Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bankruptcy of legal entities - sitepu ma lea laasaga faatonuga mo le faatautaia o le gaumativa taualumaga + 5 laasaga o le folafolaina ose tulafono faaletulafono gaumativa: taunuuga ma matafaioi

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au pele faitau o le Richpro.ru pisinisi mekasini! Matou te faʻaauau pea le faʻasologa o lomiga i luga o le mataupu o le faʻamaapeina, pei o lea, matou te taʻu atu ia te oe e uiga i le gaumativa o tulafono faʻalapotopotoga. Ia tatou o loa!

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

O faʻafitauli o le gaumativa o faʻalapotopotoga faaletulafono i totonu o le faʻavae o le tulafono feterale o loʻo i ai nei e talafeagai mo pisinisi o loʻo aʻafia i pisinisi faapisinisi.

Bankruptcy o se tulafono faaletulafono o se tasi o tali i le tautupe faigata o se atinaʻe mo felagolagomaʻi ma tagata aitalafu. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i le faiga o le gaumativa.

I lenei tusitusiga, o le a tatou auiliiliina ai:

  • Manatu ma faʻailo + tulafono i le nau i fale faʻaletulafono;
  • Laʻasaga ma foliga o le gaumativa taualumaga o se faʻalapotopotoga faaletulafono - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga;
  • O nuances o le gaumativa taualumaga + lala sooupu noataga i le gaumativa o se faʻalapotopotoga faʻaletulafono.

I le tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai ai poʻo le a le gaumativa o faʻalapotopotoga faʻaletulafono o le a, o le a le taualumaga + o le a matou avatua laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le folafolaina o se faʻaletulafono kamupani gaumativa. Oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona alu le faʻagasologa o le gaumativa ma pe o le a le mea o le aitalafu aitalafu i le nau


1. Le faʻatagaina (bankruptcy) o faʻalapotopotoga faaletulafono - o mea autu ia ma mea e manaʻomia 📃

O le sololcycy tulafono e faʻavae i luga o fuaiupu O le Faavae, O le Tulafono Lautele o le Malo o Rusiaaofia ai ma sapalai i le faʻalauiloaina o aitalafu ua gaumativa ma faʻamalosia ona faoa a latou meatotino ae fiafia i tagata aitalafu, Feterale Tulafono Nu 127-FZ o Oketopa 26, 2002 "I Insolvency (Bankruptcy)", ma Nu. 482-FZ o Ianuari 29, 2014 "I Teuteuga i le Federal Law" On Insolvency (Bankruptcy) ".

 Lalotoso le tulafono i le nau i fale faʻaletulafono - Tulafono Feterale i le gaumativa o faʻalapotopotoga faaletulafono o le 2015

O le tulafono feterale faʻamatalaina le manatu o le le mafai ona totogi aitalafu (gaumativa) o le matua le mafai ona faia peimeni e le aitalafu mo aitalafu faʻatupeina i tagata aitalafu ma tagata faigaluega o le pisinisi.

O le mea moni, o le kamupani faʻaletulafono e leai ni tupe maua fua e faʻatautaia ai feutanaiga tau tupe i lalo o feagaiga faakonekarate i totonu o fafo pisinisi siosiomaga ma totonu o le kamupani.

Aitalafu a se itutino faaletulafono, fuafuaina o ni aseta e le o ni tupe, e mafai ona toe mauaina e tagata aitalafu e ala i le faamasinoga o le tulafono.

Mafuaʻaga mo le amataina o se mataupu:

  • aitalafu aitalafu a se kamupani faaletulafono i le aofaiga atoa sili atu 300 afe rubles. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻiga o aitalafu autu e le aofia ai faʻasalaga ma faʻasalaga ua molia ai. Ae le i faia teuteuga i le tulafono ia Ianuari 29, 2014, FZ Nu 482-FZ, o le tuufaatasiga aofaʻi aofaʻi e 100 afe rubles;
  • e le faia faʻamalosia e le faʻalapotopotoga peimeni i tagata aitalafu i totonu o le 3 masina;
  • kamupani e le totogia totogi, penefiti ma isi totogi faʻamalosi i au tagata faigaluega.

Afai e faʻamalieina aiaiga faʻapitoa aitalafu pe o le aitalafu lava ia mafai ona amataina le gaumativa taualumaga.

O teuteuga na faia ia Ianuari 29, 2014 i le tulafono i le le mafai ai ona totogi aitalafu (bankruptcy) ua aiaia ai mo se tuutuuga faasaina le filifiliga o se insolvency administrator i le tulaga pe a fai o se mataupu na amataina e ia lava ia.

I le faʻaopopoga i lenei tuutuuga, Feterale Tulafono Nu 482-FZ aso Ianuari 29, 2014, teuteuina le taualumaga mo le faʻalauiloaina o se faʻalapotopotoga faaletulafono gaumativa e faletupe.

E ave iai le fiafia i faletupe e faʻaleaogaina le mauaina o le faʻaiuga a le faʻamasinoga i le faʻasilasilaina o le aitalafu na gaumativa. O lona uiga e iai le aiatatau a faletupe e amata ai taualumaga o le gaumativa i le taimi lava e iai mafuaʻaga mo lenei mea, e aunoa ma le alu i le faʻamasinoga mo se faʻaiuga muamua.

A leai, o le amataina o le gaumativa mataupu mo isi aitalafu o loʻo faʻatinoina i le faiga faatonuina e le Federal Tulafono o Oketopa 26, 2002 Nu 127-FZ.

Ina ua maeʻa le kamupani - o le aitalafu ua faʻalauiloa bankrupt, tagi mo aitalafu aoina e tagata o loʻo nofo aitalafu ai iloiloina e le fono aoao faʻatagaina ma puleaina tino ma o se sui o le faamasinoga faʻamasino.

Mo le vaitaimi o taualumaga o le gaumativa, o malosiaga o le ulu o le kamupani e avea e le komesina o le gaumativa.

O le vaitaimi mo le faʻalauiloaina o le gaumativa pisinisi o se vaitaimi o le sili atu i le 3 masina mai le taimi na tuʻuina atu ai le tusi talosaga.

Mafuaʻaga mafuaʻaga mo le faʻaleagaina o le kamupani:

  • vaivai pe le saʻo pisinisi fuafuaina, leai se manino auala mo le atinaʻeina o le atinaʻe; (Ua uma ona matou tusia pe faʻafefea ona tusia se pisinisi pisinisi ia matou mataupu muamua)
  • au le puleaina lelei;
  • leai ni polofesa i le falefaigaluega;
  • le mafai ona faʻatumauina le saʻo tau faʻavae;
  • omiga o tauvaga.

O mafuaʻaga mo le gaumativa e fuafuaina e le tele, masani ona fesoʻotaʻi, mea e faʻamoemoe i ai faaupufai, tamaoaiga tulaga i le atunuʻu, tagata taʻitoʻatasi uiga eseʻese o le kamupani atinae, faautauta lona faʻavae faʻalapotopotoga, sitaili pulega ma isi mea taua.

Faailoga o le nau

O le faʻailoga iloga o le le mafai (bankruptcy) o se faʻalapotopotoga o le le lava o tupe e totogi ai aitalafu i tagata aitalafu. Afai o faigata tau tupe e sili atu ma le 3 masina, ona i ai lea o mafuaʻaga mo le amataina o le gaumatiʻa taualumaga.

Faʻailoga le faʻamauina o le gaumativa e aofia ai le faʻaopoopoga o teuga tupe totogi, o le faʻaititia o tupe a le kamupani, o le tolopoina o tului totogi i tagata faʻapisinisi ma totogi i le aufaigaluega a le kamupani.

1.1. Aisea e manaʻomia ai se faʻagaioiga faʻaletulafono ole vaega faʻaletupe?

O le faʻagasologa o le gaumativa e mafai ai e le aitalafu ona faʻafitauli faigata tautupe e ala i le toe iloiloina o le faʻavasegaina fuafuaga mo noataga, toe faʻatupeina o aitalafu poʻo le tolopoina o totogi.

O le atoa le aitalafu o le aitalafu o le a le tupu, ae o le a mafai ona totogi aitalafu i isi auala i le tau o le i ai feaveaʻi ma le mafai ona minoi meatotino.

"O le faamoemoe o le gaumativa mo kamupani o lona uiga o le mulimuli ane faamutaina o a latou gaioiga, i nisi tulaga - o se atoatoa toefaatulagaina o le tulafono faaletulafono"

Aisea e manaʻomia ai e le aitalafu le nau?

Failaina o se tusi talosaga mo le faʻalauiloaina o se atinaʻe gaumativa i luga o le taumafaiga a le aitalafu ono i ai ni 'eseʻese mafuaʻaga, amataina mai le mea moni le mafai e totogi ai aitalafu ma iʻuga puipuiga mai osofaiga osofaiga.

O le faʻagasologa o le gaumativa i lenei tulaga e avea o se auala lelei o le faʻatulafonoina o puipuiga mai teteʻega osofaʻiga mai fafo. Ae le i teuteuina le tulafono a le malo tele i le nau ai o tulafono faʻaletulafono, le amataina o lenei auala e le aitalafu sa tele ni mea lelei, aofia ai le mafai filifiliga tutoatasi o le komesina o le gaumativa.

A maeʻa ona teuteu le tulafono, lenei aiaiga faalēaogāinama aitalafu o le a le mafai ona filifilia se arbitration manager.

A le o lea, o le amataina o le gaumatiasia taualumaga o loʻo i ai le tele o tulaga lelei mo le aitalafu i tulaga o le taofia le tumau o aitalafu faʻataʻatiaga auala, faʻapea foi ma le faʻamoemoe o le apili a tagata uma aitalafu mo le aoina o aitalafu faʻaputuputu.

Aisea e manaʻomia ai le nau ma se tagata o loʻo nofo aitalafu ai?

Ole failaina ole bankruptcy e le kamupani nono tupe ose auala sili lea ona aoga e toe maua ai aitalafu. O lenei gaioiga e sili ona taua pe a fai o le kamupani aitalafu o loʻo galue, ma o le tagata faʻaletulafono ei ai ana meatotino ma aseta e mafua ai ona mafai e le tagata o loʻo nofo aitalafu ai ona aoina le aitalafu.

I se faʻaopopoga, o le amataina o le gaumatiʻa taualumaga e le tagata o loʻo nofo aitalafu ai ia te ia le lelei o le tofiaina o lau pule, faʻapea foʻi ma le faʻavavevaveina o le aoina o aitalafu, e aunoa ma le faʻatali mo iʻuga o le umi o galuega a le ofisa o le itu tatala.

I le maeʻa ai o le faʻatulafonoina taualumaga, o le faʻataunuʻuina o aitalafu i tagata aitalafu o le a faʻataunuʻuina i se isi tulaga.

1.2. O ai e mafai ona apalai ma amata le gaumatiʻa taualumaga o se faʻalapotopotoga faaletulafono

Ina ia amataina le gaumatiga o taualumaga o se faʻalapotopotoga, e manaʻomia le tuʻuina atu o se talosaga talafeagai i le faʻamasinoga arbitration e le na amataina le mataupu, lea e mafai ona:

  • le kamupani lava ia, o loʻo aitalafu i ana matafaioi (faʻavae, faʻavaeina, pule, pule o le kamupani);
  • tagata nonoina atu, lona tolu vaega lona tolu vaega;
  • tino o le malo;
  • le tumau pulega ma pulega tino.

Taumafaiga aitalafu kamupani i le amataina o le gaumativa taualumaga o se tali aoga pe a fai o le aitalafu i luga o aitalafu sili atu ona sili atu nai lo le aofaʻi o le kamupani aseta tautupe.

Lalo o le sooga e mafai ona e aumaia se faʻataʻitaʻiga o le tagi:

  • Talosaga mo le faʻalauiloaina o se faʻaletulafono le vaega faʻalapotopotoga (Faʻataʻitaʻiga)

O le alu ese mai le aitalafu pu mo le kamupani faʻaiʻu i le iʻuga o le gaumativa faʻagaioiga: o le aitalafu ua uma ona aveʻesea ma mafaufau ua maeʻa totogiina, tusa lava pe leʻi maua moni e le au aitalafu le aofaʻiga o peimeni i le atoaga, lea na faia e le pisinisi e totogi ai.

O se tulaga le lelei o se auala e foʻia ai faʻafitauli tautupe o le leai lea o se avanoa e filifili ai se pule faʻatonu, lea e masalosalo ai uiga faamaoni ma iʻuga lelei ole faʻamasinoga.

Peitaʻi, afai e i ai faʻailoga taua o le le mafai ai ona totogi aitalafu, o se atinaʻe o loʻo nofo aitalafu i lalo o lana noataga, o loʻo iai se aia faʻatulafono e faila ai se mataupu tau le gaumativa.

Lenders mafai ona faila se talosaga ma le faʻamasinoga mo le faʻailoaina o le gaumativa o se pisinisi faʻapitoa e oʻo lava i le taimi o loʻo faʻaauau ai ana pisinisi. Afai o le totogiina i luga o aitalafu ua tuai, o le a mafai ona ia tofiaina sana ia lava pule tupe ma faʻatonutonu gaioiga a le atinaʻe.

E mafai ona latou apalai i le faamasinoga e faʻailoa se gaumativa pisinisi setete tino: ofisa o le loia ma pulega o lafoga... O le faʻavae mo le apili atonu o le le lava o faʻamatalaga i lisiti tupe mo se taimi umi.

Nei o ni faʻataʻitaʻiga o le faʻalauiloaina o se aitalafu - o se faʻalapotopotoga faaletulafono gaumativa:

  • Faʻataʻitaʻi faʻaputugatupe talosaga mai le faʻatagaina tino;
  • Faʻataʻitaʻi faʻataʻotupe tagi mai le gaumativa aitalafu.

I le faaopoopo atu i le aitalafu, gaumativa aitalafu, tino faʻatagaina, o le le tumau pulega ma pulega faʻalapotopotoga e iai foʻi le aia tatau e talosaga ai i le faʻamasinoga faʻamasino ma se talosaga mo le faʻalauiloaina o le gaumativa faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga.

I se tasi o a matou lomiga talu ai, sa matou tusia auiliili ai e uiga i le faʻamaapeina o se Polokalame, tuʻuina mai lea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga, faʻafetai o le a faʻasolosolo lelei ai le tapunia, matou te fautuaina oe e te faitauina foi.

Sei o tatou mafaufau auiliili i lea laasaga ma lea laasaga faatonuga (laʻasaga) o le gaumativa taualumaga

2.5 laʻasaga o le faʻalauiloaina o se faʻaletulafono ole malo faʻaletonu - foliga ma nuances o le gaumativa taualumaga o se faʻalapotopotoga faaletulafono 📋

O le iai o mafuaʻaga taua o le le mafai ai ona fuafuaina le aloaʻia e le faʻamasinoga o le mea moni o le gaumativa o se faʻalapotopotoga faaletulafono.

Aloaia o lenei mea moni o le agavaʻa o le aitalafu malupuipuia folafolaga tusitusia, totogi lafoga ma totogifuapauina e le o se mafuaʻaga mo le mulimuli ane tapunia o le atinaʻe.

I se faʻaopopoga i laʻasaga o le gaumativa faʻagaioiga faʻapisinisi pe a faʻamutaina faʻalapotopotoga, i se faʻapitoa kamupani - o le aitalafu isi ituaiga o tauvaga pulega ono faʻaaogaina:

  • maitauina;
  • toe faʻaleleia o mea tautupe;
  • pulega i fafo;
  • taualumaga o le gaumativa;
  • maliega malie

O le faʻatautaia o ni faʻafitauli e le mafai ona totogi aitalafu o se faiga faigata ma se faʻavasegaga fofo o faʻafitauli a le tagata lava ia.

O le tausisia o lenei faʻasologa e le faʻamalosia, o le faʻatautaia o se faʻapitoa gaumativa taualumaga ua fuafuaina faʻalagolago i le tulaga moni o mataupu i le atinaʻe faʻavae i luga o iʻuga o le vaʻai. komesina o le gaumativa, aitalafu, itutino faaletulafono.

I le tele o tulaga, o le le faʻamalieina gaioiga e le aofia ai laʻasaga uma, ae faatapulaaina i le maitau ma bankruptcy taualumaga aunoa ma le uia o totoe o laʻasaga.

O laʻasaga uma e faʻavaeina e se faʻamasinoga faʻavae e faʻavae i luga o le suʻesuʻega o tulaga taʻitasi o le tulaga i le atinaʻe, faʻaalia i le fonotaga aoao a tagata aitalafu.

Vaega 1. Vaʻavaʻaia o taualumaga mo le gaumativa o se faʻalapotopotoga faaletulafono

O le laʻasaga muamua i le faʻatuina o le le faʻamalieina o le vaʻavaʻaia o gaioiga tau tamaoaiga a le kamupani aitalafu.

O le mafuaʻaga o le maitauina o le faʻailoa o mea tautupe gafatia o le atinaʻe, faʻapea foi ma le suʻesuʻeina o lona tulaga i le alamanuia o se mauoa pe faʻaletonu tagata auai i pisinisi pisinisi.

O lenei faʻatagaina oe e filifili pe i ai i le aitalafu se avanoa moni e totogi ai aitalafu ma faia isi faʻamalosia totogi totogi i le atoa.

O le matauina taualumaga uiga faʻaititia malosiaga o le ulu o le atinaʻe. Ma le isi, e faʻatagaina Faʻailoa agavaʻa gafatia ma le tulaga o le solvency o se faʻaletulafono ofisa, faʻapea foi ma le mautinoa le saogalemu o ana meatotino.

O le matau e tau atu ai i le le aofia ai o se feteʻenaʻiga tului i le va o aitalafu aitalafu faaletulafono ma aitalafu.

Mataʻituina taualumaga mo le gaumativa o se tulafono faaletulafono. O le autu autu o le tulaga o le faailoaina o mea tautupe gafatia o le faʻalapotopotoga

O autu autu o le matauina auala o:

  • auiliili mea, mea tau tupe, meatotino a le kamupani ma faia auala mo lo latou saogalemu;
  • tusia se lisi atoa o tagata aitalafu, tagata teu tupe, tagata faigaluega, ia e i ai le aitalafu tautupe;
  • tusia se tusi resitala o noataga faakonekarate, i le amanaʻia uma o avanoa faʻamatalaga ia latou;
  • fuafua le aofaʻi atoa o aitalafu aitalafu;
  • e faʻatautaia se auiliiliga auiliili o mea e mafai ai ona faʻatulaga se aluʻese mai le faʻalavelave tautupe ma le toe foʻi mai o le solvency.

I le vaitaimi atoa o le maitauga e le faʻamasinoga faʻamasino ua tofia se pule le tumauma le poto faʻapitoa ma toleniga, tutoʻatasi ma le-faʻailoga tagata agaʻi i aitalafu ma aitalafu i le gaioiga o le mataʻituina o le tamaoaiga gaioiga o le atinaʻe.

E avanoa le pule le tumau i faʻamatalaga uma o le atinaʻe, e aofia ai ma mea o loʻo iai faʻamatalaga tuʻufaʻatasia. O le matauina taualumaga ei ai se manino tapulaʻa tusa ai ma lea e tatau ona faʻaauau. le sili atu ile 7 masina.

O le vaitaimi atoa o loo faaauau pea ona galue le faalapotopotoga e pei ona masani ai leai se toe faʻatulagaina saʻo, tatalaina fou gaosiga, matagaluega, lala. I le faaiuga o lenei vaitaimi, e tatau i le pule le tumau ona tuuina atu se lipoti ma iuga o le galuega i le faamasinoga arbitration.

O le lipoti e tatau ona aofia ai faʻamatalaga nei:

  • e uiga i le tulaga tau tupe o le faʻalapotopotoga - o le aitalafu;
  • se fuafuaga faʻapitoa mo le toe foʻi mai o le solvency;
  • talosaga ma tagi a tagata o loʻo nofo aitalafu ai.

Faʻavae i luga o le vaʻaia e le pule le tumau, o le ono mafai ona toe faʻamaopoopoina metotia e faʻatatau i le aumaia o le pisinisi mai le faʻalavelave tau tupe o loʻo iloiloina.

A maeʻa ona ofi atu le atinaʻe i le gaumativa, e aliaʻe mai foʻi tuʻutuʻuga ma mea o loʻo faʻatino i totonu ole tulafono o iai nei.

  1. O tala tupe uma e faʻasaga i le tagata aitalafu, seʻi vagana ai totogi o loʻo i ai, na faila i se mataupu e le mafai ona totogi aitalafu, ae le faʻatatau saʻo i le faʻaletonu;
  2. Faʻagasologa o taualumaga aitalafu ua faʻamutaina, pueina faʻapagota ma isi faʻatapulaʻaina e le faʻatulafonoina pe aveʻesea, seʻi vagana ai mo ni mataupu ua aiaia e le tulafono;
  3. E faʻasa totogiina o le tau poʻo le faʻasoasoaina o faʻasoa a le au faʻavae ina ua tuua le atinaʻe, faʻatauina o le tuʻuina atu o sea e le tagata faʻavae;
  4. Faʻasaina lafoga faʻaleaʻoaʻoga i le tulaga o le solia o le faʻasologa o le toe totogiina o aitalafu i tagata aitalafu;
  5. Faʻasaina e faoa faamalosi meatotino e le e ona le kamupani e tuʻufaʻatasi;
  6. E faʻasa tufatufaga totogi, tului, faʻasoa tupe maua, polofiti faʻasoa;
  7. Faʻamutaina accrual o faʻasalaga, faʻasalaga mo le solia o tinoitupe totogi;
  8. E manaʻomia le mauaina o le faʻatagaga a le le tumau pule mo feutanaiga mo le tiaʻiina o meatotino ma le tusi taua sili atu i le 5% mai aseta a le kamupani - defaulter;
  9. Oe tatau ona maua le faʻatagaga o se pule le tumau mo fefaatauaiga i luga o le lisiti ma le tuuina atu o nonoina tupe (nonogatupe), suruits, faamaonia matafaioi, tofiaina o aia o tagi, i luga o le fesiitaiga o aitalafu ma le faamaoniga o le pulega o le defaulter meatotino i luga o le faavae o le malosiaga o le loia;
  10. E leai se aiā a vaega pule faia faʻaiuga i le faʻamutaina o gaioiga poʻo le toe faʻatulagaina o le atinaʻe, i luga o le auai o le aitalafu i isi faʻalapotopotoga, le fausiaina o isi kamupani, lala, sui sui, lala.

O nei aiaiga uma e o faatasi ma le gaumativa taualumaga i lona tulaga muamua - vaʻavaʻaia, o le autu mafuaʻaga o le suʻesuʻeina o mea tautupe gafatia o le defaulter e faʻailoa ai avanoa o le faʻafouina o le solvency, o loʻo iai le lava o aofaʻiga o meatotino e ufiufi ai tau o le gaumatie faʻagaioiga ma tusi ai se tusi resitala o tagata nofo aitalafu.

O le iʻuga o le suʻesuʻega, o le fono aoao a tagata aitalafu e filifili e alu i le isi laasaga o le bankruptcy.

Vaega 2. Toe faʻaleleia o mea tautupe (toe faʻatulagaina)

Lenei laasaga ole bankruptcy aofia ai le sauniuniga ma le faʻamaonia o se gaioiga fuafuaga e toe faʻafoʻi le faʻalapotopotoga solvency.

Faamoemoega o sea pepa - mo se taimi faʻatapulaʻa o le taimi e totogi ai aitalafu i aitalafu noataga ma totogi i tagata faigaluega.

Aisea e manaʻomia ai se tau faʻaleleia o mea tau tupe?  Lenei o se seti o gaioiga gaioiga faʻatatau i le toe faʻaleleia o galuega a le kamupani ma lana fou "fanau mai".

Faʻamoemoeina i le faʻamaopoopoina o gaioiga a tagata e ona le kamupani ma sui o le faʻamasinoga, o le iʻuga o gaioiga na faia o le a faʻailogaina ai le suiga i se isi laʻasaga o le gaumativa taualumaga.

O tuʻutuʻuga ia e faʻamalieina i le faʻagaioiga o mea tautupe.

  • O le tapulaʻa maualuga o taimi mo le toe faʻaleleia o mea tau tupe ua aiaia e le tulafono e le sili atu ile lua tausaga;
  • O se fuafuaga faʻapitoa e toe faʻaleleia mea tau tupe e tatau ona i ai se faʻasologa mo le toe totogiina o aitalafu aitalafu aitalafu faʻatasi ai ma se faʻamatalaga auiliili o avanoa e faʻamalie ai a latou tagi;
  • O le faʻasologa mo le toe totogiina o aitalafu aitalafu tatau ona aofia ai saini a tagata aitalafu tagata auai ma faʻamaonia e le faamasinoga;
  • O se faʻaiʻuga atoa mo tagi o loʻo iai a latou aitalafu e tatau ona faʻamaeʻaina ia le sili atu i le tasi le masina ae le i maeʻa le faʻagaioiga o le toe faʻaleleia o mea tau tupe, ma, i le amanaʻia o manaʻoga o le muamua ma le lona lua faʻamuamua, e le sili atu ma le ono masina ae le i uma.

I lenei vaega o le nau, o le bankruptcy administrator e taʻua o le pulega faʻatonu, o lana matafaioi tiute o le vaʻavaʻaia o le faʻatinoga o gaioiga gaioiga ma le faʻasologa mo le toe totogiina o aitalafu.

O itu faʻatulafono o le toe faʻaleleia ma le vaʻavaʻaia faʻasologa i le tele o manatu toe fai tasi ma faʻapea:

  • faaleaogaina o moliaga o sala tupe ma faasalaga mo le vaitaimi o le toefuataina o taualumaga;
  • faʻamalolo le tumau o totogi tufatufaga, tului, sea i faʻavae ma tagata teu tupe faʻafaigaluega;
  • aveʻesea o le pueina mai meatotino a le kamupani;
  • taofiga o taualumaga i luga o le tusi saisai.

I le faʻaopopoga i le vaʻavaʻaia faʻatusatusaga, faʻamatalaga tau tupe ua i ai numera o faʻasologa faʻatapulaʻaina pe a faia feutanaiga:

  • e aunoa ma le faʻatagaina a le pulega faʻataʻitaʻi, e le mafai ona faʻatautaia ni fefaʻatauaiga o se faʻaiuga o le a faʻateleina teuga tupe e sili atu i le 5% o aofaʻiga o tagi o loʻo saunia i le tusi resitala o tagata aitalafu;
  • e le mafai ona mauaina pe aveʻese le meatotino a le kamupani, vagana ai mo oloa maua i le gasologa o le gaosiga poʻo gaioiga gaioiga o le pisinisi;
  • tului aia tatau i tupe tautupe saunia mo le totogiina aitalafu faʻatulagaina o loʻo faʻatinoina i le toe faʻatupeina fua faatatau o le Faletupe Tutotonu o le Rusia Malo. I le tulaga o le totogiina atoa o aitalafu i le faaiuga o le toe faʻaleleia faiga faʻaletupe, le faamasinoga faʻamutaina le bankruptcy mataupu o le pisinisi.

Afai ua maeʻa le taimi atofaina o le tulaga tau tupe a le kamupani e leʻi suia pe ua faʻalelei atili foi, o aitalafu noataga e leʻi totogiina, o le suiga i le isi laʻasaga o le le faʻamalieina gaioiga faia - pulega i fafo pe bankruptcy taualumaga (faʻatauina atu o meatotino ma meatotino moni a le kamupani).

Vaega 3. Pulega i fafo (e pei o le gaumativa taualumaga) - filifiliga faʻatulafonoina

O le tulaga o pulega i fafo e le faamalosia i le gaumativa taualumaga ma e tauamiotonuina e le taliaina ma talafeagai mo se pisinisi faapitoa i le taimi nei mea tautupe tulaga.

Afai e i ai le avanoa e toe faʻafoʻi ai le solvency a le faʻalapotopotoga, lona uiga o le isi sitepu pe a maeʻa le toe faʻaleleia o mea tau tupe, o le filifiliga e faia i fafo pulega. I lenei laasaga o le gaumativa taualumaga, o galuega a le pulega ma atoa pulega o gaioiga uma e avea e le pule mai fafo.

Taliaina o malosiaga o loʻo faʻatinoina ma le faʻamatuʻuina atu o pepa uma a le kamupani, faʻapea foʻi faʻamau ma faʻailoga, a maeʻa ona soli e le pule le tumau i le faʻatinoina o le fuafuaga toe faʻaleleia a le kamupani.

Ona o le i ai mafuaaga, i totonu o le faʻavae o le faʻamaonia gaioiga fuafuaga, o le pule i fafo ei ai le aia tatau uma e faʻaleaogaina ai faaiuga na faia e le isi pule i luga o le atinaʻe auala o le atinaʻe i le faʻagasologa o le gaumativa.

Ole umi ole pulega i fafo ole 1 tausaga ma le avanoa o le faʻaopopoina pei ona manaʻomia mo le ono masina.

Ina ia toe faʻafoʻi le solvency a le faʻalapotopotoga, o le fuafuaga a le pule i fafo e mafai ona aiaia ai tuutuuga nei:

  • tapunia faʻatonuga le aoga, suia le talaʻaga o gaioiga;
  • toe faafoiina o aitalafu totogi;
  • faʻatau faʻatau atu o meatotino a le tagata nofo aitalafu;
  • tofiaina o le aia tatau a tagi i se faʻalapotopotoga faaletulafono;
  • totogiina o aitalafu o le defaulter e le ana le ana meatotino, tagata auai po o le lona tolu vaega;
  • se faʻaopoopoga i le faʻatagaina tupe faavae ona o saofaga mai tagata auai po o le lona tolu vaega;
  • faʻaopoopo faʻaopoopo o faʻasoa masani a le tagata aitalafu;
  • faʻatinoina o le faʻaletulafono le faʻalapotopotoga;
  • isi gaioiga.

O iʻuga o lenei laasaga e i ai le tele o eseʻesega eseʻese mai auala muamua, faʻaalia i mea nei:

  1. O le pule e faʻatautaia ai le pisinisi e mauaina e se pule mai fafo, ae o le au atoa o le pulega faʻamavae mo le vaitaimi atoa o le pulega faʻagasologa;
  2. Faʻalauiloaina o se moratorium i le toe totogiina o aitalafu tupe.

Faʻamaumauga mulimuli ma mea totino fuafuaina ave le aia i se pule i fafo filifili i se faʻatau faʻatau atu o loʻo i ai aseta i totonu o le faʻavae o le maliega faʻatautaia peleni.

I le faaiuga o le tulaga, o le pule i fafo e saunia lipoti i luga o le galuega na faia, ona tuuina atu ai lea i le fonotaga aoao a tagata aitalafu.

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia le tulaga faʻatupeina o le aitalafu, o le fonotaga na faia se faʻaiuga e taofi le pulega i fafo gaioiga ma amata totogiina i tagata aitalafu.

Afai ua faʻamalieina le aoina o aitalafu uma e ana, ona faʻamutaina ai loa lea ole faʻataʻatiaga... I seisi tulaga, o le aitalafu ua faʻalauiloa bankrupt, ma le isi laʻasaga o le gaioiga amata - gaumativa taualumaga.

Vaega 4. Bankruptcy taualumaga i le tulaga o le gaumativa o se tulafono faʻalapotopotoga

O le tulaga le sololelei i le gaumatiʻa o taualumaga e mulimuli. O le suiga i lenei laasaga o loʻo faʻailoa mai ai o le aloaʻia o le le mafai e le kamupani aitalafu na tupu i le tulaga o le faamasinoga arbitration.

O le iʻuga o le faʻamautuina o le le mafai, o le meatotino a le kamupani e faʻatau atu i le faʻatau tuʻi ina ia mafai ai ona ufiufi tupe leiloa aitalafu, tau faaletulafono, aitalafu i totogi o tagata faigaluega.

O le vaitaimi e tumau ai le faʻavasegaina o taualumaga 6 masina, afai e tauamiotonuina, e mafai ona faʻalauteleina mo seisi 180 aso.

Galuega a le tagata faʻateʻa:

  • suʻesuʻega ma iloiloga o le meatotino a le atinaʻe;
  • iloiloina o aseta a le faʻapotopotoga;
  • sauniuniga o lipoti ma atoa atagia o le gaumativa esetete, ie meatotino le aoga;
  • siakiina le alualu i luma o faʻatautuʻi ma le faʻatau atu o le aitalafu meatotino.

O faʻamatalaga e uiga i pisinisi gaumativa o loʻo avanoa lautele i le tusi faʻatasi a le malo tele o le bankrupts o le Russian Federation.

O faʻamatalaga e uiga i faʻalapotopotoga ua muta a latou gaioiga e faʻatuatuaina ma faʻaalia atoa; e mafai ona auai i faʻatautuʻi mo le faʻatau atu o meatotino a pisinisi gaumativa.

Faagasologa o le gaumativa o se taua tele i le gaioiga o le galueina i le faʻafouga o le solvency o faʻalapotopotoga na le faʻamalosia i aitalafu aitalafu.

Afai o tulaga muamua uma o le gaumativa taualumaga sa le i ai se lelei aafiaga, ona isi auala e toefuatai ai le solvency o le pisinisi e le oi ai... Pau lava le filifiliga o le faʻamutaina o gaioiga a le faʻalapotopotoga ma faʻatau atu le fanua i se faʻatau tuʻi.

O tupe na maua i le taimi o faʻatautuʻi e faʻaaoga e totogi ai aitalafu aitalafu, tau faaletulafono ma totogi a le aufaigaluega.

O le toe totogiina o tagi a tagata e ona ia tiute e faia i le faʻasologa o mea e ave i ai le faʻamuamua:

  • totogi o loʻo iai nei;
  • totogi muamua faʻamuamua - taui mo le afaina i le ola ma le soifua maloloina;
  • totogiina o le faʻamuamua lona lua - faʻamautuina ma tagata faigaluega ma tusitala o galuega atamai;
  • totogiina o le lona tolu faʻamuamua - o totoe totogi.

E tusa ai ma iʻuga o faʻatautuʻi, o le aofaʻi o tupe maua e ono le tutusa ma le aofaʻi o le aofaʻi o aitalafu o le atinaʻe, o le mea lea aitalafu aitalafu atonu e le mafai ona totogi atoa, lea e le mo le fiafia o tagata aitalafu ma tagata aʻafia aʻafia.

I nisi tulaga, talu ai lenei mea moni, o le faʻamasinoga faʻamasino tofia se soligatulafono i le ulu o le faʻapotopotoga ma se sala tupe.

O le faʻagasologa o le gaumativa faʻamutaina i le tapunia o le atinaʻe ma le faʻamutaina o ana gaioiga.

Vaega 5. Faʻaiuga o se maliega faʻaiʻuga

I taualumaga mo le faʻatuina o le gaumativa i soʻo se tulaga i le va o tagata auai i lenei gaioiga, maliega malie

Soʻo se tasi o itu pati o ia na amataina se feteʻenaʻiga saoloto fofo i le tulaga - aitalafu pe aitalafu i le tuufaatasiga lautele. O le isi pati e mafai foi ona auai i lenei faiga - kamupani pe tino faʻatagaina, lea na maua ai se faʻamaoniga o le toe totogiina o aitalafu aitalafu.

Maliega maliliega e mafai faatasi ai ma le maliega atoa o tagata auai uma i le taualumaga.

I le faʻaiuina o se feagaiga filemu, o itu i le maliega faʻamutaina le gaumativa taualumaga. O le maliega e tusia i luga i se tusitusiga e se kopi i pati taʻitasi.

Taua vaega o le konekalate:

  1. Tuutuuga o totogi;
  2. Pepa totogiina o aitalafu;
  3. Aiaiga o le maliega;
  4. Isi tulaga.

O fuaiʻupu uma o le maliega e le tatau ona feteʻenaʻi ma le tulafono o loʻo i ai.

Oe mafai ona aumaia le faʻataʻitaʻiga i lalo ole sootaga:

  • Maliega faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i le tulaga o le gaumativa o faʻalapotopotoga faʻaletulafono.

I se maliega lelei, e ono ofaina e tagata o loʻo nofo aitalafu ai le fiafia e faʻaititia le tului ma faʻateleina le vaitaimi o peimeni; e mafai foi e tagata o loʻo nofo aitalafu ona faia ni talosaga ma ni faʻatagaina.

Afai e le usitaʻia e se tasi o itu itu aiaiga o le feagaiga o le filemu, o le auala e le mafai ai ona totogi aitalafu toe amata.

Mo le manino, matou te tuʻuina atu se laulau i laʻasaga o le gaumativa taualumaga:

Laasaga o taualumagasini Umi o le taimi (max.)
1"Matauina"Suʻesuʻega ma le faʻamautuina o le tulaga tau tupe o le aitalafu kamupani7 (fitu) masina
2"Manuia"Faʻaleleia le solvency ma le faʻagaioiga o se faʻaletulafono tulafono2 (lua) tausaga
3"Faʻatonutonu i fafo"Suiga o le aufaigaluega pulega ina ia "toe faaola" le faʻalapotopotogamai le 12 i le 18 masina (mai le tasi i le ono masina)
4"Taualumaga o le gaumativa"Faʻatauina atu o aseta i le umiaina o se atinaʻe i le faʻatautuʻi o le gaumativa1 (tasi) tausaga
5"Maliega faʻaiʻuga"Tuʻufaʻatasia o tagata aitalafu ma aitalafu i le tuʻufaʻatasia (maliega)faavavau

3. Faʻafitauli e ono aliaʻe mai ile nau ile fale faʻaletulafono 📑

Tulafono feterale tusia le aso 26.10.2002 Nu 127-FZ o iʻuga mo se itutino faʻatulafono pe a maeʻa ona faʻailoa o le gaumativa o loʻo vaʻaia. O iʻuga e ono i ai tautupe ma faʻatulafono.

O a ni faʻaiuga o le nau i se vaega faʻaletulafono

O le amataina o mea tau tupe o le bankruptcy e faʻailoaina e vaega nei:

  • le aso faʻatapulaʻa mo le totogiina o aitalafu faʻaletupe na tulaʻi mai a o le i faia le gaumaga, faʻapea foi ma totogi faʻamalosia mo lafoga, pili, peimeni masani i tagata faigaluega o le pisinisi;
  • o loʻo faʻatau atu meatotino a le kamupani i faʻatau tuʻi;
  • ituaiga uma o faʻasalaga, faʻasalaga ma tupe tului e le molia i luga o aitalafu uma noataga o le defaulter;
  • faʻamatalaga e uiga i le tulaga tau tupe o le atinaʻe taofi le faʻalilolilo poʻo ia avea ma faʻasalalauga lilo;
  • o tiute aloaia o le puleaina o le kamupani ma ona tino e le manaʻomia nisi faʻamalosia e fesoʻotaʻi ma lona faʻamaapeina;
  • soʻo se ituaiga fefaʻatauaiga e faasa ona faʻatinoina mo le kamupani - gaumativa;
  • o le pueina faʻapagota na faʻatumauina i luga o meatotino a le aitalafu na muamua aveʻesea;
  • o loʻo i ai le faʻaleaʻogaina o tagata faigaluega, o le pisinisi - o le gaumativa ua faʻamamaina ma maeʻa toe faʻagaioia.

I le maeʻa ai o le gaumativa taualumaga ma le aveʻesea o le atinaʻe mai le Iunaite Setete Tusi Resitala o Tulafono Faʻaletulafono, pepa e fesoʻotaʻi ma faʻalapotopotoga faiga o le gaioiga, faila i le mataupu ma tuu atu i le fale teu oloa.

Ua le toe iai le kamupani ma faʻatasi ma aitalafu uma e fesoʻotaʻi ma pisinisi ua faʻamamaina.

I nisi tulaga, mo atinaʻe mitiia i noataga i lalo o maliega nonogatupe, o le gaumatiasia taualumaga avea ma se auala mai le liʻo leaga o le le gafatia totogi nonogatupe. Ua faʻapea foi ona fai se malaga ese mai pisinisi ina ua maeʻa ona faia auala eseese e toe totogi ai aitalafu i tagata aitalafu i le tele e mafai ai.

3.1. Teugatupe totogiina

O le masani masani o le gaumativa o taualumaga o le tapunia o le pisinisi ma le faʻaleaogaina o ana aitalafu uma e aunoa ma le aoina mai o e ana le kamupani. E le maua e le au nonogatupe se tinoitupe pe a leiloa.

Mo e ana le kamupani, o le faʻaiuga o le gaioiga o lona uiga o le leiloa o se sea i le faʻatagaina tupe faavae o le kamupani. E oʻo foi i faamasinoga e le mafai ona faatosina mai i latou e totogi aitalafu.

O le faatonu aoao, i se faaopopoga i le toesea o ni tau e fesootai ma le gaumativa, mauaina uma le faamalosia totogi totogi ona o le aufaigaluega i lalo o le tulafono faigaluega: totogi, totogi totogi, taui mo tafaoga le aoga (seʻi vagana o ni tulaga o le ulu o se kamupani faʻatapulaʻa noataga o ia lava faʻavae).

3.2. Noataga i soligatulafono

O le faʻamaapeina o se faʻalapotopotoga e ala i le amanaʻia o lona le mafai ona totogi aitalafu, e ono aʻafia ai i se osofaʻiga aafiaga faaletulafono mo le aufaigaluega pulega o le kamupani nafa ma le faia o fefaatauaiga.

O faʻaiʻuga faʻaletulafono mo le Ofisa Sili o Pulega ma ana sui ua aumai i le faʻamasinoga ma tuʻuina atu ia i latou le tiute e totogi aitalafu i le tau o a latou lava meatotino.

Afai na i ai le mafaufau vaifofo faavaeina ma pulega tagata faigaluega o le pisinisi oe na aafia ai le pisinisi i le faaletonu tautupe ma e fictitious pe fuafuaina, ona mafai lea ona tofia i latou solitulafono aitalafu faatasi ai ma le faaputuga o pulega manuia.

Afai e faʻailoa mai e ofisa e faʻamalosia tulafono le mea moni ua fuafuaina e faʻatautaia ai le gaumativa faʻasaga i tagata o loʻo auai i lenei faiga, e ono amataina loa se mataupu tau solitulafono.

O le mafuaʻaga o lenei o le tusi talosaga na tuʻuina mai e se tasi o sui auai:

  • tagata o loʻo nofo aitalafu na afaina ai ma le faʻaleagaina o tulaga tau tupe ona o le faamaapeina o le aitalafu pisinisi);
  • o se tagata matau o loʻo ia te ia le le faʻaituʻau ma tutoʻatasi manatu i le tulaga o mataupu i le faʻalapotopotoga);
  • pule i fafo;
  • pule tauvaga;
  • faavaeina;
  • isi vaega fiafia (mo se faʻataʻitaʻiga, tagata faigaluega a le kamupani ua manunuʻa).

I le mauaina o se tusi talosaga e ofisa faʻamalosia tulafono o gaioiga a tagata faʻavae e siakiina ma pule o pisinisi mo gaioiga fuafuaina i le amataina o le gaumatiʻa taualumaga.

Afai o le insolvency taualumaga ua maeʻa amata, ona seteteina lea o le setete o le kamupani mo le mea moni lava o le leai o se tali.

3.3. Faʻatapulaʻaina o aia tatau

Bankruptcy ma tapunia faʻalapotopotoga e le o lona uiga o tagata e ona le mafai tatala ni kamupani fou ma auai i pisinisi faapisinisi. Latou te mafaia atiaʻe ni pisinisi fou ma auai i le fausiaina o faʻalapotopotoga.

O le iʻuga masani o le gaumativa o loʻo faʻaalia ai le tele o le saʻolotoga o gaioiga i le tulaga tau pisinisi.

O se tuusaunoa ono avea ma mataupu pe a fai o le iʻuga o le le mafai ona totogiina gaioiga o le faʻailogaina o le fuafuaina gaioiga a le pulega au.

Faʻamoemoe pe talafatu bankruptcy itutino faaletulafono o se ogaoga mafuaʻaga mo le faʻatapulaʻaina o aia a pulega i nisi pisinisi. O ia faaiuga i le faaleaogaina e faia e le faamasinoga ma faʻalauteleina a latou aoga mo se vaitaimi e oʻo atu i ni nai tausaga.

Ae ui i lea, o le gaumatiasia taualumaga o se tasi o filifiliga mo le faʻatoʻilaloina o le faʻalavelave tau tupe o se faʻalapotopotoga ma le itiiti ifo o tupe faʻaletonu leiloa ma taunuuga mo le kamupani anaina.

O le sili matautia i le lala o aitalafu o le gaumativa o se tulafono faaletulafono o aitalafu

4. Noataga a le kamupani i le gaumativa o se kamupani faaletulafono - mafuaʻaga, manatu, aiaiga, ma isi. 📄

Noataga a le kamupani o se ituaiga o tiute tau oe lava ia oe ana ma pule o le kamupani. O lenei ituaiga o tiute faʻataʻitaʻi o le tuʻufaʻatasia o le "pito i luga" o le kamupani e totogi aitalafu i tagata aitalafu ma a latou lava meatotino i le taimi e tupu ai leiloa o solvency ma le le lava o aseta kamupani e toe totogi ia latou.

Tuufaatasi ma tele aitalafu o tagata aitalafu uma aafia i totogiina o lona uiga o le faia o noataga i lana vaega e le itiiti ifo ma le tasi le tagata mai le vaega o soofaatasi ma le tele o aitalafu, ia te ia le aia tatau e talosagaina ai le totogiina o aitalafu mai isi sui o lenei vaega. O lenei faiga masani o noataga a le kamupani ua aiaia mo le fuaiupu 2 tala 325 o le Tulafono Lautele o le Malo o Rusia.

4.1. Tulaga taua o aitalafu laʻitiiti

Soʻo se kamupani e mafai ona maua faʻafitauli tau tupe ma paʻuʻu ai i le le mafai ai ona totogi tupe mo mafuaʻaga eseʻese, aemaise pe a fai o loʻo iai se paʻu i le tamaoaiga o le atunuʻu.

E tele mafuaʻaga mo le tuleia o se kamupani e bankruptcy, o nisi taimi o le tuʻufaʻatasia o ni mea eseese e mafua ai lenei.

O mafuaʻaga autu o le bankruptcy o:

  • le agavaʻa faʻatautaia o kamupani kamupani;
  • leai se faʻamaopoopoina o aia a tagata faʻavae ma pulega tagata faigaluega;
  • sese le faʻamuamua o paketi ma faʻamuamua totogiina faʻasologa;
  • fuafuaina ma le le faʻamalieina le faʻataunuʻuina o galuega faʻatulafonoina i konokarate;
  • leai se aoga i le foia o gaosiga ma mea tau tupe o le atinaʻe.

Tusa lava poʻo a mafuaʻaga na aʻafia ai le atinaʻe i pa'ū tau tupe, nonofo faʻatasi ma tagata aitalafu e tatau ona faia tagata e ona ma taitai e ala i le faʻatauina atu o aseta a le aufaipisinisi ma auala atu i le tagata lava ia.

4.2. Vaelua manatu

O le faʻauigaina o le laʻititi o aitalafu faʻataʻitaʻi faʻaopopo tiute mo le totogiina o aitalafu aitalafu e se tasi tagata aiaia, pe a fai o le muamua tagata e le mafai ona faia peimeni.

O ia tagata e aofia ai faavaeina ma taitai o faalapotopotoga, lea o le a avea ma lala o aitalafu mo aitalafu o loʻo i ai o le atinaʻe o le a faʻalauteleina ana gaioiga.

4.3. Tulafono faʻatonutonu

O loʻo faʻatinoina ile tulafono ole feterale le tulafono faʻatulafonoina Oketopa 26, 2002 Nu 127-FZ "I le le mafai ai ona totogi (bankruptcy)", aiaia ai mo se faʻamalosia taualumaga mo le totogiina o aitalafu a le faʻalapotopotoga. I le gaioiga o le le lava i le faʻafitauli tau tupe o le kamupani, ana aseta ono le lava e totogi ai le aofaʻi atoa o aitalafu.

"O le Civil Code ua faʻamautuina foi le tiute mo le totogiina o aitalafu i le tau o tagata e ana ma faʻatonu o le faʻalapotopotoga."

Tulaga manaʻomia mo le faʻamalosia totogiina i luga o aitalafu a le kamupani aitalafu i luga o le faʻavae o le laʻititi aitalafu i tulafono i luga o le faʻatapulaʻaina aitalafu kamupani ma luga o soʻotaga kamupani kamupani ua faʻaluaina.

4.4. Le amataga o aitalafu a le kamupani i le gaumativa o taualumaga o tulafono faaletulafono

Talanoa e uiga i le tupu mai o aitalafu faʻavaitaimi tatau ona i le tulaga le mafai tagata e ona le kamupani e faʻamalieina aitalafu aitalafu a tagata aitalafu, faia totogi faʻamalosia e totogi lafoga ma totogifuapauina, totogi tagata faigaluega ona o le le lava o meatotino ma aseta fesoʻotaʻi.

I lenei tulaga, ua faʻatulafonoina noataga faʻaopoopo i tagata uma aia, e aofia ai:

  • faavaeina - co-umiaina o le pisinisi;
  • le pulega 'au, o se iʻuga o ana gaioiga na oʻo mai ai le atinaʻe i se tulaga o le gaumativa;
  • tausi mavaega o loʻo faʻatautaia ia sea a kamupani;
  • isi tagata e le o fesoʻotaʻi faʻatulafonoina i gaioiga a le kamupani, ae o le mea moni faʻamalositino pulega i ai mo le lua tausaga ae le i faʻatulafonoina taualumaga;

O le faʻamautuina o se tagata aʻafia i le pulega o le mausali o loʻo saunia mo i Tusitusiga 2 FZ na tusia le aso 26.10.2002 Nu 127-FZ "I le le mafai ai ona totogi (bankruptcy)" ma faʻailoaina i faʻailoga:

  1. tuuina atu o faʻatonuga ma faʻatonuga e se tagata i tagata faigaluega a le kamupani mo le faʻatinoina;
  2. faʻamalosi le tagata i ni gaioiga ma filifiliga, faʻatonutonuina e le ma faʻafitia le pule ma le finafinau;
  3. saunia mafaufau loloto faatosinaga ma omiga i kamupani kamupani pe a faia filifiliga i le faʻatinoina o le atinaʻe atinaʻe fuafuaga.

I lalo o le malosiaga a tagata taʻutaʻua, e le o iai ni a latou aia tatau faʻatonutonu e faʻatonutonu ai mataupu a le kamupani, e ono tupu ai le faʻaletonu i tulaga tau tupe, sosoʻo ai ma le gaumativa.

Ina ia faaee atu lenei tiute i lenei tagata, e tatau ona tusi i luma o le faamasinoga lona moliaga.

Lenei ituaiga o aitalafu faʻaunegatupe ua taʻua o le tulaga noataga ma ei ai le tele o uiga uiga:

  • o loʻo faʻatulafonoina noataga i le taimi o taualumaga o le gaumativa ma le auai o le komesina o le gaumativa;
  • faʻamaoniga pepa faʻamaonia o le taʻusalaina o tagata faʻamalosia i le le mafai ai e le pisinisi;
  • leai se faʻavae faʻavae mo le faʻatinoina o talosaga faʻasaga i se tagata faʻaleaogaina.

O le ituaiga lona lua o aitalafu ua taʻua o le "feagaiga" ma faʻapea ona aumaia i le matafaioi le tagata o loʻo aʻafia i le feagaiga feagaiga i le va o le defaulter ma le tagata o loʻo nofo aitalafu ai.

O se faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina atu o sea aitalafu o le faʻatinoina o manaʻoga o se maliega mautinoa, i lalo o tuutuuga ia e avea ai le tagata e faʻamaonia le tiute atoa mo le totogiina o aofaʻiga o nonogatupe pe a teʻena e le aitalafu ia latou i lalo o le maliega.

“E le tatau ona e faʻafenumiaʻi aitalafu a le kamupani ma aitalafu faʻatasi. O le eseʻesega tele i le va o le tuʻufaʻatasi ma le tele o noataga o loʻo faʻaalia i le aoina o se aitalafu mai le tasi tagata (o le ua molia) e ala i le faʻaiuga a le tagata o loʻo nofo aitalafu ai. I le tulaga o aitalafu a le kamupani, o le aofaiga o aitalafu e vaevaeina i tagata uma e tatau ona aia i ai i tulaga tutusa, lea e faʻateleina ai le avanoa o totogi masani. "

O se taua tele i lenei mataupu o le mea moni e faapea pe a tuuina atu e le tagata inisiua se tagi e aoina le aitalafu, o le a vaevaeina e le faamasinoga le aofaʻi o totogi i tutusa tutusa i le va o itu e lua i le sootaga faakonekarate - tagata faʻamaonia ma aitalafu... Ole eseesega taua lea ile va o aitalafu ma lala soʻo.

4.5. Tulaga masani ma amataga o le gaioiga

O le tatalaina o se bankruptcy case e le o faʻatatau i le tulaʻi mai o lala o aitalafu, e pei ona talitonu sese ai le toʻatele aitalafu ma aitalafu.

Ina ia mafai ona fausiaina, o ni numera o tuutuuga e tatau ona amanaʻia:

  • o se faʻamasinoga faʻamasinoga ma se faʻaiuga i le amanaʻia o le faʻalapotopotoga le totogia o se mea le mafai ona totogi aitalafu, lea e amata ona faʻamalosia mai se taimi faapitoa;
  • le aofaʻi atoa o aitalafu tagi a tagata aitalafu e tatau ona fuafuaina. O se atinaʻe gaumativa atonu e leai ni aitalafu i isi kamupani;
  • ua uma ona faatauina atu le esetete gauta.

O tuʻufaʻatasia aiaiga e faʻatagaina ai le amanaʻia o le aofaʻiga o aitalafu o soʻotaga ma nisi aitalafu, lea e mafai ona fuafuaina o le eseʻesega i le va aitalafu aitalafu ma le aofaʻiga mai le faʻatauina atu o meatotino a le tuuto, e pei o tupe na maua mai i le gaumativa esetete.

E tusa ai ma le tusitusiga 10 FL luga ole faʻafitauli noataga a le lala mafai ona tofia i lalo o le le lava o meatotino aseta o le le faʻamavae e totogi aitalafu i tagata aitalafu.

Aumai le aufaigaluega pulega ma tagata e ona le faaletonu atinaʻe i lala kamupani ono le mafai ona amanaʻia e le faamasinoga o se talafeagai gaioiga pe a fai o le manaoga mo le tofiaina o aitalafu ua faia vave vave, o lona uiga, seʻia maeʻa atoa le faʻavaeina o le gaumativa esetete.

O lona uiga a aunoa ma le amanaʻia o meatotino uma a le aitalafu, e aunoa ma se tuusaunoaina, e le mafai ona fuafuaina le aofaʻiga mulimuli o aitalafu i tagata o loʻo nofo aitalafu ai, lea e ono taitai atu ai i le faʻatulafonoina tofiaina o aitalafu aitalafu i tagata aitalafu

O le aia tatau e tuʻuina atu ai i luma se manaʻoga mo le tofiaina o laisene laʻititi bankruptcy aitalafu seʻi vagana ni tulaga pe a maeʻa komesina o le gaumativa.

O le amataina o le tuʻuina atu o aitalafu a le laʻititi atonu o le gaumativa pisinisi. Faamanuiaga o sea gaioiga mo le aitalafu o le suia lea o tuutuuga o soʻoga faʻataunuʻuina mo aitalafu aitalafu ina ua maeʻa ulufale i le insolvency taualumaga.

E taua tele lenei mea mo le aitalafu pe a fai na te iloa mautinoa o le usitaʻia o tuutuuga o totogi i lalo o konekarate e le mafai ona o le faigata tautupe tulaga o le kamupani. I se faʻaopopoga, na te mauaina le agavaʻa e faʻatonutonu ai taualumaga o le gaumativa.

I le amataina o le gaumativa na o ia, o se le-totogiina pisinisi ei ai le aia tatau e talosaga ai i le faamasinoga i mataupu ua aiaia e le feterale tulafono:

  • i le tulaga o le le talafeagai faʻatinoina o tupe tautupe i tagata aitalafu;
  • le mafai ona faʻaauauina pisinisi faʻatau ona o le faoa faamalosi o meatotino a le kamupani nofo aitalafu;
  • o le faʻaletonu kamupani ua i ai uma autu faʻailoga o le le mafai totogi aitalafu.

O se masani masani i le amataina o gaumatiga taualumaga mo le gaumativa aitalafu e amataina le gaioiga.

Faʻavae ile aitalafu a tagata le totogia bankruptcy aitalafu ei ai le aia tatau e faila ai se talosaga ma le faʻamasinoga faʻamasino.

Mo sea apili ia i ai ni mafuaʻaga faʻaletulafono, o tulaga nei e ao ona faʻamalieina.

  • o le aofaʻi o aitalafu e ova atu i le 300 afe rubles;
  • o le vaitaimi aitalafu a le aitalafu e sili atu i le tolu masina;
  • o le aofaʻi aitalafu ua faʻamaonia e se faʻaiuga a le faʻamasinoga.

Pe a talosaga i le faamasinoga, e ao ona manatua faʻasalaga, faʻasalaga ma faʻasalaga o le a le faitauina.

O leisi mea moni malie o le tasi aitalafu ma le aofaʻi o aitalafu tagi lalo ifo o le 300 afe rubles mafai ona tusia se tuʻufaʻatasiga faʻamatalaga ma isi aitalafu, aapa i le tapulaʻa maualalo aitalafu mo le alu i le faamasinoga.

4.6. Faʻasalaga mo le aumaia o se kamupani i le nau

Feterale tulafono e le aofia ai matuia faʻasalaga mo le aumaia o se atinaʻe i bankruptcy setete eseʻesega ma atunuʻu o atunuʻu mamao. O le mea lea, e le fefefe tagata faʻataʻitaʻi i le tali atu mo le le galue i le gaioiga o le leiloa solvency ma aumaia le pisinisi i se faʻalavelave tau tupe.

O le Tulafono Lautele o le Malo o Lusia e aiaia ai mo aitalafu lagolago a le pulega ma tagata e ana le pisinisi mo le totogiina o aitalafu aitalafu.

O le aofaʻi o aitalafu a le kamupani e faʻatulagaina taʻitasi, ma ia amanaʻia le tulaga tau tupe faʻapitoa ma le tausalaina o tagata taʻitoʻatasi i taunuʻuga o gaioiga a le faʻalapotopotoga.

4.7. O i latou na faia le mataupu

O le noataga a le laʻititi e faʻaee atu i tagata ua faʻamaonia e le faaiuga a le faʻamasinoga faavaeina, aufaigaluega pulega ma vaega lona tolufaatosinaina gaioiga a le kamupani.

O noataga a le vaega tupe e pulea e aiaiga Art. 401 o le Tulafono Lautele o le Malo o Rusia.

O mafuaʻaga faʻatulafonoina mo le tuʻuina atu o aitalafu faʻatulafonoina i tagata taʻusalaina o tuʻutuʻuga ia:

  • Gaoioiga le faʻatulafonoina e faʻatatau i se tagata o loʻo faʻatinoina ona tiute aloaia tofia ia te ia;
  • Faʻamaonia le taʻusalaina o le tagata i le mafuaʻaga o le leiloa i le atinaʻe;
  • Mafuaaga mafuaʻaga mafuaʻaga sootaga i le va o le faʻatulafonoina gaioiga a se tagata ma le aliaʻe o leiloa i le atinaʻe;
  • O gaioiga faʻasolitulafono a le tagata solitulafono e tatau ona matua faʻamaonia ma faʻamaonia e le faamasinoga.

O le le usitaia o aiaiga ua lisiina e le aofia ai le avanoa e aumai ai ni tagata faʻamalosi i le kamupani.

O le iai o nei aiaiga uma e tatau ona faʻamaonia i se tusitusiga i le tulaga o faʻamaumauga tatau. O taualumaga mo le faʻailoaina o mafuaʻaga-ma-aʻafiaga sootaga, o le tagata aitalafu le nofosala e faigata ona o le maualalo le faʻatuatuaina ma finauga o mea moni faʻaalia, o le mea lea o faʻamaoniga ua fausia i luga auiliiliga o mea tau tupe ma faamatalaga tau tupe, malosiaga o totogi, suʻesuʻega o le faʻateleina o aitalafu a le kamupani.

O le autu mafuaʻaga o le faʻamatalaga auiliiliga mo le itu tagi o le faʻamaonia le muamua ma le faʻamoemoe i le aumaia o le kamupani i le gaumativa. O lenei galuega e faigata ma e le masani ona faʻaalia.

Manaʻoga e tatau ona faʻamalieina e taofi ai le pulega e tali atu:

  1. O se faamatalaga talafeagai tusia i luga o le aumaia o le pule i le lala o le aitalafu, faʻatulagaina uma mafuaʻaga faʻaalia ai le tausalaina o lenei tagata, e faʻasino i le taimi nei tulafono;
  2. Tuʻuina atu pepa ma faʻamatalaga i luga o le suʻega o tupe o gaioiga a le le totogia pisinisi;
  3. Saunia se tusi resitala atoa o aitalafu aitalafu na faʻaalia e le fono a tagata aitalafu;
  4. Tuʻuina mai se faʻasologa i luga o le teuga tupe nei i le faletupe e faʻamaonia ai le le mafai o le aitalafu kamupani e faʻatinoina feutanaʻiga tau tupe;
  5. O se taua pepa faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le tusi talosaga o se kopi o le talosaga i le ulu o le pisinisi mai le pule e faʻatagaina avanoa i tusi faʻamaumauga, lea o le a avea o se mamafa mea moni i le faʻaiuga e molia;
  6. Aveʻese mai le Unified State Register o Legal Entities o le aitalafu pisinisi.

O mafuaʻaga taua mo le aumaia i aitalafu lala o:

  • meatotino leiloa aitalafu na mafua mai o se faʻaiuga o fefaʻatauaiga ma le aitalafu pisinisi;
  • pepa faʻamaumauga, polofiti ma tupe leiloa, lipoti i faʻamatalaga tau tupe o loʻo manaʻomia e tuʻuina atu ma tuʻuina atu i itutino faʻatagaina e tusa ai ma manaʻoga o le tulafono o loʻo iai nei, e le talafeagai pe toʻesea atoa;
  • le saʻo faʻamatalaga i pepa faʻamaumauga ma faʻamatalaga tusitusia, na mafua ai le leiloa o tupe mama a le kamupani.

4.8. Tagata faatuatuaina i le nau

Aiaiga o le tulafono a le malo tele e uiga i le le mafai ai ona totogi aitalafu 4 mataupu 10 ua faʻamaonia mai o le faʻatonutonuina tagata o kamupani poʻo tagata o latou i le taimi lua tausaga tuuina atu faʻatonuga mo le faʻatinoina i le ala o le pisinisi pisinisi o le atinaʻe.

E mafai ona faamasinoina i latou a lalama maopoopo i le pule faitalia a tagata o loʻo nofo aitalafu ai, e ono manaʻomia le totogiina o aitalafu uma mai le tasi tagata ma mai tagata uma i le taimi e tasi i tutusa tutusa.

I le tulaga o le utiuti o meatotino a le defaulter meatotino mo atoa totogiina o leiloa, le bankruptcy komesina mafai ona molia soʻo se tagata aloaʻia o loʻo faʻatonutonuina le defaulter gaioiga i soʻo se aofaiga tutusa ma le aofaʻi o le aitalafu aitalafu.

I lenei tulaga, e mafai e le faʻamasinoga ona faʻatagaina se toʻomaga pe tuusaunoaina mai i le laʻititi laisene o ni tagata. E mafua ona o le paleni o le faʻaleagaina mafuaʻaga ma le aofaʻi o tagi faasaga i le aitalafu.

Afai o le tagata faʻataʻitaʻia faʻamaonia lona mama i le faʻaleagaina o le tulaga tau tupe o le atinaʻe, lea na mafua ai le bankruptcy, ona e iai le aiatatau a le faʻamasinoga e tatala ai o ia i tua mai le noataga a le kamupani.

O isi taimi o le faʻatonutonuina o mea a le aitalafu o loʻo faʻatinoina e sui o le faʻamaapeina komisi, lea e aofia ai:

  • tagata o loʻo iai malosiʻaga faʻavae i luga o le faʻavae o le malosiʻaga lautele o le lōia e faʻaiʻu ai fefaʻatauaiga e fai ma sui o se atinaʻe ua pa'ū i le lumanaʻi;
  • tagata o loʻo iai le faʻatonutonuina o le atoaga o faʻasoa, o lona telē e 50% + t sea;
  • tagata e ana le faʻavae autu o le tupe faʻatagaina;
  • faatonu

O le tuʻufaʻatasia o vaega o tagata o loʻo iai a latou aitalafu e taʻua o le "soʻofaʻatasi ma le tele o aitalafu", ia i latou uma o loʻo ia te ia le aia tatau e talosaga ai mo le aoina o aitalafu taʻitoʻatasi pe o se vaega o le fonotaga lautele.

O se tusi talosaga mo le toe faʻaleleia e mafai ona tuusaʻo tuʻufaʻatasi i tagata taʻitoʻatasi aitalafu ma i la latou kulupu atoa.

4.9. Aumai i le kamupani aitalafu

Aumai tagata na faʻatosina le gaumativa o se atinaʻe i laʻititi laʻasaga e manaʻomia faʻamaoniga faʻamaoniga o lo latou tausalaina. A leai, faʻamalosia i latou ma aoina tupe e totogi ai le aitalafu mulimuli ane leai foliga mai e mafai.

O molimau o le nofosala e tatau ona aloaʻia e le faamasinoga. I se faʻaopopoga, o le tofiaina o aitalafu a le kamupani e leai se faʻavae faʻavae pe a maeʻa le faʻamaapeina o le aitalafu pisinisi, pe a, mulimuli ane i iʻuga o ana gaioiga, o le gaumatiʻa faʻagaioiga e leʻi faʻataunuʻuina.

Tulafono Faatonutonu Art. 419 o le Tulafono Lautele o le Malo o Rusia saunia faʻamutaina o aitalafu mai le taimi nei faamaapeina falefaigaluega... O loʻo taua i le tusitusiga, o le mafuaʻaga ua ala ai ona le mafai ona totogi aitalafu le faʻalapotopotoga, lea na mafua ai ona faʻatau atu meatotino ma le faʻamaapeina o le faʻalapotopotoga, o le sese o se tagata, o ana le agavaʻa gaioiga na mafua ai se faʻaiuga.

Mo le faʻatulafonoina o se noataga a le kamupani, o le sootaga i le va o le aʻafiaga o gaioiga a se tagata faʻapitoa i le gaumativa o se faʻalapotopotoga e tatau ona faʻamaumauina. A leai, e faigata tele ona aumaia se tasi o i latou ua nofosala i le nau i le faʻamasinoga.

O le tuʻuina atu o aitalafu a le kamupani e aunoa ma se mea e manaʻomia ai, e manaʻomia ai le uia o le bankruptcy. A aunoa ma ia, e leai se noataga laʻititi e mafai ona faʻaee atu i soʻo se tagata auai i pisinisi faapisinisi.

O le pulega maualuga ma tagata e ana le kamupani mafai ona 'aloʻese mai le faʻatulafonoina o lala aitalafu e ala i le amataina o le gaumatiga taualumaga ia latou lava i le taimi talafeagai. ia pau lava le auala e teu ai au meatotinope a fai o le tulaga tau tupe a le kamupani ua maeʻa ona toe faʻaleleia, ma aseta ma meatotino e le lava e faʻamautu ma tagata aitalafu.

O le faʻatulafonoina faʻalauiloaina o le faʻavae o lala aitalafu mo le gaumativa o se atinaʻe maua ai le faʻatulafonoina puipuiga o aia a tagata aitalafu i le gaioiga o le amanaʻia o le faʻalapotopotoga - o le aitalafu faʻatagaina.

O lona i ai e mautinoa ai le tausisia o le tiutetauave o tagata e ona ma pule o faʻalapotopotoga i le faʻatinoina o pisinisi faʻapisinisi, ma fausia ai foi amioga lelei i le lautele.

Faʻatautaia o le gaumativa o taualumaga o se faigata, tele-tulaga gaioiga e manaʻomia faʻapitoa malamalama ma toleniga. Afai tautupe ua i ai le kamupani i se tulaga faigata, ma o le vaitaimi o le faʻalavelave ua alu i luga, ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i le amataina o le gaumativa faʻagaioiga.

Vitio: Bankruptcy o faʻalapotopotoga tulafono - taualumaga + nuances

I totonu o le vitio, ua talanoa le loia e uiga i faʻavae o le faʻagaioiga o tulafono, faʻamamaina ma aitalafu, faʻapea foi ma le tele o isi suiga.

Mo se alualu i luma alualu i luma o le bankruptcy mataupu ma tau laʻititi ae aunoa ma se faʻaopoopo aitalafu, e sili atu le sauniuni mo lenei faʻagaioiga muamua, aofia ai tagata atamamai ma polofesa i le faʻatinoina o lenei faiga.

O le 'au a le Manatu mo le mekasini Olaga manaʻo ia e manuia i lau tulafono ma mea tautupe. Afai o loʻo ia te oe pe i ai ni au fesili i le mataupu o le bankruptcy, ona fesili lea ia i latou i lalo o faʻamatalaga Matou te faʻafetai foʻi pe a e faʻatauaina mea ma tufa mai ou manatu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Insolvency Law Reform Changes u0026 Why Are They Relevant to Creditors (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com