Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O matala o lau o le anthurium mago? Aisea ua tupu ai lenei mea ma o le a le mea e tatau ona fai?

Pin
Send
Share
Send

O le faʻagasologa o le samasama ma faʻamagoina o le lau i le anthurium e le maalofia - o le auala lea e faʻateʻa ai e le laʻau laʻau tuai ma le aoga. I le taimi lava e tasi, o loʻo aliali mai ni papatusi fou.

Ae faʻapefea pe a amata ona mago faʻalautele ia fesoasoani, e oʻo lava i laʻau laʻau? O le a le mafuaaga?

O a faʻamaʻi e mafai ona osofaʻia lenei fugalaʻau? O le a le mea e fai e faʻafetaui ai i latou? Oe o le a aoao e uiga i lenei i lenei mataupu.

Aisea ua tupu ai lenei mea ma o le a le mea e fai?

Tau sese

Anthurium - o se laʻau mai atunuʻu vevela vevela... I le taumalulu, o le vevela sili ona lelei mo le ola o se fugalaʻau e na o le sefuluvalu tikeri, ma i le taumafanafana, e ui lava i le fanua o le fugalaʻau, e manatu e masani pe a fai o le faʻailoga i le fua vevela e le sili atu i le luasefulu ono tikeri. I le taimi e tasi, e le fiafia le anthurium i ni ata faataʻitaʻi ma faigofie ai ona malulu i latou.

Afai, e ui i lea, o laulaʻau na amata ona mago ona o le sese o le vevela, e manaʻomia vave ona fausia ni tulaga lelei mo le anthurium: toe faʻatulagaina i se malulu / mafanafana nofoaga, lea e leai ni auivi e mafai ona oʻo atu i le fugalaʻau - e vaʻaia ma le faʻaeteete lava.

Taua! E taua tele le faʻaititia o le faʻasusu pe a 'aisa le fugalaʻau.

Faʻasusuina o tusitusiga

I le mauaina ai o le motugaafa matutu ona o le lelei o le vai, ona o le tele o masima ma mamafa mamafa uʻamea i totonu, e le tatau ona e faʻatali ma fesuiaʻi i le faʻasusu ma se isi suavai ma se sili lelei tuufaatasiga. O se filifiliga ma le faʻaaogaina o le suavai e mafai: o le tafe vai e sasaʻa i totonu o se fagu ma tau lua i le tolu aso. A maeʻa ni nai aso, e mafai ona e faʻaogaina mo le faʻasusu: e faʻalelei le tuʻufaʻatasiga, o le suavai e faʻaititia le leaga. O le mea taua o le vai i le potu vevela.

Faʻatagaina

Anthurium e masani ona osofai e tipi, fua iniseti poʻo mealybugs... O le mauaina o faʻailoga o iniseti i luga o le au, laulaau laulaʻau, laʻau ma au, o tagata fugalaʻau latou te togafitia le anthurium i le fasimoli vai. O le kalama o le nikotini sulfate e faʻaopopoina i le lita o le vai. O le aso pe a maeʻa togafitiga, e fufulu le laʻau i vai mama. Muamua tagata totō e vaʻaia le puipuia o le palapala mai le suavai i le taimi o le gaioiga.

I le taua faasaga i parasite, e mafai foi ona fesoasoani i se fofo o le pyrethrum, ulaula tapaʻa poʻo "Karbofos".

Fungus

E afaina ai e le gata i laulaʻau, ae faʻapena foi i le aʻa o le laʻau. A aliali mai matutu luga o le lau atoa, o le anthurium e aveʻese mai le ulo ma ona aʻa e suʻesuʻeina (mo nisi faʻamatalaga e uiga i mafuaʻaga mo le aliaʻe mai o vaega eseese i luga o laulaʻau o le anthurium, na matou talanoa iinei). Afai na faʻafuaseʻi ona latou liliu mai papaʻe / malamalama enaena i le enaena pe uli, ma e malulu ma manifinifi ie, ona o le laʻau ua totoina, ae muamua e taua:

  • aveese toega o le palapala;
  • tipi ese laulaau ua faaleagaina;
  • tipi ese aʻa na aʻafia e le fungus i mea maloloina o le tino;
  • faʻagasolo vaega i malala malala;
  • togafiti le laau atoa i se fungicide.

A maeʻa le faʻasūsūina le palapala, sasaʻa tele atu vai, ma aʻo leʻi faʻasūsūina le isi vai, o loʻo faʻatali mai le pito i luga ole lalolagi ile faʻamamago.

E le ofi le ulo

Anthurium, o le mafuaʻaga o laʻau mago o le leai o se avanoa avanoa i totonu o le ulo, ma o le mea lea o le leai o le okesene, manaʻomia se faʻafuaseʻi fesiʻi. O le koneteina fou e tatau ona lua i le tolu senitimita lapoʻa i le lautele, e fautuaina le faʻaopoopoina o ni fasi vaega malo i le palapala: cones, fasi piliki poʻo le malala.

Afai e manaʻomia ma i le taimi saʻo, o le laʻau e toe faʻafouina ma totoina.

Le lava pe ova le fetilaisa

Solia o le fafagaina pulega ma a latou aofaʻi e tau atu i le mago mai le tumutumu o le lau o le anthurium. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona siaki le aofaʻi fautuaina ma le aofaʻi o fetilaisa e masani ona tuʻuina i le laʻau.

O le sili atu meaʻai i le eleele e le mafai ona faʻasaʻo. I lenei tulaga, o le laʻau e totoina i totonu o le "mativa" eleele ma o faʻatonuga mo le faʻaaogaina o laʻei e matua maitauina. O le le faʻamanuiaina e tauia e le siʻitia o le fualaʻau o le fafagaina.

Eleele le talafeagai

O le eleele matutu tele pe, faʻafeagai, o le suavai palapala e mafai ona taʻitaʻia ai i le le lelei o faʻaiuga mo anthurium, e oʻo lava i lona maliu. O le mea lea, e taua le mataituina o le faʻasui pulega faʻatonutonu ma aua le lolovaia le anthurium. E tatau ona aveʻese sili atu vai faʻaputuputu mai le apa i le taimi, mataʻituina le lelei o alavai ma le mago ea.

O se faʻavavevave faʻamago substrate faʻaalia matutu ea. Ona latou taumafai lea e faʻasusu i auala uma e mafai ai:

  1. faʻapipiʻi le laʻau vai i le vevela o le potu;
  2. oloina laulaau (ae e le mafai ona faʻatagaina le toʻulu ifo o mataua i luga o le laulau ipu - anthurium mafai mafua ai se mu);
  3. tuʻu le laʻau, aua o ave o le la, aemaise o faʻatonuga, e le gata e afaina ai laulaʻau, ae faʻapea foi ona faʻamamago le lalolagi.

I le taumafanafana, e fautuaina e tuʻu le ulo i luga o le lautele lautele ma susu mago oneone poʻo maamaʻa. A faʻasusu i le paipa vai, e mafai ona suia le faʻavaeina o le palapala, o le tutusa aafiaga e tuʻuina mai e le sili atu o fetilaisa. I le tulaga muamua, o le anthurium e faʻasusuina i le vai na faʻamaʻaina mo le tele o aso, i le lona lua na totoina ona siaki ai lea o le aofaʻi o laei na tuʻuina atu.

Faʻafefea ona tausi mo se fugalaʻau "fiafia aliʻi"?

  1. Suʻe le tulaga o le fugalaʻau i lalo o le la.
  2. Aua le tuua mataua i luga o le laupepa ipu.
  3. Fufulu ma faʻasasa taimi.
  4. Asiasi ise meaola faalafua i nai aso uma.
  5. Tipi ese laulaʻau e le ola ma mamaʻi.

O le Anthurium o se laau mataʻina, ae afai e te tausia ma tali atu i le taimi i le matutu motuga e aliali mai, ona o le a faʻafiafiaina oe i ona foliga vaaia ma iila, lamolemole, lauulu matagofie mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ANTHURIUMS À FEUILLAGE: CHOIX, ENTRETIEN, REMPOTAGE (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com