Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Poti vao: Aeonium arborescent

Pin
Send
Share
Send

Eonium o se le masani ai, manaia succulent laau ma tulaga ese i fafo foliga. O le fugalaʻau e tele ona tele, o le tele o ia mea e le manaʻomia se tausiga maeʻaeʻa.

Afai e tausia lelei, Eonium o le a tupu lauolaola ma matagofie. O le a ofi atoatoa i totonu o soʻo se totonu, ma o le a mautinoa tu i fafo mo lona tulaga ese i totonu o isi totō tototo.

I la matou tusitusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe i auiliiliga e uiga i foliga o lenei laʻau, pe faʻafefea ona tupu ma faʻasalalauina. E mafai foi ona e matamata i ata aoga ma manaia i lenei mataupu.

Faʻamatalaga o le ituaiga

Aeonium Arboreum o se tasi o le Fat aiga... Tupu i le tulaga o le togavao po o le mutia. Pei o isi suculents, Eonium ei ai lona tino 'eleʻele vaega. O le rhizome o le laʻau e faʻalava. O aʻa ea e faʻapipiʻi i luga ole ea e faʻapipiʻi ai laulaau i le au.

Talu ai o lenei fugalaau o le monocarp, e oti pe a maeʻa ona fuga. Faʻataʻitaʻiga ma le tele o laʻau mafai ona ola e ala i le faʻamamago na o le fana na fuga.

O laulaʻau ma laʻau o le fugalaʻau e malosi tele, latou te teuina le susu. O le poʻo e saʻo ma liutino, e tupu fua pe o ni lala, e faʻamaʻaina i le gasologa o taimi. E mafai ona lafi atoa i lalo o lopa tuʻu i lalo. A uma ona paʻu lau tuai, ona maʻila faʻavae luga o le laʻau. O laulaʻau o le fugalaʻau e sessile, o le paʻu o le ipu mafolafola, mafiafia ma teisi pubescent. I le tumutumu o le fana, na fausia ai se peduncle tuʻu i luga, e i ai ona itu lala.

Eonium eseʻese mai isi laʻau i le faigofie o le tausiaina.... E mafai ona tupu i totonu o fale mo se taimi umi lava e aunoa ma le mafua ai o le tele o faʻalavelave. E le pei o le tele o laʻau, Eonium e teteʻe ile vevela ma e le fefe ile vevela ole +30 tikeri. E le gata i lea, e le manaʻomia le sausau poʻo le faʻasusu i aso uma. O le fugalaau ei ai vailaʻau meatotino, i tagata vailaʻau e faʻaaogaina mo fafo faʻaaogaina.

faasinomaga: O le igoa o le fugalaʻau sau mai le Latina upu "Aeonium", o lona uiga, faavavau, ola. Lona igoa lona lua ua mafaufauina - "Desert Rose". O le atunuʻu o Eonium o le Canary Islands. Maua i le Metitirani, Aitiope ma le Arapi Peninsula.

O le laʻau e faigofie lava ona tausi - e fetaui lelei mo tagata amata... O le fugalaʻau e fiafia i le malamalama, e maaleale i le tele o le susu, i lona siʻosiʻomaga siosiomaga e fiafia i se malulu taumalulu, ae e fetaui lelei lava i potu vevela. E toetoe lava a leai se vevesi, ae na o le faamemelo.

O au e le lavalava, i luga o latou pito i luga o laulaʻoa na aoina i se rosette e pei o se fugalaʻau. O laupepa o laulaʻau e pei o le rosa poʻo le dahlia; o lo latou lautele e mafai ona oʻo atu i le 60 senitimita. Leaves e taimane foliga pe faʻatafafa foliga. E i ai se foliga mai fafo i le "maʻa rose". O nisi o sui e le maofa. O le lalelei e naʻo le latalata lava ona vaʻaia, ae o loʻo iai foʻi ma mea totino tetele, e faigata ona mateia le faʻafesoʻotaʻiga o le aiga o Tolstyanka.

Pogai o Eonium enaena pe enaena enaena... Lea e sau i le tele o ituaiga lanu: lanumeamata, pogisa lanumeamata, mumu, lanu viole, sina moli. O fugalaʻau o le laʻau e leai se tele o lanu eseese e pei o laulaʻau. E i ai samasama, susulu ma malamalama samasama.

O le tele o lenei ituaiga e eseese tele. Latou amata mai 10 i le 60 senitimita. A o mate laulaʻau lalo, e faʻateleina le tuputupu aʻe ma tupu lapoʻa i tausaga uma. O le tele e faʻalagolago tuusaʻo i ituaiga ma tuputupu aʻe tulaga. E eseese foi lago o le Eonium. O lo latou lautele mai le 3 i le 30 senitimita.

Lenei laʻau e talafeagai ona manatu o se umi-ate. Peitai, e le o ituaiga uma ola tutusa umi. E ui lava na maua le igoa o le ituaiga ona o le umi o le laau, o ituaiga e le lala ai le lala ma maua ai le tasi rosette, pe a maeʻa fuga, oti. Mo se faʻataʻitaʻiga, umi laina Eonium ola i le natura mo na o 2 tausaga. Ae o le Eonium Tree ola mo se taimi umi.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i le ata o Eonium.




Tausiga vaʻaiga

Fugalausi tausiga e faigofie lava, e aoga le iloaina na o ni nai foliga:

  • Ma o le muamua tasi o moli... Ata lafoia ma vaega paolo ei ai se leaga tele aʻafiaga i ai. E taua tele le faʻatumauina ole faʻamalamalamaina sili ole malamalama ile taimi o le taumalulu. E sili pe a tuʻu le Eonium ile faʻamalama, o faʻamalama e feagai ma saute poʻo sautesisifo. E tatau foi ona e iloa o le fugalaʻau e le taliaina le faʻamalamalamaina moli lelei.
  • Vevela pulega o se vaega taua o le manuia ile tausiga o aiga. Vevela +25 +27 tikeri e sili ona talafeagai. E ui lava o lenei ituaiga e mafai ona faʻatagaina le vevela e oʻo atu i le +30, e mafaia lenei mea ma le lava o le ea fou. I le taumalulu, e fiafia i le malulu, o le vevela sili ona lelei o le +10 +12 tikeri. E fetuunai lelei i le tau tau.
  • I taimi uma faʻasūsū e le manaʻomia. O le eleele e tatau ona toeitiiti matutu atoa i le va o faʻainuga. I le vaitau malulu, e faʻasusuina lava laititi atu. O le mea taua o le faia saʻo, ma le faʻaeteete. E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le vai ma le faʻavae o le au ma alia. Liligi lemu faataamilo i pito o le ulo. E le manaʻomia le faʻasusu o laʻau. E talia lelei e Eonium le ea matutu ma e le fefe ile vaitau vevela.
  • Laʻei pito i luga e naʻo taimi e tuputupu aʻe ai e manaʻomia - i le taimi atoa o le tautotogo. O le faʻasologa e faia faʻatasi i vaiaso taʻitasi. E fautuaina e faʻaaogaina fualaʻau o le cactus.
  • Teuteuina o le suamalie na o le pau le mea e fai pe a faʻalauteleina o laʻau, fai tino manifinifi ma ua amata ona leiloa lona fugalaʻau aafiaga. I le amataga o le tautotogo, o uumi uʻumi ma piʻo e toʻesea ma tele o fou talavou rosette tulaʻi mai i lo latou tulaga.

O afea e manaʻomia ai se taotoga ma o le a le mea e tatau ona fai i le paluga o le palapala?

Faalogo: O le taotoga e faia i le 2-3 tausaga. Mo faʻataʻitaʻiga lapoʻa, ua lava naʻo le suia o le laualuga o le eleele. I le taimi o le tanuina, e tatau ona iloilo totoʻa aʻa o Eonium ma, afai e i ai ni vaega ua faʻaleagaina, aveʻese.

E te manaʻomia se ulo lautele ma mautu. O se vaega alavai o loʻo tuʻu i lalo. O le eleele e tatau ona mama, avanoa, permeable i susū... Ina ia maua se eleele talafeagai, oe manaʻomia fefiloi vaega nei:

  1. Oneone
  2. O le fanua e pala.
  3. Pito.
  4. Laʻau malala.
  5. E lauusiusi le laueleele.

A faʻapea e le mafai ona e faia le tanoa o le eleele ia oe, e mafai ona e faʻatauina le eleele ua saunia i le faleoloa o fugalaʻau. O le eleele e lelei atoatoa mo cacti poʻo nisi succulents.

E matua manaʻomia le faʻaopopoga o malala, aua ole a puipuia le Eonium mai le tele o faʻamaʻi. O le alavai o le 8-9 senitimita o le a puipuia aʻa pala.

E tatau ona toe toto le tausaga i tausaga taʻitasi... O le gaioiga e faia e ala i le felaʻuaʻiga poʻo ni vaega suia o le substrate. O le loloto e tatau ona tausia tutusa.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le toe fesuiaʻi o le Eonium Arboreal:

Faʻapefea ona faʻateleina ma o le a le taimi e tatau ai ona fai?

Aeonium laau-pei ma le fesoasoani o fatu ma tipi faasalalauina. Seʻi o tatou iloiloina auiliiliga uma auala.

Fatu

  1. O fatu e lūlūina i luga o le eleele peaty-oneone oneone, ona ufiufi ai lea ma le pepa. O le taimi sili ona lelei mo lenei o le amataga o le tautotogo.
  2. Ina ia faʻateleina le ola o le fugalaʻau, i totonu o le greenhouse, latou te faʻatumauina le vevela pe a ma le +20 .. + 23 tikeri.
  3. O le muamua oso mai o le a aliali mai i le lua vaiaso. O tamaʻi toto ua tutupu aʻe, e totoina i totonu o ulo. E le manaʻomia se filifiliga.

Tipiina

Le auala e sili ona faigofie ma faigofie e faʻatupu ai se laʻau e ala i tipi... Lenei e faia faʻapea:

  1. O lau e tatau ona vavae ese mai le laʻau pe tipi ese le pito i luga.
  2. O le ogalaau e teuteuina i le 45-tikeri lau.
  3. E aoga le mauaa i le oneone lau-lau.
  4. E manaʻomia le faʻateleina o fatu i le 2-3 senitimita, faʻamoemoe i le amataga tele.
  5. O le eleele e tatau ona faʻasūsū masani.
  6. O le aliali mai o aʻa muamua o le a le umi i le sau.
  7. A mauaʻa le fatulaʻau, ona teuina lea i totonu o le potu ma susulu malamalama.

Matou te fautuaina le maimoa i se vitio e uiga i le faʻapipiʻiina o Aeonium Arborescens:

Faʻateleina faʻafitauli

  • Pe a faʻaalia se fugalaʻau i fafo, e tatau i se tasi ona matua mataala, talu ai e mafai e le laʻau ona osofaʻia aphids. A faʻapea e maua i luga o Eonium, e tatau ona e soloia laulaʻau i ni vailaʻau kemisi faʻapitoa i ni taimi se lua.
  • Afai e le lava le malamalama, o le laʻau o le a amata ona punou ma o le a sosolo faʻana.
  • O le susū tele o le a mafua ai lanu enaena pe samasama.
  • E le tatau ona teu le fugalaʻau i le paolo, a leai o le a oʻo mai pogisa.
  • O le lanu nondescript ma foliga paʻu maualalo e taʻu mai ai e le maua e le Eonium se ea fou.
  • O le mealybug e masani ona nofo i luga o se laau. E faigata ona maitauina, aua e lafi i totonu o laulaʻau. O le fofo sili ona lelei mo le anufe o le inisetiiseti - "Aktara" poʻo le "Confidor".
  • O lenei ituaiga e maaleale tele i le pala, o lea e leai se mea tatau ona faʻatumuina i le vai.

Faaiuga

O Eonium Woody o se laʻau suamalie matagofie, faʻamalieina i lona matagofie ma le teuteuina... E faigofie ona tausia, o lea florist uma mafai amataina se laʻau i le fale ma e le fefefe i lona whimsicality.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Planting Aeoniums: How To Do It u0026 The Best Mix to Use. Joy Us Garden (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com