Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o le tuputupu ae rosa o Cordes. Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

Pin
Send
Share
Send

Roses o Kordes o se matua talavou kulupu o laʻau na maua lo latou lauiloa ona o le 'eseʻese o ituaiga ma le teteʻe atu i le leaga tulaga o le tau.

I le tusitusiga, o le a tatou talanoa ai e uiga i rosa o lenei ituaiga: e uiga i le tausiga, toe gaosia, totoina, e uiga i faʻamaʻi ono mafai ai ma faʻamaʻi ma auala e faʻafetauia ai i latou, ma o loʻo taua ai foʻi igoa, faʻamatalaga ma ata o ituaiga sili ona lelei ma tamaʻi ituaiga: Diamond, Souvenir de Baden-Baden, Illusion ma nisi isi.

Faʻamatalaga botani ma foliga vaaia

O laʻau e oʻo i le maualuga o le 3 mita, ma le laʻititi o le tuputupu aʻe o le 100 senitimita. O le fausaga o laʻau e tutasi: e mafai ona latou tutupu aʻe i luga, pe latou te tosoina luga luga.

O laulaau laulau e lanumeamata lanumeamata. E malosi tele le lanu e susulu atu laulaʻau i le la ma e foliga mai e feʻilafi. O 'au e iloga i lo latou malosi.

E le masani ona iai le manogi i fugalaʻau.

O fugalaʻau e lapoʻa, e oʻo atu i le 10 senitimita lona lautele. Terry petals, lanu e mafai ona matua eseese: mai le paʻepaʻe faigofie i le pupula lanu viole. Faʻalua lanu e manatu sili ona ofoofogia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanumoli samasama vaivai ma se tuaoi mumu. O fualaʻau uma e faʻaputuputuina i kulupu o tamaʻi fugalaʻau.

Fugalaʻau e manatu o se tasi o sili ona umi. O nisi ituaiga e ono amata toe tatalaina pe a maeʻa se malologa puupuu. O isi ituaiga e fuga tasi, ae oʻo i le leva o le tautoulu.

Talaʻaga o le amataga

O Rosa Cordesa o se vao vao, lea na iʻu ina o le sopoia o lua ituaiga - Rugoza ma Vihuroyan. O le faʻatoʻaga na faia e se kamupani Siamani aiga faʻaigoaina o Wilhelm Cordes ma Alo. O lenei mea na tupu i le amataga o le seneturi lona 20, ma o le kamupani lava ia na faavaeina i tua i le 1887.

O lenei ituaiga rosa na avea ma tagata taʻutaʻua ma ova taimi na faʻatupuina i se isi ituaiga. Mo lenei ituaiga, o suli o Wilhelm Cordes o loʻo faʻaauau pea ona faia fugalaʻau, ma talu ai nei o le Nikitsky Botanical Garden, lea e tu i le Crimea, na mauaina le aia tatau e faʻatupu ai ma maua ai ituaiga fou o Cordes roses.

Vaega iloga

  • O le muamua ma sili ona taua faʻailoga vaega o lenei ituaiga o teteʻe aisa. O nei rosa mafai ona tatalia vevela pei maualalo o -40 tikeri. O le mafuaaga lena ua latou salalau ai i Kanata ma e oʻo lava i Alaska.
  • E le gata i lea o Cordes e lauiloa ona o lona malosi puipuia i le tele o ituaiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E mafai ona ou tupu i fafo?

O le tali e le mautinoa - e le gata e mafai, ae tatau foi. Mea muamua lava, o le rosa o le a onosaia lelei uma suiga tau... Lona lua, mo le galueaina o le fale, o lenei ituaiga e lapoʻa tele.

Ae o lenei fugalaʻau o le a ofi fetaui lelei i le laufanua mamanu o soʻo se togalaau togalaau.

Faʻamatalaga ma ata o vasega laiti

Taimane

Fugalaʻau o Kordes susulu e feololo-lapoʻa, mumu mumu ma sina lanu samasama samasama. E manatu o se tasi o sili sili ona malamalama sub-ituaiga. Tasi teisi i le paʻi i ai. O petala e aoina i totonu o se pesini. Eseesega i le fuga mo se taimi umi... O laulaau papatusi e lanumeamata lanumeamata, susulu i le malamalama susulu. O le ituaiga e tupu i le maualuga e oʻo i le lua mita. O le manogi e vaivai, tau le iloa.

Souvenir de Baden-Baden

Na toe faaui i tua i le 2000. Se ituaiga ma se lanu tulaga ese. O petals uma e lanu piniki piniki ma se sili ona taua lanu lanu totonu. E i ai foi se teuteu piniki i le ogatotonu petals. O le fugalaʻau foliga foliga laʻititi faʻafetai i ona soʻosoʻo pito. E le lalaga le togavao, e tupu i luga.

O ituaiga sili ona lelei

Faamatalaga sese

E lanu mumu le lanu o petala. O laulaʻau e lapoʻai, lanumeamata lanumeamata. O le maualuga aupito maualuga e tusa ma le tolu mita, e masani ona sopo.

Quadra

Na maua lona igoa ona o le vaʻaia o le ogatotonu - o iina e manino ai le vaevaeina o petals i ni tutusa tutusa fa. Fuga fuga fualaʻau... Ae o lenei ituaiga e tasi lona toe faʻafitauli - o petals e liu paʻe i le la.

Faʻanoanoa

O le togavao e le gata i le maualuga (e oʻo atu i le tolu mita), ae faʻapea foi le lautele (e oʻo atu i le 2.5 mita). O le uiga ese o lenei rosa o ona malosi fanafana piʻo ifo i le pito, fausiaina le lagona o le sosolo ifo i lalo. O fualaʻau mafai ona ausia le sili atu gaioiga - oʻo i le 10 senitimita.

Adzhimushkay

O lenei rosa na fafagaina e le aufaifaatoaga i totonu o le Crimea. Eseesega i lona maualuga - tolu mita... O fualaʻau e malolosi, tutupu aʻe i luga, matua tumu tele i lau laupepa.

Uma laiti-ituaiga o Cordes e 'aisa malulu.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

O lenei ituaiga fuga mai o se tele tele o fua. E tupu lenei mea mai le amataga o le taumafanafana, ma o nisi taimi mai le faaiuga o le tautotogo, ma faʻaauau pea seʻia oʻo i le faaiuga o le tautoulu.

O nisi ituaiga e fuga mai laitiiti i le taimi, ae ma le faʻaeteete faʻaeteete e toe tatala ai mata. E tele fugalaʻau e maitauina mai le faʻaiʻuga o Iuni e oʻo i le amataga o Aukuso.

Tausiga

E masani lava, ae le i fuga mai, i le amataga o le tautotogo, tasi o le lua teuteuina e faʻataunuʻuina. Oti ese pe tusa o le 10-15 senitimita. O le a le ova tele e fafaga le laʻau ia Mati, mo lenei latou te faʻaaogaina mea paleni faʻapitoa fuafuaina faapitoa mo rosa.

A uma ona paʻu petala mulimuli mai le rosa, e tatau ona toe tipiina, ae o le taimi lenei ia sili atu le faʻafaigata. Naʻo le 2-3 fatuga ola o loʻo totoe mo le taumalulu., o le toega umi na aveʻese.

Faʻafefea pe a le fuga?

Faʻamau bugs e tau atu i leai fuga. Atonu e tele atu.

  • Le lava o faʻaopoopo paoa sapalai... I se faʻaopopoga i le mea moni o le eleele e tatau ona matala ma lafulemu, e tatau foi ona faʻatumuina i meaola. O le mea lea, i le tautotogo ma le tautoulu, o le rosa e tatau ona faʻapala, a leai e te le faʻatali mo fuga.
  • Laʻau toto... Afai ua fai si leva o le fugalaʻau, e manaʻomia le toefaʻafouina - mo lenei, aveese rosa tuai, ma fou e totoina io latou tulaga, lea e mafai ona maua mai tipiina o matutua laau.
  • Le lava le malamalama... I le paolo atoa, o le rosa o le a na o le fausiaina luga o lana lanumeamata, ma faʻaloaloa foʻi agai i le la.
  • Faatoaga sesē... E manaʻomia le aveʻese tuai ma matala laʻau i tautotogo ma le tautoulu.
  • Laʻau ua sosolo... Latou te 'aʻai foʻi mea lelei, o lea e vavaeʻese ai loa lava.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

O le feaei o rosa e masani ona faʻaogaina e tagata mamanu. I tua atu i na mea uma, faʻafetai ia latou, oe mafai ona faia soʻo se teu fugalaʻau.

Aua neʻi galo e tuua a itiiti mai o le mita faataamilo mo Cordes uma tulaʻi.

O lenei 'eseʻese o fugalaʻau e fetaui lelei mo le fausiaina o faʻaputuga ola., faʻatasi ai ma le fesoasoani a latou e mafai ai ona faʻamau soʻo se gazebo, pa. E le faʻapea e toto tele ni vao totō lata ane ile rosa - latou te paʻu laʻitiiti i laʻau, ae leai se mea e faʻatulaga ai se paolo atoa.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga

Filifiliga nofoa

  1. Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le totoina o Cordes roses i luga o maupuepue.
  2. E tatau ona tele moli. Ae fautuaina e tuʻu le laʻau i se auala i taimi o le vevela o le vevela o le laʻau o loʻo paolo lona paolo. O le soifua maloloina o fugalaʻau, o lo latou teteʻeina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faʻapea foi ma le tele o le fugalaʻau e faʻalagolago lava i le aofaʻi o le malamalama.
  3. Matou te fautuaina malosi oe aua le totoina rosa i lalo o laau. O le a latou aveʻese uma moli mai fugalaʻau, ae faʻapea foi ma mea aoga.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

E le tatau ona matua susu le eleele.... I sea ituaiga faʻavae, e masani lava ona le lava le okesene, lea e mafua ai i faʻamaʻi poʻo le oti atoa o le laʻau.

O le acidity o le palapala tatau ona le faʻapaleni. O faʻailoga sili ona lelei ole acidity o le 6-7.

O le substrate tatau ona faʻamaloloina i taimi uma ma toefaʻatasi tasi i le masina.

Fatu

O le fatu e mafai ona faʻatau saunia i totonu o le faleoloa... Pe e mafai ona kuka ma au rosa.

  1. Mo lenei, fatu seleseleina i le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aukuso. E naʻo fatu faʻalelei e faʻaaogaina.
  2. A maeʻa le aoina, o mea na tuʻuina i totonu o se koneteina ma hydrogen peroxide (3%) mo le 30 minute. O fatu na e opeopea e tiaʻi, ona e omo. I le taimi nei, e le gata i lea, o le disinfection e tupu.
  3. O fatu totoe e togafitia ma le tuputupu aʻe faʻalauiloa.
  4. A maeʻa le peleue fatu, faʻamalulu le fatu mo sili atu germination. Ina ia faia lenei mea, o fatu e fefiloi ma le vaitafe oneone, ona afifi ai lea i totonu o se ie, lea e susu i le peroxide. O nei mea uma e tuu i totonu o se taga palasitika ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  5. Toe iloilo fatu i lea taimi ma lea taimi e aveʻese ai nisi ua mafolafola.
  6. A maeʻa ona tutupu fugalaʻau, ua sauni latou mo le totoina.

Vevela

O nei fugalaʻau mafai ona faigofie onosaia le malulu. O le vevela sili ona lelei i le tautotogo ma le taumafanafana e mai i +15 i le + 25 tikeri. I le maualuga o le vevela, e sili atu le faʻasusu i taimi uma le laʻau. O ituaiga o rosa o Cordes e fai lava si malulu taumalulu: E mafai ona latou tatalia le vevela i lalo ifo o le -40 tikeri. Peitaʻi, e fautuaina e le aufaifaʻatoʻaga poto e aua le faia ni mea lamatia ae o loʻo ufiufi pea fugalaʻau aʻo leʻi amataina le tau malulu.

Faasusu

E faʻasusu faʻalua le eleele ile vaiaso. A maeʻa vai taʻitasi, e tatau ona faʻamalolo le eleele.

Laʻei pito i luga

O le laau ua faʻamatalaina e faʻapala faʻalua i le masina ae le i fuga... O le taimi lava ua fuga mai fugalaʻau muamua, o le fafagaina e faʻaititia i le tasi i le masina.

Mo le fafagaina, o vailaʻau oona minerale saunia, o loʻo faʻapitoa lava mo rosa.

Teuteuina

O lenei faʻataʻitaʻiga e faia i le tautoulu ma le tautotogo. I le tautotogo, na o le 10-15 senitimita o laʻau e tipi, ae o lea ua oʻo i le tautoulu na latou vavaeʻeseina i le maualuga, tuʻu na o 2-3 ola laʻau.

Faʻaliliuga

Sili atu ona fai ile afiafi. Eli i luga rosa ma se eleele lapoa ma tuu loa i se nofoaga fou. A maeʻa lena, faʻasusu tele le fugalaʻau ma ufiufi mo ni nai aso mai le susulu o le la.

Sauni mo le taumalulu

E faigofie mea uma iinei.

  1. Na o le tipi ese o lala ma ufiufi mea o totoe. Ina ia faia lenei, oe mafai ona faʻaaogaina se masani taga po o mafiafia palasitika afifi.
  2. Lulu ia aʻa i lau mamago ma isi eleele.

Faʻafefea ona faʻalautele?

O le auala sili ona talafeagai o le faapipiina. Mo lenei, i le tautoulu, pe a uma ona teuteuina, e tele tipi.

  1. Oe manaʻomia le filifilia o na o le a maua a itiiti mai 6 ola buds.
  2. Ma o nei tipi e tuʻu i le eleele ina ia tolu fualaʻau o loʻo i totonu o le eleele, ma le tolu i le lautele fafo.
  3. Mo le taumalulu, o tipi e ufiufi i fagu poʻo fagu tipi.
  4. I le tautotogo, ua amata ona faʻamaʻaʻaina gaioiga. Ina ia faia lenei mea, ma le taunuʻu mai o le lelei tau, tatala rosa i aso uma mo se puʻupuʻu taimi. Amata ile lima minute. ma aso uma e faʻateleina le taimi.
  5. A maeʻa le masina, e mafai ona tatala atoa rosa.

O le rosa e le gata o se meaalofa poo se togalaʻau teuteuina. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi oe o le a maua ai ata, faʻamatalaga ma fesoasoani mo le totoina o ituaiga ma ituaiga e pei o Floribunda, Kenyan, Lady of Shallot, Princess Anne, Grandiflora, Falstaff, Eddie Mitchell, Aqua, Watercolor.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Ua osofaʻia Roses o Cordesa e:

  • aphids;
  • apogaleveleve mite;
  • Laʻau o le rise sawfly;
  • rosa pepa solo;
  • thrips;
  • efuefu pulupulu;
  • efuefu efuefu;
  • laulaula uliuli laulaula;
  • ele;
  • mu o fana.

Ina ia faʻafetauia i latou, e faʻaaogaina fungicides. Latou te tausia matua tusa ma faatonuga. Faʻagasologa e faia i le tele o taimi ma le vaeluaga o 5-7 aso.

E masani ona taʻua Roses o ni tupu tautupu. O le mea lea, o la latou tausiga e tatau ona talafeagai. Ae o foliga o nei laʻau e aoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Maimau Lou Taumafai, Vol. 7 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com