Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ae faʻapefea pe a le fuga mai o le begonia species?

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se laau totino i le sub-ma teritori itulagi o Asia, Aferika ma Amerika. M. Begon o le Kovana o San Domingo ma o se lauiloa fugalaʻau fiafia. Ina ua latou tautevateva i luga o le taimi muamua le iloa matagofie, botanists faʻaigoa ia te ia, faʻaauau lona alofa mo i latou.

E tusa ma le 1,000 ituaiga i le begonia aiga. Ua maeʻa lelei ona tuʻufaʻatasia galuega e le aufaifaʻatoʻaga e faʻamautinoa ai o le a fiafia le au fiafia i mea totino ile fale i lenei vavega. E faigofie ea ona tausi ia te ia e fiafia i le tele o fuga matagofie?

O le a lenei mea teu fale?

Begonia o le igoa o le ituaiga o laʻau mai le aiga o le tutusa igoa. E mafai ona avea ma togavao, afa- poʻo le laʻau. O sui uma o le ituaiga e leai ni laupepa laulaau ma le mamafa tele tipiina laulaʻau ipu. E liua i le vaitaimi o le fugalaau. A maeʻa le palotaina, o pupuni o lanu eseʻese ma pupuni e matala i luga o tamaʻi ulu.

I luga o se tusi. O fugalaʻau uma e susulu, e i ai ni o latou foliga faʻasolitulafono. Latou e unisexual ma monoecious. O nisi begonias e gasegase, aʻo isi e i ai rhizome, ae o fualaʻau o taimi uma o se atigipusa.

Mo le taimi muamua, na tautala ai begonias i Europa i le faʻaiuga o le senituri lona sefulu fitu. Ona faafuaseʻi lava lea ona tau ane le au saienitisi i le evergreen begonia i le Lalolagi Fou, i se taimi mulimuli ane - i luga o le tupu tupu. I le togavao o Amerika i Saute, na maua ai se ituaiga meaola toto.

Features o le vaitaimi fuga

O le umi ma uiga o le fugalaʻau i le fale faʻamoemoeina i le auala e anaina le tausiga o le meamata fagafao. Oe o le a aoao e uiga i le saʻo faʻatoʻaga o begonias i le fale i se isi tusitusiga.

O afea e amata ai ma o le a le umi e umi ai?

O tagata totō fugalaʻau masani e faʻamalieina le fiafia ile fuga ole begonia ile ono masina poʻo le tausaga. Ina ua maeʻa se fugalaʻau umi, na te manaʻomia le malologa, a maeʻa ona faʻasolosolo malie ona fafagu le laʻau ma vave ona fiafia i fuga susulu.

Toʻatele e totō se laʻau i le ogatotonu o Fepuari, ina ia mafai ai ona muamua fuga foliga i le faʻaiuga o Aperila, ma fuga i Me. I lenei tulaga, e faʻafiafiaina ma le tele o fuga se ia Oketopa.

Faʻatasi ma le tausiga lelei, begonia fuga tausaga atoa, ae le tupu lea pe a le seleseleina e le tagata toto. Faitau e uiga i le teu saʻo o begonias iinei.

Faʻafefea ona tupu i le fale?

Fugala fugalaʻau Begonia matala ma pupula. O ona fugalaʻau e taugata, e tai tutusa ma laʻau o peonies, rosa poʻo ni mea faʻafiafiaga. E mafai ona faʻaluaina pe faʻamaonia, lapoʻa pe laʻititi. Latou te potopoto i racemose axillary inflorescences e fausia i tumutumu o laʻau. O le perianth e fausia e 2-5, ma o isi taimi 6-8 petals.

Fuga fugalaʻau:

  1. I le amataga o atinae, o fugalaau fafine uma e tipiina ma fafagaina faatolu i le masina.
  2. Fugala amata vave i le maeʻa ai o le avanoa o le pollination foliga mai i se atiina ae fugalaʻau, ie ana vaega avea faʻavanoa ma saoloto mo le aʻafiaga o pollination itu.
  3. E leʻi umi ae fuga mai le fugalaʻau samasama, mumu poʻo le moli (e mafai ona avea ma monochromatic pe tele-lanu). O le umi, faʻapea foi ma le vaitaimi o fuga ia lava, faʻamoemoeina i le faʻafefea ona tausia e le tagata toto le begonia, pe oʻo i le faʻamaʻumamaina e tupu.
  4. A o faʻasolosolo ona fuga mai fugalaʻau, ua faʻavaeina fatu.

Mo fugalaʻau umi, o le fugalaʻau e fafagaina faʻatasi ile vaiaso male faʻalaʻitiiti minerale (Lelei Mana, Bona Forte). Ae latou te leʻi faʻalauiloaina, latou te fafagaina i se vaivaiga vaivai o le potassium nitrate. Mo nisi faʻamatalaga pe faʻafefea ona fafagaina le laʻau mo tele fugalaʻau, faitau lenei tusitusiga.

Taua! Fertilizers ma le maualuga nitrogen mea e masani ona le faʻaogaina: e leaga. Ina ia faʻafualoa fugalaʻau, ua mamate fugalaʻau e tipi ese.

E le o begonias uma maua manogi fugalaʻau. Ua manogi le begonia a Bauman. E i ai sona manogi tulaga ese, ma le gata i lea, ei ai vailaʻau meatotino. E faʻamama le bronchi ma faʻateleina le malosi o le respiratory tract. Faitau e uiga i aoga ma leaga mea totino o lenei laʻau iinei, ma pe mafai ona teuina i le fale ma pe aisea e manaʻomia ai, na matou talanoa e uiga i lenei mea.

Se ata

Faitau pea mo se ata o faʻalauteleina otaota begonia ma isi ituaiga, faʻapea foʻi ma se faʻatusa o se laʻau e leai ni fugalaʻau.

Begonia pepa faʻamaumau:

Begonia Volumia:

Begonia Pepe Pepe:

Begonia Bada Boom:

Begonia Ray:

O tulaga talafeagai

Ina ia mafai ona fuga mai lou lalelei i le fale, e tatau ona e tausia o ia i se auala faapitoa. O le laau e manaʻomia le usitaʻia o tulaga nei:

  • Le lava o ata. E le mafai ona e tuʻuina le ulo ina ia lelea ese i itu uma. E maua i laulaʻau vaivai le gasegase o le begonias. Latou malepe i matagi malosi. Ina ia aloese mai lenei, puipuia le laau mai lana manava. Le faʻataunuuina o lenei tulaga, latou te le o teteʻi i le paʻu o fuga ma fugalaʻau.
  • Ea lelei. E leai se aoga o le tu o le ea. Mo masani atinae, begonias maua ai se sapalai faifai pea o le ea fou.
  • Moli. Fuafua fugalaʻau manaʻomia moli susulu. Latou te cont conticated i tuusao susulu o le la, ona latou mafua ai mu i luga o laulaau. Sili atu ona tuu le ulo i sisifo poʻo le faʻamalama sasaʻe.
  • Vevela I masina o le taumafanafana, o le vevela e tatau ona + 21-23⁰С, ma i le taumalulu - + 15-18⁰С.
  • Malu o le ea. E fiafia Begonia i le maualuga o le susū, ae le tatau ona e faʻapaʻu. A faʻapea e oso le vai mai le fagu paʻu i laulaʻau, e aliali mai ni ila enaena. Ina ia foʻia le faʻafitauli o le susu, tuu le laau i luga o se fata feliuʻi. O lenei fausaga o loʻo tu i luga o se pa lapoʻa lapoʻa. Faalauteleina le kelei ma le limu e sasaʻa faataamilo i lona faataamilo, lea e sasaa ai le vai mai se fagu fagu mai lea taimi i lea taimi.
  • Faasusu. E tatau ona tele i aso vevela. Aua le faʻatagaina le faʻamamaina o le susu i totonu o le ulo. Leai se faʻasui e manaʻomia i masina o le taumalulu ona o le tubers e tuʻuina i peat.
  • Laʻei pito i luga. I taimi o fugalaʻau, e fafagaina faʻatolu taimi i laʻau.

Mafuaʻaga o faʻafitauli

O isi taimi e tupu e le fuga le begonia i totonu, ae naʻo laulaʻau e aumai - mafaufau pe aisea e tupu ai lenei mea i le fale.

  1. O isi taimi fai togalaʻau tuu se fagu o begonia i le alofa mutimutivale o le susulu tuusaʻo o le la ma galo e uiga faʻasusu. Ina ua mavae sina taimi, na latou maitauina ua le toe alu ese. O le autu tulaga o loʻo maitauina pe a fai e te fia vaʻai i se fugalaʻau laʻau luga o le windowsill o tele faʻasusu. Oe o le a iloa le taua nuances o le tausiga o se fugalaʻau i totonu o se ulo i lenei mea.
  2. Mo le puipuia, e faʻainuina i se vaivaiga vaifofo o le manganese po o fungicides e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi mama.
  3. Afai e te le fafagaina le begonia i minerale fetilaisa, o le tuber o le a tupu le lelei ma o le a paʻu'ū ese fugalaʻau.
  4. O le le lava o fugalaʻau e mafua mai i se sese filifilia filifilia substrate ma ulo i tulaga o le tuʻufaʻatasiga ma le tele. Oe o le a aʻoaʻoina e uiga i le filifilia o se ulo ma tausi mo se fugalaʻau i totonu o se fugalaʻau iinei.

Tusitusiga. E fuga mai le tubonia i lalo o le vaitaimi e le i moe. Ina ia faia lenei, ia paʻu lau i le tautoulu ma maua fou i le tautotogo.

Ae e te leʻi sailia se auala e faʻatupuina ai le begonia, saili mo le mafuaʻaga mo le le lava o fuga.

  • O le ulo o loʻo i totonu o le paolo. Afai o le ulo i totonu o le paolo, ave i se isi nofoaga o le umi o le aso o le a ese. I le taimi e tasi, ia mautinoa i le nofoaga fou e le susulu atu le susulu o le la i ona luga. E sili atu le lagona o Begonia ile itu i sautesisifo ma sautesasaʻe o pupuni.
  • Le lelei faʻasusu. O le le lava o le susu e fuafuaina e lau mago i pito.
  • Manava matagi. E faigofie ona faʻafetauia e ala i le faʻatauina o se vai pasī poʻo se mea faʻasalalau e aunoa ma ni vailaʻau faʻapipiʻi.
  • Fesuiaiga o tulaga vevela. Ina ia puipuia le atuatuvale, latou te fesiʻi le ulo i se nofoaga mafanafana o le a leai ai ni togitogi.
  • Leai o se vaitaimi moe. E taua a o faʻalauiloaina le fausiaina o fuga, lea o le a fuga i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, faʻaititia le moli i le fitu itula i le aso ma ufiufi le begonia i se pulou poʻo se solo.
  • Faʻatagaina. Ole fesoasoani e le aunoa e fesoasoani e faʻailoa ai aphids poʻo mites ao le i afaina tele le laʻau. Na matou tusia e uiga i faʻamaʻi begonia ma faʻamaʻi iinei.
  • O aa mu.
  • Le lava o fetilaisa. Nitrogenous mea e le aofia ai, talu ai latou te puipuia bud bud setting.

O le sailia o le mafuaʻaga e mafai ona fesoasoani e suia le tausiga ma toe faʻaleleia mea i le masani ai.

O le a le mea e fai ma faʻafefea ona maua le laʻau e avane fugalaʻau?

O Begonia o se laau e le mafai ona fuga mai pe afai e leʻi fauina e tagata toters fugalaʻau tulaga uma mo se vaitaimi le moe. E le fiafia o ia e "ala i luga" muamua o le taimi.

I luga o se tusi. E le mafai ona e faʻaseʻeina le ulo i lea nofoaga ma lea nofoaga pe a maua e ia le lanu.

O le aufaifaatoaga poto masani o lo o iloiloina le totoina o tausiga i le leai o se ovary. Latou te uaʻi atu i:

  1. moli;
  2. vevela;
  3. faʻasusu (oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ma pe o le a le faʻainu begonia i lenei tusitusiga);
  4. sūsū o le ea

O isi taimi e faʻataunuʻu uma ai tapulaʻa mai le lisi i luga. I lenei tulaga, o le faʻafitauli e loloto atu - pe a toe totoina, o le eleele e filifilia soʻo. Latou te maua se eleele le lelei. O le eleele e tatau ona malolo ma lelei. Totoina i totonu o se paluga o oneone, peat, humus, vao ma laufanua laufanua fesoasoani fesoasoani toe faʻafuga fugalaʻau.

Faaiuga

O Begonia o se laau lelei na teuteuina paka ma sikuea, fale mautotogi ma togalaʻau (o le a e aʻoaʻoina e uiga i le vaʻaia o se togalaau begonia iinei, ma faitau pe faʻafefea ona tausi se teu fale iinei). E faʻapitoa lava ona liua i le taimi o le fuga, ae e le masani ona aliali mai le ovary. Florists le mulimuli i tulafono masani o le tausiga ma e le maua ai le filemu i le tautoulu ma le taumalulu (faitau e uiga i le tausiga mo begonia i le taumalulu iinei). I le siʻitia o le faʻailo i se taimi talafeagai ma faʻailoa le mafuaʻaga mo le leai o le ovary, mea uma e mafai ona faʻaleleia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My Begonia Collection. Houseplant Haul (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com