aiga mo le lua 398 € ma le 344 € 252.

O le faletalimalo faʻaonapo nei Margosa Tel Aviv Jaffa, tu ai na o le 500 mita mai le uafu tuai, ofaina nofoaga mo lua i nei tau (taumalulu ma le taumafanafana, faʻatulagaina):

  • potu masani 147-219 € ma le 224-236 €;
  • lux 200-310 € ma le 275-325 €.

I se tasi o itumalo sili ona pisi o tuai Jaffa, i le ogatotonu o le utufiti maketi, o le Old Jaffa fale talimalo. I se faʻaopopoga i potu masani, o loʻo iai foʻi potu faʻalua faʻapipiʻiina. I le taumalulu, o ia fale o le a tau 92 €, i le taumafanafana teisi sili atu taugata - 97 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Jaffa mai Tel Aviv

O le taulaga taulaga o Jaffa, o le mea moni, o le itu i saute o Tel Aviv. O lenei faʻailoga tuai o Isaraelu mai le taulaga o aso nei e mafai ona oʻo atu i ai vae, i pasi poʻo taʻavale laʻititi.

E faigofie ona savali i vae mai le foloa (taelet) o Tel Aviv ma ona matafaga tutotonu. O se mamao le taua o ni nai kilomita e mafai ona ufitia i le 20 minute, ma o le auala e manaia - i tafatafa o le oneone oneone.

Afai e te manaʻo e te alu iina mai le ogatotonu o le taulaga, ia e sili atu le faʻaaogaina o felauaiga. Mai le nofoaafi nofoaga Ha-Hagana ma le nofoaga autu pasi pasi Tahana Merkazit i Jaffa pasi numera 10, 46 ma pasi numera 16 (tiketi tau 3.5 €). Oe manaʻomia le alu i le Jaffa Faamasinoga taofi. Ina ia toe foʻi i Tel Aviv, e tatau muamua ona e alu i le nofoaga o Arlozorov i Jaffa, ma mai iina filifilia le auala talafeagai.

O se taʻavale laʻupasese mai le taulaga o Tel Aviv e oʻo atu i le toeaina o Jaffa, e $ 10 le tau. Moni, e tatau ona e siakiina o le avetaavale liliu i le mita, a leai o le a e tatau ona totogiina sili atu.

Taua! E le tatau ona fuafuaina se asiasiga i Jaffa (Israel) i le Aso Toʻonaʻi: i lenei aso, tele fale mataaga, faleoloa ma faleoloa ua tapunia, ma felauaiga e le malaga.

Uma vaaiga o Jaffa, faamatalaina i luga o le itulau, ma le sili ona manaia nofoaga i Tel Aviv ua makaina luga o le faafanua i Lusia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: MAOTA O SAMOA VIIGA O LE ATUA #18 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com