Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea na faʻapaʻu ai lau o spathiphyllum, faʻafefea ona iloa saʻo le mafuaʻaga ma le a le mea e fai e aveʻese ai?

Pin
Send
Share
Send

Snow-white spathiphyllum o se sili sili ona lelei teuteu filifiliga mo soʻo se taimi nei totonu. E tusa ai ma meaola o le bioenergetics, o lenei laau toto e faʻaleleia ai le siosiomaga ootia i totonu o le fale.

Ae i taimi uma i le faʻagasologa o le tuputupu aʻe i fafo o le atunuʻu, e tupu faafuaseʻi ona toulu ifo i lalo le fugalaʻau. Sei o tatou iloiloina atili pe faʻafefea ona malamalama pe aisea e paʻu ifo ai laulaʻau o le fugalaʻau "Fiafia a fafine" ma o le a le mea e fai pe a le faʻaleleia.

Aisea na paʻu ai laulaʻau?

E foliga mai o le spathiphyllum e mafai ona mafua mai i laʻau poʻo laʻau laʻau. Ae tupu i le gaioiga o le tuputupu aʻe, faigata aliaʻe tele lava fesoʻotaʻi ma le tausiga o se totonu fugalaʻau. O nei faʻafitauli e le tumau ma mafai ona foʻia. E aofia ai:

  • fugalaʻau le talafeagai;
  • maalili;
  • sese le faʻatulagaina o le eleele;
  • le sao filifiliga filifiliga faʻasusuina;
  • maualalo le susū o le ea;
  • namu poʻo siama siama;
  • iniseti leaga.

Faʻafefea ona iloa le mafuaʻaga?

Faʻatasi ai ma le tele o totonu fale totō, e pei o i spathiphyllum, e faigofie ona iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i ona foliga vaaia. E iloga mai suiga ile lanu ole laʻau, petioles.

  1. Afai e liu lanu samasama le lau o laʻau, e faʻapogisa le turgor, ma e ufiufi le eleele i le paʻu mago - ole faʻailoga manino lea ole leai o se suavai. E faigofie foi ona vaʻai pe fia lau o lau na mago ma paʻuʻu ese, ma fou fusi leiloa o latou susulu faʻanatura.
  2. A faʻafuaseʻi ona suia laulaʻau i lo latou tulaga masani, ua piʻo i lalo, ua aliali mai le lanumeamata lanumeamata. Masalo na tupu lenei mea ona o le maalili o le laʻau. A tatalaina se faʻamalama pe a uma ona faʻasusu, poʻo se taʻele mafanafana ma le malulu o le ea e ulufale i totonu o le potu.
  3. Loose lau ma matutu fautuaga faʻailoa matutu savili ea.
  4. O le foliga mai o pogisa eria ma le efuefu shaggy fuga i luga o laulaʻau, poʻa, palapala o se faʻailoga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le tele o ituaiga o pala.
  5. A faʻapipiʻi laulaʻau, punou i lalo, e mafai ona vaʻaia i latou se faʻamoe manifinifi, o lona uiga e i ai laia tuaoi lau laʻau, e taʻua o iniseti leaga. E masani ona tu i lalo ma e faigofie ona vaʻaia i asiasiga faʻaaliga.

O le a le mea e fai i mataupu taʻitasi?

O lea la, e tusa ai ma faʻailoga, oe malamalama pe aisea ua toʻulu ai lau o le fugalaʻau. O le a le isi mea e fai? Faʻafefea ona fesoasoani e toe faʻaleleia le leiloa tulaga o spathiphyllum?

Sese palu fefiloi

Le eleelea filifilia poʻo le fugalaʻau ulo mafai ona taʻitaʻia ai i ni tali tutusa:

  • O le eleele e tatau ona faʻavai lelei. O se vaega o le faʻalauteleina 'ele poʻo le piliki malepe tatau ona faʻataʻatia luga o le pito i lalo ma le vaega o le 2 cm mafiafia.
  • O se mamafa, poloka, acidic siosiomaga le lelei aafia ai le tulaga o le fugalaau.
  • O le palapala, lea e leai se lelei hygroscopicity, le lava le ofi o le ea ma le susu, e le talafeagai foi mo spathiphyllum.
  • O le tele o le ulo tatau tatau tutusa ma le tele o le fugalaau.

Faʻafefea ona fesoasoani:

  1. Ia talitonu pe a uma ona faʻasūsūina le susu o le a le eleele, o le a lona fausaga.
  2. Afai o le substrate le ofi i le faʻatulagaina tapulaʻa ma o loʻo i luga le lelei, e tatau ona suia.
  3. Fesuiaʻiga i totonu o fafo fafo i totonu o se malamalama, tatalaina, minerale substrate.

Ova le susu

Spathiphyllum ua manatu o se "suavai" i totonu o totonu o fugalaʻau. Ae o le vai stagnant e le taliaina. Ioe, i lenei tulaga, tulaʻi mai faʻafitauli ma aʻa, lea e masani ona i ai i totonu o se susu susu, o se faʻaiuga, o se pala gaioiga tupu. Saili pe i ai ni faʻafitauli ma aʻa: afai a maeʻa faʻasusu ina ua uma ona faʻasusu ina ua mavae sina taimi e leʻo faʻaaluina le susū, ona le mafai ai lea e le aʻa aʻa ona mitiia. O le leaga o le tulaga o aʻa o loʻo atagia mai i laulaʻau.

Faʻafefea ona fesoasoani:

  1. Aveese le laau mai le ulo, iloilo le aʻa.
  2. Fufulu aʻa i lalo o le tafe vai mafanafana.
  3. Aveʻese ia pala, mago, aʻa mamate ma se naifi maʻai.
  4. Faʻamama vaega ia ma le nutimomoia o le karaponi.
  5. Faʻamago i latou.
  6. I le avea ai o se faʻasolosolo o faʻamaʻi mama, o aʻa e tatau ona togafitia ma se vaivaiga faʻapitoa faʻalauteleina o le sauniuniga "Maxim"
  7. Tui le fugalaʻau i se eleele mago fou, ma le vaega faʻamalosia alavai.
  8. E leai se manaʻoga o le vai i le taimi lava e uma ai le tui.
  9. I le lumanaʻi, faʻatulaga lelei le vai.
  10. A maeʻa ona faʻasusu, faʻasusu le vai mai le apa o loʻo iai le ulo fugalaʻau.

Faʻaaliga! Ina ia toe faʻaleleia le tulaga muamua o aʻa, oe le mafai ona faia e aunoa ma le tuiina.

Root faafitauli

O le magaloina o le lanumeamata tele o le spathiphyllum e faʻailoa mai ai faʻamaʻi o le aʻa. E 3 vaitaimi ole faʻamaʻi. E faigata mo le au toto le poto masani ona vave fuafuaina le tulaga o le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le tosoina o le laau i le au, taumafai e toso i fafo. Afai e faigata ona fai lenei mea, o lona uiga e le o iai i le aʻa le faʻafitauli.

Lenei tulaga o le houseplant mafai ona toe faʻaleleia e ala i le fetuʻunaʻi o le tausiga. Afai e le uuina le fugalaʻau i totonu o le ulo, o le a sili atu ona faigata iinei. Masalo e leai se mea e faia.

Faʻafefea ona fesoasoani:

  1. Ave 'auala faʻamatalaina i le parakalafa i luga.
  2. Togafitiga le aʻa faiga ma malolosi fungicides.
  3. Fesuiaʻi ma faʻatali mo le iʻuga.

Faʻamago mai le palapala

O le mea e malie ai, o le eleele matutu o se tasi o mea sese taatele. Le lava o le susu ma, o le mea lea, mea taumafa, faʻatupuina le magumagu - leiloa o laulaʻau turgor, gagau laʻau. I le tulaga o le spathiphyllum, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le faʻasusu, ma aua le faʻatali seʻia maeʻa atoa le eleele i totonu o le fugalaʻau, a leai o ia gaioiga e oʻo atu ai i lau ua mamae.

Faʻafefea ona fesoasoani:

  1. Muamua lava, oe tatau ona siaki pe faʻafefea ona susu le eleele pe a maeʻa faʻasusu, pe a fai o le mataupu o loʻo i totonu o le palapala, oe manaʻomia le suia o le substrate.
  2. Tuu le fugalaʻau faʻatasi ma le ulo i totonu o se konateina vai.
  3. Faatali seʻi susu atoa le eleele, a o aʻa ua tumu i le vai mo le 15-20 minute.
  4. I le taimi e tasi, e mafai ona e faʻatulaga se mafanafana taele mo laʻau.
  5. A maeʻa, faʻataga le laʻau e faʻamamago.
  6. Mataitu le taimi o faʻasusu.

Sese tulaga taofiofia

Le lelei le faʻataʻitaʻiga o le tau i totonu o le tau e mafai ona faʻaosoina le sosolo lau i spathiphyllum. E aofia ai:

  • nofoaga;
  • vevela;
  • susū

O se nofoaga le saʻo filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamalama malulu faʻamalama ma le agi masani o fafo atu o le ea, o togitogi, o le a taʻalo ai i se tausuaga mataga ma se fugalaʻau thermophilic. O le potu pito i fafo e tatau ona i ai i totonu o se potu mafanafana, ae o ese mai le faʻamamaina radiators.

Taua! Faafuaseʻi suiga o le vevela e matua leaga mo laʻau. E manaʻomia foʻi le mataʻituina o le maualuga ole susū ile potu.

Faʻafefea ona fesoasoani: o le manaʻomia tapulaʻa i totonu o le potu e tatau ona toe aumaia i le masani ai.

Faʻafefea ona puipuia faʻafitauli mai le toe tulaʻi mai?

E ui lava i le faigata foliga mai, e faigofie ona tausia spathiphyllum.

  1. I le amataga, e taua le fuafua le nofoaga tumau o le fugalaʻau. E sili atu le filifilia o se faʻamalama sill mai sasaʻe poʻo le itu i sisifo, pe a mafai, alu ese mai le vaʻa ma le malulu o le ea.
  2. Mataitu le tulaga o le eleele, tanu le laau ia le itiiti ifo i le tasi i le 2-3 tausaga. O le mea lea, ia faʻateʻa faʻaleagaina ma le faʻapipiʻiina o le palapala. E le aoga le faia o faʻasologa i taimi uma, naʻo le pau le mea e ese ai o le talavou exotic e oʻo i le 3 tausaga le matua.
  3. Aua neʻi galo e uiga i le faʻasusu masani.
  4. Faʻamama le potu i le afi ma le mea faigaluega a le fale.

E tele mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo lau i spathiphyllum, ae le o latou uma e ogaoga. Afai e te aveʻesea i latou i se amataga, ona leai lea o se isi togafitiga. Ae afai o le filifiliga o loʻo tamoʻe, ona leai lea se mea e sefe ai oe. Aua le aumaia le laʻau i lenei setete, tausi ma faʻaalu ia tele taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Meet My Plant. Spathiphyllum Sensation Plant. Ep 03 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com