Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e magumagu ai spathiphyllum lau ma faʻafefea ona fesoasoani ia?

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum o se tumau pea evergreen ma oval lau ma se faaleoga midrib mai le Aroid aiga. Talu ai nei, na latou totoina i le fale, ma e masani ona latou feagai ma se faʻafitauli: o laulaʻau o le spathiphyllum e mamae.

I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai ni fesili: aisea e mago ai le lanumeamata, e mafai ai ona sefe le laʻau, ma o le a le mea e tatau ona muamua faia? O le a matou iloiloina foʻi pe faʻafefea ona tausi faalelei se fugalaʻau ina ia mafai ai ona taofia le toe tulaʻi mai o le faʻafitauli ma lona maliu.

O le a le wilting?

E tatau ona e fefe pe a e vaʻaia sauāina ma paʻuʻu laʻau? O le mamae o se faʻamaʻi e iloga mai le tafe o totoga eseese i totonu o se laʻau. E afaina mai le leiloa o turgor. Turgor o se vaitaimi faʻalauiloaina e physiologists e faʻamatala le tulaga o aano o le vai.

Foliga Vaaia

Ua magumagu le laʻau maʻi ma paʻu lau. Faʻamoemoeina i le tulaga o le faʻamaʻi ma mafuaʻaga na mafua ai, e mafai ona aliali mai ila luga o laulaʻau, ma e mafai e le suia ona ufiufi le pito i luga o le eleele i totonu o le ulo.

Taua! Ina ia aua neʻi misia le magumagu o laʻau, latou te asiasia laʻau i luga o faʻamalama a itiiti mai e tasi i le vaiaso.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

Ona o le mea ono i ai laulaʻau laʻau i spathiphyllum:

  • Faʻamalosi tino pe a maeʻa le taotoga. E le mafai ona e faʻateleina le faʻasūsūina ma faʻafilemu le laʻau seʻi vagana ua masani i tulaga fou.
  • Ova soona fai. E leʻi faʻatulagaina lelei e le tagata faʻaulu fugalaʻau le faʻasusu o le fugalaʻau.
  • Suiga faafuaseʻi i tulaga o le taofia. I le taumalulu, latou te le tatalaina le faʻamalama matala lautele, ma i le taumafanafana latou te le tuʻua e aunoa ma le pogisa luga o le poletito i lalo o le vevela susulu o le la.
  • Masuasua. Ona o le tele o le susu, o le vai paleni i le va o lau ma aʻa ua faʻalavelave, ma o le eleele vai taofi faʻamama.
  • Faateleina o fetilaisa.
  • O meaola natia o loʻo lalafi i lalo o le ipu lau ua maitauina ua fai si tuai, pe a le mafai ona toe sefe le spathiphyllum.

Aʻafiaga

E faasaoina e le aufaifaatoaga poto masani ni laau ua pala ona o le faia o fua talafeagai i le taimi, ma puipuia le gagau malosi o laulaʻau. O le misia o uluaʻi faʻailoga, e naʻo le togiina o le ulo i totonu o le lapisi.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Matauina faailoga o wilting spathiphyllum, oe tatau ona vave galue. Faʻafefea ona sefe se fugalaʻau pe a fai ua mamae le laʻau?

O le a le mea e fai?

O le maitauina o le lua pe tolu laʻau mago ma e aunoa ma le faʻamautuina o le mafuaʻaga moni o le mea na tupu, o le fugalaau o le a le sefeina le spathiphyllum. Tele taimi, wilting e mafua mai i le leai o se faʻasusu mo 7-10 aso. Tusa lava pe o le mafuaʻaga e manino, e tatau ona e suʻesuʻeina laʻau ma le eleele ae leʻi faʻasuina ia.

  • Susū le palapala o le eleele. Afai e toto se fugalaʻau i le eleele-faʻavae eleele, latou te tausiaina i taimi uma, ma o laʻau o loʻo mamae pea, ona latou suia lea o le auala e faʻasusu ai. O le faʻasūsū mai luga e taofi, ma latou fesuiaʻi i le magoto o le vai mo le 10-20 minute. E naʻo le pau lea o le auala e faʻamautinoa ai le susū lelei o le eleele, mai luga ma lalo mai i totonu o le ulo.

    Faʻaaliga! Aua neʻi tuiina le spathiphyllum i le eleʻele-hygroscopic eleele. O le a oti o ia tusa lava pe faʻataʻitaʻia e le teu fugalaʻau le faʻasusu i totonu o le vai.

  • Magumagu pe a uma tui. Ina ia puipuia laʻau mai le magumagu pe a uma ona tui, aua le faʻasusu tele. Spathiphyllum ua sausauina ma le Zircon solution. E fa mataua o fualaʻau e faʻasusu i totonu o le lita o le vai, ma e faʻasusu le laʻau i le faʻaiuga e tasi i le lua aso i le afiafi. O le Zircon o se vailaʻau e teteʻe ai ile mafaufau male faʻamalosi tino ile tasi fagu.

    Afai e leai se Zircon i le lima, pe a maeʻa ona tuiina, ufiufi le laʻau i se taga malamalama ina ia susu pea le eleele i totonu o le ulo. I ni nai aso mulimuli ane na latou toʻese ai.

  • Le lava o faʻasusu. Afai o le laau ua mago ona o le mea moni o le grower e leʻi faʻasusu ia mo se taimi umi, ona tatau ai lea o le muamua faʻasusu tatau utiuti. Faʻasusu ma le afa o le masani masani aofaʻiga o le vai o le a lava, pe a maeʻa ona e manaʻomia e ufiufi le laʻau i se manino pusa. Le isi taimi e faʻasūsūina i le 1-2 aso ma le tutusa vai. O nei lapataiga e fesoasoani e toe faʻafoʻi le aʻa ma puipuia le lalagaina o le laʻau ma le samasama o laulaʻau.
  • Overcooling. Afai o nisi o laulaʻau ua mamae ma foliga pei o ni sasa leai se ola, o le spathiphyllum ua aisa. Afai e le o aʻa uma na feoti, o maloloina e o ese ma togafiti i le Epin solution. A leai ni mea maloloina, e tiaʻi le fugalaʻau.
  • Faʻatele vai. Ina ia toe faʻaleleia le vai paleni i le taimi o le lolovaʻa, ao mai le sili atu susu ma solo mitiʻi lelei suluina. E tuu i luga o le eleele, luga o laulaʻau ma lalo o le ulo. O le taimi lava e mitiia ai e le pepa le susu, aveʻese ma tuʻu fou seʻi latou mago atoa.
  • Faʻatele le fetilaisa. Lea e mafai ona faʻaletonu - aisea? Ona o le tele fetilaisa i le palapala. Lavalava pito i luga e le faia seʻi vagana ua toe ola le laʻau ma tupu le tele o laulaʻau.

O le mafuaʻaga o faʻamaʻi

  • A faʻapea e paʻu le lau o le spathiphyllum, ma faʻasūsūina e le tagata fai faʻatoʻaga i le le lava poʻo le sili atu o le vai, o lona uiga o le aphid le mafuaʻaga o lona maʻi. Ina ia faʻamaloloina, e togafitia le fugalaʻau 1-2 taimi i le vaiaso ma se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate.
  • A o le lau lauiloa susulu ma wate e aunoa ma le vaʻaia faʻaleagaina, aʻa pala maua i spathiphyllum. I lenei tulaga, fesoʻotaʻiga ma aʻa togafitiga ma Glyocladin fesoasoani.
  • Ona o le gommosis, e mamae ai foi laulaʻau, ma liliu uli mai i tafatafa. O laulaʻau na afaina e aveʻese, ae o mea o loʻo totoe e fufuluina i le fasimoli e tatau ona fufulu mama i le vai i le vevela o le potu.

Oe mafai ona iloa e uiga i faʻamaʻi o spathiphyllum iinei, ma o lenei tusitusiga talanoa e uiga i faʻamaʻi o laʻau o le laʻau ma faʻafefea ona togafitia i latou.

Faʻaleagaina o laʻau uma

O le mafuaʻaga o lenei o le pala pala. E iloagofie lava pe a fai e leʻi faʻasusu e le tagata faʻatoʻaga mo se taimi umi, ma e leʻi mago le 'eleʻele i totonu o le ulo.

Taua! A faʻainuina se fugalaʻau i lenei setete, o laulaʻau, ae maise o laʻau maualalo, o le a mou atu ma le tauimasui, o le mafuaʻaga e tatau ai ona faʻasusu ma le faʻaeteete ma i se faʻalelei.

E le maua e le aʻa pala le susu mai le palapala, ma e tiga le fugalaʻau e aunoa ma le mauaina o niuterene ma se vai.

Afai e leʻo mouʻesea uma aʻa, o le a fesoasoani le tuiina:

  1. Spathiphyllum e aveʻese mai le palapala susu ma o aʻa e suʻesuʻeina.
  2. O aʻa e mulumulu i totonu o se pakete vai, ae le o lalo o le paipa. O lenei o le a faʻasaʻolotoina i latou mai faʻaputuga eleele tuai ma faʻafaigofie ai ona iloa aʻa maloloina ma mamate.
  3. A uma ona fufulu, o aʻa pala e tipiina i se soifua maloloina maloloina, ma o vaega e paʻuina i le kinamoni poʻo le gaosia o le carbon.
  4. 2-3 itula e le paʻi i le laʻau ina ia mago lelei ia aʻa susu.
  5. A o mago aʻa, sauni se ulo o se eleele fou. Na latou aveina le ulo na i ai, ma suia atoa le laueleele. O le eleele fou e tatau ona mama. Ua faʻaopopoina iai le laupapa kapeti ola e puipuia ai le pala o vaega.

    Le fetaui lelei ole eleele mo le fiafia fafine: lauʻeleʻele laufanua, peat, oneone talatala, malala, humus.

  6. O se vaega alavai e tuʻu i lalo o le ulo. E manaʻomia ia aua neʻi tuʻu le vai i le pito i lalo o le ulo.
  7. O pu alavai e faia i le pito i lalo o le ulo pe a fai na latou leiloa muamua. E faʻasūsū faʻalaʻele le eleele ile vai.
  8. A maeʻa le itula lona tolu, ona toto lea o le fugalaʻau i totonu o se ulo ma se eleele fou e faʻasu sina vai i le vai. Leai se faʻasui manaʻomia.
  9. A maeʻa le 2-3 aso, o le spathiphyllum e faʻamaligiina mo le taimi muamua i le mafanafana, faʻamautu vai feʻaveaʻi faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o Kornevin e faʻaosofia ai le fausiaina o aʻa fou.

Puipuiga

O le toe faifai faʻafuaseʻi o le spathiphyllum e mafai ona afaina ai, ma o le mea lea e tatau ai ona suʻesuʻe faʻatasi i le vaiaso ma avea ma tulafono: faʻasusu e tatau ona tele, ae le masani ai.

Faʻafefea ona toe tausia le laʻau?

Ina ua maeʻa togafitiga, spathiphyllum e vaʻaia ma le faʻaeteete tele:

  • Faʻatumau le maualuga ole vai e manaʻomia ile taimi uma. O le eleele e tatau lava ona susu, ae le susu.
  • Faʻatasi ma le faʻasusu i aso 2-3 uma i le taumalulu ma aso uma i le taumafanafana, faʻasu ia.
  • E puipuia le fugalaʻau mai le susulu o le la, latou te mautinoa o le vevela i le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana e le tulaʻi i luga atu o le 26 вышеы, ma i le taumalulu e le pa'ū i lalo + 16⁰С.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faamasani ia te oe lava i fautuaga a tagata faʻapitoa mo le tausiga o le spathiphyllum i le tulaga o faʻafitauli pei o le pogisa, faʻamago ma le leai o se tuputupu aʻe.

Faaiuga

O le magumagu o laulaʻau i le spathiphyllum o se iʻuga o le le talafeagai, le faʻavaitaimi po o le tele faʻasusu. Ina ia aloese mai le faʻafitauli, mataʻitu pe faʻafefea ona tali atu i le susū. O le maitauina o laulaʻau mago, na latou vave gaoioi. A leai, e faigata ona sefe o ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PEACE LILY SPATHIPHYLLUM CARE u0026 GROWING TIPS. JOY US GARDEN (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com