Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Masani ma le matagofie obese adenium

Pin
Send
Share
Send

Adenium o se lauiloa, matagofie i lona fugalaʻau, lauiloa taʻutaʻua Impala Lily, Desert Rose poʻo Star o Sabinia. Toetoe lava 50 ituaiga o Adenium e iloa, ae o fai togalaau e toto Adenium Fat i le fale.

Le isi, matou te taʻuina atu ia te oe i auiliiliga e uiga i lenei laʻau: moli, faʻasūsū, vevela, palapala. O a puipuiga e tatau ona e iloa pe a toto se fugalaʻau, faʻafefea ona mataʻutia. Vaega o le ola i le fanua tatala. O a ni auala o le toe fanaufouina. Oe o le a aʻoaʻo foʻi e uiga i faʻamaʻi masani o tagata ese.

Faʻamatalaga botani ma lona lamatiaga

Adenium Fat (Adenium Mafiafia) o se ituaiga o laʻau maualalo poʻo semi-shrubs o le aiga Kurtovaya. O se laʻau fugalaʻau matagofie, ma lona mafiafia i le pito i lalo o le ogalaau, tupu e oʻo i le 70 cm le maualuga i lalo o tulaga i totonu o le fale. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata i le lanu ma lona tumutumu poʻo le pupula luga. O le foliga o le lau ipu e lanceolate, o le laualuga e iila. O fugalaʻau e faʻataʻaliʻoliʻo, ma lanu mumu ulaula ma se moli mama.

Taua! E ui lava i le mea moni o le laʻau e teuteu, e oona. O lona sua e mafai ona ati i totonu o le paʻu i ala toto ma mafua ai 'ona. O nisi ituaiga Aferika e faʻaaogaina le Adenium e fausia ai aū oona. Adenium Fat e iloga i lona laʻititi tele faʻatusatusa i isi ituaiga o Adenium (faitau e uiga i le Arabum iinei, ma e uiga i le Obesum iinei).

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i ata o lenei teu fale.





Tausiga i le fale

Fat adenium o se unpretentious laau na mauaina lauiloa mo ona tulaga ese foliga vaaia. O lona monochromatic poʻo felanulanuaʻi fugalaʻau papaʻe, mumu, mumu poʻo burgundy, i le tuʻufaʻatasia ma se pusa mafiafia, foliga matua ese lava. Le lava faʻalelei e tausi ai, e manaʻomia lava le usitaʻia o nisi tulafono.

Moli

Malamalama lelei mo lenei laʻau o le ki i le ola maloloina tuputupu aʻe ma atinaʻe. Adenium e tatau ona teuina i faʻamalama i le itu i saute o le fale, ae o le susulu o le la, lea e alofa tele i ai, e mafai ona mu ai le ogalaau. I le vevela vevela, aemaise lava maualuga vevela, e sili atu le aveʻese o le ulo i se paolo laititi. Ina ia puipuia le pale mai le faalagolago i le malamalama mafuaʻaga, e taua le liliu le laʻau mai lea taimi i lea taimi.

Tusitusiga. Adenium manaʻoga mo moli tuusaʻo faʻalagolago i le vevela i totonu o le potu. O le maualuga o le vevela, o le sili atu malamalama e manaʻomia, aemaise lava i le vaitaimi o le totoina fatu.

I masina o le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina fesoasoani moli faʻasolosolo:

  • Moli uila e mafai ona 40, 60, 80 W. E fautuaina e faʻapipiʻi le tele o moli i le tuʻufaʻatasia ma faʻailo mo le maualuga tapulaʻa.
  • Photodiode phytolamps e sili ona lelei ae taugata.
  • Moli uila Phytoluminescent i foliga o tubes. E fai si taugata ma e iai se aoga o le photosynthesis, ae o lo latou pupula e faʻaosooso i tagata.

Faasusu

Mo faʻasusu, vai faʻaaogaina e faʻaaogaina, sili i le vevela o le potu. E manaʻomia tele le faʻamamaina i aso vevela o le taumafanafana, ma e le manaʻomia le faʻasusu soo i le taumalulu. I le vevela i luga atu o le 30 tikeri, e tatau ona susu pea le eleele, e taua tele lenei mo talavou, o totoina laʻau. Fuafuaina le manaʻoga mo susu e faigofie i le suʻesuʻeina o le eleele.

O le susū tele i le palapala o se tagata matua matua e le manaʻomia.

Vevela

O le vevela sili ona maualuga mo le ola lelei o Adenium mafai ona mafaufauina + 25-35 tikeri. E matua thermophilic ona o lona amataga saute. O le vaitaimi mai le tautotogo i le tautoulu, aemaise lava mo laʻau talavou, o le sili sili ona lelei taimi. Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le ea vevela, latalata i le taumalulu, Adenium alu i totonu o se setete malologa. I le taimi nei, o laulaʻau paʻu ese malosi, o nisi taimi atoa.

O le maualalo o le tau e afaina ai le laʻau, o lea aua le tuʻuina i potu e maalili ai le 10 tikeri, a faʻapea e pala le aʻa.

A faʻatupuina se laʻau i fale faʻaonapo nei, e le manaʻomia se faitauga faapitoa o le vevela mo mea o loʻo i totonu.

Taua! I maualuga vevela, sūsū tatau ona maualuga pe feololo, i maualalo vevela, faasologa, maualalo.

Substrate

O le eleele saʻo ua filifilia ose mea taua lea mo le totoina ole Adenium. E mafai ona e faʻatauina se paluga sauniuni mo le suamalie i faleoloa faʻapitoa, pe e te faʻafefiloi oe ia mea.

Vaega mo sauniuniga eleele:

  1. Eleele fugalaʻau fugalaʻau - 50%, vermiculite - 15%, malala - 10%, perlite - 25%.
  2. Eleele popo - 50%, malala - 10%, vermiculite - 10%, perlite - 30%, vaitafe vaitafe.
  3. Popo substrate - 30%, palapala mo cacti - 30%, vermiculite - 15%, perlite - 15%, vaitafe oneone poʻo malala - 10%.

O le paluga e tatau ona matala, lelei mo le ea ma le susu. O le acidity tulaga o se tasi itu aoga taua mafaufauina. I le eleele acidic, o le laʻau o le a le mauaʻa ma oti, o le mea lea, pe a faʻatauina saunia-faia eleele, e tatau ona e mataala i uiga. Afai o le PH o loʻo i lalo o le 5.8, o le eleele e taʻua o le acidic, pe a o luga o le 7, o lona uiga o mea uma.

Ina ia mafai ona aloese mai faʻamaʻi toto, o nisi vaega mo le tuʻufaʻatasiga e tatau ona faʻamamaina faʻaaogaina o fofo o le manava poʻo le potassium permanganate solution.

Mai le vitio o le ae aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona fai se tusi muamua mo le adenium:

Ulo

O le filifiliga o koneteina mo le totoina e faʻalagolago i le tagata lava ia e fiafia i ai taʻitasi. E tele lava 'ele ma palasitika ulo. E eseese i latou i a latou meatotino.

Keramika

Tulaga lelei o ulo keramika:

  • manava lelei;
  • mautu, ona o lona mamafa;
  • le faʻasaʻolotoina o masima leaga i totonu o puipui.

Minus:

  • 'ele e faʻatautaia le malulu ma le vevela lelei: i le taumalulu, o le laʻau i luga o faʻamalama malulu o le a liu aisa, ma i le taumafanafana o le a soʻona vevela ai;
  • i le aluga o taimi, ua punitia pores o le ulo;
  • ma le faʻaumiumi faʻaaogaina, o le aʻa tupuʻa tupu ae i se le tutusa totonu totonu, ma ono faʻaleagaina i le taimi o transplantation;
  • ua aliali mai ma maʻila mai faʻateʻa masima.

Palasitika

Tulaga e lelei o palasitika koneteina:

  • o aʻa o le laʻau e le mago i puipui ma e faigofie ona aveʻese i le taimi o le fesiʻi;
  • palasitika e le malu pe soʻona vevela i le la (papaʻe palasitika);
  • masima e le faʻaputuputu, ae e toʻesea i alavai i taimi o faʻasusu;
  • o le tau, le pei o le kelei poʻo le keramika, e matua maualalo lava.

Minus:

  • lemu faʻapusaina o le susu, manaʻomia le faʻaeteete pule i le faʻainuina;
  • O le palasitika uliuli e matua vevela lava i le la, o ia ulo e le fautuaina mo faʻamalama i le itu i saute.

I luga o se tusi. E taua le sao saʻo o koneteina. O le lautele lelei ulo e faaluaina le lautele o le pito i luga-eleele 'au. I container vaiti, Adenium e le toʻafimalie ma lona tuputupu ae tuai.

Laʻei pito i luga

E ui lava i le mea moni o le Adenium o se toafa togavao e ola lelei i le togavao ma itiiti faʻaaogaina o aoga vitamini, e tatau ona faʻafouina masani i le fale.

Faʻatasi ai ma meaʻai paleni:

  1. tuputupu aʻe ma atinaʻe e matua televave;
  2. ua alualu i luma le vaʻaiga;
  3. tetee i siama e faamaʻi faateleina.

Fertilizers ma tuputupu ae stimulants sau i ituaiga eseese:

  • fofo;
  • efuefu;
  • granula;
  • faʻasusu;
  • palu

E tatau ona filifili i le filifiliga ma taimi o faʻaoga, talu mai e ono pagatia le laʻau mai le ova o vitamini.

Fertilizers o se punavai o mea aoga mo Adenium ma o le tele o taimi latou faʻaaoga e eseese mai lea taimi i lea taimi.

Ma eleele lautele:

  • Mai ia Aperila ia Setema - tasi i le 10 aso.
  • Mai ia Oketopa ia Mati - taʻitasi i le masina.

Ma le palu faʻatasi (niu niu):

  • I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona e faʻateleina isi taimi uma, i le tautoulu ma le taumalulu, tasi i le 2 vaiaso.
  • O le popo e aofia ai le leai o ni vitamini aoga, o lea e manaʻomia ai le toe faʻafouina i taimi uma.

Toetoe lava uma fetilaisa minerale faʻaaogaina mo totoina totonu totō e talafeagai mo Adenium. Faatasi ai ma i latou o aiga:

  1. Orton-humate - lelei mo substrates niu-leai ni meaʻai.
  2. Siliplant lautele - talafeagai mo le faʻamalieina o fualaʻau matua e faʻamalosia ai aʻa ogatotonu.
  3. Fuafua minerale i suavai ma granular fomu.

Taua! A filifilia le fetilaisa o minerale, e manaʻomia le fuafuaina o metotia e tusa ma faʻatonuga ina neʻi afaina le laʻau.

O fualaʻau o loʻo faʻaulufale mai e maitauina lo latou aoga, ae mafai ona faigata ona maua. Lelei faʻamaonia:

  1. Advanced Hydroponics (Holland).
  2. GHE (Farani).
  3. Advanced Nutrients (Kanata).

Teuteuina

O le teuteuina o le aveʻesega o lala, lala, po o aʻa. E mafai ona avea ma se vaega poʻo le maeʻa. Taua mo le faʻateleina lala ma mafiafia fugalaʻau. O le teuteuina o taualumaga e fautuaina ile tautotogo, ile tausaga ole 12-18 masina. O tipi o totoe pe a maeʻa togafiti e mafai ona faʻagafuaina ma totoina i totonu o se isi pusa.

A amata ona teuteu, e fautuaina le mulimuli i faʻavae fautuaga:

  1. I ni nai aso ae le i faʻatinoina, faʻasusu le laʻau ina ia aua neʻi maua se faʻaletonu o le vai i se vaitaimi faigata mo ia.
  2. Fai se tipi ma se naifi maai poʻo se lau e 3-4 milimita le maualuga atu nai lo le moe fatugaʻo.
  3. A maeʻa tipi taʻitasi, solo le lau i le ava malosi, ma aveʻese le sua oona i le solo, aloese mai lona faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu.
  4. Ina ua maeʻa le faʻamamaina o sua o le sua, ufiufi le 'upega na tipiina i le togalaau pasama, togalaʻalo varnish po o le togalaau faʻapipiʻi "RanNet" mo le vave faʻamaloloina ma le faʻasaoina o le matagofie aitia vaʻaiga (maʻila ono tumau i luga o le ogalaau Adenium, pei lava o luga o le paʻu tagata).

Fautuaga... E taua tele le faʻamautinoaina e leai se vai e sao i totonu o le "manuʻa", a faʻapea a leai o le laʻau ono afaina i se faʻagasologa o le pala.

Ole malosi o lala e masani ona amata ile 40-45 aso pe a uma ona teuteu.

Mai le vitio o le a e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona teuteu le adenium ma fausia le pale:

Vaega o le ola i le fanua tatala

  • Adenium Fat o se sili ona vevela thermophilic laau ma mo lona atoa atinae o le ea vevela tatau ona le itiiti ifo i le 25 tikeri ma le + faailoga. I le taumalulu, e alu i totonu o se le moe tulaga, ae tusa lava pe o le vevela e le tatau pa'ū i lalo 6 tikeri, a le o lena o le a oti Adenium.
  • Afai e te totoina i le eleele matala, o le aʻa aʻa o le a amata ona atiaʻe malosi. I le natura, Adenium mafai ona tupu i luga i le 3.5 mita i le maualuga. O timuga mamafa ma faʻaleagaina aʻa i le taimi o le totoina o le tautoulu e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o laʻau.
  • I fafo atu o le fanua, aunoa ma le faʻaaogaina o mea lelei fetilaisa ma faʻasolosolo faʻasusu, o le tuputupu ae o Adenium o le a tuai, i le aluga o tausaga. E mafai ona tupu pea Adenium i le eleele tatala na o le itu i saute o le tatou atunuʻu, ae e oʻo lava i ai le lamatiaga o le faʻamaʻaina o le laau i taimi le masani ai malulu snaps.

Faamai

Ona o le vaivai puipuiga, Adenium e masani ona aʻafia i faʻamaʻi ma siama. E faigata ona faʻavae le mafuaʻaga autu i le fale.

Faʻamaʻi laʻau toto:

  1. Pala o le aʻa - fesoʻotaʻi ma se le tutusa i le va ole palapala susu ma le ea vevela, faʻasūsū tele i le taumalulu.
  2. Lala mago - mafai ona faʻamamagoina masani i tui, ma faʻailoga o le faʻamaʻi.
  3. Taamilosaga i luga o laulaʻau ma ogalaau - faʻamaʻi namu.
  4. Lanu samasama o le pito o laulaʻau - o se faʻailoga o le le lava o fetilaisa poʻo le susulu o le la.
  5. Burns - e fausiaina pe a fai, i le maeʻa ai o se malulu umi, o le laʻau e tuʻu i le susulu susulu o le la.

Toe gaosia

Adenium Fat e tupu i fatu ma tipi.

  1. Fatu. O fatu e tatau ona fou, aua latou te vave sosolo i fafo ma leiloa a latou germination meatotino. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le tuai o le taumalulu, amataga o le tautotogo. E mafai ona e muai faʻasusu fatu i mea tutupu e faʻaosofia ai lagona mo le 2-4 itula mulimuli i faʻatonuga. Toto i se paluga o oneone ma vermiculite. O le le lelei tele o lenei metotia o le ono afaina i le filifiliga o fatu, talu ai e i ai le avanoa latou te le totogo.
  2. Tipiina Apika tipi e talafeagai foi mo le faʻalauteleina. Latou totoina i se substrate o vermiculite ma oneone. E mafai ona muamua mauaa i latou i vai. O lenei metotia ua i ai lona drawback - o le ogalaau o le a le faaleoina, caudex o le a le fausiaina.

Adenium Fat e taʻua o se laʻau e le faʻamaoni, ae manaʻomia foʻi le faʻaeteete ma le faʻaeteete. Ma le tausiga lelei, Adenium o le a tupu ma fiafia ma lona fugalaʻau mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Satu Mata Dua Mata dan Tiga Mata. Dongeng anak. Dongeng Bahasa Indonesia (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com