Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le tausiga o tupu pelargonium i le fale: ata o se maloloina fugalaau

Pin
Send
Share
Send

Pe a tupu tupuola pelargonium i le fale, e taua le fausiaina o sili sili ona lelei tulaga mo le laʻau - o lea o le a tupu saʻo ma vave. E ola lelei i le eleele malamalama.

O le mea lea, e le mafai ona faʻagata i le totoina o se laʻau i le fale. E mafai ona e totoina i luga o le poletito poʻo luga o le terrace.

O le a matou taʻuina atu ia te oe uiga o le vaʻaia o lenei fugalaʻau laʻau i lenei tusitusiga. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

Faʻamatalaga o le laʻau

MANATUNATUGA: Pelargonium o se lauiloa fugalaʻau ua avea lauiloa ona o lona matagofie ma lauolaola inflorescences, matagofie i le mata i le taumafanafana ma le tautotogo. E le gaoi o ia, o lea e mafai ai ona ia tuputupu aʻe i le fale i luga o le poletito poʻo le loggia, ma i se paka moega po o se togalaau.

I nisi tulaga, tupu pelargonium mafai ona oʻo i le 60-80 cm le maualuga. O loʻo i ai pito i le pito i luga. I le maualuga o le 1 mita, o meatotino uma a se fugalaʻau i totonu e leiloa. Ae i totonu o se togalaau, o se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e totoina se togavao 1.5 mita maualuga.

O le faʻapitoa matagofie o pelargonium e maua ona o le inflorescence o fuga... Latou mafai ona 25 cm lautele, ae i lalo o le vaʻaiga tatau. I le averesi, inflorescences e masani - 15 cm le lautele, peduncles mafai ona 10 cm taʻitasi. O le tele o minerale minerale faʻalauteleina, o le sili atu le tele o le fugalaau o le a avea.

Se ata

Ole mea lea ole laʻau e foliga mai ma le faʻaeteete lelei.





Tuputupu ae foliga

Susulu

Pelargonium o se laau e fiafia i moli lelei... E tatau ona puipuia mai le susulu o le la. Afai e le lava le malamalama, o le a liua moli. E mafai ona e tuʻuina i soʻo se nofoaga pupula, peitaʻi, e tatau ona e aloese mai le itu i matu.

Sūsū

I le taumalulu, ona o le le lava susu, o le laʻau e tausia i le vevela o le 15 tikeri. E mafai foi ona e tuʻuina le ulo i se nofoaga malulu e malolo ai le pelargonium. Afai e te le faʻaavanoaina le malologa i le taumalulu, o le a amata ona sosolo lala ma o le a taofia fugalaʻau. Ma le isi, e ono mate le laʻau.

O le galueaina o lona uiga o le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le faʻasusu, aua a mago le eleele, o le a taofia lona fuga. Afai e susu, o le pelargonium o le a amata ona tiga. O le suavai i le vevela o le potu e masani ona faʻaaoga e faʻasusu ai. E faʻasusu e fai pe a mago le lalolagi... E le gata i lea, e mafai ona e faʻasusu laulaʻau aʻo leʻi fuga.

Ea

O le potu e tu ai le pelargonium e tatau ona ea. I le taumafanafana e aoga le tuʻuina o le laʻau i fafo. E mafai foi ona e tuiina i le eleele faʻatasi ma le ulo, ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le fuga. Ia Setema poʻo Oketopa, pelargonium ua toe foʻi mai i le nofoaga.

Tulaueleele

Tatou amata i le tulaueleele. Tipi e mafai ona mauaa faigofie lava. A maeʻa le 3 vaiaso, ona faʻatupuina lea o le mua. A maeʻa lena e tatau ona faʻateleina le faʻasusu, ae o lenei e tatau ona faia ma le faʻaeteete - e taua le puipuia o le substrate mai le susu. Le isi, e mafai ona e totoina se fugalaʻau talavou i totonu o se ulo ma tuʻu i luga o le la susulu.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻapipiʻiina o tupu pelargonium:

Faʻaliliuga

Pelargonium e masani ona i ai le tele o fugalaʻau pe a fai o ona laʻau e tupu tele pe a mafai.... Ae i le tulaga lea, ua amata ona totogo aʻa mai le alavai, polokaina, o lea na faifai lemu ai le fugalaʻau, pe oʻo foʻi na taofi uma.

O se aga masani le toe totoina i tai 2 tausaga ia Mati poʻo Aperila. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia lulu le eleele tuai, tipi aʻa ma laʻau o le laʻau. A maeʻa ona tuʻu le laʻau ua saunia i totonu o se tanoa tuai ma le eleele fou. O le taimi sili ona lelei e tui ai se laʻau o le tautotogo. Ae, mafai foi ona e tuiina i isi taimi, faʻaaoga le talafeagai manaʻomia ma le palapala mo le totoina o le laʻau.

Faʻafefea ona popole?

  1. I le tautoulu, e ulufale le laʻau i se vaitaimi le moe, lea e tumau seʻia oʻo i le amataga o le tautotogo. E leai se tausiga e manaʻomia i lenei taimi. Pau lava le mea e tatau ona faia o le puipuia o le eleele koma mai le mago. Maualuga ofu i lenei taimi taofi, ma le fesoasoani o faʻaopopo moli o le a mafai ai ona faʻalauteleina le ao.
  2. I le tautoulu ma le taumalulu, oe mafai faʻafuaseʻi ona faʻalauteleina itula o le ao e ala i le faʻaaogaina o le phytolamp. O le a taofia le foliga o le togavao ma o le ai ai se lelei aafiaga i luga o le toniga tuputupu ae o le laʻau ma o latou tulaga lelei. Laʻau e maua le sili atu moli malamalama foliga mai i se mauoa lanu. O le tutusa lava e mafai ona fai atu e uiga i laupepa, lea e sili atu ona susua ma susulu. I le taumalulu, o le potu vevela e tatau ona i le va o 12-16 tikeri.
  3. Ae mo le tautotogo ma le taumafanafana, i le taimi nei pelargonium fuga ma atiaʻe, o lea e manaʻomia e faʻasusuina, faʻafouina ma tuʻuina atu i le laʻau le maualuga malamalama. O le vevela i lenei vaitaimi o taimi e tatau ona 22-27 tikeri.

    Ia Mati, ae e leʻi fuga mai, e taua le faʻapuʻupuʻu o laʻau. A le faia lea, o le a liua i le laʻau leai se foliga. E tatau foi ona fafaga 2 taimi i le masina.

Matamata i se vitio e uiga i le tausiga o tupu pelargonium:

Faasusu ma fafaga

Royal Pelargonium e le taliaina le faʻasusu tuʻu saʻo... Afai e iai le vai i luga o le eleele, o le a faʻapipiʻiina le eleele ma mate ai le aʻa. Faʻasusu e faia i le sasaaina o vai i le sump. I le taimi nei, pelargonium o le a aveina le aofaʻi o vai e manaʻomia e le laʻau. E manaʻomia ona faʻatinoina pe a mago le pito i luga.

I le tau mafanafana, e taua tele i le vai tele, ma i le taumalulu, e tatau ona faʻaititia. Afai e lolovaia le fugalaʻau, o lona lau o le a faʻaliu samasama. E taua le faʻaititia o le faʻasusu ina ia toe faʻaleleia le lanu o laulaʻau.

Ina ia mafai e le laʻau ona i ai ni fua matagofie pe a mafai, e tatau ona e faʻafilemuina i le phosphorus ma le potassium fertilizers. E fetaui lelei paluga ma sina laʻititi o le magnesium. Lavalava pito i luga e faia 2 taimi i le masina... I le tautotogo latou faia 4 taimi, mulimuli ane o le laʻau tatau ona tuʻuina iai se avanoa e malolo ai.

Aisea e lanu samasama ma mago ai lau?

O faʻafitauli masani i le faʻatoaga o le pelargonium o laʻau samasama. Pelargonium lau e masani ona liua samasama, lea e faʻaleagaina ai foliga vaaia o le fugalaʻau. E taua le tipi ese ina ia aua neʻi faʻaleagaina le ogalaau o le laʻau.

O le faʻamagoina laʻau i taimi uma e ono faʻaalia ai le leai o se malamalama ma se faʻasūsū sese.... I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻaopopoina o moli uila ma faʻasūsū le laʻau i le taimi lava e faʻatutu ai se paʻu mago i le eleele. E mafai foi ona avea ma mafuaʻaga mo le umi o le toesea o se taotoga ma le leai o niuterene. Afai o le fugalaʻau o loʻo i le eleele lava e tasi, ma o le ulo avea ma tamaʻi ia, e tatau ona e suia i se lapoʻa. Laʻau samasama o se faʻailo mo fafagaina i le tautotogo po o le taumafanafana.

Faʻafefea pe a le fuga?

O le leai o se fugalaʻau ono faʻailoa mai ai o le laʻau e totoina i totonu o se ulo tele ma na te avatua uma lona malosi i le atinaʻeina o aʻa aʻa. O le uiga eseʻese o lenei ituaiga o mea i totonu o se tamaʻi koneteina, tupu pelargonium faʻaalia ia lava i lona itu sili, aʻo totonu o se fugalaʻau tele amata ona mate.

Faʻapea foi, afai e le vaʻaia fugalaʻau mo se taimi umi, o se faʻailoga lea e te le o vaʻaia lelei le pelargonium. Toe mafaufau faʻasusu - e tatau ona faia mai le paleti, ae le o le tuʻusaʻo i totonu o le fugalaʻau... Faʻapea foi ona tuʻuina atu i le laʻau ni moli lelei mo le 12 itula.

Taua: O le i ai o faʻamaʻi mafai foi faʻapopoleina le fugalaʻau, o lea e matua taua ai ia mautinoa o le maloloina ma saoloto o parasites.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ae paga lea, o lenei laʻau e tele lava ina faʻailoaina i faʻamaʻi ma le aʻafiaga o faʻamaʻi.

  1. Blackleg - o se faʻamaʻi faʻaalia o se lanu uliuli o au o loʻo i le eleele tulaga. Ua sosolo vave le faʻamaʻi ma ua ufiufi le laʻau. O le mafuaʻaga mo lenei o le maualuga susū. E le pei o isi fugalaʻau, pelargonium e fiafia i le vevela matutu.
  2. Faʻapea foi o le laau e faigofie ona ele... Lea e ono mate ma liu samasama. Fugalaʻau ma laʻau mafai ona osofaʻia e faʻamaʻi mai lea taimi i lea taimi. E taua le aveʻese i latou i taimi uma e puipuia ai le atiaʻe o le faʻamaʻi.
  3. Ona o le le talafeagai tausiga aʻa ono amata ona pala... O le mea lea, e tatau ona e mataala mo stains, agamalu, ma isi faʻailoga i luga o laulaʻau. I lenei tulaga, e le tatau ona amataina le toe gaosia, talu ai o le faʻamaʻi mafai ona alu i tipi. E manaʻomia le toso ese mai o se eleele mai le ulo, fufulu ese, ona tuʻu ai lea i totonu o le potassium permanganate solution mo ni nai aso.
  4. Whitefly O se isi faʻamaʻi e afaina ai le pelargonium tupu. Larvae ma tagata matutua faʻasusu sua mai laulaʻau, o loʻo tu i le pito i lalo o lau. E taua le asiasia mai lea taimi i lea taimi, aveʻese parasite ma togafitia laʻau ma faʻapitoa tuʻufaʻatasia.

Faaiuga

I le faaiuga, e taua le maitauina o tupu pelargonium o se ofoofogia matagofie ituaiga o laau e tatau ona i ai i fale uma ma i totonu o se fugalaau moega. I le tepa muamua lava, e foliga mai o le tausiga o ia e matua faigata lava, ae o le mea moni o mea uma e leʻo - e tatau ona e usitaʻia tulafono masani:

  • Faʻasasaʻo ile faʻasologa.
  • Fafaga le fugalaʻau.
  • Aveʻese uma faʻaaliga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi.

I lenei tulaga, tupu pelargonium o le a avea ma se tasi o sili ona matagofie laʻau i lou fugalaʻau moega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to take geranium cuttings (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com