Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Dominican Republic ma ana vaaiga mataʻutia

Pin
Send
Share
Send

O le Dominican Republic, o loʻo nofoia le itu i sasaʻe o le motu o Haiti ma nai motu laʻitiiti lata ane, ua manatu o le sili ona lelei o le Caribbean mo tafaoga i turisi. Atinae maualuga-vasega tetele, mataʻepaʻe papaʻe matagofie, ofoofogia matagofie o vao vao natura, faʻailoga fausiaina o le Dominican Republic o le vaitaimi o Sipaniolo puleʻaga - o nei mea uma ua manuia tuʻufaʻatasia iinei.

Lenei itulau aofia ai se filifiliga o sili ona manaia ma mataʻina vaʻaiga a le Dominican Republic ma ata ma faʻamatalaga. O lenei mea o le a mautinoa lava le aoga mo turisi oe mananao e vaʻai i sili sili ona taua ma matagofie nofoaga o le Republic na o latou.

Matafaga Dominican

O mea taua a le Dominican Republic e 1500 km o papaʻe papaʻe i le apitaogalu o le Caribbean Caribbean ma le Vasa Atelani. Tulaga iloga o matafaga o le Dominican Republic o papaʻe oneone paʻepaʻe, mama o le gataifale sone, atinaʻe atinaʻe lelei, ma nai tagata laiti.

Taʻitasi turisi maua le avanoa e tutoʻatasi filifili le sili avanoa tafaoga mo ia lava:

  • O le mea moni na tosina mai i le Samana Peninsula o Bonita beach - o le umi i lenei atunuʻu, o lona umi e 12 km.
  • O le nofoaga o La Romana e taʻutaʻua i turisi, mo se faʻataʻitaʻiga, o tafaoga o le Casa de Campo 5 * complex ma le nuʻu o Bayahibe.
  • O loʻo tu ile 30 kilomita mai Santo Domingo, o le matafaga o Boca Chica e iai lona vai papaʻu ma vai mafanafana ile ao, e fetaui lelei mo aiga e iai fanau, ma ile po e avea ma teritori mo le "foam foam" tele.
  • Tele tagata tafafao maimoa latou te fiafia i le pisi o Bavaro ma ana fale talimalo matagofie, aofia ai faleʻaiga taugata ma le maualuga tele o auaunaga.
  • O le eria o Punta Cana e taʻutaʻua i ona matafaga lauiloa. Arena Gorda, Juanilo - latou te faʻatulagaina taʻitasi i tausaga taʻitasi i le sili atu i le lalolagi.
  • O Rincon, e tu i le 5 kilomita mai le nofoaga o Las Galeras, o loʻo aloaʻia e le tele o tusi tafafao maimoa o se matafaga sili ona lelei i le lalolagi.
  • O le sefulu sili i le Dominican Republic aofia ai Playa Grande i le Cabrera eria.

O mea uma na taʻua i luga ua na o se vaega laitiiti o matafaga o le Dominican Republic. Ina ia talanoa e uiga i avanoa uma e malolo ai i tafatafa o le sami i lenei atunuʻu, e manaʻomia se isi tusitusiga tele. Masalo e aoga le faia o sau oe lava manatu o matafaga o le Dominican Republic e ala i le alu i sau malaga na o oe?

Motu o Saona

Talu ai o Saona (itumalo o La Romana) o le motu tele i le itu i sasaʻe o le Dominican Republic, e le faigata ona maua lenei tosina i luga o le faafanua.

O le Saona Island (110 km²) o se vaega o le Eastern National Park, o le mea lea ua faasa ai le fausiaina o ona talafatai ma e leai ni faletalimalo iina. E na o le 3 tamaʻi fagotaga nuu i luga o le motu ma le faitau selau o tagata.

O le itu i matu sisifo o Saona e sili ona manaia - e iai ana na nonofo ai tagata Taino Initia ma faia a latou tu ma aga lilo i le 16 seneturi. O le vaega o totoe o le motu o se faasologa o maila o le le gataifai matafaga ufitia i le malamalama oneone.

E ui lava o le talafatai e telē tele ma umi, o malaga tafafao mo turisi e faʻatulagaina naʻo le tasi le matafaga, e taʻi 20-40 mita le eseʻese o vaipanoa ma ana lava laulau ma nofoa, sun loungers ae le o taimi uma e lava "amenities".

O le mea moni ma ata o lenei tosina i le Dominican Republic, e taʻua foi o le Bounty Island, o ni mea eseʻese, ma ae e te leʻi totogiina le $ 100-150 mo se maimoaga taamilo, e tatau ona e mafaufau totoʻa. Ae afai e te alu i le motu, ona tatau lea ona e suʻea se ofisa malaga e aumai tagata tafafao maimoa iina i le 9:00 pe a maeʻa le 15:00 (o le tele o turisi asiasi i lenei nofoaga mai le 11:00 i le 15:00).

Sili auiliiliga faʻamatalaga e uiga i le motu ma lana asiasiga o loʻo faʻaalia iinei.

Motu o Catalina

Isla Catalina o loʻo tu i fafo o le talafatai i sautesasaʻe o le Dominican Republic, i le mamao e 2 kilomita mai le taulaga o La Romana.

O le tamaʻi motu (vaʻa e ova atu i le 9 km2) e matuaʻi leai lava se tagata e nonofo ai. O se natura faʻasao ma puipuia e le Dominican pulega.

I le itu i sisifo o le motu o loʻo papaʻe oneone oneone e faʻatosina mai ai tagata fiafia i malae taʻalo. E lelei lava le mea e taʻoto ai ma goto ifo ai le la.

Latou te o foi i Catalina mo le lelei o le lofia o le vai, lea o loʻo iai uma tulaga: olaola aʻau, o se lalolagi manaia i lalo o le sami, vai manino ma vaʻaia e oʻo i le 30 mita. I le tulaga o le matagofie o le pito i lalo, snorkeling ma diving i lenei nofoaga e sili ona lelei i le Dominican Republic.

E tatau ona ou fai atu e matua faigofie lava le vaʻaia o le Catalina Island i le Dominican Republic: o malaga taamilo e faʻatulagaina i lenei tosina mai nofoaga taʻutaʻua uma o le atunuʻu. Faʻamoemoeina i le polokalama o le taʻamilosaga ma o a tautua e tuʻuina atu, o le tau e mafai ona amata atu i le $ 30 i le $ 150.

Isabel de Torres National Park

I saute o le taulaga o Puerto Plata, i le tumutumu o le mauga o le igoa tutusa, o le Isabel de Torres National Park.

O se tasi o sili ona tele togalaau 'aina i totonu o le atunuʻu o loʻo tu i le paka. I lenei nofoaga e mafai ona e vaʻai atu i le afe ma afe o laʻau o le teropika: alofilima, fualaʻau fualaʻau, paku, vine. I luga o le teritori o le togalaau faʻatoʻaga o loʻo i ai se vaituloto ma laumei ma se tamai ana, faʻapea foi ma se alalaupapa mo savali ma matagofie ata puʻeina.

E maitauina i le Dominican Republic oe mafai ona vaʻaia le faʻatagata o Keriso le Faʻaola, o se kopi laʻititi o le faʻatagata i Rio de Janeiro. O lenei faʻatagata e 16-mita o loʻo tu i le tumutumu o le mauga o Isabel de Torres.

Ae o le mafuaʻaga autu aisea e aʻea ai Isabel de Torres e tele o le ofoofogia vaaiga mai lona tumutumu. Mai le maualuga o 793 mita, e mafai ona e vaʻaia le tele o nofoaga: o le Vasa Atalani ma lona talafatai, le atoa Puerto Plata, ma e oʻo lava i nofoaga lata ane o Cabarete ma Sosua.

Isabel de Torres Park, o le tele o kamupani tafafao maimoa e aofia ai le maimoaga taamilo i Puerto Plata, i faletalimalo faletalimalo latou te faia asiasiga mo le $ 55. Ae e mafai ona e asia na o oe lenei nofoaga: o le savali o le a avea ma toʻafilemu ma sili atu ona manaia (o loʻo i ai faʻailoga i soʻo se mea), ma sili atu ona taugata. Afai e te le manaʻo e savali na o oe, e mafai ona e valaʻaulia se taʻi Igilisi, o le tautua e $ 15-20.

E mafai ona e aʻea le Mauga i luga o le auala o le gata i se jip poʻo se uila e totogi, pe alu i se taxi. Ae o le sili atu ona talafeagai, ma sili atu ona manaia filifiliga o le faʻaaogaina lea o le uaea taʻavale i le Caribbean Sea, le Teleferico Puerto Plata Cable Car, pe, pei ona fai mai tagata o le nuʻu, Teleferico.
Vaega o Teleferico
O le alu aʻe e tusa ma le 10 minute, ma i lenei taimi e mafai foi ona e maua le taimi e vaʻai ai i le tele o nofoaga mananaia mai le maualuga (pe a faʻatagaina e le tau). Ae, o se tulafono, muamua lava ona e tu i laina mo le 20-30 minute: muamua mo tiketi (e le mafai ona faʻataua e ala i le Initaneti), ma mo le funicular lava ia.

O le uaea taʻavale e faʻagaioia i aso uma mai le 8:30 am i le 5:00 pm, ma le tiʻetiʻega mulimuli i le 15 minute ae leʻi tapunia.

Totogi:

  • mo tamaiti i lalo ole 4 tausaga - leai se totogi;
  • mo tamaiti 5-10 tausaga - $ 5;
  • mo tagata asiasi e ova atu ma le 11 tausaga - $ 10.

Nofoaga nofoaga faʻapitoa: Manolo Tavárez Justo, Las Flores, Puerto Plata, Dominican Republic.

Ana e tolu mata

I le itu i sasaʻe o Santo Domingo, i le paka o Mirador del Este, o loʻo iai se ana ma ana vaituloto o Los Tres Ojos. O lenei nofoaga ofoofogia o se tasi o na aoga taua vaʻai i le Dominican Republic.

I seneturi ua tuanaʻi, o se iʻuga o se mafuiʻe, na aliaʻe ai ni masei e pei o ni ipu i lenei nofoaga, ma ina ua tuanaʻi se taimi, na faʻaputuputuina loa se vai mai se vaitafe i lalo o le eleele. O le ala lea na aliaʻe ai ana ma vaituloto e tolu i lalo o le eleele - na faʻaigoa ia Los Tres Hoyos, o lona uiga o le "Three Eyes". Ona o le loloto loloto ma eseʻese vailaʻau vai o vai, faʻatanoa ei ai se lanu eseʻese:

  • Lago de Azufre ua tumu i vai manino aquamarine;
  • i si tamaʻi Lago La Nevera, e lanu lanumeamata-samasama le vai;
  • O le El Lago de las Damas e tu i le ogatotonu i totonu o le ana lapoʻa ma stalactites, e foliga pogisa le vai.

O ana e fesoʻotaʻi ma laʻa maʻa na vaneina i le maʻa, e 346 le aofaʻi - o lona uiga, e vaʻai uma vaituloto, e 692 sitepu e tatau ona pasia. Ina ia mafai ona e vaʻaia sili atu vaʻaiga teu, o latou taʻitasi o loʻo i ai se nofoaga faʻapitoa saunia mo lenei.

I le 1916, na maua ai le vaʻa lona fa ma loloto a Lago Los Zaramagullones. Los Zaramagullones e le aofia i totonu o le Three Eyes complex, ae e sili ona manaia: ona o le i ai o le sulfur, ua maua ai e le vai se lanu samasama pupula, ae i le taimi lava e tasi e matua malamalama lava - e mafai foʻi ona e matamata i iʻa aau. O le ana, o loʻo tu ai lenei faatanoa vai, o loʻo iai se ana o faʻaputuga vaʻa ma e foliga mai o se lua o se maugamu, o ona tumutumu e lilofia i lauolaola vao vao.

E faʻatoa mafai ona e taunuʻu atu i Lago Los Zaramagullones i se tamaʻi vaʻa e ova atu i luga o Lago La Nevera. O le kolosi e faia i se nofoaga manaia: i le pogisa, i lalo o faʻamau o se ana, i lalo o galu o le sousou o vai.

O le Three Eyes tosina e matala mai le 9:00 i le 17:00.

Tele kamupani femalagaaʻi aofia ai le asiasiga i lenei nofoaga i tafaoga i Santo Domingo, ae sili atu le asiasi iinei oe lava. E mafai ona e vaʻai i le fale o Los Tres Ojos mo le $ 4, o le isi $ 0.50 e manaʻomia e totogi mo se vaʻa e kolosi atu i le lona fa o vaituloto.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaituloto "Lanu Lanumoana"

Hoyo Azul o se tulaga ese faʻatosinaina ma o se nofoaga sili ona manaia i le Dominican Republic. O le vaituloto ua taʻua o se tasi o sili sili ona matagofie vaituloto luga o lo tatou paneta; o se cenote, o lona uiga, o se vaituloto i se papa.

O se vaega o le auala i le "Blue Hole" e tatau ona savali i totonu o vaomatua vaomatua, aʻea i le tumutumu o le Mauga o El Farallon. O lenei auala lava ia e sili ona manaia, ma o le vaituloto e masani ona faʻaosofia lagona fiafia i tagata turisi.

E lanu moana le vai ma e leʻo moni se malamalama. E mafai ona e aau, maulu mai le itu (e faʻatagaina le loloto), e mafai ona e puʻeina ata matagofie i luga o maʻa.

Hoyo Azul o loʻo tu i le itu i saute o le nofoaga faʻapitoa o Punta Cana, e le mamao mai le taulaga o Cap Cana. E mafai ona e alu i le vaituloto na o oe, e ala i le totogiina o se taʻavale, pe faʻatasi ai ma se taʻamilosaga taʻimua mai se ofisa malaga.

Vaitafe o El Limon

Ua fautuaina tagata tafafao maimoa e le gata e matamata i le afu o El Limon, ae ia aau foi i ona vai: e talitonu o le a aumaia ai le fiafia, manuia ma le manuia. E manaʻomia ona e alu i El Limon ia Tesema, pe a oʻo i le sili ona tumu o le vaitafe ma pisapisao - e paʻu mai le maualuga o le 55 mita, ma le faʻaputuga o fasipepa o loʻo siʻomia ai, e manatua ai le puao. O le vai i le vaituloto i lalo o le afu e malulu, ae e manaia le aau. E i ai maʻa maaʻai lapoʻa i le pito i lalo, ma o le aau i lalo mai le mato e le aoga. Ae e mafai ona e maulu i lalo o se vaitafe o paʻu atu i totonu o le vaituloto e alu ai i totonu o se tamaʻi potu.

El Limon o loʻo tu i le Samana Peninsula, siʻosiʻomia e le togavao vevela o El Limon National Park. O le nofoaga e matua matagofie lava, ae matua faigofie ona ulufale atu i ai e le mafai ona e taunuʻu iai ile taʻavale. E tatau ona e savali, ma o se vaega o le ala (le sili ona faigata) mafai ona faia i luga o solofanua, lea e ofoina atu i tagata tafafao maimoa i le tele o fanua lata ane: El Limón, Arroyo Surdido, El Café ma Rancho Español. O le malaga atoa mai le lafumanu e tusa ma le 1 itula.

Amata togi mo le malaga i El Limon Falls o 'aʻai o Las Terrenas ma Santa Barbara de Samana. I nei 'aʻai, e mafai ona e alu i ni malaga, pe mafai foʻi ona e alu tutoʻatasi i le lafumanu i le auala o Bulevar Turistico del Atlantico. E $ 150-200 le tau o le maimoaga. Afai e te alu i le fanua laʻau, oe manaʻomia le totogi e tusa ma le $ 11 mo se solofanua ma taʻitaʻi auaunaga, faʻatasi ma le $ 1 o le a avea ma totogifuapauina pili i le paka. O taʻitaʻi e taʻitaʻia le solofanua i le ala atoa e masani lava ona tipi le $ 2-15.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Cascade o 27 afu

Mo i latou e fiafia i malologa ola, e i ai foi se mea e vaʻai ai i Domnikana - mo se faʻataʻitaʻiga, le tosina "27 afu". Lenei nofoaga o loʻo tu i le mauga, latalata tele i le taulaga o Puerto Plata (20 minute tiʻetiʻe), ma o se vai paka ma tele-tulaga faʻasolo vai, na faia e le natura lava ia, pe sili atu, mauga vaitafe.

O le tosina atu e 3 tulaga o faigata, e eseese i le aofai o faaseʻe (7, 12 ma le 27) ma, tusa ai, i lo latou maualuga. O le mea moni, o le oso mai le 1-mita maualuga e le tosina tele ai se tasi, ae e te leʻi oso i le 6-mita ua leva ona manaia, ma e le o tagata uma e ono aʻafia mai le oso mai le maualuga o 8 mita.

O i latou e le manaʻomia soʻona mafai ona tutoʻatasi savali faataamilo i tasi afu i luga o laupapa laʻasaga faʻatulagaina i ona tafatafa.

O le tau masani mo le maimoaga mai le turisi e $ 135. O le a taugofie e asiasi i lenei natura tosina na o oe lava:

  • o le taxi mai Puerto Plata e tau $ 30;
  • $ 10 ulufale ulufale;
  • 3 $ potu ato mo le lua;
  • osooso seevae osooso (pe a manaʻomia) - $ 2.

Mo se totogi faaopoopo o le $ 40, oe mafai ona faʻafaigaluega se pueata. Ina ia puʻeina au ata ma ata vitio, e te manaʻomia ni masini eletise e leai se suavai!

Aai o Atisi Altos de Chavon

O le Aai o Artists o se tasi o sili ona lauiloa tafafao maimoa i le Dominican Republic. O le nofoaga e matua manaia lava, ma e ui lava o le taulaga e laʻititi (e mafai ona e faʻataʻamiloina i totonu o le 15 minute), e i ai le mea e vaʻaia.

Altos de Chavon o se vaega o le faletalimalo o Casa-de-Campo i La Romana. Altos-de-Chavon o se faʻatusa tonu o se nuʻu Sipaniolo o le 15th-16th seneturi, ma na fausiaina i se taimi ua leva atu ai: mai le 1976 i le 1992. O laina uma o loʻo lainaina i maamaa, o molimatagi suauʻu moni i tulaga uʻamea o loʻo tautau i luga o maʻa fale.

I le Aai o Artists, mea uma ua fuafuaina mo turisi: o loʻo i ai faleoloa faleoloa, mea teu oloa, faleoloa faleoloa, faleoloa faʻamanatuina, pa ma faleʻaiga. O mea e sili ona manaia ile Altos-de-Chavon, e fautuaina e vaʻai:

  • Ekalesia Stanislaus, lea na faaipoipo ai Michael Jackson ma Lisa Marie Presley;
  • o se potu vaʻai ma le vaʻaia o le Vaitafe o Chavon;
  • o se fale faʻaali mo 5,000 tagata maimoa, lea e tele "fetu" na faʻafiafia ai ma konaseti;
  • o se vaipuna e masani ona tiaʻi ai tupe, a o faia se manaʻo pele.

E tele falemataʻaga i le teritori o Altos de Chavon, o le sili ona manaia o le Archaeological Museum, o loʻo faʻaalia muamua-Columbian oloa e faʻamatalaina le olaga o le Taino Indians.

E mafai ona e asiasi ia Altos de Chavon na o oe ma sau tusi malo pe ala ile faʻatau ole ulufale ile $ 25. E mafai foʻi ona e vaʻaia lenei mataʻaga i taimi o malaga taamilo, mo se faʻataʻitaʻiga, i le motu o Saona poʻo Catalina.

Kolone Sone i Santo Domingo

O leisi mea e mafai ona vaʻai i ai turisi i le Dominican Republic o le fale faʻasolopito i le taulaga o Santo Domingo, lea i le 16th seneturi sa avea ma uluaʻi nofoia Europa i le Lalolagi Fou. O lenei nofoaga faʻatagaina turisi e iloa le moni, sili malie ma tulaga ese tofo o Santo Domingo.

O le Zona Colonial e tu i le apitagalu o le Sami Caribbean ma i le itu i sisifo o le Vaitafe o Osama. O le numera pito sili ona tele o vaʻaiga faʻasolopito o le laumua o le Dominican Republic o loʻo faʻalauteleina i se vaega o le 5 km ²: fale tuai matagofie, malumalu, maʻa faʻamanatu, auala lauiloa. O le ogatotonu o le Kolone Sone o le Parque Colon poʻo le Columbus Square, lea o le faʻamanatuga i le sili tautai nofoia le autu nofoaga. Faʻatasi ai ma isi nofoaga faʻatosina - o le matua i le New World Osama 'olo, lea na nofo ai Christopher Columbus mo le 2 tausaga. I tafatafa o le itu i sasaʻe o le itumalo tuai o loʻo i ai le auala toʻuluʻi Calle Las Damas auala, o le matua i le Lalolagi Fou.

O le taulaga tuai o se nofoaga o faʻatauaina o manaia fale mataaga, o loʻo nofoia nofoaga mafuli latalata i Columbus Square.

E mafai ona e asia le Colonial Zone i Santo Domingo ma se taʻiala taʻamilo - o loʻo faʻatulagaina i le tele o ofisa femalagaaʻi. Ae pei ona fai mai le tele o turisi, o ia malaga e pei lava o faʻasalalauga faʻatau.

O tagata tafafao lava na fai mai o le vaai i le Zona Colonial i le Dominican Republic na o latou lava o le filifiliga saʻo lea.Ioe, e fautuaina e muamua faitau tusi taiala, ona toʻafilemu lea ma aunoa ma le faʻavave e vaʻai mea uma. Savalivali faataamilo i le Old Town na o oe foi e sili atu le taugofie nai lo le faia o se taamilo taamilo. O le tau o tiketi i falemataaga a le setete e maualalo ($ 1.90-4.75), ma o nisi e masani ona taliaina e leai se totogi (Casa de Duarte, Panteon de la Patria). Ina ia vaʻai i faʻaliga o fale mataaga faʻapitoa, e tatau ona e totogia laʻititi ($ 5.70-13.30). I fale mataaga uma, tagata asiasi e tuʻuina atu i ai leo faʻatonutonu, e aofia ai i Lusia.

Afai e te le manaʻo e savali faataamilo i le Kolone Sone na o oe, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le State Guides Service (o taʻiala uma e tautatala Igilisi). O le tau o se malaga taʻitasi e tatau ona talanoaina e oe lava ma muamua, ae e mafai lava ona teu i totonu o le $ 40-50.

Falesa o Santo Domingo

O le falesa o Santa María la Menor e le gata o se faʻailoga mataʻina matagofie, ae o le maota autu o le Ekalesia Katoliko i le taulaga o Santo Domingo, le laumua o le Dominican Republic. E matua faigata lava ona maua le nofoaga e tu ai na o oe le malumalu: o le vaega faʻasolopito lenei o le taulaga, le auala o Isabel La Catolica.

O le falesa na fausia i le 1546 i le style a le Gothic. E mafai ona e vaʻai atu i le malumalu e le gata i fafo, ae faʻapea foi totonu: e tele galuega o faatufugaga na faʻasaoina mai le vaitaimi o pulega faʻalelotu (faʻamanatuga, faʻatagata, fata faitaulaga, moli uila, atavali).

Mo le tele o turisi, o lenei faʻatosinaina i le Dominican Republic e manaia foi aua o mo sina taimi o le nofoaga lea na teu ai toega o Christopher Columbus.

O le faitotoʻa i le falesa o Santo Domingo e leai se totogi; i le faitotoʻa, turisi e ofaina ni headphones ma se leo taiala. E mafai ona e asia le malumalu ma vaʻai i ona totonu teuteuga i soʻo se aso mai le 9:00 i le 16:30.

Tau ma faʻasologa i le tusitusiga o loʻo iai nei mo Oketopa 2019.

O vaaiga a le Dominican Republic, o loʻo faʻamatalaina i luga o le itulau, ua makaina i luga o le faafanua i Lusia.

Faaiuga

E faigata ona faʻamatala uma mataina vaʻaiga a le Dominican Republic i se tusitusiga puʻupuʻu, ae na mafai lava ona matou faʻamatalaina le mea e sili ona taua. Malaga, filifili oe lava ia i ni faʻatonuga fou ma maua ai ni ou manatu lelei!

O tafaoga sili ona lelei i le Dominican Republic:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dominican Republic 4K. Interesting Facts (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com