Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pasila pasila: totoina ma tausi. O se laʻau matagofie i lou fale

Pin
Send
Share
Send

Trumpet balsam o se teuteu teuteu talafeagai mo le totoina i totonu o fale. Na ia maua lenei igoa ona o au, ia e loloʻu malosi, ma e tatau ona tautau ulo.

Afai e te faʻaliliuina le upu Ampel mai Siamani, e foliga mai o lona uiga o se tautau fugalaau tuʻugamau. O le mea lea o le pasama ma amata ona taʻua o le tele.

Seʻi o tatou suʻesuʻe atili e uiga i lenei matagofie ma i le taimi lava e tasi e le faʻamaoni laʻau.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

Seʻia oʻo mai nei, e leai se aʻoaʻoga saʻo e uiga i le amataga mai o lenei fugalaʻau. Tele talafatu na sao mai i tagata, ae leai se tasi o latou na mauaina se faʻamaoniga. Na o le iloa o le subtropics o Aferika ma Amerika i Matu o loʻo avea ma nofoaga fanau o le laʻau. O laau muamua na aliali mai i Europa i le 1596, mulimuli ane na amata ona avea i latou ma manaʻoga faʻapitoa. I lalo ole tulaga masani, ole palsam tele e fiafia ile tau mafanafana male maualuga ole susū.

Eseese

Ole palsam a Waller ole terry. Lenei ituaiga o laʻau ua manatu o le sili teuteuina (sili atu nuances e uiga ia Palsam balsam e mafai ona maua iinei). O le matua o le tele o aso nei hybrids. Eseesega i le tele o fugalaʻau ma laumea mumu-enaena laʻau ma sua sua. E tele fugalaʻau e iai taimi e ufiufi uma ai laulaʻau.


Hawker's Balsam. O le matua o ia hybrids pei Impatiens New Guinea. Eseese i laulaau uumi ma fua tetele. E fuga mai le balama i le tausaga atoa. Tali lelei i le tele o le susulu o le la.


Balsam o Niamey. O lenei ituaiga e teuteuina lelei balconies ma fale mautotogi, aua e sili ona teuteuina. E faʻailoaina e mumu, samasama, fugalaʻau bicolor, o lona foliga e pei o pi.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

O lenei laʻau mafai ona tupu ae o se tausaga ma tumau. Auai i le aiga pasama. O laʻau o laʻau e suamalie, lala. O lo latou maualuga e 15-50 cm O laulaʻau e lanumeamata, lanumumu-lanumeamata, ma solo i autafa. Ma maualuga sūsū, mataua o vai suavai luga o le fautuaga.

O fugalaʻau o le aganuʻu o loʻo i totonu o au o laulaʻau, o latou lanu e mafai ona:

  • lanu paʻepaʻe;
  • piniki;
  • lanu moli;
  • lanu mumu;
  • lanu viole;
  • ma sasa ma ila.

Hybrids ma faʻalua fugalaʻau ma tele-lanu laulaʻau na maua. O le tele o fugalaʻau e 6-8 cm.E ui lava i le laʻititi latou, e matua susulu lava, pei o moli.

I le iʻuga o le fuga, o le pasama e fai ma fualaʻau lanumeamata. A maeʻa matua, ona latou fausiaina lea o se pusa matutu ma suiga. O nisi taimi e lava e paʻi mama ai, ona o fatu e faʻataʻapeʻapeina i autafa. Ona o lenei foliga, o le laʻau ua lauiloa taʻutaʻua "paʻi-maaleale". Aganuu ua taʻua o le faavavau fugalaʻau mo se mafuaaga, talu mai fuga e tele ma e matauina toeititi atoa le tausaga.

Se ata

E faʻapea le palsam:





Tulafono taulaʻi

O galuega toto e faaitiitia i le usitaia o fautuaga nei:

  1. Toto fatu mo fatu i le ogatotonu o Mati. Aʻo leʻi totoina, faʻasusu i latou i le vaifofo o le potassium permanganate mo le faʻamamaina, ona faʻamama lea ile vai mafanafana.
  2. Mo le totoina, saunia koneteina, faʻatumu i substrate ma salalau atu le totoina mea, mama oomi lalo ma sausau ma se manifinifi vaega o le oneone.
  3. Faasusu laʻititi le eleele, ma ufiufi le koneteina lava i le pepa laʻau poʻo le ipu malamalama. O lenei o le a faʻamafanafanaina ai oe.
  4. Tuʻu le koneteina ma fualaʻau i se nofoaga mafanafana ma lava le malamalama. O le susulu o le la e matautia mo le pasama. Ae a leai le la, e le ola lelei le laʻau. Ma e tatau ona e vaʻai mo se nofoaga i totonu o le fale o loʻo i ai le tele o diffuse susulu nofoaga.
  5. Aveese le ata poʻo le tioata mo le ea i aso uma. Ia mautinoa ia aua neʻi mago le eleele.
  6. O le taimi lava e 3 laʻau ua fausiaina, filifili se filifiliga. Mo nofoa i totonu o ipu eseese, filifili e le tele ni koneteina. Balsam ampelous lagona faʻalelei i tulaga vaiti.
  7. Suavai i aso uma pe a uma ona toto. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa e leai se goto o le vai.

Matou te matamata i le vitio, i se auiliiliga auiliili, auiliili, o le gaioiga o le luluina o le pulu pasama mo fatu o loʻo faʻaalia:

Moli ma le nofoaga

Faalogo! O le fugalaʻau e le faʻamatalaina i moli. E mafai ona tupu lemu e oʻo lava i le tulimanu o le potu. Ae faʻatoa mafai ona maua se fugalaʻau tele ma faifai pea peʻa iai se malamalama susulu.

E le tatau ona teuina se fugalaʻau i le faʻamalama i saute i le maualuga o le taumafanafana pe e te manaʻomia le fausia o se puipuiga mo ia mai le susulu o ave o le la. O faamalama i sasaʻe ma sisifo e atoatoa. I le tau mafanafana, aveese le pasama i le poletito.

O le fugalaʻau o le a avea ma sili teuteuga mo le togalaʻau, ae le tatau ona totoina i le la. Malamalama paʻu paʻu o le a faia.

Eleele manaʻoga

Mo le totoina tele palsam, e tatau ona saunia se faʻamamaga, teisi acid substrate... E mafai ona e sauniaina pe a fai e te aveina vaega ia i aofaʻi tutusa:

  • peat;
  • vermulitite;
  • laufanua laufanua;
  • oneone vaitafe.

E mafai ona e faʻatauina ni palapala 'ele i le faleoloa. Tuʻu sina oneone i totonu o le ulo ae leʻi faʻaaogaina. E tatau ona vave aveʻese vave sili atu susu mai le palapala. A le faia lea, ona pala lea o le aʻa o tamaʻi laʻau.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

Balsam ampelous - susu-alofa aganuu... E iloga i suamalie ma faʻatumuina le susu. A i ai le le lava o le vai, o le fugalaʻau o le a le mou atu, ae o le a leiloa lona malosiʻaga ma faʻamaligiina lau pito i lalo. Saunia tele faʻasusu i le taumafanafana. E tatau ona susu pea le eleele. I le taumalulu, faʻaititia le susu, puipuia le koma 'eleʻele mai le mago. O le faʻamamaina o le suavai i totonu o le apa e faʻaleagaina, aua e tumu i le pala o aʻa ma au.

Laʻei pito i luga

Lavalava pito i luga e tatau ona faʻaaoga i taʻi 2 vaiaso, amata ia Aperila ma faʻaiʻu ia Aukuso. Mo lenei, minerale minerale faʻalauteleina fuafuaina mo fugalaʻau laʻau e sili ona lelei. Ia mautinoa o nitrogen fertilizers e le ova, ona o lenei o le a taitai atu ai i le vave tuputupu aʻe o au ma taofi le faʻavaeina o fugalaʻau.

O le laʻau tali lelei i Kemira... Lenei fetilaisa aofia ai vaega nei:

  1. posiporo;
  2. nitrogen;
  3. magnesium;
  4. potasiuma;
  5. manganese;
  6. boron;
  7. apamemea;
  8. metalaʻila;
  9. uʻamea;
  10. molybdenum

Fautuaga... Mo le umi ma tele fugalaʻau, faʻaaoga brown Kristalon (1 tbsp. L / 5 l o vai). Faʻaoga tasi i le vaiaso.

Malo malolo

I le iʻuga o le fuga, tipi ese ia peduncles ma tuʻu le laʻau i se nofoaga malulu lea e sili atu ai le vevela i le +15 tikeri. I lenei tulaga, faʻasusu faʻavaivai le pulu pasama. A fou ona tupu mai ia Fepuari, tuʻu le fugalaʻau i totonu o le potu ma maualuga le vevela ma faʻasūsū soo.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

I le taumalulu, tele palsam aafia ai le aafiaga o faamai fungal, ma aemaise lava le pala. Ina ia aveʻese lenei faʻafitauli, oe manaʻomia le faʻamamaina o aʻa o le laʻau mai le eleele tuai ma totoina i totonu o se pusa fou ma le palapala.

Afai o le susū i totonu o le potu e maualalo, ona o lenei ua tumu i le osofaʻiga o le apogaleveleve iti. E mafai ona faʻamautuina lenei mea i lau o loʻo taamilo. Na latou paʻuʻu i le alu o taimi. O vailaʻau nei o le a fesoasoani e aveʻesea le apogaleveleve lae: Actellik, Neoron.

E mafai e le laau ona afaina le papalagi, e mafua ai ona liu samasama ia lau. O iniseti e nofo i le itu i totonu o lau pito i lalo. Mo togafitiga, faʻaaoga Fufaron, Decis.

Fanafanau foliga

Ampel balsam faʻalauteleina e fatu pe o le tipiina o apical shoot. O nei auala uma ei ai a latou lava uiga:

  • E tetele fatu o le laau. Faʻatau faʻatasi. Latou totoina ia Fepuari i greenhouse. Faʻatupuina ile 3-4 vaiaso ile vevela ole 23-25 ​​tikeri.
  • Tipi au 8-10 cm le umi i le tautotogo po o le taumafanafana ma aʻa i latou i le vai. E mafai ona e faʻaogaina le eleele susu faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le oneone. E sosolo aa i lalo peʻa mavae ni nai aso, ona toto lea i totonu o tamaʻi ulo. A maeʻa le 2-3 masina, e mafai ona fuga mai fatu laiti.

O le a tatou aʻoaʻo auiliili pe faʻafefea ona tipi le lapoʻa tele i le matamata i le vitio lenei:

O le Balsam o se tasi o laʻau sili ona taatele, e tele ona ituaiga ma ituaiga. Na matou talanoa e uiga i nisi o sui o lenei matagofie fugalaʻau i le tele o tala i luga o la matou 'upega tafaʻilagi:

  • New Guinea: Aferika Aferika, galueina uiga ese.
  • Uamea-fanauina: vao ituaiga, faʻamatalaga ma vailaʻau meatotino.
  • Tom Samb: piniki-paʻi-aʻu-leai luga o le windowsill, galueaina, tausiga ma faʻamaʻi.
  • Ferruginous: faʻafefea ona tupu lelei, o a faʻamaʻi o i ai?
  • Vanka susu: tumau, totoina, tausiga ma masani faʻamaʻi.
  • Faatoaga: fugalaau faaletausaga mo tatala fanua, totoina ma tausi.
  • Vao: e mafai ona e tupu i le togalaau ma faʻafefea ona fai ia saʻo?
  • Terry: ituaiga, galueaina ma le tausiga foliga.

Ampel balsam e talisapaia e tagata fai togalaau ona o lona tele, susulu fugalaʻau ma unpretentious tausiga. Faʻafetai i le lautele palette o paolo, tagata uma mafai ona faia se atoa teu fugalaʻau i luga o latou poletito, lea o le a faʻafiafiaina ai o ia ma lona matagofie toeititi atoa tausaga atoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bibit Jaboticaba 30ribuan. Anggur Brazil precocious (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com