Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Handsome Decembrist: tulafono mo le tausiaina o se fugalaʻau i le fale

Pin
Send
Share
Send

O le Schlumberger fugalaʻau aofia ai i le ituaiga o vaomatua epiphytic laau. Nofoaga faʻanatura - Pasila. E ola lelei i togavao o le teropika, i luga o tagutugutu ma ogalaau. I tau feololo, e lagona le le itiiti ifo le mafanafana. O se tasi foi o nai laʻau toto e fuga mai i le taumalulu. E fuga mai ia Tesema-Ianuari, o le mea lea ua faʻaigoa ai ia "Decembrist" poʻo le "Christmas Poinsettia", pe a e iloa iloa tausi.

Mai le tusitusiga, o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausi le fugalaʻau ina ia fuga, pe a toe toto le schlumbergera cactus ina ia tele le lanu, ma faʻafefea ona faʻasūsū i le tautoulu ma le taumalulu. Matou te taʻuina atu ia te oe le mea e alofa i ai ma pe faʻafefea ona amio pe a uma fuga.

Faʻafefea ona tausi faalelei se mea teu fale: faʻatonuga

I le teropika, e tatau ona ola le fugalaʻau i le eleele leaga, ma le maualuga o le susū ma le leai o se malamalama. Ae o ia maai vevela suiga e le masani ai o ia. Mo le manuia atinae i potu tulaga, o le Decembrist manaʻomia le fausiaina o sili ona manaia tapulaʻa, latalata i le masani ai.

Moli

E le fiafia le Zygocactus i se malamalama susulu. E tatau ona faʻapogisaina mai le la. O le saʻo malamalama pulega o le ki i le tele fugalaau o le Decembrist. Ae sili atu i lena lalo.

O nei laau toto manaʻomia salalau malamalama. O le malamalama Ultraviolet e mafai ona faʻaleagaina. E le fautuaina e tuʻu le fugalaʻau i luga o faʻamalama i le vevela o le ao. O le Kerisimasi laau, ioe, o le a le oti, ae o le a liua mumu.

I lalo o le malosiaga o moli mataʻutia, tuputupu ae lemu, o le atinaʻeina o le chlorosis e mafai... O le Decembrist e ola lelei i lalo o tulaga faʻamalamalama moli.

Vevela

O le mafanafana mafanafana mo le Kerisimasi o + 18-24 ° С. O nei tapulaʻa tatau ona tausia i le tausaga atoa. E mafai e le fugalaʻau ona tatali le maualuga o le vevela e oʻo atu i le + 30 ° C, naʻo le tele o le faʻasūsū ma le maualuga o le susū e manaʻomia. Ile vaitaimi malulu ole tausaga, e le tatau ona iai ni suiga tetele ole vevela. O se suiga puʻupuʻu o faʻailoga o le vevela e oʻo atu i le + 5 ° C e talia.

Faʻaliga. O le vevela e le tatau ona maualalo ifo nai lo + 13 ° С

O se nofoaga

Ae o le fesili: "E mafai ona teu le Schlumberger i le potumoe?", O le tali o le "E mautinoa ioe." E le oona le laʻau. I se isi itu, e mitiia carbon dioxide, faʻatumu le potu i le okesene. E mitiia e le fugalaʻau le 'efuefu ma microwaves na faʻapipiʻi mai mea faigaluega a le fale. E foliga aulelei Zygocactus i luga o le laulau i autafa o le moega pe tautau i totonu o se fugalaʻau, o se faʻaaliga tele. E tusa ai ma le fautuaga a le au atamamai, e sili le filifili faʻamalama mo ia mai le itu i matu, o se malamalama vaega paolo o le mea e te manaʻomia. Afai e le mafai lenei mea, ona fautuaina lea e faʻapaolo malamalama susulu ma se pupuni tulle.

Sūsū

I le tau mafanafana, o le maualuga o le ea e manaʻomia o le 50-70%. E le gata i lea, o le faʻataʻitaʻiga o le vai o le a le sili atu: faʻasusu, o se mafanafana taele.

E taua e le oʻo le vai i luga o fugalaʻau, pe o mataua vai e tatau ona soloiesea i le taimi nei, a leai o le a tumau pogisa. Faʻaauau le susū o le potu ma le faʻasusu o le fale poʻo se vaipuna faʻapitoa ma le vai, ma fagu tatala ua tumu i suavai o loʻo tuʻuina foi i tafatafa o le ulo. I le taumalulu, aua le tuʻuina se fugalaʻau latalata i mea vevela faʻavevela.

Faasusu

E ui lava i le mea moni o le Decembrist a le aiga Cactus, e le o lona uiga e le tatau ona faʻainu. O le fugalaʻau e tatau ona faʻasusu i taimi uma, aemaise lava ile fugalaʻau. E le tatau ona e faʻatagaina le eleele koma i totonu o le ulo ia mago uma.

Ma a maeʻa fuga, mo se taimi mai ia Fepuari ia Aperila, faʻaititia le tele o le vai. I le tau mafanafana ma le tautoulu, o le Decembrist e faʻasūsūina faʻatoa maeʻa le pito i luga o le eleele i totonu o le ulo. O le vai mo le faʻagaioiga e faʻaaoga vaivai, faʻalelei, sili atu aunoa ma le le mama ma masima.

Faitau pe faʻafefea ona faʻasusu faʻalelei le "Kirisimasi Kerisimasi" ina ia fugalaʻau matagofie ma maloloina, faitau a matou mea.

Le palapala

O se substrate talafeagai mo se tagata asiasi i le teropika e tatau ona i ai sina acidic tali, ia tatala, mama. O ia uiga lelei e le itiiti ifo lona taua: ea permeability ma susu tetee. I le tuʻufaʻatasiga o le paluga eleele, e tatau ona i ai: peat, oneone talatala, palapala lafulafua, paʻu taoina masani.

Laʻei pito i luga

Zygocactus mafai mafai ona atiaʻe lelei e aunoa ma se faʻaopoopoga fafagaina... I le faʻavae, o mea aoga o loʻo avanoa i le eleele ua lava lea mo ia. Ae o nisi taimi faʻaopopo meaʻai o loʻo faʻaaogaina pea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma sili atu fugalaʻau lauolaola. O faʻalaʻau e sili ona talafeagai o sauniuniga o le minerale faʻavae i le nitrogen, potassium ma le phosphorus.

Taua E manaʻomia le taofi le faʻafouina o le palapala i le masina ae le i amataina le faʻagasologa o tauaga.

E mafai ona e suʻeina pe faʻafefea ona fafagaina ma faʻafefea ona tausia le Decembrist ina ia fuga mai iinei.

Faʻafefea ona tausi mo se paʻepaʻe Kerisimasi laau?

Tausia mo se paʻepaʻe Decembrist faʻamoemoe i le suiga o vaitau. O le laau e fa vaitaimi i le tausaga atoa.

  1. Fualaʻau... Tumau mai ia Mati ia Setema. I le vaitaimi lea o le taimi, e amata ai ona tupu le ola o le laʻau, e aliali mai laʻau talavou. I le taunuʻu mai o le vevela, o le Decembrist, a mafai, ave i fafo i le auala poʻo luga o le poletito. Na ia malu ia te ia mai le ao, i sina paolo. Suavai faʻasaʻoloto, 1-2 taimi ile vaiaso. O le vevela lelei mo se laʻau i le taimi o le tuputupu aʻe o le + 20-23 ° C. Faʻaaoga tele nitrogen faʻamalieina mo le atoa atinae o lanumeamata tele. Ua lava lea e faʻasusu faʻatasi le fugalaʻi i le 10-14 aso.
  2. Sauni mo fuga... E amata mai le faaiuga o Setema ma tumau ia Novema. Afai o se paʻepaʻe Kerisimasi laʻau o loʻo i luga o le auala, o lona uiga e le manaʻomia le aumaia i totonu o le fale ae leʻi amataina le aisa. Mo le tautoulu, o 'anotusi faʻataʻitaʻiga o + 10-17 ° C Faʻaititia le faʻasusu. Lenei taimi ua manatu o se le moe vaitaimi mo le laʻau. Ma e tatau ona ia malolo i se malulu, lelei-ventilated eria.
  3. Fuga... I le faaiuga o Novema, o le laʻau tatau tatau ona faʻasūsū tele i 2-3 aso uma. Aua neʻi galo e fafaga ma le potassium-phosphorus fertilizers. Mo le fausiaina o fuga, o le a le sili atu le faʻasaoina o le vevela o le + 18-22 ° i le ao ma le + 16-20 ° i le po. Faʻafetai i le saʻo mataupu faʻatulagaina, o le Kerisimasi laau o le a ufiufi i matagofie matagofie sinasina inflorescences.
  4. Ole vaitaimi lona lua ole malologa... A maeʻa fugalaʻau, e tatau ona maua e le zygocactus le malosi mo le tupu atili. Na o le amata mai ia Fepuari e oʻo ia Mati, latou te toe tipiina ma fai ai se pale. Vai laitiiti.

Ata o le zygocactus

Le isi, oe o le a vaʻai i se ata o le Decembrist:



O le a le mea e fai a o fuga?

E pei ona uma ona taʻua, Schlumberga e fuga ia Tesema ma o le gaioiga e tusa ma le lua masina. Taʻitasi inflorescence fiafia ma lona matagofie mo le tusa 4-5 aso. Ma ona o le tele o latou aofaʻi, ua faʻateleina ai le vaitaimi o fugalaʻau. I le taimi o fugalaʻau, e manaʻomia e le laʻau:

  • moli malosi faafoliga;
  • tele inu;
  • vevela + 18-22 ° С;
  • fafagaina mo fugalaʻau laʻau taʻitasi lua vaiaso;
  • leai se aoga e fufulu, faʻasusu, minoi pe tago i ai uma.

Faalogo Mo le tele o fugalaʻau, ua fautuaina le Decembrist e faʻasusu ma le lauti vai mafanafana malosi nai lo le vai. I lalo o le sao tulaga tuputupu aʻe, Schlumberger mafai ona toe fuga i le taumafanafana. Peitai, o le fuga o le a avea laitiiti lalelei ma lauolaola nai lo le taumalulu.

Faʻamatalaga auala Schlumberger

I le fale, o le Decembrist e fafagaina i ni auala:

  1. fatu;
  2. tipiina;
  3. vaevaega

O fatu e maua lelei germination, ae o le a le tutusa i le aluga o taimi. E le lava le poto masani o le au toto i le maeʻa ai o le vaega muamua o laʻau toto ona taofi le susū o le eleele, ma le manatu o le a totoe fatu o le a le totogo. Ma e le aoga. Sui faʻasusu pea, o le a tutupu aʻe uma fatu. O tipi poʻo vaega e faʻapipiʻi ese, ma a maeʻa aso e 3 ona tuʻuina i latou i lalo (faitau ii pe faʻafefea ona totoina se Decembrist ma se fana ma isi auala). Root fausiaina tupu i tulaga oona. O metotia o le vaevaeina ma le faapipiiina o le Decembrist e sili ona taatele, talu ai o gaioiga e aʻa vave ma aunoa ma se faʻafitauli.

Faʻaliliuga

O le faʻafouina o le eleele e faia mo se talavou e oʻo atu i le 3 tausaga le matua i tausaga uma, i le tautotogo. O laʻau matutua e manaʻomia se suiga o le eleele ma ulo le sili atu ma le tasi i 3-4 tausaga... O le Decembrist e totoina i totonu o se maualuga sauni lelei saunia-faia substrate mo cacti pe saunia i lona lava lima.

Ole mea mulimuli e faia ile faʻafefiloi o vaega autu ole palu ile tutusa tutusa. E tatau ona faʻataʻatia luga le tasi vaega o le omea faʻateleina ma le mafiafia o le 2-3 cm. O le alavai e aveʻesea ai le tele o le suavai mai le ulo, lea e fesoasoani e aloese ai mai le suavai o le eleele.

E sili le filifilia o se ulo e le loloto, ae lautele... O le tuiina o se mea taua ma talafeagai e faʻaosofia ai le tupu tele o le Kerisimasi laau, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le fuga umi.

Taua Toto i taimi o fugalaʻau e matua faasaina.

E mafai ona e sailia pe faʻafefea ona tipiina saʻo se Decembrist i le fale ii.

Teuteuina

Schlumberger e le peritomeina i le moni aʻiaʻi uiga o le upu... O vaega e vele ese mai le tasi i le isi e ala i le lima, aunoa ma ni mea faigaluega. O le faʻataʻitaʻiga e faia i le taimi lava pe a maeʻa fuga. Fugalaʻau tagata faia pale faʻavaeina i la latou lava pule faitalia, faʻamoemoe i le manaʻoga foliga o le laʻau. E taua le maitauina o le veleina faʻagaoioia lala, ma e i ai foi le aoga aʻafiaga i luga o atili fugalaʻau, ona o le fuga o loʻo faʻatulagaina i vaega laiti o laʻau.

E mafai ona e sailia pe mafai ona tipi se Decembrist ma faʻafefea ona fai ile fale.

Faigata o mataupu

O le Decembrist o se malosi ese fugalaʻau e onosaia faʻamaʻi. E mafai ona fai mai o le mea moni e le afaina i faʻamaʻi, seʻi vagana ai le tuai o le mumu, faʻaletino ma le fusarium. Peitaʻi, o faʻafitauli tau soifua maloloina e mafai ona aliaʻe ona o le le lelei o le tausiga.

Faʻailoga MafuaʻagaFesoasoani
Vaega sa mumuHypothermiaI le vevela i lalo + 5 ° C, o le fugalaau suia lanu. E tatau ona aumai i totonu o se potu mafanafana, o le lanumeamata lanu o le a toe faʻaleleia.
Lafoaʻi-vaega vaʻaiaTaʻua o le vaiAveese le laau mai le ulo. Tipi ese vaega pala o aʻa. Tuiina. Faʻasaʻo le faʻasusu.
Le lava o suavaiLaʻu taʻavale A maeʻa le 24 itula, e toe maua e le laʻau lana turgor.
Pepe e mamae ma pauu eseLe lava moliAve le fugalaʻau i se nofoaga e mumu lelei. Aua le minoi i le taimi o le fugalaau.
Ua leai se toe fugaMalulu malulu i totonu o le potuFausia lelei lelei tapulaʻa.
Moli laitiitiFaʻaaoga lelei moli faʻaopoopo.
Malamalama lanumumu, samasamaApogaleveleve miteTaulima le fugalaʻau ma Neoron tali; Actellik; Akarin.
Paʻepaʻe papaʻe i luga o se fugalaʻauMealybugFana i fofo iniseti.

Masalo, i le tautotogo ma le taumafanafana, o le Decembrist bush foliga foliga le manaia. Ae i le taumalulu oe le mafai ona iloaina o ia, ua suia atoa. O le anoanoaʻi o susulu, e le masani ai fugalaʻau teuteuina le fale, aumaia le mafanafana ma le olioli, tusa lava poʻo le a le tau i fafo atu o le faʻamalama. I le taimi lava e tasi, e faigofie lava ona tausia se fugalaʻau mo se Schlumberger, pe a e mulimuli i le faʻamatalaina tulafono vave pe a maeʻa le faʻatau. Tasi e naʻo le faʻalogo i le fautuaga a le poto masani faʻatau fugalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Decembrists: the Lefties hated by the Left. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com