Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Roses agamalu Anna: faʻamatalaga ma le ata o le eseese, fugalaʻau ma le faʻaaogaina i laufanua mamanu, tausiga ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

O le rosa o se teuteuga o le teuina o fugalaʻau ma togalaau. Ma o le aso o le a tatou talanoa ai e uiga i le tasi ituaiga o hybrid tea rose - Ana.

I le tusitusiga o le a e mauaina ai se faʻamatalaga ma se ata o lenei ituaiga, oe o le a aʻoaʻoina e uiga i le talaʻaga o le tupu ma eseʻesega mai isi ituaiga, o le nuances o le faʻaaogaina i laufanua mamanu, ma ia malamalama foʻi pe faʻapefea ona ausia fuga. Maua ni laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga pe faʻafefea ona tausia ma toe gaosia se fugalaʻau i auala eseese, faʻapea foi ma le faʻafitauli o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o lenei laau.

Faʻamatalaga o le 'eseʻese

O le rosa ei ai lona lanu paʻepaʻe seseʻe, ma o se tamaʻi piniki lanu samasama e vaʻaia i fafo pito. O le conical buds 'ausia le maualuga o le 7 cm, ma a maeʻa tatalaina, 15 cm.O le fausaga o le fuga e sili faʻalua, o le numera o petals e tusa ma 45 fasi.

O le maualuga o le togavao e latalata i le 140 cm... O laulaau o le togavao e lapoʻa ma lanumoana lanumeamata i le lanu. O le ituaiga rosa o le hybrid tea.

O le lelei o lenei 'eseʻese o lelei faʻamaʻi teteʻe, maualuga aisa malulu ma se laʻititi numera o vao tuitui. E le fefe le rosa i le timu, maualuga le susū ma faʻapalepale lelei i taumafanafana, ae o le faʻateteleina o le vevela, e ono faʻaititia ai le fuga o le togavao.

Se ata

E le gata i le ata e mafai ona e vaʻai i foliga o le rosa o Ana.

Talaʻaga o le amataga

O lenei ituaiga rosa na mauaina i le 1990 i Farani e le na amataina Paul Pecmez i se kamupani o se taitai o le lalolagi i suesuega, faafaileleina ma le maketiina o fou ituaiga o rosa.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le rosa e gafatia ma faʻapena ona tipi lelei... A uma loa ona tipi le fugalaʻau, e mafai ona tu i le vai e oʻo atu i le 14 aso. I lona mautu ma lona matagofie, o lenei ituaiga e sili atu i isi uma. O le ituaiga e faʻaaogaina mo le galueaina i fafo ma fafo atu i totonu o fale.

O afea ma faʻapefea ona fuga?

O le vaitaimi o fuga o le rosa e tumau, e tumau mai le ogatotonu o Iuni i le faaiuga o le tautoulu. Tausia muamua ma mulimuli ane ma fuga. O le atinaʻe ma fuga o le togavao faʻamoemoe i le auala e te tausia ai le rosa i le muamua tausaga o le totoina. E manaʻomia e le rosa le faʻasusuina ma le faʻaeteete, teuteuina maualuga ma le fafagaina ma le tele o fetilaisa. E taua le mataituina o le tulaga o le togavao ina ia aua neʻi leaga atili ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻafefea pe a le fuga?

Afai e le fuga mai lou rosa:

  • O se fatu lelei le lelei na filifilia mo le totoina.
  • Leaga moli.
  • O le eleele mo le totoina e le o saunia saʻo.
  • Loloto loloto pe loloto foi.
  • Leaga teuteu vao.
  • O le togavao sa le lelei ona faʻaaogaina mo le taumalulu.
  • Faʻasusu le talafeagai.
  • Le lava pe ova le fetilaisa.

Ina ia mafai ona foʻia le faʻafitauli o le fugalaʻau, e tatau ona e eli i luga le laʻau, saʻo ona tipi i se isi nofoaga ma taumafai e toe faʻaleleia le laʻau ma faʻasusu.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

Lenei ituaiga o matagofie maaleale rosa e masani ona faʻaaogaina i le atinaʻeina o laufanua mamanu. O lenei fugalaʻau e sili ona taua mo ona maualuga teuteu lelei..

E foliga matagofie i laufanua togalaau laufanua, ae mafai foi ona faʻaaogaina e teuteu ai tamaʻi avanoa.

I togalaau laʻititi, e mafai ona e faia se faʻaaliga taua e teteʻe atu i le pito i tua o le glade ma isi fugalaʻau, ma i togalaʻau tele, e sili atu le totoina o nei fugalaʻau i vaega atoa. I moega fugalaʻau, o le rosa e tuʻufaʻatasia ma ituaiga eseese o laʻau tumau.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Filifiliga nofoa

O le nofoaga e tu ai le laueleele e tatau ona i le itu la, ae puipuia mai le vaʻa ma matagi malosi. Nofoaga faigofie lata i fale poʻo pupula maualuluga.

Taimi

O le tautotogo o le taimi sili lea ona lelei e toto ai se rosa, ona mafai lea ona mauaʻa ma o le a manuia le taumalulu. I le faaiuga o le tautoulu, ua faʻapalaina le eleele ma otaota povi.

Le palapala

O le eleele lelei mo le totoina o le faʻalelei, tatala ma le le omea.

Tulaueleele

Laiti

Faʻafefea ona filifili? E sili le faʻatau fatu i Mati, pe a filifilia, faʻalogo i lona lelei... O le aʻa e tatau ona saoloto mai le pala ma maua a "maloloina" foliga mai. I luga o le togavao, 3 i le 4 lala e tatau ona atiaʻe.

Ae le i totoina, e sili atu le teuina o fatu i le fogafale i lalo, sausauina le aʻa ma le susū oneone. O le taimi sili ona lelei mo le aluʻesega mai ia Me ia Iuni, ae le i amataina le vevela.

A o lei totoina, o aʻa e susu i totonu o le vai mo le 2 itula. Ina ia faʻamamaina aʻa, o se vaivaiga vaivai o le manganese e faʻaaogaina, lea e susū ai aʻa mo le afa itula. O le loloto o le fossa tatau ona 50-60 cm ina ia mafai ona ofa faʻalelei aʻa ma aua le piʻo. A o le i faia lenei, o le eleele faʻasusu i le 2 lita o vai.

A maeʻa lena, o le afa o le lua e faʻatumuina i aofaʻi tutusa ma le palu o le eleele, oneone ma faʻaputuga. Sosoo ai, ua toto le fatu i le eleele saunia, tusa ma le 2-3 cm, i le tulaga o le mafiafia. O le palapala o loʻo totoe i le laʻau e laʻitiiti, ma fai ai se paʻu mai le eleele, a o le faʻasusu, e tafe le vai i aʻa.

Fatu

O fualaʻau e seleseleina i le faʻaiuga o le taumafanafana e manatu e sili atu lona lelei. A maeʻa le seleselega, ona tipiina lea o fualaʻau i vaega e lua e aumai ai fatu. O fatu e fufuluina ile hydrogen peroxide mo le 20 minute ile faʻaogaina o le sieve. Ua faia lea e fasioti ai siama eseese. O fatu e mafai ona totoina uma i le togalaʻau ma i le fale.

  1. Mo le totoina i le fale, o fatu e tuʻuina i le va o le substrate fufui i le hydrogen peroxide.
  2. E le gata i lea, o lenei atoa fausaga e ufiufi i se ata poʻo se ato ma tuʻuina i totonu o le pusaaisa.
  3. Mo le 2 masina, o fatu e suʻesuʻeina ma faʻasusu, pe a manaʻomia.
  4. A oʻo loa fatu, ona totō lea i totonu o ulo. Mo le muamua 10 itula latou manaʻomia moli lelei.
  5. Ina ia mafai ona atiaʻe le aʻa aʻa, o fugalaʻau muamua tupu e tatau ona vavae ese.

Mo le totoina o fatu i le togalaau, o fatu e ola i se auala faʻapena ona totō lea i le eleele ma lelei-faʻalelei ma palapala eleʻele. O le taimi e toto ai le fatu o Aukuso.

Vevela

O lenei ituaiga e le faʻamaoni i tulaga tau o le tau, e mafai ona teteʻe atu i le vevela o le vevela, ma faʻapalepale lelei i le malulu. Ae mo le taumalulu, o moega e tatau lava ona ufiufi.

Faasusu

Faʻasusu i le rosa e tatau ona tele, ae seasea, tasi i le vaiaso ua lava... E sili le faʻaaogaina o le timu poʻo le vai faʻalava. A faʻasusu, e taua tele le faʻamamago o laulaʻau ma laulaʻau. A maeʻa ona toto ma ile taimi e fuga ai, e mafai ona faʻasūsū le togavao e oʻo atu ile 3 taimi ile aso. I le tautoulu, faʻasusu tatau ona tuʻuʻeseina. E faʻatoa mafai ona faʻasusu pe a leai se timu.

Laʻei pito i luga

Mo le tele o fugalaau, o le vao e fafagaina i minerale fetilaisa, ma ia faʻaleleia le tuʻufaʻatasiga o le palapala ma mea ola. E leai se manaʻoga e fafaga i le tausaga muamua, talu ai ua uma ona faʻaogaina le fetilaisa i le taimi o le totoina.

E sauniuni ai mo le taumalulu, o lau e faʻasusu i le potassium sulfate... O le muamua laʻei pito i luga e faʻaaogaina i le tautotogo, ma faʻamago minerale fetilaisa. A uma ona faʻasūsū, ona faʻataʻape solo lea o le faʻalaʻau i le togavao, ona toe lipea lea ma faʻasūsū.

A maeʻa le vaiaso ma le faʻaiuga o le vaitau, e faʻaoga ai le fetilaisa faʻalafua - mullein solution. E faataatia faataamilo i le togavao, tatala i le eleele ma faasusuina. A i ai i le rosa se ovary o laʻau, e fafagaina i le faʻatupuina o le povi otaota. I le vaitaimi ola o le fuga, e le fautuaina e fafaga le togavao.

Vele vao

Ina ia mafai ona fuga mai rosa, e te manaʻomia le veleina masani o le togavao mai vao.

Faafilemuina

Mulching e faia i le tautotogo... O lenei faiga faʻaopoopo e fafagaina ai le aʻa ma faʻaititia ai vao. O le mea mo mulch mafai ona straw, faapalaga, lau humus. O le mafiafia o le mulch tatau ona tusa ma le 5 cm.

Faʻamamaina

O le eleele e tatau ona faʻamalolo, e sili atu le faia o lenei pe a uma ona fafagaina pe faʻasusu faʻatasi i le masina. Lenei e faia ina ia mafai ona faʻatumuina i le okesene. O le eleele e tatau ona taofia lelei le susu, o lenei e lelei mo le aʻa.

Teuteuina

  • Puipuia... O le teuteuina o le Prophylactic e faia i le amataga o le tautotogo e tetee atu ai i siama inifeti ma isi faamaʻi o le togavao. E faapuupuuina fuga Rose, ae tuʻu ai naʻo ni nai fualaʻau. Tipi ese tipi ua susunuina. A uma ona teuteu, ona faʻasusu lea o le laʻau ma le 3% fofo o le kopa sulfate.
  • Faʻatulagaina... Fuaina tulaga e faia i tausaga taʻitasi, ma le taunuʻu mai o le tautotogo. E iloilo totoʻa le laʻau, ona tipi ese lea o le tele o laʻau. E taua e le afaina le fuga o le togavao i le teuteuga, ma e leai ni faʻaopoopoga totoe o totoe i luga o le rosa. Afai e te le teuteuina i le taimi, ona umi loa lea o le a tupu vave, lea o le a le lelei ai le aʻafia o le atinaʻe o le togavao.

Faʻaliliuga

Fesuiaʻiga laʻau o loʻo faia i le tautoulu. E eli le togavao ina ia aua neʻi afaina le aʻa. Ae tusa lava pe faʻaleagaina nisi o aʻa, e vave lava ona toe maua.

O le togavao e eli lemu mai itu uma, lemu magoto ifo i le aʻa... A oʻo i le paʻu, e alu loloto i le eleele, ona tipi ese lea. Sosoo ai, ua folasia se togavao luga o se ato lapoʻa saunia. O le pu fou toto e tatau ona lapoʻa nai lo le muamua. O le rosa totoina e tatau ona faʻainuina ma palu. O le teuteuina e tatau ona tolopoina seʻia oʻo i le tau e totogo ai mea.

Sauni mo le taumalulu

Ina ia lelei le togavao i le taumalulu, e tatau ona ufiufiina i laulaʻau mamago poʻo lala o paina. Faapipi luga luga ma peat poʻo le eleele, e oʻo atu i le 25 cm le maualuga.

Toe gaosia

Lua metotia o le faʻalauteleina o rosa o loʻo faʻaaogaina: tipi ma faapipiiina.

Tipiina

  1. O tui, o laʻau e leʻo matua lelei, e tipi ma vaevaeina i tipi, o lona umi e tusa ma le 6 cm. Taʻitasi tuta e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tasi le fuga ma laulaʻau.
  2. O fualaʻau e mago, ae o le pito i lalo tipi e sausau ma le stimulant, lea e afaina ai le tuputupu aʻe o aʻa.
  3. O le laʻau e totoina i le eleele faʻatumuina i fetilaisa ma ufiufi i pepa alumini.
  4. Faʻamamaina, faʻasūsūina ma le faʻasuina e faia masani.
  5. Mo le taumalulu, o laʻau e faʻapipiʻiina, ma o le isi vaitau latou te toe totoina i se nofoaga fou pe ua tupu.

Faiga tui

Mo inoculation, o le rosehip stock e faʻaaogaina e le sili atu i le 3 tausaga. Tui e faia ia Iulai po o Aukuso.

  1. I le faʻaletausaga, paʻu fana, mea faigaluega e uiga i le 1 cm le lautele ma lua pe tolu fualaʻau e tipi.
  2. O laulaau ma laʻau tuitui e aveʻese mai i le faʻaiuga na maua.
  3. I le ogatotonu o le tipiina, o le laʻau e tipi faʻatasi ma se laʻititi laʻau.
  4. O le eleele ua faʻataʻamilomiloina faataamilomilo i le rosehip ma ua aliali le kola aʻa - o le nofoaga e fesuiaʻi ai le ogalaau i le aʻa.
  5. O le tipi e tutusa ma le mataitusi T e faia i luga o le ua e faʻafesoʻotaʻi ai le punavai ma scion.
  6. O le nofoaga tui o loʻo afifiina i pepa alumini, ma tatala ai le fatugaʻo.
  7. Ua sausau le kola o le aʻa ina ia nana le nofoaga na totogo ai.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le rosa aofia ai:

  • agamalu vaivai;
  • anufe o anufe;
  • mogamoga anufe;
  • aphid lanumeamata.

Afai o le anufe o le leafworm poʻo mogamoga aliaʻe luga o laʻau, ona tatau lea ona faʻaaogaina vailaʻau. O laulaau uma ua faʻaleagaina e tatau ona saeia ma susunuina. O le mafuaʻaga autu o le efuefu malulu o le susu. O laulaʻau e muamua ufiufi i le suia, ma ona lanu enaena-mumu ilaila. Ina ia faʻaleagaina iniseti, e sausau 2 le vaiaso i le vaiaso ma le fofo o le tao pia. O le taualumaga tatau ona faia mai le tautotogo i le faaiuga o Iuni.

O le isi faʻamaʻi o le aphid lanumeamata.... E mafai ona feagai ma se fasimoli faʻasusu e faʻasusu luga o le au ma laulaʻau. O se pa fasimoli e faʻapuna i le 10 lita o vai, ona faʻasuina lea mo le 15 minute. O le faʻagaioiga e tatau ona toe faia pe a uma le 7-10 aso.

Matagofie ma manogi lauti laulelei lauti o loʻo galue malosi e tagata faʻafiafia ma e lautele faʻaaogaina i laufanua mamanu. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, i le tele o lolomiga, e mafai ona e faamasani ia te oe lava i le nuances o totoina ituaiga e pei o Versilia, Esperanza, Abracadabra, Cherry Brandy, Blush, Orient Express, Black Baccarat, Princess of Monaco, Paul Bocuse, Luxor.

Lenei ituaiga rosa manaʻomia lelei tausiga. Ma afai e te faia le taumafaiga talafeagai, oe o le a fiafia i le fuga o nei matagofie rosa i taimi uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: NANA: Black Stones - Rose (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com