Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Metotia mo le faʻatulagaina o meaafale i totonu o le potu 18 m, manatu manaia ma ata

Pin
Send
Share
Send

E faʻafetai ile filifiliga eseʻese mo le faʻapipiina o le fale e mafai ai ona e fausiaina se siʻosiʻomaga tulaga ese ma le mafanafana i totonu. Ina ia malamalama pe faʻafefea ona faʻatulaga meaafale i totonu o le potu e 18 mita, o le a fesoasoani se ata ia te oe, faʻatasi ai ma le tele o filifiliga matagofie, ae e le faigofie ona fetuʻunaʻi i lou fale. Ina ia malamalama lelei i le auala e faʻatino ai, e tatau ona e amanaʻia le tele o nuances: o foliga o le potu, o lona mafuaʻaga ma le avanoa o le zoning. Afai e te mulimulitaʻi i tulafono mo le tuʻuina o meaafale, o le a mafai ona e fausia se siʻosiʻomaga saoloto ma faʻalelei.

Metotia faʻatulagaina

O le symmetrical version o se tasi o sili ona taatele. E leai se mea e manaʻomia ai ona fai se mea - naʻo mea paga e faʻapipiʻi i autafa o se mea faitino pe faʻatatau i se mafaufauga faʻapitoa. A le o lea, nofoa solofanua i tafatafa o se laulau kofe poʻo se magalafu. I le tulaga o le diagonal symmetry, o mea e tuu i isi itu o le potu. Ma e le manaʻomia le faʻaaogaina o tutusa elemene. O nofoa o lanu eseʻese e foliga mai e masani ma e le masani ai. O totonu o potu o le sao foliga e sili ona manaia le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻavasegaina o mea.

O le asymmetric filifiliga e aofia ai le tuʻuina o elemeni i tafatafa o se nofoaga autu tutotonu (faʻamalama, faitotoʻa, magalafu). Ina ia fausia paleni, o le tele o mea ma a latou "mamafa" i totonu e amanaʻia. O le mea lea, o se lapoʻa aitema tuʻu latalata i le ogatotonu, ma se tamaʻi mea i tua atu. O se faʻaletonu tulaga e mafai foi ona vaʻai faʻalelei foliga o le potu. Ma ia mautinoa ia mafaufau pe faʻafefea ona foliga mai le tuʻufaʻatasiga mai itu eseese. A uma mea uma, afai e te suʻesuʻe laititi le sofa tele, o le a mafai ona e vaʻaia faʻaitiiti lona umi ma le "mamafa".

Faʻatasi ai ma le faʻataʻamilosaga mataupu faʻavae, mea e seti i le tutusa mamao mai se nofoaga faʻapitoa. Afai ei ai se kapeta lapoʻi i le ogatotonu o le potu, ona mafai lea ona "otoʻoto" ma fasi meaafale (nofoa, laulau, sofa). Nofoaga e sili ona lauiloa ole laulau ma lamepa / moli uila. E masani lava, o nofoaga ma fale e tuʻufaʻatasia ituaiga eseese o faʻatulagaina o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, lapotopoto ma asymmetrical pe faʻataʻamilomilo ma symmetrical.

O a foliga o le 18 sq m

O se potu o lenei lapoʻa e le mafai ona faʻaigoa tele pe laʻititi. O le mea lea, o le nofoaga ma numera o fasi meaafale e fuafuaina e lona faʻatulagaga, foliga ma le mafuaʻaga:

  • E le fautuaina e tuʻu mea i luga o laina o gaioiga i totonu o le potu pasese, a leai o le manuʻa ma le faʻaleagaina o mea e le mafai ona alofia;
  • Afai o se potu tuʻufaʻatasia le tele o gaioiga, ona taʻitasi fasi meaafale (fata) e faigofie ona avea o ni vaeluaina. E lelei foʻi pe a faʻatau se meaafale suia (sofa bed, gaugau laulau ma nofoa);
  • I totonu o se potu mo se faʻamoemoe faʻapitoa (potumoe, potu malolo, vasega pepe), e taua le amanaʻia o ona foliga;
  • Afai o le potu ua faʻalauteleina, ona faʻapipiʻiina o se kapoti lapoʻa e latalata i le tasi le vaapiapi puipui o le a fesoasoani e vaʻai faʻalelei vaʻai;
  • I totonu o le sikuea potu, e faigofie atu ona taulaʻi i le ogatotonu: o se laulau ma nofoa e tuu i le ogatotonu, ma isi meaafale uma e tuu i autafa o puipui. Poʻo le tuʻuina o le autu meaafale i le tasi puipui. Ona faʻapipiʻi ai lea o isi mea i puipui e tolu o loʻo totoe, ma o le elemene sili ona lapoʻa e tuʻu faʻafeagai ma le taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se sofa ma nofoa faʻataʻoto e tu i luma o le afinaga i le potu malolo.

Faʻatasi ai ma soʻo se metotia o le tuʻuina o meaafale, e taua le aua le faʻapipiʻiina le eria ma ia faʻateleina le faʻaaogaina o "oti" sone (tulimanu, faga faʻamalama, pule).

Filifiliga tuu

Afai e te amata mai le mafuaʻaga o le potu, ona faigofie lea ona filifili pe faʻafefea ona saʻo le faʻatulagaina o meaafale taʻitasi.

Potu malolo

Tele taimi o le ogatotonu o fale, tuʻufaʻatasia uma tagata o le aiga. Ma pe a faʻatulagaina meaafale, oe mafai ona taulaʻi atu i mea nei ave i ai le faʻamuamua: functionality, geometry:

  1. E lelei le faʻaogaina o le mataupu faʻatinoina pe a feʻaveaʻi pe i le tulaga o le toe faʻafouina o le tulaga, ina ia aua neʻi mauaina ni mea le talafeagai. Afai e fiafia le aiga atoa e matamata faʻatasi i ata tifaga, polokalame TV, ona faʻatulagaina lea ole sone filemu i le isi itu o le puipui ma le TV. O se filifiliga sili ona lelei o le faʻapipiʻi fata mo tusi poʻo mea faʻamanatu ma le sologa lelei i itu o mea faigaluega. Afai e masani ona talia e tagata e ana, ona talafeagai ai lea ona faʻamamafa vaʻaiga eseese i le potu malolo o le sefuluvalu sikuea mita. O se laulau lapoʻa ma nofoa o le a vaʻaia faʻaavanoaina le 'aiga' ai. Ma ma se sofa tulimanu, e mafai ona e filifilia se nofoaga faʻafiafia;
  2. Filifilia o se geometric auala o le faʻavasegaina meaafale, e taua le tausisi i se paleni i le va o mea totino i totonu. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatulagaina o meaafale i luga o le puipui. E sefe tele avanoa. E tatau ona manatuaina o le tele o mea e tatau ona ofi totonu i totonu ole faʻataʻitaʻiga o le potu. O aitema e tuʻufaʻatasia (nofoa faʻataʻavalevale, laulau) poʻo ni mea faitino e tutusa i le maualuga (fata, kapoti) e maua ai le potu i se vaitau toʻafilemu ma le fealofani. Ma ua maeʻa faʻatulagaina le faʻatulagaina o meaafale o le a faʻatulagaina le vaʻaiga malosi i le ea.

Aua neʻi galo o le aiga potopoto i le potu malolo e le gata i faʻapitoa taimi poʻo aso malolo. O le mea lea, e tatau ai o le siʻosiʻomaga e fesoasoani i se malologa malologa, tuʻufaʻatasia aiga uma pe faʻatagaina tagata uma, pe a manaʻomia, e faʻavasega taimi paganoa latou te mananaʻo ai.

Potumoe

Pe a faʻatulagaina meaafale, e taua le faʻatumauina o se siʻosiʻomaga o le toʻafilemu ma le mafanafana i le potu. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻaopopo elemeni le manaʻomia. O le sili ona taatele ituaiga o meaafale o symmetrical. E foliga manaia i potu sikuea pe faʻatafafa. Ni nai fesoasoani mai le au mamanu:

  • O le moega ua faʻapipiʻiina ma le ulu ulu i luga o se puipui umi, ma o loʻo moe laulau e tu i itu o le moega;
  • Afai e faʻaloloa le potu, ona faʻasolosolo atu lea o le puipui vaiti, e mafai ona e faʻaauupegaina se potu e fai ai ofu. Ina ia le vaʻaia, faitotoʻa faitotoʻa ma puipui teuteuga tatau ona i ai le tutusa paolo.

Tagata fiafia i le fatufatuaʻi e sili atu le filifilia o se asymmetrical faʻatulagaina o meaafale. O le moega e filifilia e avea ma taulaʻiga autu. Ma o le tamaʻi pusa o fusi i le tasi itu o le moega o le a faʻatasi ma le faʻaopoopoina se tamaʻi nofoa i le isi. O se moli foloa poʻo se tamaʻi laulau o le a nofo lelei i tafatafa o le nofoa faʻanofilima.

Tamaiti

O lenei potu e multifunctional, aua o le tama moe, taʻalo, ma aʻoga i totonu. O le mea lea, e taua le faʻatulagaina o meaafale ina ia filifilia sone mo eseʻese faʻamoemoega. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatulagaina o meaafale i luga o puipui i se vaaiga faʻa-L. Lenei o le a sefe sili avanoa avanoa.

E sili atu le faʻaauupegaina o le nofoaga galue latalata i le faʻamalama ina ia mafai ona faia le tele o le malamalama masani. E fautuaina le tuʻuina o le laulau ina ia le nofo le tamaititi ma lona tua i le faitotoʻa, a leai o le a ia vaʻavaʻai i taimi uma ma faʻalavelave.

O se moega poʻo se sofa ua faʻapipiʻi i sina mamao mai le faʻamalama ma le faʻamamaina radiators. E taua mo le tamaititi ona vaʻai i le faitotoʻa pe a moe pe pe ala. O se laulau i autafa o le moega ma se lamepa o le po o le a ofi lelei i tafatafa o le faʻamalama.

Ina ia puipuia meaafale mai le fausiaina o se laina monolithic, o se malae taʻalo ua faʻatulagaina i le va o le moega ma lavalava. Mo le teuina o lavalava, e fautuaina le faʻaaogaina o ofu e fai, ofu tuʻu. Afai e toʻalua tamaiti o le aiga e eseʻese tausaga, ona mafai lea ona faʻavasega le potu i ni auala se tele. O le nofoaga galue e faia masani ma tuʻu latalata i le faʻamalama. Tatala fata mo le teuina o tusi, api ma isi aitema o loʻo faʻamau i autafa o le faʻamalama o le tatalaina o faʻamalama. Nofofua moega e tuu i luga o le pa e tasi pe faʻafeagai. O le filifiliga o le faapipiiina o se moega e sili ona lauiloa.

Umukuka

Tele mea e mafai ona faʻatagaina i totonu o se potu ma le lautele o le 18 sq m - o se le faʻatulagaina faʻatulagaina, faʻatulagaina o se galulue eria ma malologa nofoaga, le nofoaga o le pa ma le motu. E taua le aua le soʻona tele le potu pe a filifilia le faʻavasega o meaafale. E tele auala e fuafua ai lau umukuka:

  1. O le L-foliga lomiga faʻatagaina oe e faatulagaina faatulagaina le 'aiga' ai ma le nofoaga mo kuka. O le umukuka iunite ua faʻapipiia i tafatafa o puipui. E le gata i lea, o le ogaumu, magoto ma le pusaaisa e le fautuaina e tuu i luga o le laina tutusa. E sili pe a fai latou te faia se vaega o le "tafatolu galulue" i le mita le mamao mai le tasi. O le 'aiga' ai o loʻo iai se laulau ma nofoa. Mo tagata fiafia i sofa, e sili le filifili o se tulimanu ole umukuka vaivai. O se tamaʻi ofu laʻititi poʻo se puipui i fafo o le a faʻatumuina atoatoa totonu totonu;
  2. O le laina laina o le teuina ulu e le masani ona talafeagai. O le tali lelei ile faʻafitauli o le faʻapipiʻiina o se penisula poʻo se motu faʻatumuina ma mea faigaluega (magoto poʻo se mea kuka ma se pulou). O le mamao talafeagai i le va o le umukuka seti ma le motu e tusa ma le 1.2-1.3 m. Mo le faʻaaogaina lelei o le eria, oe mafai tuʻufaʻatasia le motu ma le 'aiga' ai;
  3. Faʻatasi ma le faʻatulagaina tutusa o le umukuka iunite, o le 'aiga' aʻai o loʻo tu i le va o laina faigaluega (i sikuea poʻo sikuea potu). I potu faʻaumiumi, o le laulau 'ai e faʻapipiʻi latalata i se puipui vaiti. O le metotia ua tuʻuina, o se tulafono, i auala e lua: i le tasi puipui pe vaeluaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei filifiliga: i le tasi lima - ogaumu, magoto, masini fufulu ipu, ma i le isi itu - pusaaisa, ogaumu faʻavevela, ogaumu;
  4. O le U-foliga faʻatulagaina o meaafale faʻaaluina tele avanoa. E fautuaina le faʻaaogaina o lenei auala peʻa tu se peninsula poʻo se pa i tafatafa o le tasi itu auala. Ina neʻi faʻafaigata se siʻosiʻomaga, e le tuʻuina pusa laupapa i le tasi poʻo le lua itu. Lenei faʻataʻitaʻiga o le faʻavasegaina o le umukuka iunite e fetaui lelei mo tuʻufaʻatasia potu (umukuka-potu malolo) poʻo potu potu.

Ina ia mafai e se potu ona tuʻufaʻatasia le tele o gaioiga, e mafai ona e faʻaogaina se sologa lelei o sone. O le 'aiga' aʻai o le a faʻatasi ma le fealofani e se sofa mo malologa, ma se umi pe lautele le galue ai motu e mafai foi ona faʻaaogaina o se pa fata poʻo se laulau 'ai.

Metotia mo le vaevaeina ma le zoning avanoa

E tele auala e vaʻai vaʻai ai i se nofoaga malolo. I lenei tulaga, e matua le manaʻomia lava ona faʻatuina vaʻa. Ua lava e faʻatulaga saʻo meaafale.

Faatasi ai ma le fesoasoani a tagata taʻitasi mea, o le a le faigata ona vaʻaia vaʻaia le avanoa:

  • Ina ia faʻaauupegaina le ofisa, ua lava lea e filifili ai se laʻititi vaega i le tulimanu ma na o le faʻaauupegaina i se faʻaopopo malamalama malamalama;
  • Le faʻatulagaina o se 'aiga' eseʻese i le potu, e fautuaina e tuʻu se laulau ma nofoa i tafatafa o le faʻamalama ma faʻaopopo le seti ma se tamaʻi itu;
  • Afai e tuʻufaʻatasia e le potu le potumoe ma le potu malolo, e sili loa le tuʻuina ese o le moega mai le faitotoʻa, ma filifilia le potu malolo ma se seti o se tamai sofa ma nofoa faʻataʻavalevale.

Mo le tumau le fausiaina o se potu, e mafai ona e faʻaaogaina ni masini feaveaʻi poʻo ni galuega e vaʻaia. I lenei tulaga, o le potu o le a foliga mai o se potu malolo atoa i le ao, ma i le po e mafai ona folasia le sofa ma tapunia mai le tele o le avanoa.

O se manaia auala e vaelua ai avanoa o kapoti. Ina ia aua le faʻamalosi le potu, ua fautuaina e filifili papau ma maualalo meaafale faʻataʻitaʻiga. O ia kapoti e masani ona puʻupuʻu, ma e mafai ona faʻapipiʻi le tulaga TV i tua o le aitema. I le tulaga o le potu malolo-umukuka, o le pa counter o se sili lelei filifiliga mo vaeluaina vaʻaiga o avanoa.

O se auala lelei e faʻapipiʻi ai avanoa o le faʻapipiʻiina o se pulou ma se moega toso mai i fafo. I lenei tulaga, e faigofie ona faʻatulaga ni nai sone i le potu: potu malolo + potu 'ai poʻo le potu malolo + ofisa. E naʻo lou manaʻomia o lenei filifiliga e talafeagai mo se potu e maualuga lona faʻalo.

O le faʻatulagaina saʻo o meaafale o le a faia soʻo se siosiomaga fealofani ma lelei. Aua le na o le soona mamafa o le potu i mea le manaʻomia. O se tasi totonu sitaili o le a avatua ai se aulelei ma atoatoa foliga i se potu e tuʻufaʻatasia ai le tele o vaega aoga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Joe fiafia ma le ata by TUISAMAU ENTERTAINMENT (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com