Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tupu se 'ava i le fale

Pin
Send
Share
Send

O le 'ava o le faʻailoga o le aliʻi ma le paoa. Tele aliʻi e fia iloa pe faʻafefea ona tupu se 'ava i le fale ma le mea e fai pe a fai e le tupu le' ava. E le o se mea e ofo ai, aua o le ata o le tamaloa ona o le 'ava e foliga sili atu sauā, tama ma taʻitoʻatasi.

Tele o tagata e mananaʻo e teuteuina o latou foliga i lenei teuteuga ma taumafai e faʻatelevave le tupu o le 'ava. I le taimi lava e tasi, i latou i le iloa mafaufau i le mataupu o le vave faʻatupuina o se 'avaava sese, talu ai o lenei auala e tumu i regression. Latou te le fautuaina le faʻanatinatiina o le natura, ae naʻo le faʻaosofia e ala i tagata ma vailaʻau vailaʻau.

Mo se 'ava matagofie e aliali mai i ou foliga, e tatau ona e faʻatali teisi. Tatou talanoa e uiga i le tupu saʻo o lauulu foliga.

Aisea e le tupu ai 'ava

Tele tagata e mananaʻo e fai sina mafiafia o lana 'ava, ae le o tagata taʻitasi e mitamita i le mafiafia o lauulu. O le tali i le fesili pe aisea e le tupu ai le 'ava e fiafia i ai e le gata i tagata talavou, ae faʻapena foʻi i nisi aliʻi matutua. Sei o tatou mafaufau i mafuaaga autu o lenei "anomaly".

  • Kenese... Afai e leai ni tamaloloa e mafiafia le 'ava i le aiga, o le avanoa e aliali mai i le augatupulaga talavou e laʻititi.
  • Tausaga... O le taimi o foliga vaaia o foliga lauulu o le tagata lava ia mo aliʻi taʻitasi. I le tasi tagata, amata olaola o bristles amata i le tausaga o le 15, ma le isi - i le maeʻa ai o le 20. O lenei o se natura mataʻutia.
  • Faʻaletonu endocrine... O le testosterone e nafa ma le tuputupu aʻe o lauulu foliga. Tele taimi, o faʻamaulalo laau toto faʻailoga endocrine faʻalavelave.
  • Ituaiga o ituaiga... O le i ai o lauulu foliga e le masani ai mo tamaloloa o nisi ituaiga ituaiga. Nei o Eskimo ma Chukchi.
  • Maʻi oncological, vaivaiga le lava... O faʻafitauli tau le soifua maloloina e masani ona mafua ai le paʻu o lauulu, telegese pe taofi atoa le tupu o lauulu.

O nisi mafuaʻaga e le mafai ona aveʻesea. E faʻatatau ile atunuʻu, tofi ma tausaga. Tusa lava foi, oe mafai ona maua se 'ava i hormonal vailaʻau poʻo lauulu tuiina taotoga. O nisi tamaloloa ua laveaʻiina e vailaʻau masani. Afai o le faʻafitauli e mafua mai i se maʻi, o le tali e sau i lalo i togafitiga.

Le mea e fai pe a fai e le tupu le 'ava

O le vaitaimi o tamaloloa molemole foliga o loo i tua. O aso nei, o sui o le itupa malosi e manaʻomia sina foliga le mafaufau ma le fefe, o le 'ava e manatu o se vaega taua o ia. Afai e te filifili e auai i le liki o 'ava ava, oe manaʻomia lau lauulu lauulu ma teuteu lelei. Faʻafefea ona foia le faʻafitauli i le fale o le a talanoaina i lenei vaega o mea.

  • Meaai paleni... O se paleni paleni lelei o se auala e faigofie ona maua ma faʻafaigofie. 'Ai tele fualaʻau ma fualaʻau. O le a latou tuʻuina atu i le tino le vitamini C ma le pectin. E aoga foi meaʻai polotini, faʻaopopo i le tele o vaiinu. Faʻaititia le taumafaina o mea suamalie ma faigofie meaʻai.
  • Tausia lelei le paʻu... O le tuputupu aʻe ma le mafiafia o lauulu foliga e faʻamoemoe i le tulaga o le paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mumu poʻo le gagase e faʻagesegese ai le foliga mai o tagutugutu o saito. Faʻasusu masani lou paʻu ma faʻatumu i vitamini. Asiasi i se tagata faʻamatagofie pe fai ou foliga mata. Togafitiga masani ausa o le a faatelevaveina tuputupu 'ava. Alu i le sauna soʻo.
  • Olaga e aunoa ma le popole... O tulaga faigata e taofia ai le tuputupu aʻe o lauulu foliga, fai maaleale ma gaugau. Faamalosia lou agaga i taʻaloga ma faʻamalositino manaʻoga. O le moe lelei o le a fesoasoani faʻamalieina i le popole. Moe moe ia 8 itula i le aso. Ua lava lea mo le tino e malolo ai ma toe malosi ai.
  • Paleni faʻaletino... O se mafuaʻaga masani o le le lava o foliga mata o le leai o le testosterone. Naʻo se fomaʻi e mafai ona foʻia faʻafitauli o le hormonal. I le fale, e mafai lava ona faʻateleina le faʻatele o le homone. Lenei o le a fesoasoani taʻaloga ma maualuga feusuaiga gaioiga.
  • Tauivi ma mausa leaga... O le mea moni o le aʻafiaga o le nikotini ma le ava malosi i le tino e le lelei e le mafai ona finauina. E leʻo afaina le lauulu i le nikotini, ae e faʻaleagaina ai le faʻagaioiga o le tino, e leaga ai lona aoga i meaʻai o lauulu. I le taimi e tasi, o le ava malosi e faʻaititia ai le toe faʻafouina o lauulu ma faʻamalosia ai le paʻu o lauulu. Afai e te moemiti i se 'ava matagofie, taofi le inu ma tuʻu le sika.

Fautuaina o vitio

Pei ona e iloa atu, o le tali i le faʻafitauli e sau i lalo i se soifua maloloina olaga i se siʻosiʻomaga puipuia mai le popole ma faʻanoanoaga. I se faʻaopopoga, o lenei auala e mautinoa ai le toe faʻaleleia o le tino.

Faʻafefea ona tupu se 'ava mo se talavou ma se tagata matua

Le muamua masani o tama ma foliga lauulu tupu i le tausaga o le 14-16 tausaga. Lauulu tupu ola le tutusa, ma taumafaiga e maua se matagofie 'ava e masani ona iu i le toilalo. E le o mea sese uma o le le lelei o le tausiga poʻo le kenera faʻaletonu, ae o se talavou.

Fai mai fomaʻi o le sauniuniga o le tino tane mo lenei teuteuga ua maeʻa maeʻa i le 20 tausaga ina ua maeʻa le suiga vaitaimi. I lenei taimi, o le maualuga o homone e aʻafia ai le tuputupu aʻe o laʻau ua faʻamautuina.

Tusa lava pe, talu ai o le tupuaga, lauulu i luga o vaʻaia itutino o le tino tuputupu aʻe, ou te le fautuaina faʻatupuina se 'ava ma' ava i le 15 tausaga. Maliega, o foliga vaaia o se tamaititi e le ofi lelei ma mafiafia lauulu lauulu, ma le foliga foliga sili atu pei o se caricature nai lo se moni alii. O le mea lea, ae e te leʻi faʻatelevaveina le ola o 'ava, mafaufau. Ou te fautuaina oe e faʻatali seʻia matua.

Mo tama matutua, o mea e 'eseʻese iinei ma le leai o lauulu lauulu e masani ona avea ma faʻafitauli. O latou ia oute fautuaina le suʻesuʻeina o mea e faamatala ai le metotia o le totoina o le 'ava e faʻaaoga ai vailaʻau ma vailaʻau mo togafitiga i le fale.

Fofo a tagata

I tagata, o le lauulu lauulu sisitema galue i auala eseese. O le leai o ni homone e masani ona faʻatupuina ai le le tupu o lauulu i le ulu ma foliga. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai ni fofo a tagata e faʻaosofia ai le tupu o lauulu. Mafaufau i filifiliga taimi-mamalu e faʻaaoga ai suauʻu ma mea masani.

  1. Suauʻu Burr... Faʻaleleia le alualu i luma o lauulu, faʻaosofia le toto faʻasolosolo ma i ai se lelei aafiaga i luga o paʻu. Faʻaalu le suauʻu i ou foliga, faatali 15 minute ma mulumulu i le fasimoli. Faʻaoga faʻasolo fualaʻau tolu taimi i le vaiaso.
  2. Suauʻu Castor... Faʻaʻaila follicles lauulu ma keratin, lea e faʻatelevave ai le tuputupu aʻe o lauulu. Ina ia faʻalauteleina le aʻafiaga, e fautuaina e tuʻufaʻatasia ma le suauʻu paʻu. Faʻaoga i aso uma.
  3. Fasimoli ta... E tele meatotino aoga e fesoasoani i le tuputupu aʻe o 'ava, ma o le autu aoga o lona tau maualalo. O le le faʻamanuiaina o se manogi le manaia. E fautuaina foi le fasimoli mo le togafitia o le paʻu i le aisa ma le iniseti.
  4. Ufimata Brandy... O le oloa, e aofia ai mea masani, e faʻatelevave ai le tupu o le 'ava i le faʻafitauli ma faʻaleleia atili ai le tulaga o le' ava. Ina ia saunia se sipuni o le laʻau matuitui, faʻafefiloi ma le lima mataua o le tocopherol ma se tamai sipuni o parani.
  5. Ufiufi sinapi... Pei o le tulaga i le muamua kopi o le mask, ua saunia mai mea masani. Faʻafefiloi tutusa aofaʻi o le meli, kefir ma le pauta sinapi ma faʻapipiʻi luga o ou foliga.

Vitamini faʻafesoʻotaʻi tuʻufaʻatasia ma tagata vailaʻau maua ai se ofoofogia iʻuga, ae na o pe a leai se popole. Ua uma ona ou fai atu o le mafatiaga e aafia ai le soifua maloloina o tagata ma faagesegese ai le tupu o lauulu ma leiloa o lauulu.

Sapalai faafomai

O sui o le itupa malosi o loʻo taumafai i soʻo se auala e toto ai ni laʻau mafiafia i luga o latou foliga. E leitioa a, o le masi ma le 'ava taugofie o loʻo i luga o le lisi o sili sili ona lelei mea faʻanatura. E ui lava e le i ai ni faʻalavelave i ni aliʻi i le tutupu o 'ava, ae faʻaosofia e isi le tutupu aʻe o laʻau i le fesoasoani a vailaʻau. O le a le ofo a le vailaʻau?

  1. Finasteride... Avanoa i papamaa, o le oloa faʻaosofia le tupuola o lauulu i luga o le ulu, ae o nisi tamaloa faʻaaogaina e fofo ai le faʻafitauli ma se manifinifi 'ava. O le vailaʻau e manatu o se tasi o sili ona lelei aua e faʻateleina le maualuga o le testosterone, lea e nafa ma le tele o le lauulu. Faʻatau atu vailaʻau. E ave faʻatasi ile aso ile taimi ua faʻamaonia mai e le fomaʻi.
  2. Minoxidil... Le isi vailaʻau lauiloa faʻaaogaina e tamaloloa. Avanoa i tuugamau ma fafo fomu. O le vailaʻau ei ai sona aafiaga lelei i luga o le toto tafe i totonu o lauulu follicles. O le faʻavae o gaioiga e tutusa ma male homone androgens. E faʻaaogaina o se sui sooupu i fafo pe ave i totonu.
  3. Hormone togafitiga... Le itiiti ifo le aoga nai lo vailaʻau mafaufauina. E mafai ona fesoasoani tui testosterone e foʻia ai le tele o faʻafitauli tane. Hormone therapy e faʻatonuina e le fomaʻi pe a maeʻa le uluaʻi suʻega ma suʻega.

Vitio fesoasoani

Afai e te fuafua e faʻatelevave le tuputupu aʻe o 'ava ma sauniuniga vailaʻau, ia mautinoa ia faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ae le i faʻaaogaina. O le a ia filifilia le vailaʻau silisili ma fuafua le metotia.

Masalo o le a maua e le fomaʻi se tali i le faʻafitauli e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e na o lima o le soifua maloloina e maua ai.

Faʻafefea ona faʻatelevave le tupu o 'ava ma Minoxidil

Mo tamaloloa e moemiti i se 'ava ma mafiafia' ava, ou te fautuaina le tilotilo totoa ia Minoxidil. Faʻaaoga masani o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se chic 'ava.

Minoxidil na muamua faʻaogaina e teteʻe ai i le paʻu o lauulu. Mulimuli ane, na amata ona latou faʻaaogaina e faʻagaoioia ai le tuputupu aʻe o tagutugutu o latou foliga. O le iʻuga sa sili ona lelei. Minoxidil o se fofo sili ona aoga, e pei ona molimauina ile tele o iloiloga o tamaloloa na faʻataʻitaʻia le vailaʻau ile faʻatinoga.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le Minoxidil e aliali mai pe a maeʻa le 4 masina ma le faʻaaogaina i aso uma. A e le mulimuli i faʻatonuga, e mulimuli ane aliaʻe mai le iʻuga.

O le vailaʻau maua ai se aafiaga vasodilating, o se iʻuga, toto faʻasolosolo i le subcutaneous faaputuga faʻaleleia, lea e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le lauulu follicles. Faʻaaoga umi e faʻaosofia ai le lauulu ulu atiaʻe. O lona iʻuga, e tupu tele ai le 'ava.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina ma faʻafitauli

Minoxidil ua fuafuaina e faʻafetaui lauulu leiloa, ae sili foi ona lelei mo le faʻatelevaveina o le soʻosoʻo ona tupu. Faʻatau atu i le tulaga o fualaʻau poʻo fofo ma eseese faʻasologa o le aoga mea.

O le vailaʻau i papamaa e faʻaaogaina ile togafitiga ole toto maualuga. O le umi o le ala o togafitiga ma le metotia ua fuafuaina e le fomaʻi. Ae mo le vaifofo, e faʻaogaina i fafo faalua i le aso i le taeao ma le afiafi. O le oloa o loʻo faʻaogaina i le vaega o faʻafitauli, olo lemu ma le pito o le dispenser. E faʻatagaina e mulumulu pe a maeʻa faʻamagoina le vaifofo. Ole umi ole togafitiga e faʻamoemoe ile aoga ole gaioiga ma le faʻapalepale ole tagata.

Tele taimi, paʻu ita poʻo mumu foliga mai i le taimi o le faʻaaogaina o le vailaʻau. I lenei tulaga, o le a faatonuina e le fomaʻi le talafeagai togafitiga. Afai e aliali mai ni aʻafiaga, e aofia ai le fulafula o pito, niniva, faʻaititia le mamafa, vave faʻatuputeleina o le mamafa o le tino, ua taofia le faʻaaogaina.

E tusa ai ma iloiloga, o le 5% fualaʻau e sili atu le aoga nai lo le 2% analogue, ae o le faʻateleina o le totoga o le vailaʻau vailaʻau i Minoxidil faʻateleina le ono ono o aʻafiaga. E faʻatau atu foʻi fofo faʻalautele, e oʻo atu ile 15% ole aofaʻi ole vailaʻau.

Trichologist faʻatalanoaga vitio

O talafaʻatusa a Minoxidil

O vailaʻau tau vailaʻau e ofaina isi vailaʻau e tutusa foliga ma faʻavae ole gaioiga ile Minoxidil. Leai se tasi na faia le tele o suʻesuʻega i lo latou faʻaaogaina. O le mea lea, e leai se faʻamatalaga e uiga i gaioiga tuʻusaʻo ma aʻafiaga. Tatou mafaufau i tala faʻatusa.

  • Aminexil... O le fausiaina o le kamupani LʻOreal i vailaʻau vailaʻau malosi foliga tutusa Minoxidil, ae faʻailogaina e se laʻititi faʻalauiloa meatotino faʻaosofia. Faʻaaoga mo le paʻu vaivai.
  • Nanoxidil... O le tufuga ma le ana le pateni o le kamupani Amerika DS Laboratories. E faʻaaogaina e teteʻe ai i le laulu o le lauulu pe a fai o le tagata maʻi e faʻapalepale i le Minoxidil.
  • Minoxidine... I le faʻavae o le gaioiga ma le tuʻufaʻatasia, e toetoe lava a le eseʻese mai le Minoxidil. I isi atunuʻu, ua faʻasaʻolotoina i latou i lalo o igoa eseese. I Iukureini o MinoX, ma i Italia o Revivexil.

Ma o lenei o se le maeʻa lisi o faʻatusa. E i ai le tele numera o vailaʻau, filifilia le saʻo se tasi o faʻafitauli. E sili pe a e vaai se fomaʻi. A maeʻa le suʻega ma fesili, o le a ia faʻailoaina ma faʻamautinoa le ala sili ona lelei o togafitiga e maua ai se faʻaiuga vave.

Onosai iloiloga

Ina ua maeʻa suʻesuʻeina le tele o numera o iloiloga, na ou mauaina ai o le tele o tagata na mafai ona faʻasolosolo pe atoa foʻia le faʻafitauli i le tuputupu aʻe o lauulu foliga ma Minoxidil. E tusa ai ma latou, ma le faʻaaogaina i aso uma, o iʻuga na aliali mai ina ua tuanaʻi le 4 masina. Peitaʻi, i le faʻamutaina, toetoe lava o tagata uma e toe solomuli.

E tele foʻi faʻamatalaga le lelei. Masalo o gimkicks ia a tagata tauva. Ae ou te le tuʻuina ese o Minoxidil e leʻi fesoasoani i nisi tagata. E alu le taimi ma le faʻamaʻimau i faʻatonuga e maua ai le iʻuga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cropped Long Sleeve Cable Stitch Hoodie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com