Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tupe teufaafaigaluega i pisinisi (amataga) - filifiliga sili ona lelei e mafai ai ona e teu tupe ai tupe mo se tagata faipisinisi + TOP-7 auala e teu faafaigaluega ai i pisinisi pisinisi

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au pele faitau o le Manatu mo le Olaga mekasini mekasini! O le aso o le a tatou talanoa ai e uiga i teuga tupe i pisinisi, amataga ma isi pisinisi galuega, o fea ma poʻo fea o pisinisi vaega e sili atu ona faʻafaigaluega.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

A maeʻa ona faitau lenei tusi, o le ae iloa:

  • Mo ia tasi e tatau ona teu faafaigaluega i pisinisi - autu lelei ma le lelei;
  • O a ituaiga ma metotia o teuga tupe i pisinisi o loʻo i ai;
  • Lea o faʻatonuga i lenei tausaga mo inivesi i amataga i Lusia e sili lelei e filifili;
  • O a ni aʻafiaga o sea teuga tupe faʻafaigaluega ma faʻafefea ona faʻaititia.

I le faaiuga o le tusitusiga, oe o le a maua tali i fesili masani fesili e uiga i pisinisi pisinisi.

O le lomiga o le a faʻaosoina le fiafia o tagata uma o loʻo popole e uiga i faʻafitauli o le teu faʻafaigaluega i pisinisi. O le a aoga mo uma amata ma i latou ua uma ona i ai le poto masani i ia faʻatupeina.

O a mea sili aoga (+) ma mea le lelei (-) o le teu faʻafaigaluega i pisinisi, oa ituaiga ma metotia o le teu faʻafaigaluega i pisinisi pisinisi o loʻo i ai, o a ni mea leaga pe a faʻatupe mai i amataga - e uiga i lenei ae le gata i le faitau

1. Aisea e teu ai tupe i se pisinisi ma e aoga le faia

Pisinisi faʻatupeina mafai ona maua ai se investor ma se olaga lelei. O ia teuga tupe faʻataga e faʻatagaina ai oe e maua se tupe maua pasi. O se gaioiga lenei, afai e faia saʻo, e manaʻomia se laʻititi tupe faʻaalu o taumafaiga, ae i le taimi lava e tasi e maua ai se mautu tupe mama.

O le tele o tagata o loʻo nonofo i le Soviet Union sa iai o latou talitonuga sesē e uiga ile umi o tupe teufaafaigaluega e mafai ona maua ai se mautu tupe maua. Latou te talitonu naʻo latou na muamua mauainataua tele, mautinoa taleni ma laki... I se faʻaopopoga, o tatou tagatanuu ua mautinoa o le teu faafaigaluega i pisinisi e lamatia, aemaise lava i le taimi nei faigata tulaga.

Na iʻu lava tele o tatou tagatanuu e le faia ni auala e faʻateleina ai lo latou soifua manuia. Naʻo latou miti i o latou olaga atoa e uiga i le mauaina o se tupe tele ma le laʻititi o taumafaiga.

Moni o se avanoa e avea tutoʻatasi tutoʻatasi ua tofu tagata uma... Ina ia faia lenei mea, ua lava e matua suia suia ou mafaufauga, fesuiaʻi i le tulaga tau tupe, taofi le galue mo isi ma amata galue mo oe lava.

Inivesi i le atinaʻeina o lau oe lava pisinisi faʻataga ai oe le gata i le mauaina o tupe maua e toetoe lava tutoʻatasi mai le taimi ma taumafaiga faʻaalu i ai, ae ia maua foi le talitonuina i le lumanaʻi. E le gata i lea, o tupe faʻaalu maualuga e faʻatagaina ai ona faʻatino ni manatu ma ni fuafuaga le talafeagai.

E le gata i lea, i le lalolagi faʻaonapo nei, e oʻo lava ia i latou e le tele ni a latou tupe faavae e mafai ona amata galue mo latou lava. E le gata i lea, aʻoaʻoga tamaoaiga i le amataga tulaga leai manaʻomia, aua i le lalolagi faʻaonapo nei e mafai ona e mauaina le tele o numera mo atinaʻe pisinisi, e le fesoʻotaʻi ma le tamaoaiga.

2. Lelei ma le lelei o le teu faafaigaluega i pisinisi 📑

O le faʻagaioiga o faʻagaioiga tupe e o mai faʻatasi lava ma mea faigata. Pisinisi teu faafaigaluega i lenei lagona e leai se tuusaunoa. Pei o seisi lava gaioiga, o ia inivesi e iai o latou lelei ma leaga.

2.1. Polokalame (+) o le teu faafaigaluega i pisinisi

Faʻatasi ai ma le sili taua o le teu faʻafaigaluega tupe i se pisinisi, o le mea lea:

  1. E maua e le tagata faipisinisi le avanoa e faʻatosina ai gaioiga a le faʻalapotopotogafaʻapea foʻi ma faʻaiuga ua faia e le pulega. O isi taimi o le tagata teu tupe teu tupe na te pulea le pulega o le kamupani. I le taimi lava e tasi, agavaʻa pulega faʻatagaina oe e atiaʻe lau pisinisi ma faʻateleina lona manuia. I le iuga, o le tulaga o le toe foi i luga o tupe teufaafaigaluega foi faateleina.
  2. Pisinisi teu faafaigaluega e iloga i le tele o ituaiga ma faatonuga mo teuga tupe. E mafai ona e inivesi i kamupani o loʻo galulue i le gaosiga o oloa, tuʻuina atu o ni tautua - o le filifiliga e matua tele lava.
  3. Le avanoa e avea ai ma tagata faʻatau tupe ma se laʻititi laumua... I le amataga laasaga, e le tatau ona faʻatupeina tele aofaʻi o tupe. Ua lava e faʻatau se laʻititi vaega o le kamupani. A faʻamanuiaina le teuga tupe, e mafai ona e faʻatau faʻasoa ni mea a isi.
  4. Afai o pisinisi faʻatau tupe e vaʻaia o se pasese tupemaua gaioiga, e iloga i latou ile faigofie ma avanoa... E le manaʻomia le tagata faʻafaigaluega tupe ia i ai ni ato o le malamalama.
  5. Pisinisi teu faafaigaluega o se tasi o ni nai ituaiga o teuga tupe teu faafaigaluega lea o meatotino i ai se tulaga moni.... O le iʻuga o gaioiga faʻatupeina e mafai ona vaaia i aseta a le kamupani.
  6. Inivesi tupe i le entrepreneurship, e mafai e le tagata teu tupe teu tupe ona filifili se kamupani o loʻo faʻatautaia i le eria e sili ona manaia ma masani ai ia te ia.
  7. Tupe maua mai ia teuga tupe faʻafaigaluega i le taimi umi e le faʻatapulaʻaina e se mea. Faʻatasi ai ma le saʻo pisinisi faʻagaioiga ma le ausiaina o se taʻitaʻiga tulaga e le kamupani, e i ai avanoa uma o le mauaina masina polofiti i le tulaga sili atu 100%. I le aluga o taimi, o le sili atu o le kamupani o loʻo faʻatupe ai tupe e atiaʻe, o le maualuga maualuga o le tagata faʻatau tupe maua tulaga o le ai ai.

2.2. Leaga (-) pisinisi teu faafaigaluega

E ui lava i le taua numera o tulaga lelei o le teu faafaigaluega i pisinisi, lenei ituaiga o inivesi ei ai le tele o le le lelei:

  1. Pisinisi faʻatau tupe o loʻo tuʻufaʻatasia ma le tele aʻafiaga o le leiloa o tupe... Faatasi ai ma le auala sese i tupe teu faafaigaluega, oe mafai ona leiloa le gata, ae o tupe teu faafaigaluega uma.
  2. Tapulaʻa faʻatulafono... O nisi ituaiga o pisinisi e faʻatapulaʻaina e tulafono, tulafono faʻatonutonu ma isi ofisa a le malo. O mea piʻopiʻo ua atiaʻe maualuga i totonu o le tatou atunuʻu, o lea e taua ai le amanaʻia o lenei mea sese.
  3. O se faʻamoemoeina atinae o mea na tutupu... Faʻagaioiga faʻagaioiga gaioiga e le o taimi uma e gaioi tonu ai i le itu e faʻasino iai ma tagata faʻatau tupe. E i ai le tulaga lamatia o ia mea tutupu o le a tutupu faʻafuaseʻi ma avea le inivesi le aoga.
  4. I le tulaga o tutusa tupe teufaafaigaluega i se pisinisi, o loʻo i ai le avanoa o le feeseeseaiga. Afai e i ai se feteʻenaʻiga i le va o le aufaʻatupe, ma latou le mafai ona malilie, tasi o latou ono filifili e o ese mai pisinisi, ave ana tupe. Lenei o le a mautinoa le aʻafia o le tupe mama o le poloketi.
  5. Afai e te faʻaaogaina le filifiliga o gaioiga faʻafaigaluega, oe o le a manaʻomia sina poto ma le poto masani. I lenei tulaga, o le a maua e le tagata teu tupe faʻafaigaluega le avanoa e faʻatele ai le tupe maua ono.
  6. O le toe faʻafoi mai o pisinisi teu tupe e masani ona le mautonu. Tupe maua i vaitau eseʻese o taimi e mafai ona matua 'eseʻese, suia i lalo o le aʻafiaga o le tele numera o mea taua. Tuuina atu tonu lava tutusa tulaga muamua, eseese kamupani mafai ona aumaia eseese toe foi i le tagata teu tupe. A o e teu tupe i pisinisi, oe tatau ona e suʻesuʻe pea le maketi ma fetuʻunaʻi i ai. Pau lava lea o le auala e maua ai le tele o polofiti.
  7. O tupe faʻaopopo foaʻi e masani ona manaʻomia. Afai e te le faʻatupeina faʻaopopo tupe i le pisinisi i se taimi faapitoa, oe mafai ona maua se taua faʻaititia i le tupe mama o taimi muamua faʻatupeina.
  8. E le vave sau le polofiti. Talu ai o tupe teufaafaigaluega i amataga o taimi uumi, oe mafai ona maua tupe maua pe a maeʻa se umi umi vaitaimi.

O le mea lea, o le teu faʻafaigaluega tupe i se pisinisi e i ai ona lelei ma leaga. E taua le manatuaina o latou ma mafaufau i latou i le faʻagasologa o tupe teu faʻafaigaluega.

Vavaeʻesega o pisinisi teu faʻafaigaluega i uiga

3. Faavasegaina o pisinisi teu faafaigaluega ma a latou ituaiga 📊

E ui lava i le mea moni o pisinisi teu tupe faʻafaigaluega foliga mai faigofie lava, e matua eseese lava, taʻitasi ituaiga ei ai a latou nuances. O le mea lea, e taua le faʻavasegaina o latou.

Lenei mafai ona faia i luga o le tele o mafuaaga:

Vaega 1. I le anaina

I le umiaina, latou te iloa ai le eseesega i le va o inivesi ia latou lava ma i seisi pisinisi.

Afai o le tagata teu tupe i le amataga tulaga ua lava tupe faavae, faʻapea foi ma le poto, poto masani, ma e manaʻo e galue mo ia lava, oe mafai ona teu faʻafaigaluega i le fausiaina o lau oe lava pisinisi. Tele tagata faʻatau e manatu i lenei filifiliga e sili ona manaia.

O le lelei o lenei ituaiga o teuga tupe faʻafaigaluega o:

  • le avanoa e iloa ai;
  • tupe maua maualuga o tupe faʻafaigaluega.

E i ai le le lelei i le inivesi i lau oe lava pisinisi.

Faʻatasi ai ma mea nei:

  • o se tulaga maualuga o tulaga lamatia, talu ai e le faigofie ona valoia le atinaʻeina o mea e tutupu pe a fausiaina se pisinisi;
  • le manaʻoga ia iai se poto ma se poto;
  • e le gata o mea faʻatau tupe o le a manaʻomia, ae o loʻo taua foʻi le faʻatupeina taua o taimi ma taumafaiga;
  • sili muamua inivesi.

Ae mo le inivesi i seisi pisinisi a seisi tagata, o lenei auala e sili atu ona faigofie. I lenei tulaga, e te le tau feagai ma oe lava ia ma faʻafitauli eseese faʻalapotopotoga. A maeʻa ona teu tupe, o tagata faʻapitoa latou te feagai ma le poloketi: faʻatino ma faʻalauiloa.

Vaega 2. E ala ile tele o teuga tupe faʻafaigaluega

E mafai ona faʻavasega tupe teu faʻafaigaluega i se pisinisi ile aofaʻi (sea) o tupe teu faʻafaigaluega.

I lenei tulaga, e i ai:

  1. Atoa le faʻatupeina o gaioiga. I lenei tulaga, o le avega tautupe pa'ū atoa i luga o le tasi investor. O ia teuga tupe faʻafaigaluega e masani ona maua i le tulaga o le atiaʻe o sau oe lava pisinisi.
  2. Vaega faʻatupeina, lea e mafai foi ona taʻua o le tutusa o le auai. I le taimi e tasi, o tupe e maua mai i le aufaʻatupe e aofia ai naʻo se vaega o le laumua o le kamupani faʻavae.

Vaega 3. E ala i teuga tupe faʻafaigaluega

Oe mafai ona faʻavasega tupe teu faʻafaigaluega i se pisinisi ma i le taimi nei o inivesi e faia:

  1. Inivesi i amataga ua faia i le amataga o le fausiaina o se gaioiga... I lenei tulaga, o loʻo i ai le aitia, o le atinaʻeina o ia ua fuafuaina e faʻatautaia e faʻaaoga ai tupe faʻaputuputu mai tagata teu tupe faʻafaigaluega.
  2. Tupe teufaafaigaluega i poloketi o loʻo iai. O le tele o taimi, o le atinaʻeina o pisinisi e manaʻomia tupe faʻaopoopo e faʻatosina mai tagata o loʻo teu tupe. I lenei tulaga, ua leva ona i ai le kamupani, o loʻo auai i se ituaiga o gaioiga, i ai ona tagata faʻatau, ma aumai se tupe mama.

Faʻaliga 4. E tusa ma le faʻavae o le polofiti maua

I luga o lenei faʻavae, tasi mafai ona iloga toaga ma pasiā tupemaua... I le tulaga muamua, o le tagata teu tupe faʻafaigaluega e masani foi ona avea ma ulu o le kamupani. Faʻatasi ai ma tupe maua pasif, o le faʻamaopoopoina o gaioiga ua suia i le tauʻau o le tagata faigaluega pule.

Vaega 5. I ituaiga

I ituaiga, pisinisi teu faafaigaluega mafai saʻo ma faila.

  • Tupe tuusaʻo faʻatupeina o se teuga tupe o tupe i aseta a se kamupani faapitoa.
  • I le tulaga o teuga tupe teu faafaigaluega, o le tupe teu faafaigaluega a le laumua e tufatufaina i totonu o sea o le tele o faʻalapotopotoga. I lenei tulaga, o le aofaʻi o sea na maua mai a kamupani eseese e taʻua o le faila.

O faʻavasega autu mo faigofie o le malamalamaaga o loʻo aoteleina i le laulau:

Uiga faʻavasegaItuaiga o pisinisi teu tupe faʻafaigaluega
1. I le anainaInivesi lau oe lava pisinisi
Tupe teufaafaigaluega i seisi pisinisi
2. I le aofaʻi o tupe teu faafaigaluegaTupe atoa
Tupe auai i pisinisi
3. E ala ile tulaga ole inivesiTupe teu faafaigaluega i amataga
Tupe teufaafaigaluega i poloketi o loʻo iai
4. E tusa ma le tulaga o le tupe maua mauaGalue malosi
Tupe faʻaalu faʻatau
5. I foliga vaaiaFaʻatonu
Potutusi

O lea la, o loʻo i ai le tele numera o ituaiga o teuga tupe faʻafaigaluega, lea e iloga faʻatusatusa i eseʻese tulaga.

Auala lauiloa e faʻafaigaluega ai (ulufale) i pisinisi pisinisi

4.7 auala taua e teu ai pisinisi business

Toʻatele tagata e talitonu e naʻo lau lava pisinisi e mafai ona e faʻafaigaluega ai. Peitaʻi, e i ai le tele numera o filifiliga mo ia faʻatupeina, eseʻese i le tikeri o le faʻatupeina o le auai, o le aofaʻi manaʻomia ma isi tapulaʻa.

Lalo o 7 autu auala e teu ai tupe i pisinisi:

Metotia 1. Ia oe lava pisinisi

Lenei auala e masani lava o le muamua e mafaufau e uiga ia i latou oe faʻalogo i le manatu pisinisi teu tupe faʻafaigaluega.

Faʻaaogaina o lenei filifiliga o teuga tupe faʻafaigaluega, oe o le a manaʻomia le teu faʻafaigaluega i gaioiga e le gata tupe, ae faʻapea foi i a oe lava taumafaiga ma taimi. Lona uiga, o lenei auala o teuga tupe faʻaalu o loʻo galue malosi.

O le toe maua mai o tupe teu faʻafaigaluega e le amata vave. Ae o loʻo iai se faʻaopoopoga taua mo le tagata faʻafaigaluega - o tupe mama uma o le a ia te ia uma.

Tele tagata e moemiti ia latou lava pisinisi. Ae e tatau ona malamalama e le o tagata uma mafai ona taʻitaʻia ma atiaʻe ia. Oe manaʻomia teu tupe iinei agaga, poto masani ma le poto, aʻoaʻo tele.

Metotia 2. Auai i le pisinisi

Lenei filifiliga mo inivesi ma amataina se pisinisi o se tasi o sili ona lauiloa. Tele o kamupani lauiloa a le lalolagi ua aliali mai ona o lenei auala.

O le taʻutaʻua o lenei metotia faʻafaigaluega e mafua tele ona o le mea moni e le o tagata uma e i ai tupe e mafai ona faia se pisinisi na o latou.

E masani ona aliaʻe pei o lenei: o le tasi paʻaga na te foaʻi toetoe lava o tupe talafeagai uma, o le isi na te faʻatautaia le kamupani.

E masani lava o le tikeri o aafiaga faʻapea foi ma le polofiti fefaʻasoaaʻi i le va o paʻaga tusa ai ma sea i le pisinisi e ona latou. Ina ia aua nei i ai ni feeseeseaiga i le lumanaʻi, e fautuaina ia faʻamaonia uma tuʻutuʻuga o fegalegaleaiga i le taimi nei ma faʻasaʻoina i latou i le tutusa maliega maliega.

Metotia 3. Faʻatupeina i amataga

I lenei tulaga, o tupe teu faʻafaigaluega e faia i ni poloketi fou. Tele taimi, i le tulaga faʻatupeina, e naʻo le aitia. I le taimi e tasi, o le na atiaʻe na leai se tupe e faʻatino ai.

O le a le amataga, o a ituaiga o i ai, ma isi, matou tusia i se isi tusitusiga.

O se tagata faʻatau tupe, o loʻo teu faʻafaigaluega i totonu o se poloketi, na te faʻaalia tulaga lamatia uma o lona faʻatinoina. Mo lenei mafuaʻaga, na ia aveina le tele o tupe mama mo ia (masani oo atu i le 90%). O le tusitala o le poloketi o loʻo faʻatautaia tonu.

Lenei auala o inivesi e fesoʻotaʻi ma tele lamatiaga. I le vaega o le foafoaga, e le mafai ona e vavalo faʻafefea ona tali atu le maketi i se oloa fou. O le poloketi e mafai ona aumaia ai se polofiti tele, pe mafai foi ona le manuia.

Metotia 4. Tupe teufaafaigaluega i sea

O metotia talu ai e fai ma sui tuʻusaʻo teu tupe faʻafaigaluega i kamupani. O le faʻatauina o sea o se teuga tupe faʻafaigaluega e ala i se tagata faufautua, o le fesuiaiga.

O le faʻasoa o se puipuiga e faʻamaonia ai le aia a le tagata teu tupe i se vaega laititi o le kamupani.

E tele auala e maua ai tupe luga o faʻalauiloa:

  • gaioiga vaʻaia - faʻatau i se tau maualalo, faʻatau atu i se tau maualuga atu (Na matou tusia auiliili atili e uiga i le taʻaloga i luga o le faʻatau oloa i se isi mea);
  • pe a e manatu o le pa'ū i le tau o se sea, oe tatau ona nonoina mai se tagata e faia fefaatauaiga, ona faatau atu lea, pe a paʻu le tau, faatau ma toe totogi le aitalafu. O le eseʻese o mea taua e maua ai se polofiti;
  • mauaina tufatufaga i luga o sea taʻitasi pe kuata (o nisi taimi o la latou tele e laʻititi, o nisi taimi latou te le totogia uma).

E mafai e tagata e umia sea ona auai i fonotaga a tagata e umia sea. Afai o le numera o sea e tele, e mafai e le 'aufaʻatupe ona faʻaosofia le auala e faʻagaioia ai le faʻalapotopotoga. Ae ui i lea, o le tele o taimi latou te mauaina naʻo tupe maua pasif.

O le taugofie o sea o kamupani fou. Ae ui i lea, o le tulaga o aʻafiaga e aofia ai i le faʻatauina o latou e matua maualuga lava.

Ae le i faʻatauina ni puipuiga, e tatau i le tagata teu tupe teu tupe ona suʻesuʻe ma le totoʻa le tulaga tau tupe ma faʻamatalaga a le faʻalapotopotoga.

Ole tele o faioloa faʻamanuiaina e maua tupe ile oloa ma isi mea tau tupe e ala ile kamupani lea.

Metotia 5. Faʻatauina o faʻamau

Noataga o puipuiga malu e faʻamaonia ai o loʻo faʻatupeina e le tagata faʻatau tupe i le kamupani. O lona uiga, i lenei tulaga, o loʻo tuʻuina atu i ai e le tagata faʻafaigaluega tupe i le kamupani se faʻaunegatupe faʻapitoa.

Noataga o puipuiga ia o le maualuga o le tulaga lamatia e maualalo nai lo mo sea. E mafai ona e maua tupe ia latou e ala i le taumatemate. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le faʻatapulaʻa o tupe maua - o le coupon.

Talu ai o nei puipuiga o puipuiga aitalafu, ua sili ai ona faʻatuatuaina. E oʻo lava i tagata e anaina poloka tetele, e leai sa latou aia e faʻalavelave ai i le faʻatautaia o le kamupani, e naʻo a latou tupe e maua i aitalafu.

Faʻamataʻutia Bond pepelo i le ono mafai o latou faʻaletonu... O le maualuga, o le maualuga o le coupon fua ua totogiina ia latou.

E tatau ona manatuaina o kamupani e toʻaitiiti tagata e talitonuina o loʻo faʻateleina le coupon maua i luga o noataga ina ia mafai ai ona tosina atili tupe.

Metotia 6. faʻatupeina faʻatasi

O lenei metotia e sili mamao atu lava mai inivesi fesoʻotaʻi ma tuusao. Fefaʻasoaaʻi faʻatupeina o se faʻapitoa vaega o aseta eseese: puipuiga, fanua faʻatau, e seasea lava - aseta o eseese tupe ma mea masani.

E maua e le tagata fai pisinisi se faʻasoa i se tupe. O le mulimuli tutoʻatasi filifili pe faʻafefea ona eseʻese lamatiaga ma le mea e teu ai tupe.

O se matua le lelei o tupe o le malosi malosi faʻalagolago i le faʻalavelave o le fefaʻatauaiga maketi. I le taimi lava e tasi, o le faʻateleina o eseʻesega o aseta o le a le fesoasoani. Faʻapea foi, oe mafai ona maua tupe maua i le faʻatauina o faʻasoa na o taimi tuputupu ae maketi.

Le aoga o ia inivesi o le pasi. E le tau manaʻomia e le tagata teu tupe, soʻo se tasi e faʻatupeina e le pule o faʻasoa. Ma le isi, e leai ni komisi. Uma tupe mama ma tupe leiloa o loʻo faia i luga o le 'eseʻese i le faʻasoa tau.

Metotia 7. Faʻamama tupe

I totonu o le CIS atunuu, o sea mea faigaluega o loʻo leaga le tufatufaina. O le mea moni, e tai tutusa ma tupe faʻatasi, ae mafai ona latou maua polofiti e ala i le speculate i puipuiga, faʻapea foi i le tulaga o coupons ma dividends. O le mea lea, latou ono ono maua tupe maua i vaitaimi o le paʻu maketi.

Naʻo tagata tetele e mafai ona auai i lenei ituaiga tupe teu faʻafaigaluega. Amata le Ulufale Faʻatupe mai le 100 (selau) afe tala.


O lea la, e 7 auala taua e teu ai tupe i se pisinisi. Ae peitaʻi, afai e te vaʻaia lautele lautele, matua faʻatupeina uma vave pe mulimuli ane paʻu atu i pisinisi.

Taʻiala autu o le teu faʻafaigaluega i amataga i le 2020 i Lusia, lea e mafai ai ona faʻatupeina faʻalelei tupe

5. Inivesi i amataga - TOP-13 faʻatonuga lelei o le 2020 i Lusia, e mafai ai ona faʻatupe ai tupe 💎

O le amataga o le maketi i Lusia ua amata ona sili atu ma sili atu ona lauiloa, o le tele o tupe teufaafaigaluega i totonu o loo tuputupu ae i tausaga uma. O le mea lea, mo tagata uma ua filifili e faʻafaigaluega a latou tupe i se pisinisi, e taua le iloa poʻo fea o vaega o le amataga e manatu e sili ona manaʻomia.

O loʻo faʻasolo ina faʻateleina faʻatonuga faʻatupega. Peitai, i se vaitaimi umi o taimi, e le suia lava taʻitaʻi. E aofia ai poloketi IT (pisinisi i luga ole Initaneti), faʻapea foʻi ma pisinisi laʻititi, aofia ai ma le tasi e faʻatautaia le faʻaaogaina o franchise (Sa matou tusia i se isi tusi faʻapitoa i se auiliiliga ma auiliili poʻo le a le franchise i upu faigofie).

O le vaega o malosiaga e fai sina tuai i tua o le siitaga o tupe teufaafaigaluega. O tau o le suauʻu e le mautu, o tagata o loʻo uaʻi lava i le siʻosiʻomaga. O le mea lea, i le matata o le malosi, o le sili ona lauiloa i tagata faʻapisinisi o poloketi e fesoʻotaʻi ma le foafoaga isi punavai malosiʻaga o le siosiomaga.

Sei o tatou vaʻavaʻai poʻo fea o faʻatonuga o tupe teu faafaigaluega i se amataga e sili ona lauiloa i le taimi nei. Ua talitonu le au atamamai, o latou ia o le a tumau i latou tofiga i le isi 5 tausaga.

1) 8 faʻatonuga ile IT

O le IT sphere o loʻo faʻatusalia e le toʻatele o vaega eseese.

Faʻasinoga 1. Robotics

E faʻaalu e tagata suʻesuʻe ma tagata faʻatau tupe le tele o taimi ma tupe e faʻatino ai le faʻatonutonuina o auala e faʻaaoga ai le remote control, mo se faʻataʻitaʻiga i pisinisi.

O le isi vaega lauiloa o robotics o agafesootai. I lenei tulaga, robotics ua fuafuaina e fesoasoani i tagata e le atoʻatoa tino, faʻapea foi ma le faʻatautaia o se polokalame mo latou toe faʻaleleia.

Faʻasinoga 2. Polokalama mo 3D lolomitusi

I tausaga talu ai nei, 3D lomitusi ua avea ma alualu i luma i le galuega. O le mafuaʻaga lena, i le taimi nei, le gaioiga o le fausiaina o polokalame o le a mautinoa ai le sili ona aoga le faʻaaogaina o nei tekonolosi e sili ona talafeagai.

Faʻasinoga 3. Mea faigaluega mo le soifua maloloina

Nei o talosaga e mafai ona faʻapipiʻi luga o feaveaʻi masini ma liua i latou i se tagata lava ia fomaʻi poʻo faiaoga, faʻapea foi ma se nutristist. I aso nei, o inivesi i ia poloketi o se tasi o sili ona lauiloa i luga o crowdfunding faʻavae.

E uiga i le faʻatauina o tupe, faʻaputuga tupe - o le a lea mea, faʻatulagaina o tupe faʻavae ma isi, matou tusia i se isi tusitusiga.

Ua taʻua e tagata popoto, o ia galuega faatino o le a sili atu ona lauiloa i le lumanai. Leai se tagata e toatasi e mafai ona faia e aunoa ma ni tusi talosaga atiaʻe ma le latou fesoasoani.

Faʻasinoga 4. Ao teu

Fai mai polofesa, i tausaga o lumanaʻi, o le a faʻaauau le naunau o tagata faipisinisi i le ao tekinolosi, faʻapea foi ma avanoa e teu ai le tele o faʻamatalaga e manaʻomia. I le tulaga muamua nei o loʻo tuʻuina mai i luma e le sili atu le faʻafaigofieina ma se intuitive fesoʻotaʻiga pei o le saogalemu o le download faʻamatalaga.

E talitonu tagata popoto, o i latou e mafai ona atiaʻe le polokalame o faʻamatalaga lilo e sili ona lelei, o le a faigofie ona latou faʻatoʻilaloina le maketi mo ia ituaiga tekonolosi.

Faʻasinoga 5. Big Data

O poloketi e fesoʻotaʻi ma le fausiaina o polokalame faʻatulagaina mo le teuina, faʻapea foi ma galuega ma le tele o faʻamatalaga, tumau pea lauiloa.

O le au faʻatau oloa na avea ma o loʻo avea pea ma tagata faʻatau tele i ia oloa.

Faʻasinoga 6. Mamao aʻoaʻoina

Lenei vaega o tupe teu faʻafaigaluega ua manatu o se tasi o sili ona folafolaina. Polokalame faʻatagaina le mauaina o aʻoaʻoga mamao o loʻo faʻateleina le lauiloa i aso nei.

O le manaoga mo ia auaunaga o loo i se tulaga sili ona maualuga, o le mea lea, o le atinaeina o ia polokalama o le a faaauau pea i se taimi lata mai, o lona uiga o le a aoga tele le inivesi i ia galuega faatino.

Faʻasinoga 7. Talosaga a tamaiti mo atinaʻe

E tofu tamaiti uma ma masini feaveaʻi i le lalolagi faʻaonapo nei. I le taimi lava e tasi, e matua toʻatele ni polokalama mananaia e faʻatagaina oe e aʻoaʻo i latou i le taʻaloga. O ia poloketi e fiafia tele i ai le aufaʻatupe.

Faʻasinoga 8. Feutanaiga feutanaʻi

O polokalame e faʻafaigofie ai le olaga mo tagata uma, fesoasoani ia latou e faʻatautaia lelei le tafe o tupe, taimi, aʻoaʻoga ma isi mataupu taua. O aso nei o polokalame ia e sili ona lauiloa.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele numera o ia talosaga i luga o le maketi. O le mea lea, soʻo se amataga e tatau ona taumafai e saili se matua tulaga ese oloa.

Peitai, e i ai filifiliga, oe mafai ona faia polokalama o le a avea ma faʻapitonuʻu mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, talafeagai mo tagata nonofo i se tasi taulaga poʻo taulaga 'aʻai.

Vaega o teuga tupe i pisinisi laiti

2) 5 faʻatonuga ile pisinisi laiti

O amataga e sili ona lauiloa e le gata ile IT IT, ae faʻapea foʻi i pisinisi laiti. O mea e sili ona talafeagai e talanoaina i lalo.

Faatonuga 1. Faʻataʻimau otaota

O aga o le siʻosiʻomaga o loʻo tumu i vaega uma o le olaga. O le mea lea, o fesili e faʻatatau i le faʻagasologa o ituaiga uma o otaota e sili ona talafeagai mo le tele o tagata i aso nei.

E le faigata le sailiga tupe mo nei amataga. O masini talafeagai ma masini e mafai ona nonoina pe lisiina. Na matou tusia e uiga i lisi i le matou tusitusiga talu ai. Ma le isi, o ia polokalama tosina fiafia fiafia e le gata pisinisi tumaotiae ese foi fausaga setete.

Faʻasinoga 2. Aʻoaʻoga e galue i luga o se komepiuta

Uma ituaiga o polokalama e faʻatagaina ai tagata e aʻoaʻo pe faʻafefea ona polokalame, fausia uepisaite ma animations, faʻatasi ai ma le faʻatonutonuina o vitio, galue ma ata o ni mea sili ona taua gaioiga.

Faʻasinoga 3. Outsourcing

Soo se tagata fai pisinisi fia malamalama e malamalama i le taua o outsource kamupani. O ia kamupani mafai ona sefe se tele aofaʻi o tupe ma i le taimi e tasi maua se lelei tautua.

O le mafuaaga lena e talitonu ai le tele o tagata atamamai i lena auina atu i fafoO le faʻasinoga o le lumanaʻi.

Faʻasinoga 4. Faʻaliliuga o mataupu

I fefaʻatauaiga i aso nei, o faʻamatalaga saunia e taua tele. O se aofaʻiga tele o mea e maua mai i 'eseʻese' upega tafaʻilagi.

O le mea lea, amataina talitonu o faʻamatalaga faʻaliliuga kamupani o se tasi o sili ona folafolaina vaega o atinaʻe.

O ia gaioiga o le a matua manaʻomia tele i le matata o Initaneti maketiga.

Faʻasinoga 5. Polokalama faʻataʻitaʻi

O sea tautua faʻatagaina oe e siaki lona aoga e oʻo lava i luma o le faʻalauiloaina o le poloketi. O lenei auiliiliga ua mafai ai ona faʻamatuʻu atu i le maketi na o na oloa o loʻo tauva. O lona iʻuga, ua maeʻa ona amata le poloketi, e mafai e le aufaipisinisi fou ona sefe le tele o le latou tupe teu faʻafaigaluega.


I lea, e tele ni vaega faʻalauiloaina mo teuga tupe i amataga. Soʻo se tagata faʻafaigaluega tupe e tatau ona taʻitaʻia e lo latou poto ma mea e fiafia iai, e manaʻomia le iai o se aitia o vaega ia ua fuafuaina e faʻatupeina.

O auala taua e teu ai tupe i le amataina o poloketi

6. Inivesi i poloketi pisinisi - 5 auala taua e teu ai tupe i le amataga 📝

Pe a filifili e faʻafaigaluega i amataga, e tatau i le tagata teu tupe faʻafaigaluega ona filifili pe faʻafefea ona ia faia.

E tele auala e teu ai tupe i amataga:

Metotia 1. E ala i le faʻavaeina o 'auʻaunaga

O lenei metotia e sili ona lelei mo tagata amata. E ala i ia tulaga, e mafai ona tufatufa atu tupe faavae i le va o le tele o galuega faatino, inivesi laʻititi aofaʻi i latou taʻitasi. Lenei filifiliga o le a fesoasoani i se novice tagata faʻapisinisi mauaina muamua malamalama ma poto masani.

E tele auala e maua ai se polofiti i ia teuga tupe faʻafaigaluega.

  • i le tulaga o tupu tautupu, lea e malamalama o se tului i polofiti;
  • faʻatasi ai ma le mea ua taʻua o nonogatupe a le lautele, ina ua tuanaʻi se vaitaimi patino, ua toe faʻafoʻi le tagata teu tupe i tupe faʻatupe faʻatasi ma le tului;
  • pe a faʻaaogaina le equity crowdfunding, e maua e le tagata teu tupe faʻafaigaluega se siteki i le faʻalapotopotoga.

Tagata faʻatau e faʻaaogaina lenei metotia e tatau ona malamalama o lea e matua lamatia lava. E i ai le avanoa iinei e le mafai ona faʻatinoina le poloketi.

I se faʻaopopoga, o tulafono a Lusia e le faʻamatalaina ai se uiga manino agaʻi i sea teuga tupe faʻafaigaluega. Soʻo se faʻamaoniga e naʻo le mauaina o faʻasoa a le kamupani e maua ai.

Metotia 2. Agelu pisinisi

Faatasi ai ma lenei filifiliga, oe manaʻomia le teuina masani o tupe ina ia mafai ai ona maua se faʻasoa poʻo le paʻu i luga o le faʻatauina o faʻasoa pe a oʻo mai le isi laasaga. Masani ai, matou uiga o le aofaʻi i le tulaga mai le 50 (limasefulu) i le 300 (tolu selau) afe tala.

Tele taimi, lagolago e avatua i amataga e leai se paketi mo se oloa prototype. O lona iʻuga, o tupe faʻaalu faʻafuaseʻi e faʻatuputeleina lava.

O le mea lea, agelu ma le taua poto masani, ina ia mafai ai ona eseʻese tulaga lamatia, inivesi i le tele o galuega faatino i le taimi e tasi.

Tupe teufaafaigaluega i le fuafuaina metotia manaʻomia le malamalama i le pisinisi vaega o loʻo teu ai tupe. O lenei mea o le a mafai ai ona faia se iloiloga agavaʻa o galuega na tuʻuina mai.

Metotia 3. Kalapu faʻatau tupe

I lenei tulaga, e faʻaliliu atu e le tagata teu tupe tupe i le kalapu, i lana talosaga, e sailia ai le poloketi. Mo lenei, o le kalapu e molia se komisi mai le tagata teu tupe. E faʻasaoina e le tagata teu tupe le taimi faʻapitoa a o ia foʻi e mafai ona ia faʻatonutonuina le taimi atoa.

O lenei metotia o le teu faʻafaigaluega i amataga e talafeagai mo tagata amata. Faʻafetai i lona faʻaaogaina, o se tagata fou tupe maua tupe maua le avanoa e auai i le tele folafola atu galuega faatino ma laʻititi laumua.

E i ai foi le tulaga lamatia o le leiloa tupe pe a auai i le kalapu. Tele taimi e fesoʻotaʻi ma le leaga faʻatuatua o le kalapu, lea e faʻateleina ai le numera o gaioiga faʻataunuʻuina, matua tuʻuina i lalo manaʻoga mo poloketi e auai.

E faʻafefea ona sailia se tagata faʻafaigaluega tupe mo se pisinisi, faʻapea foi ma tulafono e mulimuli ai pe a suʻe ni tagata faʻafaigaluega, na matou tusia i se isi tusitusiga.

Metotia 4. Faʻatupeina i tupe faʻaalu tupe

O lenei metotia e faʻafaigofie ona teu tupe. E tatau ona totogi e le tagata teu tupe le komisi, o le toega o galuega o le a faia e tagata tomai faapitoa.

Le lelei o lenei ituaiga o teuga tupe faʻafaigaluega o le ona le lelei atinae. E faigata ona suʻe ni kamupani na faʻamanuiaina ile tele o taʻamilosaga.

E le gata i lea, o tupe teu tupe faʻafaigaluega e masani ona tuʻuina ai le aufaʻatupe i se auivi faigata: o le tupe faʻaalu maualalo e masani ona i le tulaga o le 500 afe tala.

Metotia 5. Fausiaina o sau oe faʻatau tupe

Tagata faʻapisinisi oe 10 miliona tala, faʻapea foi ma le avanoa e faʻatumauina ai se 'au o polofesa ma mautotogi i se ofisa, e mafai ona latou taumafai o latou lima i le fausiaina o la latou lava tupe. O ia kamupani e tele lava ina faʻaaoga naʻo ni poloketi sauniuni lelei. Peitai, tele taimi nai lo le leai leai se sili atu nai lo 30% o na mea e aoga.

Faʻatasi ai ma lenei ituaiga o teuga tupe, o le aʻafiaga e sili ona maualuga. Peitaʻi, afai e manuia, o le tupemaua foi o le sili ona tele.

E i ai le tele o faigata i le fausiaina o lau oe lava sailiga tupe, muamua lava, latou e fesoʻotaʻi ma le le lelei atinaʻe o lenei eria i Lusia.


I lea, e tele auala e teu faʻafaigaluega ai i amataga. E tatau i le tagata teu tupe teu tupe ona filifili se mea talafeagai e faʻavae i le poto masani, tupe faʻasili ma le taliaina o le tulaga o le tulaga lamatia.

O se laʻasaga ma lea laasaga taiala i le teu faafaigaluega i lau pisinisi

7. Faʻafefea ona amata inivesi i lau pisinisi - o lea laʻasaga ma lea laʻasaga taiala 📋

Pisinisi atinaʻe e aʻafia e le tele numera o itu. Muamua lava, mafaufau, faʻapea foi ma tekinolosi o le entrepreneurship.

O gaioiga faʻatulagaina lelei gaioiga ei ai se aafiaga tuʻusaʻo luga o le amataga amata ma atili atinaeina o se pisinisi. Ua faamautu mai e fuainumera 90% poloketi ua amata ona le toe aoga i le muamua 2 (lua) tausaga o lona i ai.

I le taimi lava e tasi, o le mafuaaga e le o taimi uma maualuga tauvaga. Tele taimi, bankruptcy e fesoʻotaʻi ma le leai o se manino fuafuaga, faʻapea foi ma se atinaʻe manatu.

O le faʻatonuga mo le aufaʻatau pisinisi o le a fesoasoani e faʻaititia lamatiaga, faʻapea foi ma le faʻateleina o avanoa o pisinisi alu i polofiti.

Sitepu 1. Fuafua le fanua o gaioiga

Fai mai polofesa o le sailia o se pisinisi e talafeagai mo oe e mafai ona avea ma luʻitau. Lenei o moni faatufugaga.

Aua le fefe e amata se mea le iloa. E tatau ona malamalama o le tele o taimi o tagata amata ma paionia e mauaina o le sili tele polofiti.

E le gata i lea, afai e te mauaina se faʻamoemoe lelei o pisinisi, lea e leai se tasi na galue ai, e le gata e mafai ona e mauaina ni tele o tupe, ae ia maua foʻi le taʻutaʻua i le lalolagi atoa. I le taimi lava e tasi, tausaga, faʻapea foi ma le tulaga o le poto e le afaina.

Oe mafai, ioe, filifili ma laiti auala lamatia... Ina ia faia lenei mea, ua lava le faʻaaogaina o pisinisi pisinisi o loʻo i ai. Aua le fefe i na vaega o gaioiga o loʻo i ai le tele o tauvaga.

o le mea autuo lea o lau poloketi o loʻo manaʻomia vave. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le i ai o le tele numera o aulelei salons i totonu o le megalopolis e le mafai ona mafua ai leiloa mo seisi o latou, talu ai o lenei tautua o loʻo manaʻomia tele.

O le galuega autu i le amataga o soʻo se pisinisi o le faia o se ofo o le a tulaga ese i le maketi. E tatau ona faʻatulagaina se vaega faʻapitoa o tagata faʻatau, o latou manaʻoga e manaʻomia e faʻamalieina sili atu nai lo isi kamupani.

Sitepu 2. Filifilia o se faiga faʻafogafoga

Soʻo se pisinisi e fesoʻotaʻi ma le totogiina o lafoga.I Lusia, o le lafoga faiga aiaia ai mo le ono mafai ona faʻaaogaina se faʻafaigofie lafoga polokalame e kamupani auai i laiti pisinisi. Lenei faʻatagaina oe e faʻaititia le tupe avega (E uiga i le faʻafaigofieina lafoga faiga mo tagata taʻitoʻatasi tagata fai pisinisi, faitau i se faʻapitoa tusitusiga).

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e sili atu le aoga mo maualalo-tupe maua kamupani filifili le faʻavae fuafuaga o toʻesea, talu ai i lenei tulaga o le lafoga fuafuaina e faʻavae i luga o tupe mama maua.

Sitepu 3. Resitaraina o gaioiga

Soo se amataga i pisinisi mafai ona filifilia le faʻalapotopotoga ma faʻatulafono pepa e fetaui ma ia. I lenei tulaga, tasi tatau ona taulaʻi atu i le aofaʻi o tupe teu faafaigaluega, faapea foi ma le fuafuaga fuafuaina o le faia o pisinisi. Tele taimi, sui o kamupani faʻatatau i pisinisi laiti mafai ona filifilia se tasi o lua ituaiga o lesitala: Polokalame poʻo se tagata fai pisinisi.

Lea filifiliga e sili atu tatau ona filifili i lea mataupu ma lea mataupu. Ma pe a lesitalaina se tagata lava ia entrepreneurship, o le taualumaga e sili atu ona faigofie. I se faʻaopopoga, o le faia o pisinisi o se tagata faipisinisi taʻitoʻatasi manaʻomia le itiiti ifo o tuʻuina atu lipoti. Mo i latou o loʻo amataina se pisinisi ma e le lelei le aʻoaʻoga i tusi, o lenei filifiliga e sili ona manaʻomia. O le lesitalaina o se tagata fai pisinisi e tusa ma le vaiaso le umi, ae o le totogi e tusa ma le 1000 rubles.

A faʻatele tupe maua a le kamupani, e manaʻomia le toe faʻatinoina o le resitalaina. I le taimi lava e tasi, ua tatalaina le LLC, lea ua maeʻa ona avea ma faʻalapotopotoga faaletulafono, o lona uiga o loʻo i ai aia tatau. O lenei mea e matua faigata ai lava le lipoti na tuʻuina mai, ma faʻateleina ai foʻi le tiute. Mo le lesitalaina o se Polokalame, e tatau ona e totogia se pili e tusa ma le 5,000 rubles.

Sitepu 4. Tatalaina o se teuga tupe nei

Soo se gaioiga e teu faafaigaluega i se pisinisi aofia ai tupe alu. O ona faʻatonuga mafai ona 'eseʻese: toe faʻatumuina o aseta, totogiina o pili, mauaina o tupe maua... O le mea lea, o se tagata fai pisinisi poʻo se Kamupani tatau ona tatalaina se faletupe.

O nisi tagata fai pisinisi faʻatoa filifili e faʻaaoga se teuga tupe tatala mo se tagata toʻatasi. Peitaʻi, e sese le faʻafefiloi o tupe a pisinisi ma mea tau tupe a le tagata lava ia.

A tatalaina se teuga tupe, ua lava e filifili ai se talafeagai faletupe. Faletupe tagata faigaluega o le a fesoasoani e faʻafetauia ma le vaega o totoe. O nisi aitalafu faʻalapotopotoga ofoina atu e tatalaina se taimi nei teuga tupe faʻaaogaina le Initaneti (lugalaina). I le taimi e tasi, o nisi faletupe e mafai ona aumaia pepa saunia i se tuatusi talafeagai.

Sitepu 5. Amata

O le taimi e atiaʻe ai le manatu ma maeʻa ai laʻasaga muamua, oe mafai ona amata amata faʻatino le poloketi. Mo lenei, e fautuaina ia saunia se auiliiliga pisinisi fuafuaga. E le tatau ona le amanaiaina lenei tulaga o pisinisi fausiaina, a leai o le aʻafiaga o le le maalofia atinaʻe e tele. Na matou tusia i se isi tusitusiga e faʻatatau i le tusiaina o se fuafuaga faʻapisinisi mo se pisinisi laititi.

O se faʻataʻitaʻiga atinaʻe o le a fesoasoani fesoasoani faʻaititia lamatiaga. I le tulaga o le le mafaufauina suiga o mea na tutupu pe i le amataga o fetauiga ma tauvaga kamupani, o le pisinisi fuafuaga o le a fesoasoani maua se auala mai se faigata tulaga.

A maeʻa ona tusia le fuafuaga, e mafai ona e amata saʻo i le pisinisi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamautuina faiā ma tagata e tuʻuina atu, tagata faʻatau, tagata faʻatau ma tagata faʻatau.

E taua le sauniuni mo le mea moni o le amataina o se pisinisi o gaioiga faifai malie... O le mea lea, e leai se aoga o le popole pe a fai o le amataga o pisinisi mea e le alu i luga. E faigata i taimi uma i le amataga o se gaioiga. O le poto masani o le a faasolosolo malie mai ma o le a faigofie ona faatautaia i pisinisi.


O tagata fia fai pisinisi e le tatau ona faʻatamala i faʻatonuga ua saunia. O le mulimuli i laʻasaga ma le mulimuli ia latou faʻatonuga fesoasoani amata lelei se pisinisi.

O a ni tulaga faʻafitauli e mafai ona feagai ma se tagata faʻatau tupe pe a teu tupe i se pisinisi

8. O le mea sili ona lamatia pe a teu tupe i pisinisi ma pe faʻafefea ona faʻaititia 📛

E i ai itu e lua o loʻo aʻafia i soʻo se faʻatupeina - o le teuga tupe lava ia ma le ana pisinisi.

Manulauti a le tagata faʻafaigaluega - filifili sea pisinisi, inivesi e fesoasoani e le gata e leiloa tupe faavae, ae faʻateleina foʻi. Ua aliali mai e taua tele le tulaga lamatia o tupe teu faafaigaluega i le tagata faipisinisi.

Le mafuaʻaga a le kamupani e ana fai si eseʻese - e faʻatosina mai tupe i pisinisi ae le maumau. O le ituaiga lamatiaga lea e taua mo le sailia o tagata e inivesi.

Ua aliali mai o tagata uma e toʻalua i le faiga o teuga tupe faʻafaigaluega ua i ai se galuega masani - o le faʻaititia o mea lamatia.

O faʻalavelave e sili ona taua ile aufaʻatupe e aofia ai vaega nei:

  • faʻalapotopotoga;
  • faʻatulafono;
  • tamaoaiga;
  • tautupe

Oe mafai ona faʻatautaia lamatiaga pe a fai o le sootaga i le faʻagasologa o le teu faʻafaigaluegaina o se pisinisi ua malupuipuia i se maliega faʻatupeina. Tele numera o faʻataʻitaʻiga o ia maliega e mafai ona maua i luga ole Initaneti. Ae ui i lea, o le mea moni, o tulaga e masani ona fetaiaʻi e le ofi i tu ma aga masani.

O le mea lea, a faʻatupeina i se pisinisi, e sili ona lelei le sailia o le fesoasoani a loia faʻapolofesa. E moni lenei mea mo maliliega faʻatupeina maliega.

I lenei tulaga, afai e le manuia le poloketi faʻatupeina, o le a maua e le tagata e teu tupe faʻafaigaluega le avanoa e toe maua ai i tua se vaega o tupe teu faʻafaigaluega. Ma i le alualu i luma o le mea na tupu, o le a ia mauaina uma tupe mama tatau ia te ia e aunoa ma se faʻafitauli.

Ae le i teuteu tupe i soʻo se poloketi, e tatau ona tutoʻatasi auiliiliina e le tagata teu tupe, pe faʻaaofia tagata faʻapitoa mo lenei. E taua le faʻasaʻo ona iloilo o le a le aoga o le poloketi.

E tutusa lava le taua o le siakiina o faʻamatalaga i tua atu, faʻapea foi ma tuutuuga mo le i ai o le poloketi ma le ono ono maua se manuia. I se faʻaopopoga, oe tatau ona iloiloina pe o le a le umi lona totogi e oʻo mai.

Afai o se pisinisi e anaina faʻaavanoaina ma le faʻaputuga tupe ma se pisinisi fuafuaga, e taua le faia o se auiliiliga auiliili o ona vaega uma. Faʻapitoa faʻaeteete oe tatau ona i ai ma na pisinisi fuafuaga e folafola maualuga tele se tulaga o tupemaua. E masani ona i ai ni mea sese i mea faʻatulagaina, e le gata i lea, i le tulaga o le manaʻo e faimamago, atonu e i ai faʻamaumauga faʻasese.

Pisinisi teu faafaigaluega taimi masani aofia ai 2 (lua) vaega - o lea lava tinoitupeanaina e le tagata teu tupe, ma laumua tuʻu saʻo i lē e ana le galuega. E taua ile amataga laasaga e vave fuafua ai pe ua lava tupe e faʻatino ai le fuafuaga.

Afai e malamalama le tagata fai pisinisi o le pisinisi pisinisi o loʻo aʻafia ai le ana ia lava, e taua le saili pe o lava ana tupe pe o iai ni filifiliga mo le mea e maua ai. I lenei tulaga, inisiua le tagata lava ia ia mai le manaʻoga mo faʻaopopo faʻaopoopo o tupe.

I le mea lea, ae e te leʻi faʻatupeina i pisinisi pisinisi, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le faʻaeteete le tulaga o le pisinisi. Afai e le malamalama le tagata teu tupe i lenei mataupu, pe leai foi ni ana tagata faʻapitoa o loʻo lava lo latou malamalama i le tulaga faʻaalia o pisinisi, e le aoga le faʻatupeina o tupe i le poloketi.

E sili le faʻafaigaluega i se pisinisi e te iloa pe naʻo mea faigofie e malamalama ai tagata faʻatau tupe. Mauaina o se faipisinisi e manaʻomia tupe e le o se faʻafitauli. Mo le tagata teu tupe, o le lelei o le poloketi e muamua.

E taua le faʻatupeina i se atinaʻe e lelei ona faʻatulagaina ma o le a aumai ai ni polofiti i le lumanaʻi. A leai, atonu e le mafai ona toe faʻafoʻi mai le tupe.

Fautuaina foi e tagata tomai faapitoa e o i le aufaipisinisi gaosiga a le o totonu ofisa o le kamupani, lea e te fuafua ai e te inivesi. E masani ona fesoasoani lea i le au faipisinisi e faia le filifiliga saʻo e uiga i le ono faʻatupeina o se poloketi, aua e fesoasoani e vaʻai faʻalelei ai le faʻalapotopotoga o pisinisi i totonu o le kamupani ma i totonu o galuega.

9. Fesili e Masani Ona Fesili (FAQ) 📢

O le teu faʻafaigaluega i se pisinisi o se faigata laʻasaga, o le mea lea e le maalofia aofia ai le tulaʻi mai o le tele o numera o fesili. Seʻi o tatou taumafai e tali le tele o taimi e fesiligia ai.

Fesili 1. Ou te manaʻo e faʻafaigaluega i le folafolaina o poloketi talavou amata. Faʻafefea ona ou faia lena mea?

I le tusitusiga lava ia, ua uma ona tatou taliina lenei fesili, o lea o le a tatou taliina ai i se sili atu puʻupuʻu ma anoa auala.

E tele auala e teu ai tupe i amataga:

  1. Inivesi e ala i sitdinvesting faʻavae (amataga.ru, mypio.ru);
  2. E toe aʻoga o se agelu pisinisi... O lona uiga, o le faʻatupeina o tupe i pisinisi eseese i se amataga, mo se sea i se kamupani poʻo aitalafu mafai ona faʻaliliuina (pe a maua e le tagata e teu faʻafaigaluega ana sea i se paʻu i le lumanaʻi). O tupe teu tupe a agelu e masani lava mai le $ 45-50 afe i le $ 300-350 afe.
  3. Inivesi tupe i totonu tagata faʻatau kalapu. I lenei tulaga, tagata faʻatau tupe tuʻuina atu i le kalapu a latou tapulaʻa ma uiga (filifiliga) mo le teuga tupe faʻafaigaluega mea, o le kalapu maua poloketi e tusa ma le manaʻomia tapulaʻa ma saunia se feutanaʻiga, lea e maua ai se komisi mo ia. E i ai i le kalapu le puleaina atoa o fefaatauaiga. (altaclub.vccommon.skolkovo.ru/ru/espace/investorssmarthub.ru)
  4. Faʻaliliu tupe i le faʻatautaia o se faʻaputuga tupe... Faʻafetai i se filifiliga faʻapolofesa ma agavaʻa o poloketi folafolaina, ua faʻaititia tele tulaga faʻaletonu. O le taumafaiga tupe lava ia na te pulea le amataina o galuega, ma o le tagata e teu faafaigaluega aitalafu totogi se komisi mo tupe puleaina ma maua tufatufaga.
  5. Fausia sau oe lava taumafaiga tupe faʻaputupe. Ina ia fausia se taumafaiga faʻaputugatupe, oe manaʻomia le fausiaina o se kamupani, totogi se ofisa (pisinisi avanoa), tausia se polofesa 'au ma maua tupe teu faʻafaigaluega tupe, a itiiti mai 10 miliona tala... E masani lava, o nei tupe faʻatupeina i sili atu matutua ma atinaeina poloketi nai lo le tutusa pisinisi agelu. I le avea ai o se tulafono, o le fefaʻatauaiga aofaʻi o loʻo i le tulaga mai le $ 1 miliona i le $ 5 miliona... (e le gata i lea, tusa ma le 70 pasene o poloka uma na faʻafaigaluega, o se tulafono, aua le aumaia ni polofiti).

I se isi tusitusiga, sa matou talanoa foʻi e uiga i auala e teu ai tupe i luga o le Initaneti i nisi auiliiliga.

Fesili 2. O fea e suʻe ai ni amataga?

Afai e te filifili e saili se amataga poloketi oe lava ma teu tupe tupe iina, ona matou fautuaina le faʻaaogaina o a matou fautuaga.

1. Tusi resitala i le amataga-faʻamatalaga database o se teu tupe faʻafaigaluega

I nei nofoaga faʻamatalaga, e mafai ona e faʻamamaina poloketi amata i le niche (filifili le fanua o turisi, IT, ma isi). I le avea ai o se tulafono, o le poloketi faʻamatalaga e lelei fausia i totonu o faʻamaumauga, talu ai o poloketi uma lava ona faʻalaʻitiitiina le faʻaaogaina o mea. O le lelei o lenei sailiga o se vave ma manino faʻatusatusaga o amataga.

E tele na 'upega tafaʻilagi i le lalolagi, ae matou te fautuaina:

  1. AngelList - o le 'auʻaunaga autu a le lalolagi mo le sailia o teuga tupe faʻafaigaluega ma amataga (o ia o le faʻavaeina le matata o amataga), i luga o le faʻavae na amata ai le tele o numera o faʻailoga. O le 'auʻaunaga tautua o loʻo aofia ai le sili atu ma le 1600 amataga ma le 380 tagata faʻatupe mai le Russian Federation (ma o latou numera o loʻo faʻateleina pea)
  2. Starttrack.ru O se sitdinvesting tulaga o loʻo i ai galuega tauave o se amataga amataga. O le 'upega tafaʻilagi faʻatagaina oe e faʻaiʻuina syndicated feagaiga. O gaioiga e faia e aofia ai ma fonotaga tapunia a pisinisi tumaoti. I le avea ai o se tulafono, e valaʻaulia tagata faʻatau tupe i mea faʻapena, ua sauni e faʻafaigaluega i le poloketi mai le 300 afe rubles. E tusa ma le 800 tagata teu tupe teu tupe i totonu o faʻamaumauga.
  3. Aloalo - o se 'auʻaunaga mo le sailia o se faʻaputugatupe, ae talu ai nei na faʻalauiloaina ai ni poloketi fou fiafia ma faʻatekinolosi, lea e faʻasoa ai e le au foafoa o latou poto masani ma lafoina poloketi mo teuga tupe faʻafaigaluega. O le faʻamaumauga tuʻufaʻatasi e aofia ai le 4500 poloketi, pe a ma le 1500 manaʻomia ni teuga tupe faʻafaigaluega.

2. Vaʻai faʻamatalaga e ala i faʻamatalaga tatala e uiga i amataga

Lenei oe mafai ona vaʻai i galuega faatino ua uma ona tosina mai inivesi.

  1. Crunchbase.com o se tasi o faʻamatalaga pito sili ona tele i luga o le lumanaʻi tupe maketi, o loʻo iai sili atu ma le 700 afe talafaʻasolopito o tagata teu tupe ma amataga.
  2. Rb.ru/deals/ - Lusia faʻavae ma le faʻasologa o fefaʻatauaiga, talaʻaga o pisinisi tumaʻoti ma amataga, tupe, ma isi.

3. Mulimuli i tauvaga mulimuli o tauvaga

I le taimi o le tauvaga, e tofu le poloketi ma le faigata o le tauvaga ma le iloiloina o iloiloga. O lona iʻuga, naʻo poloketi maualuluga na faia. Lea e tatau ona faʻalogo i ai le aufaʻatupe.

E fautuaina le mulimuli i tauvaga eseʻese i le amataina o poloketi ma auai i ai e le aunoa. E aofia ai -GenerationS, Sauni Uepi, Malaga Amata a Rusia ma isi

4. Mulimuli i le tatalaina o saoasaoa

Faʻaauau foʻi ona vaʻai i le faʻavaʻa o matala.VaveO se kamupani e aofia ai le gaioiga fesoasoani i isi kamupani (tagata o le saoasaoa). O le fesoasoani a le faʻavavevave aofia ai i le atinaʻe, faʻalauiloaina, aloaʻia o le kamupani (ituaiga), ma isi.

O le faʻavavevave o se polokalama e vave faʻatagaina oe e atiaʻe se poloketi mai le taimi o lona amataga seʻia oʻo i le taimi e te aulelei ai i le tagata faʻafaigaluega tupe. O poloketi na oʻo i le iʻuga e sili ona malosi, aua na latou mafaia ona manumalo i le tele o vaega o filifiliga.

O tagata faʻavave e maua tupe e ala i le toe faʻatauina o sea i se kamupani na mauaina (faʻatau) i taimi ua tuanaʻi.

O faʻavaʻa e aofia ai mea nei - Accelerator IIDF, iDealMachine, "MetaBeta" ma isi.


Tagata faʻatau e tatau ona nofouta o le manuia o se teuga tupe faʻaagaga fuafuaina, faʻatasi ai ma isi mea, e ala ile malamalama faʻavae. E oʻo lava i le auai i se kalapu e le faʻasaʻolotoina atoa oe mai tulaga lamatia.

Siakiina o se amataga ae leʻi faʻatupeina

Fesili 3. Faʻafefea e se tagata teu tupe teu tupe siaki le amataga o ia lava?

Ina ia maua se manatu faʻavae i luga o le fuafuaina mea faʻatupeina mea, oe tatau ona faia le tele o gaioiga. Latou te lotogatasi i le mataupu MAUA filiga... E taua le faʻatinoina o ni gaioiga ae e te leʻi faia ni faʻatauga, faʻatau se kamupani pe tuʻufaʻatasia ma se isi kamupani.

Filiga tatau aoga i le gaioiga o le faia o se faʻaiuga e uiga i soʻo se galulue faʻatasi ma soʻo se kamupani.

Tusa lava poʻo le a le taua o lenei faiga, e tele na le amanaʻiaina. Peitaʻi, o le maelega tatau e fesoasoani ai i tagata faʻapisinisi e taofia le tele o latou tupe faʻaalu, o lea tatou vaʻai i laʻasaga e fai.

1) oloa

E tatau i le tagata teu tupe teu ona aunoa ma le toilalo tele faataʻitaʻi se oloa pe fai atu i sau uo e paʻu i le faʻamoemoe aofia e faia.

Le tau maualalo e i ai lona taumafai e faʻatau atu le oloa i se tasi mai ana masani. O se iʻuga o ia gaioiga, e mautinoa lava, o le matua tele o mea le manaʻomia o le a aveʻesea.

2) Au

E taua le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o tagata autu (faʻavae) o le poloketi. Ina ia faia lenei mea, oe mafai ona faʻaaogaina le upega tafailagi Facebook, LinkedIn, ma isi ... Lenei e tatau ona iloiloina faʻamatalaga a tagata, maua i latou i isi upega ma taumafai ia malamalama i mea e tuʻufaʻatasia ai i latou.

Lenei auala e mafai ai ona e malamalama pe faʻafefea ona sauni le tagata teu tupe faʻafaigaluega e galulue faʻatasi ma ia tagata. Se isi mea faigata - valaʻaulia se tasi mo se faʻatalanoaga. Ile gasologa o lea mea, e mafai lava ona aumai se tele o faʻamatalaga e uiga i le kamupani lea ua fuafuaina e fegasoloaʻi ai.

3) Tagata faʻatau

E leai se aoga e fesili ai i isi tagata faipisinisi ni manatu e uiga i soʻo se poloketi. E le ono maua se tali faʻatuatuaina. Sili atu e faia seisi mea: valaʻau se tagata faʻatau tupe e le fesoʻotaʻi i soʻo se auala ma oe ma ofo avea ma se-faʻapisinisi... Masalo lava, i le tali atu, oe o le a mafai ona faʻalogo i se moni aitia.

I le mea lea, e mafai lava ona iloilo se poloketi mo teuga tupe na o oe lava. O le mea taua o le tausisi i nisi tulafono.

Fesili 4. O a mea taua ma faʻagaioiga mo le tusiaina o se pisinisi faʻatupeina maliega (faʻatupeina maliega)?

Faaiuga o le maliega o teuga tupe fai ma sui tulaga taua i le faia o teuga tupe i soʻo se pisinisi. O se maliega maeʻa i le va o itu i le feuiaʻiga, o latou o le tagata e teu faafaigaluega ana tupe ma e ana le pisinisi.

O le mafuaʻaga o le sainia o sea maliega o le faʻatonutonuina lea o le va i le va o itu i le fefaʻatauaiga, muamua lava, e uiga i le auala e vaevaeina ai tupe faʻaalu ma tupe maua i le taimi o le faʻatinoina o le poloketi.

Mo vaega taʻitasi i le maliega i le konekalate i faamalosia le fuafuaina tupemaua ma tau.

E tusa ai ma le konekalate o loʻo iloiloina, o itu agai i le fefaʻatauaiga latou te faia latou lava e faia taumafaiga masani e faʻatino ai le fuafuaga o teuga tupe.

E taua le maitauo le galuega autu a le tagata e teu tupe faʻafaigaluega o le teu tupe faʻafaigaluega, ma o le e ana pisinisi o le faʻaaogaina ia mo na o latou faamoemoe fuafuaina e tusa ai ma pisinisi pisinisi o le poloketi.

E mafai e se tagata teu tupe teu tupe ona i ai se tulaga ese: o se tulafono faʻalapotopotoga poʻo se tagata toʻatasi. Na te teu tupe i se pisinisi faʻapitoa. O le mafuaʻaga o le teu faʻafaigaluega o, muamua lava, ia maua ai tupe maua i soʻo se tulaga. I lenei tulaga, o le tagata teu tupe faʻaagaga faia nisi aʻafiaga. Latou te fesoʻotaʻi ma avanoa leiloa tupe teu faafaigaluega, uma i le atoa ma se vaega.

O le galuega a le ana ia pisinisi o le saili tupe. O le mafuaʻaga o ia gaioiga o le mauaina lea o se iʻuga mautinoa i le gaioiga o gaioiga faʻatupeina. I le lalolagi o mea tau tupe, o ia gaioiga e malamalama i ai o gaioiga a tagata o loʻo teu tupe, e aofia ai se vaega aoga ma auiliiliina, o loʻo faʻamoemoe e ausia ai le faʻamoemoe ua setiina i le fuafuaga.

Ae le i sainia le maliega maliega, e taua le faʻatinoina o ni gaioiga:

  1. E tatau ona faia feutanaiga e aunoa ma le toilalo. I le taimi o la latou faʻatinoga, o le tagata teu tupe faʻafaigaluega ma le ana pisinisi e tatau ona fuafuaina tuʻufaʻatasi tiute, faʻapea foi ma le faʻagaioiga mo le tufatufaina o tupe maua ma tupe faʻaalu. Ole iʻuga ole feutanaiga ole iʻuga ole maliega.
  2. E tatau i le tagata e ona le poloketi ona tusia se ata o se pisinisi ua fuafuaina mo le pisinisi. A aunoa ma le le pasi, o lenei pepa e tatau ona mafaufau i ai: auiliiliina o le kamupani sili ona taua tauva, o oloa maketi atoa, faʻapea foi ma le niche o loʻo nofoia e le kamupani. O mea tau tupe, e iai ma le mea e ono aʻafia ai, e taua foʻi. Oe tatau foi faʻamatalaina pe faʻafefea ona taua le tusi talosaga, talafeagai ma o le a lona fou. I le faaiuga o le pisinisi fuafuaga, o loʻo i ai poloketi vaʻaiga, faʻapea foi ma avanoa mafai mo le atinaʻeina o gaioiga.

O se maliega faʻatupeina e faʻatulafonoina ona faʻamau peʻa pe a faʻaiʻuina i se tusitusiga... E tatau ona faia lea mea pe a maeʻa feutanaiga ma faia se pisinisi plan.

Afai e le oʻo mai le itu i se filifiliga tuʻufaʻatasi i ni mataupu, e tatau ona latou tusia se maliega o feeseeseaʻiga. Mulimuli ane, o lenei pepa taʻalo faia tele matafaioi, aemaise lava i le tulaga o le saini maliega. I lenei taimi, ua manatu o se vaega taua o le maliega.

E i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o teuga tupe faʻaalu i luga o le Initaneti. E fai si ese mai le tasi i le isi.

Masani pisinisi faʻatupeina maliega - oe mafai ona aumaia le teuga tupe faʻaalu maliega i lalo o le sootaga

Tuʻu mai i lalo se feagaiga faʻatauga pisinisi (maliega faʻatupeina) (doc., 15.2 kb.)

Ae ui i lea, e i ai itu e tatau ona i ai i konekarate uma:

  • se faʻamatalaga o le tulaga faʻatulafonoina o pati taʻitasi;
  • faitauga o le sili ona taua faaupuga faʻaaogaina i le maliega ma le obligatory faʻamatalaina o manatu uma;
  • o se faʻapitoa faʻasino i le mataupu o le konekalate - o le a le ituaiga o teuga tupe teu ai galuega o loʻo iai ma le igoa ma le faʻamatalaga o poloketi, o lona autu mafuaʻaga, oe tatau foi faʻailoa mai poʻo ai na fausiaina le poloketi;
  • mo le a le umi e faʻamaeʻa ai le feagaiga;
  • faʻafefea ona faʻataunuʻuina nofoaga i lalo o le feagaiga. Afai o itu auai ua maeʻa ona faia se maliega i le aia a le tagata teu tupe faʻafaigaluega e le gata i le autu, ae faʻapena foi i totogi faʻaopopo, e tatau ona taua i le maliega;
  • aia tatau na mauaina e itu auai;
  • o a matafaioi a vaega faaupufai i le tulaga o le sainia o le feagaiga;
  • faʻafefea ona maua e le tagata faʻafaigaluega le iʻuga o le gaioiga faʻatupeina;
  • o a aia tatau o meatotino a itu auai pe a maeʻa iʻuga o gaioiga faʻatupeina na mauaina;
  • o le a le matafaioi a vaega taʻitasi i le taimi o le faʻatinoga o le poloketi;
  • faʻafefea ona faʻamutaina le konakarate;
  • faʻafefea ona faia suiga i le maliega faʻaiʻu ua maeʻa;
  • faʻasino i le force majeure;
  • faʻafefea ma pe faʻafefea ona feeseeseaʻi na aliaʻe i le va o itu i le maliega ua foia.

O le maliega faʻatupeina e tatau ona o faʻatasi ma:

  1. o le gaioiga i luga o le tufatufaina o aia tatau o meatotino i le va o itu auai;
  2. avanoa maliega o feeseeseaiga;
  3. o se maliega maliega mo le maliega i atinaʻe eseesega.

E masani lava ona faigata mo se tagata faʻafaigaluega tupe ma se pisinisi e anaina se tusi konekarate o le a faʻamalieina uma itu ma mafaufau i a latou lava tulaga. O le mea lea, o le tali sili ona lelei o le faʻaogaina o le fesoasoani a se loia faʻapolofesa.

Ua matou iloiloina mataupu taua ma manatu e faʻatatau i le teu faʻafaigaluega i pisinisi. Afai na e faitau i le iʻuga o le tusitusiga, oe ono aʻoaʻoina se mea fou e uiga i le teu faʻafaigaluega i pisinisi. O lenei e mafai ona maeʻa suʻesuʻeina le mauaina o le poto i le faʻatinoga.

I le iʻuga, matou te fautuaina le maimoaina o se vitio e uiga i le teu faʻafaigaluega i pisinisi, e pei o, o a auala sili ona lauiloa o le teu faʻafaigaluega i pisinisi pisinisi (amataga):

Ma se vitio e uiga i foliga vaaia ma nuances o inivesi i pisinisi mai Oleg Ivanov ("Pisinisi Siosiomaga"):

O loʻo moʻomia e le 'au o Manatu mo le mekasini o le ola le manuia ma le manuia i lau pisinisi teu tupe. Afai e i ai ni au faʻamatalaga poʻo ni fesili i luga o le mataupu, ona fesili lea ia i latou i lalo o faʻamatalaga. O loʻo matou toe faʻatali mo oe ile itulau ole matou tulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Matt Seinafo,, E le nao ni tupe (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com