Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻaleleia lau aitalafu tala faʻasolopito: faʻatonuga mo le faʻasaʻoina o lau aitalafu talaʻaga + 6 auala e faʻaleleia atili ai (faʻafoʻi) CI

Pin
Send
Share
Send

Talofa lau au faitau o Manatu mo le Ola! Lenei aso o le a tatou talanoa e uiga i le faʻasaʻoina o lau aitalafu talafaʻasolopito, e pei o, faʻafefea ona faʻaleleia lau aitalafu talaʻaga ma pe mafai ona faʻaleleia (faʻafoʻi) CI pe a fai ua leaga.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

A maeʻa ona faitau lenei tusitusiga mai le amataga e oʻo i le iʻuga, o le a e aʻoaʻoina foʻi:

  • o a mafuaʻaga mo le leaga aitalafu talaʻaga;
  • fia o aitalafu talaʻaga teuina i le BCH;
  • auala e kilia ai aitalafu talaʻaga ma pe mafai ona kilia ia i Lusia;
  • lea MFI e sili ona faʻafesoʻotaʻi e faʻaleleia atili CI.

I le faaiuga o le tusitusiga, matou masani taliina fesili sili ona lauiloa i luga o le mataupu o loʻo iloiloina.

O le a tuʻuina atu le lomiga o le a aoga e le gata mo i latou o latou aitalafu talaʻaga ua maeʻa faʻaleagaina, ae faʻapea foi mo i latou e masani ona faia ni nonogatupe.Ia tatou o loa!

Faitau pe faʻafefea ona e faʻasaʻo ma faʻaleleia (toe faʻafoʻi) lau aitalafu talaʻaga, e mafai moni ona faʻamamaina atoatoa, o a auala o loʻo i ai e faʻasaʻo ai lau tala faʻasolopito - faitau la matou faʻalauiloa.

1. O le a le taua o le aitalafu talaʻaga aitalafu 📝?

I le faʻagasologa o le faia o se faʻaiuga i le ono mafai ona tuʻuina atu se nonogatupe i se tagata o tausia, muamua o mea uma, o le faletupe iloiloina lona faʻatagaina. O le faʻailoga taua o tala faasolopito.

O se igoa faʻaleagaina, le faʻamalieina faʻataunuʻuina o mea tautupe i le gaioiga o le tautuaina o nonogatupe muamua e mafai ona avea ma faʻalavelave tele i le mauaina o nonogatupe i le lumanaʻi.

E taua le iloa! O apili taʻitasi i se faʻalapotopotoga tau tupe e tatau ona tusia i le aitalafu. Tusa lava pe teena le nonogatupe, o le faʻamatalaga e uiga i le talosaga o loʻo atagia mai i tala o aitalafu.

Mo le avanoa e maua ai tupe mo faʻatauga tagata, faʻatauga o taʻavale ma mokesi ia maualuga ↑, e tatau tala lelei aitalafu lelei... E oʻo lava i se agavaʻa pisinisi manatu ma se maualuga-lelei poloketi, aitalafu faʻalapotopotoga o le a teʻena faʻatupeina pe a fai i le taimi ua tuanaʻi le tagata nonoina faʻafitauli i le faʻataunuʻuina o noataga.

O le sootaga o le tagata nonoina tupe ma faletupe i Lusia ua faʻatonutonuina tulafono feterale "I aitalafu talafaasolopito"... O le gaioiga lea e fuafuaina mafuaʻaga mo le galue ma faʻamaumauga i luga o le igoa taʻuleleia o le tagata nono. Faʻafetai i le taliaina o le tulafono igoa ua faʻaititia nei le lamatiaga o tagata aitalafu, ma ua faʻaleleia atili le puipuiga a le tagata o tausia e le setete.

O nisi tagata maʻi o loʻo mautinoa o loʻo faʻaleagaina a latou talaʻaga o aitalafu e fia iloa le taimi e "aveʻesea ai". O le mea moni, o le tali i lenei fesili e foliga mai e le fiafia ai tagata nono tupe le mafaufau.

O le aitalafu ofisa teuina faʻamatalaga i luga o le faʻataunuʻuina o noataga mo 15 tausaga mai le aso na mulimuli suia ai le faʻamaumauga.

Seʻi vagana ua pasi talu mai le taimi o soliga 15 tausaga, faʻamatalaga e uiga ia latou o le a faʻaleaogaina. O le mea lea, afai na i ai talu ai nei solitulafono, o le ono mafai ona maua se filifiliga lelei i talosaga nonogatupe e laʻititi.

O faʻamatalaga taʻuleleia o le tagata nonoina tupe o loʻo teuina i totonu ofisa o aitalafu (faapuupuuina BKI). O se faʻalapotopotoga faʻapisinisi, o lona mafuaʻaga o le tuʻuina atu o faʻamatalaga tautua mo le fausiaina, teuina ma faʻagaioiga o faʻamatalaga, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o lipoti ia latou pe a talosagaina.

Ina ia iloa poʻo fea ofisa e faʻamautuina ai faʻamatalaga e uiga i se tagata nonoina se tupe, e tatau ona e iloa le tulafono o le mataupu o le tala faʻasolopito o aitalafu. Na matou talanoa auʻiliʻili i se tasi oa matou tusitusiga.

O mafuaʻaga autu o le leaga tala faʻasolopito aitalafu

2. Aisea e ono leaga ai le tala faʻasolopito - 5 mafuaʻaga autu

O le mea moni, o le tausisia o se le atoatoa aitalafu talaʻaga e le o se faigata. Ua lava lava le faʻamalieina faʻatinoina o aitalafu aitalafu faia, e puipuia ai ma le fuafuaina faʻaseseina o faʻamatalaga e uiga ia te oe lava. Afai e te mulimuli i nei tulafono faigofie, o le a le mafai ona e faʻaleagaina lou igoa taʻuleleia.

I le taimi nei, tasi e mafai ona iloga 5 mafuaʻaga autu, lea e masani ona faʻaleaga ai le tala faʻasolopito o tagata nono tupe.

Mafuaʻaga 1. Tuai pe le atoa totogi

I le faʻagasologa o le tuʻuina atu o se nonogatupe, o loʻo nonoina tupe e saini ma le faletupe maliega nonogatupe, o se vaega taua o totogiina taimi.

E taua le manino ona tausisi i lenei pepa, ia totogi e tusa ma le taimi ma le aofaʻi o loʻo faʻailoa mai i totonu. Aua neʻi galo e oʻo lava i ni nai aso o le faʻatuai ma underpayment o na o ni nai rubles o le a le lelei aʻafia ai lau aitalafu talaʻaga.

Mafuaʻaga 2. Le mauaina vave o tupe i le faletupe

Tele faletupe ofoina eseʻese metotia totogiina. Pe a faʻaaogaina ia mea taʻitasi, e tatau ona e mafaufau vaitaimi o le lesitalaina... E taua le manatuaina o le taimi o le totogiina ua manatu o le taimi pe a fai o aitalafu i le teuga tupe, ae le o le taimi na lafoina ai.

Afai o le tupe e teuina i le aso ua faʻailoa mai i le faʻasologa, ma le vaitaimi o le faia o togi i ni nai aso, o lenei mea moni o le a avea foi ma soliga ma o le a le lelei le aʻafia ai le igoa taʻuleleia.

Mafuaʻaga 3. Manatu vala

O nisi taimi e mafai ona faʻaleagaina tala faʻasolopito ona o mea sese a le tagata faigaluega a le faletupe poʻo le tagata lava ia. Ua lava na o le faia o se mea sese i le igoa o le tagata nono, le aofaʻi o le totogiina poʻo le aso faʻatulagaina ina ia faʻaleagaina ai le igoa taʻuleleia. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona e vaʻaia ma le faʻaeteete pepa na sainia.

E le gata i lea, Ua fautuaina e tagata atamamai le siakiina o lau talaʻaga i tausaga taʻitasi (aemaise lava talu mai lena taimi 1 e mafai ona e faia faʻatasi ile tausaga e leai se tau). Na matou tusia e faʻafefea ona suʻea lau aitalafu faʻasolopito mo le leai o se totogi i igoa mulimuli e ala i le Initaneti i le tusitusiga mulimuli.

Mafuaʻaga 4. Faʻasese

I le vaega o aitalafu, o le pepelo e masani lava. O lona aʻafiaga i talaʻaga o aitalafu e le tatau foʻi ona faʻateʻaina.

O lesi foi mea: E i ai mataupu pe a faʻatulafonoina maua e tagata faʻasese se nogatupe faʻaaogaina le tusifolau o se tagatanuʻu. E masani lava, latou te leʻi totogiina. O lona iʻuga, o le talaaga o aitalafu o le tagata o loʻo ia latou tusi folau na faʻaleagaina e lenei mea moni.

Mafuaʻaga 5. Le manuia faʻatekinolosi

O le ono iai o ni mea faʻapitoa e le mafai ona taofia. A totogi, atonu ei ai paʻu i le nofoaga tutotonu ma polokalama... O lona iʻuga, o le a le taunuʻu le totogi pe o le a le taunuʻu mai i le taimi saʻo.

Tusa lava pe fai se suʻesuʻega ma ua faʻamaonia e le tuuaʻia le tagata o tausia le soliga o aiaiga o le totogiina, o faʻamatalaga e uiga ia te ia atonu ua uma ona lafo atu i le BKI. Ina ia mafai ona puipuia le aʻafiaga o ia mea moni i luga o le aitalafu talaʻaga, e taua le siaki i taimi uma.


E ui lava i le mea moni o faʻamatalaga i talaʻaga aitalafu o loʻo teuina mo se taimi umi, aua neʻi e manatu o soliga uma e i ai le tutusa aafiaga... E masani lava o le tuai i totonu 1 aso mo 10-o le tausaga nonogatupe e le mafai ona faʻatusatusa i se maeʻa le toe totogiina pe a maeʻa ni nai masina.

E le o tagata uma o loʻo aofia i le lisi o credit bureaus ona o le solia o tuutuuga o nonogatupe totogi. O isi taimi o "faʻasalaga" e leʻi faia ni nonogatupe pe totogiina i le taimi saʻo.

O le mea moni o le leaga le totogiina o aoga, faʻapea foʻi ma lafoga, e mafai foi ona afaina ai lau tala faʻasolopito aitalafu. Liliu atu lena o le igoa taʻuleleia e aʻafia i le faʻataunuʻuina o mea uma tautupe tautupe, ae le naʻo aitalafu.

3. E mafaia ona faʻamamaina (kilia) tala o aitalafu ✂?

E le mafai ona aveʻesea ni faʻamatalaga mai le tala faʻasolopito o aitalafu, ae le gata i lea, ia matua aveʻesea atoa le faʻamatalaga e uiga i le tagata nono. Uma faʻamatalaga teuina i le BKI lisi i lalo o le ogaoga puipuiga tele-tulaga.

Naʻo se vaega toʻaitiiti o tagata faigaluega faʻatuatuaina e mafai ona mauaina faʻamatalaga. E le gata i lea, o gaioiga uma latou te faia e faʻamaumauina i le polokalama. E tusa ai ma tulafono a Lusia, o faʻamatalaga e uiga i le tagata nono mai i le BCH o loʻo teuina mo 15 tausaga talu mai le suiga mulimuli.

E tatau ona malamalama i ai e i ai ni suiga ua faia naʻo i le talosaga a le tagata ma faʻatasi ma lana maliega tusitusia. E le faʻatagaina e faʻalapotopotoga tupe ona tutoʻatasi e talosagaina faʻamatalaga mai tala o aitalafu, atoa ai ma le tuʻuina atu o talosaga mo lona suiga pe a leai se maliega talafeagai a le tagata nono tupe.

Faʻavae i luga atu, tatou mafai ona faʻaiʻuina o soʻo se faʻalapotopotoga e fai mai e mafai ona aveʻesea le lelei faʻamatalaga mai aitalafu talaʻaga o le mea moni masani scammers.

Nisi kamupani, ina ua mauaina le faʻatagaina aloaia o le tagata maʻi, fesili le ofisa mo faʻamatalaga e uiga i lana aitalafu talaʻaga. Ina ua maeʻa ona mauaina le lipoti, latou te suʻesuʻeina ma le faʻaeteete i le suʻeina o ni puʻupuʻu e faʻatele ai le faʻailoga a le tagata nono. E masani lava, o lenei faiga e umi. E le gata i lea, o ia kamupani latou te le galulue fua. O le mea lea, o le tagata faʻatau e tatau ona faʻailoa mai se aofaʻi tele mo le faʻamamaina o aitalafu talafaʻasolopito ma isi tutusa tautua.

4. Faʻafefea ona faʻasaʻo mea sese i tala faʻasolopito aitalafu ✍ - auala e faʻasaʻo ai mea le saʻo

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga mo le faasaʻoina o se mea sese i lau aitalafu talafaasolopito

O le tala faʻasolopito o aitalafu e mafai ona faʻaleagaina e le gata i le tulaga le lelei o le faʻatinoina o a latou tupe. O le faʻamatalaga e ono aofia ai mea le saʻo e faʻasese ai.

Tele o taimi, sese mafai ona mafua mai i se tasi o ituaiga nei:

  1. Faʻamatalaga saʻo e uiga i le tagata nono. Tele o taimi, sese tupu mai i aso ma nofoaga fanau ai, tuatusi nofomau, i tusitusiga faigata faaiu, igoa ma igoa ogatotonu... O na mea le saʻo e le faʻapitoa faʻafitauli. Afai e maua, e vave ona aveʻesea e aunoa ma ni faʻafitauli.
  2. Faʻamatalaga e uiga i nonogatupe e leʻi totogia. O isi taimi tagata faigaluega o faʻalapotopotoga tupe, poʻo le a lava le mafuaʻaga, aua le lipotia i le BCH ua maeʻa totogiina e le tagata nonoina le nonogatupe. O le tele o taimi, o tulaga faʻapena e tulaʻi mai pe a le maua le laisene o le faletupe ma faʻamautuina se pulega le tumau. I se tulaga faʻapea, o faʻafitauli ma talaaga o aitalafu e aliaʻe mai e aunoa ma se sese o le tagata nono tupe.
  3. Manatunatuga i le talaʻaga aitalafu o faʻamatalaga e uiga i nonogatupe e leʻi mauaina e le tagata o tausia. Lenei ituaiga o le saʻo o se tasi o sili ona le lelei. Tagata nono tupe, pe a suʻesuʻeina le lipoti i luga o latou aitalafu talafaʻasolopito, mafai ona maua ai i totonu o ia amioga le lelei i luga o nonogatupe latou te le faʻasalalauina. E masani ona faʻamatalaina lenei mea e 2- mo mafuaʻaga - faatamala o tagata faigaluega faletupe ma mea moni o le taufaasese.

Afai e maua ni mea sese i le lipoti o tala o tupe aitalafu, e tatau ona e lafoina loa i le BCH faʻasilasilaga e uiga i ai. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻapipiʻi o kopi o pepa ma tusi pasi i ai, e faʻamaonia ai le moni o faʻamaumauga sese. O ia kopi e tatau ona faʻamaonia e se notary ae leʻi lafoina.

Ua faʻamautuina faʻatulafonoina lena E iai le aiā a tagata faigaluega a le BCI i le 1 masina. I tulaga pe a manaʻomia, o le faletupe e mafai ona aofia ai i le suʻetusi, lea na auina atu ai le feeseeseaiga faamatalaga i le ofisa.

A maeʻa le suʻesuʻega, o le a lafoina se tali aloaia i le tagata nono. Afai e le o faamalieina le tagata o tausia i le manatu na maua, e ia te ia le aia tatau e talosaga ai i le faamasinoga e foia ai lana mataupu.


Pe a filifili e faʻasaʻo lau aitalafu talaʻaga, taua e manatua, e mafai ona suia naʻo le faʻamatalaga na aliali mai i le faila a le tagata nono sese. E leai se aoga o le taumafai e tipi ese faʻamaumauga le lelei e moni. Taimi i lenei gaioiga o le a maimau.

Faʻamaonia auala e faʻaleleia ai lau aitalafu talaʻaga pe a fai e te le tuʻuina atu nonogatupe

5. Faʻafefea ona faʻaleleia lau talaʻaga o aitalafu peʻa fai ua faʻaleagaina - TOP-6 auala e faʻaleleia atili ai le leaga CI 💸

Afai, pe a talosaga mo se nonogatupe, e masani ona maua e le tagata o tausia ia teena, atonu o faʻalapotopotoga tau tupe e masalosalo e uiga i lona solvency. Tele taimi latou te fesoʻotaʻi ma faʻafitauli i le tala faʻasolopito o aitalafu.

Peitai, aua neʻi e manatu afai ua faʻaleagaina lou igoa taʻuleleia, o le a le mafai ona toe maua sau nonogatupe lelei. O le mea moni, e tele ni metotia galue e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻalelei lau aitalafu talaʻaga.

Metotia 1. Faʻaaoga se polokalame faʻapitoa e faʻaleleia ai lau talafaʻasolopito o aitalafu

I aso nei, e toʻatele tagata faʻatau tupe e leaga aitalafu talaʻaga. I tauiviga mo tagata taʻitoʻatasi, atinaʻe faʻaputugatupe atinaʻe polokalame faʻapitoa e faʻaleleia ai le taʻuleleia... A maeʻa ona pasi ane, e mafai e le tagata maʻi ona faʻamoemoe i se ofo lelei mo le mauaina o se nonogatupe.

O lesi foi mea: Polokalame "Credit Doctor" mai Sovcombank... O le ute o le metotia o le faʻasologa faʻatinoina o le tele o nonogatupe ma le faʻasolosolo faʻateleina aofaʻi. Ile iʻuga ole polokalame, a faʻamaeʻaina ma le manuia, e ono faʻamoemoe le tagata nonoina tupe e maua se faʻaunegatupe sili ona lelei ile averesi o le tului ile maketi.

Metotia 2. Maua sau credit card

O se tasi o auala sili ona faigofie ma taugofie e faʻaleleia ai lau aitalafu o le gaosi pepa aitalafu... I lenei tulaga, oe tatau ona filifilia faletupe e sili ona le manaʻomia tagata ono faʻatau. Na matou tusia i se tasi oa matou tala e uiga i le mea o loʻo tuʻuina atu ai credit cards faʻaaoga ai se tusi folau ma se tali vave i luga ole laiga.

Se polokalame mo le faʻasaʻoina o tala o aitalafu i le faʻaaogaina o se credit card

O le auala pito sili ona faigofie o le mauaina o se credit card mai le financial institution o loʻo tautua ai le card card, o loʻo aʻafia i le faʻatosina mai o tagata, poʻo le faʻalauiloaina o se fou mea tau nonō.

Ae ia manatua ina ia mafai ona faʻasaʻo le igoa taʻuleleia, oe tatau ona faʻaalu masani tupe mai le tapulaʻa credit card, toe faʻaleleia i se taimi talafeagai. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e faʻamoemoe e faʻaopopo lau aitalafu faʻatapulaʻa.

A filifilia mai le tele o polokalame mo le tuʻuina atu o credit cards, e tatau ona e uaʻi atu i vaega nei:

  1. Grace vaitaimi, lona iai ma lona umi. I le tulaga o le leai o se tupe faʻaalu o tupe ma latou toe foʻi mai i le vaitaimi o le alofa tunoa, e le totogia le tului. I nisi tulaga, o se vaitaimi ole alofa tunoa e faʻaavanoaina mo le toʻesea o tinoitupe;
  2. Mataupu taufaʻapea foʻi ma le tausiga faaletausaga;
  3. Fua faatatau - o le maualalo o le tului ↓, o le laʻititi ↓ o le ova o totogi i luga o le pepa faʻatupeina ua tuuina atu o le a;
  4. Eseese paʻu. E iai ni ponesi poʻo se cashback i luga o le card?

A toe faʻatumuina se kata, e taua le mafaufau totoʻa i tulafono mo le fuafuaina o le aso faʻatulagaina mo le teuina o tupe. Talu ai latou te ono ese mai le faletupe i le faletupe, e le o se mea e masani ai mo tagata faʻatau le teuina o tupe pe a maeʻa le vaitaimi o le alofa tunoa ma le malamalama pe aisea na molia ai latou tului.

Afai e mumusu faletupe e tuʻuina atu se kata mo se aofaʻi tele i le taimi e tasi, e aoga le malilie i se laʻititi faʻatapulaʻa aitalafu. Afai e te tausisi pea i gaioiga - totogi masani ma le kata ma toe faʻatumu i se taimi faʻatulagaina, oe mafai ona faʻamoemoe i se faʻaopoopoga o le ↑ tapulaʻa i le taimi.

Metotia 3. Faʻaaoga se nonogatupe mai le faʻaputugatupe faʻaaogatupe

O leisi auala sili ona aoga e faʻaleleia ai lau aitalafu talaʻaga o mauaina o nonogatupe mai microfinance faʻalapotopotoga... O nei kamupani faʻaletupe e nonoina atu sina aofaʻi o tupe mo se taimi puʻupuʻu.

E mafai ona e mauaina saʻo le microloan i luga ole Initaneti i le faia o lau credit i se faletupe. A faʻapea e te faʻateleina ma faʻafoi i le taimi saʻo, oe mafai ona faʻamoemoe i le faʻasaʻoga o lau tala faʻasolopito o aitalafu.

Matua le lelei microloans o maualuga ↑ sili atu totogi totogi... I lenei tulaga, o le fua faatatau e masani lava ona faʻaalia o se aso taʻitasi, o lea e foliga mai i le tele o tagata o le pasene e fai lava laʻititi. O le mea moni, afai e te toe fuafuaina le tausaga faʻatulagaina, oe maua se sili atu totogi o le selau pasene.

E taua le suʻesuʻeina o au mea tau tupe e tusa lava pe e te leʻi mauaina se microloan. Tele taimi a maeʻa le masina e tatau ona e toe foʻi i 2 taimi sili atu nai lo le mauaina.

Afai e leai se mautinoa o le a mafai ona toe totogi le aitalafu ma le tului i le taimi, sili atu le aua le talosaga mo se microloan. A iai ni ou faʻafitauli ile totogiina o oe, e ono atili faʻaleagaina lou igoa taʻuleleia.

A faʻaaogaina microloans, e sili le nonoina o ni aofaʻi laiti mo se vaitaimi o ni nai aso. Faʻasolosolo totogiina o ia tele nonogatupe taʻitaʻia ai i le toe faʻatumuina o le aitalafu talaʻaga ma lelei faʻamatalaga. O lona iʻuga, e mafai ona e faʻamoemoe i ni tauaga e sili atu ona lelei mo nonogatupe masani. Mo faʻamatalaga pe faʻafefea ma o fea e maua ai se nonogatupe ma le leaga aitalafu talafaʻasolopito e aunoa ma ni tusipasi tupe maua, faitau le tala i le fesoʻotaʻiga.

Peitai, faʻaaogaina le auala faʻamatalaina, e tatau ona manatuaina o lena vave totogiina e microfinance faʻalapotopotoga ua vaʻaia o se le lelei. E tatau foi ona manatuaina o le lafoina o faʻamatalaga i le BCI o loʻo faʻatinoina masina taʻitasi pe 1 tasi i totonu 2 vaiaso.

Metotia 4. Faʻatau oloa e ala i tupe totogi

O se tasi o auala sili ona taugofie e faʻaleleia ai lau aitalafu o le faʻatau lea i au vaega o tupe. O lenei filifiliga e sili ona fetaui lelei mo i latou o loʻo fuafua e faʻatau se tau e sili ona taugata.

E leai se mea o le oloa e te faʻatauina. Ua uma ona tuuina atu aitalafu o oloa pe auauai, e taua le totogiina i latou i le taimi saʻo. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateleina faʻateleina le ono ono o se lelei filifiliga i luga o talosaga tuʻuina atu i le faletupe i le lumanaʻi.

Se filifiliga lelei 2-e mafai ona avea polokalame faʻaigoa pepa faʻaopoopo... O ia talosaga na faʻalauiloaina talu ai nei e le tele o faletupe. Ina ia mafai e se oloa ona fesoasoani e faʻasaʻo lau aitalafu talaʻaga, e taua le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o au mea tau tupe ma aua le solia le totogiina aso faʻatulagaina.

Metotia 5. Alu i le faamasinoga

E pei ona matou uma ona fai atu, o le tagata nonoina tupe e le o taimi uma e tuʻuaʻia ai mo faʻafitauli ma le igoa taʻuleleia. I nisi tulaga, o le faʻamatalaga saunia i le lipoti ono sese.

Afai e te maua ni mea le saʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua aitalafuo ai na mafua ai ona latou ioeina. Afai e teʻena le teuteuga, e tatau ona e faifaimea faʻatasi ofisa o aitalafu ma ma e le faamasinoga.

I le tele o tulaga, o faʻamatalaga i talaʻaga o aitalafu e suia i luga o faʻavae o le faʻaiuga a le faʻamasinoga pe a oʻo ni mea sese ona o mafuaʻaga nei:

  • polokalama faakomepiuta ma faʻaletonu le aoga i le taimi o faʻagasologa o le nonoina le totogiina;
  • gaioiga pepelo;
  • mea sese a tagata faigaluega o le aitalafu faʻatupeina nafa ma le fesiitaiina o faʻamatalaga i le BCH.

Ae le i amataina le faamasinoga, e faamalosia faʻamasinoga i luma o le faʻamasinoga faatasi ai ma le aafia ai o credit credit bureaus.

Metotia 6. Fai se teuga tupe i le faletupe

Ina ia faʻatupuina le talitonuina i le tagata nonoina tupe, oe mafai ona faʻatulaga se tupe teu. Ioe, o lenei filifiliga e manaʻomia ai se aofaʻi o tupe. Tulaga lelei, o le tupe teu e tatau ona toe faʻatumuina masani.

E masani a, faletupe ofo atu latou tagata faʻatau ma se teugatupe e faʻatupe ai se nonogatupe luga o sili lelei faaupuga.

Tusa lava pe leai ni faʻaputuga matuia, e mafai ona e mauaina se teuga tupe faʻatasi ma le ono mafai ona toe faʻatumuina ma se vaega toʻesea i le vaitaimi atoa. I le tusiaina o sea maliega, o le a totoe e totogi se vaega o le totogi i le teuga tupe. Afai e tatau ai, o tupe e mafai ona aveʻesea e aunoa ma ni faʻafitauli.


Uma auala faʻamatalaina i luga faʻatagaina oe e suia lou aitalafu talafaʻasolopito mo le sili atu. Peitai, oe le tatau ona faʻamoemoe vave taunuʻuga. O le faʻaleleia atili o lau tala faʻasolopito o se mea umi ma galue malosi i taimi uma.

Faʻasaʻoina lau talaʻaga aitalafu ma microloans i le 3 sitepu

6. Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le talaʻaga o aitalafu ma se nonogatupe - lea laʻasaga ma lea laʻasaga faatonuga 📋

A o e filifili e faʻaleleia lau aitalafu talaʻaga, o le muamua laasaga o le filifilia o se paʻaga kamupani o le a fesoasoani ia te oe e faia lenei. Ina ia aloese mai faʻafitauli pe a filifilia e fiafia i microloans, matou te fautuaina oe e faʻaoga ia faʻatonuga o loʻo i lalo.

Vaega 1. Filifilia o se microfinance faʻalapotopotoga (MFI)

Ae e te leʻi alu i le lesitalaina o se microloan, e tatau ona e faamasani ia te oe lava i le faʻamatalaga e uiga i kamupani mo lona tuuina atu. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le suʻesuʻeina o le igoa taʻuleleia o le MFI, faʻapea foi ma le sailia o le CHB e galue ai.

Ina ia iloiloina le faʻavasegaina o se microfinance faʻalapotopotoga, oe manaʻomia le uaʻi atu i faʻailoga nei:

  • vaitaimi o galuega i le maketi tau tupe Rusia;
  • le iai o lala i 'aʻai' eseʻese o le atunuʻu;
  • suesue tagata faʻatau iloiloga.

E le fautuaina e tagata popoto talosaga mo se nonogatupe i le kamupani muamua e oʻo mai, tusa lava pe foliga mai o tuʻutuʻuga i totonu e lelei.

E sili le suʻesuʻeina o tuʻutuʻuga a le itiiti ifo ma le 3 MFOs ma tusi se faʻaiuga e faʻavae i tulaga ia o loʻo mulimuli mai:

  1. Galulue faʻatasi ma le BKI. E sili le apalai mo se nonogatupe mai se microfinance organisation, e lafo ai faʻamatalaga i le CRI, o loʻo iai faʻamatalaga e uiga ia te oe. O le isi filifiliga o le paʻaga ma MFI e lafoina faʻamatalaga i le tele o ofisa.
  2. Faigofie o le mauaina o se nonogatupe. E taua le iloiloina o a metotia o loʻo faʻaaoga e le tautua. O le tele o taimi, o tupe e tuʻuina atu i tinoitupe poʻo luga ole laiga i se faletupe. I le mataupu muamua, e aoga le fesili muamua pe o fea le ofisa o le MFI.
  3. Tupe faʻaalu i le nonogatupe. Nisi o microfinance faʻalapotopotoga faʻailoa mai le tau faʻasese - i le tulaga o se ova totogi pe na o se maliega e toʻaititi nonoina faitau ao leʻi apalai. I le taimi e tasi, o le tele o MFIs ei ai se calculator i luga o la latou 'upega tafaʻilagi e faʻatagaina ai oe e fuafua le ova ova. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e auʻiliʻiliina faigofie pe fia se tau o le a faʻaalu ai.
  4. Resitalaina faaletulafono o se nonogatupe. Ua fautuaina e le au atamamai e tusa lava a e leʻi tuʻuina mai le tusi talosaga, talosaga se faʻataʻitaʻiga maliega mai le MFI ma suʻesuʻe ma le faʻaeteete. I lenei tulaga, e aoga le uai atu i le i ai o le mea e taʻua taofi mea... Ma, i tulaga pe a fai o le konekalate faailoa le manaʻoga e tauto meatotino taua, tagata tomai faapitoa le fautuaina e malilie i lena nonogatupe.
  5. Avanoa ma aofaiga o faʻaopopo komisi. E taua le iloa pe o loʻo faʻatupeina e le kamupani nonoina se totogi mo le mauaina o se nonogatupe, tuuina atu tinoitupe, taliaina totogi.

Vaega 2. Lafoina o se talosaga mo nonogatupe

A filifilia le microfinance organisation, e tumau pea ona tuʻuina atu talosaga... Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e asia le ofisa o le kamupani. E taua le ave ma oe tusifolau, ma pepa lona luafaailoaina le tagata.

Peitaʻi, e sili atu ona talafeagai le faʻaoga i luga ole laiga. Lenei aso, tele MFIs maua lenei avanoa. O pepa e masani ona manaʻomia tusa 30 minute.

E le fiu tagata popoto e faʻamanatu tagata nono a o le i sainia le konekalate e tatau ona faitau ma le faʻaeteete mai le amataga e oʻo i le iʻuga.

I le taimi lava e tasi, e taua le siaki e leai ni faʻailoga o le tulaga pe a le totogia le aitalafu, o le a nonoina tupe e tatau ona faʻaliliu atu ana meatotino i le nonoina atu. Oe tatau foi ona mautinoa o le fua faatatau mo le faʻatupeina o le nonogatupe e ogatasi ma le ofa.

O le taua tele i le mauaina o se loan o sala tupe... O le mea lea, faʻamatalaga e uiga ia latou tatau ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete, maitau le tuʻutuʻuga o faʻatasiga ma le aofaʻi o faʻasalaga.

A faʻamaonia tuʻutuʻuga o le maliliega, e totoe lava e saini le maliega ma mauaina toe totogiina taimi... E taua le faʻamalamalama muamua pe o a metotia o le teuina o tupe e mafai ona faʻaaogaina ma filifilia filifiliga sili ona lelei.

Totogi mafai ona faia i auala 2:

  1. vaega i taimi masani;
  2. aofaʻi tupe i le iʻuga o le kuata.

Vaega 3. Mauaina ma le toe faʻafoʻi tupe

Ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o metotia e le o ni tinoitupe e maua ai tupe - i se pepa faletupe, i-atotupe, tupe oka... A o faʻaaogaina ia filifiliga, e taofia pea e le tagata nonoina faʻamatalaga molimau o le aofaʻi na mauaina.

A maua tupe, e taua le faʻatonutonu lelei. I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona mafaufau i tuʻutuʻuga o le faʻafoʻi faʻavaeina e le konekalate. Afai e leai ni lisiti tautupe e fuafuaina i le aso atofaina, e aoga le sefeina o le aofaʻi na mauaina mo le ono mafai ona faia se totogi.


🔔 Taua e manatua, o le solia o tuutuuga o le toe faʻafoʻi mafai atili faʻatupuina le tulaga i le faʻaleagaina aitalafu talafaʻasolopito. O le mea lea, o taimi faʻatulagaina mo le totogiina o totogi e tatau ona faʻaaloalo. I le taimi o le totogiina gaioiga, oe tatau ona vaʻaia lelei le faʻasaoina o pepa faʻamaonia le teuina o tupe.

7. TOP-3 MFIs mo le faʻasaʻoina o tala o aitalafu 🏦

E tele se taimi e alu ai e tutoʻatasi e suʻesuʻe ma faʻatusatusa aiaiga o nonogatupe a nisi o MFO. Ina ia faʻafaigofieina lenei galuega, mafaufau TOP-3 kamupani, o loʻo i ai se tulaga lelei igoa ma tulaga lelei.

1) Esaema

Kamupani Esaema ofa e maua le muamua nonogatupe matua saoloto. Faatasi ai ma le toe fai togi, amata tului faaputuputu.

I tulaga o le tau faʻaletausaga mo le faʻaaogaina o tupe i le taimi 15 aso e tatau ona totogi atili 700%... A maua sau loan i luga 30 aso, o le fua faatatau o le a seti pe a ma le 600% faaletausaga

E saoloto tagata aitalafu e filifili pe faʻafefea ona maua tupe mo faʻamaonia apalai.

E mafai ona e maua tupe i auala eseʻese:

  • tinoitupe;
  • i le teuga tupe pe i se faletupe;
  • Qiwi atotupe;
  • tupe lafo e ala i le Fesoʻotaʻiga polokalama.

E mafai ona e totogiina i tinoitupe, i credit card, faʻapea foi i le meli poʻo le faletupe fesiitai. Mo se uluaʻi suʻesuʻega o aiaiga o le maliega, o le maliliega e mafai ona aumaia i luga o le MFI 'upega tafaʻilagi. O loʻo faʻapipiʻiina foʻi tala faʻapitoa o nonogatupe iinei.

2) TupeMan

Mo le nonogatupe muamua TupeMan avatu se paʻu - 50% A maua se loan i le aofaʻi 10 000 rubles ua seti le tau ile 1,85% mo aso uma.

E mafai ona e mauaina tupe i se faletupe card poʻo teuga tupe, i tinoitupe, e ala i tupe transfer system. Totogi e faia e ala i totogiina terminals, e ala i le fesiitaiga mai se faletupe pepa poʻo teuga tupe.

Aua le fefe o le MFI o loʻo iloiloina e tuʻuina mai se faʻalautelega o pepa. I le faʻaopopoga i le konekalate, e tatau ona e saini maliega ma tautinoga.

3) E-kapisi

E-kapisi ofo atu foi tagata fou faʻatau faʻalauiloa faʻalauiloa. I aso nei, o loʻo iai le tuʻuga ile leai o se tului faʻaputuputu i le muamua nonogatupe.

E-kapisi mo nonogatupe faʻatulagaina nei tau:

  • i le taimi o le muamua 12 aso - 2,1% mo aso uma;
  • 1,7% mo aso taʻitasi mulimuli ane.

Manatua e leʻo iai se calculator a le 'upega tafaʻilagi a le MFO mo le fuafuaina o aitalafu faʻavae. O le mea lea, sili faʻamatalaga auʻiliʻili luga o le aofaʻi o overpayment mafai ona mauaina na o lau oe lava teuga tupe pe a uma le lesitalaina.

Oe mafai ona maua tupe, faʻapea foi ma le totogiina o se nonogatupe, faʻaaogaina pepa faletupe, ato faaeletonika pe tinoitupe... Fai mai le MFI o faamatalaga i luga o aitalafu uma ua faaliliuina i BKI.


Mo se manino atili, o loʻo faʻatupeina uma aiaiga i le iloiloina o le MFO i le laulau.

Lisi: "TOP-3 microfinance organisations ma nonogatupe aiaiga ia latou"

IFITulaga faʻapitoa o nonogatupeFua faatatauMetotia o le mauaina o tupeMetotia toe totogi
EsaemaMuamua nonogatupe e aunoa ma se tuluiMo se vaitaimi o 15 aso - sili atu700% i le tausaga On 30 aso - 600%I le faletupe poʻo le card, Qiwi atotupe, i tupe lafo e ala i le Fesoʻotaʻiga faigaTinoitupe, credit card, postal poʻo le faletupe transfer
TupeManSe paʻu 50% i tagata fou1,85% i le asoI se faletupe faletupe poʻo teuga tupe, i tinoitupe, ala i tupe faʻaliliuina faigaE ala i totogiina terminal, i le fesiitaiga mai se faletupe pepa po o teuga tupe
E-kapisiO le nonogatupe muamua ua faʻatuina mai e aunoa ma se tuluiI le taimi o le muamua 12 aso - 2,1% mo aso uma, 1,7% mo aso taʻitasi mulimuli aneI se pepa faletupe, i-atotupe poʻo tinoitupeAla i se faletupe pepa, e-atotupe poʻo tinoitupe

O le laulau e aofia ai talosaga * o faʻamaumauga suʻetupe faʻalapotopotoga, lea e tuʻuina atu faʻasaʻoga o tala o aitalafu ma microloans lugalaina.

* Mo faʻamatalaga lata mai i luga o tuutuuga mo le mauaina o nonogatupe, vaʻai i upega tafailagi aloaia a le MFO.

8. Faʻafefea ona faʻaleleia lau credit history pe a fai e te le avatua ni nonogatupe - 6 aoga fesoasoani 💎

O le mea moni, e leʻi leva tele atu, o le tele o faletupe na tuʻuina atu nonogatupe i tagata uma, e aunoa ma le siakiina o a latou soli, pe a latou tuʻuina atu se tusi folau.

Peitai, pei o le amataga2017 Ovaa aitalafu a tagata Lusia i faʻalapotopotoga faletupe na sili atu2 piliona piliona.

I le taimi e tasi, faʻamaumauga faʻaalia sili atu 50% O loʻo nonoina ni aitalafu fou e totogi ai aitalafu o loʻo iai.

O le iʻuga, e toʻatele tagata nono tupe latou te maua i se tulaga latou te lagona ai le teʻena o mea i soʻo se mea pe a tuʻuina ni a latou tusi talosaga. E le o toe talitonu le au nonogatupe ua mafai ona latou faataunuuina a latou galuega.

Ae o le tulaga mafai ona foia. Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona manino mulimuli i le fesoasoani o loʻo i lalo.

Motugaafa moni ile faʻafefea ona e toe faʻaleleia lau aitalafu talafaʻasolopito pe a fai e le foaʻi e faletupe ni nonogatupe

Motugaafa 1. Totogi lau aitalafu

Ua talitonu le au atamamai o le auala sili ona aoga ma i le taimi lava e tasi faʻatuatuaina auala e toe faʻafoʻi ai le faʻamaoni o le totogiina lea o aitalafu o loʻo i ai, mo lenei mafuaʻaga e tatau ona e uia ni laʻasaga:

Laasaga 1. Lafo se talosaga ile lisi tutotonu o aitalafu talaʻaga e saili ai poʻo fea CRI o loʻo iai faʻamatalaga e uiga ia te oe.

O le mea taua o faʻamatalaga e uiga i tala faʻasolopito o aitalafu e mafai ona teuina i le tele o ofisa.

Sili atu nai lo le 93% o aitalafu talaʻaga o loʻo tuʻufaʻatasia i le 4 sili ona tele ofisa: NBKI, Equifax, Russian Standard Credit Bureau, United Credit Bureau (OKB)

E faʻamoemoe lava i faʻalapotopotoga na tuʻuina atu ai nonogatupe. Faʻamatalaga mafai ona mauaina mai le CCCI e aunoa ma se totogi (seʻi vagana o le talosaga e faia e fai ma sui o le tagata nonoina e se faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga).

Laasaga 2. A ua sauni le tusi pasi mai le CCCI, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa faʻatupe, o le tagata lea o loʻo nonoina atu. O iina, e manaʻomia ai faʻamatalaga e uiga i faʻamatalaga ua avanoa.

O ofisa taʻitasi e tuʻuina mai se faʻasino fua 1 tasi i le tausaga. Ae i le taimi e tasi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se notary e faʻamaonia le saini luga o le talosaga. E masani lava, e tatau ona e totogia na ituaiga tautua.

O le tusi faʻamaonia o tala o aitalafu talafaʻasolopito o loʻo atagia mai ai faʻamatalaga i luga o le mea moni o le taliaina o faʻaunega o aitalafu. E le gata i lea, mo vaitaimi taʻitasi o lona umi e faʻailoa mai i aso.

Pe a talosaga mo se nonogatupe, e fuafuaina e faletupe le umi o le tolopo:

  • Afai e sili atu 30 aso, o mafuaʻaga na mafua ai le soliga o loʻo suʻesuʻeina, faʻapea foi pe ua aveʻesea i le taimi nei.
  • Afai e sili le tuai 90 aso, e ono teʻena se aitalafu fou.

E taua le malamalama o le CRI faʻaputuputu faʻamatalaga e uiga uma ituaiga o nonogatupe - tagata faʻatau nonogatupe, taʻavale aitalafu, mokesi, pepa.

Laasaga 3. Ina ua maua e le tagata nono tupe se tupe faaaitalafu i ona lima, ua uma ona ia iloa tonu le mea ma le aofai o aitalafu. O loʻo tumau pea ona faʻafesoʻotaʻi le tagata nonoina atu ma toe totogi le aitalafu.

Afai o le aitalafu ua faʻatau atu i se kamupani aoina, tagata atamamai fautuaina muamua o mea uma e manaʻomia mai ia maliliega feagaigalea na maua ai le mauaina. E le gata i lea, faʻatasi ai ma sea maliega, e aoga le alu i le faletupe e faʻamautinoa ai ua lata mai i le aso.

Laasaga 4. A totogi le aitalafu, e tatau ona faia se talosaga ma le ofisa o aitalafu e aofia ai faʻamatalaga talafeagai i le lipoti.

A maeʻa ona teuina le aofaʻi atoa o aitalafu, e taua le aua neʻi galo ona nono mai tagata faigaluega o se aitalafu faʻalapotopotoga poʻo se aitalafu kamupani aoinafesoasoani ua le toe avea le tagata maʻi aitalafu.

E le gata i lea, a maeʻa ona totogi, e tatau ona e teuina se pepa faʻamaonia le totogiina o tupe A le faia lea, e i ai le faʻalavelave e le taunuʻu le tupe i le nofoaga, ma e le totogia le aitalafu.

Motugaafa 2. Faʻafesoʻotaʻi le faletupe na avatua le pepa totogi

Lenei filifiliga mafai foi ona fesoasoani faʻasaʻo lau aitalafu talaʻaga ma faʻateleina le ono mafai o le faʻamaonia mo se loan loan. Ole mea lea e manaʻomia ai galuega ma se falefaigaluega o loʻo ia faʻatupeina ni tupe i se faiga e leʻo tinoitupe.

I le isi itu 3 masina o masani totogi i luga o le pepa, oe mafai ona taumafai e talosaga mo numera tala tupe... Afai e malilie le faletupe ma tuuina atu sea ituaiga pepa, e manaʻomia le faʻaaoga pea o le tapulaʻa faʻatapulaʻaina ma totogi taimi o le aitalafu.

O lenei auala faʻatagaina i totonu 12-36 masina e faʻaleleia ai lau talafaʻasolopito aitalafu. Ae ui i lea, atonu e le lava lea e maua ai se nonogatupe mo se aofaʻi tele. E ui i lea, ua mafai lava ona faitau i nai nonogatupe.

Taua e manatua, i le tele o tulaga, pe a siakiina se tagata nono, tagata faigaluega faletupe faʻalogo i faʻamatalaga lata mai i le aitalafu ofisa.

O le mea lea, o se aoga le mautinoa o le lesitalaina o nonogatupe i le taimi ua tuanaʻi, faʻapea foi ma latou taimi e totogi ai. Ma, malie malie se tala lelei o le a ufiufiina se leaga.

Motugaafa 3. Faʻaaoga le auaunaga a le MFI, toe totogiina aitalafu i le taimi tonu

Lenei filifiliga mo le faʻaleleia o lau credit history e fai si umi. Ae e faʻatagaina oe e matua faʻateleina le tulaga o le talitonuina o faletupe i le tagata nono.

o le mea autu lelei o lenei auala e na o le masani ai tusifolau... I le taimi e tasi, MFO, pei o isi tagata nonoina tupe, lafoina faʻamatalaga i le taimi faʻatumuina o noataga i ofisa o aitalafu.

Ina ia faʻaleleia lou tulaga taʻuleleia ma nonogatupe i le MFOs, e tatau ona e nono muamua se aofaʻiga minimum laʻititi, ma a maeʻa ona toe totogi, e mafai ona e siʻitia le tele o le nonogatupe o loʻo tuʻuina atu. A maeʻa lena, e tumau pea ona faʻateleina le faʻateleina o le aofaʻi ↑ ma faʻamalieina aitalafu i se taimi talafeagai.

Na iʻu lava ina ua tuanaʻi 6-12 masina, oe ua maeʻa ona taumafai e faʻafesoʻotaʻi le faletupe ma se talosaga mo se laʻititi nonogatupe. Faitau foi le tala i luga o le autu - "O fea faletupe le siaki aitalafu talaʻaga".

Motugaafa 4. Faʻasaʻo mea sese i lau talafaʻasolopito aitalafu

Pe a siakiina le lipoti i luga oa latou aitalafu talaʻaga, tagata nonoina e masani ona faʻaalia ni mea sese ma le le saʻo i totonu. O tulafono e faʻatagaina ai tagata faʻatau e faʻasaʻo faʻamatalaga e le moni.

O le faʻataʻitaʻiga o le a aofia ai laʻasaga nei:

  1. E manaʻomia e le tagata nonoina tupe ona lafo se talosaga i le ofisa o aitalafu. E taua le faʻaalia i totonu o faʻamatalaga e uiga i mea sese uma ma mea le saʻo e tatau ona suia.
  2. O le aitalafu na lafoina le feʻeseeseaʻiga faamatalaga na lafoina se apili e faʻamaonia le faʻamatalaga. I le taimi 2-x vaiaso, e tatau ona ia faʻasaʻo le aitalafu talaʻaga, pe tuʻu le suia, pe a fai o faʻamatalaga saunia e faʻatuatuaina.
  3. O le ofisa o aitalafu, i le isi itu, saunia ma lafo se lipoti i le tagata nono i le taimi 30 aso mai le aso na latou mauaina ai le talosaga.

E taua le malamalama lena tasi le tatau ona faʻamoemoe i le faʻasaʻoina faʻatuatuaina faʻamatalaga. O suiga e faia naʻo le mea moni o mea sese.

Afai e faʻafitia le faʻasaʻoga o mea le saʻo, e iai le aia a le tagata nono tupe e alu ai i pulega faʻamasino mo lenei mafuaʻaga.

Motugaafa 5. Maua se nonogatupe puipuia e meatotino ma maualuga tului

Afai o lau aitalafu tala faʻasolopito ua leai se faʻamoemoe ua faʻaleagaina, oe mafai ona ofoina meatotino taua i le tagata nonoina tupe e avea o se faamalumaluga e faʻateleina ai le ono ono o se faʻaiuga lelei i luga o le nonogatupe talosaga.

E taua le faʻamalieina e le meatotino manaʻoga nei:

  • auai i le tagata nonoina tupe i le aia tatau o le ona;
  • sa matua suavai, o lona uiga, e tatau ona manaʻomia i le maketi.

Afai e musu le tagata nonoina le totogiina o tupe, o le faletupe o le a vave ma e aunoa ma se faʻafitauli faʻatau atu le faamalumaluga ma o le a toe faʻafoʻi le aitalafu aitalafu. Sili ona masani ona faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe taavale ma le meatotino.

Peitaʻi, i le tulaʻi mai o ni faʻafitauli matuia i le tala faʻasolopito o aitalafu, e le mafai e se tasi ona faʻamoemoe i ni faaupuga lelei mo le faʻatagaina o se nonogatupe, e oʻo lava i le maualuga o le kolisi.

E foliga mai, o le tupe o le a tuʻuina atu i se maualuga fua faatatau, lea e mafai ona oʻo atu 50% faaletausaga Ae o se nonogatupe, ma le faʻatatau i le taimi e toe faʻafoʻi ai, e mafai ona maua faatosinaga lelei luga o le aitalafu talafaasolopito.

Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻafefea ma le mea e fai ai se nonogatupe malupuipuia e ala i fanua, faitau la matou tusitusiga.

Motugaafa 6. Faʻaaoga polokalama faʻapitoa faletupe

Ina ia faʻasaʻo lau aitalafu talaʻaga, oe mafai ona faʻaaoga polokalame faletupe faʻapitoa... A faʻaogaina ia mea, e ave e le tagata nono tupe le tupe na maua e totogi ai tautua e faʻaleleia ai le igoa taʻuleleia.

E ui lava i le mea moni o tupe i lalo o ia teugatupe polokalama e le tuʻuina atu i le tagata o tausia, e tatau ona toe faʻafoʻi mai. O le tele o le nonogatupe ma, tusa ai, totogiina faʻamoemoe le gata i le aitalafu faʻaputuga, ae faʻapea foi i le tulaga lelei o le aitalafu talaʻaga o se aitalafu faapitoa.


Mulimuli ane se isi fesoasoani tauaaua neʻi avatua tupe, pepa ma faʻamatalaga a le tagata lava ia i tagata taufaʻaleaga... E le faigata ona vaʻaia i latou: o ia tagata e mautinoa le faia o se nonogatupe ma fesili e totogi se komisi mo le faʻagaioiga o le tusi talosaga.

O ni tagata taufaʻasese e ofa e faʻaleleia lau aitalafu tala faʻasolopito mo tupe. O ia manatu faʻatosina e matua faigata lava, aua e naʻo le tagata nonoina tupe lava ia e mafai ona faʻaleleia le igoa taʻuleleia.

9. FAQ - Fesili e masani ona fesiligia

O le autu o le faʻaleleia atili o tala faʻasolopito o loʻo popole ai le toʻatele. E le gata i lea, i le gasologa o le suʻesuʻeina, tele fesili e masani ona tulaʻi mai. I le faaiuga o le tala, matou masani masani taumafai e tali le sili ona lauiloa mea.

Fesili 1. Faʻafefea ona ou faʻasaʻo laʻu talaaga aitalafu mo le tau fua i le igoa mulimuli e ala i le Initaneti?

Tele tagata nonoina tupe ma se igoa le lelei o loʻo tau mafaufau pe faʻafefea ona faʻaleleia a latou aitalafu talaʻaga i luga o le upega tafailagi e aunoa ma le totogiina o se komisi e ala i le tuʻuina atu naʻo o latou igoa mulimuli.

Peitai, e tatau ona malamalama i ai o a mea e mafai ona fai i luga ole laiga naʻo saili poʻo a faʻamatalaga o loʻo i totonu o le lipoti.

Tele kamupani i luga ole Initaneti ua ofo e faʻavave le mauaina o faʻamatalaga. Peitai, latou te le mafai ona faʻasaʻo le talaʻaga aitalafu faʻaaogaina naʻo le igoa o le tagata nono. O le sili latou mafai ona fesoasoani o le faufautua i le faʻaleleia o lou taʻuleleia.

I se isi faʻaupuga, toe faʻaleleia igoa faʻamanatu i naʻo le igoa mulimuli e ala i le Initaneti o le a le manuia... Tusa lava pe i tulaga e manaʻomia ai le faasaʻoga o mea sese, e tatau ona e saunia se afifi o pepa lagolago.

Fesili 2. O afea o le a toe faʻafoʻi ai le leaga tala faʻasolopito? O le a le umi e teuina ai i le ofisa faʻatupe?

A faia ni nonogatupe, e taua le manatua e uiga i lau aitalafu talaʻaga. Soʻo se soliga o noataga o le a aʻafia ai le igoa taʻuleleia o le tagata o tausia mo se taimi umi.

O le a le umi e toe faʻafou ai le aitalafu talaʻaga? Atoa zeroing o aitalafu talaʻaga o le a tupu naʻo i le 15 tausaga ina ua maeʻa le suiga mulimuli na faia i ai. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona lafoina ni suʻesuʻega i le CRI ma e tatau ona i ai ni nonogatupe fou.

Ae ui i lea, o soliga e toe setiina i le fuataga i le lata 5 tausaga. Ae o lenei foi, e i ai le taua tuʻuga - oe tatau ona masani ona faʻatulaga ni nonogatupe mo se laʻititi aofaʻi, taimi faʻataunuʻuina aitalafu ia latou.

Fesili 3. Faʻafefea ona kilia le aitalafu talaʻaga i le lautele faʻamaumauga?

E tele taimi e iai faʻasalalauga i luga ole Initaneti o loʻo ofaina e aveʻese le talaʻaga aitalafu pe faʻasaʻo le faʻamatalaga i le lipoti. O le mea e ofo ai, o le tele o tagata nono tupe o latou talaaga o aitalafu ua faʻaleagaina o loʻo talitonuina pea e mafai lea.

Taua e manatua, o tulafono Rusia e matua faʻatulafonoina le ono mafai ona fetuʻunaʻi le talaʻaga aitalafu. E mafai ona e suia naʻo i tulaga o mea sese ma mea le saʻo.

I Lusia, e leai se auala e faʻamama ai lau aitalafu talaʻaga i le loto. O le lipoti e faʻafouina i taimi uma, o lea e leai se tagata poʻo se kamupani e mafai ona faʻatosinaina le faʻamatalaga atagia i totonu.

O gaioiga a le BCI e faʻatulafonoina faʻatonutonu E le Faletupe Tutotonu o Lusia... Soʻo se faʻamatalaga e ulufale i totonu o le credit history pe a maeʻa ona faia se siaki mautinoa. Ioe, mea sese mafai ona tupu. Ae ui i lea, o latou avanoa e sili atu le maualalo ↓. Ia e iloa, e oʻo lava i le taimi na maliu ai le tagata nono, o loʻo teuina pea faʻamatalaga e uiga ia te ia 3 o le tausaga.

E aliali mai o le faʻatosinaina o faʻamatalaga i le tala faʻasolopito o aitalafu, ma e oʻo lava i le sili atu ona tapeina latou, e faigofie lava lē mafai... O le lipoti o se tala otooto ma faamatalaga e uiga i nonogatupe, le aofaʻi o aitalafu, faapea foi ma le faatagaina tuai.

Talaʻaga aitalafu i aso nei o se tasi o faʻailoga taua tele o le mafai ona totogi aitalafu o se ono mafai ona nono tupe. O le tele o aitalafu e faʻalogo iai. O le mea lea, e taua tele le taumafai e aua le faʻaleagaina lou igoa taʻuleleia.

Peitai, afai o lau aitalafu talaʻaga ua uma ona faʻaleagaina, e i ai le avanoa e toe faʻaleleia ai. Ae e tatau ona manatuaina o lenei o se umi umi gaioiga o le a manaʻomia ai le tele o taumafaiga mai le nonoina.

I le iuga, matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona siaki ma faʻaleleia lau tala tupe aitalafu:

Pau na o mea mo tatou.

Matou te moomoo i le aufaitau o le mekasini mekasini Manatu mo le Ola ia i ai se lelei aitalafu talaʻaga. Afai e leaga, matou te faʻamoemoe e mafai ona e toe faʻavave vave ma faigofie.

A i ai ni au fesili, manatu poʻo ni faʻaopoopoga i lenei mataupu, ona tusi lea i manatu o loʻo i lalo. Matou te faʻafetai foʻi pe a e tuʻuina atu le tusitusiga i au uo i upega tafailagi. Seia leisi taimi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lesona 9: O le Tusi o Kenese o le Faavae lea o le Foafoaga a le Atua Vaega 2 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com