Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻasalalauina o orchids e ala i tipi i le fale

Pin
Send
Share
Send

O orchids gourmet ua avea ma ofugamoli lauiloa e fefiloi lelei ma soʻo se mea teuteu.

O le faʻalauteleina e oe o fugalaʻau mataʻutia o se galuega faigata lea e manaʻomia ai le poto.

O vaega o le faiga e faʻamoemoeina i le ituaiga orchid. I le tepa muamua, o le galuega lenei mo tagata faʻapitoa, ae o le mulimuli i tulafono, o se tagata fou teu fugalaʻau o le a feagai ai. Matou te aʻoaʻo atili e uiga i le lavelave o le orchid toe gaosia i la matou tusitusiga.

O le a le faapipiiina?

O le faʻateleina o le Orchid e tupu olaola (i le vaeluaina o le togavao, tamaiti poʻo le tipiina) ma fatu. Manatua lena e le faʻatupuina se orchid ma se laulaau, aua o ona lau e leai ni laʻau ola... O le faʻalauteleina o fatu o le sili lea ona faigata filifiliga, naʻo tagata totō poto masani latou te faʻaaogaina. E sili atu le saoasaoa ma faigofie e tupu se exotic matagofie mai se tipi. O lenei metotia e fautuaina mo monopodial orchids (Phalaenopsis, Vanilla, Wanda).

O le tipiina o se auala e mafai ai ona faʻalauteleina se laʻau e ala i le mauaa o se vaega o le tui, poʻo se laʻau foʻi. I le avea ai o se tipiina o se oketi, faaaoga le pito i luga o se laʻau poʻo se peduncle, tipi i ni fasi. O le au apical o le orchid e tipi faʻatasi ma aerial aʻa. O vaega ua faʻaleagaina e togafitia i le carbon activated poʻo le fungicide. O sea tipiina e vave totoina i totonu o ulo ma se faʻapitoa substrate ma tuʻuina i totonu o se greenhouse. O se tina tina o loʻo tu i tafatafa o le. I se mafanafana ma le susū microclimate, o le tumutumu o le a vave mauaʻa, ma fou oso mai o le a aliaʻe luga o le totoe hemp.

Oti ese mai peduncles o le a manaʻomia tele faʻalogo. Faʻafefea ona toe gaosia le orchid i lenei auala - o le a matou auiliiliina auiliili.

Taua O se fugalaʻau mai le tolu tausaga le matua e talafeagai mo tipiina, ma le maloloina aʻa aʻa ma laulaʻau.

Lelei ma le lelei o le metotia

O le aoga sili o le faapipiina o o le laau fou maua uma uiga o le tina orchid... E taua lenei mea mo seasea ma taua ituaiga. O mea mo tipi e avanoa i taimi uma, ma mo le atinaʻeina o tamaiti, e manaʻomia ni tuʻuga faʻapitoa - eseʻesega o le vevela ma le susū o le pulega.

O le le lelei o lenei metotia aofia ai le ono maliu o tipi. E leʻo totogia uma aʻa, o isi e na o le pala. O le isi le lelei o le umi o le taimi e faʻatali ai mo le gaioiga e mauaa. Mo le masina pe sili atu foi, o le a taofia ai o ia i totonu o le greenhouse ma o le a manaʻomia le tausiga.

Fautuaga mo le filifilia o se peduncle gaioiga

O le amataga o le tautotogo o le sili ona lelei taimi faʻatuputeleina mo orchids. I le taimi o le taumalulu, na latou maua le malosi ma sauniuni mo le ola ola vaitau. Mo le faapipiiina, o se peduncle ua aveina ua maeʻa fugalaau. O le uumi uʻamea o loʻo iai ni fualaʻau e le moe. E tatau ona maloloina le laʻau, e le mafai ona e faʻaogaina ni mea mai le orchid na oʻo iai mafatiaga.

E tatau ona sauniuni mo le faʻalauteleina e ala i tipi. Mo galuega e te manaʻomia:

  • una unaʻi poʻo se naifi maʻai;
  • vailaʻau;
  • Carbon faʻagaoioia;
  • se palasitika koneteina ma se tapuni, se ato poʻo se fagu palasitika mo se fale vevela.

Faʻafefea ona faʻalautele - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga

I le fale, faʻalauteleina e ala i tipiina tatau ona faia faʻapea:

  1. Faʻamamaina se naifi maʻai (scalpel) ma le 'ava malosi poʻo le antiseptic.
  2. Tipi ese le peduncle latalata i le faavae pe a mafai.
  3. Faʻamoemoeina i le umi o le au, ua vaevaeina i ni vaega o le 10-15 cm. Taʻitasi tipiina tatau ona i ai 2-3 buds. A tipiina, ia manatua o le fatugao tatau ona maualalo pe a mafai.
  4. Togafitiga uma tipi ma tina toto toto vaega ma faʻagaoioia carbon efuefu po o susulu lanumeamata. Ole mea lea ole a puipuia ai le laau mai le tui i siama e ala ile vaega ua faaleagaina.
  5. Sphagnum lumo e tuʻu i lalo o le koneteina ma faʻasusu. O tipi e faʻataʻatia faʻataʻoto i luga o le limu. Ia mautinoa o le axillary fatugaʻo o loʻo faʻasino i luga. E te le tau faʻalolotoina pe ufiufi ia mea. Ina ia faʻagaoioia rooting, e fautuaina e faʻasusu le substrate ma se tali o le biostimulant mo orchids "Augustine". Talosaga fua faatatau - 1 laupapa mo 1.5 lita o vai.
  6. Ina ia fausia se greenhouse, o se palasitika container ma se tapuni ma pu mo ea ea e talafeagai. E mafai ona e faʻaogaina se ulo poʻo se isi koneteina. O le tuutuuga autu o le ufiufi o le greenhouse i pepa alumini po o tioata. Lenei o le a maua ai se tulaga maualuga pea maualuga o le susu manaʻomia mo aʻa fausiaina.
  7. O le koneteina ma tipi e tuʻu i totonu o se mafanafana nofoaga o le vevela e le maualalo ifo i le 25 °.
  8. O le tausiga o le laʻau aofia ai i lea taimi ma lea moisturizing le substrate. Faʻasusu e faʻatinoina se fagu pasī. O le susū e faia i le vai mafanafana. Fuafua vai i 3-4 aso uma. E tatau ona lava moli i luga ole toʻotoʻo, ae le tatau ona faʻalataina i le la. Lenei o le a mafua ai le vevela i le greenhouse e tulaʻi. Afai e talafeagai, faʻaaoga moli faʻaopopo ma moli malamalama.

Sphagnum lumo ei ai meatotino siama ma e mafai ona taofia se tele aofaʻi o susu. E le mafai ona suia pe a fausiaina se substrate mo tagata matutua ma talavou orchids.

I le masina mulimuli ane, 2-3 laulaʻau ma aʻa o le a aliaʻe luga o tipi. E mafai ona toe toto i totonu o ulo eseese.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o le orchid faʻalauteleina e ala i tipi.






Faʻafitauli e ono tutupu

O aʻa muamua i luga o gaioiga e tatau ona faʻatali pe a ma le masina. Ae o le faʻatupuina o gaioiga e le masani ona maua ai le manaʻoga taunuʻuga. O se mafuaʻaga masani o le toilalo o le solia o sterility taiala.

O nisi tagata totō e totogo se laʻau ma le laʻau e le o le sphagnum, aʻo luga o le vai. O lenei metotia faʻaalia ai le maualalo pasene o iʻuga lelei. I lalo o le malosi o le malamalama, siama e mafua ai le pala vave faʻatele i totonu o le vai. Ina ia faʻaleleia le tulaga, oe mafai ona faʻaaogaina le carbon faʻagaoioia ma suiga masani o suavai.

O le faʻaaogaina o mea faʻaleagaina e mafai ona afaina ai le scion i siama poʻo le fungus. Lenei faʻafitauli tulaʻi mai foi mo tagata tomai faapitoa. Faʻafetai i le poto masani, na latou mauaina se auala e foʻia ai - i uluaʻi faʻailoga o le suia, o le fana ua faʻatofuina i totonu o le tali o le potassium permanganate mo le 40-50 minute.

O le totoina o le oketi i le fale e le faigata tele e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi oe o le a maua ai tusitusiga i luga o tulafono mo le totoina o se fugalaʻau ma aʻa, faʻapea foi ma le toe gaosia o le Dendrobium Nobile ituaiga i le fale.

Fesuiaiga o ulo

O le au e i ai laulaʻau ma aʻa e totoina i totonu o se isi ulo. E le manaʻomia le gaioiga atoa, naʻo le pepe na tupu aʻe mai le fatugaʻo e valavala. Mo se laʻau talavou, e tatau ona sauni se faʻavae.

E manaʻomia:

  • Paʻu paina, vela, mago ma tipi i fasi 8-10 mm le tele;
  • malala ola;
  • sphagnum lumo, na muamua faʻasusu i se fofo o le potassium permanganate;
  • tamaʻi 'eleʻele faʻalautele poʻo maʻa vevela-faʻataunuʻuina faʻamaʻaʻa.

O le fugalaʻau ulo tatau ona palasitika, manino, ma le tele o pu faʻatagaina avanoa saoloto fua. E fautuaina e faʻamama muamua ae leʻi totoina. O le gaioiga faʻasolosolo e faapea:

  1. O se vaega alavai e sasaʻaina i lalo o le ulo.
  2. O le pepe ua tupu i luga o le au ua tuu i le ogatotonu o le koneteina.
  3. Liligi paʻu faʻafefiloi ma malala i totonu o le ulo.
  4. Sphagnum lumo ua tuʻu i luga.
  5. O le substrate e faʻasusu i le vai mafanafana mai se fagu pasī.
  6. O le ulo ma le fatu e tuu i se nofoaga susulu. Aloʻese mai le aafia i le susulu o le la ma ata.
  7. O le faʻasusu mulimuli ane e faia ile 3 aso.

Taua Disinfection o le substrate vaega o le a aveʻesea ai le foliga mai o fungal ma siama siama i se talavou, matua laʻau.

Tausiga tulitatao

Manuia rooting ua na o le muamua sitepu i le orchid faʻalauteleina. O se tamaʻi laʻau manaʻomia le fausiaina sili lelei tulaga mo le tuputupu aʻe ma atinaʻe. O se fugalaʻau mataʻutia manaʻomia moli mo le itiiti ifo i le 12 itula i le aso. E fautuaina e tuu i luga o le faamalama i sasaʻe poʻo sautesasaʻe. O le mafanafana mafanafana faʻalagolago i le ituaiga o orchid, ae o le averesi mo le taumafanafana o 18-25 °, ma mo le taumalulu e 12-15 °.

E le manaʻomia soʻo se faʻasologa tele mo le oketi, e sili atu ona faigofie faʻatagaina se leai o susu nai lo lona sili atu. O le vai e tatau ona mafanafana, vaivai, sili ona vela. Faasusu le substrate pe a mago.

E fesuisuiai tele le pulega faʻainu faʻamoemoeina i le vaitau. I le tautotogo ma le taumafanafana, i le vaitaimi o gaioiga ma fuga, o le orchid e faʻasusu 1-2 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - 2 taimi i le masina. Fuafuaina fuafuaina le manaʻomia mo le faʻasusu i le lanu o aʻa, pe a oʻo ina avea ma malamalama - ua oʻo i le taimi e faʻasusu ai le laʻau.

Fafagaina o se laʻau talavou amata 2 vaiaso peʻa maeʻa totoina. Faʻaaoga se faʻalauteleina faʻalauteleina faʻalauteleina ma minerals ma sailia elemeni. O se vaega o le talosaga o le faʻaititia o le fautuaina vailaʻau e 3-5 taimi.

O le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe e faʻafaigofieina i le fafagaina ma le maualuga o mea i le nitrogen. E faʻatino faʻalua ile masina. A tupu ae le orchid, ona tiaʻi lea i totonu o se ulo telē.

Fono. I le avea ai o se lapataiga, o se ulo ma se orchid seedling e mafai ona teuina i totonu o greenhouse tulaga mo le isi 2 vaiaso.

Ole maualuga ole susū ole ea ole mea taua mo le faʻamafanafanaina ole orchid. O le fautuaina fautuaina o le 60-70% faʻamoemoe i le ituaiga. E lelei le laau mo le sausauina. E cont conticated mo na o orchid fugalaʻau.

O se orchid, faʻasalalauina e tipiina, fuga i le lua po o le tolu tausaga o le olaga. O lenei laʻau maʻaleʻale ma laʻitiiti e manaʻomia le tausiga lelei. I le noatia ma le fai fuafua i manaʻoga mo le toe gaosia ma le tausiga, o le a tali atu ma sili fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How I Make Orchid Roots Grow (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com