Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e aumai mai Suetena - mea faʻamanatu ma meaalofa

Pin
Send
Share
Send

"O le a le mea e aumai mai Suetena?" - o lenei fesili e masani ona fesiligia e turisi fuafuaina se malaga i lenei Scandinavian atunuʻu.

Mai iina latou masani ona aumaia sili-lelei Suetena sukalati, aano o manufasi ma iʻa manogi, mea faʻamanatu ma lauiloa tala faʻasolopito-toa toa ma Vikings. Afai o mea tau tupe e faʻatagaina ai oe e faʻatau se mea e sili atu le taugata, ona latou aveina lea o seti o mea teuteu, seevae, oloa tioata.

Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i le mea e mafai ona e aumaia mai Suetena mo oe lava ma o se meaalofa i au uo.

O mea taua e manatua pea mai Suetena e faatauvaa, ae manaia

O le auala tutotonu o Stockholm Drottninggatan (Drottninggatan), fesoʻotaʻi le Old Town ma itumalo fou, o se faʻatatauina o faleoloa eseese suvenir. Ae mo le tupe e sili atu ona aoga le faʻatau o isi mea taua e pei o se meaalofa e le i Stockholm, ae i taulaga laʻititi, ma i taimi uma i faleoloa laiti. O a mea e aumai mai Suetena, o a souvenir o le a avea ma sili muamua meaalofa?

Elk

Suetena "ituaiga" numera 1 o le elk, ma faleoloa suvenir uma ofoina eseese o ituaiga. I Suetena e mafai ona e faʻatauina le tele o oloa: pepa faʻapipiʻi ma maneta, faʻailoga ma ato, mitiafu, ipu ma tali atu, faʻamalama ma le ata o le Moose. O se meaalofa lelei o le a avea laupapa laupapa ma meataalo vaivai i foliga o se manu, faʻapea foi ma comic auala ma taʻavale faʻailoga "Faʻaeteete, Moose!" O le filifiliga o mea faʻamanatu e tele!

Dala Hast

O le isi tagata o loʻo faʻapea mai o le matafaioi a le atunuʻu o le solofanua Dalecarlian, e taʻua foi ole solofanua Dala, Dala Hast, o le solofanua mai Dalarna. I faleoloa e manatua ai mea uma i Stockholm e mafai ona e mauaina ni solofanua Dalekali laupapa, e masani ona valiina i mumu poʻo le lanumoana. O le sukalati Dala Hast o le a avea ma meaalofa lelei mo i latou e i ai se nifo suamalie, ma mo lau oe umukuka e mafai ona e aumaia ni aulelei solo ma le foliga o lenei tagata.

Vikings

O anamua Viking figurines faia i uʻamea poʻo fafie o ni meaalofa masani mai Suetena. Ae e tatau ona manatuaina o le mea moni o le Vikings sa leʻi fai pulou i nifo. O pulou na, aua i le taua na latou puipuia ai le ulu ma foliga, ae o nifo na "pipii" i le Vikings e faatonu na taumafai e faʻaali atu i le au fitafita Scandinavian le fefefe tele.

Avea oe ma mea e pei ona i ai, i luga o fata o faʻatauga faleoloa i Stockholm ma isi taulaga i Suetena, e mafai ona e mauaina faʻatusa o Vikings eseese. O lenei autu sa faʻaauau i isi mea faʻamanatu e mafai ona faʻatau mo se meaalofa: pelu, amulet, ipu, pulou ma pu, mea teuteu ma faʻailoga talafeagai.

Toa o tala faʻasolopito Astrid Lingren

Toetoe lava o tatou uma mai tamaititi iloa o ai Phio Longstocking, Carlson, Kid, Emil ma Madiken. O nei toa o galuega a le tusitala lauiloa o Astrid Lindgren e lauiloa ma alofagia e tamaiti uma o le lalolagi. Ma e ui lava o le tau o ia meataʻalo e fai si maualuga (mai le 100 kroons), faʻafefea ona e le malilie o le aumaia lau pele sili ona fiafia i ai pepe mai Suetena o se meaalofa mo lau tama o se sili lelei manatu! E mafai ona faʻatau se meaalofa i faleoloa meataʻalo faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, BR leksaker), i se faleoloa i le Junibacken Museum poʻo ni faleoloa e manatua ai mea.

Paʻu

O le a le isi mea aoga le faʻatau i Suetena o clogs (cods) - o ofuvae anamua i lanu fiafia, ma alofivae laupapa ma le paʻu moni o loʻo i luga. O nei oloa gaosia i lima e mafai ona mafaufauina uma o se faʻamanatuga muamua ma o se mea aoga mo le faʻaaogaina i aso uma. E oʻo lava i le taimi o le taumafanafana, e masani ona ofuina e tagata Suetena nei ofu mafanafana, e ui lava e fai si malie, o seevae. Na sili ona lauiloa Treskurs i le 1970, ina ua faʻafiafia i ai sui o le vaega lauiloa a le ABBA.

Meaʻai: o le a le mea ua aumaia mai Suetena

O loʻo manaʻomia tele mea faʻamanatu mai Suetena i turisi.

Taʻaloga

O se faʻaosooso le aumai mai lenei atunuʻu mamago pe ulaula eli ma venisone, eli i fagu (mai le 150 CZK), keke susu moose. E te le maua se mea e pei o se isi mea!

O se iʻa

I se faʻaopopoga, supamaketi COOP, ICA, HEMHÖP (o loʻo i Stockholm ma le tele o 'aʻai i Suetena) o loʻo ofaina se lautele lautele o iʻa oloa. E mafai ona faʻatau ni atigi figota i totonu o apa, fusi ma caviar i fagu, masima suamalie, mago pe asu ulaula iʻa. Herring ma caviar e faʻatau atu i tamaʻi apa, o tau e amata i le 10 CZK.

Surströmming

O le mea sili ona mataʻutia turisi mafai ona aumaia mai Stockholm o se exotic surstroemming. O le igoa faʻaliliuina o le "pala pala", ma, i se tulaga lautele, e matua saʻo. Surstroemming o se faʻafefeteina apa tuu apa ma se manogi sili ona le fiafia. Ina ia puipuia mai le salalau tele, o meaai tuuapa e tatalaina i lalo o le vai pe faʻamumu moligaʻo. Latou te 'aʻai i na mea, faʻapipiʻi aniani mata ma pateta pateta, pe fai se faʻatumuina mo le areto pita mai ai. O le tau o le fagu faʻasavili mai le 50 CZK.

Iamama

O se meaalofa lelei mai Suetena o le a avea ma se fagu siamu na faia mai nisi o fua i matu, pei o cloudberry. Lenei jam ua manatu o le sili ona suamalie iinei ma o loʻo aofia i le lisi o aso taʻitasi o tagata Suetena.

Sukalati

E tele kamupani i Suetena o loʻo gaosia le maualuga o sukalati oloa. Le igoa lauiloa o le sukalati Marabou. O le kamupani gaosi oloa gaosia se tele tele o oloa, ma i le taimi o le Tausaga Fou ma aso malolo Kerisimasi, tagata faʻatauina foi ofoina atu faʻatapulaʻaina faʻavae o sukalati pa.

E tatau ona e iloa i Suetena e mafai ona e faʻatau ni sukalati Marabou moʻi i Pressbyrån faleoloa ma supamaketi HEMHÖP, COOP, ICA - o loʻo ofaina ai mo le 30 CZK i le pa.

Kofe

E ui lava e leai se kofe e tupu i Stockholm, ae o tagata Suetena na, sili atu nai lo isi Europa, na aʻoaʻo pe faʻafefea ona gaosi fatu ma saunia lelei sili ona lelei oloa mai ia latou. I supamaketi na taʻua muamua, mo oe lava ia ma o se meaalofa, e mafai ona e faʻatauina ituaiga ituaiga kofe e pei o le Zoega, Gevalia, Arvid Nordquist.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Suʻaʻava inu 'ava Suetena

Afai tatou te talanoa e uiga i meainu 'ava malosi, ona i Suetena latou te gaosia le pia a le Carnegie Porter, vailaʻau' ava malosi ma vai 'ava, ma le lauiloa o le Absolut vodka. Lenei oe o le a maua se mea e filifili ma faʻatau uma mo se meaalofa ma mo le aoina i lau oe lava pa.

Aquavit

O se tasi o meainu sili ona lauiloa ma lauiloa a le atunuʻu o le Akvavit vodka. E mafai ona totoina i le aneto, kinamoni, coriander, St.John's wort ma isi laʻau, ma e masani ona tautua i le salimoni ulaula. Pe tatau ona faʻamanino le mea e aumai mai Stockholm, ma isi taulaga o Suetena, tagata faʻafiafiaina o le malosi o le 'ava malosi vodka "Aquavit" o lona uiga ia tuʻuina atu ia i latou le meaalofa sili. O le malosi o lenei 'ava malosi e 38-50%, o le 0.5 lita fagu tau e tusa ma le 200 CZK.

Glog

E mafai foi ona e fautuaina le faʻatauina o se kelu - e fetaui lelei mo se meaalofa mo fafine ma tagata faʻafiafiaina i meainu māmā. Glög o se masani Scandinavian inu faia mai le uaina faʻalauteleina ma eseese manogi (o le mea moni, o se lauiloa lauiloa mulled uaina). I Suetena, e mafai ona e faʻatau glog e le gata i se fagu 0.5 lita masani, ae faʻapena foʻi ma se mea e teu ai faʻamanatu e aofia ai fagu e tele ma meainu eseese. Blossa Glogg fagu mata e sili ona manaʻomia.

E manaʻomia e tagata tafafao maimoa ona manatua o le ava malosi e mafai ona faatauina i Suetena i na o faleoloa faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i faleoloa o Systembolaget. Ma le tasi mea e sili atu: le sili atu i le 1 lita o agaga ua faʻatagaina ona auina atu i fafo mai lenei atunuʻu.

Mo ulaula - Suetena snus

Snus - o le igoa lea o sikaleti ua faʻapaʻepaʻe ma faʻasusu - o le a avea ma faʻamanatu sili mo tagata ulaula.

E le ulaula Snus. E tuu i lalo o le laugutu pito i luga ma teu ai iina mo le 5-30 minute, ona tiaʻi ese ai lea. I le taimi o le faʻaaogaina o le snus, nikotini ulufale i le tino, ae o mama e le afaina i le tapaa tapaa. Ma tagata faʻataʻamilo mai na ituaiga o tapaa latou te le afaina.

Ioe, e leai se tasi e faʻamalosia seisi e faʻaoga le snus ii. Ae afai e te manaʻomia le aumai o se mea mai Stockholm i uo ulaula e le mafai ona faʻataʻitaʻia ma vaisu o le nikotini, aua neʻi galo e uiga i le snus.

I Suetena, e mafai ona e faʻataua ituaiga snus eseese: masani ma tofo tapaa, poʻo manogi, pei o menthol, mint, raspberry. O lenei oloa tapaa mafai ona tatalaina - i fagu 40-50 g, ma tufatufaina - teu i taga vavae mo 1 g. O le averesi o le tau o le tasi fagu o le 20 CZK.

Oe mafai faʻatau snus i souvenir faleoloa, i Pressbyrån faleoloa, i supamaketi.

Teuteuga ma mea manogi

O le mea e mafai ona e aumaia mai Suetena uma mo oe lava ma o se meaalofa mo se fafine o teuteuga. O mea teuteu gaosia i inei e hypoallergenic ma e siʻosiʻomaga faʻauo, e sili ona lelei.

O le igoa lauiloa o le Oriflame. O loʻo tuʻuina atu e le gaosi mea manogi ma teuteu teuteuga, faʻapea foi ma teuteuga ma mea e faʻaaoga mo le tino. O oloa uma a Oriflame e tufatufaina atu e ala i tusi faʻamaumauga, ae o le kamupani e i ai le faleoloa aloaia i Stockholm. Ma talu ai o faʻatauga e masani ona faʻatulagaina i Suetena, pei o isi Europa atunuʻu, o lenei faleoloa e tatau ona vaʻaia.

IsaDora o le isi igoa lauiloa. O le kamupani e tele lava ona auai i le gaosiga o mea teuteu, ma mo la latou gaosiga e faʻaaogaina ai na o le natura, mea manogi e leai se manogi.

O loʻo aofia foʻi Curiosa i le lisi o ituaiga teuga foliga lauiloa i Suetena ma Europa. O oloa a lenei kamupani e le mafai ona faʻaigoaina o tala o le tupe, ae e le mafaamatalaina le tulaga lelei, ae maise o teuteuga ma laina tausi.

Suetena oloa tioata

A o fuafuaina lau faʻatauga i Suetena ma mafaufau i mea e faʻatau ai o se manatua pea ma aoga faʻamanatuina, tilotilo i le tioata. Suetena oloa tioata e sili ona lelei ma faʻavaeina o foliga; latou i taimi uma manaoga i Europa ma Amerika.

I le itu i saute o le setete, i le itumalo o Småland, o loʻo i ai le tele-fua vaʻa tutotonu mo le gaosiaina o tioata. Lenei nofoaga tutotonu, e aofia ai 15 nuʻu ma faʻapitoa workshops, ua faʻaigoaina o Glasriket ("Malo o tioata"). O avanoa faʻamasani e tatala i tagata asiasi e mafai ona maitauina le gaioiga o le fausiaina o oloa eseʻese ma faʻatau oloa latou te mananaʻo ai.

O se tasi o faʻailoga lauiloa o le tioata Suetena o Moleros. O le gaosi oloa ofoina atu tele-lanu ufimata, tuugalamepa, fagu manaia, ipu o ituaiga eseese.

Sili taugata ituaiga aofia ai Orrefors ma Costa Boda. Suetena tioata ma tioata tioata e le gata o se mea e ofo ai le matagofie, ae faʻapea foi ona aoga ma mafai ona aoina (o lona uiga o uluaʻi tusitusiga o le tusitala).

Ae e le lava naʻo le filifili poʻo le a le mea e aumai tioata mai Suetena o le sili filifiliga mo se faʻamanatuga. E tatau foi ona e iloa le mea e faʻatau ai. Lenei mafai ona faia i le "Malo o tioata", i le etnographic falemataaga "Skansen", i faleoloa o le Old Town i Stockholm - tau iinei amata mai 300 kroons. Ae e mafai ona e sefe tele ile faʻatauina o tioata ile Duty Free ile malae vaʻalele - ole tau laʻititi e 200 CZK.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vanu O le oti, Living Testimony (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com