Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le eseesega o le fuʻa Saina "Fang o le elefane": o se faʻamatalaga o le hybrid, o le nuances o le galueaina ma le faʻaaogaina.

Pin
Send
Share
Send

Radish atonu o le sili ona lauiloa soifua maloloina fualaʻau faʻaaoga fou i soʻo se umukuka.

Eseesega eseese o radish e eseʻese mai le tasi i le tasi i le 'eseʻese foliga ma le lanu o le pulp.

Radish e sili ona lelei lona tofo, aunoa ma le oona o le masani ai radish.

O le sili ona fiafia i ai faʻatoʻaga o le elefane nifo. O le tusitusiga faʻamatala auiliili e uiga i lenei ituaiga.

Auiliiliga auiliiliga ma faʻamatalaga o le hybrid

O le "Fang of a elephant" o se hybrid e maua mai i le sopoia o ituaiga o fuʻa a Saina. O le fualaʻau e a le aiga Cruciferous, o le ituaiga o muaulu. O le laʻau e ola e fatu, e fautuaina mo le faʻatoʻaga i totonugalemuloto o Lusia.

Radish e aofia ai i ituaiga o averesi vaitaimi fruiting (ogatotonu-vaitau). O le tuputupu ae vaitau o le seleselega o 70-80 aso. O le rosette o le ituaiga e matala, 45-50 cm le maualuga.O le pulp e i ai sona manaia tofo, e le tofoina oona. O fualaʻau e i ai le mauoa tuufaatasiga o aoga microelements e le leiloa i le taimi umi-teuina. O fualaʻau aʻa e faʻatupuina i luga aʻe o le eleele, e matua talafeagai pe a aveʻese mai le palapala i le taimi o le seleselega. O le ituaiga faʻafetauia lelei taumafanafana taumafanafana.

Foliga Vaaia

O aʻa o fualaʻau o loʻo i ai se faʻalaugatasia luga, o ona foliga i totonu o le tino, umi ona umi, o le umi o fualaʻau e 25-35 cm, o isi faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 50 cm, o le lautele i le pito i lalo e 7-8 cm. O le pulp e paʻepaʻe, susua, mageso. Mamafa 350-550 g.O le rosette o le ituaiga e matala, sosolo. O laulaʻau e loloto lanumeamata, lauitiiti, o pito e vaevaeina, o le pito i luga e matua.

O afea e toto ai?

O le "Tusk o le elefane" e faʻasino i vaitau o vaitau eseese, ua totoina i le tautotogo poʻo le taumafanafana. Mo le totoina o le tautotogo, e totoina fatu mai le faaiuga o Aperila i le afa muamua o Me. I le tau mafanafana, totoina e faʻatinoina mai le ogatotonu o Iulai ia Aukuso.

O le a le faʻatatau i le heketa?

Elephant Fang o se maualuga maualuga fua eseese. Faʻatasi ai ma tekonolosi talafeagai faʻatoʻaga, 3.5-5 kg ​​o radish e selesele mai le 1 sikuea mita.

O fea e fautuaina ai e tupu?

O le ituaiga e fautuaina mo le galueaina i fafo. I itulagi i matu o le atunuʻu ma faigata tulaga tau, o loʻo tupu i totonu greenhouse.

Tetee i faʻamaʻi

O le ituaiga e iai lona puipuiga lelei i faʻamaʻi. I le televave o le mafanafana ma le faʻateleina o le ao, o le ituaiga e mafai ona tupu ai fugalaʻau, e mafai ona aveʻesea vave, talu ai le fausiaina o fualaʻau taofi i le taimi o fugalaʻau.

Ina ia puipuia le fugalaʻau, o nisi fai togalaʻau totoina susulu i le faaiuga o Iulai. E talitonuina o lenei auala e mafai ai ona aloese mai le fuga mai o le aganuu.

Vaitaimi

Eseese ma le averesi o taimi matua, o le tuputupu ae vaitau o 70-80 aso. O le matua taimi e faʻalagolago i le tau o tulaga o le vaega o le totoina o le radish.

O le a le ituaiga eleele na te fiafia i ai?

Radish "Fang of the Elephant" - o se unpretentious laau i le galueaina, ola lelei i luga o ituaiga eseese o eleele. Maualuga fua e maua i luga o le lelei faʻamaligiina, lafulemu eleele. O le aganuu tali lelei i sina acidic poʻo le faʻaituʻau eleele.

O le 'upega tafaʻilagi amata ona saunia i le tautoulu. O le eleele ua eliina i le loloto o le 25-30 cm, a o le faʻaopopoina o meaola. I le tautotogo, ae e leʻi luluina, e faʻapipiʻiina faʻalaʻila.

  • potassium nitrate (30 g i le 1 sq. m);
  • urea (20 g i le 1 sq. m);
  • superphosphate (20 g i le 1 sq. m);
  • faapalaga pala (3 kg i le 1 sq. m).

Talafaʻasolopito tupuaga

O le atunuu o loʻo i ai le fuakisi Saina o Iapani. O le aufaifaʻatoʻaga o le Kuban na latou faia le faʻatoʻaga o le "Fang of the Elephant" hybrid. O le ituaiga na ofi atu i totonu o le Setete Tusi Resitala i le 1977. O le amataga o le ituaiga o Intersemya LLC.

O le a le eseʻesega mai isi ituaiga fualaʻau Saina?

"Fang o le elefane" ese mai isi ituaiga:

  • lapoʻa tele;
  • o le pulupulu o aʻa fualaʻau o loʻo iai le laʻititi o le suauʻu radish, o lea o le tofo o aʻa fualaʻau e sili atu le lemu, e aunoa ma le oona matuitui
  • umi fata ola;
  • i le taimi o le taumalulu teuina taofia meatotino aoga.

Lagolago ma hybrids

O le ituaiga "Fang of the Elephant" e tele ona ituaiga eseese.

Meath Mumu

Vaeluaga vaitau eseese. O le rosette e faʻatu i luga, o pito o lau e serrated, lanumeamata lanumeamata. O fualaʻau 'aina e faʻataʻamilomiloina i laufanua lanu meamata. Fua fualaʻau e oʻo atu ile 200 g... O le pulp e mumu mumu, susua.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le Red Meat radish variety:

Le matagofie o le itulagi o Moscow

Vaeluaga vaitau eseese. O fualaʻau 'aina e lapoʻa ma faʻaloloa. Lanu mumu mumu ma le lanu viole, o le faavae e mumu mumu. O le mamafa o fualaʻau o 160-200 g O le aano e paʻepaʻe, mumu, ma sina maʻai.

Oktyabrskaya-2

Ituaiga Hybrid. Vaitaimi vaitaimi 60-75 aso. O le aʻa faʻatoʻaga e fa' oblong, cylindrical i foliga. E paʻepaʻe le paʻe, e lanu meamata le pito i luga. O le pulp e paʻepaʻe, susua, aunoa ma le oona.

Lelei ma le lelei

O le ituaiga e tele ona lelei:

  • Root fualaʻau maua ai le maualuga mea o vitamini, carotene, amino acid, potassium, kalisiu.
  • O le fualaʻau e aoga mo le faʻatonuina o le gastrointestinal tract.
  • O le sua o le Radish e fesoasoani e faʻamama ai tamaʻi maʻa i le gallbladder, fatugaʻo.
  • Radish taua suauʻu i ai aneti-afaina aafiaga.
  • E faʻaaogaina ile togafitiga o gugu, radiculitis.

Faʻafitauli e faʻaaogaina o:

  • Faʻaaoga ma le faʻaeteete i mea taumafa mo tina maʻitaga.
  • E le fautuaina e faʻaumatia fualaʻau mata i le taimi o susu susu.
  • Mo faʻamaʻi o le manava, fatugaʻo, naʻo fualaauaina vela pe faʻapipiina.

Mo le a ma o fea e faʻaaogaina ai?

O le ituaiga e faʻaaoga fou, masima, vela. Radish o se fualaʻau maualalo-kalori faʻaaogaina o se taumafa meaʻai. O laulaʻau talavou laʻau e faʻaopopoina i fualaʻau salati. O tumutumu e faʻaaogaina mo meaʻai a le fagafao.

Radish e lautele faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese. E fesoasoani le sua o le Radish ma le meli ile malulu. Ona o le taua anotusi o meaʻai, o le fualaʻau faʻamalosia le immune system.

Tuputupu ae

O le aganuu ua totoina i le faaiuga o Aperila:

  1. Ae e leʻi luluina, e muamua faʻavasega le fatu. E lafoa ia fatu leaga, e lei vela.
  2. I le vaega ua saunia, furrows e faia i le mamao o le 25-35 cm O fatu e tuʻuina i pu i le loloto o 1.5-2 cm, 2-3 fasi taʻitasi. O le va o le 20-25 cm o loʻo totoe i le va o fatu.
  3. O pu ma fatu e faʻasūsūina, ufiufi i le 'eleʻele ma ufiufi i le pepa alumini.
  4. A oso mai fana, ona aveʻese lea o le ata.
  5. A maeʻa le faʻavaeina o 2-3 paga o laulaʻau i luga o laʻau, e manifinifi laʻau, ma aveʻese laʻau vaivai.
  6. I le gasologa o le vaitau ola, o le eleele e masani lava ona faʻamalolo, o vao e veleina, faʻasusuina, faʻafilemuina o laʻau.

I le le lava le faʻainuina, o le pulp o aʻa fualaʻau avea talatala, oona. Faʻasusu e tatau ona faia e le aunoa. O le le faʻasolosolo faʻasūsū e tau atu i le taʻeina o aʻa o laʻau.

Lavalava pito i luga e faia ile 2-3 taimi ile vaitau... O le laei muamua muamua e faia i le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, o loʻo faʻaaogaina i le nitrogen fertilizers (urea, ammonium sulfate). O le fafagaina lona lua e talafeagai i le vaitaimi o le faʻavaeina o aʻa. Mo lenei mea, o le potash ma le phosphorus fertilizers (potassium sulfate, superphosphate) e faʻaogaina.

O minerale fetilaisa fesuiaʻi ma fetilaisa faʻalautele (fafie fafie, faʻapalaga).

Seleselega ma teuina

O le seleselega e amata ile tautoulu ma faaiu ae le i muamua le aisa.

Afai o le aʻa soona faʻaalu i le palapala, gaogao fausia i le pulp, o le a le maua le suamalie fualaʻau.

Mo le seleselega, filifili le tau mago. O aʻa o laʻau eseese o loʻo sosolo i luga aʻe o le eleele, e faigofie ona toso ese, ma pipiʻi i tumutumu. A totō i eleele mamafa, e eliina fualaʻau ma se suo. O pito i luga e mimilo, ma tuua 1.5-2 cm.

O fualaʻau e faʻataʻatia i totonu o se potu matutu e faʻamago mo le 4-5 aso, ona faʻasolo atu lea i le faleoloa fualaʻau ma le ea vevela o le 1-2 ° C, susū 80-85%. O le lapisi e teu i totonu o se koneteina laupapa, faʻatutu i le va o faaputuga oneone. O fualaʻau aina e masani ona asiasia ile taimi e teu ai.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • O le aganuʻu e masani ona osofaʻia e le tele o ni fleas - o ni tamaʻi osooso e feoaʻi ni lau. Ole osofaʻiga o meaola faalafua o le a aveʻesea ai faʻaleagaina o laʻau ma lefulefu ma le efuefu o le tapaa (1: 1). I le tulaga o le ogaoga faʻaleagaina, o laʻau e faʻasusu ma sauniuniga "Decis", "Arrivo".
  • O le taua faasaga i slug e 'ai i laʻau o loʻo faʻatinoina ma le fesoasoani a le vailaʻau "Actellik".
  • Le tuufaatasiga o suavai fasimoli ma iniseti "Confidor" i le 1: 2 fua faatatau o le a fesoasoani mai aphids.
  • Mo le puipuia o faʻamaʻi, o le nofoaga pe a uma ona lulu saito e togafitia i lefulefu ma tapaa.

Ina ia puipuia le aliali mai o iniseti parasite, e le tatau ona faʻatagaina le faʻatupuina o laʻau e faʻatuputeleina.

O le "Fang of the Elephant" ituaiga e tetee i faʻamaʻi.

E tutusa ituaiga

  • White Fang - vaeluaga ole vaitau eseese. O le foliga ma le lanu o le radish e tutusa ma le "Fang of the Elephant". E suamalie le tofo, ma sina lagona oona.
  • Povi poʻa lapoa - aiga hybrid. O fualaʻau aina e faʻapipiʻi faʻatasi foʻi ma le maʻai lona pito. O le aano e manogi.
  • Lapoʻa Rusia - oblong fualaʻau, lanu ma lamolemole luga e tutusa ma le "Fang o le Elefane". O le ituaiga e maualuga fua, vave matutua, e le leiloa sua i le taimi o teuina.

Ole eseesega ole faa-Saina faa-radish "Fang of the Elephant" e maua ai fua maualuluga, e le taua ile tausiga, ma e tetee ile faamai. O fualaʻau aina e taofia o latou uiga lelei i le taimi o le taumalulu e teu ai. O le ituaiga e talafeagai mo le totoina i toetoe lava o itulagi uma o le atunuʻu.

Matou te avatua oe e maimoa i se vitio e uiga i le elefane tusk radish ituaiga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: IOPU FAIVALU: Lou Alii ua faafetai (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com