Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Dar es Salaam - o le muamua laumua o Tanzania aoga asiasi?

Pin
Send
Share
Send

E foliga mai, o tagata tafafao maimoa e leai se poto masani o le a faʻavaivaia oe mai le alu i Dar es Salaam (Tanzania) ma o le a fautuaina malosi e alu saʻo i Zanzibar. Aua le lolo atu i le faatauanau ma alu i le taulaga o Mira. O Tanzania o se atunuʻu e tamaoaiga ma faigata ona tuanaʻi, faʻapea foi ma se salati e le masani ai mai atunuʻu eseʻese ma faʻatuatuaga. Tagaʻi ane i fuainumera ia mautinoa o mea uma e le masani ai i lenei atunuʻu. I le teritori o le atunuʻu, 35% o Kerisiano, 40% o Mosalemi ma 25% o sui o Aferika lotu. Ma o le lalolagi atoa iloa le sili ona leaga Aferika taʻitaʻi Julius Nyerere. Lea amata le malaga i Tanzania.

Ata: Dar es Salaam.

Aai o le Filemu

Dar es Salaam malae vaʻalele faʻafeiloaʻi malo ma pisi, maualuga sūsū ma +40 ea vevela. E iai le aia a turisi i tafaoga i Tanzania i se visa e tasi:

  • pasi - $ 30;
  • turisi masani - $ 50;
  • multivisa - $ 100.

Faʻaaliga! Faigata ono tulaʻi mai ma le lesitalaina o se visa femalagaaʻi - o le tuaoi leoleo o le a mautinoa manaʻomia se tiketi mo le isi vaalele. A leai se pepa faʻapea, e tatau ona e apalai mo se visa masani.

A maeʻa ona faʻapipiʻi turisi i totonu o latou tusifolau, e tusa ma le 20-30 minute le umi, ona tuʻuina atu lea e le leoleo o le tuaoi se pepa faʻamaonia mo se malaga manaia.

faamatalaga lautele

Dar es Salaam o se sili talavou 'aʻai (faʻavae i le 1866), ae ua maeʻa mafai ona asiasi i le tulaga o le laumua o Tanzania. E talitonu e leai se mea e fai a le turisi iinei, ae o le a matou taumafai e teteʻe lenei faʻamatalaga. E mafai ona taʻua le taulaga o se taulaga o feʻeseʻeseaʻiga - o loʻo nonofo faʻatasi ma le filemu i le taimi nei ma nofoaga leaga e nonofo ai. O le faitau aofai e fiafia tele - o tagata uma fai mai Jumbo, o lona uiga talofa, ma caribou, o lona uiga talia. O le taimi ua tuanaʻi kolone e leʻi mouʻese e aunoa ma le tuʻua - o fale o atunuʻu eseʻese o le lalolagi ma sui o tapuaiga eseʻese na manatua pea. Ina ia lagona le siosiomaga o le taulaga, asiasi i Buddhist pagodas, Chinatowns, savalivali i totonu o fale Peretania, ma aua le amanaʻiaina mosque Mosalemi, pagodas Buddhist ma falesa Katoliko. O loʻo i ai fana i luga o auala ua faʻapipiʻi iinei talu mai le pulega a Potukale.

Mea moni manaia! E ui lava i le mea moni o le igoa ua faaliliuina o le taulaga o Mira, sa leai se filemu moni iinei. O le mea e lelei ai, o aso nei tatou te le o talanoa e uiga i sauaga, ae o lenei avanoa e i ai lava i taimi uma. O aʻa o le feteʻenaʻiga o loʻo taoto i le pulega faakolone a Tanzania, faʻapea foʻi ma feʻeseʻeseaʻiga i le va o Aferika Kerisiano ma Mosalemi.

E tele itulau leaga ma le saʻo i le tala faasolopito o Dar es Salaam. O le au Mosalemi na sili ona saua. I le ogatotonu o le seneturi lona 20, na tuua ai e tagata Europa le taulaga tele, ma talu mai lena taimi na faia ai e le au Mosalemi se taufaamatau tele - o le aofaʻi o i latou na fasiotia ua oʻo atu i le fiasefulu afe o tagata lautele. Naʻo latou na tuʻua o latou fale ile sami ma agaʻi atu ile laueleele tele na mafai ona sosola. O lenei Dar es Salaam o se tele-ituaiga ma tele-ituaiga taulaga ma sili atu i le lima miliona tagata. O loʻo olaola pea le olaga faʻaleaganuʻu ile mea ole itula.

Mea moni manaia! Tanzanian fafine o se tasi o sili ona lalelei i le konetineta o Aferika. Ma faʻapea foi - Dar es Salaam o se 'aʻai agalelei agalelei ma fiafia moni i malo.

E sili atu le fealualuaʻi i le ogatotonu o vae i le vae, asiasi i le Falemataaga a le Atunuʻu, o loʻo faʻailoa mai ai oa mai le lua o Ngorongoro, fale ata, lea e mafai ai ona e faʻatauina ai atavali felanulanuaʻi e aliʻi o le atunuʻu, ofu o le atunuʻu ma teuteuga. Faʻaitete - e tele tagata taufaʻasese iinei o loʻo ofaina ni tautua eseʻese i le taugata o tau. O le toʻatele o latou o loʻo i totonu o le taulaga - iinei turisi e ofaina tiketi ia Zanzibar tolu pe fa' fa taimi foʻi maualuga atu nai lo tau i le pusameli. Aʻo paʻu le po, ua fuga mai le ola ma lanu fou - ua matala faitotoʻa o fale kalapu, fale taʻavale ma fale talimalo.

Lelei e iloa! Dar es Salaam o loʻo pito tele lona faʻafiafiaina o faʻafiafiaga i Tanzania uma.

Ma ni nai aoga sili atu fautuaga mo turisi:

  1. mea e mafai ona e faia i Dar es Salaam - malolo luga o le pupuni matagofie i totonu o niu niu i le leo o le Vasa Initia, puʻe ma 'ai fou faisua, taalo tapolo, taʻu atu i le Atua le sili ona vavalalata i totonu o le malumalu Porotesano;
  2. asiasi i le sami safari.

I luga o se tusi! E tele fale pulega i le ogatotonu, o lea e saogalemu le malolo iinei. O loʻo tiʻetiʻe uila afi ile taulaga, ave taga ma telefoni feʻaveaʻi - ia e faʻaeteete.

Vaaiga

Ioe, Dar es Salaam e leʻo tumu i nofoaga ofoofogia e pei o nofoaga tetele a Europa ma nofoaga autu, ae e iai foʻi se mea e vaʻai ai iinei. O vaaiga a Dar es Salaam e tumu i le atemosifia o Aferika ma lanu masani o lenei konetineta.

Slipway Shopping Center

Lenei tagata malaga o loʻo ofoina atu i ai le tele o filifiliga o 'eseʻese tuʻufaʻatasiga oloa ma tautua. Lenei latou faʻatauina sili sili ona lelei Aferika souvenir mo soʻo se tofo i tau talafeagai tau. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai atavali, ie, ti, kofe, tusi, mea teuteu ma lavalava. A maeʻa ona e asiasi i faleʻoloa, e tatau ona e malolo, asiasi i le faleoloa matagofie, ma e mafai ona 'ai i le faleʻaiga. Aiga ma tamaiti ua fautuaina e asiasi i le aisa kulimi potu ma faʻatau ma le tele filifiliga o suamalie.

Mea moni manaia! O se manaia ponesi o se matagofie vaaiga o le Msasani Bay.

O le nofoaga faʻatau fale e fausia e le mamao mai le matafaga o Stapel, e omai tagata iinei e faʻatupu le matagofie o le goto ifo o le la i luga o le Vasa Initia ma naʻo le malologa. E iai le kalapu vaʻa lata ane.

Ata: o le laumua muamua o Tanzania - Dar es Salaam.

Makumbusho Museum Village

O le Ethnographic Museum o loʻo tu i fafo ma e tu i le 10 kilomita mai le laumua muamua. O le nuʻu o le vaega autu o le Falemataaga a le atunuʻu. Lenei e sili ona lelei le suʻesuʻe auiliili i le olaga ma le aganuu o Aferika tagata nonofo.

O fale masani a le atunuʻu e faʻapipiʻi saʻo i fafo, e mafai e tagata asiasi ona o atu i fale taʻitasi, vaʻai mea a le aiga. E le mamao mai faleoo, ua faʻatuina peni mo fagafao ma lafumanu, ua fausia fale o aiga - fale teu, ogaumu.

O tafaoga i tua ma le lotoifale e faʻatosina mai ai turisi. Mo lava totogi laiti, oe mafai ona auai i mea faʻafiafia gaioiga. O le nuʻu faʻatau atu lavalava a le atunuʻu, mea teuteu, faʻamanatuga.

Lelei e iloa! O aso malolo i le lotoifale e faia i Aso Tofi ma Aso Sa mai le 16-00 i le 20-00.

Faʻamatalaga aoga:

  • ia maua se polokalama o faʻapitoa gaioiga, lafo se talosaga i le imeli tuatusi: [email protected];
  • O le auala pito sili ona lelei e alu ai i le nuʻu o pasi laʻititi ma le faʻailoga Mo Makumbusho i le New Bagamoyo Road.

Falesa o Sagato Iosefa

O lenei 'upega tafaʻilagi nofoaga o se tasi o sili sili ona maʻa taua i Dar es Salaam i Zanzibar. O le falesa o se nofoaga ofoofogia lea e tulaʻi mai ai se lagona toʻafilemu ma le toʻafilemu. E sili le tuʻufaʻatasia o asiasiga faʻataʻitaʻi ma tatalo i le malumalu.

Mea moni manaia! E malu i taimi uma i le falelotu, o lea e mafai ai ona e alu iinei e lafi mai le vevela o le aoauli.

Sa fausia se malumalu i le ogatotonu, e le mamao mai le sopoia o vaa. O le maota ua teuteuina i le faiga faʻakolone - o se tasi lenei o maota muamua. I le aso, ua maeʻa le fausiaina-faʻataʻitaʻi fale - o se grotto ua aliali mai i totonu, lea e mafai ona e litaea mo oe lava tatalo.

Faʻamatalaga aoga:

  • sauniga e faia i le falesa tele Aso Sa uma;
  • e saoloto le ulufale atu i le malumalu;
  • o le falesa o se tasi o sili sili nofoaga mo ata puʻeina, matagofie puʻeina mafai ona maua i le taeao.

Maketi Iʻa Kivukoni

O lenei o se nofoaga faʻapitoa i Dar es Salaam, o loʻo tele ai iʻa fou ma se tofo faʻapitoa Aferika. O nuances e tatau ona mataʻituina o le tumama ma manogi faapitoa. E sili le alu i le maketi i le vaveao - e mafai ona e filifilia ni meaʻai fou, sili ona lelei, ma e le toʻatele ni tagata. Lenei e mafai ona e mauaina toetoe lava o atoa fauna o le sami. Mo le tasi tala, o le a saunia se faʻatau, ae, talu ai o le tumamama tulafono e le mulimulitaia iinei, e sili atu le saunia o au lava meaai. O tau o maketi o nisi ia o sili ona lelei i Dar es Salaam ma e sili ona lelei le tofo i ai i le sami.

Mo le atunuʻu, o le maketi iʻa o se ituaiga olaga. O faʻatautuʻi e faia iinei faʻalua i le aso - o le iʻa e tuʻuina i luga o le laulau tele ma tagata faʻatau amata ona faʻatau mo ia. O le e ofoina le tau maualuga na te manumalo. Fale fai fale, faleoloa lua ma sui o faleʻaiga faʻatau oloa i le maketi.

Ferry Dar es Salaam - Zanzibar

O le tautua vaʻa e taʻutaʻua tele ma o se auala pito sili lea ona lelei mo tagata o le atunuʻu e o atu i ai ma laumua o le atunuʻu. Tagata tafafao maimoa faaaoga le vaa e o i safari pe asiasi i le motu o Tanzania.

E fa vaʻa e alu mo Zanzibar i aso uma, ma e vave lava ona latou feʻaveaʻi.

Afai e te fiafia i le mafanafana ma le saoasaoa, filifili se vaalele.

Fautuaga aoga:

  • e te malaga ai i vaʻa, e tatau ona i ai ma lau tusi folau;
  • vaʻaia vaʻa: 7-00, 09-30, 12-30 ma le 16-00 - e talafeagai le taimi mo le malaga ese atu o felauaiga i itu uma e lua;
  • taimi malaga e tusa ma le lua itula;
  • tau o tiketi: o le malaga i le sone VIP - $ 50, o le malaga i le vasega o le tamaoaiga e $ 35 le tau;
  • le numera o tiketi i le tamaoaiga vasega e le faʻatapulaʻaina, o lea ia e sauniuni mo le mea moni e tatau ona e tiʻetiʻe tu;
  • E sili le tusi o tiketi ma nofoa muamua ile upega tafaʻilagi a Azam, leai se mea e faʻatau ai tiketi i luga ole auala;
  • VIP-vasega pasese e mafai ona asiasi i le pa;
  • mamafa lapoʻa maualuga - 25 kg.

Matafaga matafaga Dar es Salaam

Lenei taulaga i Tanzania o loʻo tu latalata i le ekueta, e le o se mea e ofo ai le toatele e fiafia i matafaga o Dar es Salaam ma le avanoa e malolo ai i tafatafa o le sami.

Lelei e iloa! E i ai matafaga i totonu o le taulaga tapulaʻa, ae e le fautuaina malo e malolo ma aau iinei - o le vai e palapala tele, o le talafatai e le sili atu le toʻafimalie.

O nofoaga sili ona lelei o loʻo tu i matu o le taulaga, lea e fausia ai faletalimalo ma a latou lava matafaga. Ina ia faʻaaoga lelei uma mea lelei i le matafaga, ua lava lea e faʻatau ai se vai inu poʻo se ipu.

Mbudya motu

Fola alu ese mai le White Sands Inn i le motu. E mafai foʻi ona e taunuʻu ile vaʻa mai le nofoaga tutotonu. Mo le malologa i luga o le matafaga, e sili atu le tuʻu ese i le aso atoa, faʻataʻitaʻi iʻa fou e maua i luma o tagata tafafao mai le Vasa Initia.

O le motu e siomia e se gataifale faasao, o lea e tatau ai ona e sau iinei ma se ufimata. E ola laau i le apitaogalu, e iai maʻa, ae leai ni alofilima. O le alititai ma le talafatai e lilofia i oneone ma maʻa.

Mea moni manaia! E leai ni faletalimalo i le apitaogalu, ae mo le totogi e mafai ona e faʻaaluina le po i totonu o se faleie.

Bongoyo Island

O le motu le nofoia lenei, e ufitia i le anoanoaʻi o vao, oneone papaʻe, ma iʻa felanulanuaʻi o loʻo aau i le vai. Bongoyo o se vaega o le Gataifale Faʻasao. E omai tagata iinei e manava le ea fou, malolo ma lagona le filemu atoatoa, taufetuli iʻa ma, ioe, aau i se matapulepule pe magoto i lalo ma scuba lulu.

O le pito sili ona lelei o le matafaga o le itu i matu sisifo o Bongoyo, o loʻo iai faleoo, e mafai ona faʻatau meaai, meaʻai mama. I le itu faafeagai o le motu, e leai ni atinae tetele, ae o le oneone oneone o le matafaga e sili atu iinei ma e leai ni tagata.

Lelei e iloa! E le fautuaina e savali faataamilo i le motu na o oe - e maualuga le avanoa e feiloai ai gata.

Meaʻai ma mea e nonofo ai

O faleaiga ma faleʻaiga o Dar es Salaam e faʻatauaina faapitoa i iʻa ma figota o le sami. O le nofoaga faʻafanua e faʻatagaina ai le faʻaaogaina atoatoa o penefiti o le sami. E iai foi faʻavae faʻavae latou te tautuaina a latou meaʻai Iapani ma Thai.

O le averesi pili i totonu o le taugofie cafe o le tau e amata mai le $ 2 i le $ 6. Tina i le faleʻaiga mo le lua tau mai le $ 20 i le $ 35. O le averesi o meaai siaki vave e tusa ma le $ 6 i le tagata.

E lava faletalimalo ma faletalimalo iinei, malo e mafai ona filifilia se potu mo latou lava, faʻavae i luga o le paketi, le umi o le nofo ai i le taulaga. Nei o ni taiala:

  • afai e te manaʻo e malolo pe a maeʻa se safari pisi, e sili atu le filifilia o faletalimalo i Dar es Salaam i saute;
  • afai e te manaʻo e lagona le siosiomaga o le taulaga, filifili mo sili ona lelei faletalimalo i le ogatotonu vaega.

O le Kariakoo eria, tu i le taulaga tutotonu, o le fale o paketi faletalimalo ma faletalimalo. Afai o lau sini o le malolo i le matua mafanafana, faʻalogo i le Msasani Peninsula.

O le tau maualalo o le ola i le faletalimalo tolu-fetu e $ 18, o le potu i le faletalimalo lua-tau e amata mai le $ 35 i le aso.

Tau i luga o le itulau e mo Setema 2018.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Felauaiga

O le auala sili e feoaʻi ai i le taulaga o taxi. E i ai foi le laina o pasi saoasaoa televave ma le umi o 21 kilomita, o le aofai o taofi 29. O femalagaaiga mai le 5-00 i le 23-00 (o le igoa "saoasaoa maualuga" e i ai tuutuuga - pasi pasi i le saoasaoa na o 23 km / h). E tofu pasi ma le ato ato. O le 'aʻai o loʻo iai se nofoaafi nofoaga e tuʻu ai nofoaafi i le Vaituloto o Victoria ma Zambia. E matua leai lava avanoa e tiʻetiʻe ai i se nofoaafi fua - e tele naua pasese e masani ona o atu tagata i totonu o le taʻavale i le faʻamalama.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma tulaga tau

Dar es Salaam o loʻo tu i le vaega faʻavaomalo, lea e ofoofogia - e lua matutu ma lua timuga vaitau. I se tulaga lautele, o le tau e vevela ma susu i le tausaga atoa. Mafaufau o le taulaga o le talafatai, o le susū iinei e sili atu maualuga nai lo isi konetineta itulagi o le atunuu.

O masina sili ona malulu o le taumafanafana. Mai ia Iuni ia Aukuso, o le ea vevela pa'ū i +19 tikeri, ma i le po - i le +14 tikeri. I le vaitaimi o totoe o le tausaga, o le averesi o le vevela i aso uma e +29 tikeri.

E seasea lava faʻataʻitaʻiga nofoaga, e le pei o isi itulagi i Tanzania. O le masina sili ona timu o Aperila, ma o masina matutu e amata mai i le amataga o le taumafanafana e oʻo i le ogatotonu o le tautoulu.

Faʻafefea ona e alu i Dar es Salaam? O le auala pito sili ona lelei o le lele ma se fesiitaiga i Siamani poʻo Italia. O le taulaga o loʻo iai se malae vaʻalele faʻavaomalo, mai le mea e te alu i ai i isi itu o le atunuʻu. E le gata i lea, o Dar es Salaam (Tanzania) e fesoʻotaʻi i feoaʻiga o le sami ma isi atunuʻu i Aferika.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GOING TO TANZANIA? THINGS NO ONE TELLS YOU ABOUT TANZANIA BUT WHICH YOU MUST KNOW (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com