Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lanu pupula mo le fale ma fugalaʻau moega: o se aotelega o moli lanu moli ma se ata

Pin
Send
Share
Send

O rosa moli e masani ona teuteuina fale ma fale. O ia fugalaʻau faʻatosina fugalaʻau ma se susulu lanu ma se faʻapitoa, tulaga ese atemosifia latou te fausiaina faʻataʻaliʻoliʻo.

O fugalaʻau moli e faʻafiafiaina foi aua e mafai ona latou suia la latou lanu pe a faʻafesoʻotaʻi le la ma le moli moli ma e oo foi i creamy beige. Le isi, o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga eseese ma se tutusa lanu ma tulafono mo le tuʻuina i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Faʻamatalaga o ituaiga ma ata

O rosa moli na faia i se taimi e leʻi mamao atu, pe tusa o le 1900. I le aluga o tausaga, ua mafai e le aufaifaʻatoʻaga ona atiaʻe le tele o faʻamaʻi mananaia ma ituaiga teteʻe o le tau e sili ona lauiloa.

Aʻea

E masani ona i ai ni fugalaʻau laiti i laʻau. O ia fugalaʻau e masani ona faʻaaogaina o se pa puipui, e afifi faataamilo i le pa o le puipui i se uʻamea poʻo se laupapa.

Mo le auala

Lanu moli

O le eseʻesega o rosa aʻeina o moli e taʻua o Lanumoli. O fugalaʻau pupula mu e tu faʻasaga i le pito i tua o le lanumeamata lanumeamata lanumeamata pupula. Fuga tutupu i le tele o 7-10 senitimita i le lautele. E mafai ona tupu aʻe i se togavao malosi i le 2-3 mita le maualuga... E fuga le togavao ma fugalaʻau o 5-7 fugalaʻau. O le manogi o fugalaʻau e le susulu ma malosi, ae maaleale ma tau le iloa.

O le ituaiga e tu matilatila mo le sili atu ona lelei o le malulu o le malulu, puipuiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, fugalaʻau umi, agavaʻa - e mafai ona faʻaaogaina o se togavao poʻo se pa puipui.

Lauti lauti

O bushes o lenei ituaiga tupu ola i le maualuga mai le tasi mita i le tasi ma le afa. O fugalaʻau e lapoʻa tele - mai le 11 i le 15 senitimita le lautele.

Afai e tupu le fugalaʻau i le paolo, ona lanu lea o le a susulu, afi ma matua totoa. I le mea e tupu o le fugalaʻau e masani ona fesoʻotaʻi ma le la, o le lanu e ono suia i le moli moli.

O ia fugalaʻau e teteʻe atu i faʻamaʻi toto, ma e sili atu le puipuia mai le malulu. Sili mo togalaau togalaau ma tipi.

Mo le auala

E i ai le tele o ituaiga o hybrid lauti rosa: Angelica, Las Vegas, Verano ma isi.

Angelica

O lenei ituaiga ei ai lau lanumeamata laulaʻau, susulu... O fugalaʻau i le fuga o le ipu inu, ona avea lea ma cupped.

Las Vegas

Eseese i laʻau tetele pogisa ma laʻau tasi nofofua e oʻo atu i le 13-25 senitimita le lautele.

Verano

Fuga i fugalaʻau o 5-7 fasi. O laulaʻau e laʻititi, malamalama lanumeamata. O le ituaiga e aʻa lelei i luga o taupulepulega, e tetee atu i faʻamaʻi eseese.

Paka

O nei fugalaʻau e talafeagai lelei mo tele eria. O bushes o nei ituaiga e matua umi ma lautele.

O fugalaʻau e tele lava i le feololo (e oʻo atu i le 5-7 senetimita le lautele), ae e foliga mai e sili ona lauolaola ona o le mea moni o loʻo fuga mai i fugalaʻau e oʻo atu i le 8-10 fugalaʻau.

Mo le auala

Consuelo

O se lauiloa ituaiga o rosa paka paka. O fugalaʻau latou e moli-piniki, faʻalua, toeititi lava leai se manogi. O le laʻau e teteʻe i le aisa, faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae maise lava le tau malulu e sili atu le ufiufi o le vao - o lenei auala latou te fuga ai sili atu le matagofie ma tele.

Polyantova

Faʻapea foi sili lauiloa. O fugalaʻau e laʻititi (tusa ma le 3 senitimita le lautele), ae ma se lanu e sili ona manaia. Petals piniki-moli ma moli malamalama moli... O le varietal aoga o polyanthus aofia ai foi maualuga teteʻe atu i faʻamaʻi, tele sūsū ma maualalo vevela, lea e mafai ai ona latou tuputupu ae i soʻo se tau.

Faʻailoga

Stamp roses o se teuteuga moni o soʻo se 'upega tafaʻilagi. O le laʻau e pei o se laʻau luga o se tamaʻi manifinifi ma se pale lanulauava o laulaʻau lanumeamata ma fugalaʻau afi. O le maualuga e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, e ui lava o le tele o taimi o laʻau e tutupu pe a ma le 1 mita le umi.

O ia laʻau e teteʻe i ituaiga uma o faʻamaʻi, ae le mafai ona teteʻe ile malulu o le tau. Mo le taumalulu, o le laau e tatau ona piʻo i le eleele ma ufiufi, a leai o le a oti.

Mo le auala

Anapela

Se ituaiga o lanu moli masani fugalaʻau e sili ona lauiloa i faʻatoʻaga. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, lanumeamata. O fugalaau e feololo, tusa ma le 7 senitimita lona lautele. O le lanu e mumū, e foliga aoga tele faʻasaga i le talaʻaga o laumuli laulaʻau.

Mo le fale

O nisi e teuina na fugalaʻau i le fale, i totonu o ulo.

Lanu mumu Queen Elizabeth

Mo ia faʻamoemoe, o lenei ituaiga e talafeagai. Fugalaau flibibunda ma moli-mumu mumu fugalaʻau... O fuga o loʻo i totonu o le lauti hybrid tea, ae o fugalaʻau e aoina i totonu o racemose inflorescences.

Sili i lo mea uma, o le a toto le aʻa luga o se loggia poʻo le poletito, lea e masani ona ea ai, ma o le vevela pulega e latalata i le mea e mafai ai i fafo. I le taimi o le malulu o le tau, e taua ai le aua le soona faʻaola le laʻau, o le mea lea, i le vaitaimi o le tetele o le aisa, o le rosa e mafai ona ufiufi pe aumai i totonu o le fale.

Eleele

O nei ituaiga na maua ai lenei igoa ona o le mea moni o le laʻau ola i luga o se tele eria tonu tonu i le lautele, ae le o le maualuga. Lenei mafua ai le lagona o le laʻau o loʻo sosolo i luga o le foloa. O ituaiga eseese e matua teteʻe lava i le aisa ma faʻamaʻi, o lea e matua fiafia iai faʻatoʻaga.

Mo le auala

Ferdy

Eseese lauiloa. O laulaʻau e sinewy lanumeamata lanumeamata, o fugalaʻau e laʻititi (e oʻo atu i le 5 senitimita le lautele). E tele fugalaʻau, ole mea lea e ola lauusiusi ai le fuga. Laʻititi (oo atu i le afa mita) puʻupuʻu puʻupuʻu... O fualaʻau paʻepaʻe lua e faʻapipiʻiina i totonu o pulumu. O se tasi o ituaiga muamua o fugalaʻau, sili ona faʻamaʻi puipuia, faigata i le siosiomaga tulaga.

Mo le fale

La Amber

O ituaiga lautele olaola ituaiga, e ui lava i lo latou vao, e mafai ona totoina i totonu o ulo, fagu poʻo tautau ato. Mo lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Amber San ituaiga e talafeagai. Ua sosolo lala o le laau. Laʻititi laʻitiiti-faʻalua fugalaʻau manogi o lanu uma o moli - mai apamemea i le amataga o fuga i susulu moli i le iʻuga.

O laʻau e sili ona faʻaalia luga o polotini poʻo loggias.

Siamani

Lelei tele mo le tipi saʻo ma e tusa foi ma au ma fai si tele fugalaʻau. E i ai lua cupped fugalaʻau ma salalau, faʻalua.

Mo le auala

Miss Piggy

O le masani a Dutch Dutch rosa. O fugalaʻau e lapoʻa lava, e oʻo atu i le 10-12 senitimita le lautele, o le ogalaau e oʻo atu i le 80 senitimita le maualuga. O le fugalaau e moli-piniki i autafa, ma agai i le ogatotonu e avea ma peach-beige, ei ai le sao tioata foliga.

Bush

Se lanu taʻatele masani. Latou te ola faʻatele i le faʻataʻapeʻape. Fugalaʻau e masani ona laʻititi pe feololo, e oʻo atu i le 7-8 senitimita le lautele.

O nei laʻau e matua teteʻe i ituaiga uma o faʻamaʻi ma faigofie ona faʻatagaina le aisa... Ae o nisi fai togalaʻau e ufiufi laʻau mo le taumalulu ina ia ola atili ai le fugalaʻau ma lauolaola.

Mo le auala

Freesia

Lenei ituaiga e masani ona maua. E ola le laʻau i totonu o se tamaʻi togavao i le lautele ma le maualuga. Fugalaʻau e feololo i latou. O pito o le fugalaʻau e lanu moli mumu, ma o le ogatotonu e sili atu ona maaleale ma mama. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma susulu.


E i ai foi ituaiga:

  • Sphonx Auro;
  • Sunny Babe;
  • Lambada.

E tutusa uma a latou uiga.

Mo le fale

Dutch Dakar

O ni ituaiga eseese e mafai ona totoina i le fale i totonu o ulo tetele, e pei o le Dutch Dakar. O bushes e maualalo, e oʻo atu i le 'afa mita. E pogisa ma lauolaola lau. Terry fugalaau, loloto moli.

E tatau ona tuʻu le laʻau i se nofoaga susulu ma faʻamafanafana lelei ina ia mafai ona fuga mai le vao i taimi uma ma sili atu lona matagofie e mafai ai.

Igilisi

O vao o ia ituaiga e lapotopoto, salalau, oo atu i le 120-150 cm le maualuga ma le tutusa lautele. E ola vave ma tutupu ae ma avea ma pupulaau tele. E mafai ona tupu e pei o se puʻupuʻu aʻea laʻau laʻitiiti O tui e fai sina laʻitiiti pe feoloolo foʻi.

Mo le auala

Faʻamanatuga Auro

Se ituaiga matagofie ma le masani ai. O lenei rosa ei ai, lapoʻa felavasaʻi fugalaʻau i luga o lalelei paʻu ifo lala... O fugalaʻau samasama ma mumu e fuga mai i ni fugalaʻau matua faʻaluaina 8-14 cm le lautele, faʻatasi ai ma petala i totonu e fausia ai se foliga foliga e pei o ni ipu ma piʻo fafo.

Fuga malosi i le amataga o le taumafanafana, sosoo ai ma le vave toe fai galu o le toe fuga i luma o le aisa.

O le manogi o le feololo le malosi, oona, ma le fua fua. O laulaʻau e susulu, lanumeamata lanumeamata.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio aoga e faʻamatalaina ai le Faʻamanatuga Faʻamanuiaga:

Mo le fale

E i ai ituaiga e mafai ona totoina i totonu o ulo. E pei i latou o se tamaʻi kopi o fugalaʻau lapoʻa mo le auala.

Faailoga Sili

Lenei ituaiga o se tasi o na. O rosa lava latou e lauolaola, tusa o le tolu senitimita lona lautele... O laulaʻau e laʻititi, lanumeamata lanumeamata. Fuga malosi, i fuifui, toetoe lava faifai pea i le vaitau atoa. O le togavao e mafiafia, maopoopo.

Tetele

E i ai ni pupuni eseʻese - mai le maaleale peach i le mauu moli. O fugalaʻau e lapoʻa tele, 12 i le 15 senitimita le lautele.

Mo le auala

E sili ona lauiloa ituaiga o rosa moli lapoʻa o Crocus Rose, Pat Austin ma Lady Hamilton. O laulaʻau o ituaiga uma e pogisa, lea e mafua ai se eseʻesega matagofie ma fugalaʻau.

Crocus Rose

Fuga i nofofua, faʻalua, faʻasalalau fugalaʻau o moli malamalama lanulea i le la mafai ona mou ese i kulimi po o le beige.

Pat Austin

O se pupula sili ona faigata na oso mai i se lanu moli sesega.

Lady Hamilton

O le sili ona pupula lanu i lanu. O fugalaʻau e afi, o le foliga o le fuga o le iputi.

Laititi

O ia laʻau e teteʻe i faʻamaʻi, ae latou te le taliaina le malulu o le tau, o lea e tatau ai ona tuʻu i totonu o potu poʻo paʻu o loʻo ufiufi. E masani ona le fuga matagofie le vao, ae i soʻo se tulaga, o le laʻau foliga foliga agamalu ma manaia.

Mo le fale

O ituaiga taʻutaʻua e mauaa lelei i totonu o ulo vai masani o Orange Duvel, Baby Darling, Orange Meilandila.

Orange Duval

E tupu aʻe i le 25 senitimita lona maualuga. E mama le togavao, e le sosolo. O fugalaau e nofofua, laʻititi, e oʻo atu i le 3 senitimita le lautele.

Pele pele

Eseese i le paolo moli moli o fugalaʻau... O lau e lanu lanumeamata lanumeamata.

Lanumoli Meilandila

E i ai sona pupula pupula lanu enaena. O laulaʻau e pogisa, salalau togavao, e masani ona maua i totonu o ulo tautau.

Tulafono mo le tuʻuina i le togalaau

E mafai ona totoina se togalaʻau rosa i se fale mafanafana poʻo se pitonuʻu. Roses latou lava o se sili lelei teuteuina o le 'upega tafaʻilagi, ae e mafai ona e faʻaopopoina se punavai, vaitaʻele, faʻatagata i ai.

  • O le tuʻufaʻatasia o se vao puʻupuʻu, lanumeamata lanumeamata ma susulu fugalaʻau foliga matagofie tele. Lenei mamanu tuʻufaʻatasia masani taofiofi ma fou fou lanu i laufanua mamanu.
  • Ae o le lanu fuafuaga, moli moli mafai ona manuia tuʻufaʻatasia ma papaʻe, lanumeamata ma isi lanu o malulu paolo. O rosa mumu ma piniki e sili ona tuua mo isi faʻaoga.
  • O le feʻaʻei fugalaʻau i luga o pa, faitotoʻa poʻo na o puipui foliga matagofie tele. O i latou foʻi, e mafai ona tuʻufaʻatasia atoatoa ma togavao poʻo laʻau masani.
  • Faʻatagata, maʻa poʻo vaipuna e tatau ona le lanu lanu - efuefu pe paʻepaʻe o le a sili ona faʻamamafaina le matagofie o afi afi.

O rosa moli e sili ona manaia ma e le masani ai tali mo se togalaau. E mafai ona latou tuʻufaʻatasia lelei ma le tasi ma le isi ma isi lanu. O ia pupula susulu ma le le masani ai fugalaʻau o le a le tuua le amanaʻiaina soʻo se malo poʻo se tagata o le aiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tusi Mai Lou Lima feat. Hamokane (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com