Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Barcelona's Gothic Quarter - o le fatu o le Old Town

Pin
Send
Share
Send

O le Gothic Quarter o Barcelona, ​​o loʻo tu i le ogatotonu tutotonu o le laumua o Catalan, o se nofoaga tulaga ese e faʻamamafaina ai faʻamanatu silisili o le aganuu, fale ma ata. Sandwiched i le va o La Rambla, Via Laetana ma le Plaza Catalunya, o se lavelave faigata o auala vaapiapi, piʻo, fale tuai ma nofoaga faaleagaina a Roma. I le taimi nei, Barrio Gotico o loʻo aofia i le lisi o nofoaga e sili ona asiasi i ai taulaga. I se faʻaopopoga, o iinei e feiloaʻi ai le pulega faʻalotoifale ma o loʻo faia ai le tele o gaioiga lautele.

Vaʻai a le kuata

O vaʻaiga a le Gothic Quarter i Barcelona e tele mea mananaia e manaia, e le gata mo o latou foliga vaaia, ae faʻapea foi mo le latou umi umi o talaʻaga. Seʻi o tatou iloa naʻo le toʻa 9 o latou.

Falesa

O le falesa, o le maafaamanatu sili ona taua o le fausaga o taulaga, e taua tele lona sao i le tala faasolopito o lenei nofoaga, e masani ona taʻua le kuata lava ia o le Katedral. O le maota matagofie na fausia e faamamaluina ai le maturo maoae o Eupalia, e maofa i lona malosi ma lona matagofie teuteuga. O a ia 'olo, e pei o lele faʻaputuputu i le lagi, ma le faʻataga a le Gothic, teuteuina i faʻanofonofoʻaga matagofie ma matagofie teuteuga o galuega. O leisi elemeni taua a le Catedral de Barcelona o 13 kusi paʻepaʻe, o loʻo faʻatusalia le matua ma le mama o se teineititi Sipaniolo na totogi lona ola mo le lotu Orthodox.

Sili auiliiliga faʻamatalaga e uiga i le falesa tele ma lana asiasiga o loʻo faʻaalia i luga o lenei itulau.

St. James Square

Faʻatasi ai ma faʻailoga iloga o le Gothic Quarter o le St. Jacob's Square, na faʻavaeina i luga o le tulaga o le tele o fonotaga a Roma ma manatu ai o le autu o le taʻavale a Barcelona. O le igoa o lenei nofoaga e fesoʻotaʻi ma le ekalesia Katoliko o le igoa lava e tasi, na fausia i le Middle Ages ma siitia atu i se auala lata mai i le taimi o le toefausiaina o le 1823. Peitai, tusa lava pe aunoa ma ia, o le Plaza de San Jaime o le ai ai se mea e faʻamalieina. I le faʻaopopoga i ona po nei faleʻaiga, faleʻaiga ma tamai ofisa, o loʻo i ai le tele o faʻamaumauga faʻamanatu, o le sili ona taua o le Town Hall ma le Maota o le Malo o Catalonia.

Muamua o se mamalu neo-Gothic fale, o lona faʻataʻitaʻi ua teuteuina i le tele o faitotoʻa ma tamaʻi faʻamalama faʻasaga i le lotoa. O le faitotoʻa autu i le Aai o le Aai, lea na taʻua muamua o le "Fono o le selau", na faʻailogaina e se fesoasoani faʻaola, faʻatasi ai ma le ofutau o Barcelona ma le faʻatagata foliga o le Archangel Raphael. I le taimi nei, o le fogafale muamua o le Town Hall o loʻo nofoia e le ofisa o se kamupani femalagaaʻi lauiloa, lea e mafai ai ona e maua se faʻafanua se taulaga leai se tau.

O le Maota o le Malo, fausia i le Renaissance sitaili ma fuafuaina e le lauiloa Catalan tusiata, foliga foi pei o le taulaga fale. O le fausiaina o le Maota, lea na amata i le amataga o le seneturi lona 15, tumau mo le 13 tausaga ma na gata i le 1416. O se faʻamanatu o na taimi mamao o le solofanua faatagata o St. George, faapipiiina i se vaega o le poletito, stucco teuteuina teuteuina teuteuina puipui, ma tele atavali ma ata o tupu. O leisi vaega o nei fale o le poletito poletito e totoina ma le tele o laʻau moli.

Fale o le Canon

Afai e te le iloa le mea o loʻo tu ai le Maota o le Canon i luga o le faʻafanua o Barcelona's Gothic Quarter, vaʻai mo le fetaulaʻigaala o auala del Bisbe ma de la Pietat. O luga o lenei fale tele Gothic fale o loʻo tu, o le autu vaega o lea o se ese masani faʻavasega. Muamua Casa Del Canonjes, fausia i le afa muamua o le 11th seneturi. I luga o le faʻavae o le faʻatamaʻiaina o le fale Roma, na avea o se fale foaʻi faigofie, o le nofoaga lea e mafai ai ona maua fua lavalava, fale mautotogi ma 'aiga aoauli. Peitai, i le 1450 o le fale na tuuina atu i le lotoifale kanon (faifeau o se tasi o falesa), o le mo nisi mafuaaga lafoaia lona autu autu.

E leʻi mamao atu nei, o Casa dels Canonges, o lona faʻapaologa ua teuteuina i ata o teineiti ma ato i luga o latou ulu, ma faia ai se toefuataiga tele, lea na mafai ai ona toe faʻaleleia vaega uma o totonu. Talu mai lena taimi, o le nofoaga o le Peresetene o Catalonia o loʻo tu i se tasi o faʻatosina autu o Barcelona. O le mea mulimuli, e foliga mai e i ai sona uiga malie: a tuua le fale ona o ni mea totino poʻo ni galuega, e masani lava ona tuʻuina i lalo le fuʻa, ma pe a ia toe foʻi mai, na ia toe sisiina foi.

Alalaupapa o mapuitigā

O le Bridge of Sighs, lea e taʻua foi o le Lace Bridge poʻo le Bridge of Kisses, e mafai ona valaauina ma le saogalemu o se tasi o vaaiga sili ona fiafia i ai e le gata i le Gothic Quarter, ae o Barcelona atoa. Fausia i le 1926 e le lauiloa onapo nei Joan Rubio, o se ufiufi teuteu pupuni fesoʻotaʻiga le Katedrale i le Lotoa a Jacob.

O elemene fausaga o le Pont dels Sospirs, e manatua ai le lauiloa Venetian lace, e ofi atoatoa i le sitaili lautele o Barrio Gotico ma avea o se pito sili ona lelei pito i tua mo turisi ata. I le taimi lava e tasi, o tele gargoyles, lea na faʻaaogaina o se alavai i aso anamua, e sili ona fiafia i ai tagata puʻe ata.

E tatau foi ona maitauina e tele tala faʻasolopito e fesoʻotaʻi ma le Bridge of Kisses. Faʻailoa e se tasi o latou, soʻo se tasi e faʻatasia lima ma le isi latou afa, vaʻai i le ulupoʻo na tosoina i totonu o le faitotoʻa ma faia se manaʻoga, mafai ona faʻamoemoe i lona faʻataunuʻuina.

Sikuea fou

E ui i lona lava faʻamatalaina igoa, New Square, lea na aliali mai i le ogatotonu o le 14th seneturi. i le pito i tua o se tamaʻi 'aʻai Roma, o se tasi o le "fale" tuai i Barcelona. I ona pitonuu, e mafai lava ona e vaʻai atu i faʻatafunaga o le faitotoʻa ulufale ma toega o vaitafe, o loʻo tu i tafatafa o maʻa maʻa ma isi fale anamua, o ona puipui i tua o loʻo teuteuina ai foliga faʻalelei o tagata ataata.

Faʻatasi ai ma i latou, faʻapitoa vaʻai tatau ona totogia i le Epikopo le Maota, faia i le Baroque sitaili, le Kolisi o Architects, i luga o le tele frieze na galue ai Paul Picasso lava ia, ma le Archdeacon fale, o loʻo i ai vaega o le pa Roma anamua olo. I se tasi taimi na avea ai lenei maota o le nofoaga autu o le falesa, ma ua avea ai nei ma fale teu oloa mo le taulaga teuina. I le taimi o le toefausiaina mulimuli, le Archdeacon fale sa fesoʻotaʻi ma le tuaoi fale. O se faʻaiuga o se fusi, Gothic ma le Renaissance fefiloi faʻatasi ma le tasi, fausiaina aulelei, ae fai si ese mai se fausaga ata o le vaaiga, o se ata.

I aso ua tuanaʻi, sa i ai le fefaʻatauaiga pologa galue i Placa Nova, lea e i ai se le masani ai tafatolu foliga foliga. I aso nei, o loʻo i ai le aso anamua maketi iinei Aso Tofi uma, lea e mafai ona e maua ai ni mea seasea maua.

Lotoa faatafafa

Vaʻai i ata o le Gothic Quarter i Barcelona, ​​e le mafai e se tasi ona le amanaʻia le isi taua taua o le aʻai. Lenei o le Royal Square, faʻavaeina i le faaiuga o le 19 seneturi. ma o se nofoaga e sili ona fiafia i ai mo faaaliga, faʻaaliga, faʻafiafiaga ma isi faʻalapotopotoga lautele. I se faʻaopopoga i fale taugata neoclassical o loʻo siʻomia ai le Plaça Real i itu uma e 4, e tele foʻi isi mea manaia.

E aofia ai ma le vaipuna matagofie "Three Graces", faʻapipiʻi toetoe lava 1.5 st. i tua ma avea ma se tasi o sili ona lelei faʻataʻitaʻiga o Catalan Romanticism, ma le tele o molimatagi, na avea toetoe lava o le muamua galuega a le talavou tusiata Antoni Gaudi. O lamepa o moli taʻitasi e lagolagoina e nifo mumu pogisa e ono, ae faʻapaleina le pito i luga ma le puloutau o le atua Mercury, e faʻatusa ai le tamaoaiga o le taulaga.

I le 1984, o le Royal Square na liua e avea ma sone savali, lea e selau ma selau o pama na totoina. O lenei o se tasi o greenest nofoaga i Barcelona, ​​i luga o le teritori o lea e tele mafanafana faleʻaiga ma faleʻaiga ma avanoa tatala - aofia ai ma le lauiloa Els Quatre Gats, lea e lauiloa i tagata lauiloa foafoa. A o inu kofe i sea faʻavae, mafaufau e uiga i le mea moni i le taimi o lona seneturi-tuai talaʻaga, Plaça Real na molimauina le tele o faʻasolopito mea na tutupu. Fai mai o Columbus lava na asia lenei nofoaga i lana malaga muamua i Amerika.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Erotic Museum i Barcelona

O le Erotic Museum, e tu faafesagai ma le lauiloa o Boqueria maketi, o se tasi o Barcelona sili ona feteʻenaʻi mataaga. I le tatalaina o le sili atu nai lo le 20 tausaga talu ai, na mafai ai ona ia mauaina e le gata i le tele o ata o ata mataga, ata puʻe, faʻatagata ma isi masini, ae faʻapena foi le ami o fili o loʻo teteʻe i lea ituaiga "strawberry".

Uma fale mataaga faʻaaliga, ma o latou numera ua leva ona sili atu i le tasi le afe, o loʻo tu i se faʻasologa faʻapitoa - mai anamua i aso nei. I se faʻaopopoga i aitema na maua i Sepania, o le Museu Erotic de Barcelona o loʻo aofia ai le tele o aitema na aumai mai Aferika, Iapani, Initia, Tibet, Eleni, Lusia ma Polenisia. Faatasi ai ma i latou, caricature lolomiga na tusia e Joan Miró, Salvador Dali, Pablo Picasso ma isi mita lauiloa e tatau ona vaʻai faapitoa i ai.

Ia, o le sili ona fiafia i ai le lautele e mafua mai i uluaʻi meataʻalo meataʻalo, sili atu pei o se mea faigaluega o le Inquisitio nai lo le mafuaʻaga o le fiafia, ma se tamai fale tifaga faʻaali lalolagi muamua uliuli-ma-paepae erotica. I se tulaga lautele, o mea uma o loʻo i totonu o lenei fale mataʻaga e tatau ona maimoaina i se aofaʻiga talafeagai o mea malie, aua o le faʻaalia o faʻaaliga iinei o le mea tonu lava lena.

Basilica o le Holy Martyrs Justo ma Pastor

O le neo-Gothic Basilica o Sant Just y Pastor, na fausia e le faatonuga a Louis the Pious i le ogatotonu o le 9th seneturi, o se tasi o nofoaga lotu anamua i Barcelona. I le aluga o tausaga umi o lona i ai, na toe fausiaina ma toe faʻaleleia sili atu ma le tasi, o le mea lea o foliga uma ma le tele o vaega na totoe na maeʻa mulimuli ane - i le va o le 14th ma le 19 seneturi.

E ui o le pito i fafo o Església des Sants Just i Pastor e foliga mai e le tauagafau, o lona ata i totonu e fausia ai se lagona o le malualii ma le maofa. O le mea lea, o le falelotu o le basilica, o loʻo tu i le va o pou e lua, o loʻo ufitia i ata matagofie o fesoasoani. O faʻamalama o le falesa e teuteuina i faʻamalama tioata tetele, ma le fatafaitaulaga autu, e faʻataʻamilomiloina e koluma maamora matagofie, o loʻo atagia ai ata o le au paʻia e atisi Potukale sili ona lelei. O le falesa o St.Felix tatau tatau ona faʻaititia, o le autu faʻamaualuga o ia o le muamua sausau, faia i le tulaga o Gothic laumua.

Faʻatasi ai ma isi mea, e taua le maitauina o le Basilica o Sant Just y Pastor na o le pau le ekalesia i Barcelona o loʻo taofia le aia tatau i indulgence. O lona uiga o soʻo se manaʻoga o se tagata maliu i totonu o ona pa e faʻatatau i le le fesiligia le faʻataunuʻuina.

Portal de lʻAngel auala

O le masani ma le autu mataʻina o le Gothic Quarter faʻamutaina ma le tagata savali auala Portal de lʻAngel, lea e amata mai i le falesa ma tau atu i le fatu o le Old Town. Lenei vaega o Barcelona e lauiloa e le gata i tagata fiafia i taua faʻasolopito, ae faʻapea foi i tagata fiafia i ituaiga ituaiga. O le mea o Portal de lʻAngel o loʻo i ai le tele o faleʻoloa o loʻo lauiloa i ituaiga lauiloa o le lalolagi pei o Mango, H&M, Zara, Stradivarius, Bershka, Benetton, ma isi. i tu ma aga sili ona lelei a le atunuʻu faatufugaga ma galuega taulima.

Ma le isi mea fiailoa fiailoa! I le 2018, Portal de lʻAngel toe faʻamaonia le tulaga o le sili ona taugata auala e le gata i Barcelona lava ia, ae i Sepania atoa. E tusa ai ma fuainumera lolomiina e le ofisa faʻatau fale Cushman & Wakefield, o le tau faʻaletausaga o tau o faleoloa i lenei nofoaga o le 3360 €, o le 120 € sili atu nai lo le tauva lata mai, Preciados auala i Madrid.


Fautuaga Aoga

A e malaga i le Gothic Quarter i Barcelona, ​​faʻaauupegaina oe lava ma fautuaga na aumai mai le tele o fonotaga femalagaaʻi:

  1. Savalivali i le vaapiapi o auala faʻasolopito, ia mataala i taimi uma - pe a na ona e seʻe ese laitiiti mai le ala fautuaina, e te vave ona oʻo atu i le au faʻatau fualaʻau ma kamupani o talavou saua. I le ala, mo le tutusa mafuaʻaga, oe le tatau ona savali iinei i le po - aemaise lava naʻo oe.
  2. Vaʻai vaʻaiga a Barrio Gotico ma se faʻataʻitaʻi faʻapitoa. O le polokalama sili ona puʻupuʻu ua fuafuaina mo 2.5 itula, lea o le ae aʻoaʻoina ai le tele o mea mananaia mea moni.
  3. E faigofie lava ona leiloa i le Gothic Quarter, o lea e sili ai pe a na o oe e aveina se faʻafanua.
  4. E i ai lava ni nai pickpockets i lenei itu o le taulaga. O le mea lea, teu au mea taua i se nofoaga saogalemu ma aua le faʻalavelaveina e vaega o tagata masalomia tagata pasi-e ala i le taumafai e faʻatosina mai lou mafaufau.
  5. Afai e te manaʻomia lava le fesoasoani a le au faʻamalosia tulafono, ia e vave alu i le ofisa o leoleo, aua o "leoleo" o loʻo galue i luga o auala atonu e ono avea ma se isi tagata faʻamalosi.
  6. E te le tau tau suʻea i fafo atu o le Barrio Gotico e 'ai ai, kofe ma faʻatau ai. Avea o le sili ona lauiloa tafafao maimoa i ai, e aofia ai le tele o faleaiga, faleʻaiga, faiga masani oloa fai ma sui lauiloa lalolagi ituaiga. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le tele cooled themed kamupani ma taugata faletalimalo i le teritori o le kuata.
  7. Tele o isi 'aʻai matagofie o loʻo tu lata ane i lenei nofoaga, o lea e aoga ai le amataina o lau masani ma Barcelona mai ii.
  8. O le auala sili ona faigofie e alu ai i le Gothic Quarter o le metro - mo lenei mea e te manaʻomia le uia o le Liceu ma le Jaume I laina.

O vaaiga uma o le Gothic Quarter ma isi vaega o Barcelona, ​​o loʻo faʻamatalaina i le tusitusiga, ua makaina i luga o le faʻafanua i Lusia

Barcelona lautele felauaiga ma savali faataamilo i le Gothic Quarter:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Avenue des Champs-Élysées Paris 2018 Visual Walk Tour in HD 1080p 60fps (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com