Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le Siva Fale o se faʻailoga o le atoa Czech Republic o le postmodern vaitaimi

Pin
Send
Share
Send

O le Siva Fale (Prague) o se faʻailoga o le Czech Republic ma se faigata talaʻaga. O le fausaga tusiata na fausia i le ituaiga o deconstructivism. O le fale e faʻapitoa mo ni ausiva lauiloa, o lea e faʻaigoa ai e tagata o le atunuʻu - Sina ma Fred. E maitauina o le au faitio, tagata nonofo i Prague, tusiata fale na latou talanoaina ma le naunautai le uluaʻi vaʻaiga o le fale, lea na atili ai ona faitio, peitaʻi, e leʻi taofia ai le fale siva mai le avea ma nofoaga tafafao maimoa i le taulaga.

Ata: Siva siva Fale i Palaka

Faʻamatalaga lautele

Vaʻaia, o le fale foliga mai o se ata o se ulugaliʻi siva. E lua vaega o le tusiata fale - maʻa ma tioata - na tuʻufaʻatasia i se siva. O le tasi olo faʻalautele i luga ma faʻatusa o se tamaloa, ma le lona lua, ma se vaapiapi ogatotonu vaega, foliga mai o se fafine faʻatusa.

Mea moni manaia! O le tosina e tele ona igoa e ese mai i igoa masani - Drunk House, Glass, Dancing House.

O le fale na fausia i le 1966, o le aitia o se eseʻesega fausaga e a le Peresetene o le Czech Republic Vaclav Havel. O le talaaga o le tosina na amata i faitioga, aua o le fale e leai se mea e tutusa ai ma tuaoi fale. E ui i lea, o finauga e leʻi umi, talu ai e leʻi umi ae faʻafetaia e turisi mai le tele o atunuʻu le galuega faʻavae. Talu mai lena taimi, o le Siva Fale ua avea o se faʻailoga e le gata o Prague, ae faʻapea foi ma le Czech Republic.

O aso nei o loʻo iai fale mautotogi, kamupani faʻavaomalo, faletalimalo, pa ma se fale mataʻitusi.

Mea moni manaia! E tusa ai ma le mekasini o le Time, na manumalo le fale muamua i le vaega o le "Design Award".

Le talaʻaga o le fausiaina o le Siva Fale

O le faigata talaʻaga o le tosina atu, tumu i mimilo ma liliu, amata leva ae leʻi fausiaina. Muamua, o lenei nofoaga o se neoclassical fale o le 19 seneturi. I le taimi o taua na tau i le Czech Republic i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faatafunaina. O le tala faasolopito o le Siva Fale i Prague na amata i le faaiuga o le seneturi lona 20, ina ua foliga mai le manatu e faʻatumu le avanoa gaogao ma se fausaga faʻaonapo nei. Mai le taimi nei. O le poloketi na filifilia ona vaʻaia lea e le Peresetene o le atunuʻu, i le vaitau, i le vaitaimi o le fausiaina, sa nofo ai Vaclav Havel lata ane ina ia mafai ona faia ni fetuunaiga pe a manaʻomia.

Manaia le iloa! O le Siva Fale i Prague na fausiaina ma fausiaina e tusiata ata: Frank Gehry, Vlado Milunich. O totonu na fuafuaina e le tusiata Czech o Eva Irzichna. O le fale na fausia i ni nai tausaga, ma i le 1996 na tatala aloaia ai.

O le Siva Fale tu i fafo ma le matavai laina uiga o deconstructivism. E le o se mea e ofo ai, e eseʻesega lava ma fale tuaoi uma o le 19 ma le 20 seneturi. O se vaaiga matagofie i le laumua o Czech e matala mai luga o le taualuga, o lea na faia ai le filifiliga e faʻatulaga se nofoaga e vaʻai ai ii, faʻapea foʻi ma se pa. O se Meduza fausaga o loʻo faʻapipiʻiina i le ogatotonu.

O le Siva Fale i Prague, Czech Republic fiafia ma faʻateia ma ona vaʻaiga foliga vaivai. Tele turisi matauina o latalata i le fausaga o loo i ai se lagona o le a mautinoa le pa'ū mai sina tamaʻi manava o le matagi. Ae ui i lea, ua mautinoa e le au tusiata fale, o lenei mea e leai se mea e sili atu nai lo o se mea taufaasese vaʻaia. O le tosina na fausiaina faʻaaoga tekonolosi faʻaonapo nei. Muamua lava, o le poloketi na faʻataʻitaʻia i se polokalame 3-D, o lea na maua ai e le au tusiata fale le avanoa e fuafua ai mea laiti uma.

Mea moni manaia! O le manatu o le 'olo paʻu e Vlado Milunich. O le tusiata lava ia na ia fai mai na ia alofa i taimi uma i le aoga o le maeʻa fausiaina ma uluaʻi, leai-tulaga fomu. O le alofa lea na musuia ai le matai e fausia le poloketi.

O le a le tala a tagata nonofo i Prague e uiga i le Siva Fale

Ina ua maeʻa le fausiaina, sa fefefe tagata o Prague ma le Czech Republic; na latou faaalia lo latou teena i fonotaga faifai pea ma le tetee. O se vaega o tagata faʻamalosi tino na manaʻomia se aofia ma le pelesetene ina ia mafai ona ausia le talepeina o le le mautonu fale. I le auala, e oʻo lava i sui o le au maualuluga na malilie ma le finagalo o le toʻatele - o le Siva Fale e leai se nofoaga i Prague, aua o le taulaga e lauiloa i le fausiaina fale i le sitaili o le masani. E ui i lea, e leʻi faia e le pelesetene ni faʻatagaina, na matua faʻamalieina lava o ia i le iʻuga ma e leʻi fuafuaina e lafoai, o lea na faʻaauau ai pea le tala i 'olo e lua. Na faasolosolo lava, o tagata nofoia na o mai i le vaitau ma le i ai o se ese lava fale i le taulaga.

Mea moni manaia! I le aluga o tausaga, o le manatu o tagata nonofo i Prague ma le Czech Republic ua matua suia lava - 70% o Prague tagata nonofo malamalama lelei i le Siva Fale, 15% le solitu ma 15% le lelei.

Fausaga ata ma totonu o le fale

O le fale e ana le deconstructivist faʻataʻitaʻi sitaili, e le o se mea e ofo ai o loʻo tu mai i totonu o le taofiofia fale o Prague, lea o le masani malo. O le Siva Fale ua fausia i luga o se faʻamalosia sima fausaga ma aofia ai le 99 fasimea laupepa o foliga eseese. Lua 'olo o le tusiata fale faʻataʻitaʻiga e pei o se siva ulugaliʻi, ma luga o le taualuga o le fale o loʻo i ai le togitogi e igoa "Medusa". O le fausaga e 9 fola maualuga, o potu uma i le fale e le tutusa.

E ui i le faigata talafaʻasolopito, ogaoga iloiloga e uiga i le Siva Fale, o aso nei o se tasi o sili ona taua nofoaga tafafao maimoa i postmodern Prague. E le o se fale nofomau, ae o se ofisa faʻaonapo nei ma nofoaga autu o pisinisi, na fausia i auvai o le Vaitafe o Vltava. O luga o lenei vaitafe ma le 'aʻai e matala ai le vaʻai mai le faʻasitepu. I totonu, na taumafai le au mamanu e faia mea uma i se tulaga sili ona lelei e mafai ai ma sefe ai avanoa avanoa. O meaafale mo le faʻailo na fausia e le tusitala. O le siva aafiaga, lea e matua mata-puʻeina mai fafo, e le lagonaina i totonu. E manaia le galue i le fale, ma e mafai foi ona 'ai i le faleʻaiga.

O le fale siva fale o se potu e maua ai avanoa mo galuega e talavou atisi. O loʻo faia iinei ni mea faʻaleaganuʻu, e faʻaali mai ni faʻaaliga le tumau, ma e mafai ona asia e tagata fiafia le faleoloa ma filifili ni a latou tusi.

Mea moni manaia! O le aso o lē e ana le Fale Siva o Vaclav Skale, o se tagata e teu tupe faʻafaigaluega i Prague. Na ia faʻatau le tosina i le $ 18 miliona. O le fesili e masani ona fesiligia - o le a le mea na faia ai e le faipisinisi se faʻaputuga tupe i se amataga fale. O Vaclav lava ia e tali mai o mea totino ma se tala faʻasolopito e le taitai faʻafitia.

O le a totonu:

  • potu ofisa;
  • faletalimalo;
  • faleʻaiga "Sina ma Fred";
  • terrace ma faʻataʻitaʻiga vaʻai;
  • pa

Siva Faletalimalo Fale

E ofaina ai e tagata tafafao 21 potu eseese tuʻufaʻatasiga, tau ma le ata. E i ai le pa, se faleʻaiga, leai se totogi Wi-Fi i le atoa. Ua maitauina e tagata tafafao maimoa le tulaga talafeagai o le faletalimalo - o le mamao i le nofoaga lata ane o le metro e na o le 30 mita.

O potu na faʻatulagaina ma:

  • ea malulu;
  • Televise;
  • masini kofe.

O potu taʻitasi o loʻo i ai se faletaele faʻatulagaina ma le tulaga manaʻomia o le tumama ma mea teuteu faʻaaoga.

O le tau o mea e nonofo ai e aofia ai le 'aiga o le taeao, pe a manaʻomia, o le a saunia se lisi o meaʻai mo malo.

E tatalaina le faʻafeiloaʻiga 24 itula i le aso, e pei foi o le totogiina o le taʻavale.

Mamao i nofoaga sili ona taua turisi:

  • Wenceslas Malae Vaʻalele - 13 km;
  • Charles Bridge - 1.2 km;
  • Wenceslas Lotoa - 1.5 km.

Potu ma potu i le faletalimalo:

  • potu faʻalua sili atu - nofofua nofofua mai le 169 €, faʻalua faʻatasiga mai le 109 €;
  • potu deluxe mo tagata e toʻalua - nofofua nofofua mai le 98 €, faʻalua faʻatasiga mai le 126 €;
  • Vaitafe Royal taugofie fale mautotogi - mai le 340 €;
  • Ginger Suite apartments - mai le 306 €;
  • royal suite Sinafaʻilagi - mai le 459 €.

O loʻo tu suites i lua olo - maʻa (tane) ma tioata (fafine). Mo se totogi faʻaopoopo, e mafai ona e okaina se isi moega, moega pepe ma meaola fagafao. Tagata fiafia o le a fiafia i le manaia ponesi - lalo faʻamafanafanaina i totonu o faletaele uma, minibars, sefe, ma malo uma maua se faʻafeiloaʻiga talimalo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Sina, ma Faleaiga a Fred

O le faleaiga Farani valaʻaulia malo o le faletalimalo ma Prague e fiafia i gourmet meaʻai. Pei o totonu o le fale, o le faleʻaiga e teuteuina i le tusitala. E ui lava i le mea moni e faapea o le ipu o le faʻalapotopotoga faʻapitoa i le Farani lisi, faʻavaomalo ipu o loʻo faʻaalia foi. O oloa gaosi i totonu o le atunuʻu e faʻaaoga mo kuka.

O le faleʻaiga o loʻo tu i le fogafale fitu, o iinei e mafai ai ona e fiafia e le gata i le uluaʻi togafiti, ae faʻapea foʻi ona e faʻamemelo i le vaaiga e matala mai pupuni lautele. Ae ui i lea, o tagata malamalama tafafao maimoa e matauina o le vaitafe ma le taulaga e sili atu ona vaʻaia mai le terasasa o le pa ma le vaʻa vaʻaia. I se faʻaopopoga i le faʻatonuga, e maua e malo taʻitasi se faʻamalo mai le kuka. I le tele o iloiloga, tagata tafafao maimoa na asia le faleʻaiga latou te maitauina le matagofie o le tuʻuina atu o ipu, e le mafaamatalaina saunia pasta.

Manaia le iloa! O le faleaiga lisi suia fa fa i le tausaga, i aso uma o le autu lisi e faʻaopoopoina ma se faʻapitoa ofo. I le taumafanafana, o se tele filifiliga o sorbets, aisa kulimi ma meainu inu foliga mai luga o le lisi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Pa, vaʻa matamata

O le taualuga o le nofoa faʻataʻavaleina o se pa ma se faleoloa vaʻaia. O se laufanua matagofie vaʻaia mai pupuni tetele - o le Vltava vaitafe, o le faʻapaologa, o le Smichov itu, le Jirasków alalaupapa, oe mafai ona vaʻai i le Prague Castle. Faʻaaoga matatioata malosi mo se vaʻai vavalalata i le faʻataʻitaʻiga ensembles ma le understated lalelei o Prague.

E lua auala e te alu ai i le terraces:

  • totogi le 100 CZK;
  • faʻatau se meainu i le pa.

O le mea moni, o se vaiinu ma meaai suamalie o le a sili atu i le selau pale, ae ona mafai lea ona e nofo filemu i le laulau ma fiafia i le vaʻai.

Mea moni manaia! E toatele turisi e filifilia itula e goto ai le la e asia le nofoaga e vaaia ai. O le puʻeina o ata e foliga mai e le galue ona o le pupula o ave o le la, ae o le 'aʻai, ua lilofia i auro, o le a tuua ai se galo aafiaga.

E naʻo le 9 laulau i le pa, i faʻaiuga o vaiaso e faigata tele ona maua ni nofoa avanoa, ae pei o faʻaaliga faʻaalia, e le nonofo tagata tafafao mo se taimi umi. E lava le faʻatali ile 10-15 minute ae leai se mea o iai le laulau.

O le lisi o pa e aofia ai naʻo vai inu ma mea suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le latte ma se fasi keke e tusa ma le 135 CZK le tau. Faʻamolemole manatua o se sili ona matagofie vaʻaiga vaʻaia tatalaina mai le fa laulau tu latalata i faʻamalama, e masani ona nofoia e tagata tafafao.

Faʻamatalaga aoga mo turisi

  1. Tatalaina itula ma tau o le asiasi atu:
  • o le fale siva e matala i aso uma mai le 10-00 i le 22-00 (ulufale e leai se totogi);
  • o le potu faʻasalalau talia malo i aso uma mai le 10-00 i le 20-00 (ulufale 190 CZK);
  • e tatala le faleʻaiga i aso uma mai le 11-30 i le 00-00;
  • e tatala le pa i aso uma mai le 10-00 i le 00-00;
  • o le maitauina fola e matala i aso uma mai le 10-00 i le 22-00 (ulufale 100 CZK).
  1. 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.tancici-dum.cz.
  2. Alu i le Siva Fale i Prague o le a le faigata. E mafai ona e taunuʻu atu i le nofoaga o nofoaafi a Karlovo. Alu ese mai le metro ma mulimuli i le itu taumatau i luga o le alalaupapa i luga o le vaitafe seʻia oʻo i le fetaulaʻiga ala ma Resslova Street. O loʻo iai le nofoaga faʻataʻavalevale e le mamao mai le mea e faʻatosina mai ai, e mafai ona e taunuʻu ile pasi numera 3, 10, 16, 18 (tuʻu le Karlovo náměstí), faʻapea foʻi ma nofoaʻavale No. 51, 55, 57 (taofi Štěpánská).

Mai le nofoaga taofi Štěpánská, savali agai i le vaitafe, ma o le a e maua ai oe i le fale lauiloa. Mai le nofoaga o Karlovo náměstí, e tatau ona e savali i le Resslova Street ona e alu lea i le vaitafe.

Le tuatusi saʻo o le Siva Fale i Palaka: Jiráskovo náměstí 1981/6.

Uma tau luga o le itulau e mo Me 2019.

Mea moni manaia - mea moni mai le tala faasolopito o le Siva Fale

  1. I se taimi ina ua maeʻa lona tatalaina, na maua ai e le faʻailoga taua le maualuga o faʻailoga i faʻailoga taua o le iF.
  2. E tusa ai ma le mekasini "Architekt" o le faailo na aofia ai i totonu o fale sili ona lelei e lima i Prague i le vaitaimi o le 1990.
  3. O le fausiaina na faia i luga o le faavae o faigata ma vaʻaia volumetric modeling
  4. I le 2005, le Czech National Bank tuu le ata o lua 'olo i luga o le tupe siliva mai le taʻamilosaga "Sefulu Seneturi o Fausaga".
  5. E le mafai na o le savali i le foloa o loʻo tu ai ofisa, o faitotoʻa e mafai naʻo tagata faigaluega o kamupani e iai pasi faʻapitoa.
  6. E naʻo totonu o le faleʻaiga, faletalimalo, pa ma le faleoloa e mafai ona ulufale ai tagata asiasi.

O le laumua o le Czech Republic o se 'aʻai tuai, onapo nei, maota i tafatafa o le taulaga. Ae ui i lea, o le Siva Fale (Prague) e le gata e le tu ese mai le lautele tusiata fale faʻavae ma ona foliga le masani ai ma faigata talaʻaga, ae faʻamamafaina le taʻitoʻatasi ma le tulaga moni o lenei 'aʻai. O le fale faʻaonapo nei ua tosina i ai tagata maimoa mai turisi uma o le lalolagi. O tagata o le nuʻu e talanoa e uiga i le Siva Fale i ni foliga sili ona lelei, faʻatusatusa i le Notre Dame de Paris ma le Eiffel Tower i Pale, St. Stephen's Temple i Vienna ma Tower Bridge i Lonetona. Faateia o le mea moni na avea le fale ma faailoga o Prague ma le Czech Republic na o le luasefulu tausaga talu ona maeʻa le fausiaina.

Vitio e uiga i le fale siva.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Czech Listening Practice - Deciding on a Hotel in The Czech Republic (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com