Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Linkoping - o se taulaga i Suetena e taunuʻu ai manatu

Pin
Send
Share
Send

Linköping o se tasi o le sefulu sili tele taulaga i Suetena. E alu i le itu i saute o le Vaituloto Roxen, i le taimi e kolosi ai le Vaitafe o Stongon ma le auala faʻasolopito autu mai Stockholm i Helsingborg. O se fale e uiga i le 142 afe tagata o loʻo mitamita i lo latou taulaga ma faʻaigoaina o se nofoaga e avea ai manatu ma mea moni. Linköping amata i tua i le 12th seneturi. Ae ui i lea, o lona mitamita e le o le tele anamua fausaga fale faʻamanatuina o le i ai o ultra-po nei kamupani i le vaʻalele pisinisi.

Taulaga maualuga tekonolosi

Linkoping (Suetena) onomea ona faʻaigoaina le igoa o le atunuʻu autu o vaʻalele nofoaga autu. E i ai lana lava vaʻalele aoga, ma lumanaʻi pailate faʻamalosia o latou tomai i le militeli malae vaʻalele.

O le isi taua taua o le taulaga o le iunivesite, lea na tatalaina i le 1975. I le taimi muamua, na o le 3500 tamaiti aʻoga na aʻoaʻoina iina, ma o lea ua ova atu ma le 20 afe. I luga o le taumafaiga a le pulega o le taulaga, na fausia ai se nofoaga tutotonu i le iunivesite lea o loʻo maualuga ai tekinolosi ma faʻatauga fou ua suʻesuʻeina ma faʻatautaia. O lenei mea na mafua ai se malosiaga faʻaosofia i le atinaʻeina o le 'aʻai, ma le tafe o le miliona miliona tala faʻafaigaluega inivesi iinei.

O le tekinolosi malosi i le iunivesite faʻafaigaluegaina e uiga i 240 kamupani, e aofia ai lalolagi gaosi mai vaega eseese o le atunuʻu tamaoaiga. O se tasi o kamupani (Svensk Biogas AB) e gaosia le biogas mo felauaiga, ma ua avea ai Linköping ma taʻimua i le gaosiga ma le faʻaaogaina o lenei ituaiga suauʻu.

Tau ma le tau

Faʻafetai ile nofoaga o Linköping e latalata ile Vaituloto o Roxen, o tau mafanafana e mafanafana tele ai nai lo isi taulaga i Suetena. O le taimi sili ona mafanafana o Iulai - o le vevela e oso i le +23 tikeri. E masani ona timu ile masina e tasi. O le taimi sili ona lelei mo se malaga o Iuni (o le averesi o le vevela e +20 tikeri), ma e leai se timu.

O masina sili ona malulu o Ianuari ma Fepuari. I le taimi nei, o le thermometer e paʻu i le -5 tikeri i le po, ae o le averesi o le vevela i le ao e +1 tikeri.

Vaaiga

I Linköping (Suetena) e tele nofoaga e mafai ona e faʻaaluina ai le taimi faʻaleaganuʻu ma manaia.

  • Linkoping Cathedral o le autu faʻatosina aai. O loʻo tu ile nofoaga tutotonu ole taulaga.
  • O le Open Air Museum (Gamla Linkping) o loʻo tu i le itu sisifo o le taulaga.
  • Suetena Air Force Museum - nofoia se eria latalata i le malae vaalele militeri Malmen.
  • Central Park Tradgardsforeningen.

I se faʻaopopoga, e tatau ona e asiasi i fale mataaga: Sukalati, togatogo, nofoaafi. Tausaga uma i le faaiuga o le taumalulu, le '' aʻai talimalo le sukalati Festival. Chocolatiers mai atunuʻu eseʻese e o mai, faʻateʻia tagata nofoia ma tagata asiasi mai o le taulaga ma o latou tomai. O mea manaia na tutupu, o faʻaaliga, o loʻo faia i Linköping i le tausaga atoa, o lona uiga la e le taitai ona fiu.

Falesa fesoʻotaʻi

O le falesa o le ekalesia tutotonu o le ekalesia a le nuu ma Suetena le lona lua sili lapoʻa falesa. O le fale faʻaonapo nei na fausiaina 800 tausaga talu ai luga o le tulaga o se tamai falesa laupapa. O le malumalu na fausiaina i le silia ma le 300 tausaga e tufuga mai atunuʻu eseʻese ma i aso nei ua maofa tagata tafafao ma lona matagofie ma le taugata.

O ona puipui e teuteuina i faʻatagata o talafatu meaola, mea teuteu o laʻau ma tagata foliga. I le aluga o taimi, na maeʻa ai le falelotu ma falelotu Gothic e tolu, na teuteuina i faʻamalama tetele ma le potu fetu fetu matagofie, ma le tele o isi elemene.

I le seneturi talu ai, na toe faʻaleleia ai le falesa e le au tusiata ma tusiata o aso nei. Sa sisi le taualuga ma ufiufi i papatusi apamemea. O le faitotoʻa autu na teuteuina i mosaics, ma o faʻamalama na ufiufiina i le matagofie ata o loʻo faʻaalia ai se talavou Mary, ofu i ofu mananaia, ma fugalaʻau fugalaʻau. O le falesa e faʻatumuina i logo e tolu anamua, o le tasi ua silia i le 700 tausaga le matua. O le uati a le lotu i luga o le olo e taia i aso uma, ma faitau le taimi o le olaga.

Old Linkoping Open Air Museum (Gamla Linkoping)

I se tasi taimi i lenei mataaga mataaga, o le a toe aveina oe i tua 100 tausaga ma o le a savali faataamilo i le tuai Suetena taulaga. O le manatu o le fausiaina o se fale mataaga tele i Suetena na tulaʻi mai i le seneturi talu ai, ina ua latou filifili e talepeina tuai fale ma faatuina aso nei fale. Ole ala lea na aliali mai ai le Old Linkoping.

O le a e asia fale tuai o taulaga ma fale tumaʻoti, faleoloa faleoloa, faleʻaiga ma faleʻaiga, tamaʻi fale mataaga ma faʻaaliga. Saili pe faʻafefea le olaga o tagata o le taulaga i le sili atu i le seneturi talu ai. I luga o le faʻatoʻaga, o le ae faʻamasani i le olaga o tagata o le nuʻu, faʻatasi ai ma se sa avea ma nofoaga fuimu, o se auala tuai bowling. I le malae vaʻalele tatala, matamata i se faʻafiafiaga a le au tusiata a le atunuʻu.

Ulufale i Gamla Linkoping e leai se totogi... O faʻailoga e faʻatau lava pe a asiasi i fale mataʻaga ma mo femalagaaʻiga i se nofoaafi mamao.

Suetena Air Force Museum

O lenei fale mataaga o le mitamita o Suetena. E le gata o se faʻaputuga o selau o vaʻalele, ae o loʻo taofia foʻi le talaʻaga atoa o le atinaʻeina o vaʻalele, mafai ona faʻafiafiaina uma turisi masani ma polofesa. O nisi o faʻataʻitaʻiga o loʻo i totonu o se kopi e tasi ma e naʻo iinei lava e te vaʻaia ai.

O fale mataaga e sili atu ma le 25 afe faʻaaliga, o le a e masani ai i le taimi o le malaga (vaʻa tuai ma onapo nei, mea faigaluega, afi, togiga). Faʻafeiloaʻiga taʻamilosaga e faia mo tamaiti, lea o le a latou asia ai o ni pailate talavou, avefeʻau, ma taumafai o latou lima i le fausiaina o la latou lava vaʻalele vaʻalele.

Tagata matutua mafai foi ona maua le fiafia i luga o se tulaga ese simulator - o se simulator e fausia ai le faʻamatalaga sese o se moni lele. O le a e nofo i totonu o le nofoa vaalele ma lapoʻa tago sikurini ma faatonuina e "lele".

E mafai ona e faia se malologa mai le lagona maua i totonu o se mafanafana cafe ma le saunia malaetaʻalo. O le fale mataaga e matala i aso uma, seʻi vagana le Aso Gafua, mai le 11 i le taeao i le 5 i le afiafi. Tau tiketi 2.55 euro, mo tamaiti aʻoga ma penisiona - 1.7 euro. Tamaiti i lalo ole 18 tausaga e le manaʻomia se tiketi.

Tradgardsforeningen Tutotonu Park

A e iloa ia Linköping, oe tatau ona mautinoa asiasi i le le masani ai paka aʻai Tradgordsfereningen - o matagofie oasis i le taulaga ogatotonu. O le a e vaʻaia le sili ona faʻaputuputu aoina o laʻau eseese ma laʻititi laʻau.

I totonu o le paka, e aoga le asiasi i se maitauina 'olo, oona, ma le afiary. Lenei e mafai ona e savali toʻatasi pe o se vaega o se tafaoga, faʻatau au mea e te fiafia i ai, fai sau meaai mama i se cafe mafanafana pe faʻatulaga se tafaoga i le vao

Mo turisi, o loʻo i ai se lisi lisi mo uila, polo ma isi uiga mo gaioiga gaioiga.

O fea e nofo ai

O le Linkoping o loʻo lelei lona atinaʻeina o turisi, o lona uiga e leʻo se faʻafitauli le sailia o mea e nonofo ai. E mafai ona e mautotogi i se potu i se faletalimalo maualuga, se fale talimalo lelei i le ogatotonu, pe maua se potu i se fale talimalo. O tau e matua eseʻese, fuafua i ou manaʻoga. Ma, o se potu i se faletalimalo tolu-fetu ma le tele o tautua tuʻuina mai o le a tau mai le 60 euro, o le averesi tau o 90-110 euro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Linkoping taulaga

O Linköping lava e i ai lana malae vaʻalele, ae naʻo le vaʻalele na te taliaina mai Copenhagen ma Amsterdam. O le mea lea, e sili atu le mafaufau i isi filifiliga mo le auala.

I le nofoaafi

E mafai ona e oʻo atu i Linköping mai Stockholm i nofoaafi mai le nofoaga tutotonu ma le tasi suiga. Nofoaafi tamoʻe uma 30 minute. O le aofaʻi o taimi malaga e 2-3.5 itula.O le pasese faʻamoemoe i le nofoaafi ma le vasega o le taʻavale ma vaʻa mai 150-175 CZK.

Mo le taimi saʻo ma taimi o pasese, tagaʻi i le upega tafailagi a Suetena - www.sj.se.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

E mafai foʻi ona e taunuʻu i pasi, ae ui i lea, e tele atu le taimi e alu ai iina - 2 itula 45 minute -3 itula 5 minute.

Suʻe pasi pasi 11 taimi i le aso mai le 8:15 i le 01:50. Filifili luga - STOCKHOLM Cityterminalen. Tiketi tau 149-179 SEK. O taimi saʻo ma tiketi e mafai ona faʻatau i le www.swebus.se.

A faʻapea e te manaʻo i se vaalele, e tatau ona e lele i le malaevaʻalele faʻavaomalo faʻavaomalo i Skavsta, ma mai iina i Linköping 100 km. E ave oe e le pasi i le itula ma le afa.

Linköping e masani ona matala i tagata asiasi mai le salafa o le lalolagi. Filifili se taimi talafeagai mo lau malaga ma alu i se malaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kalasshowen 2020 Kalasmottagningen (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com